Vart jobbar du? Eeeh..

Jag har länge sagt att det finns två ställen jag verkligen inte skulle vilja jobba på, Försäkringskassan och Socialförvaltningen. Det är två instanser som jag inte skulle klara av utan att själv må dåligt. Sitta där och neka folk ersättning när man egentligen ser vilket stort behov det är. Hur skulle jag kunna gå hem efter arbetsdagens slut, kasta av mig skorna och må bra och inte tänka på dessa stackare som jag sagt nej till.

"Jag gör bara vad jag blir tillsagd att göra, jag följer bara lagen". Det är vad dessa människor säger. Men om man själv tycker att en lag är så förbannat fel varför är man då med och stödjer det utan att ställa sig upp och protestera? Jag säger inte att dessa handläggare inte mår dåligt av det. En del gör nog det men sen finns det hjärtlösa typer som jag själv råkat ut för. Dom är så inrutade i det dom gör att dom tror att dom gör en god gärning.

Den här reklamen som SJ nu har skulle passa alldeles utmärkt för Försäkringskassan tex. Jag skulle aldrig för mitt liv berätta var jag jobbar om jag jobbade på FK. Jag skulle känna mig som den största idioten på jorden. Om man inte vill jobba där, sök annat då! Gå ihop några stycken eller varför inte alla handläggare i hela Sverige och säg upp er eller är ni rädda för att det ska bli karensveckor eftersom ni väljer själva att gå? Men gud så bra, då vet ni hur alla dessa utförsäkrade stackare känner sig när dom inte har en aning om hur dom ska få pengarna att gå ihop till alla nödvändiga räkningar VARJE månad!

"Det är inte vi som har bestämt..." Näe precis, det är inte handläggarna som bestämt hur det ska vara men ni följer lagarna trots att ni vet hur jävla fel dom är! Jag tror inte det är många i regeringen som suttit i dessa situationer som utförsäkrad och arbetslös, dom har inte den blekaste aning om hur det är att vakna upp på morgonen och bara se elände framför sig, att försöka hanka sig fram...ännu en dag!

Sen finns det dom som säger "Folk är för lata för att jobba, jag vill inte att mina skattepengar ska gå till dessa". Visst det finns säkert lata jävlar som inte VILL jobba men det finns desto mer folk som inte KAN jobba som inget heller vill än att arbeta. Vi ska ju liksom inte sopa dom under mattan bara för att det finns folk som hellre vill leva på bidrag eller vill fuska till sig ersättning från FK.

Steve Dahlin skriver debatter på Aftonbladet.se om hur HAN känner sig när han är tvungen att utförsäkra någon och han skriver i artikeln om en kille som ringde honom som var i färd med att ta livet av sig just för att han blivit utförsäkrad och inte orkade leva längre. En eloge till honom, är det nu vi ska tycka synd om Steve? För att han så starkt uttrycker hur han mår? Han kan må hur dåligt han vill, han lär aldrig må lika dåligt som dessa personer som dagligen blir utförsäkrade. Det går aldrig att komma ifrån.

Jag blev utförsäkrad från FK för 2 år sen tack vare att min handläggare vart på min ortoped med blåslampa för att få en gnutta hopp om att utförsäkra mig. Nu hade jag inte diskbråck längre men det gjorde ta mig fan lika ont i ryggen för det men nej då, från att ha varit halvt sjukskriven skulle jag nu ut och jobba heltid. Tack och lov hamnade jag på praktik bland människor som tog hänsyn till min förmåga att inte kunna utsätta min rygg för allt för mycket. Men alla är inte såna. Står det heltid så ska man också jobba som en heltidsanställd utan nåd.

Nu är jag inskriven på SIUS tack och lov och den handläggare jag har gör ett förjävla bra jobb och jag känner mig trygg med att kunna gå ut i arbetslivet igen med dom arbetshinder jag har för SIUS gör allt för att arbetsplatsen ska anpassa mina arbetsuppgifter med vad jag klarar av! Jag är lyckligt lottad!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback