Inte gjort många knop

Idag har varit den lataste dagen på länge tror jag bestämt. Jag vaknade tidigt, suttit vid datorn, sen gjorde jag lite frukost (nej jag ljuger inte) och satte på tredje avsnittet av Tv 3:s program "Det blir bättre" som då handlade om Magdalena Graaf och hur hon efter år av misshandel av sin exman till slut flydde.

Jag insåg att jag var en av dessa på 80-talet som bara tyckte att hon och hennes syster Hannah var två blåsta blondiner med fejkade bröst och trodde att dom var dösnygga. Efter att ha läst Magdalenas bok och nu sett avsnittet så vet jag lite varför. Varje person har en bakgrund som på nåt eller annat sätt färgar sitt beteende efter.

Jag såg två avsnitt till, först om Morgan Allings barndom där han som 4-åring blev tvångsomhändertagen av dom sociala myndigheterna och inom loppet av fyra år hade han varit på flera barnhem och hos flera fosterföräldrar. Det var i en fosterfamilj som dom själsliga ärren kom till, misshandlad och piskad av familjefadern inte bara en gång utan flera tills han fick komma till en familj som älskade honom från första stund, familjen Alling.

Sedan såg jag även avsnittet om Jonas Gardell som heller inte haft en lätt barndom och uppväxt, mobbad och misshandlad av skolkompisar, våldtagen som 14-åring av en gubbe i en lägenhet på Söder i Stockholm och i ett hem som var allt annat än kärleksfullt.

Tre fruktansvärda öden men idag är dom alla tre starka och har kunnat gå vidare men berör andra med vad dom har varit med om. Morgan Alling har skrivit en bok, "Mitt krig är slut", Magdalena Graafs bok heter "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" medan Jonas Gardell har skrivit flera böcker som jag inte riktigt är säker på om det står svart på vitt vad det är han har varit med om men däremot så gör han föreställningar om det.

Har ni inte sett programmet "Det blir bättre" så föreslår jag att ni går in på Tv3play.se och söker på "Det blir bättre", där finns alla tre avsnitten att se helt gratis på nätet.

Ja det är detta jag har gjort hela dagen, efter att ha tittat på detta blev jag så trött att jag sov i en timme.

Har ni gjort nåt sketroligt idag då?!


Kommentarer
Postat av: Monika

Då har du med andra ord sett mig i bild idag! Ca 10 min in i programmet med Jonas Gardell, när han pratar om våldtäkten och säger nåt i stil med "han var en reptil med en reptils kalla ögon" - strax därefter är det publikbild och då kan man beskåda mig. Mina fem sekunder i rampljuset, haha.

2011-05-02 @ 15:50:57
URL: http://www.mogi.se
Postat av: Malin

Har inte sett något program, bara hört talas om dem...så tack för tipset!

2011-05-02 @ 20:24:17
URL: http://dahlian.blogg.se/
Postat av: Monika

Sune min vän, det är jag i kort rödbrunt hår och turkos stickad tröja. Kolla igen! ;)

2011-05-02 @ 23:01:53
URL: http://www.mogi.se
Postat av: Monika

Sune min vän, det är jag i kort rödbrunt hår och turkos stickad tröja. Längst till vänster i bild. Kolla igen! ;)

2011-05-02 @ 23:03:39
URL: http://www.mogi.se
Postat av: Monika

Av någon anledning ser jag inte mina kommentarer här, så risken är väl att du får dem dubbelt eller trippelt!

Så nu vet du hur jag ser ut, och hur blev din reaktion? Det är det jag är mest nyfiken på ju!

2011-05-02 @ 23:05:46
URL: http://www.mogi.se
Postat av: Monika

Haha, jag vet inte ens om jag VILL veta vad det är. Men det är iaf bra att det inte är snustorrt!

2011-05-02 @ 23:20:36
URL: http://www.mogi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback