Hur många fler klubbar finns det?

Nu när Patrik Sjöberg avslöjade vad hans tränare utsatt honom för när han var yngre vid flera tillfällen så har det kommit fram fler som säger samma sak, det är skitbra. Man blir chockad, dels för att det inte kommit fram tidigare och dels för att det ens förekommer. Idag läser man om hur en annan manlig ledare förgripit sig på pojkar men denna gång inom handbollen. Man går tillbaka till sin egen idrottskarriär, eller ja, dom idrotter jag utövade. Nu är ju jag tjej och jag har alltid haft manliga tränare men jag varken såg eller hörde nåt så förhoppningsvis hände det inget i någon idrott jag utövat.

Men om nu kommit upp två idrottsledare, hur många till finns det då inte i Sverige? För det kan väl knappast "bara" vara dessa två? Förr var det ju inte så uppmärksammat men idag skulle man kanske se på sitt barn vad som är fel efter en träning och kanske se förändringen. Man kan inte blunda längre eller tänka "det händer inte mitt barn", det vet man inte. Och jag hoppas att barn idag pratar mer om det, men det är väl skammen som sitter i kan jag tänka mig.

Det är ju fan att barn inte ska få vara barn och syssla med det dom tycker är roligt utan att nån jävla pedofil ska få förstöra allt för livet.


Kommentarer
Postat av: Britt

Det är ju känt att de som älskar att förgripa sig på barn söker sig till miljöer där de träffar barn - idrottstränare, fritidsledare, förskollärare, lärare, vaktmästare på skola, skolmåltidsbiträde, barnläkare, lekledare...ja som sagt det finns många tillfällen att göra sig vän med ett oskyldigt barn för att kunna vinna dess förtroende och missbruka det.



Samtidigt är det oerhört jobbigt för alla dessa män som arbetar inom dessa yrken och automatiskt misstänks för att vara pedofil. En oerhört jobbig situation. Det gäller att hålla ögonen öppna utan att kränka alla dessa män på kuppen.

2011-06-18 @ 16:41:34
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback