Italien

Jag har varit utomlands en gång i hela mitt liv och det var till Mallorca för 11 år sen. Vart vill jag åka om jag fick chansen då? Island är en dröm, Italien en annan. Italien har många sevärdheter och Rom är väl en stad som de flesta vill besöka.

Pizza är en favoriträtt och den första riktiga pizzan gjordes ju i Neapel så där vore det ju häftigt att just äta en pizza eller hur?

När jag gick i mellanstadiet var geografi ett av mina favoritämnen och Italien har nog den häftigaste formen på kartan av landet. En stövel.

 

Ett annat resmål är Venedig. Kanaler, gondoler och vackra broar. Strax utanför Venedig ligger en liten ö med en kyrkogård väl värd ett besök.

 

På sajten Italienresa finns en hel del information om du också är intresserad av att uppleva Italien och dess sevärdheter. Där finns det massor med fakta som jag tycker att du ska besöka.

 


I Toscana kan man se vingårdar. Detta är ett av många.


Du kan även besöka bl.a. Pompeji, staden som begravdes av vulkanaska från berget Vesuvius.



Ingen måltid i Italien är komplett utan just ost eller formaggio som det heter på italienska. Parmesan, Grana padano, Pecorino, Gorgonzola och Mozarella är mycket vanliga ostar och används både till och i olika maträtter.

Hade jag nu haft pengar så hade jag direkt bokat en resa till Italien. Viva Italia!




Kommentarer
Postat av: Karin

Vilket kul ämne !

Bra inlägg blev det !

Jag ska skriva om nittiotalet jag. :D

Blir en riktig nostalgitripp bland mina gamla mobiltelefoner bland annat.

Håller på att ladda en gammal mobil nu, och det verkar funka. Måste ju vara 15 år sisådär tror jag, men det gjordes vissst bättre grejer förr. :D

( Då har de ändå legat ute i oisolerat uthus i vintras, då det var kallare än minus trettio flera dagar. :D )

2010-08-02 @ 20:29:31
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Linda

Vi skall till Italien nästa sommar eller sommaren därpå :) Maken har i stort sett hela sin släkt där och vi har ännu inte hälsa på så det är på tiden snart!



2010-08-02 @ 22:44:39
URL: http://www.blogg.mustica.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback