Beroende

En del är beroende av kaffe, cigg, snus, alkohol eller nåt annat skit. Jag är beroende av morötter. Jag går omkring och tänker på morötter hela dagarna. Jag har gjort slut på 5 påsar med morötter från det jag började med dom (logiskt jag vet).

Numera tänker jag ut maträtter jag kan laga som jag kan ha kokta morötter till. Idag kunde jag dock inte ha det. Inte så lyckat till fiskbullar och potatis kanske men då kokade jag 2 hela och åt till kvällsmat istället.

Skulle mina föräldrar se mig nu så skulle dom jubla. Grönsaker i alla dess former har jag ratat eller gett till hunden som dom inte har. Majs, morötter och gurka gick ner, att tugga på ett salladsblad knastrar så hemskt att jag lätt kan få tinnitus av det.

Jag längtar tills imorgon, vet ni varför? Just det. Då får jag koka nya morötter! Nästa år är det jag som odlar egna morötter på balkongen!


Jaha nu finns det ingen återvändo

Idag kom min steg-kalori-kilometerräknare. Jag gick fram och tillbaka i lägenheten för att kolla om det funkar, det kom upp till 240 steg, SOM jag gick, oj oj, håll fick jag och..näe okej, jag skakade skiten för att se om den funkade, nöjda? Bra!



Det finns ingen återvändo nu alltså, nu måste jag börja röra på mig ordentligt. Inga fler såna som nedan, nej, båda var inte mina. Nu är det dags för FettoSune att ta tag i traktordäcken som snart kittlar knäskålarna. Japp!





Utanför varuhuset Karlsson är det inte bar...

bild112 (MMS)

Utanför varuhuset Karlsson är det inte bara jag och Ewa som är fårskallar. Det känns tryggt. Förövrigt är inte sommarn över här. Nu är det VARMT!


För lång för att gå i skolan

Elisany Silva är 206 cm lång och är en av världens längsta tonåring. Hon är 14 år och är för lång för att få plats i skolbussen och var därför tvungen att hoppa av skolan.

Jösses. När jag var lika gammal så satt jag på en stol och dinglade med benen, nådde knappt ner. Den här tjejen lär nog ha knäskålarna kittlande under hakan eller nåt.

"Läkare misstänker att hon lider av gigantism som beror på för mycket tillväxthormon. Utan behandling kan Elisany fortsätta växa med upp till 15 centimeter om året, tre gånger så snabbt som hennes jämnåriga, och drabbas av svåra hälsoproblem."

Stackars tjej!

Bilden är tagen från samma sida som artikeln


Jag är världsbäst på att slå in paket

Ja då har jag slagit in en del paket som jag strax ska gå iväg och skicka iväg.

 

Folk som får paket och julklappar av mig som jag själv har slagit in brukar fråga om jag slagit in själv. Jag förstår inte varför. Inslaget i plastpåsar tycker jag är skitbra. Jag har så många att jag måste bli av med skiten.

Dessa ska visserligen folk som vunnit kläder på Tradera få. Jag skickade med ett foto på mig i morgonrock som plåster på såren, då tror jag dom blir glada eller vad tror ni?

 

 


Brrr

Solen skiner och helvete vad kallt det är. Iallafall i skuggan. Utanför på gatan står det en gubbe med uppfälld motorhuv och verkar inte riktigt få tyst på sitt larm. Det sätter igång lite då och då och gubben blir mer och mer frustrerad, det jag är mest rädd för är att han ska få olja på sin vita skjorta eller den fina slipsen. Eller näe det är jag ju inte. Det hade varit skitkul om han fick det. Elak? Jag? Yeeeeeeees!


Jag öppnade balkongdörren, ut flög Nogger och jag sa att vi snart skulle stänga igen. Efter en halvtimme gick jag just för att stänga den. Nogger låg på stolen. Jag sa att hon skulle gå in, hon vände sig om, spärrade ögonen i mig och öppnade käften:

-Men du matte, ta en jävla fart och släng dig i väggen snälla.

Hon låg kvar och slöt ögonen.

-Du Nogger, jag stänger dörren nu med eller utan att du är innanför här.

Hon vände sig sakta om och svarade uppkäftigt:

-Gör du det, då vet du, DÅ kan inte jag ansvara på mina handlingar.

Jag tittade på henne:

-Hotar du mig Nogger? För då stänger jag nu och öppnar aldrig mer.

Hon tittar på mig och ler:

-Vet du hur klor på en fönsterruta låter? Det lär du få veta var så säker.

-Men kom in nu snälla, det är svinkallt.

Jag tog tag i henne, hon klängde sig fast med tassarna runt stolsbenet, skrek rätt ut att jag misshandlade henne, jag tog med både henne och stolen in.

Hon tog på sig mockasinerna och låste upp dörren ut.

-Och vart hade du tänkt att ta vägen då? Sa jag och såg förvånat på henne.

Hon vrålade tillbaka:

-Ner till Ica, sätta upp en lapp där det står att en katt är bortsprungen, sen går jag fram och tillbaka utanför Ica och hoppas på att få komma till ett annat hem.

-Till ett annat hem? Vet du vad som händer om det står bortsprungen? Jo då hittar nån dig och hör av sig till mig och ger dig tillbaka.

Nogger stänger dörren med en smäll och skriker:

-DAMN!

2-0 till mig.




Min dotter var fan sötast

Jag gick nyss igenom en låda med massa skit i. Jag hittade också foton på min dotter och en fin teckning som hon ritade till mig när hon var 11 år. Min dotter var fan sötast när hon var liten, det var inte bara jag som tyckte det faktiskt.

Min dotter på pottan när hon var omkring 1.5 år



Blond och lockar som tyvärr försvann vid en klippning, sörjer dom



Min dotter var alltid glad



Jag tror bestämt att hennes dröm kommer gå i krasch



Varför smaksätter Loka?

Det är andra flaskan med mineralvatten jag köper nu på några veckor. Denna gång Loka med smak av krusbär/päron. Så står det iallafall på flaskan men jag håller då rakt inte med dom. Varför smaksätter dom med nåt när det inte smakar nåt av det? Detta smakar så lite att jag verkligen är osäker på om dom bara doppat ner ett sketet krusbär och en liten bit av päron och fort upp med det igen, igen med korkhelvetet och kan kalla det sen Loka krusbär/päron. Smart idé liksom eller inte.

Jag saknar Shio, minns ni den? Den var det lite mer smak på iallfall.






Från fattig till rik

Många drömmer säkert om att man köper nåt billigt på loppis eller auktion som man sen får veta är värt mycket mycket mer och hela ens liv vänds upp och ner.

Så var det för en tjej i "Antikrundan". Hon hade köpt en tavla på loppis, gick till Antikrundans lokal med sin pappa och ville få tavlan värderad.

-Det här blev en värdering som toppar allt jag sett under ”Antikrundan”. Tavlan visade sig vara värd väldigt, väldigt, väldigt mycket pengar, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Tjejens historia kommer först i februari då det avslöjas. Det är tydligen en historia som fick dom flesta att gråta.

Underbart att en person som verkligen behöver pengar får det.

Grattis!

Om man skulle ta och gå över till loppis kanske.






Kokodröm

Jag sov länge idag. Somnade runt 2 och sov till 10.40. Den sista drömmen var verkligen hur wierd som helst.

Jag hade födelsedagskalas hemma hos mig. Ja som vanligt var det inte i den lägenheten jag bor i nu utan mycket större. Helt plötsligt var det inte jag som hade kalaset utan min pappas frus syster. Där var Ulf Adelsohn med sin fru som kom från Ukraina. Min pappas frus syster sa att det var hennes syster och då min kusin. Alltså, i mina drömmar är jag mer koko än vanligt. Min pappas frus syster menade att bara för att det var hennes syster så var det automatiskt min kusin. I drömmen gick det ju upp ett ljus att så var det ju. I verkliga livet är min pappas fru inte min mamma och därför lär jag inte ens vara släkt med henne alls.

Det är tur att man vaknar och inser att livet inte är lika knepigt egentligen.







Ooops Paris Hilton

Paris Hilton skulle ta upp ett läppstift ur sin handväska, då föll en påse med en mindre mängd kokain ur mitt framför folk. Vad för folk? Fotografer? Näe, sin pojkväns mamma? Näe, hennes egen mamma? Näe men däremot framför en polis. Ooops Paris, illa valt tillfälle att få det tappat. Hon blev haffad men blev fri på lördagsmorgonen men är fortfarande misstänkt för narkotikabrott. Hon kan nu dömas till villkorligt med skyddstillsyn men gör hon däremot ett övertramp till så åker hon in och det kan bli 4 år.

Inget rent mjöl i påsen där inte. Poor little rich girl.



Vilken dålig uppläsare

I våras läste jag Lars Bill Lundholms tre böcker "Östermalmsmorden, Södermalmsmorden och Kungsholmsmorden". Den sista boken Gamla Stanmorden har jag som ljudbok efter att jag fick upp ögon för just ljudböcker.

Uppläsaren av den här boken är Bosse Löthen och herregud så dålig han är. Visst han är inte så kass att man somnar men karaktärerna i boken verkar vara några som är tagna ur en humortidning. En karaktär låter som han ständigt är skitnödig, en annan låter som han rökt 4 paket cigg per dag, en tredje är en som ska vara en kvinna men han får det till att låta som det är en skolflicka i den lägre klassen. Det är inlevelse i uppläsandet men det är både uttal och meningar som man riktigt vet att det är fel uppläst. En av dom sämsta jag hört faktiskt och jag har hört många ljudböcker. Katarina Ewerlöf är ju min favorit för hon gör det jävligt bra och vet hur man läser.

Jag måste nog ta och köpa boken för att få den rätta feelingen. För snart stänger jag av helt och hållet.



Lyckad middag

Min dotter har varit här på middag. Enligt henne var det jättegott och det får jag nog hålla med henne om. Kycklingfilé med currysås och ris. Jag fick ett tips att ha äppelbitar i för att få godare smak så det hade jag och silade såklart bort bitarna efteråt.

Jag hjälpte henne också att fylla i en profil på AMS sida då det är 511 saker att göra innan det är klart. Varför ska det vara så förbannat krångligt?  Nu ska hon iallafall söka massa jobb inom vården och LSS då hennes sommarjobb tar slut nästa vecka.



Ännu en kvinnlig deckarförfattare

Efter att ha haft en förkärlek till böcker med verklighetsbasering provade jag på att läsa svenska kriminalromaner och jag blev fast. Jag har nu läst böcker både från Lars Bill Lundholm, Camilla Läckberg, Anna Jansson och Mari Jungstedt och jag måste verkligen säga att jag älskar den här sortens böcker men enbart dom svenska.

Nu kommer det ytterligare en kvinnlig deckarförfattare, Denise Rudberg som ska slåss med vassa armbågar för att komma upp till toppen av favoriter. Jag ska iallafall köpa första boken så återkommer jag med recension i ett senare inlägg.


Bilden är tagen från samma sida som artikeln



En lyckad kväll

Ja det var en hellyckad kväll igår. Regnet upphörde, min före detta granne kom upp till Ewa. Ingen blev för full, alla hade skitkul, trubaduren var bra och det var röj på dansgolvet.

Micke bjöd på en Tequila rose, den var god och tog slut fort.

Jag och Ewa bestämde oss före att vi inte skulle ut nu förrän den 18e september, det sket sig rätt duktigt när vi träffade en kvinna från förr som bjöd hem oss den 11e, vem fan vet vart vi hamnar efter eller om det bara blir hemma hos henne och gubben hennes.

Idag kommer dottern på middag och morsan hoppar in och hjälper till med CV.

Go söndag på er!


Jag är NÄSTAN därför går en pizza ner hur ...

bild093 (MMS)

Jag är NÄSTAN därför går en pizza ner hur lätt som helst.


Så jävla bra trubadur. Vi dansar o sjunger...

bild098 (MMS)

Så jävla bra trubadur. Vi dansar o sjunger med! Längst fram såklart


Schlagerlåtar verkar va d folk går igång p...

Schlagerlåtar verkar va d folk går igång på fester. Jag har 3 stycken i vardagsrummet som sjunger det. Jag själv står i köket. Som d ska vara alltså :D


Sitter hemma hos Ewa o festar. Micke som j...

bild015 (MMS)

Sitter hemma hos Ewa o festar. Micke som jag skrev om för 2 veckor sen. Det här är vi. "Jag kan inte le på beställning". Nähä?! Skål från oss!


Vädret och fest

Jag tittade på film den var så bra att jag somnade. Min dröm var allt annat än normal men det är ju inget ovanligt. När jag tittade ut så var himlen nästan svart och det hade regnat jävlar. Perfekt, särskilt som man helst ska sitta ute på krogen. Åker ni förbi där och ser 3-4 stycken med regnkläder på sig så är det bara jag och sällskapet som bara vägrar att gå in. Vi SKA sitta ute så det så.

Efter att jag hade vaknat kände jag mig ungefär som en potta med skit men nu är jag nyduschad och har strukit kläder så snart bär det iväg till Ewa och öppna första Old oxen.



Nu kan jag MMS-blogga

Ja jag vet, jag är lite efter och det vet jag att åtminstone en person skulle hålla med mig om men igår förstår ni, igår fick jag för mig att testa om jag kan MMS-blogga och se på fan det kunde jag!

Så nu ni, nu ska ju jag gå ut ikväll och ja jag ber om ursäkt redan nu om jag "råkar" få iväg ett inlägg som luktar förbannat mycket alkohol och ni, ta mig gärna med en nypa salt.



Jävla kräk det finns!

Gång på gång förundras jag över människors grymhet mot oskyldiga och försvarslösa. Och eftersom jag har katter själv så blir jag ännu mer förbannad hur folk kan vara så fruktansvärt hjärt och hjärnlösa när dom begraver levande katter i skogen för att dö.

Flisan, Moa och Sara är tre katter som blev hittade i skogen efter att ett par var ute för att leta efter kantareller.

Tina Karlsson blev kontaktad av svampplockarna och har nu tagit hand om dom sedan dess och kommer att göra det tills hon hittar ett hem åt dessa små långhåriga sötnosar.

Det kommer nog ta lite tid innan dom kommer att kunna lita på folk igen med all rätt.

Bilden är tagen från samma sida som artikeln


Lördag

Ja då var det lördag. En lördag med skitväder men det ska väl inte direkt få mig att vilja stanna hemma ikväll. Med några Mariestad Old ox innanför västen blir det ju ändå som sommar. Kanske kan vi inte sitta på Ewas balkong, eller jo det kan vi väl men då lär vi se ut som dränkta katter när vi väl går ut.

Jag kan tala om att mina grannar över iallafall hade rajraj inatt, ja inte rajraj som i stön tjoflöjt utan mer att dom festade. Har man ingen bil som man kan dunka plåt på så går det tydligen skitbra att ta plåten på balkongen istället.

Det är payback time, inatt är det jag som ger igen. Mohahaha.






Det är sånt här man skämtar om

Jag och en kompis skämtade för några år sen att man skulle köpa något dyrt med bara småpengar bara för att se reaktionen.

Herr Zhao från Kina har letat efter en bilhandlare som ville ta emot småpengar men blivit avvisad tills nu. I flera dagar satt personalen från bilfirman och räknade pengar som kom i säckar. Det var på öret vad bilen kostade. 100 000 kronor.

Om jag börjar att spara alla småpengar så kanske jag också kan köpa en bil om si så där 10 år eller så.




Nogger visar er hennes bästa sida

Jag låg och badade. Nogger kom och ville visa er alla sin bästa sida.







Sune...the hippie

Jag såg på startsidan på blogg.se att en tjej hade skickat ett sms till 118800 om vad hennes blogg var för nåt. Hon fick ett svar som inte verkade stämma. Jag blev nyfiken så jag slängde iväg ett sms jag med men frågan var istället vad min blogg var för nåt. Detta svaret fick jag:

"Bloggen handlar om den där hippietjejen som av någon anledning aldrig släppte taget om sjuttiotalet. När hon inte protesterar mot vargjakt, kramar träd eller matar djuren i hennes trädgård brukar hon roa sig med att sy plagg till hennes kommande klädkollektion "Bohemian Chic", som endast produceras av ekologiskt bomull. Mvh 118800"

Ja vad säger man? Det finns liksom inte ett enda rätt i det här svaret.

1. Eftersom mycket av 70-talskläderna kommit tillbaka och jag inte följer modet så är det helt fel.
2. Vargjakt har jag aldrig protesterat mot.
3. Jag är en stadsmänniska inte en skogsperson.
4.Jag matar visserligen djur eftersom jag har 2 katter men både dom och jag bor i en lägenhet.
5. Jag kan inte sy, fråga min syslöjdslärare i högstadiet, hon skulle i allra högsta grad hålla med och mig lär hon nog aldrig glömma. Jag bröt nämligen sönder 3 symaskinsnålar på en och samma lektion.
6. Jag köper kläder som jag tycker om och är billiga, sen om det är ekologiskt bomull eller inte det skiter jag i.



Radarparet återses i en ny komediserie

Gillar du tennis? Gillar du också komikern Peter Magnusson så kommer du säkert gilla hans nya humorserie som han spelar in tillsammans med regissören Martin Persson. I serien kommer också David Hellenius att medverka i en storroll.

Detta kommer att sändas på TV4 tidigast nästa år.

"TV4 välkomnar den nya komediserien.

- Vi är jätteglada för att återigen samarbeta med Peter och Martin med ännu en komedi, säger Maria Mowbray, tillförordnad programchef på TV4."

 

 

 


Fredag

Ja men godmorgon om ni nu skulle vilja kalla den det, jag håller inte riktigt med er där isåfall. Jag är fastligt trött. Jag låg och lyssnade på en ljudbok till kl 3, vaknade 6 och hade en blåsa som vilken minut som helst skulle sprängas och då menar jag inte gallblåsan för det har jag ingen. Gick iallafall och tömte den, ja fortfarande inte gallan. Gick och lade mig igen och vaknade igen 9.05 av smssignalen men det gjorde egentligen ingenting för det var väldigt goda nyheter. I ett tidigare inlägg skrev jag om en kompis vars katt hade blivit överkörd och dom visste inte om han skulle fixa operationen eftersom han har ett hjärtfel men dom chansade, han klarade den och idag får han komma hem.

Ikväll kanske jag och Ewa åker till grannstaden på festival. Den årliga matfestivalen då hela Skaraborg lever upp typ. Om nu vädret är med oss vill säga för jag tänker då rakt inte gå omkring där i hagel och drivis! Ja det blir nyktert, jag kör hem i mörkret.

Vad ska ni hitta på idag?


Jag är skitduktig på franska

Ewa berättade att hennes store son nu har börjat med franska i skolan. Jag berättade att jag läste franska på komvux och fick MVG, jag bad henne att skriva nåt jag skulle översätta från svenska till franska.
Så här såg det ut.





Ja det visade sig att hon också hade uppe den sidan för att kolla så jag skrev rätt. Det var länge sen jag skrattade så mycket. Jag KUNDE franska men nu skulle jag nog få -IG eller nåt.




Lite fläng idag då

Idag har jag då fan inte suttit på röven inte. Nej då. Kl 12-13 tvättade jag. Sen åkte jag och hade en liten dejt med soc,  efter det var jag in på glasbanken. Upp med det. Tog Ewas bil som jag haft sen igår och åkte hem till henne. Gick hem och en halvtimme senare följde jag med henne och handlade lite.

Nu väntar vi bara på lördag då jag ska vattna strupen med diverse drickbart! Full fart mot helgen alltså.


Lite av varje

Så äntligen blev Markoolio pappa då. SOM han har väntat och längtat. En liten Markoolia blev det.

Imorse 8.43 såg Moa dagens ljus. Grattis till båda.


"Fler än en av tio kvinnor som fött på naturlig väg fick vid födseln skador på bäckenbottenmuskelaturen, visar studien som publicerats i den internationella tidsskriften BJOG." Nu har dom kommit på att Epuralbedövningen som man får i ryggen kan skydda framtida inkontinens.

Jaha vad kul. Jag fick den där jävla sprutan men den hann aldrig att verka innan min dotter ploppa ur. Bör jag vara orolig?
"Skador på bäckenbottenmuskelaturen är känt som en viktig riskfaktor för framfall, det vill säga när musklerna blir så svaga att organen de håller upp – som urinblåsan och livmodern – faller framåt."

Det var ju också kul att läsa. Har vart med om framfall, ja dock inte på mig själv utan inom hemvården. Det var som ett barnahuvud kom ut. Förlåt om ni satt och åt. Inte min mening att ge er sämre aptit eller ingen aptit alls.




För första gången på länge

Hör (läs) och häpna gott folk. När jag vaknade var jag utvilad! Utvilad har jag inte knappt kunnat stava till förut. Jag somnade vid 2, vaknade 6.40, gick på toa, gick och la mig igen och vaknade 9.40 och jag var pigg. Pigg liksom, det kunde jag knappt stava till heller förut. Shit vilken härlig känsla det är. Pigg var jag i högstadiet då jag på en lördag eller söndag kunde vakna långt innan nån annan i familjen. Jag var också ofta först i skolan, till och med så först en dag att skolan var låst. Det visade sig att det var lov den dagen. Så sugen på skolan var jag liksom.

Idag blir det tvättstugan och träffa en tjej jag inte träffat förut, hon vill träffa mig också och det är ju positivt. Ännu bättre är att hon kommer ge mig pengar. Såna tjejer gillar vi eller hur? Ja okej hon jobbar på socialen men ändå.

Imorgon kommer min älskade dotter hit. Jag ska hjälpa henne att formulera sig, eller ja, det är väl jag som ska formulera mig men för hennes räkning.

På lördag blir det utgång och faktiskt så ska vi ta med oss killen jag träffade på krogen för 2 veckor sen. Vi har blivit kompisar på Facebook och ska alltså med oss ut. Kul kul!

Nu ska jag knöla ner all smutstvätt i påsen, kanske nån katt också och gå ner till tvättstugan.


Lindsay Lohan är fri

Jaha efter det "långa" straffet som Lindsay Lohan fick är hon alltså ute igen. 3 veckors rehab fick hon ju också men måste åka till kliniken varje dag i 3 månader men får sova i sin egen säng.

Visst ser hon fan så mycket fräschare ut än när hon satt i rättsalen och såg ut som ett vrak. Gud vad tiden i fängelset måste ha gått hårt åt henne ändå. Verkligen..

Lindsay, om du är singel, call me!


Bilden är tagen av mig......från Aftonbladet alltså

 

 


Edelweiss


När jag var liten så kunde jag sjunga mycket bättre än jag kan nu. Vissa personer tycker inte att jag kan sjunga alls nu men dom sjunger ju själva falskt så dom hör ju inte hur vackert jag sjunger *blink blink*.

Min syster är en baddare på att spela piano och ofta när mina föräldrar skulle ha främmat eller nån fest så tyckte pappas fru att vi skulle sjunga för dom. Vi sjöng den svenska versionen och tvåstämmigt. Alla tyckte att det var SÅ vackert medan både jag och syrran helst av allt ville spy både på dom och sången.
Men ärligt talat vet jag inte om dom applåderade glatt för att det var slut eller inte. Vuxna kan ljuga väldigt bra dom också.

Undrar om jag skulle föreslå att vi återigen skulle ta det där på nåt födelsedagskalas. Jag ger mig den på att alla antingen har hörselskador efteråt eller avbryter efter några sekunder. Ska fundera på det.


 

 


Jag älskar sås!

Idag fick jag tag på riktigt fin kycklingbröstfilé på Willys för 39.90. Det var 5 stycken i och så möra att jag knappt behövde skära nåt. Till det hade jag då ris och gjorde egen currysås. Det var verkligen supergott!

Jag älskar sås och det ska vara mycket sås i min mat annars blir det för torrt.





Är jag också gravid?

Innan jag bestämde mig för att sluta äta så mycket godis hade jag gått upp mycket i vikt. Är jag gravid? Är jag den enda kvinnan i världen som går i över 5 år?

Veronica trodde också att hon hade gått upp i vikt tack vare allt godis men var i själva verket gravid. Det hade hon inte en aning om förrän hon låg på sjukhuset för magsmärtor.

Hon hade som vanligt åkt till bondgården där hon jobbade med att mjölka kor och kalvar. 3 timmar senare födde hon sin son som kommer få namnet Per Adrian Mikael.

Hon missade hela den härliga graviditeten men verkar ju även haft det förbannat lätt om hon inte misstänkte någonting.


Dagens asgarv

En vän på Facebook hade skrivit en historia på sin status. Den snodde jag rakt av. Jag verkligen asgarvade. Kanske är jag trött eller också tycker ni också att den är kul.


Ett par i 80-årsåldern reser där dom var på bröllopsresa i unga år. Vid frukostbordet första morgonen blinkar hustrun till sin make och säger med ett leende:

-Åh Otto jag känner mig ung..som jag var den gången. Jag känner hur hettan smyger sig ut i min byst som förr du vet..

Mannen tittar på henne och suckar:

-Ja du Ebba, inte alls konstigt..för den ena hänger i kaffet och den andra ligger i gröten.



Hösten är här

Jag öppnade balkongdörren i shorts och en förjävla kall vind smekte mina ben. Nogger gick ut men jag hörde henne svära och vände om igen. Ja, hösten är här gott folk. Borta är den ljumna vinden som vanligtvis brukar vara behaglig, idag fryser den mitt blod till is, ger mig tuttfräs och får mig att motvilligt ta på mig strumpor som jag annars inte har hemma.

Nogger öppnade garderoben och slängde ut allt som fanns och utbrast:

-Men va fan! Vart är dom?!

Jag rusade till hallen och undrade vad fan hon höll på med.

-Men var är mockasinerna?!

Jag tittade på henne och svarade sen:

-Ja men dom är ju för små för dig nu och dessutom, minns du inte förra året då du hade dom på dig och du glömde av det. Skulle svira in på parketten i vardagsrummet och det tog tvärstopp direkt och hamnade med huvudet före i blomkrukan på golvet?

Iza kom ut från sovrummet och skrattade:

-DET minns jag! Du såg ut som en jordekorre hela du. Det var humor.

Noggers ögon smalnade men sa inget.


1-0 till Iza.




Blind?

Min hotmail har haft lite uppdateringar idag. Jag kunde inte läsa mina mail på ca 3 timmar. När dom var klara fick jag klart för mig att någon verkar tro att jag är blind.














Dom har ökat storleken till size XXXXXXXL istället för S. Förut var det i samma storlek som texterna ovanför Bloglovin. Hurra nu kan jag även läsa mina mail när jag är 90.




Samtal med Nogger

Jag satt vid datorn (i vanlig ordning) när Nogger kom instudsande genom dörren, ställde sig med tassarna i kors över bröstet, illbligade på mig och sen kom det:

-Asså jag har tråkigt. Iza sover, inga flugor flyger det in genom balkongen, maten smakar som det kommer direkt från komposten vid moster Agdas sommarstuga och du sitter på din feta röv. Get a life liksom!

Jag tittar på henne, fortsätter med det jag håller på med och mumlar:

-Om du vill får du gärna diska.

Nogger spärrar upp ögonen och munnen blir till ett stort O och utbrister:

-Och du är ju bara så jävla B, du får allt ta hand om dina tallrikar med gud vet vad det har varit på själv!

Hon smyger sig bakom skrivbordet, sträcker upp en tass, får tag på sladden till datamusen och drar ur den, drar igen dörren efter sig och asgarvar.

Min katt har humor, verkligen.





Har du mycket energi?

Nästa år ska en liknande "Flintabil" börja produceras men utan hål i golvet. Det är din egen energi som för bilen framåt. Bilen har ett batteri men det behöver bara användas då din egen ork tar slut. Bilen kommer framåt genom att du rör armar och överkropp.

Humancar Imagine PS heter den. Än så länge kommer den nog bara att kunna gå på amerikanska vägar men vill du iallafall köpa en sån så får du punga ut med 115 000kr.

Charles Greenwood heter uppfinnaren som ligger bakom bilen, och han har jobbat med sin idé sedan 1968, i över 40 år. Då undrar jag, varför i helvete gjorde han bilen så ful? Det ser mer ut som en radiobil på Liseberg! Kanske kommer det också att ändras med åren men ändå. Men hey den är ju miljövänlig iallafall!.



Bilden är tagen från samma sida som artikeln

 

 


Möte

Idag ska jag till Arbetsförmedlingen och få nån SIUS-information. Det finns konsulenter som alltså ska ragga jobb till funktionshindrade. Jag är ju ett enda funktionshinder hela jag känns det som ibland. Men hoppas att dom kan hitta ett jobb till mig nu för jag är måttligt trött på att bara gå hemma och jag vill ju ha bättre ekonomi, helst förra veckan.
Jag vill ha rutiner, jag vill ha jobbarkompisar och jag vill kunna säga till folk att jag har ett jobb. Så håll tummarna för att dessa konsulenter kommer hitta ett jobb till mig. Tack!

Imorse vaknade jag en halvtimme efter att mobilen hade vrålat lika lång tid. Döv eller bara skittrött, det är nog en kombination. Jag fick tag på min handläggare på soc iallafall och det är ju huvudsaken.


Same shit

Så har man då sett på "Fångarna på fortet". Jag bänkade mig i soffan med ett stort glas isvatten som sen blev fisljummen eftersom jag bara satt och glodde på dumburken. Men asså, det är ju samma banor, det känns lite som att man är mätt på det där programmet nu och det kändes lite som "Är det ingen som nyper mig i häcken snart så går jag hem". Men jag måste erkänna att jag skrattade som en tok när Gladiatorernas svar på Magica De Hex var nere hos ormarna.."hej hej...ooooh.. hej hej..oooh.. hej hej". Det var skitkul att se henne så skraj. Hon som var en riktig skräcködla när Gladiatorerna gick.

Äntligen har mina pengar kommit och inom 5 minuter var jag 4000 kr fattigare. Jag kan ju alltid lyxa till soppan med falukorvsbitar imorgon eller nåt och torka mig i arslet med tapeten i sovrummet eftersom jag ändå ska få omtapetserat här. Nej jag menar inte att jag ska gå in i sovrummet och gnida arslet mot tapeten, jag tar bitar såklart.

Vet ni vad förresten? Jag har gått ner 1.5 kg på 1.5 vecka. Det går sakta men säkert nedåt. *Alla i kör*. GRATTIS Sune!

Tack ska ni ha!


Storbritanniens yngsta mamma talar ut

När Kathleen Moss var 12 år gjorde hon och sin då 14-åriga pojkvän "det". Men dom hade egentligen ingen aning om vad dom höll på med och ännu mindre vad det kunde resultera i. När Kathleen var i åttonde månaden blev hennes syster misstänksam och köpte ett graviditetstest åt sin syster och det blev ett faktum. 8 månader i tysthet och hon dolde magen väl. Hon fick släppa sina dockor och leksaker och ta hand om en levande docka istället.

Det var för 12 år sen och nu är hennes dotter Giorgia lika gammal som hon var när hon blev gravid och för bara några månader sen berättade Kathleen allt för sin dotter.

"Kathleen Moss, som numera jobbar som servitris, uppmanar alla tjejer att satsa på utbildning innan de får barn. – Mitt råd är: utbilda dig först, barn kan komma sen, säger hon till The Mirror."


Kathleen och Giorgia idag..

 

...och då

Båda bilderna är från samma sida som artikeln

 

 

 


Dottern har sålt sina kläder på Tradera

Jag hjälpte ju min dotter att fixa in lite kläder på Tradera för en vecka sen. Dom flesta blev sålda och dom som inte blev det har jag satt in igen.

Här är kläderna som såldes.

 

 

 

 

 


Eller näe jag skojade bara men nu har jag kanske fått någon av er att dra på munnen och jag har fått till ett inlägg. Alla nöjda och glada? Bra!


 

 


Jag är en favoritblogg

Eftersom jag ser hur folk hamnar på min blogg så upptäckte jag idag en bloggadress jag inte kände igen och nyfiken som jag är så klickade jag där och upptäckte att min blogg tydligen blivit en av deras favvobloggar. Dom har skrivit om mig, eller ja om min blogg då om det ska vara så jävla noga! Gå in HÄR för att läsa lite i deras blogg.

Eftersom det inte går att kommentera i deras blogg så får jag helt enkelt tacka dom här. Tack så JÄVLA mycket töser för inlägget. Ja inte för att jag vet om jag fortfarande är er favoritbloggare men jag chansar. Det är ju ändå 2 veckor sen inlägget skrevs.

Keep up the good work och ni kan väl skriva en kommentar här om ni sett detta. Det vore ju himla kul liksom. Ja okej varsågoda för länkningen till er blogg också.



Det bara är SÅ min otur

Jag gick och la mig runt 1. Jag låg och vände och vred på mig, fantiserade om ditten och datten, ja inget snusk nu vänner, hold your horses!

Jag gav upp 2.30, satte på datorn igen och satt här till runt 4.30. Kl 8.55 hade jag ställt klockan på eftersom jag hade ett viktigt samtal att ringa och bara hade telefontid mellan 9-10. Jag vaknade i tid och kände mig mer död än levande. 9.01 ringde jag. "Hon sitter i telefon, går det bra att vänta kvar?" Jag hade inget val så jag stannade kvar i luren i tron om att det snart skulle bli min tur. Så fel jag hade. 7 minuter senare var mina pengar på mobilen slut och jag var tvungen att lägga på. Mina pengar kommer imorgon så jag får snällt vänta tills då. Men jag lovar, det är bara SÅ min otur.

Men som tur är har jag nu köpt batterier. Wow, jag hör bilar på gatan, jag hör folk prata, jag hör folk spotta, hosta, rapa och fisa och.....ja jag hör Noggers pladdrande igen..man kan inte få allt här i livet.





Fångarna på fortet

Idag mina vänner ska jag faktiskt se på tv. Jag har nog inte sett på tv på en månad tror jag. Katterna blir lika förvånade varje gång jag sätter mig i soffan och ska se på tv. Det har ju faktiskt bara varit skit fram till idag också så jag får skylla på det. Inte att jag hellre suttit framför datorn.

Idag börjar nämligen Fångarna på fortet med Agneta Sjödin och Guuuuunde Svan. Det roligaste är nog alla reklamer jag inte sett förut som kanske för er är gamla.

Hoppas att det är nya grejer lagen ska göra så det inte är samma ormar, spindlar och fan och hans moster.

Näe nu har ränderna från kudden gått ur fejset så då får jag hoppa in i duschen och iväg till Apoteket och bli hörande igen. See ya!



Visst är det typiskt?

Jag var till ICA förut för att hitta nåt att stoppa i käften och tugga på. Som ni vet har batteriet tagit slut i hörapparaten och jag hör knappt nåt om jag inte står precis framför personen i fråga. Jag brukar bara träffa folk jag hälsar på. Denna gång var det två stycken jag bara måste stanna och prata med.
Ni kan ju tänka er en tjej i cykelbyxor, läpparna rör sig men man hör inget. Så kändes det när jag skulle prata med dessa. Men det gick och jag hoppas att jag svarade rätt på deras frågor och hörde rätt när dom svarade på mina annars kan jag nog ge mig fan på att dom aldrig mer kommer att ens vilja prata med mig.

Det är dags för mig att gå och sova, jag ska ju till Apoteket innan 10 bland rinnande näsor men JAG ska vara först i kön!





Andra säsongen av Solsidan

Nästa vecka börjar inspelningarna av Solsidan igen. SOM jag har längtat. Det är den bästa svenska humorserien på länge.

Jag har alltid gillat Josephine Bornebusch. En snygg tjej med humor helt enkelt. Hon är perfekt som Solsidans "Mickan", en överklasstjej, lite smått hysterisk men kul.

Som alla andra skådisar tänker hon bara på att det är ett jobb när dom jobbiga sex eller hångelscenerna spelas in, en helt vanlig dag på jobbet helt enkelt. Lucky bastard. Ja inte för att jag skulle vilja hångla med nån av killarna som blir kyssta men ändå.

Ser fram emot när Solsidans andra säsong drar igång.


Tagen från samma sida som artikeln



Hysteriskt roligt

Jag fick en länk av en kille på FB som förövrigt nog är den härligaste och goaste bögen jag känner. Han är lika snygg som tjej om ni frågar mig.

Den här är så kul att det finns risk för att gör nr 1 i brallan.

 

 







Jag älskar min pappa <3

Min älskade pappa som är bäst i världen redan innan var här nyss. Jag hivade ju mitt gamla köksbord då det var trasiga ben på och jag skulle få ett annat av mina föräldrar när min pappas fru fick tummen ur och fick bort sina Traderagrejer från bordet. Det tog ju bara 3 månader men idag kom alltså min pappa med det. ÄNTLIGEN! Han satte även upp min kökslampa som är lite komplicerad att få upp OCH han sponsrade med pengar till batterier till hörapparaten. Så imorgon är det jag som hänger på låset till Apoteket.






Idag är en dag i tystnad

I september förra året gick min styvbrors farmor bort, hon hade mängder med batterier till sin hörapparat. Helt oanvända. Det visade sig att det var exakt såna jag använder också. Jag fick dom och blev skitglad. Inatt tog det sista batteriet slut. Idag är det söndag, jag är utan pengar och visserligen så är inte apoteket öppet på söndagar i den här skithålan men ändå. Jag har haft nästan 1 år på mig att köpa men eftersom jag har haft så många så har jag inte tänkt på det, förrän idag. Idag blir det en dag i tystnad för utan hörapparat hör jag inte mycket.

Det är en obehaglig känsla så ringer ni på min dörr idag så ber jag om ursäkt för att jag inte hör den men det bästa kanske är att jag slipper höra Noggers eviga pladdrande om ditten och datten.


Vart fan är Sverige på väg?!

Varenda dag läser man i tidningarna att folk blivit mördade, gamla som unga. Ofta helt oskyldiga personer som bara var på fel plats vid fel tillfälle. Har folk inga spärrar längre? Man föds med spärrar och man vet också vad som är rätt eller fel och handlar därefter. Ja iallafall normala människor. Jag fattar bara inte vart Sverige är på väg. Nu sker det nästan ett mord om dagen, iallafall ett i veckan! Det är nästan så det borde vara tvång på skyddslarm på varenda kotte och det ska gå direkt till polisen! Vad är det för sjuka jävlar som kan ta död på en människa utan att blinka och ofta utan motiv. Vem och vad ska vi skylla på?

Nu får det fan vara nog! Återigen har en ung person blivit mördad, en nätkontakt som lovade den 17-åriga tjejen att bli berömd genom att fota henne. Han hade redan från början sagt fel namn till henne, var detta uppsåtligt det som skedde? Och snälla alla föräldrar, berätta för era tonåringar vad dom inte ska gå på när det gäller nätet. Det finns sjuka människor i varenda liten by i detta land.




Nyttig som få

Idag är det lördag. På lördagar brukar folk äta lite godare mat och vräka i sig onyttigheter som chips & dip, massa smågodis i form av gröna grodor, salta nappar, kokosprickar med mera. Dom sitter där och myser under en urtvättad filt eller en sprillans ny pläd i glada färger.

Själv sitter jag vid datorn, med Mix megapol som har partylåtar som är mixade som är skitbra på helgerna och har ätit kokta morötter. Ja precis, ni är avis va? Tänkte väl det ja. Men kokta morötter är fan så mycket godare än råa och det är faktiskt bättre att äta kokta läste jag nyss på nätet så det så för er som tror att det är nyttigare att äta hårda.
Jag reser mig från datastolen när jag känner nån äcklig lukt från kattlådan, ja inte för att lukta utan för att ta bort skiten såklart.

Jag har dessutom kvar mitt bordsvatten som jag måste skaka liv i för att få lite mer kolsyra för att det inte ska smaka som nåt dåligt kranvatten. Den bästa lördagen på länge eller hur? Gör som jag. LJUG!



Angelica har gjort det igen

För en månad tog hon guld i JVM och blev då den svenska yngsta genom tiderna att ta det. Nu har det hänt igen. Hon tog nu guld i ungdoms- OS med ett höjdhopp på 4.30 som räckte.

Angelica hade att välja mellan Finnkampen och OS, vad hade du valt? Just det, precis som Angelica, OS alltså.

"Jag förtjänar det här guldet", var Angelica Bengtsson kommentar efter tävlingen och jag inte annat än att hålla med.

Grattis igen!



Bilden är tagen på samma sida som artikeln


Blogawards

Näe jag fick ingen inbjudan till Blogawards i år heller. Ni som inte vet vad det innebär kan läsa här. Alla får panik för dom vet inte vad dom ska ha på sig eller också bokar dom både frisör, manikyr, pedikyr, vampyr och fan och hans moster långt i förväg.

Hade jag fått inbjudan hade jag haft detta på mig.




Kortet är taget den 20 januari i år och byxorna är fortfarande för långa men ni ser ju hur jag har fixat det va? Precis, strax under tuttarna sitter dom. Dom har visserligen ett stort hål mellan benen men jag får la tänka mig för och inte sära på benen under hela kvällen. T-shirten har jag fått klorinfläckar på men med byxorna över så syns det inte. Marvinluvtröjan är snart urtvättad men den är skön och man ska ha på sig det man trivs i va? Precis. Så jag kommer inte ha några som helst problem den dagen jag får en inbjudan till blogawards, år 2023 eller nåt.



Prydnadssaker är SÅ 80-tal

När jag var liten var vårt hem överbelamrade med prydnadssaker och jag vet också att pappas fru suckade över alla saker som skulle dammas varje gång det skulle städas. När jag flyttade hemifrån fick jag några av dessa saker. Saker som för mig var väldigt fula egentligen men ja, det skulle ju vara minnen tyckte päronen. Jaja hit med skiten då så slipper ni tjöta någe mer.

För varje gång jag har flyttat har det slängts en del av prydnadssakerna, en gran i glas tex som jag fick av nån släkting nån julafton, ja men jippie verkligen den finaste julklapp jag fått, ja efter mormors alla stickade västar och tröjor förstås. I min nuvarande lägenhet finns det nog inte en enda prydnadssak och ingen är gladare än jag eftersom jag inte gillar att städa och slipper då att spy på alla fula prydnadssaker också.

Prydnadssaker tillhör SÅ 80-talet enligt mig. Ner med skiten i en kartong och ner till förrådet, ut i garaget, upp på vinden eller helt enkelt hiva skiten ut på gatan. Inte en enda jävla prydnadssak kommer innanför mina väggar och det vet min familj om. Får jag sen nåt som liknar en bil i trä med 4 olika storlekar på hjulen av mitt kommande barnbarn så är det en annan sak. Den kommer nog inte att stå framme heller i och för sig. Men teckningar i massor på kylskåpsdörren vill jag ju ha såklart.



Godis

Ja ni minns att jag köpte godis igår? I den påsen stoppade jag ner enligt mig nästan världens godaste smågodis. Snökulan! Ja inte bara en utan kanske 10 av dom.

 

Detta är dock inte mina snökulor för när jag kom på att jag skulle skriva det här inlägget så hade dom redan hamnat i min mage och det vill ni inte ha kort på tro mig.

Dom är rätt söta så nu är jag klibbig om läpparna av allt socker, jag har säkert vit gegga i mungiporna (tur jag är flata så ingen tror att det är nåt annat), hela gommen är säkert vit av pudret och jag luktar säkert som en enda stor snökula hela jag. Men goda är dom men nu har jag tröttnat på dom och nu får jag vänta en vecka innan jag får äta godis igen och då får det nog bli nåt annat. Läsk köpte jag inte utan jag får skölja munnen med bordsvattnet med jordgubb/lime. Ja jag vet, det är en jävla blandning men det får gå.

 

 


Kräftskivor

Snart är det kräftskivesäsong. Vilken typ är du?

Är du tjejen/killen som tar på dig värsta festblåsan eller kläderna som kostar tusenlappar och går på festen i tron om att du inte kommer att spilla kräftsaft på dig?
Är du den personen som vägrar ta på dig en fånig hatt bara för att du fått till den bästa frisyren på länge eller vägrar du att vara med på snapsvisorna för att du tycker att det är töntigt att sjunga såna? Vad fan har du då på en kräftskiva att göra? Inte ett skit såklart.

All vett och etikett har upphört när det är kräftskiva. Då får man bete sig hur som helst vid bordet. Vill du stoppa in kniven i käften så gör det för sjutton!

Ät med händerna, söla ner dig men glöm inte: Du SER fånig ut i hatten men skit i det, det gör ju alla andra också eller hur?! Have fun!

Ann-Louise Wååg är kräftgeneral och ger dig tips på ett gott kräftrecept så gå in och läs vet ja!





Nykter helg

Har man inga pengar så kan man heller inte sitta på Ewas balkong och dricka alkohol och allra minst kan man gå på krogen så denna helg blir en nykter helg. Ja okej, Ewa har sina pojkar den här veckan så det skulle ändå inte bli nån utgång men ändå. Jag får helt enkelt ta fram stickningen och mönstret på hakklappen jag tänkte göra mig, eller också ser jag en film eller två.

Så ser min helg ut, hur kommer din att se ut?



Senil eller bara välfylld?

Jag har varit i tvättstugan, eftersom jag sitter en timme i tvättstugan för att jag inte orkar gå upp och ner flera gånger. Ingen ljudbok i sikte så jag tog en bok ur en låda. Läste lite och nej denna känder jag ju inte igen, vad kul!

När jag hade läst 2 sidor så kände jag igen alltihop, jaha denna hade jag redan läst. "Anhörig" av Katerina Janouch.
Jag är antagligen antingen senil eller bara välfylld. Ja att jag har läst så pass många böcker i mina dar att jag inte minns böckerna efter några rader. Så där satt jag och läste en bok jag minns mycket väl, det är ungefär som att skrapa en trisslott som redan innan var skrapad och ingen vinst var på denna gång heller. Lite så kändes det faktiskt.

Men den är bra så ni som inte läst den, läs den! Ninaninaninannaninaninanina ninanininanananinannananina, dagens boktips!

Ja jag vet att jag inte hade behövt skriva vad det var för bok däruppe men nu skrev jag det innan jag kom på idén att även sätta i en bild på boken och en bild är bra i ett blogginlägg och jag orkar inte radera det jag hade skrivit däruppe så ni får hålla tillgodo med dubbelt upp. Halshugg mig inte bara för det liksom. Gött däh!

 

 


Månen krymper

Om en si sådär miljoner år kanske inte månen finns mer. Ingen fullmåne, inga ulvar som ylar eller heller inte människor som blir konstiga av det, ja av fullmånen inte av att ulvar ylar.

Månen krymper nämligen på insidan, det har även upptäckts sprickor på månens yta. Så se upp för dom sprickorna om ni ska upp och gå på den. Shit, jag som tänkte bosätta mig där när jag blir gammal och pension ändå inte kommer att finnas. Vart ska jag nu flytta? Förslag?




Titanic

Osså har vi bölat lite då. Jag har sett Titanic 6 gånger förut men det är också en av dom få filmer jag har sett flera gånger. Den är också enligt mitt tycke den bästa filmen som någonsin har gjorts. Jag skiter i om ni skrattar åt mig men så är det.

Jag rensade inte tårkanalerna och snoken så mycket som jag gjorde första gången men några tårar blev det denna gång också. Undrar om någon fått upp det där smycket som Rose hade i sin ficka men som kastade den i havet. Ska jag gå ut på Tradera eller E-bay och kolla om den är till salu? Nån som kan låna mig en miljon eller 8? Nehe tänkte väl det. Egoister!





Bordsvatten

Jag håller nu på att dricka det första glaset av bordsvattnet med smak av jordgubb/lime.

Nån direkt smak är det ju inte, mer att nån varit äcklig och rapat rätt ner i glaset eller nåt. Men jag har smakat värre saker tro mig men det tar vi en annan dag.





Fast föda

Yes! Jag har ätit fast föda idag. Jag och Ewa åkte iväg och handlade lite. Jag är så trött på att inte bli mätt på det jag äter så idag köpte jag ravioli. Jag njöt så mycket att det nästan rann tomatsås i mungiporna och jag blev mätt.

Jag skrev också i veckan att jag kommer belöna mig med lite godis någon dag på helgen så jag köpte en liten påse med smågodis för 15 kronor. Det är jag väl värd va? Precis. Läsk rör jag inte men jag köpte däremot bordsvatten med jordgubb/lime, får la se om det går att dricka.

Jag försökte även att bjuda Nogger på en ruta ravioli men hon tittade på den, luktade, räckte ut tungan samtidigt som hon skrek blä och gick. Imorgon går jag till fiskaffären, köper en hel gädda som hon får rensa och tillaga själv. Nu har jag fått nog.




Michael Jacksons föräldrar skiljer sig

Michael Jacksons mamma har fått nog, nu vill hon skilja sig från mannen hon varit gift med i 60 år. Efter år av förolämpningar och förödmjukelser säger hon tack och goodbye till maken Joe Jackson. Varför? Jo för att han i en intervju anklagar sin maka för att vara delaktig i att Michael dog. Han ville att hon skulle åka dit och bo med honom men hon tyckte att han skulle få vara ifred. Det är väl ändå inget skäl till att bli anklagad för att någon går och dör?

Varför hon inte velat skilja sig är för att familjen är Jehovas vittnen och enligt dom är äktenskapet för evigt. Amen!

Bilden är lånad från samma sida som artikeln


Så lägligt

Jag somnade runt 3 inatt då jag i vanlig ordning låg och fantiserade om vad jag skulle göra för alla miljoner jag vinner. Om jag spelar nåt? Näe men jag somnar utmattad varje gång iallafall.

Imorse vaknade jag för första gången på länge av smssignalen. När jag vaknade kändes det som om jag precis hade somnat fast jag hade sovit 6 timmar. Det var en vän i nöd. Hennes katt blev överkörd förra veckan och nu är dom i en annan stad i väntan på operation. Tydligen ett skitfint sjukhus med tv, eget rum, mackor med rysk kaviar på. Näe inte riktigt men iallafall ett fint sjukhus, det bästa i Sverige vad jag fattade det som. Nu ville hon ha hjälp med att få tag på viktiga telefonnummer och eftersom hon inte har tillgång till någon dator just nu så fick Sune rycka in.

Det var nog tur att jag vaknade av smssignalen just idag eller hur? Precis.

Idag pissar det ner ute. En sån där riktig inne-sittardag-med-godis-och-film-om-man-nu-fick-äta-godis-vilket-jag-snart-ångrar-att-jag-bestämt-att-jag-inte-får. Förresten så kom jag på att jag åt godis inatt. Världens färskaste Gott & Blandat! Får la suga på den smaken ett år eller nåt. Kill me please.


Flatfilmer? Ja tack

I Usa har dom kommit långt med filmer som innehåller både romantik och sex mellan flator och bögar, när ska flator i Sverige komma på bio? Det måste väl ändå vara fler som vill se två tjejer än två killar ha det? Med tanke på att dom flesta killar faktiskt tänder på att se två tjejer ha sex med varann. Då menar jag rent och skärt sex mellan riktiga flator och inte bisexulla för i dom flesta filmer det visas lite flatsex finns det också sex med en av tjejerna som har sex med en man.

Men det har väl att göra med att vi inte har så många svenska filmmakare som är flator.

Nu menar jag inte porr, folk tycks tro att det bara är sex som gäller för oss homosexuella, så är det inte, en romantisk film med flator i helt enkelt.

Författaren och flatan Mian Lodalen sålde rättigheterna till sin debutroman ”Smulklubbens skamlösa systrar” redan för fem år sedan. Men än har det inte blivit någon film tyvärr men hon har också skrivit en annan bok, "Tiger”, en kärlekshistoria mellan två unga tjejer på 70-talet. Den kommer i september. Och Mian säger att hon fått reaktionker på denna redan och dom hoppas på att den blir film. Så fram med fler flatfilmer tack!





Soppa rensar

Ja soppan var ju något godare än igår. Jag brände bara tungan 2 gånger och rensade snoken av värmen från hela världens snor kändes det som men mätt? Näe inte ett skit. Någon som har 70 spänn till en pizza? Jag skulle nämligen kunna dö för en sån just nu. Det här smala livet är ju inte så kul. Mata mig med chokladpudding nån? Det skulle jag också dö för just nu, ja inte själva matningen utan för puddingen.

Nån som är utbildad fettsugare? Ja ni läste rätt, fEttsugare. Inte det? Nähe då får det la bli soppa imorgon också då.



Dålig fantasi

Det ekar i mitt kylskåp, det ekar i min frys men mat måste jag ju ha. Igår åt jag ju soppa, vet ni vad det blir idag? Just det, soppa! Det blir samma som igår fast idag tillkommer det lök, majs och tacokrydda som mitt ex tipsade om att ha i. Imorgon blir det nog...soppa. Jag kommer inte kunna äta med kniv och gaffel snart, Sune 2 år sitter som ett levande frågetecken och undrar hur dom där jävla besticken ska användas. Kanske även ska ha hakklapp? Kan någon virka mig en?

Jag kastade en bit morot till Nogger förut, hon tittade på den, tittade på mig, fnös och gick. Wtf?! Bara för att hon är van vid falukorv, kyckling, köttbitar och annat skit så duger inte det nyttiga. Kräsna kattkräk.

Jag har förresten fått en bättre begagnad mus idag. Jag var iväg till min dotters kompis för han hade en liggandes. Det är varken Hello Kitty eller en sportbil men den funkar. Han hade nog tråkigt en dag för han hade målat den på undersidan. Oskar 25 år liksom. Jag fick den till och med. Wow!

Nu blir det (alla i kör) SOPPA!


Ungdom under 30 år?

Jag är med i gruppen "Rfsl Skaraborg" på Facebook och blev lite paff då inlägget för dagen var: "Är du under 30? Då har vi from 1/9 ungdomscaféer 17-20, mer info kommer!" Ungdomscaféer? När man är 29? Är det ungt tycker ni? Ungdomar tycker jag är typ upp till 22. Vad tycker du gränsen till ungdom går? Klockan 17-20? Tror dom inte att man vill vara ute längre då eller? Den tiden hade ju för fan vi minidisco i mellanstadiet! Jävla tur man är 40 + och kan få gå på caféer hur länge man vill.

Jag har dejtat några under 30 men nu är det slut på det. Ja det var inte bara denna upptäckt på Rfsl som fick mig att ändra mig utan det var för kanske 1 år sen. Allt mellan 30-40 ska det vara. Kanske 41 men helst inte över. Men med min otur är det bara tjejer i 20-årsåldern och "tanter" från 45 och uppåt som stöter på mig. Däremellan då? Vart finns dom? Sitter dom hemma och hoppas på att man ska knacka på dörrn?

Jag kommer sluta som en nucka med spindelväv lite här och var, tro mig!



Alexander Skarsgård vill leva ett normalt liv

Alexander Skarsgård har blivit ett stort namn i landet "Over there" och paparazzis jagar honom överallt men det är ju detta han visste egentligen när han tog stora steget till att göra film där. Han vägrar att sitta inne i ett hus bara för att bli av med fotograferna. Han vill leva ett så normalt liv som möjligt, röra sig fritt som förr.

Om två veckor byter han Sverige mot Hawaii och spelar in filmen ”Battleship”.

Inspelningarna av ”True blood” påbörjas i november. Var han vill bo i framtiden är osäkert.

Från svensk myskille till Hollywoodstjärna, ja honom kommer vi nog att få se i flera amerikanska filmer framöver.

 

 

Alexander med brorsan Gustaf på premiären av filmen "Puss"

 

 


Bilpriser

 



Har ni hört talas om sajten Bilpriser.se? Det är Sveriges största värderingssida för bilar. Där kan du med några klick få veta dagsfärska priser på just din bil. De har även:

  • Över 6 miljoner värderingar varje år ger trovärdighet.
  • Drygt 8 000 modeller och 80 000 varianter i vår ledande modelldatabas.
  • Koppling via registreringsnumret till Transportstyrelsens vägtrafikregister.
  • Möjlighet att söka efter märke och modell.
  • Tester och provkörningar
  • Se likande bilar till salu
  • Vi tipsar dig om bästa bilförsäkringen
  • Vi hjälper dig att hitta billigaste billånet
  • Erbjudande på däck och fälg
Det jag tyckte var kul när jag besökte sidan var att man kan få reda på lite historia bakom varje bilmärke.

Visste ni förresten att Volvo V70 är Sveriges populäraste bil? Klicka på länken för att få veta varför.

Har du ett företag i bilbranschen? Då behöver du ett abbonemang för att kunna värdera bilarna men då får du också marknadens bredaste tjänsteutbud på fordonsvärderingar som dessutom är korrekta, trovärdiga och dagsfärska. Det finns en flik som heter Företag när du kommer till sidan, besök gärna den för att bli PRO-medlem.

Nu har jag gjort er en tjänst att hitta Sveriges bästa och största värderingssajt på nätet, nu är det er tur att göra mig en tjänst eller hur? Precis, så få tummen ur och besök sidan, NU! Och du, det är helt gratis för dig som är konsument!












Musen börjar på att lägga av

Jag har haft min mus i ca 4 år och nu vill den inte riktigt vara med längre trots att jag rör den mycket varje dag, kanske just därför? Den lägger sig ner och spelar död mer och mer, rycker till lite då och då men bara när den själv vill. Jag pillar lite där och jag pillar lite här men utan resultat. Har den tröttnat på mig? Vill den göra slut men vet inte riktigt hur den ska säga det? Spit it out säger jag bara. Gå inte och dra på det. Nästa vecka kommer jag nog skaffa mig en annan, en yngre, en lydig och en som gör precis som JAG vill.

Denna kanske?


 

Eller också tar jag en lite tuffare variant, nån som alla vill ha och trånar efter men som bara vill att det är jag som pillar? En sån här?

 

 

Har jag sagt att jag snart fyller 41?

 

Men imorgon ska jag åka till min dotters kompis för att låna en mus så länge, INNAN min gör slut med mig.

 

 

 


Världens dyraste lägenhet är såld

Vad sägs om 740 000 kr/kvadratmetern? Det är vad som denna lägenhet är såld för. Lägenheten i helhet kostade 1.6 miljarder kronor. Vem köparen är är okänt men det är nog ingen vanlig knegare kan jag tänka mig.

6 sovrum, skottsäkra fönster och ett panikrum. Se filmen "Panic room" så förstår ni vad ett panikrum är för nåt. Ett väldigt säkert rum om man skulle råka ut för nåt.

Våningen har även en underjordisk gång till en lyxkrog. Lyxbutiken Harrods finns också i kvarteret.





God soppa

Ja jag måste säga att första försöket till att göra soppa blev bra. Den blev god men jag blev inte speciellt mätt på den.

 

Det ni ser är det som var i. Nästa gång får det bli lite mer grejer i tror jag minsann.

 

 


Mitt nya smalare liv har börjat

Jag är glad att jag har en cykel, en cykel som går lätt så man slipper trampa som en idiot för att komma nån vart. Idag tog jag mig till andra sidan stan för att handla lite nyttigheter på Netto. Jag blundade inte när jag gick förbi läsken eller heller inte när jag gick förbi hyllorna med godis, jag ägnade dom inte en blick fast jag visste att dom var där. Jag gick istället för att plocka ner morötter, en avocado, grönsaksbuljong, potatis och 1 liter mjölk.

 

När jag slutade att röka tog jag det på största allvar och har varit rökfri i 8.5 månad sånär som på ett enda bloss i fyllan, men ETT liksom. Bra gjort, bra gjort. Nu är det viktnedgången som ska tas på allvar. Jag tror varken på att svälta sig, ta till massa pulverdieter och skit för det håller man ju inte på med hela livet eller hur? Då lär man gå upp lika mycket igen när man väl börjar äta vanlig mat. Näe därför kommer jag bara sluta med godis, läsk och motionera. Eftersom mina fötter är som dom är så är jag jävligt glad över att ha cykel för det är den som kommer vara mitt verktyg.

 

Jag kommer att belöna mig med nån liten godisbit någon dag på helgen men inte varje dag som det nästan var förut. Det gäller att få bort mer kalorier än det som kommer in så nu kommer jag cykla tills vintern är här.

 

Soppa står på menyn idag. För första gången i hela mitt liv ska jag göra soppa! Snart 41 år och aldrig gjort en soppa tänker ni, precis sån är jag men nu jävlar. Köttfärs och morötter ska i, löken är möglig och det såg jag nu så nån lök blir det inte. Jag återkommer senare med betyg.

 

 


Snart går jag och lägger mig för natten vid lunchtid

I sommar har jag haft grymt svårt för att somna. Blivit trött runt 20 men piggnat till 2 timmar senare och inte somnat före 3 nån natt. Klockan har varit både 3,4 och 5 innan jag har kunnat somna. Nu verkar det äntligen vända. Igår somnade jag 1.20 och snart ska jag gå och lägga mig och ni ser ju vad klockan är. Om en vecka lär jag somna för natten redan runt 12, vid lunch alltså.

Det är nog alla vakna timmar hela sommaren som tar ut sin rätt kanske. Men det är skönt för när jag har varit vaken på nätterna så har det inte vart många vakna själar så jag har fått roa mig själv för det mesta. Hittat massa spel som visserligen sög getarsle men ändå.

Den 24e ska jag träffa nån på Arbetsförmedlingen så jag hoppas innerligt dom har något att göra för mig för nu har jag tröttnat rejält på att gå hemma. Visserligen har jag bestämt mig för att ge mig ut för att cykla långa sträckor nästan varje dag för att skynda på min viktnedgång. Jag har inte druckit läsk eller ätit sött godis sen förra veckan nångång och jag måste säga, jag var nog beroende för nu känns det precis som i början då jag hade slutat att röka. Sötsuget är detsamma! Men jag dricker bara vatten, det stillar en del men inte så länge. Kanske skulle ta och sätta in en kateter för att slippa gå på toa efter alla dom liter jag kommer häva i mig.

Så, nu ska jag sätta på mig pymamasen med fötter och lucka därbak och gå och sova. Godnatt!


Rooney Mara blir amerikanska Lisbeth Salander

Så var det då klappat och klart. Idag avslöjade filmbolaget Sony vem det blir. Tjejen som ska spela Lisbeth Salander i amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor" är alltså 25-årige Rooney Mara som även spelade med i "A nightmare on Elm street".

Det ska bli jävligt intressant och se om hon är lika tuff, hård och är lika skoningslös som Noomi Rapace

Inspelningarna börjar under nästa månad i Stockholm och filmpremiär blir det i december 2011.
Övriga roller i den amerikanska versionen spelas av Daniel Craig (Micke Blomqvist), Robin Wright (Erika Berger) och Stellan Skarsgård (Martin Vanger).





Dottern har rensat garderoben

Ni vet ju hur ungdomar är va? Det samlas massa kläder som används några gånger och sen efter ett tag så heter det återigen "Jag har inget att ta påååå mig". Precis. Idag kom dottern hit med massa kläder som vi skulle lägga ut på Tradera. Det var bara några enstaka som använts fler än 10 gånger typ. 3 plagg har fortfarande lappen hängandes på sig. Helt nytt alltså, såvida hon inte gått omkring så på stan.

Jag som är en ganska erfaren köpare/säljare på Tradera fick fixa det där så nu är allt inlagt. Det är billiga kläder. Alla har utgångspriset 20 kr på sig utom en annan som har 50 för att den knappt är använd och kostade närmare 800kr som ny. Hoppas att det är några som budar på dom bara men det tror jag nog.

Själv åkte hon iväg efter att ha fått mat i magen och tagit kort på kläderna, resten fixar morsan vet ni. Ja för fan, jag har ändå inget annat för mig. Jag försökte med att jag skulle locka mitt långa hår, fixa botox i hela kroppen och fettsuga mig hela dan men vet inte varför hon inte trodde mig. Så jag fick åta mig uppdraget helt enkelt.

Det fick bli Chicken a la king idag. Det var ju gott, trots att jag inte hade någon hönsbuljong hemma utan fick ta grönsaksbuljong istället.


Butlers i Stockholm

Det är ju det jag har hävdat hela tiden, att stockholmarna stressar ihjäl sig. Nu ska dom få hjälp med tvätt och förskolor i anslutning till tunnelbanestationerna.

Tänk om nån får fel påse med sig hem? Tänk om jag skulle komma hem med stringtrosor och en kjol, då vet jag att det absolut inte är min påse. Och ska man då ta med sig en påse tvätt plus ett trotsigt småbarn så blir man ju ännu mer stressad.

Detta kan komma att bli verklighet nästa sommar. Då lär man inte bara råka på stressade stockholmare utan även stressade stockholmare med händerna fulla av tvättpåsar. Grattis.


Enligt Carin Jämtin är förslaget mycket bättre än andra förslag för att spara tid, som rut-avdrag och sextimmarsdagar.

– Det här är smartare. Det är en helhetslösning.

 

 



Samtal med Nogger

Jag har legat och tittat på flera filmer idag och Nogger tröttnade på det. Hon hoppade upp på mig, hoppade upp och ner på min mage, höll för mina ögon med sina tassar och sa bedjande:

-Snälla matte, måste du ligga här hela dan?

Jag tog bort hennes tassar och svarade:

-Jag är ju trött och orkar inte göra nåt idag.

Hon tog en kudde och la över mitt ansikte, satte sig på den och skrattade.

Jag tog tag i kudden och hon trodde säkert att hon vägde flera ton men hon själv flög som en pallevante och hamnade i en blomkruka.

Hon ruskade lite på sig och hoppade upp till mig igen:

-Det där var ju jävligt onödigt, nu kommer jag ju lukta gott resten av dagen. Lek med mig matte.

-Vad ska vi leka då hade du tänkt dig?

-Nåt bara, kanske öppna fönstret och kasta ut Iza? Det vore väl kul? Snälla?

Jag tittade på henne och svarade:

-Eller också kan jag smörja in dig med smör och hälla fjädrar över dig så har du nåt att sysselsätta dig med dom närmaste timmarna? Det vore väl kul? Snälla?

Hon tittade på mig med uppspärrade ögon och utbrast:

-Jävla miffo! Akta så jag inte vänder upp och ner på dig och använder dig som cykelställ!

Jag fortsatte att titta på filmen men sa tyst:

- Lycka till säger jag bara, lycka till.

Hon fnös och gick och terrade Iza istället. 1-0 till mig.




Jag ska bara...

Jag säger ofta att jag ska diska direkt efter att jag har ätit men likt förbannat skjuter jag på det, kan hända att jag diskar efter tredje middagen. Ja inte samma dag alltså. Samma är det med städning eller andra saker. "Jag ska bara" är ju ett känt fenomen som du kanske känner igen dig i? Det beteendet har ett namn och då menar jag inte ordet lat utan "prokrastinering".

Margareta Elfgren, mentor och personlig coach  poängterar dock att man kan vara uppskjutare i olika situationer, beroende på vilken roll man har. En och samma person kan till exempel sköta sig prickfritt på jobbet och som förälder, men inte som vän, reskamrat, räkningsbetalare eller presentköpare.

Nu ska jag nog gå och diska eller också gör jag det någon annan dag.



Söndag

Jag är inte bakis men lite seg är man ju alltid dagen efter. Idag orkar jag inte sitta vid datorn så jag gjorde det bekvämt för mig i sängen.


Skärmen på nattygsbordet, trådlöst tangentbord och eftersom usbkittet har lång sladd och musen likaså så gick det ju hur bra som helst att ta den också till sängen.
Blir man trött på att ligga på mage så kan man alltid rulla över på rygg och vila lite. Vadå köpa laptop? Behövs la inte!


Ibland vill jag verkligen vara hetero eller åtminstone bs

Ikväll har jag haft skitkul. Verkligen skitkul. Men ibland vill jag verkligen vara hetero eller åtminstone bs. Jag träffade en jättemysig kille från Tyresö som bosatt sig i min stad jag vet det låter helt sjukt men han var jättemysig.

Vi satt ute och pratade jag och Ewa och då kom han och satte sig, han hade knappt några kompisar och snäll som jag var tog jag med honom i gemenskapen. Vi dansade tryckare flera gånger och jag tyckte om det.

Jag kommer säkert att bjuda med honom i gemenskapen flera gånger när vi är ute för jag hatar när någon är utanför. Ewa sa att han verkade intresserad av mig men jag förklarade flera gånger för honom att jag är åt andra hållet. Vi får se hur han beter sig i framtiden. Jag tog med honom att äta pizza så vi får la se


Men gott folk..jag är fortfarande flata bara så ni vet..

Här är lite kort från kvällen..



Jag och Bea

Jag och Old ox




Bea och hennes pojkvän Tommy, så söta ihop!


Skål ta mig fan!

Då blir det att gå till Ewa nu då och sen kommer hennes syster och hånglet. Ja mitt hångel inte hennes systers hångel alltså.

Don´t wait up!

Skål ta mig fan!

 

Duger jag eller ska jag ha en påse över huvudet?

 

 


Om 1 år och 30 kg

Jag har i 10 års tid velat ha en viss tatuering. Nu är det liksom inte någon idé för det är liksom lite i vägen och då menar jag inte hår. Om 1 år och 30 kg ska jag skaffa mig denna. Det är då den kommer att synas.





Som ni säkert förstår så är detta inte jag



Noggers bebis

Nogger har en bebis, vet dock inte namnet mer än att det är en rosa liten flodhäst. Den kan hon släpa omkring på i munnen. Idag hade den försvunnit. Hon låter på ett speciellt sätt när hon har den, gosar med den eller när hon vill att jag ska gosa med den och henne, så har hon låtit samtidigt som hon gått och letat överallt. Jag hjälpte henne att leta utan resultat.

För en stund sen hittade hon den och hon lät ännu mer, precis som att hon skällde ut den för att den hade försvunnit ifrån henne. Den var under badkaret och inte fan har varken jag eller Iza lagt den där. Hon var jätteglad iallafall att bebisen har kommit tillrätta. Hon hoppade upp i sängen med den, tittade på mig och jag fick ju då gosa med dom där båda såklart. Imorgon kommer säkert Nogger att gå till stan för att sätta en plinga eller ett direktlarm till SOS så hon vet direkt när den är försvunnen nästa gång.







Fredagen den 13:e

Så är då denna fredagen den 13:e till ända. Har det hänt mig nåt speciellt i dag? Näe faktiskt inte men frågar ni Ewa så kan hon berätta det värsta tänkbara för henne. Hennes tv, telefon och internet slogs ut av åskan twice! Första gången kom det tillbaka fort men andra gången var det värre och det verkar inte ha kommit tillbaka än.

Sen min favorittjej Josefine föddes fredagen den 13:e för 2 år och 2 månader sen så har det inte varit min otursdag.

Förutom att helvetesvädret kom hit då men detta är ju inget unikt. Jag såg en film som redan från början sög getarsle men det är heller inget unikt.

Har ni råkat ut för något idag?





Så här ser det ut på sina ställen

En kompis från stan la ut ett kort på sin son på Facebook och hon tagga mig det för att jag skulle visa hur mycket regn som kommit.

Barnen hade såklart skitkul i vattnet, lite svårt att cykla dock.


 

 


Vädret från helvetet

För en timme sen bröt helvetet lös i form av totalt spöregn och åska. Jag låg och tittade på film, ett strömavbrott gjorde att jag fick starta om datorn igen. En halvtimme senare var det dags igen, en sekund visserligen men allt avbryts ju, en kvart efter det var det återigen dags för strömavbrott. Regnet och åskan hade bestämt sig för att stanna så i en timme höll regnet i sig.

Jag har vänner över hela Sverige och speciellt var det två tjejer som skrattade så dom höll på att dö, en av dessa tjejer än en bloggkompis som är mer känd som Emmelist. Hon bor uppe i lapphelvetet och hade 40 grader på sin balkong och hånade mig för det. Hon ger igen för gammal ost då jag hela vintern hånat henne för deras enorma kyla och när våren började komma här så hade dom ungefär 3 meter snö kvar fortfarande. Den kommande vintern är det jag som ska hålla käften alltså.

En annan är en tjej från Varberg som jag träffade för 9 år sen, hon höll på att göra på sig av garv när jag skrev som status om ovädret bara för att dom därnere hade skitfint väder. Me don´t like her anymore. Synd att hon är så snygg bara.

Nu har det lugnat ner sig men jävla tur att vi bestämde oss för att inte gå ut idag.

Hege om du läser det här, du kan fortfarande stoppa upp din paraplydrink i fisringen.

Och nu kom fjärde strömavbrottet, när ska det ta slut?

Tillägg: Fick nu veta att det var 300 blixtar/min över min stad då det var som värst. Det är en del.








Världens starkaste maträtt

Att bjuda på Chicken Phaal på första dejten är nog ingen hit. Jag själv skulle spendera följande vecka enbart på toaletten och göra slut på 3 paket Samarin på en dag, var så säkra.

Smaklökarna skulle säga upp sig och röven skulle vilja säga tack och adjö och sätta sig på en annan människa, det hade ju i och för sig varit skitbra men.

Indiska armén använder samma ingridienser i sina tårgasgranater så du kan ju tänka dig hur tårarna trillar. Som sagt, ingen hit att ha på första dejten då man vill imponera.


200 gånger starkare än Tabasco





Utgång imorgon

Idag pissar det ner och risken finns att ölen blir utspätt med regnvatten om man sitter på uteserveringen så därför blir det utgång imorgon istället men med min otur så kommer det säkert vara hagel och drivis istället. Tjejerna blir snyggare också när deras smink inte sitter flera centimeter från stället som det var tänkt från början. Det är ungefär som när man tar med nån hem och man vaknar och skriker i högan sky för att tjejerna inte ser ut som kvällen innan.

Nu finns det i och för sig inte många flator i min ålder i den här hålan men ändå. Man behöver ju faktiskt inte vara flata för att få kyssa mig, fråga hånglet. Jo hon har ett namn men det avslöjar jag inte.

Jag blev faktiskt paff för några veckor sen då jag upptäckte att Mariestad 7.2 är borta ur sortimentet, dom har ändrat det till Old ox 6.9 istället! Kan ni tänka er liksom, bara ta bort min favoritöl sådär men det hade tydligen skett för några år sen. Jag som inte hade köpt öl på lika många år visste inte detta lixom, det går till och med att köpa den där Old ox ute nu med 6.9, inte illa. Kostar i och för sig därefter men ändå.

Utgång imorgon alltså. Bäst att kolla över den rutiga kråsblusen och den randiga kjolen.


Mifforadar

Jag verkar onekligen dra till mig tjejer som inte riktigt åker med hissen ända upp.

Det är nästan lika kul varje gång att få meddelanden på QX men kanske inte från nån som frågar 511 frågor på 2 minuter och verkar inte ha alla hästar hemma. Verkar heller inte läsa vad jag svarar.

Jag: Sorry men du verkar inte vara min typ.

Hon direkt efter: Jag är intresserad av dig, är du intresserad av mig?

Varför ska jag råka ut för miffon för? Jag verkar verkligen ha mifforadarn uppfälld på max.






Heja Sune

Ja jag skulle ju gå ner 30 kg på ett år. Det gick ju bra, tills för en timme sen då jag var sugen på nåt och har knappt nåt i frysen. Jag hittade en sockerkaka jag köpte nångång i somras då jag och Ewa skulle åka och bada, det blev aldrig något bad och heller ingen sockerkaka.

Den låg där, såg på mig med sin ledsna min, hackade tänder av kyla och jag som är en känslomänniska kunde inte låta den ligga där ensam och frusen så jag åt upp den. Nu får den sällskap av en del av spagettin och köttfärssåsen jag åt tidigare idag, det är väl bättre eller hur? Håll med mig gärna. Ska börja på riktigt på måndag, efter helgen med Ewa och alkoholen för till alkoholen måste vi äta chips, det hör till. Jag kan säga till hånglet som också ska med antagligen att hon springer lite och jag måste springa efter henne, då tappar jag lite kalorier eller hur? Ja så får det bli.


Sjukligt trött av svinvaccinet

Ni har säkert läst nåt om att jag har problem med sömnen och att jag till och med har fått en "snarkmask" för att jag är så trött jämt och ständigt.

Nu har det kommit in ett flertal fall där folk är sjukligt trötta och tog vaccinet för svininfluensa i vintras. Jag kunde ju ha varit en av dessa men jag tog aldrig vaccinet, inte en enda gång så jag är nog ganska glad över att jag inte är en av dom som blev så trötta av det. Visserligen är det bara några stycken av alla miljoner som tog sprutan men ändå.

Så tog du vaccinet i vintras och är tröttare nu än du varit förut och inte hittar någon orsak till tröttheten så gå till vårdcentralen och testa dig.





Rekord denna sommaren

Jag har slagit rekord denna sommaren med att somna som tidigast 2.19. Jag lade mig visserligen en timme tidigare men wow liksom, jag somnade bara efter 1 timme. Jag vaknade 5.52 av att hånglet smsade tillbaka på smset jag skickade igår kväll då hon tydligen redan hade somnat. Jag kände efter om jag var pinknödig men icke så då somnade jag om och vaknade 9.12. Kl tolv trodde jag att jag skulle tvätta men min hjärna funkade tydligen inte så bra för det var passet efter jag hade bokat. Skitsamma jag måste iallafall tvätta.

När jag dammsög här förut såg jag på Iza att det ringde på dörren, jag stängde av dammsugarn och öppnade, därute stod det en kille som sträckte ut sin hand:

-Hej jag heter Andreas jag kommer från..

-Jag är inte intresserad, sa jag och klippte av hans fortsatta mening.

-Jag vill bara komma in och se vad du har för dammsugare.

-Jag är väldigt nöjd med min dammsugare och nu ska jag fortsätta att suga.

-Trevligt trevligt men..

-Som sagt jag är inte intresserad.

-Okej okej hej hej. Han tog sin legitimation och gick.

Varför måste folk ringa på dörrn när jag ser ut som 7 svåra år? Håret på ända, alldeles för liten T-shirt och säkert svettpärlor i pannan efter städningen (det är varmt ute idag).

Att jag svär över min dammsugare ibland för att den inte riktigt suger som jag vill hör ju inte hit liksom.



Hemma från Borås

Runt 19.30 var jag hemma från begravningen i Borås. Det var en fin begravning och ett fint avslut för min faster.
Efteråt var det fika i hennes lägenhet för familjen och släktingarna. Regnet stod som spön i backen men folk säger att det tydligen regnar ofta där så det var väl inte så konstigt då.

När jag kom hem bytte jag bara om och gick till Ewa där även Pernilla och Annika väntade. 3 öl slank ner, jag som egentligen inte dricker öl men skit samma det var gott just idag.

När 4 tjejer pratar om tider från förr (vi umgicks innan nån av oss fick barn) blir det mycket flams och trams så och idag men det var kul. Dom gick vidare och jag gick hem för att försöka komma i säng något tidigare än 4.30 som jag somnade imorse. Får se hur det går.

Hoppas att ni inte saknat mig för mycket.


Kommer bli en jobbig dag

Idag är det då begravning. Jag försökte att somna relativt tidigt igår men låg mest och bara glodde upp i taket, jag var inte trött. Jag lyssnade på en ljudbok med en tråkig röst och 2 timmar senare somnade jag. Då var klockan 4.30 och kl 8 ringde väckarklockan. Det var bara att bita ihop och gå upp. Kanske kan jag sova lite i bilen på vägen hem men då lär jag inte kunna somna inatt men skit samma.

Ha en bra dag alla så kanske jag skriver ett inlägg när jag kommer hem. Ska träffa Ewa och en annan tjej ikväll om jag orkar. Idag har jag till och med en handväska, visserligen med Nikemärket på men notera gärna det för det kommer ni nog inte få se på flera år sen.

Nu tar jag på mig kläder... rakt igenom svarta.



Rent ut sagt förjävligt

I min stad lagas maten som ska ut till skolor och äldreboenden tack och lov men så är det inte överallt.
Allt oftare lagas maten på ett ställe och serveras sen många mil därifrån. Smaklöst och innehållslöst.

Ska det verkligen vara så? Barnen måste få näringsrik kost för att orka med skolan och dom gamla måste få detsamma för att orka leva vidare. För en del äldre finns inget alternativ. Dom kan inte laga mat själva och kanske inte heller har några anhöriga som kan laga mat åt dom varje dag.

Matfabriken i Sala är ett talande exempel. Härifrån körs varje vecka matlådor – tillagade, nedkylda och förpackade i ”skyddad atmosfär” – till ett 60-tal kommuner över hela Sverige.

Är det så här vi ska ha det? Nu är det dags att göra något åt det hela och satsa mer pengar på att dessa får den maten dom ska ha! Att tänka på den dagen då man själv blir gammal och inte kan göra ett handtag själv i köket vågar jag inte. Kan man leva på bara bananer tro?




Begravning

För 2 veckor sen gick min ena faster vidare. Det är pappas tredje syskon som är yngre än honom som avlider. Ingen av dom har dött en naturlig död. En i cancer, en i hjärtinfarkt och nu då en i någon blandning. Hon satt i rullstol i större delen av sitt liv då hon vid 22 års ålder blev förföljd och precis när hon skulle stänga sin dörr i lägenheten satte mannen foten emellan och hon fick panik, hoppade från 2a våningen med raka ben och blev då förlamad från midjan och nedåt. Komplikationer i form av sittsår och smittat blod med Hepatit C blev hennes död. Hepatit C blev hon nog smittad av redan för många år sen men läkarna upptäckte det inte förrän för 5 år sen.

Hon har bott 15 mil från mig i alla år och jag har inte träffat henne på 10 år men det var iallafall pappas syster så jag och syrran ska åka med och vara ett stöd. Begravningar är aldrig roliga att gå på men det är ett nödvändigt ont.

Så imorgon kommer det inte att komma mer än ett inlägg om ens det. Det ligger ju 15 mil bort och jag åker tidigt härifrån och kommer nog hem ganska sent. Ni får göra något annat under tiden om ni saknar mig menar jag.


Promenaden som kom av sig

Jag somnade 5.30 imorse och var vaken 11.30 igen och jag var peppad att gå på långpromenad idag. Jag frågade Ewa om hon ville följa med ut men hon skulle till sin mamma utanför stan. Jag laddade mobilen med massa bra musik. Tog på mig mina nya skor, ja precis nya skor. Där borde det ha ringt varningssignaler eller hur? Dom är tydligen ur funktion hos mig.

Gick förbi stadsparkens fontän



När jag hade kommit 300 meter så sa fötterna ifrån, inte bara det vanliga utan även skoskav, bra Sune, skitbra Sune, du är bara bäst Sune. Jag gick till Arbetsförmedlingen för att lämna in aktivitetsstödspappret och fortsatte att gå. Jag gick in på gatorna i Gamla stan, hade god lust att ta av mig skorna och fortsätta barfota men som alla andra städer så är denna stad inte kliniskt ren från glas och andra ting som kan sätta sig i fötterna.

Jag kom upp till Domkyrkan och tog två kort.

 


Detta är den finaste byggnaden vi har i stan, det är därför jag fotar den så ofta ifall ni undrar.


Jag fortsatte min promenad och nu värkte fötterna så mycket att jag hade lust att bara sätta mig och ringa efter skjuts men jag fortsatte ändå och jag gjorde allt i min makt att inte visa andra att jag hade ont så det såg ungefär ut som att en skitkorv var halvvägs ut genom fisringen, ja precis där såg ni framför mig eller hur?

Jag var nästan hemma men det kändes som flera mil, jag gick förbi Systemet på långsidan och fick se denna skylt som låg på gatan. Fiskaffären ligger på nästa gata så vete fan vad den gjorde där.



Hem kom jag med skoskav som följd och jag ska på begravning i en stad 15 mil bort imorgon. Bra Sune!


På torsdag ska jag nog ta mina vanliga skor igen om mina fötter tillåter annars får jag väl klistra på enbart sulor på fötterna, såna finns faktiskt.




Nu jävlar!

Nu har jag bestämt mig. Jag ska gå ner i vikt. Jag har 30 kilos övervikt och nu jävlar ska jag gå ner dessa inom ett år. Jag ska inte hårdbanta, inte bara äta salladsblad, ärtor och massa bantningskurer utan helt enkelt röra på mig mer. Ni ser ju när jag skrev det här inlägget och undrar säkert vad i allsin dar jag gör uppe än. Precis, jag får ingen stimulans, ingen motion som man blir trött av. Jag skulle ju i och för sig kunna jogga upp och ner för trapporna här men det skulle inte uppskattas av mina grannar.

Från och med idag: Läsk enbart någon dag i veckan, godis någon dag varannan vecka, massa vatten, promenader så mycket mina fötter förmår, mer grönsaker och en stegräknare med kalorieförbrukareläsare (nytt ord). Det går inte längre med den här kroppshyddan. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så stor som nu och det är tack vare att jag fick diskbråck med tillhörande ishias för 2 år sen, efter det fick jag även ont i mina fötter om jag gick mer än 100 meter. Nu jävlar säger jag bara, nu jävlar!

Jag kommer väga mig varje onsdag och kommer delge alla minuskilon här. Håll tummarna för att jag tappat 30 kg till den 10 augusti 2011, okej?! Bra!




How YOU doin

Jag öppnade balkongdörren, vinden fläktade i mitt böljande långa hår, klädd i en rödrosarandig topp med mina slimmade shorts ställde jag med ena benet mot dörrposten, började smörja in min grisrosa kropp med hudlotion för känslig hud, fick gillande blickar från gatan, dom log, jag blinkade och log tillbaka. Tog fram en isbit från ingenstans och började sakta dra med den på mina fnasiga läppar. En seriekrock blev till, jag log och blinkade igen. En hel folksamling ställde sig nedanför på gatan, fler och fler tog upp sina kameror, fotade och ropade att jag skulle visa tuttarna. Jag tog en isbit till, drog den över mina bröstv... längre hann jag inte i min dagdröm innan Nogger nafsade mig i stortån. Jag skrek till och Nogger sprang iväg.

Nån som vill ha ett kattskrälle som förstör för mig?


Så var det dags igen då

Ännu en storvinnare på spel. Denna gång går vinsten till ett gift par i 60-årsåldern som inte hade en aning om att dom vunnit på Lotto i lördags.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde och sa att dom hade vunnit 1.3 miljoner på Lotto, dom blev glada och skulle nu köpa sig ett hus, Pierre fortsatte att dom hade 2 rätt på Joker också. "Aj då, bara två rätt, det var ju synd, men vi har ju vunnit 1,3 miljoner" svarade mannen.
Pierre fortsatte och förklarade vad det innebar med att ha 7 rätt på Lotto + 2 rätt på Joker och det fick mannen att bli stum, det var inte bara 1.3 miljoner utan 80 miljoner, frun fick ta över luren och Pierre trodde mannen hade tuppat av.

Så underbart samtal. Om ni ursäktar så går jag iväg och spelar på Lotto nu och väntar på ett samtal av Pierre på måndag så slipper jag och Ewa stå på centralen i Göteborg och spela fiol och låtsas vara blinda och att pengarna ska gå till våra ögonoperationer.





Ska alla bryta på svenska i amerikanska Millennium-trilogin?

Regissören David Fincher går verkligen in för att den amerikanska Millennium-trilogin ska likna den svenska versionen. Nu går det rykten om att skådespelarna till och med ska få bryta på svenska. Detta kanske gör att det blir en komedi istället.

Eftersom första filmen ska vara klar till julen 2011 måste dom nog hitta en lämplig Lisbeth Salander. Varför inte låta vår svenska Noomi Rapace få den rollen för ingen kan verkligen mäta sig med henne.

Jag har sett alla Wallanderfilmer i brittisk tappning och tycker att dom är bra, utan svensk brytning. Låt inte heller Millenniumfilmerna bli en komedi för att likna den svenska versionen.





Påminn mig nu snälla

Jag har tydligen en blåsa som är i storlek XSSSS eller nåt för helvete vad pinknödig jag är efter 6 timmar. Jag vaknar alltid av att jag är pinknödig och måste då gå upp och sen kan jag inte somna om. Imorse vaknade jag efter att ha sovit 5 timmar och andra som har det så kan sen gå och lägga sig och somna om, min kropp funkar inte så tyvärr. Numera är jag vaken ca 18 timmar av 24 per dygn och jag sover inget på dagen längre, jag använder heller inte snarkmasken då den verkar ha fått lite punktering och sipprar ut mer luft än brukligt.

Så påminn mig gärna att inte dricka något efter kl 20 eller nåt, tack!


Bäst att inte ha mobil alls

Flera av mina kompisar har en Iphone, ja till och med min dotter har gått och skaffat sig en sån. Jag själv har provat på att ha en touchmobil och jag har nog aldrig varit så frustrerad som då, jag sålde den efter en månad.
Jag gillar inte äpplen och kommer nog aldrig att köpa mig en Appleprodukt.

Nu går dom ut med att Apple visserligen är ganska säkra men blir allt oftare mål för attacker. Det är ju i stort sett en dator det där så det kanske inte är så konstigt. Skryt lagom ni men kameran är ju bajs. Bäst är nog att inte ha mobil alls. Jag ska nog börja med att gå omkring med en telefon med nummerskiva från 80-talet bara för att.




Den enda människan i världen

En del av mina fingrar domnar bort på vänster hand ibland, jag googlade och kom till ett forum där dom flesta har eller har haft domningar, dom hade något gemensamt, nämligen gravida. Så nu har jag kommit på det. Nu vet jag varför jag gått upp så mycket i vikt. Jag är helt enkelt gravid, det stämmer ju eller hur?

Bara det att jag är nog den enda människa hittills som gått gravid i 5 år. Nu väntar jag på att Guiness rekordbok ringer mig. Yeah, ni kommer att "känna" en kändis sen, grattis till er!





Varför så sketna slut?

Har just sett filmen "Poseidon" på tv, ja ni läste rätt, på TV! Där sitter man i soffan, biter på naglarna av spänning, sliter sitt hår för att dom gör så dumma saker och sen i slutet så tittar man förvånat och undrar varför det är så sketet jävla slut! Man förväntade sig kyssar, nya par, massa high fives och sen är det som en smygfis, näe det gillas verkligen inte, ingen gillaknapp jag skulle trycka på till den filmen. Jag säger ju det, det är bara skit på tv men jag såg något som skulle börja den 26 augusti så nästa gång jag glor på tv blir det just det programmet inte en enda gång innan så tjöta inte på mig om nåt annat program nu är ni söta.


Kina dränks

Kina dränks. Värst är läget i Gannan i Gansu provinsen i nordvästra Kina som i morse drabbades av ett kraftigt jordskred till följd av översvämningarna. Minst 127 personer rapporteras ha dödats av de stora jordskreden, uppger kinesiska medier på söndagen. Men dödstalet väntas öka – omkring 2 000 invånare saknas.

Det är skrämmande hur jorden håller på att rämna överallt. Tror nog att detta är en förvarning för oss alla även om jordens undergång kommer att ske om 100 år.






Söndag

Idag känns det att det är söndag, trots att jag inte var ute igår och trots att jag inte ska iväg till något jobb imorgon så känns det verkligen att det är söndag idag. Kan det vara för att flera på Facebook skriver om hur jävla bakis dom är? Kan vara så, kan vara så. Ute är det mulet men det gör inte så mycket, huvudsaken att det var superfint väder igår kväll på karnivalen.

Men snart är det helg igen för helvete vad fort veckorna går numera och snart är det jul igen, bäst att fråga dottern efter en önskelista redan nu. Själv tänkte jag gå ut och kolla på en gran nästa helg för att vänja katterna att inte klättra i den när julafton är här sen om granen är utan barr skiter jag i. Jag har iallafall en gran!



Spik nykter

Jag har inte druckit en enda droppe alkohol den här helgen, inte känt nån längtan efter att ha lite rajtantajtan och imorgon kommer jag ju vakna utan att kolla inkorgen eller sända sms i mobilen, utan ångest när jag kollar vilka i fyllan jag har ringt. Nu vet jag ju vad som står där. Nästa helg däremot, då blir det nog rajraj, får höra med hånglet om hon vill komma med ut också. Måste ju pussa på henne varje helg för sjutton.

Nu ska jag sova, UTAN att hela världen snurrar.

Godnatt på er alla mina små snuttjullar!





Karnival

Har varit karnival i stan nu, det är en fis i rymden mot det som var 1984 men här är några kort iallafall.

En man som är utklädd till Gudrun Schyman som bränner pengar, detta var det bästa

 

Johnny Kask (Asta Kask med Johnny Cashlåtar)

 

Ewas son Sebbe som GBglassgubben som förövrigt även slängde ut godis i publikhavet.

 

Jag träffade hånglet som var något rund under fötterna och skulle naturligtvis pussa på mig flera gånger och resultatet blev att alla glodde ögonen ur sig, låt dom glo för sjutton!

 

 

 

 


High five

Så fort jag öppnade balkongdörren for det in en fluga. Nogger som låg på sängen fick ögon som tefat om inte dasslock, genast var hon uppe på benen och sprang omkring och väste "döda döda döda", hon fick tag på en fluga och hon skrattade ett spöklikt skratt som säkert fick hela kvarterets blodådror att reagera. Flugan slet sig och Nogger efter, Iza låg i ett hörn och följde spektaklet på håll och ganska ointresserad. Nogger vrålade till Iza:

-Men för helvete du kan la lyfta på ditt feta arsle och hjälpa till?!

Iza gjorde ingen ansats att göra som hon blev tillsagd att göra utan låg lugnt kvar men sa med trött röst:

-Varför ska jag hjälpa dig med dom där som är snabbare än din ärthjärna?

Nogger stirrade på Iza varav en tennisboll flög genom luften och reflexmässigt tog Iza upp tassen och fångade den, tittade på Nogger:

-En annan har inte en ärthjärna som du märker, fortsätt du, du är roande.

Nogger flög genom rummen i jakt på flughelvetet och jag riktigt såg hur svettpärlorna visade sig och hon flåsade lätt när hon la sig på golvet för att göra sig så osynlig som det bara var möjligt för flugan för att sedan snabbt smyga sig på den bakifrån.

Jag öppnade städskåpet, tog fram flugsmällaren och fick in flugan på första försöket, tittade på Nogger och hånlog. Hon slängde sig på golvet, skrek, grät, slet sin päls och kastade torrfoder i form av små fula bruna fiskar. Jag fångade varenda en i handen, tittade på henne och slängde allihop på henne samtidigt, log retfullt och gick därifrån, kvar låg Nogger i en hög av torrfoder stum av förvåning.

Iza kom fram till mig och gjorde high five.





Alex Schulman har gift sig

Jag som läste Alex Schulmans blogg "Att vara Charlie Schulmans pappa" från det att han fick Charlie fram till då han bestämde sig för att lägga ner den den 7 juli är verkligen glad för hans skull. Kärleken till hans Amanda var så tydlig genom hela bloggen att man blev tårögd bara man läste första stavelsen. Han är verkligen en man som kan stava till kärlek. Att sedan läsa hans bok "Skynda att älska"som handlar om Alex kärlek till sin pappa gör det inte lättare att hålla tårarna borta. Han är en mästerlig författare, bloggare, pappa och nu även make.

Detta hade man gärna fått läsa i bloggen men tyvärr, bloggen är nedlagd och det är nog den enda bloggen som jag sörjer. Att sedan deras dotter Charlie är en av de sötaste barn jag någonsin har sett gör det inte bättre men som allt annat går livet vidare och även för Charlie.

Ni som inte fått tillfälle att läsa bloggen kan göra det här.

Som ett stort fan av Alex Schulman säger jag bara. Grattis Alex och Amanda, må lyckan vara er rättvis genom hela livet!

Den vackra bilden har jag lånat från samma sida som artikeln

 

 


Adolf Hitler är omhändertagen

För 3 år sen fick paret Cambell en son som dom gav namnet Adolf Hitler just för att det skulle vara så unikt och att ingen i hela världen hette det innan och förhoppningsvis inte i framtiden heller. Adolfs syskon heter JoyceLynn Aryan Nation och och Honszlynn Hinler Jeannie. Alla 3 har namn som har med nazismen att göra men paret Cambell hävdar att dom inga nazister är. Vilka normalt funtade personer kallar sina barn för nåt sånt här om man inte är nazist?

Barnens situation blev känd i samband med att föräldrarna ville köpa en tårta och skriva pojkens namn och göra en svastika (hakkors) med glasyr. Något som konditorn vägrade att göra. Tacka fan för det!

Nu är alla tre barnen omhändertagna av socialen. Hoppas innerligt att föräldrarna aldrig mer får ta hem dom.






Inget invärtes fel

Så är man äntligen hemma från vårdcentralen då, det tog ju bara 2 timmar. Den kvinnliga läkaren klämde och vred mig höger handled och skickade remiss till röntgen. Hon tittade i vänster öra och konstaterade att hon inget såg för att det var för mycket vax. Hon bad mig att lägga mig ner, ta upp armarna rakt fram, bad mig peta mig på näsan med pekfingret och blunda, samma med andra fingret, perfekt, blodtrycket var perfekt, lungorna likaså. Fick ställa mig upp, sträcka ut armarna och blunda, gå till henne och kände mig lite som en människa i en animerad film där folk går i sömnen på exakt samma sätt.

En annan människa kom in och sa att röntgen nu tog emot mig, jag hastade dit, satt i 10 minuter trots att det inte syntes en enda människa i väntrummet. 3 plåtar och ute igen, gick tillbaka till vårdcentralen och fick vänta lite i ett rum där jag fick för mig var ett barnrum, vet inte varför.

Väggdekaration



Någon hade haft kul



Den här Ulla verkar vara väldigt grabbig




En halvtimme senare kom en sköterska och bad mig ta av mig på överkroppen. Hade det inte varit för att hon var strax över 60 så hade jag sagt:

-Om du visar dina först.

En EKG-maskin rullades in och tjoflöjt vad kallt det blev när hon satte på lapparna lite här och var. 2 minuter senare var även det över och ett stick i fingret fick jag också.



Antagligen så är det virrvarret i örat som gjort att mitt huvud snurrar lite svagt men det kan även vara det onda i nacken, är det inte bättre nästa vecka så ska jag komma tillbaka. Tack och lov har jag frikort!


Vårdcentralen

Jag som hade oroat mig för att jag inte skulle vakna när mobilen skulle väcka mig för att vårdcentralen skulle ringa mig. Inatt ställde jag klockan på 8.15 då vårdcentralen skulle ringa mig 5 minuter senare. 8.10 vaknade jag imorse av att min blåsa var sprängfylld. 8.16 ringde dom från vårdcentralen och då märkte jag att jag knappt hörde nåt.

Eftersom det är så många åkommor som jag vill söka för men att då yrseln var borta sökte jag bara för handleden. Fick en tid och märkte sen att jag hade massa blöt vax i vänster öra, tog bort det men hörde lika illa för det.

Jag ringde vårdcentralen igen och dom ringde upp 2 minuter senare. Det samtalet var nog ett av dom mest förvirrade människan varit med om i sin karriär som sköterska eller telefonist. Jag berättade om att jag varit sjuk, domningar i vänster hand, vax i örat, yrseln, huvudvärken och den stela nacken. Hon frågade mig om och om igen om det stämde så som hon skrivit ner och eftersom jag hör så dåligt på det örat jag hade mobilen i så stämde inte hälften förrän tjugo minuter senare. Hon får nog lägga till förvirrad på det där pappret också.

Nu till det mest oroväckande. Det är alltså samma läkare som ska se över min handled som resten av kroppen. Brukar det inte vara så att läkare specialiserar sig på nån kroppsdel? Det här kan ju bli hur spännande som helst.

Jag fick en tid 10.30 så det är dags att sätta lite fart, om jag hittar ut från badrummet vill säga.

Adios.


Vad ska man välja?

Ni vet ju att jag varit lite sjuk i några dagar. Idag fick jag även yrsel, huvudvärk och är stel i nacken. Enligt diagnoser på nätet kan det vara hjärnhinneinflammation. Jag har ringt vårdcentralen och dom ringer mig 8.20 imorgon bitti, hoppas innerligt att jag hinner somna innan 4 som varit vanligt dom senaste veckorna. Kruxet är att jag även behöver söka för ont i höger handled/knöl, knaster i vänster öra och lite lätt stickningar i vänster hand. Alla vet ju vid det här laget att folk på vårdcentralen bara är stafettläkare alternativt fått sin utbildning på posten. En och samma människa kan väl inte veta allt jag söker för?

Jag tror nog att jag ska säga allt till människan som ringer mig imorgon så kanske jag får en 1-5 olika läkare om jag inte är så trött vid den tiden och skäller ut personen för att ringa mig så tidigt för att jag är så förvirrad och inte fattar vem det är. Förvirring är också en symtom på hjärnhinneinflammation men kan även vara Alzheimers och det kanske också är ett alternativ då. Då lär jag bara titta på mobilen och inte veta hur jag ska göra för att få tyst på helvetet.

Mer information följer efter kl 9 imorgon bitti.


Stellan Skarsgård kan få en roll

USA är klar med sitt manus till den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor". Daniel Craig är klar för rollen som Mikael Blomkvist i de amerikanska Milennium-filmerna. Nu verkar det som en svensk kommer att spela bredvid honom i den första filmen. Stellan Skarsgård har blivit erbjuden rollen som Martin Vanger då han tycker att manuset är oerhört bra.

Hur det blir får vi väl se. 





Sommaren är nog över

Igår kom täcken fram igen efter 3 månaders frånvaro. Så nu vaknar jag utan att lemmar och kroppsdelar är kalla och nu är inte balkongdörren öppen mer än nån timme i taget innan det är svinkallt i sovrummet. Shortsen kommer inte läggas undan än på några veckor, långa jeans har jag haft en enda gång på hela sommaren och nu har jag glömt av varför jag hade det just den dagen.

Nu räknar jag dagarna tills jag får sovrummet omtapetserat, vet inte vilken dag men någon gång på hösten fick jag till svar när jag ringde hyresvärden i somras. Räknar också dagarna tills jag får ett köksbord igen, mina föräldrar har ett i ett förråd men har massa skit på det så än kan jag inte ta över det. Skit samma, jag äter aldrig i köket ändå men det vore ju kul att iallafall få ett. Samma är det att få upp lampan i taket i vardagsrummet, jag har försökt tro inget annat men jag får fan inte upp den! När omtapetseringen är klar ska hyllor och grejer upp i sovrummet och då kan jag äntligen få upp alla mina böcker.

Jag citerar min morfar, "Det vill gärna bli bra" och det kommer det att bli. Det förflutna är över och det är sällan jag tittar bakåt, det är mitt liv, mitt mycket bättre liv.



Räddaren Kiko

Det är över mitt förstånd att man inte vaknar av att någon tuggar på en kroppsdel trots att man är stupfull men så var fallet för Jerry Douthett och Jack Russel terriern Kiko. Jerry hade en infektion i sin stortå och det luktade tydligen så Kiko tuggade så pass mycket på tån att den fick amputeras bort. Tack vare detta räddade vovven husses liv som på sjukhuset fick veta att han hade svår diabetes och hade säkerligen dött av det om han inte hade kommit till sjukhus.

Just för att hunden räddade hans liv ville han ha kvar sin räddare annars hade han blivit omhändertagen. Numera gömmer han sina fötter i skor när han sover.





På bättringsvägen

Jag somnade runt 3.30 imorse eftersom jag hade sovit några gånger under dagen. Vaknade 9.30 och hela snoken kändes totalt igentäppt. Inte av snor utav ingenting, hur är det möjligt? Jag har inte lika mycket feber men är fortfarande lite tung i huvudet och känner mig inte lika ynklig.

Jag har iallafall haft ork att dammsuga och diska. Kanske man skulle ta och äta lite mer än jag gjort dom senaste dagarna fast jag kanske har gått ner 10 gram och det är ju positivt. Med den farten kanske jag har gått ner 5 kg om 10 år. Jippie.

Näe nu ska jag vila lite igen.





Thomas Beatie har nu fött sitt tredje barn

Så är nu det tredje barnet ute. Thomas Beatie har nu fött en son. Han och hans fru har sedan förut två barn.

Undrar om han nu ska ta bort sin livmoder och förbli en man helt och fullt ut.

Grattis Thomas och Tracy, hoppas att man kan få en glimt av dig på priden nästa år!



 

 




Alla har inte en lika lätt graviditet

Den brasilianska supermodellen Gisele Bündchen tycker att det borde vara lag på att alla mödrar ammar sina barn i minst 6 månader och tror att hennes kropp gick tillbaka till den vanliga formen efter graviditeten tack vare amningen. Hon födde även sonen utan smärtlindring alls, hon mediterade istället mitt under förlossningen och födde barnet hemma. Hon förstår inte kvinnor som inte ammar utan hellre ger sitt barn mat på kemisk väg. Hon glömmer nog att allt vi äter även går över till bröstmjölken och alla kan inte amma.

Jag själv hade en ganska lätt förlossning. Vattnet gick runt 11 på förmiddagen då jag satt och spelade tevespel (1988 och 18 år) Runt 20 kom värkarna och 21.49 var min dotter född. Det finns dom som ligger i flera dygn och kämpar för att få fram klumpen från magen.
Jag ammade i 2 månader sen tog mjölken slut. Det kan man inte göra så mycket åt så förlåt så jävla mycket Gisele att jag inte ammade i ett halvår.





8 svåra år

I vanliga fall ser jag ut som 7 svåra år men idag ser jag nog ut som 8. Naturligtvis tog kattmaten slut likaså snus och kattsand och jag har feber och är orkeslös. Jag hade inget annat val än att gå iväg till ICA. Folk slängde sig handlöst åt sidorna när dom såg mig, jag hostade dom i nyllet och hånlog, väste "krya på dig" och gick sakta mellan hyllorna för att lägga ner grejerna jag skulle ha i korgen. När jag kom hem var jag helt slut. Nogger jamade i 180 och sprang framför fötterna på mig så jag ett tag tänkte sparka till henne så hon satt som ett frimärke i väggen men orkade knappt lyfte benet.

Jag hittar inte min termometer men känner att jag har feber iallafall. Det får bli jag och Katarina Ewerlöf som pratar om nån olycksfågel i örat på mig hela dan.




Sjuk

Man känner sig väl aldrig så liten som när man är sjuk. Nästan hela dan har jag legat i sängen, tittat på film, sovit några gånger, ätit lite grann och ojat mig över tyngden i huvudet, lederna och musklerna som ömmar och tittat mer på film.

För en timme sen kom jag på det bästa. Jag köpte isglass runt julafton förrförra året då jag hade nån här som var rejält sjuk. Dom tog jag med mig när jag flyttade för några månader sen. Cola och hallon, jag tog en isglass som smakade cola och se på fan, det var inget fel på den så den slukade jag glupskt. Gott gott.

Hoppas att jag tappar aptiten dom närmsta dagarna så kanske jag går ner nåt kilo eller två. Att hoppas på 30 kg är kanske inte att tänka på? Näe tror inte jag heller.

Nu ska jag lägga mig och tycka lite synd om mig själv. Det kan jag unna mig eller hur?

Godnatt.


Italien

Jag har varit utomlands en gång i hela mitt liv och det var till Mallorca för 11 år sen. Vart vill jag åka om jag fick chansen då? Island är en dröm, Italien en annan. Italien har många sevärdheter och Rom är väl en stad som de flesta vill besöka.

Pizza är en favoriträtt och den första riktiga pizzan gjordes ju i Neapel så där vore det ju häftigt att just äta en pizza eller hur?

När jag gick i mellanstadiet var geografi ett av mina favoritämnen och Italien har nog den häftigaste formen på kartan av landet. En stövel.

 

Ett annat resmål är Venedig. Kanaler, gondoler och vackra broar. Strax utanför Venedig ligger en liten ö med en kyrkogård väl värd ett besök.

 

På sajten Italienresa finns en hel del information om du också är intresserad av att uppleva Italien och dess sevärdheter. Där finns det massor med fakta som jag tycker att du ska besöka.

 


I Toscana kan man se vingårdar. Detta är ett av många.


Du kan även besöka bl.a. Pompeji, staden som begravdes av vulkanaska från berget Vesuvius.



Ingen måltid i Italien är komplett utan just ost eller formaggio som det heter på italienska. Parmesan, Grana padano, Pecorino, Gorgonzola och Mozarella är mycket vanliga ostar och används både till och i olika maträtter.

Hade jag nu haft pengar så hade jag direkt bokat en resa till Italien. Viva Italia!




Varför spelar man Lotto om man redan har allt?

Det gifta paret i 50-årsåldern var på semester och skulle tanka. I plånboken fanns det ett skrynkligt lottokvitto och gav expediten kvittot för att förlänga. Svaret blev att det var något fel på det och skulle istället ringa Svenska spel. Det visade sig att dom hade vunnit 6 miljoner på just det kvittot. Dom hade inte spelat med spelkortet och därför tog det tid innan svenska spel fick veta det. Lottoraden var från den 17 juli och i torsdags hände alltså detta att paret fick veta att dom nu är miljonärer.

Dom tyckte det var synd att det inte var ett yngre par som hade vunnit istället eftersom dom själva hade allt dom behövde, min fråga blir då. Varför spelar man om man tycker att man redan har allt? Ni kan få mitt kontonummer eller låna mig en tia.


Dumt att städa

När jag vaknade imorse bestämde jag mig för att städa. När jag gick här och dammade slog det ner betong i huvudet på mig, det kändes så iallafall och jag började att frysa. Ska jag bli sjuk nu? Hur kul är det i sommarvärmen? Inte för att det är flås och svettdagar nu men ändå. Det måste vara för att jag städade va? Säg att det är det så jag kan skita i resten.

Magnus, Josefines pappa ringde mig nu och frågade om jag ville ha Josefine från tisdag kväll till onsdag då han ska iväg och få vovvens öron sköljda, alternativet var att ta J innan tuppen klev upp på onsdag morgon. No no no, är jag frisk imorgon tar jag henne då istället.

Nu ringde det en kille som jag gav numret till i lördags. Nej nej dö inte nu gott folk jag har inte konverterat. Hans sambo och jag är vänner och han tog numret och nu ringde han för att kolla vad det var för jävla nummer han hade i sin mobil för han minns tydligen inte så mycket. Undrar om han minns att han fick en puss.

Näe dags att ta tag i skiten här nu när jag har en anledning att städa.



Grattis Emma Green

Ett svenskt silver tack vare Emma Green som slutade som tvåa i EM:s sista dag.

Ett personligt rekord blev det när hon seglade över 1.99. Hon hoppade därefter 2.01 och visade vart skåpet ska stå.

Klappa dig själv på axeln Emma, nästa gång slår du Blanca Vlasic!

Grattis!






Dagen efter

Jag vet inte om jag gillar att det är dagen efter. Jag vaknade kl 8 imorse, inte så värst bakis men seg.
Runt 13-tiden skulle jag glo på film vilket slutade med att jag somnade och vaknade 3 timmar senare med hela kudden full med dreggel och hela kinden likadan. Hett så det förslår.

Katterna ville ha massa uppmärksamhet, jag kastade en boll och det var vad jag orkade.

Jag och Ewa skulle gå till pizzerian, jag hoppade in i duschen och var helt klar när hon tog mig på MSN och sa att hon hade somnat och inte orkade göra sig iordning. Jag gick över själv, köpte en kebabrulle och glodde på film.

Nu sitter jag här och är spymätt så knapparna i shortsen hotar med att ploppa ur hålen.

Jag har ingen ångest över gårdagen. Inte ens över att jag gick med på att pussa en kille, det var en kompis så det var inte så farligt va? Jag betraktas inte som bisexuell nu va? Bra!

Men from imorgon går alla onyttigheter bort så nu vill jag inte läsa om hur mycket godis ni smäller i er, hur mycket god mat ni äter okej?



Så här kan man också se ut




När kvällen var ung hemma hos Ewa och innan folk blev runda under fötterna tog jag detta kort på två av festdeltagarna, Marlene är den mörka till vänster och Beatrice till höger och även Ewas lillasyster. Så kan man förövrigt se ut om man druckit likör 34 med nyponsoppa och sprutgrädde. Tur jag inte drack nåt av det där rävgiftet hur skulle då inte jag se ut? Precis.







Hur många såna här fall finns det i världen?

Jaha ännu ett fall där någon är inlåst mot sin vilja, denna gång i Frankrike. En 80-årig blev för 1 år sen inlåst av sin hustru och hennes älskare och det han fick att äta var gamla bakverk.

Hur många såna här fall till finns det inte i världen? Tänk om man i en vecka kunde få söka igenom varenda skrymsle och vrå hos folk, hur många skulle man då hitta? Tänk om det är din granne eller släkting? Folk verkar bli mer och mer koko i världen så det skulle inte förvåna mig alls.

Detta var iallafall inte det sista fallet vi har fått se tro mig!




Skitkul!

Så har man kommit hem efter en skitkul kväll med tjejerna, okej det kom med 2 killar också, det var Ewas grannar och dansbandsfantaster.

Jag och hånglet gav en kille en show han sent kommer glömma på toaletten. Det var fullt på killarnas och han klev in på tjejernas toa där jag och hånglet stod och hade mysigt. Stackarn kunde inte koncentrera sig och kunde inte pinka medan vi visade honom en livs show tjejer emellan. Det var riktigt kul och sen hade vi honom efter oss resten av kvällen och ville bara se mer. Det där kommer han leva på länge.

Påminn mig gärna att jag inte ska dricka öl för det sätter sig omkring halsmandlarna och jag mår illa länge.

Dags och sova och drömma om en riktigt kul kväll!


Godnatt