Sms från min käre far

11.52 skickade jag ett sms till pappa där jag önskade honom en helt underbar Alla hjärtans dag.
Min pappa är 68 år och så här skulle det kunnat sett ut innan jag fick sms tillbaka 16.59.

11.52 piper mobilen till, han som sitter och tittar på teve hör ljudet men förstår inte vad det är som låter då mobilen ligger på bänken i hallen. 12.15 går han ut i hallen då det har ringt på dörren, grannen står utanför och vill bara prata lite. Grannen är en pratkvarn så 12.35 går pappa förbi mobilen igen men denna gång tar han upp den, ser ett kuvert på den, tar upp den, trycker fram meddelandet efter många om och men. Han har inte glasögonen på sig, går och hämtar dom i vardagsrummet, kommer tillbaka till hallen och mobilen, ser fortfarande inget, fel glasögon alltså, går till köket där han har dom andra, går tillbaka till hallen. Tar upp mobilen (att ta med sig mobilen dit han ska är inte att tänka på), ser nu vad det står.

Det är här det jobbiga börjar. Han trycker på nån knapp, nej det var fel, trycker på en annan, nej även denna var fel, får av en slump upp menyn, trycker på kuvertet och ska börja skriva. Hur sjutton får man till ett "J"?? Jo där ja," J", puh..får till ett "a". Frugan kommer in genom dörren, han lägger mobilen på bänken och tar in matvarorna som hon kom med till köket, plockar in varorna i kyl och frys. Går tillbaka till hallen och mobilen (mobilen kan fortfarande inte tas med), tar upp den, fortsätter med bokstaven "g", nöjd att han fick till ett "Jag". Vart var det nu mellanslaget satt? Pillar lite här och var, yes mellanslag hittat, vi gör två tycker han. Frugan frågar vad han håller på med och han talar om det, där står dom nu två stycken och försöker få till ett sms. Frugan ger upp och börjar med maten. Efter att ha fått till ordet "får" är maten klar och han lägger ifrån sig mobilen på bänken igen.

Disken är avklarad och han antar utmaningen med mobilen igen, han SKA få iväg det före 00.00. Han får till ett "önska" på 10 minuter och känner sig nöjd, toa nästa.

Efter att ha bläddrat i Augustinumret av "Allt om trädgård" går han ut från toa. Klockan är nu 16.01. Han tar upp mobilen igen, rättar till glasögonen, skulle precis börja med ordet "dig" när mobilen ringer. Det är en väninna till frugan då hon så passande glömt sätta på sin mobil och hemtelefonen är urladdad. Frugan och väninnan har massa att prata om, 15.30 får han mobilen igen och denna gång tar han faktiskt med den till vardagsrummet...för att tända en lampa och stå under den. Han får till ett "detsamma" och då är klockan 16.45. Han pustar ut, hur skickade man iväg det nu igen? Han lägger ifrån sig mobilen för att gå till datarummet, letar efter instruktionsboken till mobilen, bläddrar, ser inte vad det står, går ut till vardagsrummet där han har andra glasögon, lägger i dom han hade på sig först i asken i köket, tar instruktionsboken igen (den kan man inte heller ta med sig), ser något bättre och hittar till slut hur man skickar iväg ett sms. 16.59 får jag då smset: "Jag får önska dig detsamma".

Stackarn är helt utschasad så ikväll sover han i soffan redan innan Aktuellt har börjat.

MEN jag fick ett sms från min älskade pappa i alla fall och det är det som betyder något! <3






Kommentarer
Postat av: Martina

:-) !!

2011-02-14 @ 21:49:57
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: Wiilow

Kram på alla hjärtans dag...

Jag vet att du väntat och det skäms jag för. Skicka din stilmall samt kodmallar till mig... eller ditt lösenord och mail till bloggen=)

2011-02-14 @ 23:06:14
Postat av: Wiilow [Foto Tankar Känslor]

Oj det där var verkligen inte lätt och det kan jag förstå....tänkt så tiderna ändras...dator, bilar, mobil telefoner, bankkort och så sms med mer..



men gulligt av din fine far!

2011-02-14 @ 23:08:43
URL: http://wiilow.blogg.se/
Postat av: pezze

min mormor som e 89 år kan inte hantera ett mobil.. kan ringa o svara på den men inte skicka sms.. för komplicerad..

stackars lille momsan...

all teknik har gått i en rasande fart sen jag föddes -79..

tv:n uppfann ju runt 50-talet o se idag.. platt so men "pannkak" ju..

o mobilen har ju inte precis funnit så länge.. jisses


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback