Sune varnar

Det finns nog många som vet att detta är bluffmail men det finns också dom som skulle gå på det och det kan bli förödande.

Jag fick ett mail.



















Naturligtvis öppnade jag inte länken för detta är så uselt så det finns inte. För det första så mailar aldrig banken om något sånt här. Sen tror jag nog att dom inte särskriver OCH dom använder nog ett svenskt tangentbord.

Jag gick in på Swedbank nu och dom varnar också.


Jag måste erkänna att jag skulle inte läst det där om jag inte fick bluffmailet själv. Så, tryck INTE på länkar du inte vet vart dom går.

Jag har pratat med polisen och det där var något nytt för dom men tyckte att det var jättebra att jag tipsade dom om det.


Kommentarer
Postat av: Ingvar Gustavsson

Bra gjort Sune, att varna och informera om sånt här, helt rätt.

2011-09-18 @ 15:02:06
Postat av: Mizca

Tyvärr tror jag många går på det. Dem blir nojjiga när dem får mail från banken och är rädda att deras konto inte går att använda eller liknande och därför klickar på länken .. Bra du informerar om det.

2011-09-18 @ 15:39:59
URL: http://www.mizca.se
Postat av: Martina

Man borde ju verkligen haja att det är något lurt när de särskriver namnet i adressnamnet och dessutom har konstiga tecken i mailet.

Att det heller inte finns kontaktuppgifter i mailet är ju ytterligare tecken. Hoppas verkligen "mormor Agda, 84" inte går på detta och blir av med sina små penningar!

2011-09-18 @ 18:49:46
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: isa

Åh, det här förklarar all the fuss jag hade på jobbet idag! Swedbanks kundtjänst pallade tydligen inte trycket heller. Mycket underhållande kväll (inte, telefonen satt som en smäck på väggen i en halv sekund innan den brakade i backen...! From. nu är det här mellan mig och mail-utskickarna, var så säker! Inte okej att sabba en lugn söndagskväll)

2011-09-19 @ 03:19:52
URL: http://exia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback