Dags igen!

Återigen har Emmelist en tävling, samma som för nån dag sen! Ett handsmycke som hon faktiskt har gjort själv, hon är så duktig så gå in och tävla vet ja. Du behöver enbart kommentera vilket smycke du vill ha om du skulle vinna. Du behöver inte ens en blogg. Skynda skynda! Lycka till!


 

 



Brittany Murphy

Nu har flera av Brittanys vänner trätt fram och avslöjat att skådespelerskan hade problem med tabletter. Hon ville inte vara den lilla knubbiga tjejen som hon var i filmen "Clueless".

"Monjack, hennes make motsatte sig först en obduktion och hävdade att medicinerna var för Brittanys ”mensperioder”.

– Jag är övertygad om att det inte var en överdos, sa han."

Ja det är bara att vänta tills allt är klart antar jag innan man får veta vad hon verkligen dog av.

Mer kan du läsa HÄR


Charlie Sheens konstiga tatueringar

Det finns ju miljarder olika tatueringar att välja mellan, vad väljer då Charlie Sheen att tatuera på sitt bröst? Jo "Back in 15 minutes". Det måste vara väldigt internt eller är det nån som har en teori?. Han har andra konstiga tatueringar som "en Marlborocigarett, ett blixtlås med ett öga som poppar upp och en baseball". Detta står att läsa i polisdokumentet som skrevs efter att hans fru hade ringt polisen för att han hotade henne med kniv.

Mer kan ni läsa HÄR


..











Önskar jag alla er därute. Hoppas att ni får en helt UNDERBAR nyårsafton och en bra start på år 2010 inatt. Ta hand om er och varandra man vet aldrig när mattan rycks undan.
Massa kramar från mig till er!


Rekordkyla - Klä er varmt ute idag!

Nu har den riktiga kylan dragit över Sverige och hela Europa. Klä er varmt när ni ska ut och skjuta raketer. Håll koll på era vänner så dom inte somnar i en snödriva i enbart kjol och tröja eller byxor och tunn skjorta. (Inte för att ni ska skita i dom om dom somnar i drivan iklädd bäveroverall heller alltså).Klä er rätt!
Kylan kryper in på bara skinnet fort.

Mer kan ni läsa HÄR



262 dagar kvar till val

Nästa år är det val. Det står mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. I sitt jultal förra veckan sa Fredrik att utgångsläget inte är bra, trött efter för lite sömn.

Det är inte lätt att leda ett land i över 3 år när väljarna inte tackar för det som har varit (förstår inte varför) utan alla vill nu veta vad som ska komma. Kommer det att bli bättre?

Ska bli spännande och se om det blir Mona eller Fredrik som vinner i september. Jag vet iallafall hur jag ska rösta. Vet ni?

Mer kan ni läsa HÄR


Hillevi har lagat en paj

Min vän delar gärna med sig av sitt recept på den här goda pajen. Visst ser det gott ut? Gå in och ta receptet på hennes blogg vet ja!


Bilden snodde jag på hennes blogg, schyyy säg inget!


Färjan-Håkan såg stjärnor

En fallande kokosnöt rätt i huvudet på Håkan Hallin, känd som Färjan-Håkan. Nu var den inte större än en tennisboll, tur det annars hade det nog blivit game set match där. Ska vi få se Håkan i tv med bandage runt hela skallen nu tro? Frisyren frisyren gott folk, hur går det med den?


Mer kan ni läsa HÄR

Och som vanligt finner ni denna bild på samma sida som artikeln



Årets sista dag

Imorgon är det Nyårsafton. Den sista dagen på året, då man helst ska sitta bland vänner eller familj och riktigt mysa. Skåla vid tolvslaget och ringa runt halva Sverige och önska Gott Nytt År.

Men det är också dagen då det är som stressigast inombords. Vad ska man ha på sig? Vad ska man äta? Hur många öl/vin/spritflaskor ska man köpa? Vem kan vara barnvakt? Tjejen kommer springa halvt ihjäl sig på stan för att få tag på nåt snyggt i klänning/kjolväg och mannen får följa med som smakråd.
 
Hon står framför honom med två olika klänningar och frågar mannen vilken han tycker hon ska köpa. När mannen valt så tar hon ändå den han valde bort. Affärerna är fulla med stressade människor som inte har bestämt sig för vad dom ska äta. Till slut blir det nåt ihopplock som inte ens passar ihop.Eller också blir du bortbjuden. På systemet är det både urplockat och trångt. Vinet som du ville ha är slut. Champagnen du tänkte på finns inte heller så du får ta en sketen flaska som smakar kattpiss (du dricker ändå, hey det är nyår). Faster Agda 82 är den enda som inte är bortbjuden eller ska fira med någon så hon får ta ungarna, du har visserligen inte träffat faster Agda på si sådär 10 år men hey det är nyårsafton och hon skulle säkert tycka det vore kul att ha 3 skräniga ungar i 12 timmar.
 
Mannen skulle springa halft ihjäl sig för att skaffa fyverkerier, det enda som finns kvar är några sketna raketer som knappt varken syns eller hörs när dom väl kommer upp. Han ombeds att köpa nya strumpor, dock inte vita tubsockor till hans svarta Armanikostym. Det är mannen som får stå utanför och vänta medan kvinnan sminkar i evighet och han får göra en snabbdusch, dvs skvätta lite vatten under armar och pung, resten sköter hans manliga sprut..eh menar eau de cologne, om nu inte bästa kompisen Hans-Olle däckar i hans knä men inte ens då kommer han känna svettdoften mellan benen.
 
Just det, man ska helst ha med sig nåt till den man är bortbjuden till också. Ännu en vända, blommor? En sketen julstjärna som ropar hjälp för att den inte fått vatten på en vecka är allt att erbjuda. Du roffar åt dig en till vinflaska på systemet istället. Silkespapper har du hemma. Medan kvinnan fixar sig ber hon mannen slå in flaskan lite fint i det där silkespappret men blir inte nöjd och får göra om det själv ändå.
När ni väl anländer, ja då är ni så slut att ni antingen däckar före tolv eller är så trötta att ni beställer taxi och firar tolvslaget hemma innan ni stupar i säng.

Därför är jag glad över att jag inte ska göra nåt av det där, jag ska sitta i lugn och ro hemma, själv och har inte stressat på hela dan! Underbart!
Vad ska ni göra imorgon?

 
 

Filmernas fejkorgasmdrottning har magrat

Jösses vilken chock! Jag har alltid tyckt om Meg Ryan, så söt och så rolig på film. En av mina favoritfilmer där hon är huvudrollsinnehavare är ju såklart "När Harry mötte Sally" behöver nog inte gå in på varför? 48 år fyllda och har tappat rejält med kilon. Ser mer ut som att hon är 10 år äldre. Vad har hänt?



Mer kan ni läsa HÄR


Latinamerikas första vigda homopar

Grattis till Jose Maria Di Bello och Alex Freyre som är det första homoparet från Latinamerika att ha blivit vigda. Argentinas lagstiftning säger inget om huruvida giftermål måste vara mellan man och kvinna. Underbart!

Mer kan du läsa HÄR

Kortet är taget på samma sida som artikeln




Om jag hade haft mycket pengar..

  • Så hade jag legat på en strand på Hawaii
  • Pekat finger åt hela Alliansen
  • Firat nyår med någon på Hawaii som jag hittat på De blindas förening
  • Skickat påsar med hundbajs i till några ex som kan stoppa upp nåt där bak (har inte råd med portot just nu)
  • Köpt mig en digitalkamera och skickat inbjudande kort till alla från min strand som sliter på sina jobb i värmen i sommar
  • Haft en egen kock, en massörska, ägt ett privat plan som skulle ta mig till platser som folk inte ens kan stava till.
  • Åka och kasta ruttna tomater på hela regeringen och kallat dom för det jag tycker...JÄVLA SVIN!
Men nu har jag knappt ett öre trots att mina stämpelpengar har kommit idag, det lilla jag får kan regeringen torka sig med utan att få ångest. Så jävla trött på att aldrig ha pengar. Det är aldrig glädje när pengarna kommer längre. Det är bara en överlevnad inget annat. Men det är väl meningen att vi som är arbetslösa och har fått sänkt nu efter 200 dagar att vi ska vara glada över att vi lever överhuvudtaget. *Tar upp långfingrarna och pekar uppåt*


Grattis Tobbe

Tobbe Blom och hans Karolina fick sitt första barn dagen innan julafton. Den bästa av alla julklappar förstås.
Att bli pappa för första gången är ju något overkligt, helt chockerande, ja det vet ju inte jag något om eftersom jag aldrig kan bli pappa men jag har också ploppat ur en en dotter. För 21 år sen och jag kan än idag inte förstå att hon är min. Så...Grattis Tobbe Trollkarl!
Läs mer HÄR


L

Kortet är taget på samma sida som artikeln

 

 


Gratis mat

Är Du student? Har Du svårt att få pengarna att räcka till variationsrik mat? Använd Gratis mats erbjudanden och tjäna snabbt ihop pengar! Ta del av deras tips om gratis mat!

Har Du kanske både familj och jobb? Spara pengar och tid genom att utnyttja alla deras erbjudanden. Ta del av deras matrecept och andra goda tips! Kanske har Du själv något gott recept Du vill dela med Dig av?
Var lyxigt generös utan att det kostar Dig något! Ge bort ett presentkort på mat, dryck eller andra varor!
Förutom det att Du kan tjäna pengar till mat hos dom ser dom till att sidan innehåller recept och annat matrelaterat innehåll.

Allt ni behöver göra är att klicka på knappen och registrera er och samtidigt ger ni mig 5 kr som tack. Ni kan göra samma sak när ni registrerat er!






  • Damn att man inte läst till läkare

    Jaha, det är alltså läkare man ska vara för att tjäna storkovan på några dagar. I allafall varje nyårsafton och i Ludvika. Jag är 40 år, jag har 25 år kvar till pension. Jag skulle kanske flytta upp till Ludvika och läsa till läkare då?
    Underbart att dom måste muta folk att jobba på en nyårsafton. Jag skulle lätt jobba om jag fick dom där pengarna. Skulle ni?

    Mer kan ni läsa HÄR


    Snart datorlös

    Jag  är så förbannat trött på min sega dator. Kan någon komma hem till mig och formatera om den alternativt hjälpa mig att hiva den från balkongen massa våningar ner och verkligen se att den går i tusen bitar?

    • Jag har virustestat den med flera olika program - inget virus.
    • Jag har diskfragmenterat den - blev inte bättre
    • Jag har tagit bort massa kort och annat - lika samma
    • Jag har tagit bort onödiga sidor med CCleaner - sidorna försvann men inte segheten.
    • Jag har gjort rent inne i datorn - hostade men är fortfarande lika seg
    • Jag har bankat på den - skrattade åt mig
    • Jag har svurit och hotat med att avliva den - numera självmordbenägen, vill dö. (Datorn alltså)
    Ja ni ser ju, den är skitseg. Spelar jag tex Farmville så tar det hundra år innan jag kan hjälpa mina grannar, har jag uppe mer än 3 fönster så laggar han som sjutton och det tar 511 år innan jag får fram nästa sida. Nån datanörd som ser det här som kan berätta för mig vad det är och vad det är jag ska göra för att han ska bli sig själv igen? Så här har det vart jättelänge, säkert ett halvår men nu orkar jag inte längre. Så pleeeese help me. Du kan få en bulle för besväret.


    Posten från helvetet

    Du svär säkert idag över spam som kommer i din emaillåda, du klickar bort dom och snart är det ett annat som ligger där. Har jag rätt? Då är detta lugnet före stormen. Mailen från helvetet kommer nästa år. Då ökar det med 75 %. Du kommer slita ditt hår, du kommer ligga vaken på nätterna för att du vet att medan du sover ploppar det upp 100tals nya spam i din dator. Säger bara en sak. ÖPPNA ALDRIG ETT MAIL DU INTE KÄNNER IGEN!

    Mer kan du läsa HÄR


    TÄVLING hos Emmelist!

    Kolla in dom här smyckena. Emmelist har en tävling hos sig där det bara är att kommentera i hennes tävlingsinlägg vilket du helst vill ha om du vinner. Gå in och var med vet ja!

     

     


    Världens renaste butik

    På andra sidan gatan där jag bor finns det en butik. En butik som det kanske är 5 personer i varje dag men kanske 1 varannan dag köper nåt. I denna butik jobbar det en kvinna. Hon dammtorkar var och varann minut, sopar mattan utanför dörren säkert 10 gånger om dagen (fast det inte varit några kunder i affären), hon sopar golvet däremellan, hon själv kan ju ha släpat in 2 gruskorn på vägen in efter sopningen på mattan utanför dörrn. Brevid den butiken ligger det en annan butik som man kan handla pizza i. Idag skyndade hon sig in, fort som sjutton för att handla. Vad trodde hon? Att det skulle bli rusning till hennes egen butik under tiden? Ett tag hade hon en som hjälpte henne inne i butiken. Varför då? Då satt det alltså två kvinnor och rullade tummarna. Visserligen hade dom ju varann att prata med och slå ihjäl tiden men ändå. Tänk dig vad trist detta måste vara! Gå upp på morgonen i vetskapen om att du snart ska jobba på ett ställe som har så få kunder ändå fram till klockan 18 MEN världens renaste butik måste hon ju ha iallafall. Arma kvinna!


    Tiden räcker inte till..

    ..är ju en given rubrik på detta. Tisdagen den 19 januari 2038 tar tiden slut. När klockan i datorerna räknar en sekund över 2038 så kommer allt slå om – och systemet tror plötsligt det är fredagen den 13 december 1901. Så går det när buggen från Milleniumskiftet blev knas. Attans otur. Jag känner en tjej som fyller år den 20 januari, pilutta henne att hon inte får fylla 70 bast!

    Men hur många gånger har vi inte hört sånt här? Man minns ju själv nyårsafton 1999 och man trodde att hela skiten skulle krascha, överallt. Men ingenting hände. Jag hoppas ju innerligt att man har hunnit komma på ett sätt att fixa det på 28 år förstås.

    Mer kan ni läsa HÄR



    Rädda för sin son

    Vad gör man om man inte längre vill ha en son man har adopterat för att han är farlig för sin omgivning?
    Ett par i Oklahoma adopterade en pojke på 8 år. 3 år senare vill dom alltså lämna tillbaka honom för att dom inte klarar av att ta hand om honom. Mer kan ni läsa HÄR

    Det påminner väldigt mycket om en bok jag har läst. Skadad av Cathy Glass som var fostermamma till en liten tjej som ingen orkade med för att hon var så skadad i själen. En chockerande och tårdrypande bok. Läs den.


    En olycka kommer sällan ensam

    Roger i "Bonde söker fru" har haft otur gånger 3. Hans Camilla som han träffade i programmet dumpade honom, hans pappa är krasslig och nu får han inte längre något EU-stöd som är hans hela lön. Lider med honom för att vara bonde idag är inte en dans på rosor.

    Läs mer HÄR


    Grattis till att bli året förvillare Annika!

    Ja den här människan minns vi ju. Hur hon avrådde folk att gå till mammografin eller göra cellprov på livmoderhalsen. Och jag står fast vid att om hon nu tror att det hjälper att äta rätt så får man inte cancer så borde hon ju få pris för att ha hittat ett botemedel till all cancer. Om ni nu inte vet vad detta är för människa eller hur hon har uttalat sig förut så kan ni läsa HÄR. Resten på artikeln som tillhör det första jag skrev finns att läsa HÄR


    Bilden är tagen på samma sida som andra länken

     

     




    Oralsexskandal?

    Åsikterna går isär när det gäller Peter Muellers klumpiga uttalande till den norska landslagsåkaren Maren Haugli 24 år. Han är 55 år och frågade henne "I heard you are good at sucking cock?’, och så la han till: ”So are you?’." Det hade skämtats kring ett middagsbord med Maren från några andra. Om han nu hörde det, varför inte låta det stanna där bara? Varför var han nyfiken på om det stämde? Näe, totalt respektlöst av en tränare tycker jag sen får andra tycka vad dom vill!

    Mer kan ni läsa HÄR



    Kallt!

    Jag gick och la mig rätt tidigt inatt, ja tidigare än vad jag brukar. Klockan var 1.32 när jag stängde av datorn. Annars kan jag sitta uppe till 3. Hade ställt min klocka på 9 för att ringa öronmottagningen och avboka tiden jag har hos dom idag. Kl 7.03 tyckte min blåsa att jag skulle gå upp, försökte verkligen somna om men nehe, jag kliver ut i vardagsrummet och får syn på två katter som ser måttligt förvånade ut. Satt brevid varandra som två Piff och Puff. Sen började dom springa runt benen på mig och Nogger pep som om hon var döhungrig. Det fanns mat i deras skålar så det där var bara uppmärksamhetspip. Ja hon piper för hon kan tydigen inte jama den stackarn. Jag släntrade iväg till badrummet med två fartränder efter mig och då menar jag mina katter och inte nåt som jag råkat göra i brallan på vägen. Den ena stryker sig mot mitt ben medan den andra hoppar upp i mitt knä. Kan ju nästan tro att dom hade saknat mig under dom få timmar dom var utan mig. Ja jag stänger alltid min sovrumsdörr numera. Nogger har slutat att kissa i sängen men det är alltid high life på nätterna mellan dom två och dom skiter fullständigt i om det är nån som ligger och sover som dom hoppar på mitt i leken så dom får sova i andra rum.

    Det är väldigt kallt ute idag. Solen är på väg fram men den värmen knappast en fågelskit. Det är visserligen bara -9 men det är rått som sjutton. Blir till att vara inne. Ska bara tvätta kl 12-17 men det finns ju källargång tack och lov.

    Jag skulle ju vara på Öronmottagningen idag för att kolla läget med vänsterörat men eftersom mitt frikort har gått ut så har jag inte råd att gå dit den här gången så jag ringer. Dom har telefontid mellan 8.30-9.30.
    "Du har kommit till Öronmottagningen, vi är tyvärr upptagna med ett annat samtal men dröj kvar så tar vi strax emot ditt samtal...du är nummer ETT (skithögt) i kön. ..(5 sekunder senare) Det är fortfarande upptaget, men dröj kvar så tar vi strax emot ditt samtal... du är nummer ETT i kön." Klart jag fortfarande är nummer ett i kön, vart ska jag annars ha hamnat? Sist? Hm så där höll det på i 5 minuter till och till slut kom jag iallafall fram. Fick en ny tid den 18 januari, hm, hoppas inte mitt öra hinner ruttna innan bara.

    Förresten, det är ingen som har en digitalkamera som ni vill skänka? Kanske några miljoner på banken ni inte vet hur ni ska göra er av med? Nån butchkompis som är flata och som det inte är nåt fel på? Nån? Nehe inte det nej.

    Godmorgon på er!


    Länkar kan kosta dig skjortan!

    Man har länge varnat folk för att inte klicka på konstiga länkar till sin dator för att det då oftast är ett självgående virus. Nu finns det knep man kan ta till för att få kunder att betala. Genom att få en länk till sin mobil som man kanske råkar trycka på som går till ett abbonemang om ringsignaler som sen dras från ditt kort direkt en gång i månaden. Det är så fult gjort och det är olagligt.

    Mer kan du läsa HÄR

    Jag råkade ut för ungefär samma sak fast en sida på nätet. Jag betalade en månadskostnad men innan den gick ut så sa jag upp det men ändå drogs det pengar från mitt kontantkort för en månad till. När jag mailade dom så verkade dom inte fatta vad jag menade. Dessutom hade jag bara varit inloggad 2 gånger på en månad och kom inte ihåg mina inloggningsuppgifter och mailade dom om att dom skulle ge mig dom så att jag kunde säga upp avtalet. Återigen fattade dom inte vad jag menade och jag hotade att gå till media om dom inte strök mig som kund. Nu har jag inte hört nåt på flera månader och några pengar dras inte från mitt kort heller tack och lov. Men där kommer jag aldrig mer bli medlem iallafall.


    Tiger leker kurragömma?

    Var håller han hus den där Tiger Woods? Han har tydligen inte synts till på en månad efter otrohetsskandalen. Börjar han undra vad han har ställt till med? Sitter han på ett tankfartyg och äter kalla bönor direkt ur konservburkarna? Eller ligger han lågt tillsammans med alla sina 14 älskarinnor och tränar på nya hole in ones? Ursäkta mig men den där karln. Ja han är inte unik, han är inte den första i världshistorien som har älskarinnor eller är otrogen mot sin fru men han chockade mig totalt. Jag trodde faktiskt inte att han var sån, han har ju visat upp sig som en trygg familjefar innan allt detta kom ut. Hoppas att han mår riktigt förbannat dåligt nånstans för skit...det ska skit ha!

    Mer kan du läsa HÄR

    Nu kan du tydligen bli rik på Tigers och Elins skilsmässa också. En kul grej enligt Brittiska spelbolaget William Hills talesman Rupert Adams. Mer kan du läsa HÄR




    Nån som är sugen på clementiner?

    Jag har varit sugen på Ris á la Malta sen vi fick det på julafton. Idag köpte jag två risgrynsgrötskorvar på ICA och kände riktigt smaken av både clementiner och det som tillhör. När jag hämtade clementinerna möttes jag av det här:















     

    Jag tog ur 3 av mandarinerna innan jag tog kortet som var fina men dom andra fick vara kvar. Nån som är sugen så finns dom att hämta i min soppåse!

     

     

    Det blev några clementinbitar i iallafall, nåt som kommer kittla gommen och strupen.

     

     


    Sveriges mäktigaste personer

    Jaha så har det då kommit upp en lista på Sveriges mäktigaste personer. Vilken plats hamnar jag på? Det vet jag. På plats 8 999 999. Många har jag inte ens hört talas om. Men att Fredrik Reinfeldt ligger 1a var väl inte förvånande. Är det han som själv gjort listan?

    Vad jag ordbajsar om finns mer att läsa HÄR


    Idag lämnas dom över

    På julafton blev några tonåringar från Afganistan mellan 14 och 18 år lämnade helt åt deras öde i en skog av en människosmugglare. I tunna kläder och tunna skor irrade dom omkring i skogen tills dom kom till en järnvägsräls och kom in till ett samhälle i småland där räddningen var Höglandskyrkan.

    Hur sjutton kan man behandla folk så? Fast i en container i 18 dagar för att sen bli lämnade utan att ens veta om dom skulle överleva. '

    Mer kan ni läsa HÄR och HÄR

    TILLÄGG: Nu kanske det inte är så här det gick till riktigt enligt en kommentar jag fick i detta inlägg. Klicka på hans länk och läs själva. Hm detta kan ju bli spännande.

    Ni kan också läsa HÄR







    Ica goes blogg!

    Den här nya reklamen som ICA har är så klockren. Jag ryser verkligen för att den är så patetiskt träffande. Det ÄR faktiskt många som håller på så här.

     

     

     


    Snööverskott

    Det råder snökaos i Västerbotten och nu vet dom inte var dom ska göra av all snö. Varför inte bygga gigantiska snögubbar? Snögrottor i mängder eller varför inte massa igloos? Dom har väl ställen dom kan göra detta på? Kommer det mer i min stad (dock inte lika mycket som i Västerbotten) så kommer jag ge det som förslag att barnen får tävla i att göra såna här grejer. Nån från Västerbotten som kan ta mitt förslag på allvar kanske??



    Vad jag skriver om finns det mer att läsa om HÄR




    Paulo kuppade inte Annika

    Jag såg ju som bekant Robinson igår och nu ojar sig folk över att Annika fick vara kvar men gå över till andra laget. Paulo sa redan INNAN röstningen på örådet att ingen skulle få åka hem, det var alltså INNAN man fick veta att Annika skulle åka. Det kunde vara vem som helst av gänget som fick stanna kvar. Det har skett förut att folk i lagets ögon fick lämna men i själva verket åkt till en annan ö utan lagets vetskap. Vad är skillnaden? INGEN!

    Mer kan ni läsa HÄR


    Sammankomst

    Har varit hemma hos päronen och ätit jättegod mat, dock inte julmat. Min bror med familj brukar aldrig fira jul med oss så det brukar bli nån eller några dagar senare. Dom bor några mil från oss men vi ses inte så ofta så det var extra kul att träffa dom idag. Här är lite bilder.

    Elsa 1 år och 7 månader och min systerson Marcus

     

    pappas fru och Axel 5 år

     

    pappas fru och Maja 7 år

     

    min bror Michael och Elsa

     

    Maja och hennes mamma Sofie

     

     

     

    Min pappas fru fick en spikmatta i julklapp, här testar Marcus den


    Gräva i härligheten

    Hur många kvinnor känner för att gå till en gynokolog efter DEN HÄR artikeln? Jag vete sjutton om jag vill att studenter ska gräva i min härlighet. Man känner sig nog utlämnad ändå tycker jag. Visst, kommer det in en 30årig butch med bruna ögon som vill pilla lite så visst men då ska jag banne mig få pilla på henne sen! Är jag sövd och jag sen får veta att det varit en snygging mellan mina ben och jag inte var närvarande i huvudet så skulle jag stämma sjukhuset bara för den skull liksom!

    När jag gjorde en coloskopi för herrans många år sen så var jag så hög på morfin när det kommer in 7 läkarkandidater i rummet när jag ligger där med röven i vädret och visade upp stället där solen aldrig skiner och jag kan inte minnas att läkaren ens frågade mig om dom fick komma in och jag var ju så borta att jag inte kunde förmå mig att säga ett skit. Är det vanligt att läkaren inte frågar patienten? Fast hur nice är det att glo på när en lång slang med kamera förs in och ut i häcken på folk?


    Inte lag på vinterdäck

    Varför är det inte lag på att tunga fordon ska ha vinterdäck? Det trodde jag var givet. Vad är det som säger att ett tungt fordon är säkrare i trafiken? Det är fruktansvärt oansvarigt att inte sätta på vinterdäck på ett fordon som körs i trafiken för att forsla mer än dig själv! Jag skulle ha så dåligt samvete om det hände något på vägen när jag ansvarar för att personerna jag kör ska komma fram dit det är tänkt. Sätt för sjutton en lag på att tunga fordon måste ha vinterdäck!

    Mer kan ni läsa HÄR


    Brittany Murphy begraven

    På julaftonen begravdes Brittany Murphy. Nu finns det misstankar om att hennes make eller hans fd fru ligger bakom hennes död. Han uttalade sig ju när hon hittades att han inte ville att hon skulle obduceras. Varför kan man ju undra. Vill man inte veta vad ens fru dog av? Orsaken varför hon i så tidig ålder bara gick och dog? Knepigt enligt mig. Hoppas det snart kommer fram hur hon dog och vem/vad det var som orsakade det.

    Mer kan du läsa HÄR

    Kortet är taget på samma sida som artikeln

     

     


    Ingen fick lämna Robinson ikväll

    När nu lag Agwe för en gångs skull vann en Robinsontävling när dom är tre ja då får dom en kvinna i laget, en kvinna som enligt sig själv har ett kallt hjärta. Annika Holtz fick inte lämna Robinson utan gå över till andra laget istället. När Paulo avslöjade att ingen skulle hem såg dom flesta rätt förvirrade ut. Om nu Annika vill vara kvar i lag Agwe så kanske det är dags att bli lite charmig och medgörlig istället för en bitch som jag ibland kan tycka att hon är, flata eller ej liksom!

    Mer kan du läsa HÄR

    Bilden är tagen från samma sida som artikeln

     

     






    Tävlingen om en snuttefilt ....






    ...vanns av... *trumvirvel med inslag av triangel* Tadaaaaaaa.. tjejen som har bloggen LOVE AND BE PROUD!



    Grattis grattis! Snuttefilten kommer på posten i nästa vecka.

    Tack för medverkan till er andra.


    Vintern på 70-talet

    Jag är ju född -69. På 70-talet då jag växte upp så var vintrarna alltid snötäckta från typ november fram till påskafton i stort sett. När jag tittar ut nu så får jag nästan lite flashbacks. Man var ute mest hela tiden. Jag bodde på ett område som det var fullt med barn på i samma ålder som jag själv. Vi gjorde stora snögrottor, långa gångar igenom, snögubbar i mängder, snöbollskrig i två lag och när vi sen flyttade till hus så spelade jag och brorsan ishockey på gatan utanför. Vi hade riktiga målvaktsskydd och turades om att skjuta mål på varann. Det där kunde vi hålla på med i flera timmar, tills min pappas fru ropade på oss att det antingen var mat eller att det var dags att gå och lägga oss. Vintrarna var verkligen vintriga. Man frös aldrig även om man var blöt ända in till trosorna och snoret rann som man sen tog baksidan av vanten och smetade ut på kinden och det frös fast. Man höll igång. Jag saknar det lite. Visst jag skulle säkert kunna spela ishockey på gatan utanför men då finns det risk för att jag blir hämtad med tvångströja och blir matad med små rosa piller. Jag kan bara blunda så är jag tillbaka på det område som jag växte upp. Grusplanen som vi spelade fotboll på på somrarna spolades. Jag kan också se framför mig hur jag åker skridskor på insidan av skridskorna eftersom jag inte kan åka och får skitont i fötterna. Idag är det en sån dag ute, som på 70talet.

    Har ni något speciellt minne från era vintrar då ni var små?


    Tungviktare

    I Kina har det nedkommit ett gossebarn på 7 kg. Aj aj aj säger jag då! Hon måste ju ha spruckit hela vägen upp till svanskotan för sjutton. Snacka om cykelställ! Fler och fler ökar tydligen i vikt när dom föds. Annat var det då jag föddes, 1 månad för tidigt född och vägde 2410 kg och var 45 cm lång, jag måste nästan ha flugit ut självmant efter en fis eller nåt.

    Mer kan ni titta på i klippet HÄR


    Modigt!

    Hur hade ni agerat om ni var i ett flygplan med en bombman som när som helst kunde göra att hela skiten flyger i luften? Skulle du ingripa? Jag hade nog bara skrikit rakt ut alternativt kissat på mig, eller båda men det finns modiga människor som tänker lite längre än vad jag skulle ha gjort. Jasper Schuringa 32 brottade ner den brinnande bombmannen Umar Farouk Abdulmutallab  som försökte detonera bomben och där slutade bombmannens misslyckade försök. Han hade köpt sprängmedlet tillsammans med en instruktionsbok på hur han skulle gå till väga. Jasper blev nog en hjälte på juldagen då han räddade livet på 278 personer på väg till Detroit från Amsterdam. Mer kan ni läsa HÄR


    Iza och Nogger älskar snö

    Idag snöar det som sjutton och mina katter verkar älska snö som bare den. Synd att jag inte har två koppel och selar. Tänk vad kul vi kunde ha i snön ute på gården men än så länge får snön på balkongen duga.


     

    Ni glömmer inte att vara med i min tävling om en snuttefilt som går ut i kväll kl 20 va?

     

     

     

     

     


    Tsunamin

    Idag är det 5 år sen det hände, den värsta naturkatastrofen genom tiderna. Tsunamin 2004. Då många fick sätta livet till. Många semesterfirares liv förändrades på bara några sekunder.
    Många svenskar har berättat sina historier, hur deras liv förändrades från glada skratt till total kaos och förtvivlan.
    Det var två från min stad, min gamla fotbollstränare och hans fru.
    Idag tänder vi ett ljus för alla dom som inte fick uppleva 2005 och framåt. En tanke till alla dom förtvivlade personer som förlorat någon i tsunamin.


     

    Ett klipp från Aftonbladet.se kan ni se HÄR och mer finns att se HÄR

     

     


    Charlie Sheen i häkte

    Jag älskar serien 2 1/2 men där Charlie Sheen är med och som det verkar finnas hur många avsnitt som helst av. Juldagen (för oss, julafton för USA) fick han iallafall tillbringa i häktet efter att hans fru ringde polisen efter ett kraftigt bråk i ett hus i Colorado. Enligt artikeln ska Charlie ha knuffat sin fru, antagligen så hårt att ambulansen kom till platsen men frugan ville inte ha vård. (why?). Båda hade varit berusade då bråket uppkom. Dom har 9månaderspojkarna Bob och Max ihop. Mer kan ni läsa HÄR

    Ursäkta mig men är det normalt att vara så berusad om man har så små barn? Nån som ringt soc?


    Vi blir äldre tydligen

    Jag har trott ett tag att vi dör i tidigare och tidigare ålder. Iallafall om man ska tro dödsannonserna i lokalblaskan. Där är det mer som dör i förtid än i "normal" ålder.

    Nu är det tydligen så att 10 gånger mer dör när det står på 3siffrigt än för 40 år sen. Det är pga bekämpningarna mot hjärt och kärlsjukdomar tydligen. Där ser man! Hoppas att jag inte lever till jag är 100, om jag nu går som en 80åring redan idag när jag är 40 hur ska jag då inte ta mig fram om 60 år?

    Mer om vad jag skriver om kan du läsa HÄR


    Glöm inte att vara med i min tävling om en snuttefilt som går ut i morgon kväll kl 20!


    Lite överförfriskad

    Jag är så glad över att jag inte känner för att gå ut på Juldagen längre. Hur kan man tycka att det är kul att 1. Stå i kö på tjejernas toalett i en halvtimme innan man kommer in. 2. Komma intill baren för första gången 10 minuter innan det stänger. 3. Inte kunna dansa för att det är knökat med folk på dansgolvet.

    Ute är det busväder, det snöar massor.

    Nedanför på gatan för en stund sedan hörde och såg jag en tjej stå och prata i mobilen, hon kunde inte stå still utan det vinglades hit och dit. Hon ville tydligen bli hämtad och har man fått en del i sig så hör man inte riktigt hur högt man pratar så jag hörde vartenda ord:

    -Du MÅSTE komma och hämta mig Stefan! Jag är blöt ända in till trosera! (riktig västgötska)
    Tjejen har på sig en svart kort kjol, svarta strumpbyxor, svarta lågskor och en vad det verkar ganska tunn jacka.
    -Näe, jag gick ut från Statt, jag vill hem, kom och hämta mig innan jag sätter mig i en snöhög!
    Hon börjar vifta med ena armen för att hålla värmen.
    -Om jag tar taxi så lär jag inte komma hem innan helvetet fryser till is!
    Man hör paniken i rösten och nu förbannar jag mig för att jag inte har råd med bil, annars hade jag frågat om jag skulle skjutsa hem henne för i det där tillståndet ska man nog inte vara ute.
    -Men för helvete Stefan, hur ska jag komma hem då hade du tänkt dig? Ja men då går jag ner till raggartorget och ber om lift!
    Raggarna här istan består mest av blöjraggare som inte fått hår mellan skinkorna än men det verkar ha tagit skruv.
    -Ja jag står kvar här, jag står vid nån pizzeria, jag ser inte vad det står.
    Skylten med pizzerians namn står med stora bokstäver och har lampor runt sig som är tända, en blind kan se vad det står.
    Hon sa hej då till den där Stefan och vinglade över till andra sidan. Jag stod kvar en stund och nyss såg jag att hon blev hämtad.
    Jag är så glad att jag kommer att vakna imorgon och må hur bra som helst. Undrar om den där tjejen kommer att må bra under hela morgondagen.

    Helt sjukt

    Jag har haft besöksrekord idag. Ja jag vet, det är inte mycket för er som har stora bloggar men för mig som brukar ha runt 50-60 unika besökande varje dag är det väldigt mycket. Den statistikmätaren som syns på bloggen för er alla är alla unika dvs den räknar ETT ipnummer per besökare och mina egna har jag gjort att dom inte registreras. Så det som syns är alltså alla som går in första gången hos mig det dygnet. Går dom in 2 gånger eller mer syns det alltså inte, men det är inte det som räknas utan bara unika. Nu vet ni det!
    Jag vet också att det är för att jag har skrivit om 2 artiklar som stått med på Aftonbladet.se idag och eftersom jag är rätt högt upp på HBTQ-listan på Bloggportalen (just nu på 9e plats av 1009 st bloggar) så blir det att jag oftast kommer med av dom 3 högst rankade bloggarna på Bloggportalen. Men iallafall, besöksrekord likt förbannat gott folk, tack för det!

    Här är beviset

     

     


    Julgodis

    Igår åt man julmat, inga mängder den här gången, lagom mätt var jag. Efter 2 timmar blev det julfika med nån saffranskaka, pepparkaka och nåt mer, efter vår lilla jullek blev det Ris a la Malta (så gott), sen blev det den riktiga julklappsutdelningen och efter det plockades julgodiset fram. Åh fy sjutton vad mäktigt. Syrran och hennes dotter hade gjort alla möjliga julgodisar som satt upp i strupen till slut. Jag fick med mig lite hem. Jag har tagit två nu och vill inte ha mer. Det sätter sig nästan upp i gommen av allt socker.


     

    Lite mer bilder från igår.

     

     

    Min systerdotter Angelica

    Ska föreställa mina föräldrar framför stugan om man nu ser dom

     

    Min syrra och hennes dotter, pappas fru tittar på

    Min systerson Marcus och min dotter


    Fick oväntat besök

    Vad skulle du göra om du fick in en fågel i din lägenhet eller i ditt hus och det var svinkallt ute? Skulle du ha hjärta att släppa ut den? Jag som har två katter skulle nog göra allt för att dom inte skulle få tag på fågeln men att släppa ut den i kylan om den har återvänt för andra gången vet jag inte om jag skulle ha hjärta att göra.

    Leila Sieppi i Haparanda har fått in en snyltgäst, twice. Det är 20 minusgrader och andra gången flög den in under ett element. Mer kan ni läsa HÄR


    Säljes?

    Idag ligger det tusentals julklappar ute på nätet från missnöjda svenskar.
    Har du haft någon julklapp som du har lagt ut på nätet strax efter julafton för att du inte ville ha den alls?
    Vill du läsa mer om vad det här inlägget handlar om så finns det HÄR



    Ni glömmer väl inte att anmäla ert intresse för min tävling va??



    Dagens fråga 25 december

    Nu är julaftonen över, är du nöjd med dina julklappar och dagen som var?

    Som jag skrev i mitt förra inlägg, det har varit helt underbart!



    Min underbara julafton med nära och kära

    Nu har man kommit hem efter en heldag ute på en ö i Vänern i en liten röd stuga med vita knutar utan vare sig el eller rinnande vatten men med en kamin och värmeljus överallt. Så mysigt!

    Här kommer det lite bilder.

    Mina föräldrars sommarstuga där vi firade jul

     

    Mina föräldar, syster med familj och min dotter hade inte kommit än

     

    Pappa i köket

    En del av julmaten

     

    Efter maten var vi 4 ute och gick,  resten stannade i stugan

     

    Utedasset

     

    Jag på väg till utedasset efter promenaden

     

    Min kära syster yster

     

    Min dotter med en del av julklapparna

     

    Min systerson var den som delade ut julklapparna.

     

    Så underbart mysigt kort

     

    Facklor ända till utedasset

     

    Jag är helnöjd med mina julklappar verkligen. Detta var en av dom bästa julaftnar på mycket länge tror jag.

     

    Julklappar jag fick: En jättefin och varm pläd, 2 soffkuddar, en bricka med 3 fat på, en bok (som jag tyvärr redan har men ska byta), jättesnygga panelgardiner, en bjällra som min pappas fru har målat och 2 jättesnygga limetabletter för köksbordet.

     

    Hoppas att du var lika nöjd med dina julklappar och din julafton över lag.

     

     


    Årets julvärd(inna)

    Så var det dags med en ny julvärd(inna) att sitta och mysa i Arne Weises fåtölj då. I år heter hon Lisbeth Åkerman. Det är bara att önska henne lycka till och att allt ska klaffa, särskilt med att tända ljuset. Själv kommer jag inte kunna se henne för då sitter jag i en röd stuga med röda knutar utan vare sig el eller rinnande vatten på en ö mitt ute i Vänern. Kommer bli riktigt mysigt!

    Mer om Lisbeth kan ni läsa HÄR

    Kortet är tagen på samma sida som artikeln

     

     


    GOD JUL!

     

     

    Min dotter har sovit över hos mig för vi spelade Bingolotto och åt skinksmörgåsar igår kväll. Så gott! Här är det bästa kortet på oss två och med det önskar vi eder alla en riktigt GOD JUL!

     

     

     

     


    Anna Anka en lögnare?

    Så har då Aftonbladet haft en exklusiv intervju med Paul Anka. Nu vet ju inte jag vad man ska tro, vem ljuger och vem säger sanning? Jag vet inte men jag har redan från början tyckt illa om Anna Anka och har nu allt snack om hennes sexuella bravader bara varit en lögn? "Jag ger Paul en avsugning varje morgon" lär hon ha sagt. Det är väl alla mäns dröm men nu verkar det vara en stor lögn eftersom Paul nu säger att han har då aldrig varit med om det en enda morgon! Varför har hon ljugit? För att komma in i svensk TV och media? Nu gillar jag henne ännu mindre, ja va det nu är som är sant eller inte. Läs mer HÄR

     

     


    TÄVLING!

    TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

    Idag fick jag hem en liten mjuk snuttefilt från Lodger Easygoing. Jag har ju som bekant inga småbarn men det kanske DU har? Snuttefilten är gjort av 100 % bomull.

    Har du småbarn eller du kanske känner någon som har så skriv en kommentar om att du vill vara med. Lämna mailadress så jag kan maila dig när tävlingen är över.




    Tävlingen avslutas på annandagen kl 20.00! Lycka till!




    Lite videofilmer

    Jag hittade ett program att konvertera filmerna som var en aning för stora från början så nu kan jag lägga in dom via Videofy.me, jippie! Så här är filmerna igen då. Dock märker jag att ljudet försvinner efter en kort stund hm. Jaja.

     

     

     

     


    Årets mest olycksdrabbade helg

    Ska du ut och åka idag? För att komma fram...kör en mötesfri väg! Det uppmanar vägverket. Man kan inte komma över på fel sida och du löper 80 % mindre risk att hamna i en olycka än på en normal väg. Mer kan du läsa HÄR

    I år väntas 20-25 personer sätta livet till i jultrafiken. Det är banne mig en hög siffra. Varför inte åka kommunalt eller helt enkelt skita i att åka någonstans. Visst du kanske får en tråkigare jul men hey, du är iallafall vid liv om du nu inte sätter julskinkan i halsen vill säga. Jag ska 2 mil utanför stan imorgon och det är inte jag som kör men jag hoppas att jag överlever.

     


    Dagens fråga 23 december

    Idag är det dan före dan gott folk!

    Är ni helt färdiga med julklappar och julmaten?

    Jag ska enbart köpa senap och ägg till julskinkan imorgon tidigt sen är jag klar! Så gött!



     

     


    ÄNTLIGEN

    Nu har jag äntligen fått tag på minneskortsläsaren från dotterns pojkvän men jag fick minsann åka och hämta den själv. Här är en slideshow av lite av korten från Liseberg, Nordstan och på mig, Carro och Magnus.

     

     

     

     


    Dagens fråga 22 december

    Gillar du att slå in julklappar du köper eller är du en sån som bara hatar det?

    Jag är verkligen superkass på att slå in allt vad paket heter men gör det ändå. Nu har jag slagit in dotterns julklappar. Det ser ut som en 5åring har gjort det.



    Det är meningen att det ska vara lite krus på snöret men se det ville sig inte

     

     




    Om jag hade pengar..

    ..då skulle jag ge till bättre behövande. Jag har i flera år fantiserat om vad och hur jag skulle göra om jag vann pengar. Jag har gått igenom det så många gånger i huvudet. Jag skulle ge mina familjemedlemmar varsitt kuvert med en lapp på en summa beroende på hur mycket jag hade vunnit. Jag har också fantiserat om att jag skulle ge till mina vänner och bekanta som jag vet har det knivigt ekonomiskt. Det skulle vara den största glädjen någonsin, att få se reaktionen, se deras miner, deras ögon när jag har hjälpt dom. Så har iallafall jag fantiserat. Hade jag inte haft mina fantasier så hade jag gått under för länge sen för min ekonomi är verkligen gräslig. Blir gråtfärdig bara jag tänker på det. Nu har dom dragit ner min stämpling till 70 %. Det är fan inget kul att leva just nu. Jag önskar att det fanns nån som tänkte som jag, som också skulle känna enorm glädje genom att hjälpa andra. Det var inte så här jag hade tänkt att det skulle bli när min dotter flyttade hemifrån. Jag skulle göra så mycket istället för att dag ut och dag in sitta hemma för att jag inte har ett öre att göra saker och ting för. Hade jag haft pengar hade jag varit glad över att få ge bort lite, bara få känna mig givmild. Är så innerligt trött på att aldrig kunna göra ett jävla skit! Det tär som sjutton på mig! Folk som säger "Jag får bara ut 15000".. jösses jag skulle hjula naken och bredbent om jag hade fått det. Det är nästan det dubbla än vad jag får nu. Ett jävla skitliv är vad jag har!


    Ta taxikortet!

    Hur i helvete (ursäkta ordvalet) kan man behandla en äldre person så här? Johan Rabaeus pappa är 93 år och är naturligtvis behov av färdstjänst. Efter en trevlig julmiddag hemma hos sin son skulle han då ta färdtjänsten tillbaka till äldreboendet. Johan hade sagt till att han ville att taxichauffören skulle ringa när han var nedanför och att han skulle parkera på rätt sida av vägen. Chauffören var redan irriterad innan och skulle då vända men kom inte tillbaka utan dumpade 93åringens rullstol på en gata längre bort.

    Den här chauffören ska banne mig inte köra taxi igen. Vem vet vad som händer nästa gång?

    Mer kan ni läsa HÄR


    Låter som farligt godis

    Imorgon kommer min dotter och då ska vi baka Rocky Road. Men nånting i receptet gör mig lite rädd faktiskt eller snarare hur man går tillväga för att dela på skumtomtarna kolla nedan.

     

    HUR många står med en yxa i köket och hugger ihjäl en skumtomte i två delar?? Låter drastiskt tycker jag. Jag föredrar nog saxen faktiskt.

     

     


    Brittany Murphy död

    Brittany som spelat i filmer som tex Clueless, 8 mile (med Eminem) och smekmånaden blev bara 32 år. Imorse fick hon hjärtstillestånd och kunde inte återupplivas. Tragiskt som sjutton. En kvinna som hade hela livet framför sig är nu borta. Jag har sett en del filmer där hon var helt outstanding. Vila i frid Brittany!

    Mer kan du läsa HÄR


     

     


    Lisebergs julmarknad

    Imorse åkte jag, Carro och Magnus till Liseberg men först en sväng (omväg) till Carros morbror i Frillesås (5 mil nedanför Götet) för att lämna födelsedagspresenter och julklappar till hennes kusiner. Där blev vi sittandes en stund för att Magnus fick syn på ett stort skepp i lego som han bara skulle bygga klart. Sen bar det av till Göteborgs stad där vi irrade omkring innan vi kom rätt i ett parkeringshus. Att åka bil inne i Göteborg är ingen hit har vi kommit på. Digitalkameran jag lånade av min dotters pojkvän kräver en minneskortsläsare och den glömde han igår och idag svarar dom inte så det kommer massa kort och filmer imorgon eller på tisdag. Enda jag kan bidra med är ett kort på skeppet i lego. Jag är helt slut så jag lär nog snart somna.


     

     


    Fjärde advent


    När fjärde ljuset brinner
    vi hämtar julegran
    och alla människor räknar
    dan före dan före dopparedan




    Dagens fråga 20 december

    Har ni någon gång fått en julklapp som ni blev väldigt besviken över att få?

    När jag var yngre så stickade min mormor väldigt mycket till oss barnbarn. På den tiden uppskattade man inte sånt och man var tvungen att ha på sig dom där sticksiga tröjorna eller västarna. En julafton fick jag just en stickad tröja av mormor. Detta var ju på 70-talet så den gick i bajsbrunt/orange/grönt. Den tröjan hade jag enbart på mig när jag visste att mormor skulle komma eller om jag skulle åka dit. Oftast hade jag skjortor med bred krage med bollar eller hundar på, nej det var inte jag som valde kläderna.


    Beroende av Red Bull

    Ja alla har vi våra beroenden. Det är allmänt känt att kaffe är beroendeframkallande. Det som gör att Red Bull kan vara farligt för kroppen är att det innehåller Taurin, ett ämne kroppen själv producerar för att stimulera hjärt och muskelsammandragningar. En liten burk Red Bull på 2.5 dl ger 10 gånger så stor dos än vad kroppen är van vid därav hjärtklappningar antar jag.

    En kvinna drack 7 burkar Red Bull om dagen och nu läggs hon in på ett behandlingshem. 5000kr i månaden har kvinnan gjort av med bara på burken istället för att lägga pengarna på mat! Mer kan du läsa HÄR

    Informationen om Red Bull fann jag på Wikipedia







    Spöstraff

    Det finns inget som får mig att bli så gråtfärdig som när jag läser om barn som far illa och vanvård av djur. Det är så fruktansvärt ofattbart hur man kan vanvårda sina djur så som en del gör. Klart som sjutton att kultingarna äter på morsan när det inte finns nån mat. Det borde vara stenkastning och spöstraff på såna bönder som inte kan ta hand om sina djur. Hur tänker en sån människa? Att djuren själva ska gå till ICA och handla sin egen mat? Läs mer här



    Hillevis lasagne

    Jag har ju haft återkommande läsare ett tag, läsare utan blogg, läsare som sällan kommenterat men en dag kom det en kommentar om att en läsare hade skaffat sig en blogg. Jag har blivit hennes mentor/bloggmorsa (flåt BajsMalin men man kan faktiskt ha flera bloggdöttrar). Vi har blivit goda bloggpolare och nu såg jag en bild på en lasagne hon hade gjort och bad om att få receptet och det lät så gott att jag nu tänker länka till henne så ni också får ta del om receptet...kanske när julmaten står dig upp i halsen eller varför inte ikväll?
    Gå in till Hillevi nu och ta receptet, det har jag gjort!



    Visst ser det smarrigt ut?!

     

     




    Godmorgon

    Ja jag lyckades att somna. Klockan stod på 7.30 när jag slöt mina ögon och klockan stod på 8.30 när jag spärrade upp mina ögon och skrek i högan sky och tog mig mot vaden. Sendraget från helvetet hade anlänt, jag har haft sendrag nångång förut men det här var det värsta sendraget i historien och jag är inte ens gravid! Jag for fram och tillbaka och försökte att ta upp tårna uppåt, det gick sådär, jag masserade och skrek och sen släppte det så pass att jag kunde somna om. Klockan var 12.07 när jag vaknade igen och nej jag hade inte drömt, sendraget från helvetet har fått mig att halta. Det kändes ju som att hela vaden skulle dela sig i två delar, att senorna skulle slitas sönder. Jag dricker på tok för lite vatten det vet jag så from idag ska jag dricka 1 liter om dagen iallafall.

    Idag skiner solen men det är rejält kallt ute, så kallt att jag nästan får gå med långkallingar inne...om jag nu hade haft några vill säga.


    Mormor gråter

    Den här sketchen av och med Jonas Gardell kan jag se hur många gånger som helst. Den är gammal men den är SÅ bra! Den är lång men väl värd att glo på. Jag har haft boken och kunnat allt detta utantill men nu är den borta och vet inte vart den har flugit sin kos nånstans.

     

    Lite dålig bild och ljud men ni kommer se och höra ändå.

     

     


    John Blund är en svikare

    Då sitter man här igen då och inte kan sova. Jag gick in för att sova runt 2, vände och vred på mig, slumrade till när Nogger hoppade upp brevid mig, drog henne intill mig och skulle precis sluta ögonen då hon släppte en atombomb i fejjan på mig, då höll jag på att kräkas. Jag spottade och fräste medan Nogger la sig ner, tittade på mig och jag tyckte nog att jag såg ett väldigt nöjt leende i hennes ansikte, en hämnd för att hon inte fick ligga hos mig vid datorn. Hon kan ju inte ligga still utan far runt som en illbatting på hjul och lyfter svansen i tron om att jag ska sticka in nåt roligt i röven på henne men så roligt ska vi inte ha! Iallafall så vände jag mig om för att somna om då hoppar Iza upp och det blev genast fart på Nogger och det slutade med att dom båda började leka . Sprang runt som skållade råttor och jag fick nog. Jag gick till badrummet för att göra nr 1 och Iza efter. Hon brukar dricka vatten ur handfatet eller badkaret så hon kravlade sig upp till handfatet, jag sätter på kranen men nehe hon ville inte dricka där, hoppade i badkaret, jag satte på den kranen men nehe inte det heller för då hoppade hon ur igen. Har hon blivit för fin för att dricka direkt ur? Kanske ska ställa en pipmugg på badkarskanten?! Jag gav upp efter detta. Gick och tog på mig igen och satte mig här. Jag är inte trött längre så här blir jag la sittandes tills alla mina vänner på Facebook har vaknat.

    Godmorgon på er!


    Stieg Larsson

    Om han bara hade fått leva och uppleva vad hans böcker har ställt till med. "Män som hatar kvinnor" är världens tredje mest sålda bok i år. Hans andra bok "Flickan som lekte med elden" ligger tätt efter, en fjärdeplats har den. Millenniumböckerna har hittills sålts i hela 22 miljoner exemplar. Jag har sett två av filmerna (dom första) och jag måste säga att det är nog två av dom absolut bästa svenska filmer jag sett någonsin! Mer kan ni läsa HÄR





    Dagens fråga 19 december

    Brukar det förekomma någon alkohol på julafton för er eller dom ni firar med?

    Jag håller mig till julmust eftersom jag oftast kör och gör det gärna så ingen alkohol för mig men en och annan tar en öl till maten och kanske nåt starkare senare på kvällen när julklapparna är utdelade och "gotterna" är framme men aldrig några mängder.

     

     





    Besökare

    Jösses vad besökare jag har fått på bara några få timmar, ni kunde inte ha förvarnat så man hade fått bytt om till något snyggare? Här sitter jag i mysbyxor och luvtröja för att det är så satans kallt ute och inne med för delen för det fladdrar nästan i gardinerna och i byxbenen. Välkomna alla besökare även fast jag vet att 99 % av er aldrig kommer tillbaka. Hoppas alla ni har det bra och att julbestyren är i full gång. -Bjuder på köpta pepparkakor i hallen-

    Jag gör mitt julbestyr på onsdag, då ställer jag fram en tomte. Näe jag skojar, min dotter kommer på tisdag och vi ska göra nåt julgodis hon hade sett på Leila bakar eller vad det var och på onsdag ska hon också komma men sova över för då ska mor och dotter spela Bongolotto och göra julskinka (okej bara griljera men ändå).


    Twittra först och rädda liv sen?

    Man slutar aldrig att bli förvånad hur en människa tänker. När ens barn är nära att dö, tänker man på NÅT annat än att försöka rädda livet på ungen då? Normala människor tänker nog så iallafall förhoppningsvis. Men den HÄR mamman, nej hon twittrar först SEN och minuten senare larmar hon larmcentralen. Hur jävla dum i huvudet får man vara? Och det kommer inlägg när ambulansmännen gör upplivningsförsök att folk ska be för honom. 5 timmar senare skriver hon ett inlägg till att sonen dött och lägger upp bilder på honom. *Fågelholk!*




    Dagens fråga 18 december

    Nu är det bara 6 dagar kvar till julafton, hur många julklappar har ni kvar att köpa?

    Jag har bara en enda fjuttig julklapp kvar och den är till min dotter. Förbannat tur att jag började redan i oktober med att köpa, jag hade iallafall inte haft råd att köpa alla den här månaden.


    Kaxigt?

    Jag stod just på balkongen och tittade ner. Nedanför står det en lastbil med något skrivet på taket som jag tyckte var häftigt och kaxigt som fan.

    Ser ni vad det står? Om inte så står det "TA MIG OM NI KAN, PUSS PÅ ER!

    Antar att det är för trafikpolishelikoptern eller nåt. Brukar det stå så på alla lasbilar eller? Aldrig sett.


    Ny choklad

    Jag fick ett paket i brevlådan idag. En ny choklad som inte kommit ut i affärerna än. Det är Marabou som bjuder. Det var ju bara en månad sen jag fyllde i mina uppgifter men det var välkommet. Den var helt okej faktiskt.



    Vill du ha tianlotter hem i brevlådan kostnadsfritt?

    Vad sägs om att få tianlotter hem i brevlådan? Hur du gör?

    • Värva vänner och du får 4 poäng för varje vän som registrerar sig
    • Skriv om det i din blogg
    • Samla ihop poäng genom att delta i undersökningar och kampanjer.
    Vad väntar du på? Tryck på knappen och bli medlem redan idag!







    Ingen god morgon

    Varför gick jag upp idag egentligen? Kan lika gärna ligga under täcket resten av dan och resten av veckan. Fick mina stämpelpengar idag, det är bara ett hån mot nån som redan ligger. Nu har dom dragit ner det ännu mer så det är 400kr mindre än vad jag hade räknat med. Vad är det dom vill? Ska jag börja bygga en hydda i skogen? Är dom nöjda då? Jävla skit! Orkar fan inte mycket längre. Jag faller snart isär, en spillra av mig själv. Äh orkar inte skriva mer.

    Dagens fråga 17 december

    Förlåt att det inte blev nån fråga igår men jag var lite ur gängorna och nu håller jag nog på att bli sjuk tror jag men vi kör.

    Har ni någongång varit tomte på julafton och delat ut julklappar?

    Det har jag aldrig varit men min pappa var tomte när min dotter var 3 år och han glömde att byta skor så min dotter utbrast "Det är ju morfars skor!" Och blev ledsen för att tomten hade tagit morfars skor och skulle springa och säga det men hittade honom inte, vi villade bort henne med något så hon glömde av det sen.








    Nu har galten fått sin sugga

    Då var det avsnittet där bonden skulle få sin fru idag. Det var ju inte riktigt som jag hade tänkt mig men det blir nog bra ändå. Nåt som jag inte riktigt förstod. Varför fick alla åka utomlands utom Janne och Åsa? Dom fick åka till Norge liksom. Räckte inte TV4:s ekonomi till eller?  För deras del kanske dom lika gärna kunde ha åkt till grannbyn och fått ett presentkort på ICA. Menar, Malta, Turkiet och Irland fick dom andra åka till, orättvist eller?



    Janne var så lurig så innan han fick ur sig att det var Åsa han ville ha så höll hon nog fan på att skita på sig



    Så kanske Roger då äntligen får ett förhållande och mamma slipper tvätta hans kallingar och stryka hans flanellskjortor nu när han valde Camilla. Han var inte ett dugg lurig "Jag gillar dig Camilla, gillar du mig?" Ja säger Camilla osäkert och väntar på en fortsättning varav Roger vräker ur sig "Jaha då vet jag det". Det var hans sätt att säga att det blev hon. Lika romantisk som en gädda på land. Han slängde iallafall av sig kläderna och visade sina svarta Speedobadbyxor.



    Alla tappade nog andan när Per-Jörgen valde My framför Malin som gick rakt in i hans hjärta från första stund men när Per-Jörgen (varför har alla bönner så bonniga namn för? ) förklarade för Malin att det var My som han ville ha med på resan så fann sig Malin snabbt "Du valde helt rätt annars hade du fått åka själv på resan". Eh okeeej.




    Äntligen fick dom då visa sin kärlek öppet. Ett sött par som det slog gnistor om redan i förra programmet.

    Imorgon är det nästa avsnitt och då på sina resor. Längtar efter att få se Roger återigen i sina svarta Speedos.


    Blöta katter

    Inatt/imorse när jag inte kunde sova så kom Iza och ville gosa, då kände jag hur det började att klia på hakan, dom har tagit prover och jag är inte allergisk mot katt men det kan ju vara något i deras pälsar som irriterar min hud så jag bestämde mig för att bada dom båda. Tyvärr så står dom inte still så jag kan inte filma under tiden men väl efteråt. Nu går båda mina katter och önskar livet ur mig. Om blickar kunde döda så hade jag vart en blöt fläck nu och min röst låter som en potta med skit.




    Nattens funderingar

    Jag försökte sova förut, det gick inte så bra. Jag vände och vred på mig, funderade mer och mer på min ekonomi, den jag inte har. Det känns som om jag sitter i en rävsax. Alla pratar om vad dom ska göra när barnen flyttar hemifrån, det gjorde min dotter förra året. Jag planerade också, jag hade ingen annan att ta hänsyn till, jag skulle göra så mycket men hur blev det? Jo jag blev sjukskriven olika % under ett år, vad händer sen? Jo jag blev varslad, vad hände med ekonomin? Jo eftersom jag varit sjukskriven så får jag inte ens ut dom där jävla 80 %. Nu är jag tvungen att jobba heltid, finns det jobb? Nej. Jag kan inte jobba med vad som helst eftersom jag har arbetshinder. Det är riktigt illa nu. Igår hittade jag en tia i ett par byxor som jag hade lagt i garderoben, jag blev jätteglad. Allt kostar pengar. Jag behöver mediciner, salvor och att ta mig till grannkommunen för läkarbesök kostar också pengar. På måndag går mitt frikort ut på läkarvård, hurra liksom. Önskar att jag hade frikort även på Apoteket men nej då inte än inte. Förr räknade man dagarna tills lönen kom och man planerade vad man skulle shoppa. Den glädjen har tagits ifrån mig. Det finns inga pengar över till någonting, det är ett evigt jävla knåpande med pengar hela tiden. Dom som aldrig har haft sin ekonomi i bott vet inte hur det är, det finns inte ens en krona att lägga undan. Det tär på min kropp, min hälsa och det märks. Jag skulle behöva klippa mig, jag skulle behöva färga håret (ATT det behövs), jag skulle behöva sövas ner för att alla utslag kunde läka men eftersom jag har en inre stress så kliar jag i sömnen, då läker det aldrig. Jag skulle behöva inlägg i skorna så jag kunde komma ut och gå och inte få ont 50 meter bortanför porten. Men det kostar pengar och det ligger i grannkommunen. Jag skulle behöva gå till tandläkaren, ja för flera år sen men det finns det inga pengar till.
    Jag förstår nu dom som rånar banker och dyl. Jag skulle själv aldrig kunna göra det men jag förstår desperationen. När man inte får nån hjälp från samhället då tar man till den sista utvägen. Enda jag vill är att få ett jobb, känna glädjen när lönen kommer, kunna unna mig nånting istället för att känna sig fängslad hemma, framför datorn.

    Dagens höjdpunkt är när jag får äta. Jag har bara råd att äta en gång om dagen, det finns inte pengar till att äta flera mål om dagen, inte ens frukost. Jag vaknar hungrig och jag går och lägger mig hungrig.

    Jag säger som Martin Luther King... I have a dream.

    Kåtbock?

    Jag gjorde ett quiz på Facebook. Jag antar att det är en undersökning för fjortisar..

     

    Tur att det inte kom fram hur många det är egentligen. Jag är 40 bast för sjutton och inte fan har jag levt i celibat i hela mitt liv.


    Ingen glädje över att det snart är jul

    Jag var på sjukhuset imorse för mina utslag jag fått över hela kroppen som kliar som fan. Jag var ju där för 3 månader sen och då sa hon att det var för att jag har torr hud. Fick en salva utskriven plus hydrokorticon. Det har jag nu smörjt mig med ända sen dess men det hjälper inte. Jag kliar och kliar och vaknar tom av att jag kliar i sömnen. Detta tär som fan på min kropp. Det har blivit värre så därför var jag där idag och fick en läkare som tyckte att jag skulle få starkare tabletter och två olika salvor. Eftersom jag inte har något val än att köpa dom här så innebär det att jag inte har råd med något annat. Med min redan ansträngda ekonomi så lär det inte bli nån jul mer än hos mina föräldrar. Jag kan inte köpa mig en jävla julskinka ens en gång! Mina föräldrar har också dåligt ställt.. livet är skit skit skit! Jag vill ha ett jobb, jag vill ha pengar och jag vill bara känna ett inre lugn. Läkaren sa att mina utslag kan bero på inre stress. Klart som fan, man mår inte bra när man oroar sig för ekonomin hela tiden. Klart att kroppen säger ifrån då. Suck.. Ni som har ett jobb att gå till, sucka aldrig över ert jobb..vi är allt för många som inte har nåt.

    Vad är detta??

    När jag vaknade imorse var det massor med snö på balkongen och jag var ju bara tvungen att låta katterna få ta del av det. Noggers första reaktion på snö var bara nyfikenhet och att man kunde äta det.

     

     

     

     


    Dagens fråga 15 december

    Idag fick man veta vilken pralin i Aladdinasken som åkte och vilken som var folkets favorit. Ägglikören åkte och den äckliga körsbärslikören var favoriten hur det nu är möjligt men men.

    Vilken är din favorit i Aladdinasken?

    Ända sen Gräddnougaten kom har det varit min favorit. Den är störst och godast, så fort plasten är av och locket öppnas så är jag där och snor den!

    Yes nu kan katterna skita och äta

    Idag fick jag brev från ICA, ni vet den svarta gummibiten i deras sketna nötchoklad. Fick presentkort idag.






    Det kom som ett brev på posten. Jag är pank så när som på 25kr som jag ska ha till bussen imorgon bitti då jag måste till sjukhuset igen. Mina utslag har spridit sig över hela kroppen och nu börjar det klia i ansiktet också så nu måste jag kolla upp ordentligt vad sjutton det är för jag har smörjt och smörjt med både mjukgörande kräm och hydrokorticon utan resultat. Så nu ska jag till ICA snart för att köpa kattsand och kattmat. Det är vad det räcker till. Jag har en falukorvsbit i frysen också. Det får duga idag.


    Favorit i repris!

    Här kommer en film, en film som är ihopklippt av en tjej på QX som kallar sig för Mental Mindfuck, don´t ask why *s*.
    Qx är ett community för hbtq-personer för er som inte är hemma där.

    På QX är det känt att folk skiter i att ansiktsbilden man har på sin sida och den man visar i andras besökslistor inte är på sitt ansikte utan helst på sitt kön eller då man utövar sånt där som vuxna gör ni vet och då menar jag inte vaxar bilen!
    Det är emot QX:s regler att ansiktsbilden är på annat än just ansiktet vilket även QX verkar skita i också nu.

    Ta er tid att titta på filmen, den är störtskön men jag ber er att inte sitta och äta till den. Alla kön har ritats över av diverse saker och det är skön musik så sätt gärna på högtalaren. Here we go!




    Dagens fråga 14 december

    Brukar ni vilja öppna en julklapp på morgonen även som vuxen?

    På senare år har jag inte fått så många julklappar eftersom mina föräldrar och vi "barn" bestämt att dom bara ska ge barnbarnen. Jag får från min dotter men jag väntar gärna till kvällen med att öppna dom.

    Kommer denna överleva?

    Ibland undrar jag om jag verkligen är släkt med min släkt. Vi har flera som har gröna fingrar, bl a min syster, pappa och morfar. Medan syrran enbart brutit sin arm när hon ramlade ner för en gungställning har jag genomgått en hel del och legat på sjukhus mest i hela släkten tror jag. 8 operationer i öronen, borttagen galla, bortopererad blindtarm, diskbråck med tillhörande jävulsk ishias, ulcerös kolit (tjocktarmsinflammation), hörselskadad men bär hörapparat, kan inte gå långa sträckor för då får jag ont i fötterna.. det är säkert mer men kommer inte på nåt mer nu. Men iallafall, gröna fingrar har jag verkligen inte heller. Som mest har jag haft blommor som överlevt ett år. Igår när jag städade så stod jag med mina 2 enda blommor framför mig. Ska jag slänga dom eller ska jag försöka att få lite liv i dom tro? Det såg ut som om det var lite grönt bland allt det bruna iallafall så jag tog dom till köket, tog bort allt det bruna, dränkte dom i vatten och ställde tillbaka dom. Nu har jag bestämt att jag ska försöka få dom att komma igen innan året är slut. Den 1 januari åker dom i soporna om dom inte visat någon som helst livstecken. Vad tror ni? Kommer jag klara att blåsa liv i dom?




    Här är en av två

    3dje advent



    När tredje ljuset brinner.
    vi juleklappar syr
    och vi bakar kakor
    och har ett fasligt styr






    Idag är det även Lucia. Någon som var uppe i ottan för att se Lucia på TV? Det brukade vi göra när jag var yngre och bodde hemma. Då väckte pappas fru oss barn så att vi kunde se det innan vi gick till skolan eller det spelade ingen roll förresten, var det på en helg så väckte hon oss ändå den här dagen och vi satt i vardagsrummet med bajsbruna mysoveraller (hej 70tal), åt lussebullar, pepparkakor och drack mjölk. Julmust fick vi dricka på julen och kanske dela på en glasflaska alla 3 eller nåt.




    Dagens fråga 13 december

    Om du har nån partner eller hel familj med man/fru och barn, lussar ni (och barnen) för någon då?

    När jag var yngre så lussade alltid vi tre syskon med min pappas fru för pappa, vi gick upp skittidigt för att lägga fram lussebullar, koka kaffe och nybakta pepparkakor som var flera cm tjocka för att vi barn inte kunde ta i så hårt vid utbaket. Sen senare åkte vi till min mormor och morfar och till min pappas frus föräldrar. Min syster var alltid Lucia, jag tärna och bror min stjärngosse eller tomte. När min dotter kom och min syster fick barn lussade vi för mina föräldrar och mina morföräldrar. Idag är det ingenting av det. Barnen är stora, jobbar eller är för stora.

    Ny tillfällig julbakgrund

    Jag ville förnya lite nu till jul så jag letade som en gnu efter nåt snyggt som också passar en blogg men väldigt många hade motivet i mitten som då blir bakom hela skiten, till vilken nytta då liksom? Näe så jag tog en, gjorde den bredare och knölade in den, nu får den sitta där tills julen är över. Helst skulle jag vilja byta den ordinarie bakgrunden men ändå ha htb-tema men jag kan inte mycket sånt så jag får väl vänta helt enkelt. Vad tycks då? Ful? Fin? Sketsnygg? Anskrämlig? Fruktansvärd?

    Mat

    Jag kollade i min frys, det ekade lite men hittade en påse med köttfärs,lade fram den på diskbänken för att tillaga den senare. 2 timmar senare var jag så hungrig så jag orkade inte vänta tills den hade tinat så jag satte tänderna i den direkt, näe det gjorde jag inte. Jag slängde in den i micron. Tog fram ett ägg, puh det går ut imorrn. Tog fram en sketen liten kopp, tog i vatten, hämtade ströbrödet som hm gick ut för 2.5 månad sen men va sjutton det är ju torrvara! Tog i det i vattnet, lät det stå och dra...vilket det aldrig gjorde så det var en slafsig sörja där strödbrödet låg i botten.  Fram med den tinade köttfärsen som blev lite väl tinad, lite stekt på sina håll, i bunken. Hällde över lite salt och vitpeppar, vete fan hur mycket. I med ägget och sörjan, försökte göra den fast men näe inte idag, hade jag vart med i Hell´s Kitchen så hade Ramsey stoppat ner både mig och maten i papperskorgen med tallriken i tusen bitar i röven på mig. Jag glömde löken, slafsade lite av helvetet i näven och försökte rulla, vilket inte gick så bra eftersom det var så löst, skitsamma i med dom i pannan, ja nu pratar vi köttbullar alltså om ingen fattat det. Dom blev större och större för att jag inte orkade stå där och ha mig för länge. Kokade makaroner till. Hällde vatten över dom halvfärdiga köttbullarna/biffarna, i med en halv köttbuljong, hade hönsbuljong men det skulle nog inte bli lika gott. På med 4 % matlagningsgrädde, fanns lite på botten bara så det såg lite smaklöst ut. Skvätte lite soya som bara sätter färg och lite kryddor. Slevade upp hela skiten på en tallrik och pruttade ut lite ketchup. KLART! Gott blev det iallafall fast jag saknade löken.


    Det vattnas i munnen på er va?



    Dagens fråga 12 december

    Brukar ni titta på Kalle Ankas jul på julafton?

    Jag har faktiskt inte gjort det dom senaste jularna för det har vart så mycket annat, har nog tröttnat lite på det också.

    Inte mycket för julpynt

    Jag har städat och julpyntat, när jag skriver lite så menar jag lite. När jag flyttade hit för 1 år sen så slängde jag en hel del, dvs 4 vändor med skit till tippen som var i mitt förråd däribland gammal julskit. Jag sparade bara några enstaka tomtar som jag fick med mig när jag flyttade hemifrån som följt mig hela min barndom. Julen är ändå snart över och jag ska inte vara hemma på julafton. Kvällen innan ska min dotter komma hit och det är tradition att jag gör julskinkan och vi spelar Bingolotto samtidigt som vi avnjuter den första julmackan med den nygjorda skinkan på. Förra året var mitt ex här, det var hon som upptäckte att mitt ströbröd gick ut året innan, människan krävde att jag skulle åka och köpa nytt. Vadå, 1 år hit eller dit liksom men jaja jag cyklade iväg då. Jag har i år samma strödbröd som förra året, har inte glott när det gick ut men i år kommer inte exet så kanske....? Näää skoja.
    Här är lite kort på mitt julfattiga hem.

    Gardiner köpt på Karlsson för 39 kr för 2 år sen, staken i fönstret på Second hand för 15 kr

     

    Gästrummet med en kyrka som jag fick av pappas fru för herrans massa år sen, duken på Second hand 20kr och staken är köpt på en billig affär här istan för 39kr

     

    Ett bord i vardagsrum med en tomte från urminnes tider

     

    Här är också en gammal tomte. Vem har sagt att man måste ha gjort sig iordning innan man julstädar? Trött som en gnu är jag också och ful som stryk.


    Jättegod mat

    Jag har ätit nåt jättegott idag...neeej inte Chicken a la king igen, det åt jag igår. Jag har ätit Chicken Indonesia hette det. Skitgott verkligen. Jag skulle nog inte platsa i Hell´s Kitchen med den här uppläggningen men jag får ursäkta att jag hade bråttom in till Idol. Maten tog bara 8 minuter, hur snabbt som helst. Receptet? Jaaa..det kan ni väl få...

    .

     

     

    ...då får ni nog ringa Findus eller också köpa den och läsa i bak på förpackningen!

     

    Jag fick nämligen hem en kupong på den här maträtten från Findus som Babiantuttar tipsade mig om. Minns nu inte vad sidan hette eller om det gäller fortfarande men det kostade gratis iallafall.

     

    TILLÄGG: Babiantuttar (Nina) kommenterar här med länken till sidan ni kan gå in och få kupongen hem. Glo bara i mina kommentarer så ser ni.


    YEEEEEEEEEEEES!

    Så vann då killen med den enorma pipan. Jag sa tidigt att han skulle vinna och vem vann? Jo ERIK GRÖNWALL!
    Så jävla bra, helt rätt val. Min dotters kompis är där och han sa att det är så jävla mäktigt att vara på plats än att sitta hemma i soffan och glo. Nähä?? Nu ska han banne mig inte bara bli stor i Sverige utan även utomlands. Kan Agnes så kan han!

    Förlåt Aftonbladet, jag är otrogen mot er men hittade ingen bra bild så jag gick över till grannen och snodde.

    Bilden är tagen på Expressen.se


    Knaaaaaas

    Vet inte hur det är med er men den här låten hörde jag iallafall första gången idag..är jag sent ute? Jag hörde den hos en annan bloggare. Den är fan skön... den som inte dansar..KNAAAAAAS!




    Dagens fråga 11 december

    Hur brukar ni göra med er julskinka?  Gör ni på det traditionella sättet, dvs inte färdig ett skit, bara att griljera eller köper ni den färdig att bara äta?

    Jag brukar köpa så det bara är att griljera. Vill inte göra en pappa som sätter in den i ugnen, ställer klockan, då han ska gå upp och ta ut den, går och lägger sig, vaknar inte av klockan och skinkan är en enda stor kolbit när han väl vaknar och vi ska ha julen hemma hos oss med hela släkten.

    Sjukhus och strömavbrott

    Jag var iväg till sjukhuset för att se hur det var med mitt vänsteröra efter att ha tagit örondroppar i 2 veckor. Hon började att kolla i höger och konstaterade att det nog var vätska bakom trumhinnan. Jasså konstigt, jag hade ju vart där för två veckor sen men då sa dom att det såg bra ut. För att få ut vätskan så bedövade hon lite, åh shit det brände till ända ner i nacken och upp i gommen, hon petade ett litet hål på trumhinnan och sög ut vätskan. Gud vet hur länge det funnits där eftersom jag inte hade vart till öronläkarn på 3 år. Nu har bedövningen släppt och ja, det känns som om nålen är kvar för det gör ont! Sen sög hon ur i vänster, det var både det ena och det andra och som hon sög trodde jag nästan hela hjärnsubstanser skulle komma med ut..ja det lilla som fanns. Hon fick inte ut allt så nu ska jag droppa i örat enbart på kvällen fram till den 29e. Schnyggt, mitt frikort går ut den 21e suck.

    När jag var klar gick jag till min dotter och hälsade på lite, hennes pojkvän kom hem och han skulle ut och springa och sen skulle vi åka till stan, gött då slapp jag att gå. Han sprang...en kvart senare var han tillbaka helt utmattad, han duschade och sen åkte vi. När vi kom in i centrum blev det totalt becksvart så när som på kommunhuset som har reservljus. Hela stan, varenda liten butik, alla gatlyktor, ja allt var i total mörker. Tack och lov att mobiler finns säger jag bara, i min trappuppgång har vi inga fönster så det var bara att ta fram mobilen och lysa sig fram. Jag tände mina två adventsljus och väntade, tänkte att det snart skulle komma tbx. Min dotter ringde och talade om att tom grannkommunen 4 mil bort är släckt, en ö mitt ute i Vänern var också släckt. Jösses, ja då var det nåt klantarsel som hade grävt av en kabel. Ingen julklapp till dig grabben! En timme satt jag här med mina två ljus, försökte läsa samtidigt som jag kollade ut för att se om det kom tbx. Sen kom det...VARDE LJUS!

    Dagens fråga 10 december

    Snart är det Luciadagen hörrni, kommer ni se nåt luciatåg på fredag eller i helgen?

    Jag minns än idag vilket hallå det var när lucia närmade sig. I mellanstadiet hade vi en lärare som var väldigt intresserad av att hans elever skulle få uppträda inför publik, det var både teater och luciauppträdande. Varje år i mellanstadiet hade vår klass i uppdrag att sjunga luciasånger för dom gamla på ett och samma ålderdomshem utanför stan. Man tragglade dom där jävla sångerna så det satt som berget innanför pannbenet likaså alla 4 adventsverserna. Man sjöng och sjöng och dom gamla satt och vaggade och mimade med, ja dom som hörde oss förstås. Sen fick man följa med en del gummor in på deras rum och då fick man en karamell var. Det var innan man fick bannor om att man inte skulle ta godis utan papper på eftersom dom gamla inte var så väldigt noga med hygienen när dom hade gjort nummer 2! Tur man inte visste det när man sög på karamellen och njöt kan jag säga.
    Men kul hade vi och det var alltid lika uppskattat.

    Bonde söker fru

    Ja då är det snart slut på "Galt söker Sugga" som jag kallar programmet för. Där en 42åring fortfarande bor hemma hos mor och far dock på ovanvåningen men äter hos dom varje dag för att han själv inte kan laga mat. Skulle min partner fortfarande bo hemma och man har svärmor och svärfar i hasorna dagarna i ända så skulle jag nog tacka för mig för det verkar inte som att han talade om det innan tjejerna kom hem till honom.
    Tittar ni förresten på Bonde söker fru?






    Vem tror ni Roger tar utav dom här två?




    Janne är nog den jag tycker bäst om. Hans humor är underbar. Att han bara är 37 år kom för mig som en chock då jag tycker att han ser betydligt äldre ut. Mina fd manliga klasskompisar som är lika gamla som mig (40) ser inte hälften så gamla ut. Iallafall inte dom som bor kvar i stan. Han öste komplimanger till tjejerna i kvällens program så tom jag rodnade för jag skulle tycka att det vore lite pinsamt att sitta där och ta emot dom när man har en kamera upptryckt i nyllet liksom.

     

    Vem väljer Janne av dom här två då?

     

     


     

    Så har vi den blyge Per-Jörgen (Pecka), killen som ignorerar Malin för att försöka få fram vad hon känner. Hade nån gjort så på mig så hade jag stoppat upp en högaffel i häcken på fanskapet banne mig. Vad är det för taktik? Köss mig bonnläpp vet ja så får du se om ger dig en rak höger eller besvarar den liksom!

     

     

    Vem väljer Pecka?

     


     

    Så har vi då den kvinnliga bonnläppen Thilde som är söt som socker och som har två killar som är kära i henne. Men i kvällens avsnitt så var det redan klart. Stefan tog henne med i sin babyblå folkabuss och hade picknick på en äng där både förklarade sin kärlek för varandra. (Osså levde dom lyckliga i aaaaalla sina dagar)


     

    Thilde har gjort sitt val och det blev den romantiske Stefan

     

    Alla korten har jag lånat på TV4.se

     

     






     


    Jag hittade den!

     

    Häromkvällen letade jag ju efter samma film som Emmelist har om världens sötaste katt och film, letade febrilt men hittade den inte sen fick jag en snilleblixt! Källkoden på Emmelist blogg såklart. Gick in där och letade, yeeees jag fick filmen så här mina vänner. Sätt på ljudet och kolla in den här katten. Man smälter ju bara!

     

     

     

     


    Kossan.se

    Ooops

    Jag har tänkt på en sak. Om nu Mayaindianernas kalender slutar den 21 december 2012 för att kanske jorden går under då kanske dom har en skitstor fest den 20e. Slaktat alla djuren, gjort vin på vartenda bär i skogen och erkänner saker och ting för varandra. Kan tex gå till så här:

    Hubert till Knut: -" Öh Knuuut, jag har haft sex med din fru! Ville du skulle veta det bara och den där geten du trodde hade sprungit bort till SnedKalle den tog jag och stoppade upp förra året. "
    Knut blir ju självklart förbannad men tänker att aja imorrn är allt över så då gör det inte så mycket.

    Den 22 december märker dom att..va fan vi lever ju, jorden har inte gått under! Snacka då om osämja mellan alla och djuren då? Bären? Allt är slut, vad gör dom då? Bara en tanke liksom.

    Dagens fråga 9 december

    Ska ni ha en gran och när brukar ni isåfall klä den?

    Senast jag hade gran var för 10 år sen då min första katt var kattunge, hon lekte ena halvan av piff och puff på julafton och hittade henne i toppen av granen som om hon vore nån stjärna liksom, sen ramlade hela skiten i backen och det låg hundratals skärvor som hade varit kulor så nej jag ska inte ha gran när jag nu återigen har en kattunge och en lite äldre katt som säkert skulle agera Pluto om den lilla började klättra!

    Om du är deppig

    Alla vet ju att barn har ett väldigt smittande skratt så är man deppig räcker det med att leta upp nåt klipp med barnskratt på. Nej jag är inte deppig men kunde inte låta bli att lägga upp detta klipp. Helt underbara barn. Enjoy!


    Kossan.se

    Nåt mormor har hostat upp

    Jag åt nåt gott förut, det var iallafall så jag hade fantiserat upp det i huvudet att det skulle smaka och se ut framförallt. Jag köpte färdigkryddade grillskivor och köpte Rydbergs kalla och färdiga bearnaissås som är den godaste. Jag kokade ris till och värmde påsen i micron som det stod att man kunde göra i 2 min på låg värme. Lade upp ris och kött på tallriken och skulle hälla över såsen. Ut rinner det flöt, flått, fett ja en helvetes massa rinnande fett. Det påminde om nåt mormor hade hostat upp och lagt på tallriken, nu vet ju jag att det var fett och inte mormors snorloska så jag gick inte längre i den fantasin. Jag visste ju redan när jag såg mängden på fettet hur min mage skulle reagera men hey jag var döhungrig så jag åt och åt, 2 timmar senare satt jag på toa med ansiktet i Aftonbladet och förbannade herr Rydberg och hans flöt! Det blir tydligen så att fett samlar sig överst när man värmer påsen i micron. Sorry alla matvetare, jag visste faktiskt inte det!



    Ser ni det där som glänser? Precis..FLÖT!

     

     

     

    Jag tittade på film på dataskärmen och jag brukar ligga i sängen och titta men Nogger som flyttade sig längre och längre fram för att se hamnade till slut på stolen och såg nog rätt bra där. Glasögon?

     

     

    Glöm inte att rösta på min bild HÄR dock inte denna


    Ersättning

    Nu har jag fått prata med nån Stockholmsböna på ICAs kundservice om fripassageraren i min mjölkchoklad, jag fick uppge streckkod, bäst-föredatum och vart jag hade köpt den och när jag skulle beskriva den lilla svarta gummigrejen så stod det nästan helt still hur jag skulle beskriva den men jag sa att den är intakt för den var så hård att jag omöjligt kunde bita hål på den. Hon frågade om jag hade fått några tänder förstörda, nej nej sa jag utan att blinka. Helvete, här skulle jag få ersättning så jag kunde ju för sjutton bett nån jävel på stan slagit till mig så alla tänder åkte ur käften på mig och sen berättat att den där lilla gummigrejen orsakat mig VÄLDIGT sveda och värk, den studsade runt i käften på mig därav alla tänder borta men nej då, jag sa nej, precis som när jag berättade för polisen om min stulna cykel när jag var yngre att låst var den ju inte, jag var ju livrädd att dom skulle se att den inte var låst om dom hittade den, ärlighet mina vänner..ÄRLIGHET! Jag ska senare idag iallafall gå till ICA och skicka tillbaka chokladen och helvetet till gummigrej, undrar om jag sen får svar på vad det var för nåt men jag hoppas iallafall att jag får presentkort så jag kan köpa mig en julskinka...eller tvättmedel...eller nåt.

    Dagens fråga 8 december

    Vad har du för sysselsättning? Jobbar? Pluggar? Arbetslös? Sjukskriven? Pensionär?

    Jag är ju som bekant arbetslös och nu börjar det krypa i kroppen rejält, alla dagar ser likadana ut, bara maten ser olika ut om jag har tur. Med 3 arbetshinder är det inte så lätt att få ett jobb idag så ni som jobbar, you lucky bastards! ;)

    Glöm inte att rösta på min bild HÄR

    Inte en av dom

    Jag är så fruktansvärt glad över att jag inte på något vis är sjukskriven längre. Jag slipper oroa mig över att jag ska bli utförsäkrad trots sjukdom eller svår värk. För 2 år sen fick jag svår ishias och diskbråck och var helt sjukskriven i några månader. Under den här tiden kunde jag inte stå upp mer än 5 minuter i taget för att ishiasen var så fruktansvärd. Jag låg mest i sängen, på alla fyra och gungade för det var det som var skönast eller också låg jag på rygg med min dotters gamla leksaksback under knäna, annars kunde jag inte göra så mycket. Där jag bodde förut var det 50 meter till busshållsplatsen, jag fick stanna 3-4 gånger på den korta vägen för att sätta mig på huk. Har man Ishias så strålar det ut i benet så det nästan viker sig och det blir outhärdligt att stå upprätt. Jag var hos en sjukgymnast som gjorde helt fel, jag fick ligga på värme i 40 minuter och jag somnade alltid. Värme ska man inte ligga på när man har ishias, utan kyla! Efter ett tag så gav ishiasen med sig men jag hade svår diskbråck. Trots det började jag jobba 25 % och jag GICK ner till jobbet trots att det gjorde skitont i ryggen men den bästa medicinen var just att gå så mycket som möjligt och nu när Ishiasen var borta så trotsade jag smärtan och gick och gick. Det tog mig 50 minuter att komma till jobbet och jag kunde ha tagit bussen men jag gick. Jag började sen att jobba 50% men efter några veckor blev det värre och jag blev helt sjukskriven igen. Jag fick tid för magnetröntgen och har man diskbråck så är det inte skönt för fem öre att ligga på rygg helt blickstilla som man är tvungen till i nästan en timme. Diagnosen blev svår diskbråck och förslitningar i hela ryggen. Så är det när man är ung och tror att man har en rygg av stål och man lyfter på fel sätt eller tar för tunga saker själv.
    Jag blev så småningom bättre och jobbade 50 % fram tills jag blev uppsagd från Electrulux den 1 dec förra året. Direkt var Försäkringskassan på mig, efter mig med blåslampa, ville att jag skulle kunna gå upp till heltid vilket jag försökte förklara att det var helt omöjligt då jag kan bli liggandes i flera dagar efteråt om jag jobbar mer än 50 %. Jag gick till en ortoped för ny bedömning och han klämde lite här, tittade lite där och konstaterade att diskbråcket var borta. What? Jag hade ju lika ont i ryggen fortfarande. Nehe då, det är skrivet på pappret att jag inte har diskbråck längre och det hade ju Försäkringskassan fått reda på så nu skulle jag bli utförsäkrad minsann. Detta var i mars i år och jag fick en praktikplats på ett ställe med folk som verkligen förstod min situation och lät mig göra uppgifter som jag kunde utföra utan att få allt för ont och fick jag ont så kunde jag göra annat istället. Så med detta kan jag bara säga, jag är så glad att jag hann få A-kassa istället för att hamna i Försäkringskassans klor. Jag har en inkomst om än en liten sådan men jag är inte helt utan som många av dom som blir utförsäkrade blir. Jag är inte en av dom.

    Roliga katter

    Eftersom jag aldrig lyckas fånga mina katter på video när dom gör nåt kul eller oväntat så får jag väl bjuda på den här videon istället då. Jag letade efter en speciell video med en otroligt söt kisse som härmar matte/husse men hittade den inte men ni kan se den här istället hos Emmelist.


    Kossan.se
    Glöm inte att rösta på min bild HÄR

    Kråkan Nogger

    Man brukar ju höra kattungar jama, små gulliga jamande men Nogger hon tror att hon är en kråka tror jag bestämt. Hör hur hon låter när hon är nyvaken. Nu har hon lärt sig att jama om än små pip men fan inte som en kråka!



     

    Ja ni börjar bli vana vid min pissiga mobilkamera men röstar ni åta bara fan så kanske jag vinner kameran :D


    Fattig

    Jag var ju till ICA förut för att klaga på min chokladkaka med en gummibit i, nehe då skulle man ringa kundservice och dom slutade att ha telefontid en kvart före innan jag ringde så det sket sig. När jag ändå var där skulle jag hitta på nåt att äta. Åh hamburgare, åh Max hamburgebröd. Hungrig som jag var för att jag inte hade ätit nåt sen igår med Josefine slängde jag i 2 stycken i stekpannan. Tittade i kylskåpet vad jag skulle kunna ha på hamburgarna, hm en burk med en liten slatt gelé på botten? NEJ, rödbetor som säkert gick ut för ett halvår sen? NEJ. Sambal? NEJ för sjutton! Ketchup JA, den var nästan tom så jag fick skära upp flaskan för att överhuvudtaget få nåt på. Några grönsaker fanns inte i sikte så ja jag skapade en ny hamburgare. Sune McPoor!


     

    Glöm inte att rösta på min bild HÄR


    Tävling om en kamera

    Jag är med och tävlar om en kamera på Cosmopolitan. Snälla gå in och rösta på min bild!

    Ämnet är KÄRLEK! Tävlingen tar slut 18/12.


    Liten blir stor

    Iza min stora katt (1.5 år i januari) har alltid älskat att ligga brevid mig när jag sitter vid datorn. När hon var liten var det inga problem för då fick hon i stort sett plats på musmattan utan problem men hon skulle alltid ligga med huvudet på min arm, det vill hon fortfarande bara det att hon är väldigt mycket större nu och jag har inte hjärta att flytta på armen när hon gör så här så armen sitter som i ett skruvstäd och jag kan knappt röra datamusen, mammas bebis!


    Iza 3 månader

     

    Iza nästan 1.5 år

     

    Detta är nog det sötaste kortet på Iza som jag har


    Extrakryddat

    Idag öppnade jag en chokladkaka. Euroshoppers mjölkchoklad med hasselnötter i, den är billig och den är rätt god. Jag ska nog inte köpa några såna mer för när jag tog en bit och tuggade så kände jag något gummiliknande i käften, som om man råkar tugga på en bit fett från nåt kött ni vet. Tog ut biten och tittade på den, ingen som helst aning om vad det är men nåt har kommit med i tilverkningen iallafall så jag ska gå till ICA idag där jag köpte den och visa upp skiten för jag är inte så sugen längre.

     

     

    Åh vad jag vill ha en digitalkamera, ingen som har nån som ni vill skänka bort? ;)


    Regn regn regn

    Man börjar på att bli väldigt mätt på detta eviga regnande tycker jag. Man vill helst av allt bara krypa ner i sängen och sova till julafton eller nåt. Idag skulle jag egentligen åka till Sömnenheten men jag har inte råd. Jag har frikort fram till den 21 december men det är i grannstaden och det kostar att ta sig dit och sen skulle jag tillbaka imorgon för att lämna tillbaka Darth Vaderutrustningen och den 14e skulle jag träffa en läkare för bedömning. Jag får inte pengar förrän om 2 veckor så det sket sig rejält men jag har ringt och dom skulle skicka en ny kallelse. Jag har blivit bättre, jag sover nästan aldrig mitt på dan längre som jag alltid var tvungen att göra förut för att överhuvudtaget fungera. Den 19e åker jag och Josefines föräldrar till "Jul på Liseberg", har i flera år velat åka dit för jag har bara hört andra säga att det är SÅ underbart fint där så här års så nu jävlar ska jag också dit! Nån som har vart där?

    Dagens fråga 7 december

    Har ni köpt något nytt att ha på er till julafton?

    Jag har nog inte råd med nåt nytt men köpte en röd skjorta för ett tag sen som jag bara använt en gång, den får duga för på landet är det inte så noga. Vi kommer alla sitta med tofflor och mysbyxor till slut ändå.

    Josefine älskar kissarna

    Jag tror att jag slapp höra sammanlagt en halvtimme nånting om katterna idag annars har det vart "var är kissen" hela tiden och när hon väl får se dom så skriker hon i högan sky så att katterna flyr till världens ände typ.
    Här letar hon efter katterna utan resultat.

    Och ni får även höra min vidriga röst. Hello västgötska och fuck pisskamera!


    Lite roar barn

    Jag har varit barnvakt åt Josefine idag eftersom hennes föräldrar var på Ishockey.
    Att det kan vara så kul att leka med en kastrull och några kattbollar


    Domedagen

    Malin har en underbar historia om domedagen.

    Detta fick mig att tänka till lite, eller rättare sagt ganska mycket. Om nu Mayaindianerna har haft rätt om både andra världskriget och Tsunamin 2006 så kanske dom också har rätt om Domedagen? Varför då oroa sig för om man får pension om si så där 15 år? Varför då träna till beach 2012? Några månader senare ska man ju ändå dö. Synd att man inte vet helt säkert om det är slutet den 21 december 2012 för då hade jag tagit ut dom stackars kronorna som är en sk pension redan nu. Vad skulle man göra den dagen? Ingen idé att köpa ett rymdskepp för det kommer vara knökafullt uppe i luften den dagen och med mina stackars pensionspengar skulle det nätt och jämt räcka till ett rymdskepp i form av legobitar. Mayaindianernas kalender tar slut den 21 december 2012 så dom tror stenhårt på detta. Har dom byggt ett rymdskepp för att börja om på planeten Mars? Är det dom som har burit upp vatten redan nu eftersom folk hittat vatten där? Klart dom inget säger att det är dom eftersom dom vill vara själva kanske. Jag är inte orolig att domedagen är nära. Blir det så så dör vi allihop och då träffas vi väl på ett annat ställe eller också får jag tampas med alla idioter i helvetet.

    Här kan ni läsa lite om Mayaindianernas profetia

    2a advent



    När andra ljuset brinner
    är snart lucia här
    Hon bjuder oss på kaffe
    och bud om julen bär




    Dagens fråga 6 december

    Ska ni fira julen hemma eller borta?

    Varje år firar vi i en röd stuga med vita knutar på landet..inte samma utan vartannat år i mina föräldrars sommarstuga utan el och rinnande vatten (kamin och en jävla massa ljus) och vartannat i min systers sommarstuga där det finns el med öppen spis. Det är i båda dom här stugorna jag har tillbringat många somrar iallafall i min systers sommarstuga eftersom det var min mormor och morfar som ägde den förut men som syrran köpte då mina morföräldrar blev för gamla för att orka med det. I år är det i mina föräldrars sommarstuga det ska ske alltså.

    Åren går

    Har suttit och läst en fd väns gamla blogg, en vän jag tappade kontakten med för flera år sen tyvärr och kände att fan vad åren går, vad mycket det är som händer under dom här åren som går utan att man har en aning om att det har hänt. Man tänker på gamla tider, ler åt saker man gjorde då. Jag är glad över att jag fått läsa vad som hände sen liksom. Vänner kommer och går helt klart. Dom som var viktiga då är betydelselösa idag tydligen, många av dom. Det kan hända mycket på vägen.


    Erik ska banne mig inte bara sjunga i Sverige

    Ni som missade Idol igår där Erik Grönwall gjorde sitt absolut bästa framträdande och utklassade Tove och Calle kan se det här..MAKALÖST!

    Vinner han inte nästa fredag så kan dom lika gärna lägga ner Idol helt och hållet

     


    TÄVLING

     

     


    Jag tänkte att jag skulle fixa en tävling för er som har en blogg vilket innebär att den som vinner får en länkning!

    Det enda ni behöver göra är att skriva i detta inlägg att ni vill vara med i tävlingen. Kl 22 imorgon söndag måndag kl 18 publicerar jag vinnaren som får en länkning.

    Klart du ska vara med och du...LYCKA TILL!


    Eftersom det inte var något större intresse av den här tävlingen så blir det heller ingen tävling. Så är det att ha en liten blogg tyvärr!






    Dagens fråga 5 december

    Får du ofta julklappar som du inte önskat dig men blivit väldigt glad över?

    Min dotter är väldigt påhittig när det gäller att hitta på saker att köpa som jag ens aldrig nämnt men som hon sett att jag behöver. Ett år fick jag ett set nya knivar, ett annat år fick jag ett set med nya lite finare bestick och förra året fick jag en liten väska med 3 olika tuber till fötterna. En skulle man smörja in efter fotbad, en annan var scrub och en tredje vanlig lotion. Det hade jag aldrig kommit på.

    Idol och besök av dottern

    Ikväll var det verkligen spännande i Idol, jag trodde aldrig att Erik skulle sitta löst och Calle vara säker men ett var säkert att det var Tove som skulle åka mot Erik. Det uppträdandet Erik gjorde var verkligen mästerligt, han kan redan klassas som en artist som absolut inte bara ska slå i Sverige. Hans röst är för stor för enbart lilla Sverige. Han kommer vinna hela skiten nästa fredag.

    Dottern kom och åt hos mig efter att hon hade slutat jobbet 21.30. Hennes pojkvän var med sin pappa i lastbilen till Borlänge och skulle inte komma hem förrän vid 1-tiden inatt. Alltid lika trevligt med hennes besök. I veckan var hon hos hennes mormor (pappas fru) och gjorde en krans som hon ska ha på ytterdörren. Den blev väldigt fin faktiskt, hon kan hon!


    Varde ljus!

    ÄNTLIGEN jag skriver ÄNTLIGEN har jag fått nytt lysrör i badrummet. Jag ringde först och frågade om dom hade fått lysröret jag hade beställt och japp det hade dom så jag på med varma byxor som jag köpte på second hand i förrgår. Dom såg faktiskt nya ut. Lite varmare "prasselbyxor", notera LITE. Dom var skitvarma! Jag trodde det var kallt ute så jag byltade på mig dom här och min vinterjacka och under en luvtröja. Bara jag kom utanför porten så flöt det längst ryggraden. Jag tog mig iallafall till lampaffären och eftersom jag nu är så frispråkig i blogg och lite andra forum så tänkte jag mig inte för (idiot) utan kläcker ur mig: "Åh äntligen får jag ljus i badrummet och slipper skita med öppen dörr!". Hon bakom kassan tittade på mig som om jag nyss sagt att det var ett rån eller nåt. Jag bad om ursäkt, betalade och nästan sprang ut. Som tur är handlar jag inte där så ofta, en gång var tredje år eller nåt. Tack och lov att lysröret håller i flera år och att jag har flyttat från stan innan det är dags att byta igen!



    När jag kom hem så var jag så varm att jag fick ligga på rygg i sängen för att få av mig byxorna. Näe dom är inte trånga bara det att det är typ fleece inuti eller nåt. Kände mig som en orm som ömsar skinn för sjutton. Hur gör ormar förresten? Dom har ju ingen hjälp att dra av skinnet. Nåja, nu struttar jag omkring utan byxor och ska snart in i duschen en andra gång på 2 timmar.

    Två huliganer

    Medan andra pratar om att deras barn kan vara små huliganter så har jag två huliganer med 4 ben vardera. Redan vid 4 tyckte dom att det var dags att stiga upp. Jag har en ganska stor 3a som dom kan springa hej vilt i, är man då TVUNGEN att springa över matte när hon ligger och sover? Hoppa jämfota rakt på mattes mage? Jaga varandra så grejer flyger in i elementet och väcker både mig och grannen under? Vet inte hur många gånger jag skrek till att dom skulle gå och lägga sig eller åtminstone leka gömma nyckel eller nåt men nehe då, att få en tass i nyllet när man sover som bäst är ju så underbart...eller inte! Jag kunde inte stänga dörren in till sovrummet heller för jag har hängt upp ett täcke jag tvättade igår över dörren och hade ingen annanstans att hänga det heller. Hoppas att det torkar idag för inatt är det jag som sover ensam i mitt rum iallafall det är en sak som är säker. Till mat ska dom få torrfoder från förra året och vatten från toaletten. Ett bra straff eller? Japp!

    Idag regnar det, men gud så ovanligt för det har det ju inte gjort dom senaste 2 veckorna. Jag ska ringa lampaffären idag för att se om dom fått in mitt lysrör för nu orkar jag inte längre att det släcks efter 10 sekunder när man rensar kattlådan från bajs/skit/avföring (bestäm vilket själva) och får leta sig fram med spaden vad som är sant och korvar. Hoppas på tur.

    Dagens fråga 4 december

    Brukar ni baka eller göra julgodis till jul?

    När min dotter var liten så åkte vi varje år hem till min systers sambos mamma och gjorde julgodis. Efter att hon gick bort så har det inte blivit av men funderar på att göra nåt godis i år.

    Nytvättat

    Jag tvättade idag. Jag har en bit och gå till tvättstugan så jag tog med mig en bok och satte mig på en stol i 2.5 timme! För att slippa gå ner och hämta skiten senare så tog jag upp allt i lägenheten. En hel IKEApåse med blöt tvätt plus ett täcke. Det gjorde gött för ryggen det. Särskilt som jag bara får bära 5 kg.

    Den här boken jag tog ner har jag nästan läst ut. Har man en gång börjat så kan man knappt sluta. Den är välskriven, välberättad och man känner sån empati med Ulrika Ager som förlorade sitt enda barn i en bilolycka 2003. Jonathan hade precis fyllt 8 år. Man får läsa om tiden före olyckan, om olyckan och hur hon kämpade med sig själv och alla minnen. Den är verkligen värd att läsa. Man ska inte ta livet och människor i ens närhet för given. En dag är dom borta. Det går nog inte att föreställa sig hur det är att mista ett barn förrän man är där och jag är så otroligt glad över att jag inte gjorde abort den där dagen. Den dagen jag skulle göra abort ringde jag istället och talade om att jag skulle behålla barnet. Det ångrar jag verkligen inte. Utan henne hade jag inte vart den jag är idag. Älskar dig Emelie!

    Köp boken, det skriver jag inte för att jag vill att ni ska gotta er i andras olycka utan kanske värdesätta personer och sålla bort dom som tar för mycket energi från er. Livet är kort, varför umgås eller ha kontakt med personer du inte trivs med? Här kan du beställa boken.


    Får inte glömma

    Kan nån påminna mig innan kl 17 att jag MÅSTE komma ihåg att ta ur fetvaddet ur örat innan jag går ner till tvättstugan? Man skulle bli lika uttittad som om jag hade haft horn i pannan. Det springer små tanter därnere emellanåt och dom skulle säkert ställa massa frågor som kräver långa svar eller nåt så please påminn mig.



    guuud vicken kass kamera jag har men hoppas att ni ser det vita, det är fetvaddet

    Nogger leker

    Jag testar en ny videofunktion bara. Här leker jag och Nogger med ett snöre



     

    Tomten..jag önskar mig en digitalkamera i julklapp. Jag har ätit upp min spenat men gröten får vara.


    Ingen spruta

    Ett jädra velande med spruta, inte spruta, spruta yada yada tycker ni inte? Jag kan iallafall inte ta sprutan idag för jag har nog en släng av feber. Är förkyld, hostar och fryser. Det är väl ganska typiskt om jag åker på Svininfluensan samma dag jag tänkte ta sprutan va? Nåja, det är inte så lockande att gå ut i det här kalla vädret ändå. Solen skiner visserligen fläckvist men jag skulle frysa häcken av mig som redan fryser liksom.

    Jag är med i en tävling (ovanligt va?) Man kan vinna coola linser hos Emmelist.


    Du behöver inte ens en blogg för att få vara med. Tävla du också vetja!

    Vaken

    Jag somnade 2.37 för att jag låg och läste min nya bok jag fick hem och vaknade 5.21 igen av att katterna hade fått tag på 3 pingisbollar som jag hade lagt upp på en hylla i sovrummet. Det var full rulle under sängen som slutade med att Nogger körde huvudet i elementet. Jag röt till att dom skulle sluta. Båda sprang ut i vardagsrummet, jag gick på toaletten, gick tillbaka och stängde dörren. Där låg jag i en halvtimme och försökte somna om vilket inte gick. Jag var piggare efter dom här timmarna än när jag har sovit 6 timmar. Ute på gatan var det full trafik redan. Någon får nog önska sig ett nytt avgasrör av tomten innan han väcker upp alla döda i den här stan. Vid den här tiden i november förra året stod jag och skrapade rutorna på en kollegas bil med antingen stämpelkortet till jobbet eller en gammal diskett. Varför köpa en isskrapa? Det var som tack för att jag fick åka med som jag gjorde det.

    Idag får vi se om jag kan ta sprutan eller inte. Jag är förkyld men ingen feber så det ska nog gå bra.
    Hoppas er natt har varit längre i sovande tillstånd än min.

    Dagens fråga 3 december

    Brukar ni skicka julkort?

    Jag skickade många förr när portot var billigare nu skickar jag inte ett enda. Har inte råd och sen brukar jag komma på det när det är försent att skicka, vill inte att det kommer fram efter jul. Jag brukar få från släkten som inte bor i stan (dom har nog slutat med det nu efter att inte ha fått nåt tbx) och från en och en annan vän. Nu kan man ju skicka både per sms, mms, greeting cards och annat så folk blir nog inte irriterade om dom inte får nåt julkort av mig.

    Mjäkiga hundägare

    Jag tittade en stund på "Mannen som talar med hundar" medan jag åt och blev helt mållös. Det var en kvinna som hade en Boxer som tydligen behövde uppfostras lite. Jag kom in i programmet när programledaren frågade "Hur är han när han går promenader?" Varav kvinnan svarar: "Näe vi går inga promenader, han biter av kopplet och då står jag där utan koppel" Programledaren: "Det är för att du tillåter honom" Osså kommer det värsta jag har hört: "Vad menar du?! Ska jag ta ifrån honom nåt han tycker om?!!" Asså jag vet inte vad programledaren tänkte men hon verkade helt blåst. Till slut så frågar programledaren om han har några regler alls. "Ja men det har han"..nämn några säger programledaren. Hon fick tänka ett tag sen kom det: "Han är allergisk så jag säger till honom när jag äter ost att han inte får smaka". Ett stort fett ASGARV! Hundar är hundar och dom är inte människor för sjutton. Som hundägare ska man visa att man bestämmer över hunden och inte vara mjäkig. Det kokar i mig när jag ser folk som är mjäkiga med sina hundar och får göra nästan vad dom vill. Man kan älska sin hund men det behöver inte gå till överdrift. En hund är en hund och en människa är en människa och låt det också vara så tack. Ska jag umgås med nån hund så ska den också respektera MINA regler där jag bor och vad JAG vill och inte vill att den ska göra. Finns inget värre än ouppfostrade hundar som får göra allt dom själva vill. Träffar jag nån tjej så ska hon inte ha nån hund eller också en liten hund som får plats i sängen utan att man nästan blir utputtad eller ihjältrampad av den.

    Ett liv kvar att leva

    Jag vaknade imorse och hade superont i halsen, täppt i näsan och ont i huvudet. Typiskt att jag ska bli sjuk nu eftersom jag antagligen hade tänkt att åka och ta sprutan imorrn! Men istället får man kanske ligga hemma och dricka svartvinbärste och tycka synd om sig själv.

    Jag fick hem en bok idag som jag beställde i måndags. (Här går det undan). Hittade den på Johanna Toftbys blogg. (som var med i "Ensam mamma söker" förra året). Handlar om en mamma som miste sin lille son Jonathan i en bilolycka. Boken heter "Ett liv kvar att leva" och är skriven av Ulrika Ager tillsammans med Jessica Dahné. Den ska jag börja läsa ikväll tänkte jag. Liam Norbergs bok som jag köpte i måndags får vänta.

    Tonåring?

    När man som tjej var i tidig tonår så fick man ofta prover på bindor hem på posten, på den tiden var dom så tjocka att det såg ut som att man hade blöja på sig bakifrån. Att ha tights på sig under den tiden var inte att tänka på. Idag fick jag hem 4 stycken prover på tamponger. Har dom missat lite i hur gammal jag är? Det var länge sen jag började med tamponger liksom. Kanske ska påminna folk om att jag fyllde 40 för några månader sen?! Men dom är inte bara bra att ha mellan benen när det blöder. Häromdagen blödde jag näsblod, nej jag petade mig inte i näsan men jag slog i den så det var nåt som brast och det fullkomligt forsade ut. Tröttnade på att stoppa snoken full med papper så in med en tampong bara så var det problemet löst!

     

    Jag försökte att göra en grimage men det ser ut som jag ser normal ut ändå


    Dagens fråga 2 december

    Har ni börjat julpynta med tomtar och juldukar än?

    Jag har faktiskt efter lite övervägande tagit fram två juldukar (har inga dukar vanligtvis) satt röda ljus i alla ljusstakar (har 4 stycken) med fina rödgröna ljusmanschetter över. Det blev lite hemtrevligare och det kanske blir mer vem vet.

    Sömnenheten

    Ni som har läst min blogg ett tag har kanske läst att jag är kroniskt trött? Det har blivit bättre men iallafall så har jag nu fått tid! ÄNTLIGEN! Den 7 december har jag tid i grannstaden för att kolla vad det är för fel på mig. Jag ska få ta med mig en utrustning hem över natten och lämna tillbaks den dagen efter och komma tillbaka den 14e igen för att jag ska få domen. Ni som inte har läst min blogg lika länge kan läsa lite här om mitt inlägg om DARTH VADER!

    Elverket jävlas

    Ja ni har ju läst om mitt lysrör i badrummet. Nu släcks det inte efter 2 minuter utan 30 sekunder. Måtte dom ha fått in nya lysrör på torsdag. Jag tror banne mig att elverket här istan jävlas med mig. Igår kväll märkte jag att lampan i taket i köket slutat att funka men det gör inte så mycket, jag har lyse under diskbänken, fläkten och under en bänk och fortfarande över köksbordet men ändå. Idag skulle jag tända golvlampan i vardagsrummet. POFF så gick den glödlampan också. Jag köpte inte dessa lampor samtidigt men dom går banne mig sönder samtidigt! Är detta en slump eller vill elverket att jag ska ge upp? Att jag ska sluta att handla hem glödlampor och använda mer värmeljus? Börjar ju undra. Jag ska kolla elräkningen ordentligt nästa gång för att se så dom inte höjt spänningen i skiten, säger man så? Jag är inte ett stort fan av värmeljus eftersom jag har två katter här som är både högt och lågt och vill helst inte ha varken en brinnande katt eller nåt annat som lätt kan antändas. Ser ni nån som går omkring i sin lägenhet med ficklampa så är det alltså inte en inbrottstjuv utan bara jag som skitit i att köpa glödlampor!

    Beslutsångest

    Idag hade jag riktig beslutsångest i flera timmar. För vad? Jo om jag skulle unna mig nåt från pizzerian rätt över gatan eller gå och handla matlagningsgrädde för att laga mat men då skulle det innebära att jag var tvungen att göra mig iordning för ICA först och det kände jag inte riktigt för. På pizzerian skiter dom i hur man ser ut. Jag skulle kunna komma i dykardräkt med divere utrustning på mig utan att dom skulle höja på ögonbrynen. På ICA är det massor med folk och dom glor på mig i vanliga fall (har alltid musik i öronen och eftersom jag är hörselskadad så är det ganska högt). Till slut sket jag i alltihop och rörde ihop nån goja bara. Köttfärs och ris. I Köttfärsen var det lök, paprika, majs, köttbuljong och en släng av Sambal. Koka riset och slafsa i det i stekpannan där köttfärsen höll på. Krydda det med vitlökssalt och salt och tadaaaa så var det klart. Jag är inte så kräsen när det gäller mat, förutom döllsåsen då men det skulle kunna ha väckt upp Napoleon jag lovar. Middagen idag smakade väl sådär men jag åt upp iallafall.

    Nu har jag tagit mina droppar två gånger idag och är tvungen att ha fetvadd i för att det inte ska rinna på kläderna. Skulle jag nu få för mig att iallafall gå till ICA så skulle jag iallafall bli uttittad för jag skulle garanterat glömma att ta ut fetvadden, snacka om att vara i centrum då liksom. Ja vad gör man inte för att synas.. eller inte.

    Dom sura uppstötningarna från helvetet!

    Igår lagade jag grynkorv med potatis och vitsås. Grynkorven kommer från Västergötland och finns oftast bara i detta län. Det är skitgott, det tycker iallafall vi som bor här. Vitsås vet ju alla hur man gör med det. Det är massa fett, fett som jag med min tarmsjukdom sällan ska äta. Vitsås är gott, vitsås tar jag mycket av, vitsås kan man äta till mycket....MEN jag får fan för det på nätterna. Inatt vaknade jag runt 3 första gången och trodde jag skulle kräkas pga att jag hade såna sura uppstötningar. Stapplade ut till köket, i vardagsrummet ligger två katter och ser ut som två levande frågetecken men är glada och följer med. Döm om deras förvåning när det inte blir nån mat! Jag tog ett glas samarin och gick och la mig igen. 5.26 var det dags igen, ännu värre, kände den sura smaken i käften och gick upp. Återigen var det två frågetecken som följde med mig till köket men heller inte denna gång blev det mat. Bad bad matte, en matte som bara luras. Denna gång tog jag ett glas mjölk som hjälper en stund och somnade om. När jag vaknade runt 9 var min mage så dålig att jag fick rusa på toa,just det frågetecknen följde efter men var avvaktande, matte lurades igen va? Ingen mat? Eller? Jodå mat fick dom och nu sken solen att jag gav upp att sova mer. Nån som vill ha en tjocktarm? Den är 40 år, lite rosa till färgen med inslag av lite rött här och var  (dom inflammerade partierna), den är billig, den är helt gratis faktiskt. Först till kvarn!

    Dagens fråga 1 december

    Vad är det för plagg som du aldrig för ditt liv skulle köpa?

    Ja det är väl ingen hemlighet att jag är grabbig av mig så för mig är svaret givet, KJOL eller KLÄNNING! Jag ser mer ut som en transa i såna kläder än en riktig transa gör.