Jag hatar min mage

När man har Ulcerös Kolit som jag har så kan vad som helst hända när man allra minst att det ska hända saker. Idag är en sån dag, idag vill jag byta ut min mage mot en bättre fungerande, helst med magrutor på utsidan. Insidan får gärna ha vävnader och tarmar som aldrig varit inflammerade, dom får gärna bearbeta mat och annat utan problem och allra helst utan att spruta ut från fisringen hur trångt det än är. En sån mage vill jag ha. En sån mage har jag inte haft sedan jag var 15 år, då var min mage som alla andra tonåringars, lös vid maginfluenser och matförgiftning och normal alla andra dagar.

När man har den här sjukdomen vet man aldrig när det rättar till sig igen, det kan ta timmar eller dagar, det beror på situationen runt omkring. Just idag var en dag av lite nervositet, förväntan, förfäran och sviter efter helgens mat som jag egentligen inte skulle stoppa i mig, det resulterar i hastigheten...fort och i utseende...förjävlig. Det resulterar också i svidande mage, svidande fisring och en enorm hungerkänsla, konstigt vore det ju annars eftersom det inte finns nåt i. Jag skulle kunna spela trumma och folk skulle applådera för att dom tror att jag lärt mig spela bongotrumma på min mage.

Idag skulle jag på mitt första möte på Samhall, träffa min personalchef och även handläggare på AF, jag har ringt den sistnämda och samordnaren för min praktik som jag pratade in ett meddelande hos. Jag hoppas att hon lyssnade av luren innan hon for till min stad för det är inte här hon jobbar eller bor. Jag fick också surt meddela Försäkringskassan att jag nu är hemma idag, det innebär en karensdag, jippie liksom, jag som inte redan har dålig ekonomi. Nu får jag fläta korgar av färgat toapapper (läs brunt) och sälja på torget för att få ihop till denna dags pengabortfall.

Det suger illerbakdel att inte kunna göra som det är tänkt!




Kommentarer
Postat av: Linda

Vet hur det känns... Ja inte magen då, men hur det känns att bli stoppad av nåt man inte kan rå över o sen stå där med skägget i brevlådan med mindre pengar... Systemet är inte gjort för oss som inget har.

2011-06-27 @ 11:55:54
URL: http://www.metrobloggen.se/psykfall
Postat av: Britt

Man förstår inte hur viktigt det är med fungerande mage förrän man inte har det. Det går ju liksom inte att styra över den. Det sociala livet blir ju lite inskränkt om man alltid måste sitta på toa...om man inte tar med alla dit...och det vill då inte jag. Skiter helst ensam.

2011-06-27 @ 12:13:11
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: BajsMalin - Gravid

Vet precis hur det är att ha en jobbig mage. Man blir otroligt begränsad och måste alltid ha tillgång till toa "utifall".. Nu när jag blivit gravid har min IBS blivit hur bra som helst! Skiter en fin korv om dagen och jag känner mig bortskämd :D (Peppar, peppar!!)



sv: Haha ja, jag ska passa mig för beska saker! :P Men sparkar mot revbenen blir det inte än på ett par veckor :D

2011-06-27 @ 16:37:16
URL: http://bajsmalins.blogg.se/
Postat av: BajsMalin - Gravid

Ishias?! Hjälp! Vad gör man åt det då? Och hur fan kan man få det bara poff sådär? :(

2011-06-27 @ 18:56:11
URL: http://bajsmalins.blogg.se/
Postat av: BajsMalin - Gravid

Aha! Okej! Nej, jag ska försöka röra på mig ändå!! Har hållit igång hela dagen så att jag fick sammandragningar, inte kul när man skulle uppför mördartrappor :/ Så att nu är jag tvungen att ligga ner för att det ska gå över men annars så ska jag upp och röra på mig! Lovar! :D TACK SNÄLLA SUNE FÖR HJÄLPEN!!

2011-06-27 @ 19:01:52
URL: http://bajsmalins.blogg.se/
Postat av: Fröken Frodig

Fy så jobbigt det låter! Har själv IBS och har även haft magkatarr, när inte magen funkar så orkar man ju ingenting. Håller verkligen med om att det suger fett!

2011-06-28 @ 13:04:45
Postat av: Saga

En dum fråga - men har du kollat ifall du är allergisk mot nåt livsmedel? Jag hade förmodligen kunnat få nån sån där magdiagnos för några år sedan, var aldrig riktigt bra i magen. Det började i 8-9-årsåldern och höll på tills -07. I perioder var jag så dålig i magen att jag gick på toa flera gånger per dag och gick jag inte med en gång kom det i byxan. Jag misstänkte redan i tonåren att jag kunde vara laktosintolerant eller att det var något annat jag inte tålde, men läkarna tog mig aldrig på allvar. Men så -06 upptäcktes det att jag hade en allvarlig b12-brist och det får man inte utan vidare i så ung ålder så då satte de igång en jätteutredning där de var övertygade om att jag var glutenintolerant. När jag frågade om de kunde kolla om jag var laktosintolerant viftade de bort det och sa att man inte kan få så mycket besvär av "lite laktosintolerans". Mina blodprover visade förhöjda värden av nåt man får när man är glutenintolerant, men när två gastroskopier och en koloskopi vägrade visa att jag var glutenintolerant gick en läkare till slut med på att ta ett enkelt litet blodprov för att kolla om jag var laktosintolerant. Och mycket riktigt så var jag det...! I nästan 20 år hade jag alltså lidit i onödan för att ingen tog mig på allvar. Det kan vara något så enkelt som att du inte tål något - i mitt fall mjölk. Jag märker också att ägg, i vissa fall gluten, fet och rökt mat gör mig dålig i magen - så de sakerna undviker jag gärna (finns säkert nåt ämne i de sakerna jag inte tål). Förmodar att du redan kollat upp allt det där, men nån anledning till att du har en kronisk inflammation i tarmen måste det ju finnas och det gäller att ta reda på varför!

2011-06-28 @ 14:31:14
URL: http://dethararjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback