Jag syns!

En kväll förra hösten var jag på väg till Ewa, det är ju en si sådär 100 meter så jag tog cykeln för vi skulle till ICA och handla och eftersom jag bara får bära högst 5 kg för min kassa rygg så var det ett bra beslut att göra det...det fick jag ångra. Efter 50 meter såg jag hur det blixtrade och försent såg jag att det var en fotograf som tog kort på polisen som en journalist stod och pratade med. Till historien hör att jag inte hade något lyse, därtill hör också att jag inte ens hade en lampjävel. Polisen kallade på mig och jag ställde cykeln och gick över gatan med hjärtat som dunkade på varenda blodåder jag hade i kroppen. Han sa till mig att sätta på lyset, jag lovade och skulle precis gå över gatan igen när han följde med mig.

Jag kände mig både kokt, grillad, påkommen och fan och hans moster. Han fick se att jag inte ens hade en lampa, frågade efter legitimation, jag hade inget med mig. Här hade jag kunnat säga vilket jävla namn som helst, men Dalai Lama kändes inte så trovärdigt så jag pep fram mitt riktiga namn, han skrev, gav mig lappen och förmanade mig att skaffa lampa så fort som möjligt.

Böter på 750 kr känns inte sådär jättekul, jag skulle fan ha gått! Men det är lätt att vara efterklok. Jag ger mig fan på att hade polisen inte stått och pratat med journalisten som skulle bli ett reportage om reflexer, lysen och shit så hade dom inte märkt mig men nu ville dom ju naturligtvis visa att dom tar det på allvar. Efter det ställde jag cykeln i förrådet och där fick den stå tills det var ljusare ute på både morgon och kväll.

Det har gått ett år, idag var jag iväg och köpte mig lyse både bak och fram.

Lamporna var billiga, 60 kr men två såna här batterier kostade 40 kr, hutlöst. Dom som ska vara i bak har jag här hemma och behövdes därför inte köpas in.

 

 

Släckt var det här!

 

Tänt var det här, här var det tänt!

 

 


Kommentarer
Postat av: Wiilow [Foto Tankar Känslor]

750 kr i böter det är ju inte klokt. Men snuten får provision på att sätta dit folk och ge dem böter. En varning vore ju inte fel för ett litet ljuse.



Denna hösten blir du nog verkligen inte offer för provisionen, så som du inhandlat lysen och kommit på smarta ting såsom med kepsen ;)



Pözz





2011-10-19 @ 21:15:18
URL: http://wiilow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback