Fusk så det skriker om det

Dottern till en regionschef för A-kassan var ny och skulle bara ha den lägsta ersättningen. Då ryckte pappa in och ändrade i systemet så att det såg ut som att hon varit medlem i A-kassan i ett år.

Inte nog med det, han registrerade henne också att hennes kommande studier skulle vara så pass begränsade att hon fortsättningsvis skulle få ut A-kassa trots att hon studerade på heltid.

Man kan inte bli annat än förbannad. Vart är Sverige på väg? Kan man inte lita på någon längre?


Dagens låt

Dagens låt får bli en klassiker och jag kunde hela låten utantill.

Shakin Stevens med låten "You drive me crazy".

Året var 1981 och jag var 12 år. Jag köpte mig kassettbandet "Shaky", satte i det i min kassettbandspelare som var full av klistermärken från JC och rockade röv i mitt rum med blå tapet med vita prickar på. En bajsbrun rullgardin i ena fönstret och en gul rullgardin med Disneyfigurer på.










I´m back

Jag har inte haft min "snarkmask" på säkert 3 veckor bara för att katterna ska få sova i min säng. Det hade aldrig funkat att ha masken med dom i rummet. Slangen har nämligen ett plastöverdrag och skulle katterna antingen bita i den eller låta nån klo gå rakt genom plasten så skulle inte jag få nån luft i mig utan det skulle pysa ut därifrån istället och det är ju inte direkt bra.

Jag somnade 2.30 eftersom jag inte kunde lägga ifrån mig min bok förrän den var utläst. Jag sov oavbrutet till 8.12 med masken och jag känner mig mer utvilad igen. Underbart. Så jag ska fortsätta att inte ha några katter som stoppar in hela trynet i käften på mig för att kolla att jag andas helst kl 5 på morgonen. Dom får allt sova i vardagsrummet istället.

Idag är det mulet och det har nog regnat inatt och det är behagligt ute.

Dagens boktips: Pepparkakshuset och Mamma,pappa, barn av Carin Gerhardsen. Kriminalromaner. Skitbra!


Gött!

 

10 minuter efter att jag tog detta kort öppnade sig himlen och det fullkomligt vräkte ner och Tor drog fram sin vagn ur förrådet och mullrade som fan. Det fortsatte i ca 15 min sen upphörde det. Det hade behövt komma lite till för fan va kvavt det är i luften.

 

 


Funderar du på att skaffa dig en Vuvuzela?

Du har säkert både sett och hört den där vuvuzelan. Ett långt rör som man blåser i och förstör öronen på ett antal personer.




Fast jag skulle nog tänka om innan jag skulle blåsa i en sån förstås.















 

 

 

 

Undrar om han med det här flinet visste vad som komma skulle

 

 


Stackars sate

När jag var 11 år fick jag min mens. Det var bara jag och en tjej till i min klass som hade fått den och jag hade det. Det var inge kul när man skulle ha gympa som var mitt roligaste ämne på den tiden (enbart om det var några bollsporter så) och jag smög med att jag hade det länge. Det var heller inte kul att gå på fotbollsträningar med en tjock binda tjock som en tegelsten.

Jag tycker att 11 är tidigt men nu läser jag på Aftonbladet.se att en stackars tös på 4 år som fick det förra året och att det tydligen blir tidigare och tidigare.

Om 20 år föds man väl med det. Stackars sate som behöver tänka på bindor samtidigt som hon måste få med sig hinken och spaden till sandlådan. Vill inte ens tänka tanken på om att hon nu även är mogen att bli mamma liksom. Huva!






Rix FM

Jag var en sväng på stan förut och vad fick jag då se på en parkering?



Nej jag stod inte och väntade på att få en autograf jag lovar!

 

 


Hur kan man räkna fel på 90 miljoner?

Om man rättar en lottokupong och tror att man har vunnit 4.3 miljoner, hur kan det vara möjligt? Isåfall om man då också hade jokerraden rätt kanske?

Jag spelade på Stryktipset i helgen. Inte en siffra rätt och 7 rätt som mest på tipset. Jag är verkligen så underbart duktig på fotboll liksom.


Nu ville det sig så att paret som är i 30årsåldern iallafall hade vunnit 94 miljoner istället och ska nu ta en semesterresa genom hela Europa men att sluta jobba för dom är inte att tänka på. Det hade jag absolut gjort. Stig åt sidan för alla dessa arbetslösa som vill jobba just för pengarnas skull och att ha något att göra om dagarna.
Ni kan få mitt nummer, jag behöver både ett jobb och pengar.




Dagens låt


Dagens låt får bli en låt som spelades varm hemma inte minst av min syster och hennes bästa kompis som stod i vardagsrummet och åmade sig till denna.
Jag själv satt i soffan och bara sjöng med eller också gjorde jag allt för att förstöra för dom genom att spela pajas i vanlig ordning.

Baccaras "Yes sir I can boogie" kom ut 1977 men jag tror att den kom oss tillhanda året efter då vi hade flyttat till ett stort hus där man kunde öppna källardörren utifrån med en glasspinne. Det vet jag med säkerhet för jag testade.







Jonny har fått tillbaka körkortet

Igår eftermiddag fick Årjängs Jonny Forsberg veta att han hade fått tillbaka körkortet om än temporärt.

Som en nykläckt körkortsägare körde han omkring på vägarna till kl 2 inatt bara för att det var så roligt.

Nu får han ha det tills den dagen då fallet tas upp i tingsrätten sen ligger hans öde i deras händer.

Hoppas innerligt att dom har något sunt förnuft så han får behålla det.

Grattis Jonny!




Loch Ness-odjuret kan ha dött

Under hela förra året var hon bara synlig en enda gång. I år har ingen iakttagit henne alls. Djurarten kan vara på väg att dö ut om den inte redan gjort det.



Nej denna har jag inte tagit själv




No no no

Aldrig att jag kommer bli ägare till en sån här.

Det vore ju som att leva som en nucka resten av mitt liv liksom.

 

 


Ullareds-Morgan

Från att ha jobbat nere i lagret ska nu alltså Ullareds-Morgan ta plats inne på varuhuset till nästa säsong av "Ullared".

Detta kanske kan få honom att finna kärleken. Vem vet, kanske ger han bort sina egna "Morgantrosor" till någon som finner hans hjärta.

Han har fått 5000 vänner på Facebook tack vare programmet förra säsongen och är det någon som sett bra ut har hon även fått hans telefonnummer.

Håller tummarna för att Morgan ska hitta kärleken bland plastpåsar, tandkrämstuber och andra billighetsvaror. Programmet spelas i i 7 veckor i sommar och kommer ha premiär till hösten.

 

 


Dagens låt

Jag är ju född i slutet av 60-talet (Bli inte så chockade över att jag inte är 25 nu) och ni som är födda lite senare eller väldigt mycket senare än mig kanske är intresserade av vad jag lyssnade på när jag var yngre? Typ för 20-30 år sen? Inte det? Det skiter jag i för jag tänker starta "Dagens låt" där jag kommer att lägga upp ett klipp per dag.

Tur att en viss person inte längre läser min blogg eller att vi inte har någon kontakt längre för då hade jag fått höra hur jävla töntig musik det var på min tid och hur jävla gammal jag är. Är så fruktansvärt glad över att få slippa höra massa skit och diverse gliringar så ni kan inte ana.

Iallafall så tänkte jag börja dagens låt här och nu.

Detta är Laura Branigan "Self control". Albumet kom ut 1984 och jag köpte den och spelade i stort sett sönder den. Lyssna och tänk er nu mig i ett minirum med en rosa heltäckningsmatta. Ett halvt skrivbord (pappa var tvungen att såga itu det för att det skulle få plats) vid fönstret. Jag smådansande eller bläddrande i tidningen OKEJ för att se om min stora idol Niclas Wahlgren fanns med.






Hur man blir känd på Internet

Har du något husdjur som beter sig lite konstigt? Spelar trumpet, slår två kastrullock mot varandra alldeles för tidigt på morgonen eller slår dom mot varandra överhuvudtaget?

Har du något filmklipp som du skrattar dig fördärvad över? Ut med det på Youtube vet ja! Där finns det mesta. I detta klipp kan du få veta hur du kan bli känd över hela världen med dina galenskaper.

Hade mina katter verkligen kunnat prata på riktigt så hade jag nog varit känd över hela universum.



Snyggaste baddräkten ever!

Jag och Ewa ska åka till stranden i veckan och bättra på vår solbränna. Ewa är visserligen brun men hon får helt enkelt göra mig sällskap. Hon kommer vara avundsjuk på mig för att jag har hittat den snyggaste baddräkten. Alla kommer verkligen tycka att jag är skitsnygg i den. Jag kommer gå så där i slow motion som dom på Baywatch gör. Jag har ingen sån där livräddningsmojäng så jag tänkte ta med mig en badring istället.

Detta är min baddräkt..




















Erkänn att ni är lite avis va?


Jag mår bara så bra!

Vid lunchtid tänkte jag göra dom utarbetade pizzabagarna rätt över gatan en stor tjänst. Jag tog av mig shortsen och lade upp mina fötter på balkongräcket. 10 personer rusade från pizzerian och jag applåderade.

 

Medan jag satt där och gottade mig såg jag min blomma i ampeln. Jag började gråta, slet till mig den, gjorde konstgjord andning genom att spotta i krukan och vrålade att hon inte skulle lämna mig. Jag smekte den, spottade igen och väntade men det var förjäves. Blomhelvetet var stendöd. Förstår inte att hon inte kunde vara utan vatten mer än en dag i veckan.

 

 

RIP


Jag köpte mig en bok i fredags. Den jag tänkte köpa fanns inte i pocket så jag tog en annan. Den är dessvärre snart utläst och det sörjer jag. Men människan som skrivit denna har även skrivit en nr 2 så jag får väl gå och köpa den imorgon då.

Bilden har jag egenhändigt tagit själv

 

Har varit och handlat. Jag snodde lånade Ewas bil och for till Willys. Alla verkar fortfarande ligga däckade efter midsommar eller också var dom på stranden. Jag gick iallafall där och glassade nästan ensam. Smet även in på ÖB och köpte en ny tunnel till katterna eftersom Nogger av någon anledning fick för sig att pissa i båda strax innan vi skulle flytta för en månad sen. Tack och lov slutade hon att pissa dagen efter kastreringen. Göttans!

Nu ska jag återlämna Ewas bil och sitta och tjöta en stund. Men var inte oroliga. I´ll be back!

 

 


Midsommarfirare vänder hemåt

Idag är det sista dagen på årets dödligaste helg och det är också idag som det kommer stå poliser för att vinka in dig så jag hoppas för din skull att du inte slutade att dricka för sent inatt och håll hastigheten annars blir du nog av med hela semesterkassan. Det blir till att fira semester hemma i köket med vatten och bröd. Låter väl kul?

Där polisen skärper sina nykterhetskontroller är främst i Örebro, Jönköping och Gotlands län så vet du med dig om att du egentligen inte ska köra idag så låt någon annan ta över ratten för att vara säker på din sak.


Bilden har jag snott lånat på samma sida som artikeln

 

 



Tradera

Jag har både sålt och köpt saker på Tradera men något som har fått mig att bli mer och mer irriterad är varför folk budar flera dagar i förväg? Om nu en person lagt ut något väldigt lågt så får människan skylla sig själv. Inte fan köper man något dyrare för att man vill vara snäll? Är inte säljaren beredd att sälja till ett skitlågt pris då lägger man heller inte ut det billigt som utropspris men joho då folk budar flera dagar i förväg så varan går upp massor. Hur dum får man vara?

Att vänta till dom sista minutrarna är mer rätt. Kan man inte sitta vid datorn just då så får man väl lägga in att man får buden i sin mobil då så man kan buda den vägen för man ska ju inte tro att populära varor slutar att vara attraktiva 2-3 dagar innan sluttiden. Jag såg en digitalkamera som utropspriset var 30kr från början och dagen efter var den uppe i 530! WTF?! Hur jävla dumma är folk egentligen? Vänta till sista dagen för helvete eller är folk så rika att dom kan punga ut med pengar i onödan? Köp er då varan vad den kostar i affärerna istället.

Miffon!


Världens fulaste hund

Princess Abby är en Chihuahua och antagligen med sin sneda rygg, enda öga och krumma ben är detta resultatet av inavel.

Matte som bara haft henne i 5 månader tycker inte alls att hon är ful och trodde inte alls att hon skulle vinna. Då undrar ju jag då. Varför i helvete ställer man då upp i en sån tävling som just heter Världens fulaste hund? Jag tycker inte heller att hunden är ful. Det finns massa fula hundar i världen och ibland när jag ser folk som går med sina hundar lite varstans hur sjutton dom kunde köpa en sån ful hund.

Men det är väl bara att gratta Princess Abby till titeln.

 

 



Promenad

Jag som inte är ett skit bakis idag men hade en rätt kass mage bestämde mig iallafall att ta mig en promenad. Jag skulle testa hur långt jag kunde gå med mina onda fötter hade jag tänkt mig eftersom jag inte känt av det så mycket som förut. Jag kom 200 meter då jag kände att jag nog skulle vika av någonstans för att jag visste att jag inte skulle kunna gå så mycket längre. Jag genade på ett ställe. Det visade sig att det var just där fiskmåsarna hade sitt tillhåll. Vet inte om det var månadsmöte, släktträff eller bara en slump att alla hade samlats just där. Medan dom skränade över mitt huvud och nere på backen försökte jag gå fortare för att komma bort.

Ju fortare jag går desto ondare i fötterna får jag men jag hade inte tänkt att bli måsmat idag. Dom skränade ännu värre och jag önskade att jag hade haft cykel istället.

Jag fick tag på en stor träpåk, slog till den ene tills nästa kom och bad om stryk, den fick sig en omgång, damp till backen och låg med fötterna i vädret och sprattlade. Jag spände ögonen i den tredje och frågade om han också ville ha sig en smäll. Den väste något och helt plötsligt hade jag hela stadens måsjävlar över mig. Det lät som 1-2-3 och på 3 så sket alla på mig samtidigt. Jag såg ut som jag fått en hel burk vit målarfärg över mig. Jag gjorde mig en slangbella, tog upp alla stenar jag såg och började skjuta vilt omkring mig. En mås skrek hela vägen ner till backen "Yooou wiiiin". Resten fegade ur och flög bort.

Ja så här fantiserade jag på vägen till ICA. Idag tänkte jag nämligen bli miljonär, eller åtminstone kunna köpa mig en digitalkamera, en påse nötter eller bjuda med mig någon på en resa...till Lesbos eller nåt.

 

 


Det uppstod aldrig något kaos vid Jacksons grav

Det blev inte det kaos vid Jacksons grav som dom först trodde. Det var långt ifrån tusentals av fans som hade bestämt sig för att besöka hans grav.

Kan det ha med att göra att många av fansen faktiskt inte tror att han är död?

Jacksons familj och vänner kom vid 11-tiden för en privat ceremoni.



1 år sedan Michael Jackson avled

Att det redan har gått 1 år sedan "The king of pop" dog är ganska ofattbart. Tiden går så in i helvete fort. Om han nu är död vill säga för hans fans tycks ju ha "bevis" på att han inte är det.

Fansen kommer att motas bort vid hans grav i dag. Dom får komma fram och lägga blommor på mausoleum på Forest Lawn-kyrkogården men sen måste dom gå med en gång. Dom som står kvar en längre tid motas alltså bort.

Souvenirer får inte säljas och säkerheten är höjd till max denna dag.


 

 




Halva midsommarafton

Min systerson kom och hämtade mig och vi åkte till deras sommarstuga. Lite molnigt till en början men en helt underbar sol kom sedan fram och lyste genom hela lunchen. Så här nöjd såg jag ut.

Jag ser något äcklad ut men det är för att solen gjorde mig blind typ.

 

Sen kom snapsglasen fram och jag som brukar sluta med snapsar i vanliga fall började med det. Vodka vanilj mina damer och herrar, det var göttans det!

 

 

Jag kommer att bita av snapsen bara så ni vet sa syrran. Jag själv svepte hela och hon höll på att kräkas.

 

Någon riktig midsommarstång gjorde vi inte eftersom vi skulle åka in till stan senare men jag köpte med mig en blomma med en stång i.

En midsommar utan jordgubbar med grädde och socker är ingen midsommar

 

Medan dom andra gjorde sig i ordning låg jag och i en solstol och bättrade på min solbränna

 

Syrran ville ha med mig till deras fest dom skulle till men eftersom jag inte kände hälften av dom så tackade jag nej men jag fick en flaska vin iallafall så vi får se vart jag hamnar!

 

Hoppas att ni har/haft en lika trevlig midsommardag som jag!

 

 


Michael Jacksons barn knackar dörr

Från att ha fått ha på sig masker och annat som skyler deras ansikte till att gå runt öppet och knacka dörr måste vara en väldig omställning.

Michael Jacksons barn gör nu som han gjorde som liten, knackar dörr för att föra vidare Jehovas vittnes budskap.

Dessa barn ska även få gå i skolan istället för att i hela deras liv fått lektioner i hemmet. Det tycker väl jag är det bästa. Låt dom få vara "vanliga" barn men här i Sverige går inte barn och knackar dörr längre va? Jag tycker det är till att utnyttja dom. Barn ska vara barn och själv tycker jag att finns det folk som vill gå med i Jehovas så vet nog också alla vart man kan vända sig, dom behöver inte knacka dörr för att få folk att gå med.

Jag är inte ett skit intresserad av att gå med i Jehovas och helst vill jag inte ha dom utanför min dörr heller. Nu vet ni det!

 

 


Glad midsommar!

Idag är det då midsommarafton. Solen vet inte riktigt om den ska ligga bakom eller framför molnen men skitsamma, bara regnet håller sig borta så får den hålla på och luras så där om den nu känner för det.

Om några timmar hämtar min systerson mig för att åka vidare mot deras sommarstuga för att inta en delikat midsommarlunch i det gröna.

Jag är inte bara mamma, komiker och bloggare, jag är en jävel på dikter också.


Midsommar midsommar du är här
dagen då man äter sill, dricker nubbe och äter röda bär
Överallt ser du glada barn och barn utan strumpor och skor
Har du otur ser du dom hoppa i bajs som tillhör kor

Sju sorters blommor under kudden du ska lägga i kväll
om du inte redan är upptagen för då blir det nog skäll
Midsommar midsommar du är här
katterna klättrar i gardinerna och jag svär


Så ja, nu kan ni torka tårarna till denna otroligt rörande dikt och nu kan ni fortsätta med det ni höll på med innan ni surfade er in här. Jag, Iza och Nogger önskar er en förjävla underbar midsommarafton!



 

 


Det blev liksom lite mer

Det var tänkt att jag inte skulle tvätta så mycket idag. Dottern skulle komma förbi med sina två täcken eftersom hennes tvättmaskiner är alldeles för små för att få in dom där. Dottern kom, täckena också plus 4 kuddar, 3 örngott, 1 lakan och två påslakan. Jag som skulle ha en lugn torsdagskväll har nu suttit i tvättstugan från 17 till nu med små korta pauser uppe i lägenheten för att hänga upp saker. Tack dottern, jag älskar dig också.

En mamma är inte alls dumt att ha ibland eller hur?




Några timmar med Annelie

Annelie är min fd granne, vi träffades utanför soprummet i helgen och hon frågade om vi kunde ta en fika.

Sagt och gjort, idag runt 11 gick vi till ett fik i stan.

I skuggan var det rätt kyligt och vi hade fikat klart så då gick vi till torget och satte oss i solen, där satt vi nog i en timme tills vi fick för oss att glo i affärer. Det slutade med att jag köpte en skjorta och en duschstång (strippstång egenligen men).

Hon glodde på både kläder till sig själv och till sin man Patrik, det blev inget av det till någon av dom. Däremot fick jag en baguette av henne på Ica, helgen är räddad alltså.

En helt vanlig torsdag och timmarna flög förbi. Om en timme ska jag tvätta. Kul kul.

 

 


Jonny kan få tillbaka körkortet

Ni kanske har läst denna artikeln? Det handlar om Jonny som körde för fort för att hjälpa en ambulans som hade blåljus bakom honom och han körde på en enfilig väg och kunde därför inte väja. Körkortet rök. Men nu kan han kanske få tillbaka körkortet igen, det beror helt och hållet på Trafikverket. '

Hoppas innerligt att han får tillbaka det och sen kan dom ändra lagen helt och hållet när det gäller sånt här.









Alliansen leder

Jag får lite smått panik faktiskt. Jag är ju en av alla dessa arbetslösa som dessutom har 3 arbetshinder som helst inte vill att alliansen ska vinna valet. Det är 3 månader kvar till valet och dom rödgröna verkar halka efter enligt DN/Synovates mätningar. Jag får hoppas att det ändrar sig innan september och att dessa mätningar inte håller i längden.

Alliansen leder alltså, inte bra inte bra.





Aj aj

Att slinta med rakhyveln på benet är inte bara dumt, det gör ont också och slinter man så det blir ett djupt jack och inget plåster har hemma så funkar toapapper och silvertejp skitbra!

 

Ni som har läst min blogg länge vet att jag har utslag överallt på benen men på smalbenen har dom inte varit så här fina på 18 år. Ljusbehandlingen har verkligen gjort susen och det är jag väldigt glad över. Tänk om dom få som fått se mina smalben under dom här 18 år (har nog inte kontakt med någon av dom) fick se dom nu, dom skulle vråla av glädje. Hade jag vetat att dom skulle ha blivit bättre så hade jag fotat innan jag började med ljusbehandlingen och alla salvor så ni andra fick se skillnaden. Den är fantastisk!

 

 


Michael Jackson lever halleluja!

Enligt en kille här i Sverige lever Michael Jackson och är helt säker på sin sak. Han har sett ett klipp på en brännskadad person hos Larry King, svensken påstår nu att det i själva verket var Michael Jackson. Se klippet så får ni själva se.

 

 


Nogger gillar inte konkurrens

Jag var iväg till Ica förut strax innan dom stängde, när jag stod i kön så stod jag precis vid glassen och fick syn på detta.


Jag köpte den och öppnade den så fort jag kom hem. Verkligen skitgod. Jag tog loss en bit och tänkte bjuda Nogger på det.
Hon tittade på mig, på biten, på mig igen, tog pappret, tryckte ihop den så den blev till en boll och kastade iväg den rätt i nyllet på mig och fullkomligt vrålade:

-Du menar inte att du köper glass som heter samma som jag och tro att jag ska äta det? Hur jävla dum på en skala mellan 1-10 är du eller?

Jag: -Men lilla hjärtat, du behöver inte äta om du inte vill, jag ville bara snäll.

Nogger: -Snäll? Är det så jävla snällt att köpa hem glass med mitt namn på och sen tro att jag ska slicka i mig det och vara nöjd?

Jag: -Men asså lugna ner dig, du behöver inte ta i så morrhåren kroknar.

Nogger lugnade sig något och sa med en snällare stämma:

-Okej okej men jag gillar det inte, köp aldrig hem det mer så jag ser okej?

Jag: -Okej...men glassen var god ska du veta, så där krämig med massa mint och...

Nogger satte upp sin tass mot mitt ansikte och vrålade:

-Talk to the hand bitch!

Jag tänkte köpa två såna här glassar, tur att jag inte gjorde det liksom.




Halsbränna

Jag ville bara säga att jag är glad att jag är flata, just nu har jag halsbrännan från helvetet för att jag ätit vitsås.


Utryckande fordon

Just detta pratade jag och Ewa om förra veckan då vi var på väg till grannkommunen. Det var en envägsfil med mitträcke och en ambulans med blåljus kom bakom oss, som tur var fanns det en ficka en kort sträcka framför oss som vi svängde in på och stannade så ambulansen kunde komma förbi.

Ewa frågade mig vad hon skulle ha gjort om den där fickan inte hade funnits där, det var bara dike annars. Jag sa då till Ewa att man nog fick gasa på tills man kom till en ficka för dessa kommer tätt i en envägsfil. Vi satt och diskuterade lite om det där för båda har ju fått lära oss på körskolan att man ska släppa fram ett utryckningsfordon och inte hindra den på något sätt.

Nu läser jag i Aftonbladet om en kille som gasade på och var uppe i 102km/tim för att han hade en ambulans med blåljus i häcken och för att hjälpa denne gasade han alltså. Det får man tydligen inte göra, det blev fortkörningsböter för killen då det var en 70-väg.

Men vad gör man då? Man har dike på sin sida och det går inte att köra om för utryckningsfordonet. Man slänger sig väl ändå inte handlöst i diket men man vill ju inte hindra ett fordon som har någon som svävar mellan liv och död i sig heller. Då tycker jag faktiskt att lagen ska ändras där, att man FÅR köra tills en ficka kommer och jag kan svänga in där. Vad tycker ni?



Dålig reklam i radio

Jag är ett fan av Rix MorronZoo och brukar alltid stoppa in headsetet när jag vaknar och sätta på den kanalen. Däremot åker numera headsetet ut när reklamen kommer för jag blir fan bara irriterad. Jag bor i Skaraborg och reklamerna är ju lokalt överallt och reklamerna just från Skaraborg är så otroligt dåliga att det kryper i kroppen.

Folk häromkring kan tydligen inte göra reklam utan att låta som om dom har manuset framför sig, det låter liksom inte naturligt för fem öre. Stannar dom folk på stan och frågar om dom vill vara med om 5 minuter? Inte nog med att det är dålig reklam, det är SAMMA reklam varje gång! Jag förstår att dessa radiokanaler finansieras av reklam men herregud dom kan väl för sjutton variera sig lite? Jag vill inte höra en snorunge som vill till Elins Esplanad där mamman åkte utan henne men att hon bara handlade till idag och kan åka imorgon igen. Jag vill heller inte höra om en kille ska äta hamburgare som han själv beställt och klagar på att den är så stark att han inte kan äta den. Det står väl för fan på menyn vad det är i skiten??

Lär er för fan att göra reklam innan ni ger er in i leken. Ring mig så kan jag göra en reklam som låter både trolig och rolig!


Är du INTE pedofil eller rasist?

Då ska du inte öppna mail som det står att du finns med på en lista med namn och foto över sajter med rasism och pedofilinnehåll.

Är du däremot båda så tycker jag du ska öppna och få din dator förstörd.

Polisen om de falska mejlen:

Mejlen innehåller information om att mottagarens namn och fotografi finns på en sajt som listar personer med exempelvis rasistiska sympatier eller pedofila böjelser.

I mejlet uppmanas personen att kontrollera sajten genom ett besök. Den angivna adressen leder inte till någon sajt – det finns således inga namn eller foton.

Istället smittas den besökande datorn med skadlig kod, som möjliggör dataintrång.

När datorn är öppen för intrång kan utomstående komma över exempelvis inloggnings-uppgifter till mejlkonton och sajter där inloggning krävs.

På så sätt kapas kontona, lösenord ändras och meddelanden skickas i mottagarens namn.

Det finns också indikationer på att annan information, till exempel dokument och bilder, stjäls ur datorerna.

Vanliga antivirusprogram och brandväggar stoppar inte angreppen.

Om du blivit utsatt:

Om du försökt besöka en liknande sajt, ändra omedelbart lösenord för dina internetresurser, det vill säga mejlkonton, diskussionsforum och liknande.

Dessutom bör datorn undersökas efter skadlig kod.

Kontakta polisen på din ort om du upptäcker att du insatts för intrång.

 

Uppgifter kommer härifrån

 

 


Har nu två kräsna katter

För bara några månader sen hade jag en dökräsen katt och en som åt allt. Nogger var alltid med mig i köket när jag skulle laga mat och hon trodde verkligen att ALL mat var till henne, tappade jag något på golvet så var hon där och tuggade i sig det, spelade ingen roll om det så var rå lök eller en tejpbit.

Iza har tydligen lärt upp henne för nu slickar båda lite på maten, skakar på tassen och går därifrån. Jag tog upp det med Nogger förut när dom återigen gjorde samma sak.

Jag: -Men varför skriker du efter mat och när du väl får det så slickar du upp såsen och skiter i resten?

Nogger tittar på mig och himlar med ögonen:

-Jamen asså, hur jävla gourmé är det du lägger upp då?

Jag: -Men vadå, det är ju samma sorter jag lägger upp nu som det alltid varit.

Nogger: -Ja precis! Samma jävla mat varje vecka, du varierar dig genom nån smak men annars är ju konsistensen den samma. Jag krääääks! Kan du inte lägga i nån död råtta i nångång så det blir lite motstånd? Lite svans som silar mellan tänderna?

Jag: -Hur äcklig är inte du då som ber mig ta i en råtta liksom. Jag läste på nätet..

Nogger: -Du läste på nätet va? Har du lärt dig hur man skiter från nätet också eller? Är det någon på nätet som vart katt i sitt tidigare liv kanske? Nån som vet hur vi katter tänker och tycker? Tror du vi är några jävla robotar eller??

Jag: -Men det stod på nätet att en katt är nöjd med att äta samma sorts mat hela livet om det är så bara det är färskt.

Nogger skrattar till och drämmer till tassen på Iza så hon flyger in i elementet:

-Hörde du Iza, hur jävla fel är inte detta eller? Människan ska bestämma vad vi ska äta. Hon slutar att skratta och spänner ögonen i mig och väser. -Hörrö jävla datanörd, imorgon vill jag ha råtta!

Jag vänder mig om, går iväg och slänger igen sovrumsdörren och fortsätter vara en jävla datanörd.

Ungefär så här såg Nogger ut när hon skällde på mig




Smekmånad

Så lurade Victoria och Daniel skiten ur alla och flög till sin 2 månader långa smekmånad. Självklart liksom. Efter 1 år av planering vilar dom nu ut och matar varann med diverse saker. Hoppas innerligt att dom får vara någelunda ifred. Det är dom värda.

Det finns tydligen en hemlig lönngång i slottet vilket inte förvånar mig direkt. Klart det måste göra. Man har väl sett filmer där det alltid finns en bakväg, en väg som inte många vet om. Efter all publicering om det hela vet nu alla om det. Hoppas att dom inte får problem med det hela i framtiden.



Anna Ankas biologiska mamma

Som alla vet är ju Anna Anka adopterad från Polen. Dom har nu hittat mamman i Brasilien.






 

 

 

 


Mår så mycket bättre

Jag har visserligen ont i ryggen, en kass ekonomi och inget jobb i sikte men däremot har jag fina och omtänksamma vänner. Mitt hjärta har stött bort en fd vän men det är därför jag mår så mycket bättre! Nu finns det ingen som suger ur all min energi på ett negativt sätt. När den dagen kom då gränsen var nådd var det en befrielse för mitt välmående. Det var inte människan i sig som sög energi ur mig utan det var jag som inte kunde släppa och jag var förbannad på mig själv varje dag för jag ville inte känna så. Jag ville också kunna avsluta det hela men sen gick det av sig själv och det är jag så förbannat glad över.

Nu är det mitt liv, jag behöver inte ha ont i magen eller må dåligt för att jag själv var så urbota dum att jag lät det ske men nu är det slut med det sen flera månader tillbaka och så ska det förbli. No more säger jag bara.

Mitt hjärta tar numera bara in vänner som förtjänar att vara min vän, minsta lilla örfil verbalt åker ur mitt liv med buller och bång. Allt för att skydda mig själv. I alldeles för många år har jag fått må dåligt för att jag varit för svag. Muren är byggd och det är bara de goda som får tillgång till nycklarna, finns inga bakvägar till mitt hjärta.

 

 


Släkten är värst

Jag och Ewa skulle slå följe till Ica och jag skulle vänta på henne på hennes parkering. När jag stod där hörde jag fågelungeskrik och jag försökte lokalisera det. Jag tog några steg framåt och där, där satt den fula lilla dunbollen.




Över mig satt mamma, pappa eller nån annan jävla släkting till denna grå massa på en lyktstolpe. Ungen vrålade och hade tydligen fick jag veta senare gjort det ett par dagar. Ingen som brydde sig om den. Han är säkert sen i utvecklingen och kan inte flyga än medan hans syskon, kusiner, bryllingar och styvsystrar kunnat flyga länge.
Jag vågade mig inte fram så långt för jag gillar inte att ha en pickande måsjävel som försöker slita ut min hjärna genom örat liksom.

Den gick senare och lade sig bredvid en handikappshiss som går till ortens tidningshus. Hade jag varit han så hade jag tagit den där hissen och gått in och försökt skriva en insändare till tidningen. Antingen på Skänkes, bortadopteras, lägenhet hyres eller annonsera efter en flygfirma. Är han kvar imorgon ska jag nog ge honom det tipset.




Pridelåten 2010

Varje år kommer det ut en pridelåt strax innan Priden går av stapeln (26-31 juli).

Detta är årets. I år med Ankie Bagger och fd "Bonde söker frus" Peter Gustafsson.





Daniel - en man av folket

Det talas om Daniel Westlings tal till Victoria och att det var ett tal om kärlek och att det inte är så vanligt i Sverige. Det kanske det inte är men han är ju eller var kanske man ska säga, en man av folket. En helt vanlig kille från Ockelbo och vet hur man uttrycker sig plus att det verkligen kom från hjärtat.

Vickans bäst bevarade hemlighet var varken klänningen eller den vackra ringen med 25 diamanter utan helt enkelt Daniel Westling. Han får nu stiga fram i strålkastarljuset efter år i skuggan.

Bröllopsporslinet tål inte vatten

Det innebär alltså att allt och då menar jag ALLT porslin torkades av med en fuktig trasa för hand. Jösses, det var ju liksom inte en vanlig servis utan en servis i 10 delar med 600 stycken i varje.
Undrar vad man skulle få betala om man slog av örat på en kaffekopp tex. Varför ens ha ett porslin som inte tål vatten?


Roligaste klippet på länge

Här sitter jag och inte kan sova. Jag fick nys om ett väldigt roligt youtubeklipp från en annan sida.

Det var länge sen jag skrattade så åt ett klipp.

 

 

 


Gina Gershon i Bound

Jag som är flata gillar att titta på filmer med lesbiskt tema och då menar jag inte porr. Det finns en del såna filmer men inte många. I flera år har jag sett filmen Bound men inte fått tag på den...förrän idag. En av tjejerna, Gina Gershon spelar flata och i denna film, Gosh hon är så het! Hennes läppar får Angelina Jolies att uppfattas som töntiga. Ginas läppar får en att aldrig vilja släppa dom med blicken. Jag är svag för grabbiga och butchflator. Nackdelen med att hon egentligen är straight är att det syns att hon försöker att spela flata men att det lyser igenom att hon egentligen inte är det. Handlingen är lite lam tycker jag och jag stör mig en del på den andra tjejen som ibland verkar läsa direkt från manuset men egentligen inte vill vara med eller nåt.

Bound kom ut 1996 så det är ett antal år sen.



Gina som flata i Bound

 

Så här ser hon ut i vanliga fall




Ett smakprov

Ja jag fick ju en digitalkamera för ett tag sen och displayen är svart så man ser inte vad man tar på och man kan inte ändra. Så det är blixt på så det gör inte grejer jag tar på rättvisa ibland liksom.

Jag ska ju få nya tapeter i mitt sovrum och dottern var ju här och hjälpte mig att välja. Hon kan det där då hennes ex är en jävel på att renovera sina lägenheter själv och det är typ tapetrullar som kostar 500kr rullen eller nåt. Bostadsbolaget jag bor i köper la rullar för en 50-lapp styck.

Ni får se fondväggen jag ska ha. Den andra blev alldeles för ljus för att göra det rättvist eftersom blixten slog i den. Vad tycks?? Ni behöver inte vara ärliga, håll bara med mig.

Denna ska då vara något mörkare

 

 

 


Nackdelen med klorin

Igår tvättade jag ju dotterns lakan i klorin eftersom jag missfärgat det.
Jag minns också att det skvätte lite när jag hällde i det i facket i tvättmaskinen när vattnet sprutade i. Jag minns också att det stänkte lite på min allra bästa T-shirt! Idag vet jag med all säkerhet att det gjorde det. Vita fläckar på min röda T-shirt som jag köpte i Göteborg förra året. Kan bara skriva. FAN!


 



Den kan jag nu enbart använda som sovtröja eller om jag får för mig att måla nåt. Osså fyller alla i när jag nu skriver. Sune är en idiot! Bra! Då är vi överens. Det var bara det jag ville ha sagt för nu.





Allt har med kungafamiljen att göra

Jösses vad det har stått mycket i Aftonbladet dom sista veckorna. Själv har jag försökt att undvika det men har smygtittat lite här och var. Vill ni också göra det? Vill ni inte så skit i det.

Lika som bär

Sofia Hellqvist sover hos prinsen


Sofia har fått en mentor

Olle Westlings tal till brudparet


Kungens tal till både Silvia och brudparet


Nu dröjer det nog en massa år innan nästa kungabröllop, nu väntar vi bara när det ska bli offentligt att Victoria är gravid. Tänk om hon inte kan bli gravid, vad gör dom då för adoptera får kungligheter inte göra...tyvärr!

Godnatt!




Daniels tal

Jag som från början var emot allt vad det kungliga bröllopet hette. Jag som inte skulle titta en enda sekund, jag som inte brydde mig ifall ett helt Sverige gladdes åt Victoria och Daniel har nu suttit och letat efter det berömda talet.
Talet som Daniel gav sin hustru. Det var storslaget, det var magiskt och det var så underbart genomtänkt.

Äntligen har jag fått sett det och vill ni nu se det ni också så är det denna länk!

 

 


Roligare lördag kan man ju ha

Dottern var ju här förut och lämnade lite tvätt eftersom tvättmaskinen hade gått sönder när hon skulle tvätta igår. Hon tog även med sig påslakan, ett vitt lakan storlek 160 och tillhörande örngott.

Medan Vickan och Daniel åt en god middag och roade sig kungligt råkade jag missfärga dotterns sängkläder. Tack och lov bara dom vita. Jag hade slängt med ett plagg som var ljustblått som jag tvättat flera gånger förut och tänkte att det nog skulle gå. Jag kunde inte ha mer fel. När jag skulle hänga upp det i torkrummet var det helt plötsligt ljusblå mönster lite här och var på det vita. Det var flera vita plagg med i samma maskin men det verkar bara vara sängkläderna som tagit åt sig. I panik fick jag tag på min dotter och hon blev helt förstörd för dom var ASDYRA! Jag tror henne för tom på sängkläderna är det klass.

Istället för att njuta av lördagskvällen cyklade jag till ICA och inhandlade klorin. Tvättade om lakanet och ena örngottet. Det gick bort och jag var jätteglad. Nu när jag hämtade tvätten i torkrummet såg jag en sak. What the fuck! Jag hade tagit fel örngott, det var inte det första som var missfärgat utan det andra alltså. Jag tog upp allt och fick istället tvätta upp det för hand. Det räckte med att jag pula ner det i en hink med vatten och klorin en gång, rörde om några gånger och tog bort det. Fläckarna var väck. Shit vad starkt det där medlet är. Jag tog i nytt vatten och hällde i sköljmedel för vem vill ligga med trynet i ett örngott som stinker klorin? Nog för att varenda bacill i snoken skulle försvinna men ändå.

Hoppas innerligt att Vickan och Daniel haft en mer roande lördag än vad jag haft.


Jaja jag erkänner

Det började med att jag skulle läsa Aftonbladet på nätet. Jag råkade trycka på liveTV där Aftonbladet följde alla som skulle in i kyrkan, jag följde jag också ska erkännas men mest tyckte jag det var kul när folket i studion kommenterade allas klädsel.

Min dotter skulle komma på middag kl 16. Jag fick veta att bröllopet skulle ske 15.30. Jag sprang mellan köket och datorn för att följa. Kl 15.50 kom dottern och då hade jag slagit på teven och hon utbrast:

-Neeeej mamma jag har ju bestämt att bojkotta det där jävla bröllopet. Jag vill inte veta hur snygg klänningen är eller hur den och den var klädd. Jag tycker hela skiten är ett jippo och jag är SÅ trött på det!

Eftersom jag inget köksbord har fick vi sitta i vardagsrummet och inte fan stängde vi av teven heller. Jag hade suttit och sett när Victoria och Daniel sagt ja till varandra, hur Daniel fällde tårar då hon sa ja till honom och hur hon sen strök bort hans tårar. Vi åt och tittade på resten tillsammans. Men ärligt tycker jag att Victorias klänning var tråkig. Prinsessan Madeleine däremot, jösses hon skulle kunna gå naken och ändå vara snyggare än sin syster. Strålande vacker helt enkelt.

Sen satt vi också och kommenterade hur mycket skit hästarna gav ifrån sig på vägen och fantiserade om olika saker, ja tex om en häst skulle trampa i en lite våtare klick bajs som sen skulle skvätta upp i ansiktet på Daniel. Det hade varit lite kul faktiskt.

Min pappas fru är på plats och står någonstans med ca 4 miljoner åskådare eller nåt sånt. Kul för henne.

Jag och dottern valde också tapeter till mitt sovrum idag. Det blir nog skitsnyggt tror jag. En svartsilverrandig som fondvägg och en ljusgrå resten.




Kungen och Silvia valde sitt bröllop på morfars födelsedag

Många gånger från 19 Juni -76 fram tills hans död 2006 fick man höra från morfar att Kungen och Silvia minsann valde deras bröllop just på hans födelsedag. Det var han stolt över och gärna berättade för alla.

Idag skulle han ha fyllt 92 år och varit mäkta stolt över att två kungabröllop ägt rum på just hans födelsedag.
Idag sitter han nog i himlen och känner sig själv kunglig med min mormor på sin vänstra sida och min mamma på andra. Middag vankas så småningom och morfars uppgift är att skala potatisen. Varje dag på sommaren så länge jag kan minnas satt morfar med ryggen mot stenmuren på sommarstället, barfota med en stor kastrull mellan fötterna, putsandes på färskpotatisarna med en matkniv. Ibland hjälpte jag honom men jag fick aldrig in det rätta knycket som mitt proffs till morfar.

Idag skulle han ha suttit klistrad framför teven hela dagen och vi hade fått fira den med honom i hans lägenhet för den här dagen skulle vi nog inte fått ut honom. Hans ögon skulle ha tindrat och återigen känt sig kunglig när prinsessan Victoria och hennes Daniel skulle visa upp sig för hela Sverige.

Detta är din dag morfar, vi tänker mer på dig än något annat.




Vart man än tittar så nog fan finns dom där!

Jag gick in för skojs skull på Tradera för att kolla mattor. Vad fick jag då se tror ni? Jo precis.. detta!








Kan inte det där spektaklet vara över snart?! Jag orkar inte mer!


Hur kan grejer försvinna?

Jag har flyttat ca sammanlagt 40 meter, på dom metrarna har det nu försvunnit saker.

2 styck kattburkslock
3 stycken batterier till hörapparaten
1 dildo (eller om det var den jag gav till second hand kanske)
1 fäste till en gardinstång
2 burkar ravioli (från 2007)

Det är ett mysterium detta. Synd att Saida är död annars hade hon säkert hjälpt mig. Om jag flyttar igen, bara OM så ska jag sätta såna där larm på varenda pryl med olika ljud och olika knappar så dom ger ljud ifrån sig när jag trycker. Gäller bara att skriva upp vilka ljud som tillhör vad liksom annars blir jag nog rätt förvirrad.


Full rulle

Idag var det sista gången på hudmottagningen alltså. Jag sket i badet, vatten och badolja har jag hemma, tog bara solningen på 10.46 minuter. Sköterskan stod och grät när jag skulle säga hej då. Hon sa att hon aldrig haft en patient som haft så mycket utslag men som det läkt så fort på. Hon hulkade och slängde sig runt halsen på mig. Gav mig en puss med massa rosa läppstift på min kind och stoppade ner en lapp med sitt mobilnummer på i min ficka. Jag sa hasta la vista baby men jag dejtar inte damer över 60.

Eftersom min dotter bor så nära sjukhuset så tog jag cykeln dit också. Det slutade med att jag fick en påse med smutstvätt med mig. Hon höll på att tvätta när det helt plötsligt vägrade att rinna ner vatten i trumman, vaktmästaren kom men han visste inte mer han så det blir en reparatör. Jag ska tvätta imorgon (jag trodde det var idag) så jag tar hennes också. Hon kommer med mer imorgon, hennes påslakan blir som en boll i hennes torktumlare hur mycket hon än drar isär det. I min blir det inte så men jävligt skrynkligt.

Eftersom Carro och Magnus fått sommarjobb och dom skulle dit på information så tog jag hand om Josefine, deras 2-åring med ett ordförråd som säkert ligger över kurvan av ord. Hon skrek åt deras hund att han skulle lägga sig ner, han skulle backa och han skulle dra åt helvete. Näe det sista sa hon inte men jag såg hennes blick...typ. Vi körde vagnrace genom hela lägenheten. Hon med en dockvagn och jag med en kundvagn full med plastmat i. Här kommer det lite bilder.

Titta in i kameran sa jag ett flertal gånger med Josefine räknade upp varenda djur som just då var på Animal Planet på tv.

 

Josefine i sitt rum

 

Josefine har minsann en egen dator med både svenskt och finskt tal, det sistnämnda ska vi nog aldrig använda

 

Ajjemen en egen kundvagn från Ullared har hon också

 

Här är jag i min segergrimage

 

Nu är jag helt slut och jag är glad att jag tog fel på tvättdag för jag orkar nog inte röra mig en meter.

 

 


Noggers födelsedag

Nogger har varit tjurig hela dagen för att jag väckte henne imorse med mitt försök till skönsång. Hon som i vanliga fall skulle kunna sätta sig i en kompost och käka allt som går vägrade att äta mer en tugga av varje sak hon fått idag. Hon har blängt på mig och kallat mig både det ena och det andra. Jag hotade att ge henne till kineskrogen nedanför om hon inte skärpte sig. Det gjorde hon, tills hon upptäckte att det var skitskoj och klättra i mattes nya och fina gardiner, tugga på dom nya blommorna och bita mig i foten. Jag har verkligen en tonåring i huset. Inte för att jag någonsin bitit mina föräldrar i fötterna eller någon annanstans heller för den delen och jag minns nog inte en enda gång som jag klättrat i gardinerna men, ja annars är nog likheten rätt slående.

Nu vilar dom ut i sängen efter att ha busat runt.

Nogger i en vad det ser ut, obekväm ställning



Iza i en något skönare ställning


Jag fick ett sms av min dotter i söndags som sa att hon någon dag i veckan ville ha ris, sås, kött och massa gelé.

Idag kom hon och fick just det plus världens tunnaste kladdkaka med grädde. Efter en timme sa hon tack för maten och åkte hem. Då hade hon suttit i 20 minuter vid min dator. Jag är bara glad över att hon inte är tonåring längre och heller inte biter mig i fötterna.

Le Emelie le...och hon log.

 

 



Änglagård 3

Visst är jag väl inte ensam om att älska filmerna Änglagård va? Tänkte väl det! Nu kommer nämligen nr 3 i raden om Fanny, Zac och dom andra personerna.
Det finns en människa som sjunger som nu ska göra filmdebut och det är ingen mindre än Martin Stenmarck!

Alla är på plats i Ulricehamn där det återigen ska spelas in.

Änglagård 2 spelades in 1994 så det har ju gått några år om man säger så. Den nya filmen kommer att ha premiär på juldagen. Den dagen är nog spikad för mig nu då.

 

 


Warren Beattys dotter byter kön

Chers dotter började gå över från kvinna till man runt sin 40årsdag. Från Chastity till Chaz.

Nu är det Warrens dotters tur som inte längre vill leva i en kvinnokropp och känna sig som en man inombords.
Hon fyllde 18 år i januari och blev därmed myndig. Kathlyn som dottern heter ska ta namnet Stephen och sa till sina klasskompisar att kalla henne det.

Jag säger lycka till.

Jag är "bara" flata som gillar tjejer och har inte en tanke på att byta kön.

Detta med att byta kön är inget sexuellt utan det kommer oftast tidigt då man känner att man helt enkelt lever i fel kropp och med fel kön. Det gör man inte över en dag utan det är många års utredningar och behandlingar så man verkligen är helt säker på sin sak.


Jag läser en blogg, visserligen är han ganska dålig på att uppdatera sin blogg men denna person håller på att gå från kvinna till man. Läs den gärna. Snart en Tim.




Från bebis till tonåring

Jag hade planerat det så bra och jag hade smusslat med saker och ting. Med håret på ända stod jag vid sängkanten och började sjunga:

-Ja må hon leva ja må hon lev..
Det kom en kudde flygandes och träffade mig hårt i huvudet och ett skrik i falsett nådde mig:

-För helvete jag sover, dra!
Nogger tittade yrvaket på mig och drog täcket över huvudet.

Jag något chockad:
-Men lilla gumman, klockan är 9 och jag tänkte..

Nogger: -Men vad är det du inte förstår?! Dra!

Jag med gråten i halsen:
-Men vad har flugit i dig? Varför är du sån här? Du fyller ju 1 år idag Nogger. Matte har lagat fiskpaté till dig.

Nogger: -Men åååh, varför ger du mig alltid dåligt samvete? Kan vi inte ta det senare? Jag var uppe sent i natt!

Jag: -Jaha men..

Nogger slängde ännu en kudde på mig som hamnade rätt i patén.

Jag suckade och satte mig vid datorn och googlade. Där har vi det. Nu förstår jag. 1 kattår är 17 människoår. Jag har fått en tonåring i huset! Undrar om hon kommer bli en tonåring som är som en pina i arslet, denna dagen hade ju börjat precis så.

Jag stängde sovrumsdörren och gick ut. Ja grattis på 1-årsdagen då Nogger.




Svimmar Daniel Westling på bröllopet?

Idag kan man nog snart slå vad om vad som helst. Vem kom på idén om att folk kan satsa pengar på om Daniel svimmar i kyrkan på lördag eller inte om inte nätsajten Betsson.

Satsar du på att han gör det så vinner du i nuläget 50 gånger pengarna. Varför skulle han inte stå upprätt hela ceremonin?

Jag satsar inga pengar men hade jag gjort det på att han inte svimmar så hade jag vunnit 1.01 gånger pengarna. Det är ju som att kasta pengarna i sjön med andra ord.




Hamnen

Jag och Ewa (ja jag vet att ni blir chockade att vi umgås) tog oss en tur till hamnen. Har nog aldrig sett så mycket folk där nere förut. Det finns två restauranger och båda var överfulla på uteserveringen. Det var ganska blåsigt men underbart ändå. Bara för det fick Ewa ta ett kort på mig.

Jag gör mig inte bra på bild jag vet men fantisera om att jag är en superduperskithet kvinna istället då, om det nu funkar.

 

 


Lite bilder från min nya lägenheter

Jag har i flera veckor väntat på att min kära pappa ska komma med borrmaskinen och borra lite hål och grejer i min lägenhet men nu bor dom i sommarstugan och dom verkar inte ha tid för mig. Därför är det lite tomt här men jag har satt upp lite grejer ändå och idag ska jag köpa nya blommor är det tänkt så folk verkligen vet att det bor folk här.

Igår tog jag lite kort och några idag. Det är mest från vardagsrummet faktiskt. Jag har nämligen inte något köksbord än och lampan får jag inte upp.

Iza ligger och vilar sig i sängen

 

En väggdekor jag fick av syster i inflyttningspresent

 

Igår kväll hade jag inga gardiner eller blommor

 

Det fixade jag idag

 

Nogger på soffkanten i solen

Jag och Ewa var i grannstaden och handlade lite. Min parfym är snart slut

Så idag köpte jag mig en annan. Adidas Pure lightness, luktar himmelskt!

 

Ikväll ska jag och Ewa ner till hamnen och gotta oss lite, ja i solen alltså.
Jag ska bara äta färskpotatis med senapssill först. Jag är lite konstig (näe, det kom nog inte som en chock för många). Jag äter inte vanlig sill och heller inte senap men senapssill går hur bra som helst.

 

 

 

 


Vickan ska inte ha några brudtärnor

Finns det något sötare än när ett brudpar har valt att ta med sig små söta brudtärnor. Kanske Maja 4, Sonja 5, Felicia 3 eller Monika 32?

Prinsessan Victoria ska inte ha en enda tärna på sitt bröllop men däremot 10 brudnäbbar. Frågan blir då, varför bara massa karlar? Är dom unga? Gamla? Dagisbarn? Hovarbetarnas egna barn eller barnbarn? För det är väl inte Victorias alla ex? Ska hon göra en Lill-Babs?

Bara för det så ska jag nog titta på teven på lördag, just för att se på alla brudnäbbar vad det är för några.


Uppdatering: Jag har i hela mitt liv trott att brudtärnor är tjejer och brudnäbbar varit killar hur många dom än varit. Ack så fel jag haft i 40 år. Fick en kommentar av Karin att hon varit brudnäbb och vad det var för nåt. Jesus vilken chock jag fick att jag inte fått veta det förrän nu. Jag har gift mig för få gånger alltså. Tack Karin för det!


Uppdatering 2: Listan med Vickans alla gudbarn fanns inte när jag skrev inlägget.










Jag har fått en teckning!

I 3 års tid har jag väntat på att få en teckning av en väns son (han är 4 år..tror jag). Han heter Elias och igår sa jag till hans mamma som tyvärr flyttat från stan för att bo ihop med sin fästmö några mil härifrån att jag vill ha en teckning av Elias. Hon sa till honom att jag ville ha det och tjoflöjt vad fort det gick. Han satte sig för att rita med en gång och på två röda hade dom även köpt ett frimärke och postat det. Han tycker att det är spännande att lägga saker och ting i kuvert, slicka på en liten fyrkant med diverse figurer på, lägga kuvertet på lådan och att sen brevbäraren ger folk det HAN har stoppat ner. Därför ska jag nu visa er hans underbart fina teckning och även Elias så han ser att det har kommit fram.

Tack söta och snälla Elias för den underbara teckningen och tack för mina fina klackskor du har ritat också. Dom finaste skorna ever!


 

Finaste teckningen på mycket länge. Den ska upp på kylskåpet bara jag hittar något att sätta upp den med.




Swedbank har en tävling!

Snart är det den årliga Pridefestivalen i Stockholm, närmare bestämt den 26-31 Juli.

Sedan 2003 har Swedbank sponsrat pridefestivalen då de arbetar med jämnställdhet och mångfald. År 2010 är inget undantag. I år anordnar de en tävling där man kan vinna 2 veckopass. Så här ser det ut.




Alltså. Gå in på  http://www.swedbankkampanjer.se/pride/, designa ditt kontokort med Pridetema och var med och tävla du också.

Kortet ni ser är mitt alster på min egen prideflagga.

Varför jag marknadsför detta är att det kommer bara marknadsföras på HBTQ-sajten QX och på sociala medier.

Sprid ut att Swedbank har tävlingen alltså. Hurry up!








Ibland är det inte som det ser ut

Idag vaknade jag till solsken och i min värld när almanackan visar 15 juni ska det vara varmt som attan ute när solen skiner. Utan att titta på termometern tog jag på mig linne och shorts innan jag åkte till hudmottagningen. Så fort jag öppnade portdörren kom en iskall vind rätt upp i byxbenet och höll på att ta död på det vitalaste jag har. Det var i skuggan och tänkte att det är nog varmare i solen, i helvete heller. Folk hade jackor på sig! Ja det var sånt folk som kollar på sina termometrar, inte så naiva som jag alltså.

När jag kom till sjukhuset tittade min sköterska på mig och utbrast," men människa du ska ju ha täckjacka och termobrallor på dig idag, det var bara 6 grader imorse när jag åkte till jobbet. " Ja herregud, snart är det midsommar, vad ska man ha på sig då? Helly Hansendräkt?


Sista veckan

Ja då är det näst sista dagen på hudmottagningen idag då. Jag kommer att sakna det men däremot inte tidningarna som är så gamla och sönderlästa. Hade det funnits en tävling där man ska ta fram information från tidningarna så behöver jag inte ens öppna dom. Jag vet precis vad som står i dom.

Idag skiner solen och katternas huvud går som pingpongbollar där dom sitter på bordet ute och glor på allt från humlor till fåglar och dom gör det samtidigt så det ser lite kul ut.

Inatt har Nogger sovit hos mig hela natten och väckt mig mellan varven för att kolla så jag lever. Enda anledningen är väl att hon är orolig att inte få mat eller nåt. Att matte är död skiter hon i bara hon får mat och godis och att någon ska ta fram leksakerna. Leksakerna tar jag bort på nätterna annars lär jag både ha grannarna och hyresvärden här. Undrar om jag ska ta och tapetsera golven med skumgummi? Så får det kanske bli.


Favorit i repris

Jag vet att många har läst det här inlägget från 18 mars men det har ju kommit till nya besökare som kanske inte har gjort det så därför tar jag in det igen.



När jag skulle gå till AF för att fylla i en blankett om att jag idag går över från A-kassa till Aktivitetsstöd gick jag som vanligt förbi ICA. Jag fick syn på denna skylt utanför.

Hungrig som jag var gick jag naturligtvis in. AF fick vänta. Jag skevade iväg till charken och fick syn på detta.

 

 

Jag tog en sån liten sketen tallrik, tog allt i en tugga. Det var för mig en aptitretare. Jag tittade på kallskänkan framför mig, tittade mig omkring. Såg mest snåla pensionärer som moffade och åt som om det gällde livet. Just då vände sig kallskänkan om. Sune från helvetet flyger i mig. Jag tog tag i brickan med smörgåstårtan, just då vände sig kärringen framför mig om och hann vråla "VA GÖÖÖ.." jag spände ögonen i henne, visade tänderna och saliven som rann ur min käft, smörgåstårta blandat med snussubstanser. Hon skrek till och jag sprang.

 

Folk drog mig i jackan för att försöka stoppa min framfart, med ena handen under brickan sprang jag vant mellan hyllorna. Fick tag på ett paket Ballerinakex, slet upp den och kastar kex efter mig, välte ner brödlimpor, öppnade en äggkartong, log och kastade hej vilt på dom som försökde att ta brickan ifrån mig. Mina ögon har nu ändrat färg, från mörkblå till mörkröda som blänkte likt två ficklampor. Nån slängde sig handlöst på min ena fot, jag harklade mig, spottade och träffade en snusloska på denna någon som nu hade en brun prick i pannan. Jag skrattade och vrålade "Are you from India?!"

 

Sparkade till människan så han flög och krossade glaset som omger dom olika salladerna i charken. Såg honom hamna med fejjan rakt ner i räksalladen och jag skrattade hysteriskt.

Jag sprang förbi kylavdelningen, slet åt mig flytande margarin, hällde över hela golvet så folk halkade och skrek till.

Min framfart fortsatte förbi godiset, slet till mig en påse Non Stop och kastade även det på golvet. Folk kom från alla håll, skrek och hade sig.

 

Med brickan fortfarande i min ena hand var jag nu framme vid kassan. Jag vrålade "DET BRINNER FÖR FAN..UUUUT!" Folket slängde sig handlöst ut. Kassörskan tittade på mig och tänkte säga nåt. Jag tog en kundkorg och slängde över huvudet på henne. Tittade på henne mellan gliporna i korgen och väste "Skriv upp smörgåstårtan på Fredrik Reinfeldt!" Skrattade så dubbelhakorna dallrade värre än vanligt och jag sprang hem. Efter mig var det bara en fartrand.

 

Detta tänkte jag när jag stod där och tuggade i mig den sketna mängden smörgåstårta i den lika sketna tallriken. Men hey det är tanken som räknas va?

 

 


Är du en våghals?

När jag ska följa med till Liseberg av någon anledning så är det jag som står på backen och agerar "herrbetjänt", ni vet en sån där som finns i en del hem som man hänger av sig kläder på. Jag är alltså en levande sådan. Folk slänger jackor och väskor på mig för att dom vet att jag inte åker nåt. Jag kan åka Nyckelpigan på sin höjd, den är för barn.

Jag mår illa bara jag tittar på Lisebergs "Balder" och varje gång tänker jag på när jag gick i 8an och min klass åkte dit. Magnus, min klasskompis skulle ha upp mig i den gamla Berg & Dalbanan som knakade hela tiden. Jag satt på golvet i den där förbannade korgen och Magnus skrattade så han kiknade medan jag var vitare än vanligt i ansiktet och trodde min sista stund var kommen. Jag var liksom inte så fel ute eftersom den några år senare revs. Jag har för mig att det var en vagn som spårade ur.

För er som älskar när dagens frukost, lunch och tom kvällsmaten ni fick i er dagen före är på väg upp kan börja jubla nu.

36 nya åkattraktioner i 12 länder är nu färdiga att tas plats i. I Sverige finns det på Gröna Lund, Liseberg och på   Eskilstuna Zoo. Grattis...eller nåt.



Ibland undrar man ju alltså

Hela förmiddagen har jag gått omkring och undrat vart en av katterna lagt en spya för det har luktat något sånt i hela lägenheten. Jag hittade ingen någonstans. Jag skulle till second hand en kortis och öppnade dörren till trapphuset och stanken blev enormt mycket starkare. Ja doften av en spya alltså. Jag förstod ganska snart att det är någon av mina grannar som lagar mat. Men hur sjutton vill man äta något som luktar som någon ätit nåt surt och fränt och sen fått upp det igen? Det är över mitt förstånd.

Jag längtat tillbaks till andra trappuppgången där det luktade himmelskt av både utländsk mat och gott rakvatten. I denna jag bor nu luktar det bara gammal människa och spyor. Ingen av dom verkar laga god mat alls. Man kan inte få allt här i världen va? Synd!


Från fjäder till sten

Inatt somnade båda katterna i min säng när jag skulle sova. Jag hade inte hjärta att slänga ut dom så en katt hade jag i andra sängen medan den andra låg mellan mina knän. När jag har nån mellan benen ligger jag still...höll jag på att skriva. Menar när jag har nån av katterna mellan knäna ligger jag oftast still automatiskt.

Inatt vaknade jag av att jag hade ont i ryggen så jag skulle flytta mig på sidan och skulle dra med mig lite täcke. I vanliga fall är Nogger lättväckt och lätt som en fjäder, inte inatt. När jag skulle dra med mig täcket fick jag dra som fan för nu sov Nogger djupt och var tung som en sten. Jag fick verkligen ta i, här brukar hon flytta på sig men nehe hon sov och vägrade verkligen att vakna. Jag har därför legat väldigt konstigt hela natten och idag har jag ont på vänster sida också. Tack Nogger, älskar dig också hörrö.


I Sjötorp i flera timmar

Ewas lille son sov hos mormor inatt i Sjötorp så vi skulle hämta honom idag och sedan åka hem nästan med en gång var det meningen. Det blev 4 timmar. Dom bor i radhus och det var riktigt skönt ute. Där finns även Elvis eller Kissen som han heter numera. I 2 månader har dom trott att det är en kille men se det var fel. Ewa kände om han hade pungkulor, don´t ask. Det hade han inte och jag som har två honkatter såg att det var en tjej eftersom kissemurran (kärt barn har många namn) och bajshålet (skithålet, anus, riffen) sitter nära varandra medan det inte gör det på hanar.

Detta är dock inte Kissen



Vi åt även pizza från grannbyn Lyrestad eller Lürsta som det heter för oss som bor i närheten och det var sketgott. Sedan hämtade vi upp Ewas store pojk vid Göta Kanal som var där med en kompis.

Båtar vid Göta Kanal

 

 

 

 


Virka knätofsar hädanefter

Igår gick jag och Ewa på en nattklubb, det var mycket folk och idag har jag en stämpel på mig. Det står 26 på handen. Det innebär att man var tvungen att vara 26 för att komma in. Det var nog inte så många som var över 27 där. Jag kände inte igen så många så då måste det nog vara så. Hädanefter blir det till att sitta hemma och virka knätofsar alltså.

Jag brukar inte vara bakis numera men idag är jag det. Min mage lever sitt egna lilla liv också ska tilläggas. Notera gärna det.

Ska också tillägga att numret jag fick skrev jag nog in fel eller också gav hon mig numret fel med flit. Det får jag nog aldrig veta. Hade aldrig sett människan förut heller men hon bor lite utanför stan. Aja, shit happens. Men söt var hon och precis en sån tjej som jag skulle falla för.

Nu blir det hemmafrugöra. Skriver mer senare.




Jo men tjenare

Oj oj jag är verkligen inte nykter när jag skriver det här. Det  började med en förfest hos Ewa där jag,Ewa, Lisa och Annika förfestade.

Det här är vad Ewa kan bidra med, en klyfta

 

Sen ville Annika vara med på bild och jag som som vanligt ser ut som ett miffo

 

Sen ville Lisa och Annika vara med

 

Jag träffade sen en tjej på vägen som tyvärr skulle åka iväg men som jag fick numret till. Om jag träffar henne igen lär ni märka det senare i veckan

 

Jag och Ewa kom in på en nattklubb gratis och visst var det kul men mycket smått för min ålder MEN jag träffade goaste Willow där och var tvungen att ta kort på oss.

 

 

Vi har nog fan dom största bloggarna i den här stan iallafall. Skitkul att träffa henne där! Wiilow mina vänner!


Jag gick och käkade pizza och sen gick jag hem. Tjejen jag fick numret till gissade på att jag var 25 år och jag älskar henne för den gissningen. Får se om jag hör av henne.
Nu ska jag sova. Natti!


Ibland blir det inte riktigt som man planerat

Jag hade planerat en lugn hemmakväll med fruktsoda, godis och kanske en film men det finns en person som har en förmåga att ändra på alla mina planer varje gång. Hon heter Ewa, ja hon finns faktiskt. Ni som har mig på Facebook vet att hon faktiskt existerar. Hon behöver inte ens övertala mig särskilt lång tid, några sekunder eller så.

Vi pratade på msn

Ewa: -Jag vill ut men har ingen barnvakt :(

Jag: -Okej, jag ska tvätta iallafall.

Ewa: -Så du vill inte hänga med ut då om jag fixar barnvakt?

Jag: -Beror på vart.

Ewa: -Ja det blir väl det vanliga stället.

Jag: -Jag vet inte riktigt

Ewa: -Jooo

Jag: -Okej jag ska bara duscha så kommer jag bort till dig då så går vi till systemet


Ja så det blir en utekväll och nu köpte jag några olika cidersorter som är nya så nu ska jag banne mig inte bli trött på en och samma cider iallafall. Ewa ringde sin mamma och där ska en av pojkarna vara inatt.

Så ja, ni behöver inte sitta uppe och vänta liksom. Bilder kommer imorgon eller inatt om jag hittar hem.






Vadå då?

Min barnolja är slut som jag brukar ha på pannan och i nacken när jag ska färga håret. Då får man ta till det man har hemma.




Bitar av plastpåse och silvertejp

 

 


Töm och glöm

Varför är det så många killar som dumpar sina flickvänner när det vankas barn? Finns det inga känslor alls inblandade? Jag kan för mitt liv inte förstå hur man tänker när man inte vill ha sitt barn. Jag har erfarenheter av det där men tänker inte gå in mer på saken.

Ännu värre är det väl när man är med på förlossningen och sen säger att man ska hem och vila en stund för att sen komma tillbaka vilket sedan visar sig inte var sant. Detta gjorde en nybliven pappa från England som var hos sin flickvän i Sverige. Han gick och kom aldrig mer tillbaka. Så ruttet om ni frågar mig!

Många killar verkar tro att det bara är tömma och glömma!




Från kåt till knäpp

När jag kastrerade Nogger sa veterinären att hon skulle bli lugnare nu. Tack och lov tänkte jag. Han kunde inte ha mer fel. Mina katter far och flänger mer än någonsin. Inatt lät jag båda sova i min säng. 4.25 vaknade jag av att Nogger hoppade på mina fötter och trodde nog att det var dagens största byte. Klorna rätt under fotsulorna och jag vrålar som aldrig förr. När Nogger märkte att jag var vaken lade hon sig raklång i sängen och trodde nog att hon lurade mig för hon låg och såg så himla oskyldig ut.

Jag: -Du lurar inte mig sörrö, jag märkte att det var du som körde dina klor under mina fötter.

Nogger: -Men va? Här sover jag och rätt som det är vrålar du och jag vaknar! (Hon låtsasgäspar)

Jag: -Ja men eller hur, jag ser väl skillnad på en nyvaken katt och en som låtsas??

Nogger: -Du matte, nu tycker jag nog att du borde skaffa glajjer och sluta anklaga mig för saker jag inte gjort.

Från köket hör jag Iza:

-Fan va du ljuuuuger Nogger, någon skådis blir du aldrig!

Nogger väser nåt ohörbart, drar tassen sakta från ena sidan av halsen till andra som att visa att någon ska dö.

Jag: -Du får gå ut härifrån nu iallafall och gå och lägg dig i vardagsrummet, klockan är alldeles för lite för att vi ska gå upp nu och jag vill sova i lugn och ro!

Nogger tittar på mig, blinkar lite och får tårar i ögonen, tar fram en näsduk och snyter sig men hoppar ner, vänder sig om, blinkar bort en tår och smäller igen dörren efter sig.

Inte fan var dom lugna för i vardagsrummet stod allt på sniskan.

Sover dom aldrig eller?




Gravid?

Nu får jag nog ta upp det här med hur barn blir till för min dotter tror jag bestämt.

I torsdags lade min dotter sin arm runt min hals, klappade mig på min ganska stora mage och sa till min syster:

-Titta jag ska få ett syskon.

Jag trodde att 22-åringar hade lite hum om hur man blir gravid och hur länge man är det. I hennes värld verkar det som om man är gravid i 5 år för det är exakt så länge sen jag skulle kunnat bli gravid med en man.

Undrar hur jag ska ta upp det med min dotter bara. Skicka ett sms? Bjuda hem henne och verkligen förklara eller ska jag bara skicka en länk till någon sida där dom berättar hur det går till?

Vad tycker ni?




Bjuden på mat

Ewa tog upp mig på chatten på Facebook:

-Du får gärna komma hit och äta mat senare.

-Okej, tack, när ska jag komma?

-Senare nångång.

-Okej kl 18?

-Ja det blir bra.

Sagt och gjort. Jag kom dit och SÅ gott det var.

Hasselbackspotatis, fläskfilé med gräddstuvad purjolök

 

Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde men jag kom på att fota det när jag nästan var klar så då var det ju inte lönt. Nu är jag mätt som sjutton. Hon är så duktig min lilla goa Ewa så.

 

 


Köpte farthinder på nätet

Vad ska man göra om folk blåser förbi på en 50-väg i 100km/tim? Ja men då gör man som Michael Kristensen, man köper ett eget farthinder på nätet. Efter att själv blivit påkörd, hunden och någon voltat in i trädgården fick han nog.

Men så får man tydligen inte göra, Michael lade ut farthindret, Trafikverket tog bort det, dagen efter var farthindret där igen, Trafikverket gjorde samma sak och så höll det på hela veckan tills farbror blå kom på besök och läxade upp honom.

Hoppas nu då att Trafikverket sätter farthinder där, vad händer nästa gång annars? En bil som kört över grannens sköldpadda, katt eller varför inte 2-åriga Gert? Sätt upp en fartkamera också.

Jag skulle också tröttna. Jag skulle nog sätta upp ett hemmagjort rödljus, som dessutom aldrig slår om till grönt.



Student utan regn

Inatt har det regnat i stort sett hela natten. Det skulle liksom vara så typiskt att det regnar på studenten men faktiskt så höll sig regnet borta när studenterna gick i kortegen.

Jag vet inte hur vanligt det är att studenterna går i en kortege klassvis i en kortege men här har det varit så så länge jag kan minnas. Vi har även något som heter "Utkastare" Det är tvåorna på gymnasiet som åker runt på en cykel som är lövad och ballonger på. Killarna har svarta finbyxor, smoking, vit skjorta och hög hatt blåsandes i visselpipor och dricker nåt som har alkohol i sig.

Tjejerna har nätstrumpor, smokingkavaj, vit skjorta och hög hatt. Deras cyklar ser likadana ut som killarnas och jag har nog aldrig sett någon av dom utan varken visselpipa eller nån flaska med lite alkohol i. Dessa cyklar runt hela dan och när studenterna kl 14 går från vår stora gymnasieskola ner till stan och förenats med sina firare och dom åkt hem cyklar utkastarna även hem till folk. Varför det heter utkastare är för att tvåorna kastar ut treorna/studenterna och själva blir störst till hösten.

Så jag håller tummarna för att regnet håller sig borta även tills alla studenter ligger i sina sängar inatt!

När jag cyklade från sjukhuset idag träffade jag på några utkastare, dom cyklar fort!

 

 


Får nog flytta ut till skogen

Ni som har sett animerade filmer med hundar och katter som försöker komma igång och springa vet att dom kan stå på samma ställe och springa i några sekunder innan dom kommer iväg. Då har jag också animerade husdjur för mina golv är så hala att mina katter gör samma sak och när dom ska stanna så är det typ så att dom dunsar in i väggen med huvudet före för att dom inte bromsade i tid.

Mina grannar under kommer nog lämna en lapp i min brevlåda snart om att jag antingen ska avliva mina djur eller flytta ut i skogen. Mina katter verkar nämligen tro att dagen börjar på natten för det är då dom är som mest aktiva. Undrar om jag fått två hamstrar?

Imorse när jag kom upp var vartenda skåp öppet i köket och dom hade slaktat en full toalettrulle som jag hade på en hylla i badrummet som jag i min enfald trodde att dom inte skulle nå, så fel jag hade. Det var toapapper i hela badrummet plus i hallen. Får jag inget samtal från min hyresvärd snart så tror jag nog att mina grannar under är döva eller väldigt tålmodiga. Jag funderar på att åka och köpa mattor för att klä alla golv. Antingen det eller sätta möbeltassar på katternas tassar. Vad tycker ni?




Lite mer bilder

Ja det var ju inte bara jag och min dotter på restaurangen. Här är resten av gänget.

Mina föräldrar längst bort, syster till höger och hennes karl till vänster

 

Syskonen Angelica och Marcus

 

Jag har hört att dom ska vara fullt normala men nu tvivlar jag faktiskt, syskon som sagt

 

 


En lyckad examen

Så kom då dagen då dottern fick veta vad vi skulle göra för henne. Min syster med familj åkte hem till henne och ringde på.

En champagneflaska och en bukett blommor fick hon då

 

Dom hade såklart pimpat bilen lite dock inte innan dom åkte till henne (dom bor i grannkommunen) isåfall hade nog ballongerna sett ut som kondomer för jättar eller nåt.

 

 

Detta är dock inne i stan

 

Sen blev det till att åka till restaurangen som jag bokade för drygt 2 veckor sen. Inte lätt att få plats 8 stycken på ett så litet ställe. Jag var där en timme innan och fixade i ordning bordet lite med en bordsflagga, blågula serpentiner och satte en bukett i vas. Det var en grekisk restaurang och det var hur mycket mat som helst.

 

 

Biffsteki med fetaost emellan, SÅ gott!

 

Självklart blev det lite fler kort.

 

 

En blågul bukett från mig

 

Cider till maten

 

Mor och dotter

 

 


Lagom är bäst -för kroppen

Sedan jag fick gå från mitt fd arbete för 1.5 år sen och med en ond rygg och två onda fötter har jag gått upp massor i vikt, det är ju inte hälsosamt såklart. Nu har jag fått tillbaka min cykel för att försöka gå ner i vikt för jag själv mår inte bra av att vara större.

Donna Simpson däremot, hennes mål är att bli världens fetaste. Idag äter hon 17000 kalorier om dagen. Hon tycker att ju större man är desto sexigare är man. Naturligtvis får man se ut som man vill men vill man dö i förtid så är ju detta är väldigt bra sätt att göra det på. Lagom är bäst för kroppen helt klart.






Grattis prinsessan Madeleine

Medan det är full rulle runt Victoria och Daniel och deras bröllop fyller Madeleine år idag men i Sverige är hon inte.
Hon fyller 28 år idag och firar dagen i New York och Bahamas. Låt henne få känna sig lite friare nu snälla.
Jag tycker faktiskt att Madeleine är Sveriges vackraste kvinna och det har jag tyckt i flera år.

Hon kommer nog hem till sin syrras bröllop iallafall så jag hoppas att hon pustar ut nu för när hon kommer hem så lär det bli mycket fokus även på henne.

Grattis igen och ät en kokosnöt för mig också!

 

 




Tryggt med en undersköterska i familjen

Igår tog min dotter examen, idag är det första dagen som färdig undersköterska alltså. Idag ska vi fira henne lite. Det är lite hemligt för både er och henne. Jag vet att hon läser min blogg i smyg så ni får veta mer när jag är hemma från det okej? Bra!

Hon kommer vara arbetslös i 3 veckor sen går hon på och ska jobba på LSS= Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade hela sommaren. Hon har ju jobbat där ganska mycket sedan i november och stormtrivs med det. Jag tror inte att hon kommer få problem att få jobb efter det heller om jag ska vara ärlig.

Jag är så stolt över min dotter ska ni veta. Hela grundskolan och gymnasiet har hon i stort sett varit skoltrött. På alla utvecklingssamtal jag varit på har det låtit ungefär så här varje gång: "Emelie är ju jättesnäll, trevlig och söt MEN hon pratar lite för mycket". Betygen har inte varit dom bästa och hon hoppade av gymnasiet när det var 4 månader kvar så det blev aldrig någon studenten för henne. Det känns surt idag för henne förstås men hon har tagit revansch med bravur! Hon har alltid tyckt illa om sjukhus, vägrat äta på samma tallrikar och ätit med bestick på sjukhus för att hon tyckt att det är äckligt pga att det är sjuka som har ätit på och med dessa, diskmaskin vet jag inte om hon tror att sjukhus inte har.

Hon har sagt att skulle hon vara tvungen att ligga på sjukhus så skulle jag komma med både mat och porslin hemifrån. Ett år senare säger hon att hon tänker läsa till undersköterska. Jag var väldigt skeptisk till det men lät henne prova på det och hon har gjort väldigt bra ifrån sig och älskat varenda praktikvecka hon varit ute på. Hon har matat människor som har dregglat och samtidigt ätit med dom. Bara det är stort för att vara hon.

Nu är hon alltså färdig, har en utbildning och kämpat sig igenom 1 1/2 år och kan verkligen vara stolt över sig själv! Därför ska hon få ett litet firande för detta ikväll bara för att visa henne att hon gjort ett jättejobb och utvecklats. Mamma är stolt så stolt!





Student 2010



Ikväll har jag alltså vart på min kusin Fredriks studentkalas. Han har gått nåt byggprogram eller nåt med grävmaskiner, är inte helt säker men flera små grävmaskiner fick han iallafall.

Han var lite rund under fötterna men det SKA man vara när man tar studenten, allt blir så mycket roligare då tycker jag.

Smörgåstårta bjöds det på och vi var nog säkert 40 pers där sen blev det tårta med jordgubbar på. Jag skulle precis ta kort på tårtan när min mobil fullkomligt skrek BATTERINIVÅ LÅG! Så det sket sig rätt duktigt.

Men det var kul och många presenter fick han, bland annat flera ölglas och såna där "flytta-hemifrångrejer"

Regnet höll sig borta tack och lov för vi satt ute.




Bingo igen!

Jag har ju skrivit om mina erfarenheter av Bingo förut men det är ju ett kul spel eller hur? Bingo i alla former. Det finns massor med sidor på nätet tex, det finns drive-in, bingohallar, bingolotto mm.

Hur många av er spelar bingo på nätet? Jag har hittat en sida som har samlat alla eller några bingosajter för er som vill veta mer. Där står det tom information om bingo. Det är intressant läsning. De har även bingo online, en bingoguide, bäst bingo och månadens sajt. Denna månad har de Min bingo där du kan se Lasse Kronér, ett riktigt proffs när det gäller bingo alltså. Titta in vetja!

Sidan som har allt detta heter Allaboutbingo, klicka på länken så kommer du dit. Ha så förbannat kul! Kanske får du ihop till en semesterresa till Bali, grannkommunen eller varför inte en cykeltur till Gotland?



 

 




Konstiga drömmar

Jag släckte lampan 1.08 och jag slocknade nog en minut senare. Mina drömmar, eller ja, jag kommer ihåg den sista för det är i stort sett bara den vi minns.

Jag bytte blöja på nån bebis som hade så mycket bajs så man skulle kunna tro att det var en vuxen. Sen helt plötsligt var det som Farmville där en gammal jobbarkompis stod i en flod med sina kossor och det var inget konstigt alls tydligen för där fanns flera personer med sina djur.

Innan vaknade jag halvt av sendrag i vänster ben. Det är ALLTID i vänster ben jag får det. Jag masserade lite och somnade snabbt om, nu är jag jätteöm där.

Varför är mina drömmar så fruktansvärt konstiga?

Ikväll ska jag iväg för att fira en kusins student. Han tar den i en annan stad men vi ska bara hem till dom för att ta emot honom. Vädret ser inte så great ut tyvärr, det har regnat massor inatt men nu verkar det hålla upp. Hoppas att solen kommer fram innan han springer ut från skolan.

Grattis till studenten Fredrik!


...och där tog sagan slut för Lunarstorm

För 10 år sen hade jag ett konto på Lunarstorm, det var där alla hängde innan Facebook kom. Då ansågs det inte som ett fjortisställe som det blev senare, ja och ett tillhåll för pedofiler såklart. Jag själv var väl där ett år och gick inte in mer. Det fanns så många andra sidor man kunde vara på.

Nu stänger dom för gott och det är på både gott och ont såklart.

Vila i frid!

 

Har du haft ett konto på Lunarstorm?

 

 

 


Polen - ett steg längre

Kan inte lagen i Sverige när det gäller våldtäkt mot minderåriga vara samma som i Polen? Det vore ju rena drömmen.

Polen inför nämligen en kemisk kastering på våldtäktsmän som förgripit sig på minderåriga och incest nu. Underbara nyheter!

Skitbra! Låt oss göra likadant, NU!



I love Google

Det är alltid lika kul att se vad folk söker på. Denna får dagens pris.














På bilden ligger min systerson Marcus på en spikmatta och har ingenting med trosor att göra alltså. I love Googles skeva sökresultat.






Style is back!

Hur många 60 och 70talister har inte stått och åmat sig till dåvarande Freestyles låtar? Var det någon som fattade vad dom sjöng? Inte jag iallafall, inte då men nu vet jag.

Nu har dom kommit med en låt som kommer bli sommarens stora hit, var så säkra!

Hoppas att den funkar från Youtube här för det gjorde den inte för mig men jag hörde den nyss på radion.




Underbar låt eller vad säger ni?

Skaka rooooompaaaaa!


Nu tar dom in vilka som helst

Idag undrar jag om dom inte tar in vilken personal som helst på sjukhusen. Ja på Vårdcentralen vet jag ju att vem som helst verkar kunna få jobb men nu gäller det hudmottagningen. Den ordinarie sköterskan var inte där utan istället hade dom satt nån ordförande från De förvirrades förening. Nån veligare människa har jag nog inte träffat på inom vården förut.

Hon fick fråga mig hela tiden hur det skulle vara.

Sköterskan: -Ja då ska du bada nu då eller?

Jag: -Eh ja precis med kali i. (Jag har varannan gång kali och varannan olja)

Sköterskan: -Aha, kali kali, kali var det ja.

Människan snurrar runt i rummet och undrar var den flaskan står någonstans. Jag fick visa henne och hon tar fram ett decilitermått.

Jag: -Dom brukar bara hälla i lite utan mått.

Sköterskan: -Aha då gör vi så istället då.

Till slut lade jag mig i badet iallafall och tog upp en tidning som jag säkert redan läst några gånger. Japp ett julnummer.

 

Och inte vilket julnummer som helst utan från 2004, det ni!

 

Kanske lite dags att skaffa nya tidningar nu eller vad tycker ni?

 



Kan ni tänka er att denna rosalila färgen blir brun på kroppen? Så är det iallafall


Efter badet var det dags att sola igen och bara hennes förberedelser tog en kvart. Man måste värma upp rören först och knappa in en jävla massa siffror för joul och skit. Hon förklarade hur hon gjorde och varför.

Jag: -Ja jag vet, detta är 11:e gången jag solar.

Sköterskan: -Ja då kan du det här nu förstår jag. Men nu trycker jag alltså in för dom korta rören först och sen dom längre.

Jag: -Ja precis, det vet jag. Det är ju 11:e gången jag är här.

Sköterskan: -Aha, så då kan du det här nu då.

Hon är inte bara från De förvirrades förening utan även från föreningen med superkort minne alltså.

Jag: -Japp jag kan det här.

Sköterskan: -Så, nu kan du gå in och ställa dig.

Jag ställde mig på pallen och drog ner glasögonen då.

Sköterskan: -Japp nu trycker jag här nu då, är du redo?

Jag: -Har aldrig varit mer redo.

Sköterskan skrattade till lite och tryckte och där brukar dom andra sköterskorna gå ut men hon satt där, efter 5 minuter:

Sköterskan: -Går det bra?

Jag blev förvånad att hon var kvar, det blåser ju en del därinne så jag hörde inte att hon satt där.

Jag: -Jajjemen!

Sköterkan: -Gott!

Efter 10 minuter när det var slut så hade hon gått ut iallafall.

Så här ser man ut direkt efter solningen.

Snygg badrock va?

 

Hoppas innerligt att det bara var denna dag hon var där.

 

 

 


Ja men det är ju som vanligt då

9.30 ställde jag klockan på inatt när jag skulle sova. När vaknade jag tror ni? Just det, 7.18! Jag sov med masken på mig inatt för första gången på en vecka men inte sjutton känner jag mig utvilad. Jag har bara massa märken i hela fejjan, hela näsan ser ut som om den varit med i en mindre boxningsmatch. Ett märke i pannan har jag också och det känns lite som att jag blivit ihoptryckt i en komprimator. En sån där maskin som trycker ihop lådor och skit om ni inte vet hur en sån ser ut eller hur en sån funkar. Jag har jobbat på Elux och där hade vi såna.
Min hals kändes också som att jag rökte ett helt paket med cigg igår trots att jag inte rökt ett enda bloss sen nyårsdagen.

I fredags fick jag veta att jag bara skulle vara på Hudmottagningen 15 gånger. Idag är det 11:e gången så det är bara 4 gånger kvar. Mina utslag på lår är mycket bättre men inte borta så jag får väl sitta på Ewas balkong och sola eller nåt.

Vi har ingen sol här idag, har ni? Skicka hit den i såfall.


Nu kan jag pusta ut

I lördags morse körde ju min dotter och 4 av hennes polare upp till Stockholm för att hoppa på partykryssningen till Riga.

Efter 45 timmars festande är hon nu hemma igen. Det är alltid lite pirrigt när hon åker iväg så där men mest nervös var jag nog för att det var hon som skulle köra till Stockholm men jag har nog underskattat henne antagligen för att jag själv aldrig skulle köra till eller i storstan, jag är alldeles för feg för det. Som längst har jag kört till Landvetter och lämnat mina föräldrar som skulle utomlands och skjutsade dom dit som tack för att jag skulle få låna deras bil i 2 veckor.

Hon blev väldigt nöjd med min städning också. Måste kännas gött att komma hem när det är storstädat och man bara kan lägga sig i sängen/soffan och slappa.


Lite blandat 2

Kl 8.30 cyklade jag till Ica för att köpa kattsand. Det var bara 3 dagar sen jag bytte sand så egentligen behövdes det inte men jag bytte iallafall och varför, jag frågar..VARFÖR sätter sig katterna och skiter det första dom gör trots att dom kanske gjorde det strax innan jag åkte till Ica. Sätter ni er och skiter när ni precis städat toaletten bara för att? Sitter ni där och bara åh vad jag måste göra nr 2 enbart för att toan är ren. Detta händer varje gång jag städar kattoan. Det slår liksom aldrig fel!

Ska tillägga att hon blundar också

 

 

I fredags gjorde jag ju chipslåda till Ewa och mig och sen skulle det bara bli nån cider eller två, som ni läst förut så blev det lite till liksom. Jag vet inte riktigt vad det var i den där lådan men både jag och Ewa såg gravida ut. Kolla här bara.

 

 

Nej jag spänner inte ut den men som tur är blev den mindre

 

Vad jag vet så brukar lampor gå på el? Det gör iallafall mina.

 

Men tydligen är det inte en självklarhet.

 

 

 

 

 

 


Vill du vara med på tv?

Jag läste just min vän Utlandsmammans blogg och hon i sin tur vidarebefodrade till en annan blogg som förövrigt ger dig mer information. Bloggen heter Beckahbitch. För dig som vill vara med på tv alltså.

Gå in och glo vet ja!


Rent!

Sådär! 4 timmar tog det att städa min dotters lägenhet, jag trodde nog det skulle ta mindre tid och hon överdrev verkligen inte när hon talade om att hon inte hade diskat på 3 veckor och att det låg grejer överallt. My god va grejer det var och hur mycket tallrikar och glas har människan egentligen? Det tog mig 40 minuter att diska och jag trodde min rygg skulle gå av där ett tag efter diverse rörelser. Jag går numera sämre än min 68-åriga pappa.

Jag antog utmaningen då min dotter frågade om jag kunde städa hennes lägenhet medan hon är på Summer cruise till Riga. Hon har ju haft SÅ mycket att göra i skolan och med den och blir nu färdig undersköterska på onsdag så jag sa ja. När jag tänker efter nu så skulle nog svaret blivit nej istället men nu jävlar är det rent och inte har jag blivit en bättre fönsterputsare heller. Jag får inte ränderna att försvinna men det ser nog bättre ut än innan då man varken kunde se ut eller in.

Hon har nog lika mycket kläder i sina garderober, i ikeapåsar som jag haft under hela min livstid eller nåt. Hon skulle behöva bo i en tvåa varav det ena rummet agerar garderob.

Egentligen skulle jag ha fotat före och efterkort på hela lägenheten men det kom jag på lite sent.

Nu ska jag nog ta och gå och dö en smula.


Studentflak förbjuds i Stockholms innerstad

Jag är lite kluven över förbudet här. Här i stan är det inte så att hela klasser åker på ett flak runt staden men däremot i grannstaden som jag fick se när min systerdotter tog studenten för 2 år sen. Det är många flak som går sakta genom staden och ibland flera varv. Igår läste jag att det i år går ut 75000 studenter och av alla dessa är det i genomsnitt 10 stycken som skadar sig. Det är för mig en väldigt liten siffra.

Det blir stopp i trafiken i Stockholm, studenterna kanske kastar ölflaskor hej vilt omkring sig men att förbjuda ett av livets absolut lyckligaste dagar är lite hårt. Det är för studenten man tar sig igenom alla år av slit. Jag tycker då att just i Stockholm borde skolorna ha olika dagar då studenterna går ur om det nu inte redan finns.

Pridefestivalen med flera hundatusentals människor som går i paraden är ett bra exempel på att det stoppar upp trafiken men det gäller ju att planera sin körning när man vet att det är såna här grejer i stan eller hur?

Hoppas att förbudet hävs och man låter studenterna få en dag att minnas resten av sitt liv!

 

 


Bakis? Näe inte ett skit

Jag vaknade kl 6.18 på rygg, täppt i näsan och väldigt törstig. Munnen var ungefär som min mus skulle vara om  en man tog fram sin snale, kruttorr!

Jag gick upp och drack 3 glas saft på raken och 2 glas Samarin.

Satte på datorn som uppförde sig något segt, undrar vem det var som drack igår egentligen, jag eller datorn.
Den var fruktansvärt seg och inte bara på internet utan hela skiten. Tryckte jag på en ikon tog det ca 2 minuter innan den reagerade. Jag rensade med CCleaner, hjälpte inte, jag virusskannade den och inte ett enda virus, körde Advanced Systemcare och inte heller där blev det bättre. Då gjorde jag något som jag absolut inte rekommenderar. Jag tog fram dammsugaren och hårfönen. Stängde av datorn (bara det tog 5 minuter), öppnade datorn och där kunde jag lätt få ihop till en liten kattunge.

Jag dammsög, jag blåste med hårfönen så dammet yrde och dammsög igen. Satte ihop den och startade. Voila! Den funkade som den skulle igen. Gött!

Idag är solen framme igen och jag sitter här och oroar mig lite. Min dotter och 4 polare är på väg upp till Stockholm för att åka på Sommarcruise till Riga. Min dotter kör och resten sitter och dricker typ. Jag sa till en av hennes polare som förövrigt är Ewas syster att dom lånar säkert ut flytvästar till alla som dom kan gå omkring med, ifall att liksom.

Det kommer säkert bli skitbra och skitkul. Jag och Ewa ska nog åka på en pensionärsresa för vi fick inte åka med, vi var bara pinsamma om vi skulle åka med. Vad tror dom? Jag och Ewa som är så ungdomliga och vi skulle säkert kunna supa alla ungdomarna under bordet.

Idag står inget speciellt på schemat mer än tvätt kl 17 då. Vad ska ni hitta på?




Ge mig en applåd

Just nu behöver jag massor med applåder.

Dels för att jag inte stavar fel trots att jag egentligen är ganska full och dels för att jag.. ja ge er själva en anledning till det.

Jösses. Att festa med Ewa är ingen barnlek. Hon accepterar inte ett nej förstår ni. Ja när det gäller alkohol alltså. Man FÅR inte säga nej till en snaps, inte till 5 stycken heller. Jag har ikväll druckit 3 cider 7.0

 


Och man får inte säga nej till en öl på krogen. Fattar ni hur jag får koncentrera mig för att inte skriva fel nu eller?
Det är massor.

Jag ser heller inte klok ut ändå ville en karl följa med mig hem. Hade det varit förr i tiden så hade jag inte suttit här utan jag hade rullat runt i sänghalmen med denna okända karl!

 

Få bara inte för er att jag är sketfull på den här bilden..

 

 

 

 


Sån är jag

Jag är ju inte bara flata. Jag är ju väldigt grabbig också, butch säger en del och även jag. Jag har hellre på mig boxerkallingar än trosor. Dels är dom skönare och dels trivs jag inte i trosor. Dom trosor jag har skär in här och var men det är ändå inte string. När jag är på Hudmottagningen så har jag trosor just för att inte få undrande blickar liksom.

Detta är ett av dom

Snyfta inte för att det är min dotter som har köpt dom för det har jag gjort själv tyvärr

 

 


Bränt av hjärnceller?

Dom första 2 dagarna efter att Nogger blev kastrerad var hon lite slö, låg mest hos mig i sängen och jag gillade läget liksom. Nu i två nätter har hon varit en pina i arslet. I morse vid 4.30 vaknade jag av att hon hoppade jämfota på min mage och bröst. Jag vrålade att hon skulle ut från sovrummet så att jag kunde få sova.

Nogger: -Är du inte klok?! Jag och Iza har vår bästa timme nu!

Jag: -Kan ni ha den bästa timmen någon annanstans kanske?

Nogger som låg på magen och hela huvudet under sängen där Iza låg hånskrattade samtidigt som hon retade Iza med tassen och lät ungefär så här "Woho, woho, woho, woho" och Iza blev mer och mer irriterad, drämde till Nogger så hon flög som en pallevante mot mig så hennes bajshål hamnade i fejjan på mig. Jag ska nog vara glad över att jag inte just då hade ute tungan.

Nogger vände sig om mot mig, svart i ögonen och väste:

-Nu du matte, nu är det krig!

Hon hoppade ner, tog fram en morakniv från hålet i magen som veterinären verkar ha glömt och började jaga Iza genom hela lägenheten. Jag gick upp och stängde båda dörrarna till sovrummet och somnade om.

Jag har hört att katter blir lugnare efter en kastrering men vissa verkar mer ha bränt av några hjärnceller av morfinet.




En pantertant kort

Jag är nog inte ensam om att ha suttit klistrad framför teven när serien "Pantertanter" gick va?

Jag och en kompis satt på Facebook senast i förrgår och pratade om den serien då hennes mormor är lik dottern i serien.

Den frispråkiga, översexuella och enligt mig den snyggaste av Pantertanterna är nu död. Rue McClanahan som spelade Blanche Devereaux blev 76 år. Jag verkligen älskade den serien.

Nu är du fri att charma alla karlar i hela himlen "Blanche". Vila i frid!

 

 




Sorry jag känner inte igen doften i din röv

Nu har Iza kommit så pass nära Nogger igen att hon luktar henne i röven men tyvärr tror hon inte att det är Nogger än, hon fräste Nogger i röven så hon nästan flög in i väggen. Det brukar liksom vara tvärtom annars..att luft kommer UR röven inte i. Fast det beror i och för sig på sin läggning kanske. Kan säga att jag inte har den läggningen att blåsa luft i andras rövar. Jag är bara en vanlig flata som gillar musar. Gillar du också musar och är tjej så lägg en lapp i min brevlåda så noterar jag det.

Jag och Ewa skulle egentligen till hamnen och flukta idag igen eftersom hennes yngste son har blivit sjuk. Precis när jag skulle gå var jag tvungen att sprutlackera toaholken innifrån och efter det vågade jag inte gå utanför dörren. Sorry om ni är så urbota korkade att ni sitter och äter framför datorn och läser det här. Jag är den nya smala dieten. Sune..om din mage får välja.

Nej det finns inget kort på holken så var inte oroliga för att maten ska komma upp. Det finns redan en BajsMalin.




Varmt men fläktar skönt

Jag har varit på stan med Ewa, hon ska på sommarfest med sin yngste son och hämtade fika hos hans pappa.

Vi tog en glass på torget också, vi har ju lyckan att ha en egen glassfabrik här och det finns ingen godare glass än vår!

 

När vi hade suttit där på bänken ett tag så frågade en utlänning på bänken bredvid vår om Ewa pratade arabiska. Lite grann sa hon eftersom hennes exmake är från Libanon. Han frågade då om hon är från Afrika. Vi tittade på varandra och trodde inte han var klok. Hon har visseligen färgat sitt hår svart och är väldigt brun men han hade nog köpt sig jordens mörkaste solglasögon om han trodde hon var från Afrika förstås.

 

Hoppas att ni haft en bra dag så här långt, det har jag!

 

 


Stålfarfar har blivit pappa - återigen

En del nöjer sig med 1,2 eller 3 barn medan andra är uppe i 12 stycken vid 71 års ålder.

Richard Roden, 71, i England fick sitt första barn för 50 år sedan och har nu fått tvillingtöserna Ruby och Emily.

Han kommer ju inte direkt vara den där pappan som kan springa och putta på cykeln när dom ska lära sig att cykla.

Hans fru är 25 år och jag kan ju förstå att hon vill ha barn om hon inga innan hade. Jag ska inte döma någon men hur vill man vid den tidiga åldern ha en så gammal man? Vad har dom gemensamt?
Dom säger också att dom vill ha fler barn om ett par år (?) för han har bara grabbar innan töserna kom. Men kan det inte vara bra där nu då? Han har fått sina flickor liksom.

Jaja, dom gör som dom vill men om några år kanske hans "simmare" inte är så levande? 4 miljoner spermier med rullatorer.


 

 



Bredbandet

Godmorgon! Jag är supertrött efter att ha kastat ut 2 katter från sovrummet då dom tydligen fått för sig att man kan pilla bort "ploppar" från datastolen, dvs såna där man skyddar skruvarna med, då var klockan 2, kl 4 hade jag klåda på benen så jag var tvungen att gå upp och duscha. Det har vart varmt i rummet efter att ha haft dörren stängd så då vaknade jag av det. Kl 9 fick jag ett sms från min bredbandleverantör om att bredbandet nu är igång och att skulle felet kvarstå så skulle jag höra av mig.

Har dom ingen som helst koll på varandra där? Jag har mailat med säkert 10 personer på det där stället innan bredbandet kom igång, även om jag hade kvar alla frågor och svar i mailet så verkade ingen av dom läsa det där. I tisdags mailade jag om att det nu är åtgärdat eftersom det ringde en gubbe som nu hade kollat upp det och att han hade gjort fel. Tänkte att jag där skulle bli kvitt dom. Nähä då kom ett till mail om att en felanmälan hade gjorts. Eh hade dom inte läst mitt mail alls?

Jag ringde tom in för att få kompensation på dom dagar jag inte hade bredband och han hade skrivit att det blivit åtgärdat och att dom drar av på nästa räkning.

Kl 9 idag fick jag ett sms om att det nu är åtgärdat alltså. Eh jaa det har jag ju vetat i 2 dagar liksom eftersom jag fick samtalet från gubben om att det funkar! Naturligtvis hade jag smssignalen på och vaknade av det. Jävla nötter!

Idag ska jag och Ewa gå på stan, det är lika underbart väder ute som igår. Kanske det blir hamnen ikväll igen.

Vad ska ni hitta på?


Lite blandat

Jag är så glad att jag nu har en lägenhet som har fönster åt två håll. Då får man lite bättre utsikt liksom.

Detta träd har jag utanför mitt vardagsrumsfönster, fråga mig inte vad det är

 

Också från mitt vardagsrumsfönster

 

Jag och Ewa gick ner till hamnen och satte oss ikväll och blev kvar där i 3 timmar. Underbart väder och väldigt mycket folk. Det är rogivande och sitta där och bara vara och glo på folk såklart.

 

 

En bit av hamnen där vi satt

 

Detta är en pygmébild tydligen. Det är iallafall en vattenskoter med 3 killar på

 

 


Energiknippe

Jag vaknade 4.30 imorse. Det är ju några timmar sen om man säger så. Jag vaknade av att Nogger hoppade på väggen och pep för glatta livet. Jag undrade vad hon höll på med och hon svarade att hon hade så mycket energi nu, det var inte sant så mycket energi hon hade, energi som har blivit sparad medan hon mådde piss i dagarna 2. Hon studsade mot väggarna så jag gick upp. Hon fortsatte med att springa fram och tillbaka i lägenheten, hon brydde sig inte om att Iza kom efter och försökte skrämma henne med sitt fräsande. Hon tog bara upp tassen och vrålade:

Nogger: -Talk to the hand tönt!

Iza såg förvånad ut och lommade iväg och hade just tappat sin makt.

2 timmar senare lägger sig Nogger i min säng, drar täcket över huvudet och somnar och här sitter jag och kan inte somna om. Jag är i klass med ammande mammor just nu känns det som bara att mina tuttar inte är sprängfyllda.


En hängiven besökare

Jag upptäckte för några veckor sen att jag hade en besökare som var inne ganska ofta på min blogg och jag måste säga att jag har då aldrig sett på maken till hängiven besökare, människan lusläser varenda inlägg jag gjort. Personen har gått från början då jag började i februari förra året och framåt. Jag överdriver inte om han/hon är inne mellan 5-10 gånger per dag och det är aldrig samma inlägg personen läser.

Ska jag bli glad? Smickrad? Rädd? Min blogg måste onekligen vara intressant iallafall. Jag behöver väl inte säga välkommen tillbaka till dig? Näe precis för imorgon lär jag se att du varit inne och fortsatt läsa mina inlägg.

Hur många av er andra har läst vartenda inlägg jag skrivit? Då menar jag ALLA!

Hur länge har ni läst min blogg?


Mer och mer säker

Som jag skrivit tidigare så fräste Iza mot Nogger så fort vi kom innanför dörren igår och hon har inte slutat än. Min teori är nog att hon tyckte det var jävligt skönt att Nogger försvann igår några timmar och trodde att hon skulle vara borta forever och blev väldigt  besviken över att hon var tillbaka. Varje gång Nogger närmar sig så blir Iza svart i ögonen och fräser skräckinjagande. Nogger springer pipande till mig och vill bara komma i trygghet från besten från helvetet.

Jag pratade med Mia förut och hon föreslog att jag skulle ta Iza med mig i buren och vara borta en stund så får vi se om det blir likadant. Tror nog inte att det hjälper dessvärre. Nogger fräser ju aldrig mot Iza hur mycket än Iza luktar annorlunda.

Jag får hoppas att det blir bättre. Jag ser ju att Nogger saknar sin kompis och att hon inte fattar alls varför Iza beter sig som hon gör. Inatt får hon sova hos mig igen så jag har lite kontroll. Mattes bebis är livrädd för mattes stygga korv. Bad bad BAD korv!



Bert Karlsson nyopererad - Talang hotad

2003 fick Bert Karlsson prostatacancer och opererades för det och redan då såg läkaren ljumskbråcket men gjorde inget åt det. Sen dess har Bert haft smärtor men igår blev det akut och en operation var nödvändig.

På fredag är det final i Talang och det är inte säkert att Bert kan vara med. Kan han inte få ligga i en sjuhussäng bredvid dom andra i juryn? Han skulle inte sluta att bjäbba för det tror inte jag. En talangfinal utan Bert är ju inte en riktig final eller hur? Jag röstar på sjukhussäng, vad röstar du på?


 

 



Spott och fräs

Igår när jag kom tillbaka från Djurkliniken mötte Iza mig. Hon tittade sig omkring och letade efter Nogger, lade sig i min säng, inte bara la sig utan gosade in sig, åmade sig, ålade och log med hela ansiktet. Jag reflekterade inte riktigt hennes humör där. Hon låg och myste nästan hela dan, ja tills jag hade hämtat Nogger alltså då hon fräste det första hon gjorde. Vi pratade om det förut Iza och jag.

Jag: - Iza, varför fräser du så fort Nogger kommer i närheten? Det är ju din kompis.

Iza: -Fattar du inget eller? Igår när hon var borta så njöt jag i fulla drag och trodde du hade gjort dig av med henne för gott! Äntligen liksom.

Jag: -Men det kommer ju inte hända förstår du väl. Här kommer hon hem och har opererat sig och får din andedräkt i nyllet det första hon får och du fortsätter nu idag.

Iza: -Jag vill inte ha henne här! Hon luktar alldeles för gott, en katt ska lukta katt och inte som om hon legat i en rosbuske! Hon är en fjolla, hon är en pina i arslet gånger 2! Öppna balkongdörren så jagar jag ut henne så hon hoppar över räcket, snälla?!

Jag: -Knäppgök, va nu snäll annars blir det inget godis på ett år.

Iza lommade iväg och la sig under sängen.