Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Jag har gått igenom varenda födelsedag i mitt minne och kommit fram till att min 11-årsdag nog var den bästa.

Jag låg som vanligt i sängen och var vaken långt innan familjen kom men låtsades såklart att jag sov när dom väl kom. (Finns det någon som på riktigt sover innan familjen kommer?)
Först kom min hund Nicki upp i sängen, gav mig en puss i fejset sen hörde jag familjen med 4 olika stämmor (två av dom fick sånglektioner senare) sjunga "Ja må hon leva". Jag låtsades vara nyvaken och sträckte på mig, håret på ända och gnuggade mina ögon. Fick brickan med tårta och saft på i knät, fuck brickan tänkte jag, näe fuck på den tiden fanns inte i min värld och undrar om det ens var uppfunnet då. Jag slet upp första paketet och fick syn på det jag så länge önskat mig. En klocka! Digital och med stoppur, att det var stoppur på den var nog det bästa. Jag var på den här tiden en friidrottare och att vara snabb var ju nästan ett måste särskilt som min gren var löpning (tro det eller ej).

Nästa paket var nästan lika bra. Efter att ha fått lyssna på brorsan sketna kassettradio fick jag nu en alldeles egen. På den tiden lyssnade man på radioprogram som "Upp till 13" och "Tracks" och man spelade in alla bra låtar och på den här kunde man spela in och man kunde även spela in sig själv och herregud vad band som gick åt till att ha spelat in sig själv. Fråga min syster, hennes kompisar fick tag på ett kassettband som dom trodde det var musik på, det var jag som hade spelat in mig själv och med diverse könsord som jag upptäckt var skitkul att säga.

I dom resterande paketen var det träningskläder för jag var också vid den här tidpunkten fotbollspelare så en Adidas t-shirt, Adidas shorts och fotbollsstrumpor, allt i rött och vitt såklart, samma färger som laget jag spelade i hade. Minns inte riktigt om jag fick fotbollsskor också eller om jag fick fortsätta ha brorsans gamla, dom var dock svarta med gröna ränder på, också det Adidas såklart.

Det var i alla fall min favoritfödelsedag eftersom jag verkligen fick allt jag önskade mig.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback