Dödsstrålen

Medan andra 19åringar sitter inne och spelar dataspel, hänger ute på stan och härjar så uppfann Eric Jacqmain en grej som kan få det mesta att strålas sönder. På en gammal paranbolantenn har han fäst 5800 små små speglar som då samlar in solens strålar.

Efter att han gjorde videon där han demonstrerar maskinen brann den upp då skjulet den stod i fattade eld men han ger sig inte. Nästa gång gör han ännu fler små speglar. Får hoppas att han berättar för alla vad det är för nåt så ingen ställer sig mitt framför den och får ett stort hål i sig. Coolt men rätt dödligt.



Kommentarer
Postat av: Anders Gustavsson

Dödsstråle var väl att ta i. Den verkar ju bara komma upp i kanske 8-900 grader, och det på en väldigt liten yta. 4 cm längre ifrån, och den bränner knappt handen.

2011-02-07 @ 10:28:02
Postat av: Gabriel Garcia Marques

I boken Hundra år av ensamhetfrån 1967 beskriver förfataren på sidan 6 redan den super strålen, kanske pojken har inte läs denna boken, men redan då fanns de dårar som trode på koncentration av en superstrål från solen.... (denna gång med en jätte luppen....) svensk översätttning 1970, den version som jag har i hande 1982......

2011-02-07 @ 21:11:32
Postat av: Per

Öööh, 19-åring uppfann det själv, hm...trodde att Archimedes gjorde en sån för drygt 2200 år sen, men det räknas väl inte eftersom youtube inte fanns då?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback