Lysröret är paj

Idag skulle jag köpa nytt lysrör. Det är ett speciellt lysrör, 2 som sitter ihop, smala jävlar är det också. Jag var på både Järnia och en annan affär som säljer lampor och skit. Dom hade inte såna. Den sistnämnda skulle beställa enbart för mig och jag skulle titta in i slutet av veckan. Det innebär att jag nu har ett lysrör som blinkar och knastrar i 2 minuter och sen släcks. Jag har idag 2 gånger försökt att läsa tidningen därinne men har kommit till en halv sida innan det har släckts. Jag hittade lösningen, dock får jag sitta med ansiktet tryckt 2 cm från tidningen.Före innan det släcks
2 minuter senare

När jag skulle skala potatis igår så hittade jag denna potatis. Nu är det tredje grejen som ser ut som ett hjärta. Nu var det visserligen ett tag sen som den andra visade sig. Attans att jag har raderat dom bilderna men det första var när jag skulle ta ett diskat glas som stod upp och ner på diskbänken, när jag lyfte på det så hade vattnet under bildat ett hjärta. Andra gången som kom ungefär en månad senare var ett långt hårstrå på badkarskanten i form av ett hjärta, det var konstigt för att min dotter var sällan hemma vid den tiden och dagen innan hade jag skurat hela badkaret och jag har inte så långt hår....nånstans! Vet inte vad detta betyder men det är väl en slump antar jag.
Dyra örondroppar

När jag var hos öronläkarn häromdagen så sa ju hon att jag var tvungen att köpa örondroppar. Jaha tänkte jag och såg Revaxör framför mig, inte så farligt i pris. Nu fick jag ett recept som jag idag hämtade ut på Apoteket.

Kassörskan: -Det blir 274kr då.
Jag: -VA?! *jag stod kvar och såg ut som en fågelholk*
Kassörskan: -Ja det är både korticon i och peniccilin kan man säga.
Jag: -Men herregud! Vad gör den mer? Diskar? Dammsuger? Skurar toan åt mig?
Kassörskan säger skrattande: -Javisst det är med en liten dammsugarpåse i kartongen också.


Jag har alltid tyckt att apotekare verkar så trista men den här tjejen hade humor. Så nu ska jag ta tre droppar tre gånger om dagen och måste använda fetvadd då det är gult och kan färga av på kläderna och inte fan går det bort i tvätten heller. Så antingen fetvadd eller gå omkring naken här fram till den 10 december, vilket föredrar mina grannar mittemot tror ni? Just det, FETVADD!

Tävling hos AbsolutJohan

Absolutjohan har en tävling där man kan vinna ett Kropp & Själpaket. Kika in hos honom vet ja! Den pågår fram till den 13 december.

Naturlig

Jag har gått och gnolat hela morgonen i min rosa morgonrock, lett och dansat runt med min dammvippa, satt upp julgardiner och kollat runt om alla julsaker är hela. Tagit en katt i taget och dansat till Christer Sjögrens julskiva. Livet är så underbart just nu.

Fy fan vad jag ljuger. Jag sitter i mysbyxor, en sleten tshirt, utan bh och håret ser ut som det har vart med i andra världskriget. Skällt lite på katterna för att dom levt rövare i hela vardagsrummet i natt. Jag har diskat det är allt. Jag har lyssnat på låtarna från mobilen (kan inte diska utan musik). Jag har nästan inga julsaker och jag överväger att skita i att ens sätta upp gardinerna. Ute pissar det ner och tomten lär komma på en skateboard klädd i Hawaiiskjorta och slimmade shorts! Var är vintern? Inte för att jag klagar men det behöver ju inte regna så det blir översvämning i brunnarna 30 november liksom.

Igår fick jag äntligen sålt min mobil. Jag förlorade 700 kr men jag var bara tvungen att sälja den. Det var meningen att jag skulle köpa en annan men jag såg på mitt konto att hade jag gjort det så hade jag fått leva på vatten och grannens bröd i 2.5 vecka så tyvärr fick jag ta dom pengarna för att kunna överleva. Känns pissigt men hey jag har ju tagit tillbaka min gamla mobil med knappsats, gött!

Dagens fråga 30/11

Vilket ämne tyckte du var roligast i skolan?


Jag var typ den enda i klassen som älskade att skriva uppsatser medan dom andra spydde galla över skiten och vår lärare. Glosor var också ett av dom roligaste läxorna man fick så för mig är svaret givet. Svenska.

Dagens blogg!

Jag blev till slut en av två dagens blogg hos Emmelist! Vill tacka alla dom som röstade på mig. Kanon verkligen. Imorgon ska jag införskaffa mig en turkos balklänning till min albinokropp och sitta här och bara le. Dom har nog en tiara inne på second hand jag kan få köpa för en femma. Hoppas att det är okej att jag sitter i ett par svarta pantertofflor som är till hälften hela? Undrar om man ska fira med Chicken a la king imorgon, det var ju ett tag sen. I lördags men det är många timmar sen det. Tack goa Emmelist för tävlingen!

Nu ska jag gå och lägga mig och drömma om att ta emot pris och vinka som Silvia. Godnatt.

Vidrigt

Ja jo, jag gjorde ju kött med dillsås...men det smakade verkligen inte som mormors dillsås alls. Det smakade inte som något annat heller, det var så surt/sött/salt att tungan försökte att sakta krypa ur käften utan att jag skulle märka det! Jag försökte verkligen äta, jag försökte verkligen tänka på barnen i Afrika och jag försökte verkligen tänka på att jag iallafall skulle bli mätt om jag åt upp allt men jag kunde bara inte. Hela ansiktet förvred sig i en grimage som skulle få mannen med gummiansiktet att förlora i en tävling mellan honom och mig. Aldrig mer att jag försöker mig på det här igen. Då äter jag hellre harlortar, nygjorda!

Förlåt mormor för föregående inlägg om att det var äckligt det du gjorde sist, det skulle vara himmelskt jämfört med det jag gjorde. Men om du har fått tillbaka dina smaklökar och fortfarande lagar dillsås så får du gärna ställa dig och göra det!

Mormors dillsås

När jag var liten och många år uppåt så var min favoriträtt mormors dillkött med dillsås. Ingen gjorde så god dillsås som min mormor. Jag tänkte göra det idag för första gången i hela mitt liv. Min mormor gjorde det mesta på måfå och ändå så blev det så gott. De 3 sista åren av mormors liv hade hon inga smaklökar kvar. "Inga problem, jag har det i huvudet" sa hon sista gången hon gjorde det. Jag smakade av och fy sjutton va mycket ättika det var i. Riktigt kände hur smaklökarna tog en sista-minutenresa till vilket land som helst! Jag kunde inte med att säga att det smakade rent ut förjävligt då skulle hon bli så ledsen att hon hade tappat en del av det hon hade i huvudet. Jag pinade i mig maten och hon som inget kände åt med god aptit. Jag brukade alltid ta flera gånger men inte den här gången. Mormor trodde att jag var sjuk. Tyvärr så finns det inget recept på hennes dillsås så jag får bara hoppas att jag får till nåt liknande iallafall.


Dagens blogg!

Jag har chansen att bli dagens blogg imorgon. Gå in och rösta HÄR på nr 9 Sune...the girl! Please. Nästa gång är det NI som kanske behöver MIN hjälp! Rösta rösta rösta. Lägg en kommentar och skriv att ni vill rösta på nr 9.. alltså nr 9 då blir jag superglad!

1a advent


När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få adventDen här adventsljusstaken tog jag med mig hemifrån när jag flyttade. Den köptes när jag var i 8-9årsåldern och jag tycker den är fin. Jag har inte köpt ny mossa på flera år utan fuktar det bara. Svamparna är original.
Jag tände första ljuset och lyssnade på Peter Jöback på Tv4 nyhetsmorgon. Mysigt!

Dagens fråga 29/11

Vilka program följer ni varje vecka?

Jag tittar inte så mycket på tv sen jag blev själv. Men kanske ett program om dagen och då är det

Måndag: Ullared
Onsdag: Bonde söker fru
Torsdag: Mammas pojkar
Fredag: Idol
Lördag: Robinson

Tisdag och söndag sätter jag nog inte ens på teven.

Tillägg: Tack Carro! Jag tittar ju visst på tv på tisdagar, Hells Kitchen så klart, HUR kunde jag glömma det?!

Innan du fanns

Jag måste bara få länka till den här tjejen. Jag skrattar så jag gråter ibland av hennes inlägg. Det är jävligt synd om henne egentligen då hon är gravid och kräks mest hela dagarna men humorn har hon kvar och det är därför jag vill att fler ska följa hennes väg till att bli mamma. Innan du fanns heter bloggen.

Julskyltning

Imorse skulle jag bara gå över till second hand för att se om dom hade nån stake till mig, behöver en till sen är jag nöjd men nehe det hade dom inte så jag gick till ICA för att köpa ljus, naturligtvis så var automaten i vanlig ordning out of order så jag fick gå till stan för att ta ut pengar. Idag är det liksom julskyltning och dom flesta har fått sin lön och det resulterade i att kön till automaten var SKITLÅNG! Jag stod där ändå och när jag ändå var där så glodde jag runt lite. Köpte en mjuk kaka från Ewas sons klass som dessutom Ewa hade bakat, skitgod verkligen, man vill ju gynna skolbarnen så dom kommer längre än till Skara Sommarland som ligger några mil härifrån. Sen fick jag besök av dottern och en kompis till henne. Vi åt Ewas kaka, lussebulle och adventstubbe, det är som prinsesstubbe fast rosa och en marsipangris och en tomte på sen ville Ewa ha med mig nere på stan igen och snäll som jag är så gjorde jag det. Hennes yngste son var med men han tjötade redan efter 5 minuter att han ville åka hem så vi skjutsade hem honom. Innan det var vi inne på hälsokost och där var det en tomte som gav alla julklappar, tom mig!
Fyverkerier som avslut som var mäktigt som fan men eftersom jag nu har gått tillbaka till min gamla mobil så ser den bilden ut som en potta med skit.

Grisar som man skulle gissa kilona på så fick man en halv gris i pris eller nåt

 

Barnen var säkert jätteglada över att ha fått vitaminer

 

Föreställande fyverkeri

 

Jag var på ICA som sagt och skulle köpa ljus, då upptäckte jag en förbryllande sak. 10-packen var 10kr billigare än 8-packen, kan nån förklara varför? Det var ju ICAs båda två. Får inte riktigt ihop det.

 

 

 


Samtal med Mia

Mia skulle ju ha varit hos mig nu men istället ligger hon hemma i maginfluensa stackarn. Jag ringde henne och hörde hur det var med henne.

Mia: - Jag mår så sjukt dåligt, jag kan inte ens äta katrinplommon som sägs vara bra mot magsjuka.
Jag: -Men du lilla älskade vän, det är mot förstoppning man äter det.
Mia: -Näe är det sant? Jag som har ätit en hel påse!
Jag: -Du skojar?! Det är ju fan som laxermedel
Mia: -Varför ordinerar dom inte det när du ska få en kamera i arslet då?
Jag: -Ja det har du fan rätt i, jag ska banne mig ringa och fråga. 4 liter katrinplommon istället vore ju kanon.
Mia: -Ja det svider nog gött i röven det med.
Jag: -Du är så äcklig!
Mia: -Ja man blir som man umgås...men du Sune, nu måste jag fan rusa innan jag har en hel komplott i byxorna!
Jag: -Kompott Mia, kompott! Ja fortsätt du och skit ut dina katrinplommon men akta så du inte får förstoppning!
Där sa hon snabbt hej då och vi la på. Det vore ju bra om man läser sig till vad som ska vara till vad liksom innan man trycker i sig en hel påse som ger motsatt effekt.

Dagens fråga 28/11

Vad tycker du om min blogg och vad är det som får dig att komma tillbaka?


Återigen så vet jag att jag har återkommande besökare och det vore kul och veta vad det är som drar dig till min blogg. Själv tycker jag att det är rätt tråkig ;)

Idol-Mariette

Ja så åkte hon slutligen ut då, idag var det rätt väntat även om jag hellre ville se att Calle åkte ut men men nån måste ut och det blev ju då Mariette. Undrar om hennes fanclub på Qruiser kommer att avsluta sitt medlemskap nu. Just nu är vi 104 stycken undrar hur många av dom som röstade. Inte jag den här gången.

Jaja må bästa man/kvinna vinna. Nu hoppas jag ju att Erik tar hem hela skiten vilket jag också tror att han kommer att göra. Det kommer vara Tove och han i finalen. Nån som vågar sätta emot?

Min dotter har fått en chokladkalender

Min dotter är 21 år, hon har flyttat hemifrån och bor med pojkvän men när jag köpte en chokladkalender till henne förut så blev hon jätteglad! Jag har köpt en varje år i många år och trodde hon hade vuxit ur det där men icke. Får se om hon nu kan hålla sig att bara ta EN per dag och inte ta alla 24 på två dagar som hon gjorde när hon var liten.
En del ränder försvinner inte tydligen. Undrar om hon ska ha en sån när hon är mamma också? Återstår att se.

Jag skulle egentligen ha haft besök hela helgen men det sket sig praktiskt taget. Hon har maginfluensa och det känner inte jag riktigt för att få måste jag säga så hon får allt sitta där med hinkar både fram och bak.

Idol snart och japp jag ska göra chicken a la king...IGEN!

Gert Fylkings höftkula

Bara varnar för kanske nåt äckligt i burken så har ni nyss ätit frukost eller väldigt gärna vill göra det snart så glo inte på bilden.

Imorse när jag var på väg till sjukhuset och hem så hade jag radion på i hörlurarna och som alltid lyssnade jag på Rix FM och där pratade dom om en höftkula och jag var bara tvungen att glo och jag är ju så snäll som delar med mig av det.


På bilden är det Gert Fylkings höftkula som han nu har tagit bort och ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Tycker det ser ut som nåt annat ja, säkert att det är höftkulan??Bilden lånade jag här


Dagens fråga 27/11

Har du köpt någon julklapp än?


För första gången på många många år är jag faktiskt nästan klar med mina julklappar. Jag ska bara köpa till min dotter och nåt litet till mina föräldrar så det är inte så mycket kvar. Annars brukar jag hasta dagen innan då lönen oftast kom och jag hatar att trängas med andra på stan så nu kan jag ta det lugnt dagarna innan jul.

Jag är länkad

Den som själv har en blogg har kanske lite hum om hur folk ligger till på olika listor och hur populär man är, dvs hur många besökare man har per dag. En av dom är Emmelist, hon ligger som nummer 10 på Blogg.se:s lista. På Bloggportalen är dom flesta bloggare medlemmar. Det är dit man ska gå om man vill läsa nya bloggar. Det finns mängder! Emmelist ligger högt upp på dom listor hon har som kategorier så det är en ära att bli länkad av henne. Varför hon länkade? Hon ville pröva på att laga min maträtt och dra på trissor, hon älskade det! Förvånad? Näe, alla tycker ju om det så. Vilken maträtt jag menar? Här är receptet återigen. Och hon skrev att jag förtjänar en länk, varför vet jag inte men TACK Emmelist återigen :D

Dagens fråga 26/11

Har ni någon speciell julklapp i minnet som ni fick när ni var små?


Jag var 5 år och jag minns ett litet barndragspel som jag fick av min morfar. Han själv var jätteduktig på att spela och ville därför att jag också skulle lära mig. Det var jättefint och jag har aldrig haft hjärta att slänga det så jag har kvar det i förrådet. För 10 år sen fick morfar en stroke men hämtade sig sånär som på att ena handen inte riktigt ville vara med längre men han fortsatte att spela med en hand. Tyvärr tystnade både han och dragspelet för 3 år sen.

Ingen bra början på dagen

Inatt har jag inte sovit så värst bra. Nogger har legat brevid mig vid låret så varje gång jag skulle vända mig vaknade jag för att jag puttade på henne. Måste vart skönt att få en knäskål i fejjan varje gång men hon låg kvar. Jag gick upp kl 7 då mobilen vrålade ALARM ALARM ALARM! Jag skulle vara på sjukhuset 8.15 och jag skulle ta bussen dit 8.05. Jag gick hemifrån 7.45 för att ta ut pengar först för att kunna åka buss överhuvudtaget. Jag hade 20 kr på kortet och jag skulle ta ut en hundring. Jo men tjena, naturligtvis fick jag det här lyst i fejjan...

 

Panik! Jag hade en 5a i fickan och bussen kostar 25 kr. Snilleblixt. Gick in till Pressbyrån för att fråga om man kunde få ut 20 kr från kortet men nehe då skulle man vara tvungen att handla nåt och då hade jag inte kunnat ta bussen och jag hann inte gå. En snäll busschaufför lät mig åka med till sjukhuset efter min förklaring. Hello fattiglapp liksom. På sjukhuset fick jag veta att mitt vänsteröra inte ser så bra ut, det var rött och lite inflammerat och en hel del vax. Kan säga att jag hörde inte bättre för det efteråt. Jag fick recept på örondroppar som jag ska ta 3 gånger om dan i 3 veckor för att se om det blir nåt bättre och jag ska tillbaka 10/12. Tack och lov har jag fortfarande frikortet fram till den 21 december. Jag gick sen till vårdcentralen för att se om jag kunde få ta sprutan idag men nehe vaccinet var slut och får komma tillbaka nästa vecka. Så på torsdag kl 14 står jag banne mig först i kön! Eftersom jag inte hade några pengar till bussen så fick jag gå...i duggregn och fötter som inte riktigt samarbetar med mig. 3 km gick jag med fötter som skrek att jag skulle stanna men nehe du, jag kämpade på men ont har jag fortfarande.

Förresten, varför har man en stoppskylt ut från en parkering när det är jättebra sikt ut mot vägen?

 

 

Det är över mitt förstånd, såg bara löjligt ut tycker jag. Vägen ut är bara vägen ut från ett bostadsområde, ingen stor väg utan en liten fram till stora vägen. Undrar hur många det är som stannar där egentligen. Jag har bott på detta område och det fanns inga såna löjliga skyltar då.

 

Nåja, nu lyser solen men jag har iallafall gått för idag så jag tänker inte vistas en minut utanför dörrn!


Knorr och lovikavante

Jag trodde jag skulle få vaccinera mig imorgon när jag ändå skulle till sjukhuset men icke. Jag som 40åring får vänta till vecka 50 eftersom jag missade det i tisdags och det var enda dagen då vi 40åringar skulle få ta sprutan. V 50 är det för alla åldrar OM det nu finns vaccin kvar vill säga. Undrar om jag hinner få både knorr och gristryne innan dess, än har det inte börjat göra ont i svanskotan så jag kanske klarar mig.

Idag är det den 25 november och det är inte ens minusgrader ute, jag har behövt ha på mig vantar en enda gång den här hösten/vintern. Visst är det nåt skumt med det hela eller? Förr när man var liten vid den här tiden på året så lekte man ju i massor av snö och försökte rulla snöbollar med lovikavantar. Vad fan tänkte människan på som kom på lovikavanten eller? Mer än hälften av snöhelvetet satte sig ju på vantarna! När en del av mina kompisar hade termovantar och kastade den ena snöbollen efter den andra på mig hade jag inte fått iväg en enda för att mina vantar fungerade som kardborrar. Nåt positivt var det när man var barn och det var vinter, man frös ALDRIG! Man kunde vara hur blöt som helst ända in till kalasbyxorna men man frös inte. Man var ute från morgon till sen eftermiddag när föräldrarna stod och vråla att det var mat. Åt man snabbt så kunde man få gå ut en stund till efter maten. Då tog man vantarna som hade lagts på elementet och som var så stela att man kunde böja på fingrarna inuti vanten utan att den vek sig ett skit. Saknar dom vintrarna för då var det banne mig vinter på riktigt.

Dagens fråga 25/11

Om du skulle dö imorgon vem skulle du allra helst vilja se mötte dig vid "porten"?
Sommaren då jag skulle fylla 7 år gick min mamma bort. När hon låg på sjukhuset hade jag vattenkoppor, röda hund eller mässlingen minns inte riktigt vilket men jag fick iallafall inte hälsa på henne innan hon dog så därför så skulle jag allra helst vilja se henne komma och möta mig.

Blogg.se

Om ni har försökt att kommentera mellan 00.00-06.00 så har Blogg.se legat nere under den tiden för att göra deras server starkare eller nåt sånt. Såg det redan igår på deras hemsida men tänkte inte på att informera om det så nu vet ni.

Nämen

Jag har suttit barnvakt åt Josefine från i förmiddags till nu ikväll. Hon vaknade inte förrän runt 11 i förmiddags, då hade hon sovit i drygt 13 timmar så nåt sovande här var det inte tal om. Det var att jaga katterna, skrika i högan sky (tur mina kristallglas gick sönder när jag skulle flytta annars hade jag haft glassplitter i hela köket nu), lurat Sune att hon hade bajsat 511 gånger. Hon älskar ordet bajs eller basch som hon säger, jag tittade varje gång i blöjan men näe det var falskt alarm alla gånger utom en och det luktade som om hon hade vräkt i sig en gam med tillhörande döda lik i den gamen så jag kunde inte ta fel. Hon gillar min mobil också (hennes pappa har likadan) och hon ville gärna ta den, jag stoppade den i fickan, hon tog upp den och utbrast NÄMEN si sådär 242 gånger eftersom vi höll på att ta ur och i fickan en halvtimme i sträck eller så. "Var är kissen? frågade hon säkert lika många gånger och letade överallt med både bollar och annat för att locka fram dom. När Nogger väl kom fram så var det ett illvrål från Josefine av förtjusning och borta var Nogger på 2 röda igen. Man har liksom aldrig tråkigt men den här lilla människan. Hon är otroligt charmig. Förresten så gillar hon att få vatten i ansiktet så jag tog vattensprutan flera gånger och sprutade och hon gav sig inte förrän hon var plaskblöt och det rann i hela fejjan, så du Carro, göm vattenflaskan för annars lär du få hålla på ett tag tills hon är nöjd ;).

Nykammad och fin efter vattenleken

 

 

Vi hade läst bok...samma 6 gånger

 

Full koncentration när man ska ta på sig skorna


Dagens fråga

Nu är det ju en ny dag så jag börjar dagen med en ny fråga då så fler kan svara.

Dagens fråga:

Vad är det dyraste du har köpt någonsin förutom om du nu har en bil eller köpt en bostad. Inget lån.

Jag själv har nog aldrig haft råd att köpa så dyra saker men jag får nog säga utlandsresan till Mallorca -98 som jag och 14 andra åkte till. Jag betalade både min och min dotters resa.

Dagens fråga

Jag tänkte börja med att ha dagens fråga varje dag och hoppas att så många som möjligt svarar så blir det roligare både för er läsare och för mig okej?

Dagens fråga: Har ni några små tvångstankar?

Själv har jag 2. Diskmedelsflaskan måste ha korken på sig och konservburkarna får inte vara upp och ner i kyl och skafferi.

Kondomspelet

Så har jag fått ett mail från Poinshop igen då, denna gång kan man spela kondomspelet på Facebook.

 

Ger mig sjutton på att Pointshop vill försöka att omvända mig. Detta är inte första gången jag får mail som handlar om kondomer. Se här


Fått en köpare på min mobil..jippie!

Fick ett mail från en kvinna som gärna vill köpa min mobil. Här är mailet. Hon hade igår mailat och frågat vad priset var och jag svarade, då kom detta idag. Yes min mobil ska bli såld!

Hej Säljare,

Tack för svaret på min begäran, jag köpa denna present till
 min vackra dotter som fyller år kommer snart.
 Jag vill att gåvan ska skickas till Nigeria där hon var
 postat närvarande för en Agricultural Undersöka projekt,
jag köper denna gåva till henne som mitt löfte till henne på
hennes födelsedag. Jag är en medborgare i USA,
vilken i Amerika, men för närvarande i Grodno Minsk by i
Vitryssland för ett missionsarbete.
En vän till mig har infört denna webbplats för mig att jag kommer
 att få en billigare gåva här eftersom jag förstår språket mycket
 väl. Jag kommer att vara ansvarig (betala) för både
transportkostnader och vara kostar. Allt jag behöver nu
för mig att göra detta är snabb informationen nedan för att
aktivera mig skicka pengar via banköverföring ..

1. Kontouppgifterna + bank Namn
2. frakt till Nigeria + posten Kostnader = total

Så fort jag får det, ska jag skicka pengarna omedelbart.

Jag väntar på ert svar på detta mail.
Gud välsigne dig.

Mrs xxxxxx


Självklart är jag inte så urbota dum att jag gör som hon begär.
 Ful är jag men fan inte en idiot!

Inget vaccin

Nehe, jag gjorde mig fin i onödan. Jag strök min rosaröda blus med volanger och mina orange byxor med pressveck HELT i onödan. När jag kom till sjukhuset så stod det på en lapp att pga brist på vaccin så är det bara på tisdag och torsdag vecka 48 för oss 40åringar, yngre och personer i riskzonen. Det är måndag idag så vitt jag vet, det stod inget om det på hemsidan förra veckan så inte fan tänkte jag på att titta imorse innan jag for iväg. Jag smsade min dotter som inte bor långt från sjukhuset och undrade om jag fick komma förbi en sväng och det gick bra. Städat och fint var det också om det inte var panikstädat innan jag kom men det tror jag inte. På vägen hem gick jag genom stadsparken och ekorrar är nog ett av dom sötaste djuren jag vet så självklart fotade jag, hade jag inte vart så höjdrädd så hade jag nog klättrat efter i den takt han försökte undkomma mig. Skulle se ut det. Men eftersom jag är ganska ovig och otymplig så hade jag väl fått ringa brandkåren efter hjälp för att få komma ner där jag sitter på första grenen och dinglar med benen när 3 stora och starka karlar ska ta ner mig.

 Vaccin

Inatt lät jag dörren till sovrummet vara öppen för att se hur katterna betedde sig. Dom såg ut som två ugglor när det aldrig skedde att jag stängde dörren. Hade svårt att somna inatt, varför vet jag inte men till slut gjorde jag det iallafall och efter en kvart så var det high life mellan lakanen och då menar jag katterna. Dom for upp i sängen, började bråka alt leka men glömde att människor inte är döda när dom ligger ner för att sova så jag vaknade och röt till. Ugglorna uppkom igen. Dom slutade tvärt, tittade på varandra och sprang ut i vardagsrummet. Dom blev väl så chockade att dom inte fick bråka ifred som dom senaste veckorna att dom lade sig för att sova. Jag somnade om och vaknade av alarmet som säkert skulle kunna väcka upp döda, fel signal hade jag ställt in mobilen på.

Nu ska jag ta bussen till sjukhuset för att ta mitt vaccin i armen. Mitt ex sa till mig att dricka nåt vitaminaktigt innan jag tog den så jag drack ett glas apelsinjuice men tänkte inte på att jag precis hade borstat tänderna så det smakade mer kattpiss än apelsinjuice men hey, vitaminer, innebär det nu att jag inte ska bli sjuk av det här vaccinet bara för det så får det gärna smaka vad som helst.

Skriver mer sen, OM jag kan vill säga.

Oromantisk

Jag var på ICA förut och hamnade naturligtvis i helt jävla fel kö. Gubben före mig hade fått ett blandat kvitto, dvs lite varor från någon annan inskrivna. Kassörskan och han stod och bockade av vad det var som var hans varor.

Gubben: -Rosor? Nääe, det har jag nog inte köpt sedan frugan låg på BB och fick pojken och det är väl 35 år sen nu.
Kalsonger 2-pack? Näääe det använder jag inga.
Kassörskan: - ??
Gubben igen: -Tomater? Nääe det kan jag knappt äta utan att jag får ont i magen.
Kassörskan: -Men usch då.
Gubben återigen: -OB? Är det såna där som ni kvinnor använder en gång i månaden? (ser frågande ut på kassörskan)
Kassörskan: -Ja precis. (ser lätt irriterad ut och ser nervöst hur kön bakom honom bara växer)
Gubben: -Nääe det har frugan slutat med för länge sen.
Kassörskan: -Vad skönt för henne.
Gubben: -Ja det tycker vi båda (ler med hela ansiktet) om du förstår vad jag menar.
Kassörskan skruvar lätt på sig, ler och utbrister fort summan.

Jag och hon bakom mig fnissade lite lätt och kände oss som fjortisar. Tur man inte är gift med den karln.

Robinson Karibien

Så har då första avsnittet av nya Robinson gått av stapeln idag. Säger bara en sak, jädra tur att jag är tjej för jag hade aldrig satt mig i killarnas båt. Jag är som Jonny han som kastade upp i 10 timmar, jag är enormt sjösjuk och kan bli det av att sitta i en båt som står på land nästan. Det är fruktansvärt. När jag var liten campade vi ofta i Lysekil och en dag ville pappa hitta på nåt med mig och mina syskon så vi skulle få fiska på en riktig fiskebåt..jo men tjena, jag och syrran stod på varsitt ställe med huvudet över kanten hele tin om man säger så. Så jag förstår Jonny men det är ju nåt han inte kunde rå för, orättvist att han skulle bli utröstad för den skull och för att han inte var med att byggde lägret. Jag har ingen favorit i varken det ena eller andra laget, det enda jag ser fram emot är att se om nån av killarna som hade NÅGRA kilos övervikt går ner i vikt eller inte. Hade jag vart med så hade jag smugglad med mig en chokladkaka och stoppat upp..eh nånstans för att sen springa in i skogen för att äta på då och då. Kom inte och säg att jag luktar illa mellan benen iallafall sen.

TILLÄGG: Jag hade ju kunnat glömma att jag skulle kunna ha choklad med mig. Vad är mest pinsammast? Att det trillar ut choklad från det allra heligaste av platser eller att bli kroppsvisiterad? Tål att tänkas på! Läs på Aftonbladet.se idag.

Recept på Kyckling med champinjonsoppa

När jag var liten så gjorde mina föräldrar en maträtt som vi syskon bara älskade sen har jag tagit den till mig och bjudit MÅNGA på den och jag vet INGEN som INTE gillade det så efter lite påtryckningar från vänner och nu också EMMELIST (och hennes morsa) så skriver jag alltså ut receptet som får er att bara vilja ha mer, mer, mer OCH mer!
Glöm att ni kan äta chips och annat gott efter det här för ni kommer äta tills ni är så spymätta att ingenting annat går ner. Det är även väldigt gott dagen efter OM det nu blir nåt över.

Here we go.

För 4 personer:

1 grillad kyckling
3 burkar Cambells redda champinjonsoppa (det FÅR inte vara annat än Cambells)
5 dl grädde eller 3 dl grädde och lite mjölk utspätt om man nu har problem med sin lilla mage. Men ta aldrig BARA mjölk.

2 små burkar eller 1 stor burk med champinjoner

Ta bort skinnet på kycklingen, strimla den i bitar. Smöra en ugnsfast form, lägg i bitarna som täcker hela botten och lite till.
VÄRM champinjonsoppan, grädden (mjölken) och champinjonerna i en kastrull. Det är här ni märker hur mycket grädde eller mjölk ni behöver i då det blir i lösare form när det är varmt (nej jag tror inte att ni är idioter som inte fattar det)

Häll det över kycklingen och skjuuuuts in i ugnen på 125 grader. Där ska formen stå tills det puttrar.

Koka ris till och gärna en sallad. Som krydda över är curry väldigt gott men det är efter tycke och smak för var och en. Bra det Babiantuttar va? Du som bara älskar curry..eller inte ;)

Smaklig måltid alla och gillar ni det inte så är det nåt fel på era smaklökar!


Mariette sjunker

Jaha, jag som har hejat på Mariette, nu skrev EMMELIST att hon har släppt plattor. Jag googlade och javisst har hon det. Hennes debutplatta kom ut förra året enligt den här artikeln.. Det känns ju lite pissigt vill jag säga. Så ja, Erik då...Erik ska vinna, okej Emmelist? Är du nöjd nu? ;)

Veckans chock

Har tittat på Idol precis och först fick jag en chock att Mariette satt säkert för jag trodde hon skulle ryka idag och nästa och den största chocken blev att Erik för första gången satt löst, Erik liksom, killen med en röst som skulle väcka upp dom döda, trodde jag inte skulle kunna hända. Har alla flator runt om i landet vänt Erik ryggen för att rösta på Mariette idag bara för att det avslöjades att hon är flata? Det brukar vara så i flatvärlden. Jag vet själv då Cicci Ramsby var med i Idol och när jag fick veta att hon var homosexuell så hejade jag helt plötsligt på henne. Kan det vara så att Mariette kom ut i rätt ögonblick? Jaja heja Mariette och Erik säger jag då.

Tillägg: Jag trodde det var nåt nytt att Mariette avslöjade att hon är flata men redan 2009-10-10 var hon med i Aftonbladet och berättade om sin flickvän vilket jag tydligen hade missat. Här är artikeln

Nyfiken

Jag har ju några besökare som återkommer varje dag och ibland flera gånger om dagen och jag kan sitta här och fantisera vad ni är för några människor. Några vet jag ju för ni har ju egna bloggar som jag läser ibland men ni andra då? Du från Söderhamn tex? Vad är det som får dig att besöka min blogg flera gånger per dag? Eller ni i Sthlmsområdet? Det vore kul om ni kunde kommentera nåt någongång. Lite kommunikation liksom. Om jag ställer en fråga som alla kan svara på, svarar ni då? Vore kul för mig faktiskt.

Okej frågan här.. Vad MÅSTE vara på ett julbord förutom julskinkan?

Själv har jag svårt att överleva julen om inte en Janssons Frestelse står där och doftar så gott. Så er tur!

Gör dina behov fort hos mig

I förmiddags började lysröret i badrummet att flimra och blinka sen slocknade ljuset. Som tur var hade jag dörren öppen när jag satt på toa. Jag och mina katter är väldigt öppna för varandra så vi har inga hemligheter. Vill vi skita med öppen dörr så gör vi det. Jag försökte att få ut lysröret för att se vad det är för nåt jag ska köpa men lyckades inte så kommer det nån hit i helgen och måste göra sina behov så får man antingen göra det med öppen dörr eller sitta och skita i mörkret för lysknappen sitter på utsidan (vem sjutton kom på den idiotiska idén?)eller alternativt göra sina behov väldigt fort innan lampan slocknar..så Malin, detta är ingen toalett för dig gumman!

I´m a hero!

Jag är upptäckt, jag är berömd, jag är en hjältinna! Kolla här får ni själva se.


Äntligen

Har fått några kronor från A-kassan idag så idag ska jag iväg till "stan" och handla några julklappar till min dotter. Alltid kul när man vet att det blir saker som hon har önskat sig.

Jag vaknade dock kl 8 av att alarmet gick igång på mobilen och undrade varför i helvete jag hade ställt klockan överhuvudtaget. Tittade på mobilen och det var en påminnelse om att ett av mina ex fyller år idag. Varför hade jag ställt alarmet på kl 8?? Jösses, måste ha vart en miss där. Men jag gratulerade henne på Facebook redan halv ett inatt så jag glömde det inte iallafall. Sååå exet jag glömde dig inte detta året! Haha ;)

Jag ska upp till Carro och Magnus och vara barnvakt åt Josefine en stund idag efter jag handlat julklappar. Dom ska fixa iordning deras förråd efter flytten så då leker jag med Josefine, kul kul.

Het städerska av kvinnligt kön hitåt tack

Idag tog jag tag i det. Jag satte igång och städade som en tok, utan knappt en paus alls. Det har jag fått fan för. Ont i ryggen som sjutton. Så nästa gång jag ska städa hoppas jag att det erbjuder sig nån snygg tjej som gärna städar naken sånär som ett huckle på sig. Nån frivillig? Helst utan hår på rygg, på skinkorna och EMELLAN dom, vill ju inte få upp frukosten när du böjer dig fram för att damma under teven liksom.

Fisan i fejjan

Vad är det som får katter att tro att man vill ha deras röv i ansiktet? Jag låg och kollade på en Wallanderfilm och kattungen hoppar upp framför mig, vänder upp hela röven mot mig och verkar förvänta sig att jag antingen ska sticka in hela fejjan i rövhålet eller åtminstone sticka in ett finger. Jag putta bort henne och förklara att jag inte ville ha hennes röv i ansiktet varav hon tittade på mig, vände sig om och släppte sig. Jag höll på att spy och hon blev nedputtad på golvet varav hon hoppar upp till stora katten och gör samma sak men Iza stoppade gladeligen in nosen i röven. Varför gör dom så? Och var fisen i ansiktet en hämnd? Funderar på att ta en kork som får agera analplugg i hålet på henne eller nåt. Nu ska jag iallafall gå in i mitt sovrum, stänga dörren och sova skitgott. Godnatt.

Länge leve Skövdes alla affärer

Jag, Ewa och hennes karl åkte till Skövde för att gå lite i affärer. Hon skulle se ut julklappar till sina båda söner och hennes karl blir morfar i mars så han skulle kolla lite bebissaker, jag själv följde med för att komma ut. Vi var på MediaMarkt först. Där fastnade jag och Ewa för en miniPC. Ingen av oss hade pengar men titta kostar inget. Sen blev det Rusta, Elins Esplanad och Biltema. Det känns som om vi gått flera mil eftersom affärerna är så enormt stora. Sen åt vi på Max för Ewa hade aldrig ätit där. Gott var det iallafall. Det bara av till Babyproffsen efter det så dom kunde glutta på mer bebissaker och jag blev lika sjuk jag. Han köpte lite grejer och jag valde ut ett par ministrumpor som det stod ÄLSKLING på under foten. Sen höll jag på och skita på mig så det blev illfart hem.

En MiniPC från MediaMarkt en svart sängkamrat

 

 

 

Får jag sålt min mobil så vill jag ha en sån här, Nokia 6700

 

 

Vi var på Biltema, Skatehjälmen var lite liten

 

 

På Babyproffsen har dom ansiktsskydd för dom små...och för mig

 

 

Max har världens godaste hamburgare och cheesedip

 


Födelsedagsmiddag för svågern

Idag överraskade vi min svåger med middag uppe på Kinnekulle. Ett berg i Skaraborg där bla ARN är inspelad. Det är vanligtvis en underbar utsikt från det berget men idag var det alldeles för mycket dimma för att kunna se nåt egentligen. Det var jättegod buffé med kallskuret och älggryta med potatisgratäng och bärsoppa till efterrätt. Min svåger fyller 45 år idag och han trodde att bara han och hans familj bestående av sambo, två barn och dotterns pojkvän skulle äta. Då dök vi upp, jag och mina föräldrar. Vi hade med oss en sketen Amaryllis. Varför jag säger sketen är för att hade pappas fru köpt den så hade hon dekorerat den lite finare men nu var det min käre far som fick uppdraget att fixa blomman. Ja då blev det just bara en Amaryllis i plastfolie runt om och ingen mossa eller nåt annat kul.

Här nedan kommer lite bilder. Jag vill redan här varna er för sista bilden. Jag var bara tvungen för jag har aldrig sett en sån på nära håll och dessutom platt!

The gang. Min dotter var den enda som jobbade och här ser ni lite av utsikten

 

Jubilaren närmast

 

Här ser ni hur dimmigt det var

 

Här är Kinnekullegården

 

Nu kommer sista kortet!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har aldrig sett en råtta på nära håll och absolut inte en PLATT!


Tidsbestämt straff

ÄNTLIGEN har dom gett Annika Östberg ett tidsbestämt straff. Våren 2011 är hon fri men till vad? Hur skulle hon kunna fungera som människa i samhället? Skulle hon kunna gå ut på stan utan att se sig omkring när det finns så många som är emot att hon ens kommit till Sverige? Tror inte det. Jag tror knappast att man faller tillbaka på en kriminell bana efter att ha suttit så länge i fängelse som Annika har gjort och varför skulle hon göra så många besvikna genom att göra ett brott igen som hon dessutom gjorde tillsammans med sin dåvarande pojkvän med tunga droger i kroppen? Annika har varit drogfri i 20 år. Vad är det som skulle få henne att falla tillbaka i det nu? Tror hon kommer göra allt i sin makt för att försöka leva som en "Svensson". Skönt är det iallafall för henne att hon nu har något att se fram emot. Jag säger iallafall, GRATTIS ANNIKA!

Läs mer HÄR

Äkta makar

Grattis Eva och Efva till att ha blivit äkta makar! Minns dagen som om den var igår, när jag läste i tidningarna att ni var ett par. Jag var i chock hela den dagen men SÅ grymt underbart! Må lyckan lysa över er i många år till. Mer kan ni läsa HÄR om ni känner för det.

kortet är lånat från samma sida som hänvisningen


So what?

Peter Häggström svensk fd länghoppare och sprinter, numera expertkommentator vid Sveriges Televisions friidrottssändningar har klivit ut ur garderoben för resten av folket. Grattis till det Peter men varför klev du inte ut lite tidigare om du nu vill vara en förebild inom idrotten kan tyckas. Det gör man nog inte om man själv tror att ens "fans" ska ta illa upp. So what? Om man inte är omtyckt som idrottsman bara för att man är bög så är det nog inte mycket till fans. Be Pride! Mer kan ni läsa HÄRRisig buske?

Bor du i någon stad eller by med porrigt namn? Varför har man överhuvudtaget döpt dom här ställena för dessa namn? Även om nu Carl-Erik Lundbladh på Dialekt- och ortnamnsarkivet i Lund säger att Porrarp inte har med pök eller gök att göra så finns det väl knappast nån som inte förknippar namnet med sex? Porrarp betyder "Risig buske", som om det nu skulle få en att börja tänka på annat liksom. Jag är väldigt glad att min stad inte har någon som helst förknippning till sex. Mer kan du läsa HÄR

Chicken a la halsbränna

Jag fick ett recept av Babiantuttar idag. Hon skulle göra Chicken a la King. Jag gick iväg till ICA för att inhandla diverse varor. När jag skulle göra maten kom jag på att jag glömt att köpa kycklingbuljong. Köttbuljong är nog inte riktigt lika gott tänkte jag och hällde i Bongs kalv. Det ger väldigt god smak och även i detta. Jag sket i vetemjölet man skulle ha i. Visste redan med mig om att jag skulle bli så där spymätt eftersom min mage reagerar på ren grädde på 40 %. Jag har vanligtvist matlagningsgrädde 4 %. När jag hade ätit kom jag på att jag varken hade Samarin eller mjölk hemma så jag kommer få natten från helvetet då halsbrännan lär komma med besked, från tårna och uppåt ungefär. Men det var underbart gott. Tack Nina för det receptet. Min dotter sa just i telefon att hon ska köpa Samarin till mig i julklapp. Åh som jag ALLTID har önskat mig.


Morgonens outfit

Jag har bara klivit upp och tagit på mig lite kläder. Då blir man så här snygg. En grå Marvin luvtröja som köptes på JC-rean för 2 år sen, ett par urtvättade Adidasbyxor som är 3 nummer förstora men väldigt sköna och som jag fick av min 180cm långe bror. Jag får dra upp dom till armhålorna plus att jag måste puta med magen för att dom inte ska hasa ner. Under luvtröjan har jag en sleten gråröd tshirt, köpt i en sketbillig affär. Bh har jag inte på mig än. Strumporna syns inte heller men dom är också köpta, eller om det var dom jag snodde i tvättstugan av kärringen i 33an, minns inte riktigt...hennes trosor har jag på mig iallafall. Morgonens outfit alltså. Ring inte nån modetidning nu för att dom ska göra repotage. Jag är lite upptagen idag. Jag ska sitta här och glo hela dan tänkte jag.


Idioter finns det överallt

Jag och min dotter skulle gå på stan och hon skulle visa mig allt hon önskade sig. Jag fick ett sms när jag var på väg ner till stan att hennes cykel är stulen. Hon hade haft den på skolan låst i en vecka eftersom hon antagligen blev hämtad i bil där av pojkvännen innan hon gick på praktik. Den här skolan ligger lite avsides men hela den sidan min dotter bor på är typ "ghetto", inte riktigt men nästan så vem vet vad för drägg det dräller därnere när skolan är stängd eller också är det en liga som åker omkring och bara hivar i cyklar på ett flak och sen säljer. Jag mötte henne utanför polisstationen men eftersom jag köpte cykeln till henne förra året av en gammal jobbarkompis utan kvitto så vet jag därför inte ramnumret så hon i luckan sa det inte högt men jag riktigt såg att hon tänkte "ni kan se i stjärnorna efter den jävla cykeln..suckers!" Och naturligtvis, inget ramnummer, inget från försäkringsbolaget. Så vi traskade iallafall ner till stan igen och nu vet jag EXAKT vad jag ska köpa, hon frågade mig flera gånger om jag nu kom ihåg vad det var hon visade mig. Det var så mycket att jag inte minns hälften så det kommer säkert ligga grejer som vi inte ens tittade på i paketen.
På vägen hem till mig ville jag ta kort på henne. Men min dotter är inte mycket för spontankort utan ska helst "posa", så har det vart i 10 år typ och vi kunde ju inte fota var som helst utan nej då, in i stadsparken och där kunde jag då få ett kort som hon sen påpekade att det inte var bra för hennes näsvingar är utvidgade för att hon höll på att garva. Äsch, ni har sett det mesta så det åker in i bloggen.I 2 veckors tid, ja jag erkänner, i det hörnet brukar jag glömma att dammsuga. Men iallafall i 2 veckor har Noggers 5 bollar varit försvunna så jag har fått köpt nya. Idag hittade jag dom.

Mellan skrivbordet och väggen på min högra sida där jag har datorn!

Om katter ändå kunde prata

 

 

Bye the way. Jag bloggar ett tag till. Vågen? Spyhink? Tårar? Ett stort OOOOOH NOOOO?? Ja ni bestämmer.

Tappat lusten

Jag märker att jag nästan får leta efter saker jag kan blogga om. Inget händer i mitt liv just nu och det märks att ni läsare tappat sugen att läsa min blogg också så frågan är om jag ska lägga ner bloggandet helt eller ha ett uppehåll på ett par veckor. Jag vet att jag har några återkommande läsare som läser min blogg varje dag och ibland även flera gånger om dagen men ni klarar er utan min blogg ett tag va? Det finns ju andra att läsa så länge eller hur? För jag kan inte tänka mig att ni tänker varje morgon " Åh äntligen morgon så jag kan läsa Sunes blogg..jippie!" Eller hur? Jag ska fundera på detta dagen ut så får vi se vad jag skriver för inlägg ikväll. Ha en underbar torsdag annars! Puss och Kram

Knip igen

Imorse vaknade jag kl 6 första gången och var så där urkissnödig men jag tog täcket och la det mellan benen och knep igen, jag tänkte då rakt inte gå upp då. Direkt somnade jag och drömde om att jag badade. I sjön var även Ingvar Oldsberg..med mycket hår! Hur kan man drömma nåt så urbota fult? För fult var det. Ingvar ska inte ha så mycket hår. 2 timmar senare vaknade jag igen och var än mer kissnödig, tänkte att jag bara skulle gå upp och släppa och sen gå och sova igen men då hade jag två klängapor runt mina ben så efter att jag hade gett dom mat så hade jag blivit piggare. Kattungen har fått dille på att släpa mina använda topsar med vax i lägenheten. Jag slänger tillbaks dom i papperskorgen i badrummet och 2 sekunder senare är dom utanför igen. Så kan vi hålla på en hel dag. Igår fick hon en oanvänd tops bara för det som hon gick omkring med i munnen. Den synen var inte lika äcklig som med den använda. Godmorgon, hoppas att ni fått i er frukost innan ni läste detta.

På stan med dottern

Imorgon ska jag på stan med min dotter. Hon ska visa mig alla julklapparna hon ÖNSKAR sig. Japp önskar med stora bokstäver för det är nog första året som hon uttryckte det så. Förut har det alltid varit VILL HA. Åldern tar ut sin rätt med positivitet vill jag lova. Eftersom hon nu bor i eget hushåll så vet hon också pengars värde och att det kostar att ha eget och därigenom även vet att jag inte har så stor ekonomi att jag kan köpa henne en bil, en häst eller heller inte kläder för flera tusen. Vi har en affär här i stan som är billig. Det finns mycket fint till hemmet eller vad sägs om grytunderlägg för 20kr? Tabletter (underlägg till tallrikar) för 20kr styck eller om det var för 4 stycken minns inte riktigt vad hon sa, självklart ska allt vara i turkost. Jag gillar den här julen märker jag för det är bara till henne jag ska köpa julklappar. Det kommer bli underbart att få ge henne sånt som hon verkligen blir glad över att få och naturligtvis den där morgonjulklappen som hon sa häromdagen igen, precis som förra året. "Mamma, du ska inte tro att bara för att jag har flyttat hemifrån så kan du skippa min Toffifee!". I flera år har jag köpt en sån där lång med 3 stycken kartonger med såna i. Undrar om det upphör när hon själv får barn eller om hon tvingar dom att köpa såna till henne och smyga in och lägga dom brevid sängen när hon har somnat.  Det ska iallafall bli kul att gå på stan med min dotter imorrn!

Ännu en tävling

Jag är med i ännu en fototävling men denna gång i Gunnars fotoblogg. Temat är svartvitt och här är mitt bidrag.


Hjälp mig att vinna!

Jag är med i en tävling om en kamera. Hjälp mig att vinna genom att gå in på länken och lägg en röst på mig, please? *Ler sött* Jag vinner sällan saker så det vore sketasköj om jag gjorde det den här gången.

HÄR går ni då in.


Säljes Nokia 5800!

Ja jag vet, jag har tjötat hål i huvudet på er om min mobil jag köpte för mina födelsedagspengar. Men det är touch och jag har märkt att det är inget för mig så nu ska jag sälja den och gå över till en mobil med knappsats igen istället.
Allt är med i kartongen som brukar vara med när man köper en helt ny. Den är i väldigt fint skick fortfarande. Idag eller imorgon sätter jag ut den på blocket så skynda skynda. 2200kr vill jag ha för den då jag har lyckats få den upplåst och betalat för det. Så vill du eller nån du känner kanske ha en sån här så skriv en kommentar.

En sån här är det för er som inte vet vad jag pratar om


Bärbar dator?

Jag var hemma hos mina föräldrar och åt mat idag. Det var jättegott och pappa hade stått i köket och lagat den. Karré, potatis och god sås. Till efterätt blev det ananasringar med grädde och en timme senare blev det sandwichvåfflor med jordgubbar och grädde emellan. Så himla gott och nu är jag så fruktansvärt mätt! När jag kommer dit så slår det aldrig fel att jag får fixa lite med deras bärbara dator och idag fick jag även göra så att deras digitala fotoram funkade.

Efter en timme på datorn säger pappas fru

- Den blir ofta varm på sidan här (pekar på vänster kortsida)
Jag: - Det är för att du har laddaren i. Batteriet blir kanske lite överhettat
Pappas fru: -Vadå sladden i? Den sitter ju jämt i. Kan man ta bort den alltså och datorn funkar?
Jag: - Men snälla du, varför tror du att det heter bärbar dator? (Jag tar ur sladden)
Pappas fru: -Jaha sladden har varit i sen jag köpte den för 1 år sen.
Jag: -Inget undra på att batteriet inte är så bra nu då. (såg att batteriet sjönk snabbt)
Pappas fru: - Men jag har ju massa sladdar till den här i bak. (visade sig att hon hade en mus med sladd och sladden till skrivaren i också)
Men om jag vill ta med mig datorn in till vardagsrummet nu då, det går ju inte när jag har en mus med sladd.
Jag: -Musen tar du ju med dig förstår du väl men du får dra ut sladden till skrivaren.
Pappas fru: -Jaha men vad smart! Så man kan alltså ta med den överallt?
Jag: -Ja skaffar du dig dessutom ett mobilt bredband så kan du sitta i sommarstugan och surfa. (Reklam verkar dom aldrig ha sett på sånt här)
Pappas fru: -Men gud så smart!

Ja vad säger man? Jag fick dessutom visa henne hur man ändrar status på msn och hur man lägger in visningsbild. Helt otroligt att hon ens vet hur man sätter på en dator.

Årets bästa fest blev avslagen

Jag och Ewa skulle på fest igår. Jag drack 1 cider, 1 liter vin och 2 snapsar...på fastande mage! Det gjorde att jag var så sketfull redan vid 18.30 att jag kom, jag sågs och jag stupade innan kl 21. Blev hemkörd och så var det med den höjdarfesten. Har ångest över det idag. Fy fan ska aldrig dricka mer på fastande mage. Ewa hade massa kort på mig sen förr i tiden. Här är några bilder från jag var 16 eller nåt och ett kort när jag var 21 och håller min dotter. Många kilo lättare och många längre och fler hårstrån och färre rynkor.

Idag blir det iallafall mat. Pappa kommer och hämtar mig runt 14. Det är ju fars dag idag!

 

 


Barnvakt åt Josefine

Igår var jag då barnvakt åt Josefine några timmar. Det händer saker med henne varje gång jag har henne både i handling och tal. Jättekul verkligen. Kl 18 var det Bollibompa och Josefine satt klistrad. Jag gjorde detsamma för att jag nog inte sett på det på säkert 15 år. Hotell Kantarell visade dom. Det var ju så där. Dagens barnprogram är inte mycket att hurra för men vi tittade. Hon satt faktiskt still en hel kvart! Vi åt kladdkaka med grädde. En kladdkaka som säkert inte skulle godkännas som kladdkaka för den kladdade inte alls (Jävla Towe som jag fick receptet av). Det tyckte iallafall Josefine var skitgott. Tom så gott att hon försökte att äta från min tallrik också som var helt ren från smulor. Sen var det dags att sitta vid datorn tyckte hon. Hon gick och satte sig i min kontorsstol och knappade. Det kom upp alla möjliga rutor som jag inte hade en aning om att jag kunde få upp bara genom att trycka på en sketen tangent. Jag frågade Nina (Babiantuttar) om hennes lille son var vaken så vi kunde sätta på cam så dom kunde prata lite. Och så gjorde vi det. Josefine sken upp som en sol när hon såg Ninas son Elvis i rutan och sa att han hette "bebis". Sen knappade hon och knappade och jag blev bortknuffad. Till slut fick hon ett eget tangentbord.

Strax efter 21 åkte hon hem och jag fixade lite. Runt 22.30 kom min dotter som hade varit ute och ätit med ett par kompisar och hennes pojkvän var kvar ett tag till. Vi tittade på utröstningen av Idol och snackade lite skit.

Ja det var min kväll, hur var er?

Nåt ur Bollibompa

 

Josefine äter kladdkaka med grädde

 

och nöjde sig inte bara med sin egen tallrik

 

Så här såg det ut innan vi glupskade i oss

 

Ett tag skulle hon gå hem. Hon tog på sig sina stövlar och en väska och vinkade hej då

 

Här skriver hon med Nina och hennes Elvis

 

Efter att jag blivit bortknuffad 511 gånger fick hon ett eget tangentbord

 

 


Erik Grönwall

Jag har varit barnvakt idag åt Josefine så hennes föräldrar kunde packa och flytta lite mer för på söndag ska allt vara flyttat. Vi tittade på Idol. Jag hörde alla låtar utom Erik såklart. Jag fick höra och läsa att han var bäst, han var grym, stående ovationer. Självklart när jag hade missat det. Men nu tittade jag på ett klipp på Youtube och jag måste säga. Vilken kille, vilken underbar röst och så fruktansvärt bra och rättvist han gjorde Queens låt "The show must go on". Det är en av mina favoritlåtar och har varit det sen Freddy Mercury gick bort. Enastående!

Missade ni det så har jag lånat klippet.

Lyssna och njut.


Antirynk-BH

Är du rädd för att få rynkor mellan brösten när du blir äldre? Nu finns Antirynk-BH:n som slätar ut rynkorna medan du sover. Börjar jag använda en sån nu så lär mina bröst sitta strax under armhålan på vardera sida när jag är 50! Ser redan scenen framför mig.
Ligger i mörkret och myser och det börjar hetta till.

En eventuell partner: - Älskling du har inga bröst?!
Jag: - Jodå, flytta dina händer (eller mun) under mina armhålor så känner du dom.

Då gäller det ju förstås att man inte luktar svett för då lär man aldrig mer få myspys.
Vill man vara fin så får man lida pin vet ni.

Se här hur den ser ut

Free-food

Free-food är väldigt sega med att stoppa in pengar för grejer man gjort på deras sida. Jag ska ha närmare 80kr av dom och när inget hänt på en vecka mailade jag dom och hotade med att gå ut i media. Idag fick jag svar av dom.

"Hej,

Jag ska börja med att beklaga den långa svarstiden.

Vi saknar för närvarande personal i Sverige.
Därför, låt mig svara dig på danska nedan.
Om du har svårt att förstå mig då alla försök att översätta min text på: translate.google.com

Vet du någon som bor i Skåne-området och som vill arbeta heltid med oss på vårt kontor i Köpenhamn, så känn dig fri att be dem att kontakta oss."

 

Så bor nån av mina läsare i Skåne och är arbetslös och känner för att jobba i Köpenhamn så hör av er till dom på mailadress [email protected].

 


Metrobloggen

From 5 december tar Metrobloggen bort ersättningen från sina bloggare för att dom inte får in tillräckligt på sina annonser. Det svider nog en hel del för dom som varje månad räknar med några hundra eller tusenlappar och var så säkra på att dom lär byta ställe och ha sin blogg på. Välkomna till Blogg.se säger jag då. Här tjänar vi visserligen inga pengar per sidvisning (jag hade inte fått några pengar ändå) men jag tycker det är lättare med allting och kan få hjälp av bland annat "Designa din blogg" om du vill göra nåt speciellt.

Snö

Idag är det verkligen svinkallt ute och det yr lite snö i luften. Jag gillar verkligen inte snö. Det kan komma snö på julafton sen kan den försvinna.

På lördag ska jag på fest, jag och Ewa var på Lindex idag och kollade på festblåsor. Jag tänkte köpa mig en grå glitterklänning med tillhörande handväska. Jag skulle se mer ut som en transa än vad dom dåligt klädda transorna är jag lovar er. Som tur är så är det folk som kommer som inte heller har ett hum om vad mode är. Så jag tänker nog ha på mig långkallingar med y-front, mina rosa gabardinbyxor och en röd topp till det. Himla snyggt tycker jag. Vi ska ju GÅ dit och GÅ hem om nu inte Ewa får för sig att äta muffins på Statoil på vägen som hon tydligen gjort en annan gång i packad tillstånd.

Vad har ni för planer för helgen?

Nu kommer ryssen!

Ska man skratta eller gråta tro? Förstöra sprit för 1.2 miljoner kronor på några sekunder. Jag hade nog sagt upp mig självmant efter en sån här grej eller åtminstone kastat mitt truckkort! Vad hade ni gjort?

Vad jag skriver om är det HÄR

Serien Ullared

Såg ni den nya serien på 5:an ikväll kl 20? Jag har aldrig varit i Ullared eller GeKås. Nu fick jag verkligen sug. En familj brukar shoppa för 50tusen kr varje år. Grejer som dom har hela året ut. Folk verkade köpa mest plast och fryspåsar. Nu har jag gjort iordning en burk och ska skriva Ullared på den och spara alla mina 50öringar och enkronor som jag får med hem från affären och stoppa i där. När den är full om ett år ungefär så sticker jag till Ullared. Plast och fryspåsar och Ullareds egen tandkräm (så länge den inte smakar som morfars rakkräm som jag råkade ta istället då jag sov över där när jag var liten), det ni! Ingen kan anklaga mig för att vara märkesslav iallafall.

Har ni varit på GeKås? Vad brukar ni köpa som ni köper varje gång ni är där? Ni har ett helt år på er att ge mig tips ;)

Bloggar jag läser

Alla har säkert sina favoritbloggar som dom/ni följer mer än andra. Dom jag ständigt följer är följande:

Babiantuttar - en rolig blogg om vardagliga ting men berättat med humor och en god vän till mig på nätet

Egoina - tjejen som också skriver vardagliga saker men med humor

Bajsmalin - Ja jag gillar ju bloggar med humor i som sagt och är internt min bloggdotter (alltså inte min riktiga)

Att vara Charlie Schulmans pappa - Jag gillar söta bebisar och Charlie är nog en av världens sötaste. Alex Schulman bloggar också på ett väldigt humoristiskt sätt att man inte kan låta bli att följa honom och hans inlägg om det mesta men mest om hans dotter

Innan du fanns - En blogg om en tjej och hennes sambo som länge försökt få barn men misslyckats. Nu äntligen har lilla pyret flyttat in. Ja jag gillar bloggar med humor som får mig att skratta och le och detta är ännu en.

Vimmelmamman - en blogg där Lotta berättar om sin cancer eller den hon hade, oron över att den ska komma tillbaka eller att ha spridit sig. En blogg som berör.

Snart en Tim - handlar om en kille som väntar på att få bli det fullt ut. Född i fel kropp med andra ord.

Stolt pappa till Elliot och Wilma
- En ung pappa till 2 barn (tredje på väg). Underbart att så unga föräldrar tar så stort ansvar. En eloge!


Sen finns det bloggar som jag läser ibland men dock inte varken Foki, Kissie, Kenza eller Blondinbellas bloggar. Det är inget som intresserar mig ett dugg faktiskt.

Vilka bloggar följer ni? Vore kul med kommentarer på detta. Ni är så tysta här hos mig ;)

Josefine in action

Hon gillar att sjunga och digga till vilken musik som helst och just på den här videon är det en låt från Söndagsmorgon som vi tittade på.Barnvakt

Jag hämtade Josefine igår runt 11. Vi gick till Ica och köpte bla två pixiböcker till henne. Hutlösa priser. När min dotter var i samma ålder så kostade dom runt en 5:a nu kostar dom 12kr styck! Men hon blev hur glad som helst och det är ju huvudsaken. Det var high life från det vi kom innanför dörren hos mig till hon somnade i mitt knä runt 22. Inatt vaknade jag av att hon gnällde, jag tittade ner på madrassen som visade sig vara TOM! Jag tittade under sängen och där låg hon i mitten, jag drog fram henne och la henne på madrassen igen. Jag somnade om, sov väl en timme tills jag kände att nån puttade på mig...UNDERIFRÅN. Jaha det var dags igen, Josefine låg på rygg på golvet under sängen och då gav jag upp, jag bullade upp sängen och lade henne brevid mig. Vaknade flera gånger av att hon ålade sig hit och dit och jag var naturligtvis rädd för att hon skulle trilla ur sängen så min sömn har väl inte varit den bästa.

Igår gjorde vi hemmagjord pizza och hon var lyrisk över att få ha tallriken med pizzabitar i knät och få äta med händerna. Hon är i en härlig ålder nu och skrämmer slag på båda katterna med sitt höga och gälla skrik. Att kasta bollarna dom har är inte att tänka på. Dom ska helst ha bollarna i munnen enligt henne. Ja jösses. Katterna kommer att sova konstant i 24 timmar efter att jag har lämnat henne.

Vad gjorde ni igår? Hade ni skoj?