Har man en enda önskan

Självklart tycker jag att någon som verkligen vill dö ska få göra det. Där ska ingen annan få bestämma. Har man då som denna kvinna varit bunden vid en respirator sedan 6 års ålder och hon nu är 30 och länge önskat om att få dö så ska det inte finnas några som helst hinder. Det är min åsikt.

Finns det inget hopp om ett drägligt liv ska man då leva för andras skull? Näe jag har sagt till min dotter att är det så att jag någon gång hamnar i den sitsen att det inte finns något hopp för mig till att leva ett så normalt liv som möjligt, att jag inte kan lyfta ett handtag eller leva för egen maskin då vill jag ha hjälp med att avsluta mitt liv.

Hoppas att det ska vara en självklarhet för alla i framtiden.




Kommentarer
Postat av: Frogprincess

Håller med dig.

2010-03-18 @ 00:48:59
URL: http://frogprincess2.blogspot.com
Postat av: airaM

Håller med dej till fullo. Har skrivit om samma grej i kväll.

2010-03-18 @ 01:09:37
URL: http://somenoppenblogg.blogspot.com
Postat av: Linda

Ja men absolut varför skall man hållas vi liv för andras skull. Jag har alltid sagt att om jag skulle råka ut för något och bli säng liggande med respirator vill jag inte mer. För vad är det för liv? Säger nu inte att alla som lever så vill dö eller att dem inte förtjänar att leva. Men om man inte vill leva mer i det läget vem har rätt att säga :Jo då du skall leva på detta viset i många många många år till? Det är väl egentligen inte linje med den etik som läkare står för känner jag. Att motverka lidande. Lidande behöver inte alltid handla om att man har fruktansvärt ont i kroppen. När själen dör vill man inte vara med mer tänker jag!!

2010-03-18 @ 08:02:59
URL: http://blogg.mustica.se/
Postat av: Hillevi

Håller också med. Men det är nog bäst att ha det skriftligt.

2010-03-18 @ 09:31:10
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Manbrink

hur fasiken kommer man med i listen över bloggade artiklar när man redan klistrat in adressen som man ska ha med i texten!? Är det ngt jag missar :(

2010-03-19 @ 12:13:00
URL: http://blogg.aftonbladet.se/ukmmm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback