Socialsekreterare ofta hotade

Nu befinner ju jag mig i en situation där jag gott och väl skulle kunna blanda in soc även om jag inte är berättigad några pengar för att jag bor för stort (jag ska flytta snart till mindre). Dessa människor som går till soc är fattiga eller har lite att röra sig med. Kanske efter att ha blivit uppsagda som jag, eller utförsäkrad från Försäkringskassan. Det är två faktorer som man inte kan rå för, man kan aldrig förutse vad som ska hända om nåt år eller två. Många har kanske lån som då tog när arbetet gick bra.

Jag var på soc för några år sen då jag verkligen var i stort behov av pengar då allt hade gått åt helvete. Vem som helst kan hamna där, det finns inget fack där man stoppar in "socfolk" och andra. Många är desperata, många är deprimerade och tar till alla medel som finns för att få en bättre ekonomi. Jag skulle själv aldrig gå så långt att jag skulle hota nån för pengar. Det hjälper liksom inte och det blir oftast värre av det men jag kan förstå dom som gör det faktiskt. Det är bara folk som är i samma situation som förstår det. Jag kan tom förstå att folk gör bankrån. En sista utväg, en sista chans till bättre ekonomi helt enkelt.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Att jobba som "sockärring" eller på Försäkringskassan är två jobb jag absolut inte skulle vilja jobba med om det så var dom två sista på jorden. Jag skulle inte kunna sova på nätterna när jag ännu en gång har fått en eller flera att må ännu sämre än när dom kom och besökte mig för att jag inte gav dom pengar och hopp om en bättre framtid, och att få må bra. Man måste nog ha ett starkt psyke och ett starkt hjärta för dom jobben.

Jag är arbetslös sedan siste november -08 och går snart ner till 65 % på A-kassan, det är fruktansvärt kämpigt och jag skulle behöva komma till sjukhuset för flera åkommor och det blir bara värre men jag har inte råd. Jag är glad att jag inte är allvarligt sjuk.




Kommentarer
Postat av: Jonna

Jag ska bli soctant. På riktigt alltså.Så jävla jobbigt kan det ju inte vara! :)

2010-03-02 @ 18:32:34
URL: http://daqueen.webblogg.se/
Postat av: idiot

forget it

2010-03-02 @ 19:24:55
Postat av: annika

Hmmmm..Jag skrev nåt i min blogg om socialfall och då menade jag ABSOLUT INTE såna som behöver hjälp lite då och då med ekonomin utan de som har en lght genom socialförvaltningen pga missbruk/psyk eller annat. De "stökigaste" bostadsområdena har alltid några lghter för dessa, eller hade iaf, typ garantilghter och oftast förde det med sig bråk o annat pga missbruk.

Socialen är ju till för att hjälpa folk som har hamnat i krångligheter pga olika omständigheter. Tror inte att jag skulle dra mig för att söka hjälp där om jag hamnade i knipa. Alla vi har ju betalat skatt och har rätt till hjälp då vi behöver det..



Jag skulle också kunna tänka mig att jobba som sockärring faktiskt....

2010-03-02 @ 20:34:25
URL: http://www.lillamymajan.bloggplatsen.se
Postat av: Hillevi

Klyschvarning men; många bäckar små? Alltid något?

2010-03-03 @ 09:53:16
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg-se
Postat av: anjelina

jag har haft kontakt mellanåt med soc under åren för olika saker( inte bara för ekonomisk bistånd)och jag tycker inte det minsta synd om dom mordhotade socSekreterare för dom socSekreterare som bryr sig om andra&försöker hjälpa Blir InTe mordhotade, det blir kanske däremot dom på soc som ser ner på sina "kunder",gör tjänstefel, skriker&gapar/öser sitt eget illamående över dom stöd/biståndsSökande och tar beslut för andra&andras barn dom aldrig skulle ta för sig själva el sina egna barn..som hjälpsökande tackar&tar emot sedan man är i underläge& det blir ganska luddigt förklarat det mesta hur man överklagar felaktiga beslut..så för min del: På Dom Bara:-P kram

2010-03-03 @ 11:46:02
URL: http://missanjelina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback