Gördel och grilliga badkläder

Så var det då dags att bege sig till grannstaden i buss och hämta hem min efterlängtade gördel. Jag var där 45 minuter för tidigt så passade på att gå till restaurangen för att få i mig lite lunch, jag hade inte fått i mig någon frukost och innan jag hade fått komma hem så hade jag hungrat ihjäl. Läste på menyn. Dagens rätt 1: Laxsoppa med kladdkaka och grädde. Dagens rätt 2:  pyttipanna med ägg och rödbetor 65kr. Nedanför i en monter var då dagens luncher på tallrikar. Laxsoppan bestod av 3 små sketna laxbitar simmandes i nån vit sörja med en liten liten persiljekvist i, såg ut som om nåt mormor hade hostat upp. Och på den andra tallriken låg det lite pyttipanna i ena hörnet, ett välstekt ägg med 2 rödbetsskivor till. Jag hörde min mage knorra som bara den och tänkte att jag nog inte skulle bli mätt på nåt av det där så jag gick till kafeterian och köpte mig en räkmacka och en festis istället. Sen gick jag då till Ortopedtekniska. Lämnade fram min remiss och fick sitta i 2 minuter tills en sköterska eller vad dom nu kallas på såna instanser och ropade upp mig. Följde med henne in i ett rum full med tantbehåar och grilliga baddräkter. Såg ut som dom baddräkterna som man fick låna på badhuset om man hade råkat glömma sina egna hemma, den ena var fulare än den andra och hoppades på att det inte var nåt sånt jag var tvungen att ha på mig! Hon tog måttet runt midjan och försvann ut genom dörren och lämnade mig med dom där fula sakerna. Jag satt och funderade länge på om jag skulle ta kort på dom men med min otur så skulle hon säkert dyka upp igen lagom när jag fotade så jag lät bli. Hon dröjde ett tag så jag tog fram min mobil och fotade. Skulle precis ta ett till när dörren öppnades, jag fort med mobilen ner i jackan igen. Hon satte på mig gördeln och nu vet jag på ett ungefär hur damerna på 20-30-talet kände sig när dom hade korsetter med snörning, detta var nog en moderna variant med kardborreband, men gud vad skönt det var för ryggen. Den hade jag på mig hela vägen hem men tog av mig den hemma för man fick tydligen inte ha den mer än en timme i början.

40 minuter senare cyklade jag ner för att klippa mig. Som vanligt blev det kort och fint, ska färga håret imorgon så det blir ännu finare.

Tjoflöjt nu ska jag göra lite annat.



Här är nog den grilligaste baddräkten som fanns i rummet.



Rösta på mig

Kommentarer
Postat av: Sill-Britt

Hahaha! "Nåt som mormor hostat upp". Underbart!

Låter skönt med gördel. Jag funderade på en efter graviditeten, för att liksom trycka tillbaka allt. s Det blev aldrig så och det får duga som det är.

2009-03-19 @ 21:57:31
URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback