Vill du Plocka körsbär i min trädgård?

När jag var liten så hade vi en skiva med svenska godingar på. En av dom var "Vill du plocka körsbär i min trädgård" med Ann-Christine Bärnsten. Hon sjöng den på Melodifestivalen 1975.

Jag sjöng alltid med för glatta livet. För mig var det verkligen körsbär i en trädgård och inte nåt snuskigt. Idag förstår jag bättre faktiskt. Eller ja, det fick jag veta runt 2002-2003 då jag hade en flickvän som förföriskt viskade det där i mitt öra. Jag stelnade till och var tillbaka till 1977 då jag stod med ett grönvitt hopprep och sjöng med själv eller ibland med min syster.

Det förtäljer inte om jag plockade några jävla körsbär i mitt ex trädgård eller inte. Jag känner mig lite lurad på den där texten på något sätt. Det verkade inte som om någon fattade vad det handlade om egentligen i min närhet heller för ingen tystade ner mig när jag vrålade loss i sommarstugan i min hemmastickade baddräkt i väntan på att få åka till stranden med badringen uppblåst och runt min mage.

Det är ju egentligen många låtar som man vrålade med till när man var yngre. "Rulla runt bland mjuka kuddar", hur många gånger har man inte vrålat det? Knappast att man gjorde det när man var 11 år eller?

Men nu till överskriften. Vill du plocka körsbär i min trädgård?





Kommentarer
Postat av: Gabriella

haha ja

2010-05-02 @ 00:30:27
URL: http://covette.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback