Viktig serie

Igår var det alltså dags för andra avsnittet av Jonas Gardells serie "Torka aldrig tårar utan handskar". Jag höll helt på att missa det men såg på Twitter att någon skrev och jag sprang till vardagsrummet och satte på teven. Den hade inte varit på på hela dagen och hade inga planer på att titta heller men nu ville jag se andra avsnittet.
 
För många är det säkert bara på skoj men det är det inte. Det var så här det var på 80-talet då Aids kom till Sverige, eller "bögpesten" som den också kallades då det oftast var homosexuella män som fick det. Hur ofta ser man två unga killar visa sin kärlek till varandra på en kanal som SVT? Hur ofta ser man killar visa sin äkta kärlek överhuvudtaget på teve? Utan att det är i en film som någon hittat på innehållet. Detta är stort, det är viktigt att visa hur det var och hur det ÄR! Visst har Sverige kommit en bit på väg men det finns religiösa som stöter bort sina barn om det visar sig att dom är homosexuella eller går ur församlingen. Hur i helvete kan man ens tänka tanken? Hjärntvätteri! 
 
Några repliker som gjorde mig arg igår var bla när Benjamin berättar för sin mamma att han är homosexuell: "Mamma, jag är homosexuell".
Mamman: "Det behöver du inte vara, det går att kämpa emot, det är det många andra som gjort".
 
Jag går osökt tillbaka till en film jag såg för några år sen. "If this walls could talk". Där en äldre dam som precis blivit "änka" efter sin älskade sambo träffade släktingar som skulle dela upp bohaget och inte hade en aning om att deras avlidne släkting var lesbisk. Det var tabu, det fick inte komma ut, det måste grävas ner, ingen fick veta! Dom som levde i garderoben på den tiden och dom som verkligen aldrig talade om vad dom hade för läggning, hur lyckliga tror ni att dom var? Inte ett skit skulle jag säga!
 
Simon Berger som spelar Paul i "Torka aldrig tårar utan handskar" är en skön bög, en bög som tar allt med en klackspark, som är lite av en ledare för resten av böggänget, han som kommer med dom skönaste replikerna, han har en djup kärleksrelation med sin rollfigur. Han gick helt upp i det hela och han gör det fan bra! 
 
Han kommer säkert få fler roller nu efter att tredje och sista avsnittet sänds nästa vecka, var så säkra!
 
Tack till Simon, Jonas Gardell, Rasmus, Benjamin och alla andra för den här otroligt starka, sorgliga, tragiska och viktiga serie! Den är klockren och behövs visas upp men dom som borde se den gör det säkert inte - homofoberna. Homofoberna tycker jag mest synd om, så lite kunskap och så lite förståelse för äkta kärlek, en kärlek som inte alla orkar eller vill visa för alla som vill se. 
 
Jag är flata men är också en öppen flata, jag är jag och det kan INGEN ta ifrån mig och det ska inte en enda jävel få göra heller!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda aka Javamorsan

Homofoberna kan vi tyvärr inte göra mkt åt. Det är svaga små kryp som är livrädda för att bli älskade helt enkelt.

Du skall vara stolt över den du är och aldrig skämmas. Det borde alla göra oavsett lägging.
Jag gillar dig inte för att du är flata utan för att du är du!

2012-10-16 @ 09:39:50
URL: http://baralinda.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback