Alexandra Johansson fortsätter göra sin röst hörd

"Gunnar Axén, du som människa skrämmer mig. Känns lite fegt att du, en politiker inte vågar möta mig själv. Jag har inbjudit till samtal många gånger.

Att jag personligen är som en nål i ögat på er har jag redan förstått. Men att i en offentlig artikel kalla mig för ”såna som” och anklaga mig för lögner är ett slag under bältet som inte är värdigt en politiker. Och kanske finns det ett bättre sätt att uttrycka sig på?

Er politik har drivit mig och mina barn från vårt boende. En hyresrätt av lyx? Nja, en tolkningsfråga, borta är den i alla fall. Och inte förrän jag får rätten till att ha ett eget boende igen utan att behöva kampera på någons soffa anser jag att jag återfått mitt människovärde.

Er politik har gjort att jag gått från att vara sjuk till ”lat”. Hur mår man som individ av att ständigt få stämpeln att vara slö?"

Läs mer HÄR



Alexandra är en av många många som blivit utförsäkrad från Försäkringskassan och har nu varit tvungen att flytta med sina barn. Hon är stark och har viljan att prata för både sig själv och alla andra som inte har orken att göra sig hörd. Hon talar inte bara för sig själv utan för ALLA.
Den som aldrig varit sjuk eller vart utan pengar vet heller inte ett skit om hur det är.
Debatten fortsätter!




Kommentarer
Postat av: Tove

Även jag har varit arbetslös och det är HEMSKT! Man ska oroa sig över eknomin samtidigt som man har en handläggare på arbetsförmedlingen i häcken! Å det är jobbigt att söka jobb för man måste alltid vara positivt inställd och får man nej blir man inte glad.

2010-02-01 @ 13:44:04
URL: http://filosofenshorna.blogg.se/
Postat av: Rebecca

vilken fin blogg du har :D

2010-02-01 @ 14:41:04
URL: http://rebwen.blogg.se/
Postat av: Hans

Men klippa gräs och städa, skuraa golv orkar hon.



https://www.flashback.org/t1114792

2010-02-01 @ 16:00:02
Postat av: Sune...the girl

Sv till Hans: Hur vet du hur lång tid hon tar på sig för att göra dessa sysslor då? Och hur vet du att hon inte ligger helt utslagen efter att ha gjort detta? Tror knappast att hon skulle stå och försvara sig i media om det inte stämde.

2010-02-01 @ 16:32:58
Postat av: Anna H.

Helt rätt. Vi måste få ett slut på denna hetsjakt på sjuka. Vi ska inte behöva bli ifrågasatta om vi inte orkar med ett arbete. Har man inte varit långtidssjuk vet man inte hur det känns att inte orka med ett arbete. Vad är nästa steg, låsa in oss när vi inte vill jobba? Ingen byråkrat ska bestämma över mig om jag ska gå till arbetet eller inte, det vet jag bäst själv.

2010-02-02 @ 00:03:22
Postat av: Sophia

Debatten handlar inte om det. Tycker du att det är Ok att en person vägrar jobba och att samhället ska ta hand om henne och hennes barn? Och om jag forstått rätt var hon sjuk innan hoon fick barn. Var det någon som tvingade henne att skaffa 3 stycken? Är det någon som har frågat sig var pappan är någonstans? Kan jag inte försörja mina barn så tänker jag innan jag skaffar 3 stycken!



Jag betalar gärna skatt, men då vill jag att det går till dem som VERKLIGEN behöver det. Inte till någon som vägrar ens försöka jobba för att det inte passar henne.



Det får väl vara någon måtta på det hela. Det finns många människor som är bra sjukare än Alexandra som jobbar.

2010-02-02 @ 15:28:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback