I klimakteriet vid 36 års ålder

Läste just i GT att en tjej har kommit i klimakteriet redan vid 36 års ålder men att hon har förlorat 1.5 år av viktig tid. En manlig gynekolog undersökte henne och sa att det kunde bli såna symtomer om man äter P-piller. Hon hade vallningar, humörsvängningar och oregelbunden mens och kände att något var fel. 1.5 år senare gick hon till en annan gynokolog som ringde upp henne en tid efter och talade om att hon hade kommit i klimakteriet. Hon och hennes sambo är barnlösa och vet inte om dom kan få barn nu. Den första gynekologen har anmälts. Artikeln finns här: Klimakteriet.


Det är ju fruktansvärt! Men hur kommer det sig att en så ung kvinna kommer i klimakteriet undrar jag. Ska man gå och kolla sig tro? Inte för att jag har vallningar eller humörsvängningar men man vet ju aldrig. Ska på cellprovsundersökning snart och ska kanske fråga om dom kan ta ett sånt prov? Jag har en vuxen dotter så jag är inte orolig över att jag inte kan skaffa barn för jag har gjort mitt för samhället och så ska det förbli.

Rösta på mig

Kommentarer
Postat av: Sill-Britt

God morgon!

En bekant till mig kom i klimakteriet när hon var ungefär 25. Förmodligen är det pga p-pillrena hon åt. Det gick att fixa till med mediciner etc (hormoner?) och hon har idag två fina barn. Dock inte smärtfritt, de behövde mycket hjälp för att bli gravida.

2009-03-18 @ 07:29:32
URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback