Årets sista dag

Imorgon är det Nyårsafton. Den sista dagen på året, då man helst ska sitta bland vänner eller familj och riktigt mysa. Skåla vid tolvslaget och ringa runt halva Sverige och önska Gott Nytt År.

Men det är också dagen då det är som stressigast inombords. Vad ska man ha på sig? Vad ska man äta? Hur många öl/vin/spritflaskor ska man köpa? Vem kan vara barnvakt? Tjejen kommer springa halvt ihjäl sig på stan för att få tag på nåt snyggt i klänning/kjolväg och mannen får följa med som smakråd.
 
Hon står framför honom med två olika klänningar och frågar mannen vilken han tycker hon ska köpa. När mannen valt så tar hon ändå den han valde bort. Affärerna är fulla med stressade människor som inte har bestämt sig för vad dom ska äta. Till slut blir det nåt ihopplock som inte ens passar ihop.Eller också blir du bortbjuden. På systemet är det både urplockat och trångt. Vinet som du ville ha är slut. Champagnen du tänkte på finns inte heller så du får ta en sketen flaska som smakar kattpiss (du dricker ändå, hey det är nyår). Faster Agda 82 är den enda som inte är bortbjuden eller ska fira med någon så hon får ta ungarna, du har visserligen inte träffat faster Agda på si sådär 10 år men hey det är nyårsafton och hon skulle säkert tycka det vore kul att ha 3 skräniga ungar i 12 timmar.
 
Mannen skulle springa halft ihjäl sig för att skaffa fyverkerier, det enda som finns kvar är några sketna raketer som knappt varken syns eller hörs när dom väl kommer upp. Han ombeds att köpa nya strumpor, dock inte vita tubsockor till hans svarta Armanikostym. Det är mannen som får stå utanför och vänta medan kvinnan sminkar i evighet och han får göra en snabbdusch, dvs skvätta lite vatten under armar och pung, resten sköter hans manliga sprut..eh menar eau de cologne, om nu inte bästa kompisen Hans-Olle däckar i hans knä men inte ens då kommer han känna svettdoften mellan benen.
 
Just det, man ska helst ha med sig nåt till den man är bortbjuden till också. Ännu en vända, blommor? En sketen julstjärna som ropar hjälp för att den inte fått vatten på en vecka är allt att erbjuda. Du roffar åt dig en till vinflaska på systemet istället. Silkespapper har du hemma. Medan kvinnan fixar sig ber hon mannen slå in flaskan lite fint i det där silkespappret men blir inte nöjd och får göra om det själv ändå.
När ni väl anländer, ja då är ni så slut att ni antingen däckar före tolv eller är så trötta att ni beställer taxi och firar tolvslaget hemma innan ni stupar i säng.

Därför är jag glad över att jag inte ska göra nåt av det där, jag ska sitta i lugn och ro hemma, själv och har inte stressat på hela dan! Underbart!
Vad ska ni göra imorgon?

 
 
Trackback