"Förbannade fläskfia!"

Jag och en polare satt på msn för ett tag sen och vi frågade oss om inte Martin Ljung var död, vi var övertygade om det båda två och gjorde inte så mycket åt att ta reda på det. Nu ser jag att han var ju inte död...då men dessvärre nu. Vid 93 års ålder har nu alltså avlidit lugnt och stilla i sitt hem.

När jag var liten hade han ett barnprogram som hette "Farbror Frippes skafferi" där han visade filmer ur burkarna som stod i skafferiet, iallafall trodde man det som liten. Jag minns att han var en mysig farbror som påminde om min egen morfar, lika lång och lika avlång i ansiktet dock utan glasögon för det hade inte Martin då.

Jag minns också en sketch som fanns på kassettband mina föräldrar hade hemma, jag kan inte hela sketchen men bara en del av den: "Ester, vi är här nu! Vi har med oss familjen Fredriksson också!" När denne Ester inte svarade så skrek han: "Förbannade fläskfia!" Då skrattade jag varje gång och kan göra det än då jag tyckte det var hysteriskt roligt.

Han har gjort mycket i sitt liv och för Sverige. En rolig farbror och självklart ska han gå och kolavippa på min födelsedag. V.I.F Martin Ljung!



Kommentarer
Postat av: Ida

Goddag goddag! Satt och tittade på bilder på Google på Martin, och kom då av en slump in på din blogg genom bilden du har på honom. Ville bara säga att han var min gammelmorfar och att det var väldigt kul att läsa det du skrivit om honom! När jag var liten var han den coolaste personen som fanns och han är fortfarande den jag beundrar mest i hela världen, så det är kul att läsa att andra - som inte kände honom - bryr sej om honom och beundrar honom. Nu blev det här en ganska konstig kommentar, för jag har inte den blekaste om hur sjutton jag ska formulera mej, men nu vet du i alla fall att det var kul att läsa ditt inlägg.

2012-09-28 @ 13:44:11
URL: http://idasaslund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback