Inte napp, napp och pappabesök

Jag var ju då till AF för att förhoppningsvis få nån sysselsättning inom kort. Jag lämnade över mitt intyg från farbror ortoped, vi pratade lite och han sa att jag ska få träffa en coach som har med personer med arbetshinder att göra..men inte i dagarna utan efter påsk! Alltså ingen sysselsättning än på ett par veckor suck. Jag har fått en inbjudan från Pomona om att komma och lyssna på vad det finns för jobb i Norge. Hade jag inte vart så dålig i ryggen så hade jag nog gått och kanske fått jobb i Norge för det finns inte så mycket som hindrar mig. Där jobbar man kanske två veckor och är hemma två. Men som sagt, det stora hindret är att jag nog inte kan ta några jobb där heller och sen har jag en katt som jag inte vill lämna ensam. Det hade varit gott och få in lite mer pengar den vägen. Utanför AF träffade jag en fd jobbarkompis som fick gå samma dag som mig (vi var 129 st den dan) och hon hade fått vart tvungen att flytta för hon har inte råd att bo kvar där hon bor, lite synd för hennes lägenhet ligger precis i centrum.

Häromdan ringde jag till sjukgymnasten på sjukhuset för att få lite tider hos honom och hade tänkt nästa vecka.
-Bara så du vet så har vi ont om tider.
-Jaha men när finns det en tid då? (Hörde hur det prasslade i bakgrunden)
-Det finns en tid den 20 april kl 10, kan du komma då?
-Va?! Så lång tid? Finns det ingen närmare?
-Nä, det är många sjukskrivna som ska ha tider vet du.
Näehe? Tänkte säga till honom att dom kunde ta in fler arbetslösa då så kön kunde minska men höll käft.
-Finns det ingen annan sjukgymnastik i stan då? frågade jag.
-Jo vi har rehab i gamla stan, vi har ett avtal med dom.
-Men gud så bra, kan jag få numret till dom?
-Ja, vänta lite då (hörde hur han suckade och började prassla igen)
Jag fick numret, vi sa hej då och lade på.

Idag så gick jag upp till dom, ställde mig vid disken och sen kom det en dam i övre medelåldern och hon sa tyvärr så har vi lika fullt som dom på sjukhuset men jag kan sätta upp dig på en väntelista om du vill.
-Ja tack, bättre att sätta upp mig än att vänta.
-Ja det kan ju finnas återbud ibland, dom flesta brukar avsluta runt påsk.
Jag tänkte att, jaha så alla skador folk har upphör i påsk eller? Då kan jag ju lika gärna vänta och se om mitt går över också utan sjukgymnastik. Men jag skrev iallafall ner mina uppgifter och hon frågade lite vad jag hade för åkommor och hon tittade på mig medlidande och ojande, jag som inte såg ut och vara mer än 30, hon höll på och svimma när hon såg mitt personnummer. Hon trodde inte att jag var så gammal, då upphörde medlidandet. Personen ifråga tyckte väl att jag är snart 40 och då börjar kroppen förfalla på alla eller nåt, inget konstigt i det!

Ikväll kom pappa på besök. Han hade med sig en låda med varma mackor. Eller ja, dom va rätt fesljumna för dom var inte färdiga. Det var kantarellstuvning med gratängost över och kryddor och en låda med en himmelsk sallad med fetaost, tomat, groddar, honungsmelon, oliver och salladsblad. Jättegott verkligen. Tur att vi åt innan Rent hus för hade vi ätit till det så hade varken salladen eller mackorna varit så himmelska sen. Det här programmet. Vad är det för nötter som ställer upp i teve och visar sina vidriga, äckliga och skitiga hem egentligen? Hade jag haft så skitigt hem och visat upp det i teve så hade jag både fått flytta, blivit utan vänner och fått flytta till yttre rymden eller nåt för alla skulle ju verkligen råglo med avsky. Men men, bra teve är det ju men som sagt, äta till det där programmet gör jag aldrig.

Rösta på mig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback