Puh jag är inte ensam om det..

Ewa tog mig på chatten och skulle berätta sin dröm hon hade inatt eller om det nu var på eftermiddagen, det framgick inte. Jag har ju knäppa drömmar och nu har jag bevis på att jag inte är ensam.

SOM jag har undrat om jag varit ensam!



Jag tog mig inte till brasan

Hela dan har det varit skitvarmt, sen tog Ewa mig på chatten på FB och skrev att det regnar i en grannkommun och var svart i en annan, jag tittade ut och fick se att det var sketmulet. Syrran ringde och sa att jag skulle infinna mig nedanför för att ta emot ett busskort som ska aktiveras senast idag och sen kan man åka i hela Västra Götaland i två veckor helt gratis, synd att jag inga pengar har för det är ju inte så där göttans att åka ner till götet och inga pengar har liksom. I alla fall så gick jag ut i shorts och t-shirt och höll på att frysa ihjäl. Det var inte varmt för fem öre längre! Väntade på att det skulle falla stora isblock, isbjörnar och annat som har med is att göra från himlen.

Ewa och jag bestämde oss för att skita i brasan och min mage är inte hundra heller efter pizzan så det blir till att cykla järnet till stationen och aktivera busskortet och cykla lika fort tillbaka hem för att värma mig.

Skitväder på valborg...som vanligt!



Besök av dottern

Dottern var på väg in till stan från grannstaden där hon jobbat från igår till idag som hon förövrigt nu fått en "tills vidareanställning" på som personlig assistent, grattis till henne! Stolt mor är jag minsann!

I alla fall så smsade hon: "Har mor sol på sin balkong? :)"

Jag smsade tbx: "Japp det har mor, vill barn komma hit och sola?"

Dottern: "Barn vill komma och sola ja, hämtar pizza sen vid lunch :)"

Jag: "Okej när kommer barn då?"

Dottern: "Barn kommer om typ 15"

Jag: "Välkommen barn".

Dottern: "Tack mor".

Hon kom hit och vi gick ut på balkongen och satte oss, eftersom jag både har väggar och tak blev det rätt hett men vi satt kvar.

Jättesnyggt, särskilt när hon står så det kommer valkar men hon är glad och frisk och det är huvudsaken. Vid halv ett fick JAG hämta pizzorna rätt över gatan, själv slängde hon sig i soffan, jaja det är ändå hon som har jobbat natten och inte jag.
Efter pizzan gick vi ut igen sen var hon tvungen att åka hem för att duscha och byta om och för att jobba ännu ett nattpass. Alltid lika kul att få besök av henne förövrigt.







Ingen lång väntan där inte

När jag var gravid så hade jag faktiskt mens som vanligt dom första 2 månaderna tror jag det var, sen försvann den och visst finns det tjejer som haft mens hela sin graviditet men det är ovanligt såklart men det händer.

Att vara gravid är ju underbart, man får vara med om dom första sparkarna (sen kommer helvetessparkarna i revbenen), man kanske mår illa (jag mådde dock inte illa en endaste dag på 9 månader), man får en gravidmage osv. När man får veta två timmar att man ska föda så kommer det ju som en chock såklart och man har missat 9 månaders härlighet.

Jonna Rudström hade haft blödningar i några dagar och smärtor i magen men trodde hon var på väg att få missfall, för gravid visste hon ju inte att hon var och absolut inte så långt gången heller.

Två dagar innan hade hon jobbat hårt och hade ont i ryggen men trodde det var en gammal skada som kom tillbaka.

När smärtorna blev så svåra så åkte dom in akut, urinprov togs och då kom läkaren med beskedet att hon var gravid och att hon skulle föda...NU!

Lille Lykke som flickan ska heta kom två timmar senare, hoppas att Lykkes syskon (om dom nu ska ha fler) får ett mer förberedande välkomnande.




Valborg

Igår gick jag och la mig innan spökena ens fått på sina kedjor, jag var skittrött! Jag vaknade runt 6 men tvingade mig till att somna om och jag sov till kl 8, utvilad! Yeeees liksom, när hände det senast? Ja det var ju ett tag sen och det händer inte så ofta så denna dagen får man ta vara på.

Ute skiner solen och den är nog här för att stanna idag. Då slipper dom kasta in bensinbomber i brasan eller stå med hårfön för att få grenarna att bli torra, underbart ju!

Idag var jag med om nåt som jag säkert inte varit med om förut, när jag öppnade sovrumsdörren så var INGEN av katterna  vaken, ingen Nogger som varken låg PÅ hallmattan eller under den. Inte vet jag när dom gick och la sig men dom får skylla sig själva. På nätterna ska man sova och inte busa! Ja om det inte gäller mig såklart.

Ja det var väl allt för nu, återkommer med bilder av brasan, ja dom av grenar alltså.

Trevlig Valborg på er!



Marcus Schenkenberg

Innan jag "kom på" att jag var flata så drömde jag faktiskt om denne Marcus Schenkenberg (Sveriges förste manlige modell ) flera gånger, han var lite av en drömman och han fick en alldeles egen sida på en hemsida jag hade en gång, så otroligt vacker, ja det var han på den tiden, idag tycker jag han är snygg men inte mer än så.

Häromdagen åkte han fast på Arlanda för att ha haft tårgas i sin väska, han säger att det kan ha varit en tjejkompis (som han skjutsade på sin mc som la sin handväska i hans väska under färden) och att den då hade trillat ur i hans väska. Den köper jag faktiskt, han har tränat kampsport, har en jävla massa muskler så varför skulle han ha sånt? Visst, inga muskler i kroppen skulle stoppa en kula men han hade knappast fått upp sprayen ändå. Hur många killar bär ens tårgas på sig?! Ja jag vet inte, hoppas bara inte han åker i fängelse, men det gör nog fångarna, hans rumpa är nog den fastaste, finaste och mest vaxade dom någonsin skådat! Han skulle ju inte få vara ifred fattar ni la!



Förövrigt var det med denna bild som han blev känd, 18 år, au pair åt 7 hundar som en gubbe ägde i USA och helt ovetandes om vad som väntade honom runt hörnet. En man fotade honom och gjorde så han blev modell. Ja ful är han då rakt inte!





Kanske..kanske inte

Imorse när jag vaknade, ja klockan var nästan så lite att tuppen precis hade vaknat så var det mulet, hängde nästan regn i luften, såg framför mig hur alla gick i täckjacka, toppluva och Graningestövlar och att det var en si sådär -10 grader ute och alla tankar på att grilla ikväll bara försvann.

Nu är det helt plötsligt sol ute så hoppet om att sitta i t-shirt och ett par shorts där kritvita ben uppenbarar sig verkar vara lite starkt faktiskt. Jag köpte en billig flintastek på Willys häromdagen så den ska läggas på om vädret håller i sig. Vi ska sitta i det gröna minsann, eller ja, det finns i alla fall gräs och buskar, det är det som räknas!

Förövrigt är det majbrasa imorgon och då ösregnar det säkert, man står och fryser arslet av sig enbart för att se skiten brinna, höra några brölande karlar i bakgrunden med studentmössor på sig, det är då man står och pratar i klungor med folk man inte sett på länge, vem fan står och lyssnar på brölande karlar?! Det är bara pausmusik.

Ska ni gå och se nån brasa brinna imorgon?



Jag är lite efter

Jag åt en sån sketgod köttgryta med ris, majs och har man brist på gelé så tar man lingon istället. Det knullade verkligen i munnen, jag är en baddare på detta, ja enligt mig själv, hade nån annan ätit det också så hade det säkert funnits en spyhink bredvid.

Ja, bilder ska man ju ha så varsågoda.




Ja förlåt så jävla mycket att jag hade ätit upp innan jag tog kortet! Ja klaga gärna på att jag inte har samma sorts bestick men jag vände faktiskt köttbitarna med en gaffel och tog en kniv som var vassare, varför ska jag ta en annan gaffel bara för att matcha? Näe precis!





Tur i oturen!

Jag gick ut lite tidigare för att jag skulle slänga sopor och lite annat, kommer ut och ser inte min cykel. Den fanns inte i cykelstället och jag blev vansinnig. Jävla idioter som inte kan låta andras saker vara. Helt plötsligt blev det ju lite bråttom till AF för att träffa SnyggBirgitta för det är ju inte runt hörnet precis. Hela vägen tittade jag överallt efter min cykel, men såg den inte, blev deppig för det skulle ju nu innebära att jag inte hade nån cykel, har ingen bil och buss är ju snordyrt. Såg dagarna då jag och Ewa skulle åka ut och grilla, cykla och bada, hur jag var tvungen att släpa på det jag hade handlat på ICA med min sketrygg. Jag tänkte onda tankar om idioterna som hade tagit den.








Så skrev jag ut på FB där jag gick och kokade av ilska. Fick många kommentarer men tog inte med dom i skärmdumpen.

På väg hem från ICA som jag smet in på på hemvägen gick jag lugnt, när jag kom till en tunnel in för att komma till framsidan av huset där jag bor står den, min cykel står där! Jättehel! Idioterna hade inte orkat bära den längre och antagligen inte fått upp låset för det är ett sketstarkt lås som en spiral som viras flera varv.

Där stod den och grät och väntade på mamma och tyckte synd om sig själv. Jag var bara tvungen att fota den såklart! Nu får den inte stå ute om nätterna längre utan blir inlåst med andra cyklar så den slipper frysa också i ett förråd!

Till er som snor cyklar, köp en egen jävla cykel era jävla kuksugare!



Sicken tur!

Igår kväll/natt pratade jag i 4 timmar med "människan från förr" i telefon. Hon sov över på jobbet och ja, det spökar där tydligen, ja det har dom vetat om hele tin då det har hänt en hel del där som inte har någon förklaring annat än att det är kvarglömda människor. Det skramlade till under natten medan jag fortfarande var i telefon och det där gjorde att "människan från förr" helst inte ville lägga på men mina pengar tickade ju iväg så vi la på och skulle smsa istället en stund. När jag skulle smsa så gick det inte, jag fick inte iväg det, visst är det typiskt? Det var säkert Knut, Bertil, Signe eller Märta som inte alls ville att "människan från förr" skulle få några sms från mig. Jag kunde smsa mig själv men inte till henne.

Idag ska jag tvätta, jag brukar ju tvätta kl 12 men av någon anledning fick jag för mig att gå ner till tvättstugan för att kolla att det verkligen var idag och kl 12, sicken tur att jag gjorde det för det är kl 17 jag ska börja! Det hade sett ut om jag kommit nedsläpande på 511 plagg plus täcken och kuddar när människan som börjar kl 12 står där näck och tänkt tvätta alla plagg inklusive dom hon/hade på sig, just det ja, man kan ju titta på tavlan bakom vilken tid man ska tvätta!

Nåja, idag är det i alla fall sol och idag ska jag träffa SnyggBirgitta på AF och hoppas vi kan slå våra kloka huvuden ihop för att komma på var jag skulle kunna tänka mig att jobba, eller rättare sagt, var det finns nån som vill ha mig och mina tre arbetshinder! Wish me luck liksom!



Nu äre så här dåra..

Jag har flera gånger skrivit detta under dom två år jag haft den här bloggen men en del vill tydligen fortfarande vara väldigt anonyma.

Några enstaka återkommande besökare till min blogg kommenterar och andra gör det aldrig. Nu undrar jag ju då. VARFÖR I HELVETE INTE DÅ FÖR?! Förlåt capsen men kände att det var nödvändigt. Ni är många som återkommer varje dag och till och med flera gånger om dagen från Sveriges alla hörn och kanter. Kommentera vet ja! Nej ni får inget pris och ni får heller inte mig för en natt, ni kan väl kommentera ändå? Please? Ni tycker ju uppenbart om att läsa min blogg för ni kan väl omöjligt klicka er in på den av misstag VARJE gång?

Gör mig glad, gladare, gladast genom att kommentera nåt. skriv gärna nåt om er själva också, nej ni behöver inte skriva vad ni har för bilmärke, färg på bilen eller hur många ungar ni har men skriv! Hoppas inte jag skrämmer iväg er för evigt nu bara för det var ju inte meningen....faktiskt!

Förövrigt har jag joggingbyxor och t-shirt utan bh under, ja ifall ni nu måste veta det!



Samtal med Iza mitt i natten

Jag har pratat i telefon med "människan från förr" några kvällar/nätter nu, det gör jag i sovrummet med båda dörrarna stängda och katterna utanför.

Så även denna kväll ringde "människan från förr", i förrgår var det likadant. Vi hade pratat några minuter när Iza skriker:

-Du ska ju inte sova! Det hör jag ju! Släpp in mig för fan!
Hon krafsade som sjutton på dörren och upprepade det hon just skrikit.

Jag skrek att hon skulle sluta och gå och lägga sig. Då var det tyst i någon minut och jag och "människan från förr" fortsatte vårt samtal. Då kom det:

-Du luras bara! Du säger godnatt och sen ligger du och pratar med folk på nätterna! Släpp in mig!
Krafsade hårdare denna gång, dunkade med tassarna, slängde sig handlöst på golvet utanför och skrek AJ AJ AJ!

Jag gick då naturligtvis och öppnade den där jävla dörren. In trippade Iza, hoppade upp i sängen och la sig, log mot mig hånfullt och såg inte alls så skadad ut.

Jag: -Men vart har du ont då? Du skrek som en stucken gris därute ju.

Iza: -Du känner mig tydligen inte, jag är expert på att både se och låta lidsamt.

Hon fick ligga där medan jag och "människan från förr" pratade vidare men sen sa jag att hon fick gå ut när vi hade lagt på.

Iza: -Skulle inte tro det du bruden! Jag ligger jävligt bra här.

Jag tog tag i henne, öppnade dörren och släppte ut henne, stängde dörren och gick och la mig i sängen.

Iza utanför: -Säger du att du ska sova men sen pratar med den där människan igen så ska jag banne mig sätta stopp för det!

Jag tillbaka: -Gör det du, om en månad kommer hon hit och då kommer vi vara två som säger godnatt till dig och sen fortsätter att prata i sovrummet...MED två stängda dörrar! Sug på den du!

Iza: -MEN VA FAAAAN....

Mer hörde jag inte förrän jag stängde av hörapparaten, satte på mig masken och njöt av en tyst katt.




Äntligen kom dagen

Många fick sina löner innan påsk, vi med aktivitetsstöd fick minsann vänta tills påsken var över, den här dagen har varit efterlängtad sen...för 4 veckor sen. Två dagar gör mycket att få vänta om man har så lite pengar att röra sig med som mig. Men idag äntligen kom dagen. Jag ringde min frisör och bokade tid, två timmar senare var jag där. Jag frågade honom om han trodde att jag skulle passa i stripes, ja två rakade sträck på varsida av öronen typ. Han svarade inte på om jag skulle passa i det utan bara "du är nog lite för gammal för stripes!". Tack för det karljävel. Han fortsatte med att han bara gjort stripes på småkillar mellan 10-12 år. Jag kontrade med att jag minsann vet flera som har stripes och dom är över 30 (människan från förr bl a) och han fortsatte då att han minsann aldrig under ALLA år hade gjort det på folk över 12. Jaja, skit i det då liksom. Jag gjorde inga men nyklippt blev jag och det är så jävla gött!


Sen kom jag hem efter en hektisk dag på stan, jag hade nämligen glömt min mobil hemma och det är ju verkligen BIG no no! Nu vet jag att den här stan har på tok för lite klockor för allmänheten och utomhus. Jag kände mig naken utan den och sprang som en skållad råtta för att göra mina ärenden fort. På apoteket var det hur lång kö som helst, så typiskt!

Sen kom jag hem och då tog Ewa mig på chatten på FB och då skulle vi åka med Annel (hon med gipset i nyår) och storhandla på Willys. Jag fick andas lite plus torka mig lite under pattarna sen gick åkte vi iväg så nu har jag lite mer fyllt i både frys och kyl. Jag åt ravioli ur burk (dock inte direkt ur) och sen tyckte magen att det där var ju inte ens ätligt så den bestämde sig för att skita ut det igen. Kul, eller inte!

Idag är det kallare ute men jag trotsade vädret och gick i shorts och t-shirt i alla fall. HA!



Den kom och den gick

Det har varit kanonväder hela påsken, sketvarmt så man har blivit bränd både här och där. Nu är det en vanlig tisdag och då verkar värmen tackat, bockat och försvunnit igen. Vad är det för jävla sätt? Är det termobrallor, dunjacka och fejkad pälsmössa som gäller idag?!

Men i och för sig så är det lite bra för då kanske det blir sommar när det ska vara sommar och kanske inte slutar lagom när barnen börjar sitt sommarlov, folk börjar sin semester eller när midsommarstången ska resas. Tänk om det är tjäle i backen, man får sitta med skidoverall och äta sill och häva i sig varm nubbe för att man inte ska frysa muttan av sig. Skulle ju i och för sig inte förvåna mig.



Jag läste förövrigt att det var sju ungdomar som försökte bryta sig in i Big Brotherhuset igår kväll bara för att träffa Gurkan. Dom klippte upp ett stängsel men sen gick larmet till produktionen. Smartass! Men säkerheten verkar ju funka efter då Rix FM:s morronzoopratare Ola Lustig tog sig ända in på gården och fick träffa Sara för att överlämna en bok.





Sommardag

Istället för att sitta i min lägenhet och på min förbannat varma balkong cyklade jag hem till Ewa och vi satte oss på hennes balkong, den är också väldigt varm men det är varken väggar eller tak. Där har vi legat sen kl 13 i varsin solstol, jag gick in några gånger för jag ville inte riktigt känna mig som en kokt flodhäst.

Hon hade kvar glasstårta sen hennes söner fyllde år så det tog vi varsin bit av.

Dinétårta som kommer från Klings är nåt i hästväg god. Ja det är nog Sveriges godaste till och med. Den finns tyvärr inte överallt i Sverige, vill ni kolla om den finns i er stad så gå in HÄR

Nu har jag kommit hem, tagit en kalldusch och landat i datastolen och ska nog dö en smula här innan jag diskar.




Väljer mina vänner med omsorg

Ni minns Annelie, hon som jag lagat mat med några gånger här va? Hon som varit på bild några gånger. Idag fick jag beviset på att hon är knäppare än mig, jag blev lite glad, inte bara för att hon är knäppare utan för att jag har valt mina vänner med omsorg.

Annelie mitt i smsandet: "Jag är konstigast!!!, Ha ha jag vinner!"

Jag: "Ja precis, priset blir en helnatt i ett madrasserat rum, congrats!"

Annelie: "TACK! *hoppar lyckligt upp och ner och slår mig i pannan med en falukorv*."

Där är beviset på att hon faktiskt har vunnit över mig och jag är ta mig fan inte ledsen över det! Tack Annelie för det!



Halleluja moment!

Jag har suttit och spytt galla över karln, jag har mått illa mer än en gång, jag har tänkt onda tankar om människan och önskat varje gång att han skulle åka ut och idag, idag ÄNTLIGEN åkte han ut! Rodney "hästballen" Da Silva! Så jävla gött. Det här kommer jag nog leva länge på tror jag. No more hästballe i rutan!


Rodney Da Silva från Big Brother



Litegrann då då

Ja jag har ju solat idag, inte så lite heller. Jag är rätt blek, eller ja, jag VAR blek på armarna innan, den färgen har ändrats. Det är lite aj aj AAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ nu i stället.

Detta är taget i badrummet, jag är något rödare i verkligheten




Sommaren är fan här!

Hemma efter några timmar i mina föräldrars sommarstuga, om jag tyckte det var varmt igår så var det fan så mycket varmare idag. Nästan helt vindstilla också men det gör inget. Helt underbart!

Orkar inte skriva så mycket om det hela, lägger ut kort i stället.

Påskmiddagsbordet, nom nom nom!





Lite osäkert varför det hängder en julgranskula i ett träd faktiskt, på landet skiter vi i det




Min kära syster som njuter i en av alla solstolar, vi undrade vart paraplydrinkarna var, det kom aldrig några




Min syster, min bror och min systerson, fjädrarna är det enda i påskväg tror jag




Systersonen Marcus spelar fotboll med...



...brorssonen Axel



Brorsdottern Elsa sitter förväntansfullt vid tårtan




Osså FettoSune då såklart!


Jag kommer somna före Bolibompa ikväll var så säkra!



Här blommar det för fullt!

Lilla Josefines pappa hade lagt upp ett kort på Facebook som han tagit i dagarna tror jag (han vet inte i skrivande stund om att jag hade taggat det) och jag var bara tvungen att göra en skärmdump av det och lägga in det, nu har det gått fort framåt!

Baksidan av vår teater, visst är det vackert?!





Påskdagen

Efter att ha sovit som en stock inatt vaknade jag 8.30 imorse och till sol! Underbart. Idag blir det till att fira påskdagen på landet med utedass, ingen el eller heller inget rinnande vatten men det är liksom skitsamma. Familjen kommer vara samlad, utom min dotter som jobbar idag i grannstaden. Påskmiddag,  vi kommer kanske ha smak av hönsgödsel i käften men skitsamma det också!

Kanske man går ner till vattnet och känner (egen "strand" 200 meter bort) vem vet kanske till och med doppar fötterna. Foto utlovas i så fall!

Solen skiner än mina vänner, hoppas det håller i sig hela dan!




Påskafton

Jag hade nästan ställt in mig på att fira påskafton i sängen och inte göra många knop, Ewa ringde runt 13 och vi pratade i en timme, hon undrade om vi inte skulle hitta på nåt. Då ändrade jag mig, hoppade in i duschen och cyklade iväg till henne. I 4 timmar har vi suttit på hennes underbara balkong, solat och bara slappat. Tog en öl, en till och nu är jag inne på min tredje men kom ihåg att det är över hela dan så ni inte får för er att vi dricker och är sketfulla.

Runt 19 var vi hungriga och då fixade vi kycklingfilé, pommes, sås och wokade grönsaker, så jävla gott! Om jag såg ut att vara i 9e månaden förut så har det fördubblats till 18e.

Jag är fortfarande kvar och nu kom Anneli (hon med gipset på nyår) så nu sitter vi här och jäser i soffan. Trött som en gnu efter att ha varit i solen så länge plus att gårdagen nog gjorde sitt.

Vad har ni hittat på idag då?



...Och folk dom fortsätter

Igår var det fest då hos Ewa, jo det är sant, visst är det ovanligt?! Riktigt chockerande faktiskt. Näe skämt åsido, det var trevligt dock är jag lite besviken på folk, här klagar dom på att det aldrig händer nåt i min stad och när det väl gör det så stannar dom likt förbannat hemma och glor på dumburken. Noice är ju ändå våra ungdomsidoler och nostalgi är ju aldrig fel men nej då, då stannar dom hemma och fortsätter att klaga.

Jaja, här kommer lite kort!

Innan jag gick in i dimman, oskyldig och nykter



Och vad är en förfest hos Ewa utan mikrofoner då? Rätt, det ÄR ingen förfest! Lisa och Annelie sjunger för fulla halsar.


Här har jag inte bara gått in i dimman kroppsligt utan det syns till och med på kortet!



Osså har vi Noice då, vi skrek för fulla muggar sen dog min mobil

Jag såg en sån jävla snygg tjej därnere, jag var framme och frågade vad hon hette, hon talade om det och sen har jag glömt det. Jag tog flera kort men av respekt så lägger jag inte ut det, Sune är faktiskt väldigt snäll, FÖR snäll för mitt eget bästa ibland men snygg var hon! Hon var nog inte från stan för det fejset hade jag kommit ihåg.

Påskafton idag och jag ska nog tillbringa den i sängen.



De blir utan ägg och sill på tallriken

På äldreboendet Bokeberg i Hässleholm får de boende ägg och sill på påsktallriken men bor man istället i ett sk trygghetsboende så får man det enbart om man både äter lunch och middag i matsalen annars får dom bara lax.

Ett trygghetsboende är för personer som fyllt 70 och är det fler än en i en lägenhet så räcker det med att en av dessa uppnått åldern 70. Man kan då kanske tycka att dessa personer skulle kunna laga mat själva men om man nu vill ha en mysig påskmiddag tillsammans med andra i samma ålder och därför väljer att gå till den här matsalen på äldreboendet näe då får man inga ägg på sin tallrik om man som sagt inte äter båda måltiderna. Det är ju så idiotiskt tänkt att det inte sant!

Roland Johansson som bor på äldreboendet med trygghetsboende (en av 30) tycker att det är förjävligt att det ska vara sån skillnad när man "bara" är hyresgäst.
Den ansvariga (eller oansvariga passar bättre) kostchefen Lena Widarson medger dock att Roland Johansson har en poäng.

– Vi ska ta det till oss och ska försöka ordna det till nästa år, säger hon.

Men alltså va? Hade hon inte kunnat tänka så långt redan detta år? Ja så var det ju det här med media och att det efter det ändras. Sjukt var ordet! Hade jag bott i Hässleholm så hade jag ur egen ficka köpt ett paket ägg till de drabbade plus att jag nog hade tagit ett hårdkokt ägg och stoppat upp i häcken på Lena och önskat henne Glad påsk!

 

 





Bonde söker flatfru

Ja då var det återigen en ny säsong av "Bonde söker fru". Denna gång är flatan Johanna Nordin med och ska försöka hitta en eventuell fru till sin hästgård.

Johanna är den första flatan att vara med i programmet och har nu kommit på att hon antagligen kommer bli en "riksflata". Hon har försökt hitta sin kärlek genom både Internet och på krogen men inte fått napp eller hittat nån hon känner att hon vill lära känna lite mer. Hon hoppas på att det ska finnas fler som inte är så utmärkande, ja som inte ser ut som en typisk flata. Självklart kommer ju jag att sitta klistrad, fattas bara annat! Hoppas på att Johanna hittar Hon med stort H.




Dotterns kalas

Ja då är man hemma efter dotterns kalas. Varför måste man baka massa kakor och tårta när man fyller år? Det går lika bra med hamburgare med bröd och tillbehör, enkelt, tar inte lång tid och det är gott. Nu tog jag inte kort på det för alla vet nog hur en hamburgare ser ut va? Bra det!

Min dotters bästa kompis Julia med hennes söta dotter Wilma var med på kalaset. Dagen till ära hade hon Wilma både halsband och armband på sig, armbandet tyckte hon dock skulle vara i munnen, nom nom.

Här är dom tre bästa polarna på ett och samma kort. Det var på håret att Wilma fick tag på blomman som dottern fick av Julia, det är den hon sträcker sig efter.

Istället för tårta fick vi chokladpudding, grädde och banan, det var smaskens det!

Imorgon ska dottern jobba i grannstaden och eftersom det inte går några bussar dit tidigt så ringde jag Anneli (hon med gipset i nyår ni vet) och frågade om hon fick låna hennes bil eftersom Anneli och Ewa skulle dricka några öl ikväll och det fick hon ju.

Mina föräldrar skjutsade oss till Anneli, hon bor bara 100 meter från mig så det var ju ingen omväg. Dottern fick låna bilen och jag stannade kvar och tog en öl med töserna. Ja det var dotterns 23-åriga födelsedag det!



Min älskade dotter 23 år redan!


Idag är det 23 år sedan som världens bästa dotter kom till världen, just i skrivande stund har inte ens vattnet gått. Det ska ske när jag sitter och spelar Supermario. I vilket fall som helst, 21.49 är hon född och det var det absolut bästa som hänt mig någonsin och det kommer aldrig vara något som kommer kunna bräda den händelsen!

Massa grattispussar och kramar. Älskar dig min älskade dotter! <3


Idag ska jag och min familj hem till henne och kalasa. Hon bor ju i en etta men finns det hjärterum så finns det stjärterum och vi har varit fler förut så det blir nog lugnt. Foto utlovas såklart, fattas bara annat!



Louise - Sveriges första mästerkock!

Så blev det två tjejer i finalen av "Sveriges mästerkock", det stod mellan 18-åriga otroligt duktiga Jennie och Louise (hur gammal hon nu är). Jennie ledde efter ingridienstestet och Louise trodde det var kört men då dom skulle laga trerätters var det Louise som fick juryns bästa poäng.

Jag såg inte slutet på tv för just då kraschade min mage men jag såg det på tv4play efteråt och att se Leif Mannerström ha tårar i ögonen när han var tvungen att lämna blommor till tvåan Jennie, inte så svårt att få då Jennie storgrät. Personligen har hon varit min favorit rakt igenom eftersom hon varit så otroligt duktig med sina blott 18 år, herregud ska man ens vara så duktig i den åldern? Hon lär inte vara utan jobb det är jag helt säker på. Många vill nog ha henne för det var en fröjd för ögat det hon la upp på sina tallrikar.

Grattis Louise!





Joddelahoho!

Den här dagen började rätt kasst faktiskt men fortsatte bättre. Solen kom och jävlar i havet, jag och Ewa satt på hennes balkong i 2.5 timme, det är onsdag såklart och då kan man ta en öl och det gjorde vi, öl är gott förövrigt och har man inte ätit nåt på hela dan (förutom en sketen bit bröd och en lika sketen bit saffranslängd på ICA som dom så generöst bjöd på) så slår en öl rätt bra, i alla fall på mig men det blev bara en öl annars hade nog min tvätt fått vara kvar i tvättstugan antar jag.

Har ni någon gång gått under en balkong nere på trottoaren och hört vad folk på balkongen ovanför pratat om? Tror ni jag och Ewa tänkte på det? Näe inte ett skit tror jag, nu vet alla att jag...hade tvättid idag.

Ja det var väl allt för nu, det kommer mera (dutteredutterduttere).

TILLÄGG: Jag är inte onykter om ni trodde det, det gick ur innan jag gick från Ewa.



Oh my god!

Jag såg förra säsongen av "Så mycket bättre" och blev helt lyrisk, jag har alltid haft ett gott öga till Lill-Babs av nån anledning, hon kan operera sig hur många gånger hon vill för att se snygg ut och ta mig fan att alla har lyckats! Det tog dock två avsnitt innan jag fattade att den där Petra Marklund var "September", jag var tvungen att fråga min dotter och hon ba: "Men mamma, det är ju September!", suckade och himlade med ögonen. Jaha där ser man, jag hade liksom bara hört låtarna men aldrig sett hur hon såg ut alltså.

Den här säsongen kommer jag sitta mer klistrad än innan, jag kommer slicka på teverutan när..håll i er nu, Eva Dahlgren kommer visa sig, jag kommer nog dreggla en del också kan jag tänka mig, handduk och hink medtages till vardagsrummet alltså!

Hon har vart i min stad och uppträtt flera gånger, mest när jag var yngre och jag kände nån slags dragning till denna kvinna, ja precis, innan jag ens visste att jag var flata, det måste ha varit min flatradar som utvecklades först på mig för den verkade ha varit ute redan då. Hon är ju inte bara en underbar artist utan en snygg kvinna!

Hörrni, Eva Dahlgren är färdig för "Så mycket bättre" alltså, vilken bra början på en onsdag va? Precis!


<3 Myskvinna! <3




Lång dag

Hade jag nu haft en praktik och skulle börja klockan sju så hade 6.15 varit helt okej att vakna upp, är man däremot arbetslös och inte ska göra något förrän kl 12 då låter den där tidiga timmen väldigt insane faktiskt, dom mest normala hade somnat om, dom mindre normala skulle gå upp, kissa och SEN gå och lägga sig, dom som inte är normala alls (det är i den här kategorin jag är satt) dom går på toaletten, sätter sig vid datorn och skriver ett blogginlägg. Jag är lite stolt över att vara vaken nu, att börja dagen så här tidigt gör bara att dagen kommer bli förbannat lång!

Förövrigt har jag drömt inatt också, vad jag drömde minns jag dock inte och det är nog lika bra det.

När jag går upp brukar jag öppna sovrumsdörren (det är ju liksom den enklaste vägen till att gå på toaletten) och så trippar två katter in, den här morgonen stängde jag den efter mig varav Nogger skällde ut mig efter noter, den skulle ta mig fan öppnas igen direkt, jag gjorde henne inte till viljes..ja förrän jag gick in i sovrummet igen men stängde den igen. Nogger stod därute och gapade i en kvart men nu har hon nog gett upp och ligger och tänker ut nåt sätt att hämnas på. Men man måste inte göra dom till viljes varje dag va? Bra då har jag lyckats!



Fördomar eller sanning?

Jag hittade en rolig lista hos en annan bloggare. Jag snodde den helt sonika och skrev dit mina egna kommentarer.

1. Alla flator har ryggsäck
Handen på hjärtat: har du någonsin sett en flata med handväska? Nej trodde väl det. Vi har istället ryggsäck alternativt ingen väska alls, eftersom vi flator aldrig behöver ha med oss en massa läppglans och andra onödiga prylar. Mobilen i näven och snusdosan i bakfickan sen är flatan redo att ge sig iväg på nya äventyr!
Sune: Jag känner flera flator som har handväskor som dessutom innehåller både läppglans och andra onödiga prylar. Men ryggsäck har jag japp!

2. Alla flator har en bild på Qruiser där de borstar tänderna
Av någon obegriplig anledning som ingen känner till.
Sune: Eh, har nog inte sett en enda som har det.

3. Alla flator pratar om sex (jämt!)
Faktum är att vi sällan pratar om något annat.
Sune: Pratar inte alla om sex? Flata eller ej?

4. Alla flator vet vad uttrycket ”kolla på film” betyder
Åtminstone om man bara är två.
Sune: Det KAN betyda "kolla på film"!

5. Alla flator har korta naglar
Eller för att citera lesbiska bloggaren Charlotte: ”Jag brukar inte måla naglarna så ofta för jag har inga långa naglar, därför att man inte kan ha det om man är lesbisk. Man KAN inte och FÅR inte ha det. Så är det bara. IT’S A NO-NO! (Träffar du en tjej som påstår att hon är lesbisk och har långa naglar ljuger hon garanterat. Eller är bara otroligt oerfaren eller dålig i sängen.)”
Sune: Jag har korta men långt ifrån alla flator har det.

6. Alla flator är kompisar med sina ex.
Av den enkla anledning att flatvärlden är för liten för att kunna byta partner så pass ofta att den lesbiska sängdöden inte slår till men fortfarande kunna gå ut på klubb utan att behöva undvika halva stället.
Sune: Jag har kontakt med två av mina ex, resten vill jag verkligen inte ha kontakt med.

7. Alla flator har gynekolog-fobi
Att flator får något stirrigt i blicken när man pratar om gynundersökning är inte så konstigt. För hallå, hur kul är det att ständigt få frågor som ”Har du killeeeee?” eller varför inte ”Okej, du äter inte p-piller… varför då? Försöker du bli med barn eller??” Please! Lite hbt-kompetens vore på sin plats.
Tofflan: Jag trodde det var alla flators dröm?

8. Alla flator röstar rödgrönt
Blodet är rött och hjärtat sitter på vänster sida. (Dessutom är ju Maria Wetterstrand så jävla het.)

Sune:Ja men Maria Wetterstrand ÄR ju förjävla het!

9. Alla flator heter Anna
Och Sara “Bruden” Lövestams berömda raggningsreplik-tips ”Är det du som känner Anna?” Är i princip kultförklarad i vissa flatkretsar.
Sune: Jag känner bara en Anna som är flata tror jag.

10. Alla flator har pluggat genusvetenskap
Och om man inte är flata när kursen börjar så är man det i allafall när den är slut. Det är till och med vetenskapligt bevisat!
Sune: Genus..vad?

11. Alla flator har ett komplicerat förhållande till finkläder
Usch och blä inför alla typer av kalas, begravningar, släktträffar och bröllop för Vad ska man ha på sig? Eftersom ca 95% av flatorna är klänningsvägrare uppstår detta problem så fort något ska vara lite högtidligt. (Tänk scenen när Shane är på fest med Carmens släktingar så förstår ni). Visst, man kan ha skjorta och slips och grejer men om man inte känner för att vara väldigt uppenbart flatig just då eller har en homofob släkt blir det ganska jobbigt. ”En liten blus kanske? Nja. Eller en piffig dräkt? Uuuhh… Jag känner mig bara utklädd och obekväm. Dessutom äger jag inget av det där. Jag vill bara ha mina vanliga kläder. Är det ok att komma i trasiga jeans..?”
Sune: JA! Jag har ett oerhört komplicerat förhållande till finkläder!

12. Alla flator jobbar på Citymail
Jaha, vad då? Är det verkligen så? Ja, så är det.
Sune: Nej, jag har inget jobb alls, suck…

13. Alla flator grenslar
Den avspända, lite kaxiga bakåtlutande stilen med knäna brett isär när vi sitter samt den grabbiga, lunkande gångstilen gör att du känner igen en flata på 100 meters avstånd!
Sune: Japp! Grenslar och lunkar!

14. Alla flator har häng
Detta är ytterligare en anledning till att vi inte har väska, våra jeansfickor är nämligen gigantiska… praktiskt.
Sune: Jag har haft men nu har röven blivit större i samma byxor nu som då.

15. Alla flator överdramatiserar
Ja vi har alla sett scenen förut: flator som ryker ihop på krogen och blir utslängda. Någon brud börjar limma på fel tjej, tjejens flickvän dyker upp och blir svinsur, någon börjar veva och sen är fajten igång. Allvarligt ,hur gamla är ni? Skärpning.
Sune: Kan vara så!

16. Alla flator spelar fotboll
Och vi blir lika glada varje gång någon i damlandslaget kommer ut =D
Sune: Jag har spelat fotboll men det är långt ifrån alla som gjort det!

17. Alla flator skaffar först hund, sen barn.
Bögarna däremot stannar vid hunden…
Sune: Jag trodde mer att flator skaffar katt? Jag har två!

18. Alla flator har haft sex med minst hälften av sina närmaste flatpolare
Vi har alla varit med om det, bästa polaren ska presentera nya flickvännen och så fort du ser henne inser du att det är ditt tjejfests ragg från förra pride. Senaste flörten är efter några ölkvällar en i gänget osv. Och skulle man mot förmodan först bli vänner så kommer man för eller senare åtminstone provligga varandra.
Sune: Nu...förstår jag inte riktigt här...

19. Alla flator är antingen veganer eller köttälskare
Du hör knappast en flata säga: ”Jo alltså jag är vegetarian fast jag äter fisk ibland och julskinka på julafton…” Nope! Här är det allt eller inget som gäller – antingen är du grodd-odlande straight-edge-flatan som kan rabbla receptet på linssoppa i sömnen eller så är du ”jag kan inte leva utan kött, ge mig en biff NU”-butchen.
Sune: Ge mig en biff NU!

20. Alla flator är feminister
Vem fan skulle inte bli det med två kvinno-löner.
Sune: Näääe sån är jag inte.

21. Alla flator har ett ambivalent förhållande till bögar.
Å ena sidan: de är skrikiga, fjolliga, utseendefixerade, och tenderar att ta över gaysamhället lite för mycket hela tiden, utan en tanke på att vi andra hbt:isar kanske vill ha lite utrymme vi också. (Dessutom vet vi ju att alla bögar är kroniskt ointresserade av allt vad politik och homokamp heter.) Fast å andra sidan är de ju alldeles….. alldeles… Underbara! Bögarna är som din störiga lillasyrra – hon är sjukt jobbig ibland, men du älskar henne i alla fall. Såklart!
Sune: Me like bögar a lot!

22. Alla flator har kort hår
Kortklippt på ena sidan, sedan lite längre på toppen och någon snurr på det… typ. Har Pink stått modell?
Sune: Jag har kort...för att jag tycker det är skönare.

23. Alla flator äger ett par birkenstock
Detta gäller i första hand 30+ flatorna, men gemensamt för alla flator är dom foträta skorna. Nada högklackat!
Sune: Näe bevare mig väl!

24. Alla flator blir fullare än bögar
Fast till skillnad från bögarna är vi så panka (snåla..?) att vi dricker alltihop på förfesten och inget på krogen. Detta är anledningen till att alla flatställen måste stänga efter tre månader.
Sune: Varför jag bara dricker på förfesten och inget på krogen har inget med min läggning att göra jag lovar!

25. Alla flator använder menskopp
Om flatorna skulle utse en Nobelpristagare skulle det bli menskoppens uppfinnare. Äntligen slipper vi den där rinnande, kletiga, kladdiga känslan i brallorna och äntligen kan vi ha hyfsat bra sex även när vi har mens, utan att behöva bloda ner fingrar och säng och utan att behöva fastna med framtänderna i något äckligt tampongsnöre. Leve menskoppen!
Sune: Men va? Aldrig hört talas om att nån har haft.

26. Alla flator har haft en crush på L-word-Shane
Sedan växer man upp och inser att man borde satsa på något tryggare och mindre självdestruktivt.Till exempel Tina! Där har vi massor av vuxenpoäng!
Sune: Shane! <3

27. Alla flator älskar schlager
Trodde ni att det bara var bögarna som älskade schlager? Ha! Think again, vi skrålar till Kikki, trånar efter Shirley och drömmer om Jill.
Sune: Vad är det för fel på schlager?!

28. Alla flator äger en rutig skjorta
…eller två eller fem.
Sune: Ehum, jag har ett gäng.

29. Alla flator har en flat-mamma
Det betyder inte att ens mamma är flata; en flatmamma är en äldre, mer erfaren flata som fungerar som guide ut i Lesbiania. Ungefär som en fadder eller storasyster. Perfekt när man är liten och vilsen och ännu outkommen. Sen på sikt, när man lär känna fler i sin egen ålder och kanske träffar en tjej fasas flatmamma-rollen ut och man blir mer som vanliga kompisar. En regel är att man inte ligger med sin flat-mamma – det är att likna vid incest.
Sune: Har nog aldrig haft en flatmamma.

30. Alla flator får nåt nostalgiskt i blicken när man nämner Fucking Åmål
Världens bästa film. Dessutom Sveriges allra första flat-film, som för övrigt ledde till att O´boy samma år ökade sin försäljning av chokladdryck med 300%.
Sune: Nja, den är väl sådär men nostalgi vet jag inte.

31. Alla flator flyttar ihop efter att ha dejtat två gånger
Trots att förhållandet är dödsdömt redan från början envisas vi med att skaffa lägenhet och katt och dvd-boxar och traska in i symbiosen tillsammans. När vi sen slutligen inser att det här funkar inte så himla bra, i den fas när tex. ett heteropar skulle göra slut och flytta isär, då gör vi precis tvärtom. ”Älskling, ska vi inte gifta oss?”
Sune: Jag har aldrig bott ihop med nån flata, ingen ville flytta från sin hemstad!




En mycket givande dag

Jag har varit hos Annelie, det var meningen att jag skulle komma hem till henne och fixa hennes dator. Hon smsade en stund innan hon skulle hämta mig att vi skulle ha hennes systers två barn. Först hämtade vi storasyster Nattis på ett dagis och sen vidare för att hämta lillasyster Flisan vid det andra. Vilka sötnötar!

Enligt Nattis skulle man låta som om man grät för fullt på kort, ska nog ta ett snack med hennes föräldrar tror jag.


Jag fixade datorn i några timmar, jag kan säga så här, jag tror inte det var sista gången jag var där när det gäller datorn, eller hur Annelie?! Om hon hade tid och sitta bredvid och se hur jag gjorde? Näe, hon tittade väl lite men med två barn omkring och matlagning som var på g så tror jag inte det gick in vidare mycket faktiskt.

Jättegod korv stroganoff stod på bordet, medan vi andra tog ris till åt Annelie brysselkål. Hon försökte mata lilla Flisan med det men fy satan vad äckligt det var, hon luktade bara men sen tog Flisan över gaffeln, satte den rakt i en brysselkål efter den andra och matade Annelie med det, tror inte Annelie någonsin ätit så många brysselkål på så kort tid.

Annelie satt och tjötade om att få lite korv också, Flisan himlade med ögonen, suckade och stoppade in en korv i käften på en glad Annelie.

Sen var det dags för välling för båda barnen, medan Nattis somnade i soffan tyckte Flisan att det inte var dags än och det var ju tur det för strax efter skulle deras mamma hämta dom och att ta två sovande barn ut till bilen är ju skitjobbigt.

Jag är räddaren i nöden så jag hjälpte mamma Angelica ut med den sovande Nattis som förövrigt hade sagt till Sandra, Annelies syster som hon bor med att jag är hennes nya bästis. Nattis och jag <3.

En mycket givande dag måste jag säga, inte en lugn stund and I like it!



I drömmen hör ingen dig skrika

Godmorgon! Idag är det meningen att jag ska sitta på Ewas balkong och lapa massa sol, det kan jag ju glömma, i alla fall just nu för här är det då fan ingen sol!

Inatt drömde jag nåt som gör att jag riktigt mår illa än. Jag var i syrrans ena sommarstuga (dom har två på samma tomt), på nåt sätt var jag där själv, det kommer nog aldrig mer hända. Jag låg på golvet i köket, tittade upp i taket och såg att det var alldeles svart av...bananflugor! Jag tyckte jag var smart när jag tog en sprayflaska som innehöll nåt medel, flugorna flög först omkring nära taket, jag sprutade, flugorna flög upp mot taket och trillade sen ner över mig därnere på golvet, det var säkert ett tusental och jag kunde inte flytta på mig, jag försökte, jag försökte skrika men ur munnen kom det bara flugor som hade hamnat där. Det var fruktansvärt! Jag kunde inte röra mig ett skit. Vad kom det här i från?

Tisdag i dag mina vänner.



Eftermiddagen med dottern

Helt otroligt, jag har nog fått solsting för jag glömde verkligen av att fota dottern, hon brukar inte komma undan annars men den här gången gjorde hon det.

Hon smsade mig efter att ha jobbat några timmar i grannstaden som personlig assistent, på vägen hem smsade hon och frågade om jag hade ätit. Det hade jag ju inte för så tidigt brukar jag inte äta (kl 14), hon kom bort till pizzerian på andra sidan av gatan och hon bjöd på pizza, hon tog själv en sallad och vi gick upp till mig.

Hon är lite av en soldyrkare så självklart skulle vi sitta på min balkong efter också. Det var underbart skönt, rena rama sommaren och är man snart 23 år så ska man ju inte sitta där utan att lyssna på nån musik så hon tog sin Iphone, tog fram Youtube och satte på den nya Big brotherlåten, den är grym! Den lades ut inatt och nu har jag fått den i huvudet OCH som tinnitus, min dotter är en enda stor jävla repeatknapp!

Vill ni också lyssna kanske? Sommarplåga 2011, punkt & slut!





Jalla jalla, kebab till alla!



Dessa blev inte mat

I Kina är det väldigt populärt att äta hund, det är en tradition som sträcker sig nästan tusen år tillbaka. Djuraktivister räddade igår 500 hundar i Peking till att bli middagsmat. Behandlingen av hundar är så vidrig att jag inte ens vill sätta bilder i huvudet på det. De flås levande!

Nu kan det hända att en ny lag kommer att träda i kraft i Kina där all försäljning av hundar förbjuds men som allt annat kommer det ta tid. Detta efter att videos läckt ut på internet om hur Kina behandlar djuren, är det bara därför? För att de har blivit påkomna med hur det går till? Det är väl som mycket annat här i världen då antar jag men gött att folk reagerar!



Lampor

Jag har nu bott här i min lägenhet i 1 år och på det året har min lilla katt tyckt att två av mina bordslampor varit så fula att hon helt enkelt puttat ner dem från sin plats, klappat i tassarna när hon sett dem gå i kras på parkettgolvet, gömt sig fort som sjutton när hon hört mig komma och sen se så där oskyldig ut som bara hon kan när jag väl hittar henne. Den ena lampan var lampskärmen gjord av frostat glas och den andra var foten gjord av keramik, det föll inte damen i smaken alls. Det kan vara för att hon gillar när det är lite mörkare i vardagsrummet, är lite osäker där men JAG vill ha det ljusare så man slipper ha pannlampa för att vara säker på att inte trampa på nån kattleksak som dessutom piper och man skräms halvt ihjäl.

Jag är ju en fattig flata, inte bara det, jag är arbetslös, går på aktivitetsstöd med 65 % och just lampor är ju inte prio ett när det är mat man måste äta för att kunna överleva, hade man kunnat äta glödlampor så hade jag kunnat vara självlysande men nu är det inte så, jag har inte råd att köpa lampor, lampor som katten dessutom tycker om och som kan tänka sig få vara kvar på sina platser...HELA! Därför är jag nu med i en bloggtävling för att kanske just vara den som vinner, hoppas att juryn finner detta inlägg helt lysande.



Här får´u!

Jag satt och pratade med Becka i vanlig ordning på chatten på Facebook, jag frågade henne när det kommer barn och plingar på dörrn och är utklädda till påskkärringar/gubbar. Det hade hon ingen aning om. Jag berättade då vad som hände för några år sen.

Jag bodde i ett annat område då och där fanns det massor av barn. Jag hade en liten tös på våningen under mig och hennes två kusiner några trappuppgångar bort.  Dom kom till mig, hade en kompis med sig, räckte över en teckning vad jag tror skulle föreställa en kyckling, kunde varit en fladdermus också, var lite osäker där faktiskt men i alla fall. Jag hade inget godis hemma men däremot persikor. Jag gav dom varsin persika, log och tackade för teckningen. Dom sprang ner för trappan och jag trodde jag hade gjort en god gärning med mina påskpresenter. På den tiden rökte jag så jag gick ut på balkongen, såg dom fyra söta påskkärringarna... slänga persikorna i papperskorgen! Där hade jag slösat bort fyra av mina goda frukter och sen slängdes dom! Året efter öppnade jag inte.

Becka kom på en idé, att jag i år (jag bor inte längre på samma område) ska ge påskkärringarna varsitt bananskal att suga på. Med min fantasi såg jag det framför mig helt klart. Jag öppnar dörren, mumsar på en banan, får en teckning, dom får bananskalet, jag tackar för teckningen och stänger dörren, innan jag stänger den hinner jag se barnen som små fågelholkar samtidigt som dom tittar på bananskalet. När jag förut låg i soffan med datorn på magen skrattade jag som fan, jävlar har nog inte skrattat så mycket på länge.

Nogger kom fram, jamade, tog mobilen och hade tassen på kortnumret till psyk. Hon såg uppriktigt väldigt bekymrad ut. Jag tror mitt skratt skrämmer skiten ur vem som helst.

Imorgon ska jag handla hem bananer!



Så underbart ute!

Jag och Ewa kom just in efter en promenad i solen och jösses vad skönt det är ute nu, nästan så jag ångrade att jag inte tog på mig långshortsen och bara hade t-shirt. Det har hänt en hel del med vår natur på kort tid.

Ja med mig också i och för sig men skit i det nu, nu ska det bli blommor och buskar resten av korten.

När jag satt och väntade på att Ewa skulle komma och möta upp mig så satte jag mig vid lekparken och såg detta på buskarna!



När vi hade gått en bit så hittade vi detta i en rabatt, påskliljor som snart står i full blom!




Ewa vrålade till när vi trodde vi hade sett mer påskliljor, "det är ju fan inte påskliljor..det är tulpaner!" Mycket riktigt.




Utanför ett servicehem (nej vi ställde oss inte i kö där) hittade vi en buske med dessa blommor på. "Det är ju såna där Rhode..Rhodedr..rhodedentr..äsch det är det nog inte". Någon som vet vad detta är för buske?


Vi satt utanför Ewas trapp och ville nästan inte gå in. Det är helt underbart väder! Är det likadant hela veckan så är det jag som sitter på hennes balkong det är en sak som är säker, inget tak och inga väggar och hoppas på mycket sol!



Sol och shortsväder

Jag var till ICA förut och jag hade bara luvtröja över t-shirten men gud så varmt det var! Jag satt lite på balkongen men orkade inte sitta där för länge, vad gjorde jag inne då i det fina vädret? Jo jag såg på film och höll på att somna. Fan ta´t om det blir snö och 40 minusgrader imorgon för då kommer jag ångra att jag var inomhus idag banne mig!

När jag i alla fall satt där på balkongen så såg jag flera som hade shorts och t-shirt på sig och inte såg dom ut att frysa heller så japp, värmen är här! Jag ska prova mina halvlånga shorts imorgon och se om jag kan ha dom i år eller inte, annars får jag fortsätta gå i mina fodrade jeans hela sommarn! Skönt det låter va? Precis!

Idag ska jag laga lasagne, fick ju med färska lasagneplattor från Linas matkasse. Har inte gjort lasagne på flera år men idag så! Nom nom nom!



Lite av varje

Förr gick man på fotboll för att man ville se det lag man höll på vinna över motståndarlaget, man hade trevligt och trivdes på läktaren ihop med andra fotbollsgalna människor. Idag verkar mycket gå ut på att slåss med motståndarlagets fans på läktaren. Det är ju bara så idiotiskt och barnsligt så det finns inte. Slåss utanför då om ni bara MÅSTE slåss men låt dom som verkligen vill se fotboll få göra det i lugn och ro. Idioter!

Nu vill Djurgården registrera foton från bråk som har fotats så att dom vet vilka dom ska stoppa redan vid entrén vid en fotbollsmatch. Är inte det helt underbart eller? Det borde vara så överallt på alla fotbollsmatcher!


Att väga lite för mycket gör ofta ofta att man inte riktigt får till det med kärleken, tyvärr så är ju människan skapt sån, jag säger inte att det alltid är så, absolut inte men för Biggest Loser Sveriges Mattias "Spogge" Spogardh har det varit så. Nu när han hade gått ner massa kilon så träffade han en tjej som han kärade ner sig rejält i. Dom hade dejtat ett antal gånger men sen fick han ett meddelande på Facebook att flickvännen ville göra slut. Vad gör man då? Jo man går ut i media och gråter ut om det såklart! Aja, Spogge, du kommer nog hitta nån annan snart, du verkar ju få en del beundrarbrev i lådan!


Eric Saade är i Ryssland för att göra PR inför Eurovisionsfestivalen, skulle vara med i ett ryskt program men blev stoppad, varför? Jo för att han "hade snott" ett danssteg, ett danssteg där han står på tå, det gjorde tydligen Rysslands Alexey Vorobyov redan 2007, näe är det sant?! What?! Eric undrar nu om dom i Ryssland verkligen vet vem Michael Jackson är? Det är därifrån Eric fått sin idé. Herregud det är ju så barnsligt så det är inte sant.
Och glasburar har folk sysslat med i flera år så det är inget nytt men det är tydligen också taget enligt Alexey Vorobyov för så gjorde han också 2007. Herregud skaffa er ett liv för fan!





En liten utmaning

Jaha så går det när man besöker bloggar, jag hittade den här lilla (ganska stor när klockan slagit 2) och eftersom Martina nu vill utmana mig så får jag väl vara så gullig att göra det då. Here we go!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Det är logiskt, höll han med och det är väl därför dom hotade mig"
(Ur boken Mord i Venedig av Jan Mårtenson)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Jag ligger på mage i sängen och sträcker jag ut den så rör jag inte vid ett skit.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Big Brother (vad annars)

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

Eftersom jag tittade på klockan förut så gissar jag på 2.03 (wooow jag hade rätt!)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Bilarna utanför på gatan, gissar på blöjraggare och taxibilar.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag var ute med Ewa i morse då Second Hand hade nyöppning, åt tårta (nom nom nom)

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Statistiken på min blogg

8. Vad har du på dig?
Eftersom jag är på G att sova så har jag inte ett skit på mig.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Inte det blekaste

10. När skrattade du senast?

Förut när jag såg ett youtubeklipp med två tvillingkillar som satt och sov i en bil, hiphop spelades på radion och i sömnen diggade den ene pojken och vaknade sen med att göra hiphoprörelser med fingrarna och sjöng med, sjukt sött.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Alltså..jag väntar på mina röda hyllor och snart ska jag köpa tavlor (jag lovar!)

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Ja för fan! Jag råkade titta mig i spegeln...tjoooo vad konstig jag såg ut!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Rolig, lite annorlunda frågor

14. Vilken var den senaste film du såg?
Somewhere, en knepig film som jag såg i 4 omgångar för att jag somnade.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Oj, jag skulle köpa en ny lägenhet och slänga alla gamla möbler och köpa nytt såklart!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Hm, jag är ju rätt öppen av mig så alla vet nog allt om mig, jag kommer inte på nåt.


17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Utrota sjukdomar

18. Tycker du om att dansa?
Jag dansar aldrig nykter i så fall (förutom videosarna i tvättstugan)

19. George Bush?
No bush!

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Om det blev en kille skulle han heta Marcus ( det snodde syrran sen), om det blev en tjej skulle hon heta Therese men när min dotter kom ut såg hon inte ut som nån Therese så det fick bli Emelie.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja om mina nära och kära skulle följa med

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Hej, du är skitefterlängtad, underhåll oss!

24. Vilka vill du ska svara på de här frågorna?
Utlandsmamman, Linda (hon som byter namn på sin blogg en gång i veckan ungefär) och Maja (Annika). Så sätt igång nu tjejer!


Puh, nu är klockan 2.20. dags att stänga igen dom två små blå. Godnatt!



Vad less jag blir!

Jag hade ätit, ja nåt jag rörde ihop som smakade lite som babianstjärt faktiskt, det var viltmästarskav, skoskav eller va fan det nu hette, stekt ris, kantareller, purjolök och passerade tomater. Hur jag tänkte där vet jag inte riktigt, det gick ner men det är inget jag tänker laga igen helt klart.

När jag gick ut till köket för att diska upp det hörde jag ett kras och att det blev något mörkare i vardagsrummet. Jag gick in och vad fick jag se?! En bordslampa som låg på golvet, var den hel? NEJ den var i tusen bitar och såg jag Nogger någonstans? NEJ. Hon låg på stolen bredvid en stund innan och Iza låg i sängen i sovrummet så jag visste mycket väl vem det var som var skyldig till detta. Ja men vadå, det är ju bara en lampa tänker ni, nej det är inte bara en lampa, det är en gammal lampa som säkert är 30 år gammal eller nåt! Antingen ska jag inte ha några lampor eller också ska alla vara i plast hädanefter!

Jag drog fram soffan, ut sprang Nogger, tittade bakåt och sprang ännu mer. Hon visste mycket väl att hon hade gjort fel, jag har sagt till henne förut om den lampan så hon vet att hon inte får röra den, lyssnade hon på mig? NEJ inte ett skit! Jag hämtade citronsprayen och sprutade i hennes närhet, hon gillar inte citron. Måste jag binda fast en jävla citron på alla ömtåliga saker nu eller?  Jag kommer bli idiotförklarad!

Blir så less, vill inte vara Noggers matte just idag, kanske inte imorgon heller, kan hända att jag lägger henne i en låda och skriver "Till Mora" på!



Joråsåatte

Jag tittade ut genom fönstret i köket och fick syn på en ganska stor folksamling utanför Second hand som har nyöppning idag och gick till Facebook, tog upp Ewa och skrev att det var sketmöe folk redan! Hon slet åt sig jackan, gick ut med soporna och kom bort till mig. Det var ju tårtan vi ville åt men vi låtsades som om vi var intresserade av sakerna på alla hyllor. vi sneglade bort mot tårtbordet och förbannade alla pensionärer att dom var så åpna, vi gick lite till och gick sedan ned för att kolla lite möbler, jag hittade tre tavlor som jag ska köpa snart om dom inte försvinner idag av nån annan åpen pensionär.

Äntligen kom vi fram till bordet där tårtan stod.

Nom nom nom! Det var väldigt gott. Jag tog en mugg med hemmagjord saft också, det var också gott. Vi slängde tallrikarna, låtsades kolla lite till och sen gick vi. Frukosten är intagen!




Från ena dagen till den andra

När jag vaknade imorse och öppnade dörren ut till hallen så låg Iza på mattan och bredvid henne stod Nogger med solglasögon i tassen och bikinin på sig. Jag tittade ut och såg inte en tillstymmelse till sol ute. Jag gick tillbaka till sovrummet och öppnade balkongdörren. Nogger sprang glad i hågen ut och skrek rakt ut. Tassarna studsade mot balkongdgolvet likt nån som går på glödande kol. Hon tog ena tassen på muttan och sprang in igen.

-Vad i helvete! Det är ju svinkallt ute! Varför sa du inget?!

Jag tittade på henne och fattade inget.

-Ja se inte så jävla oskyldig ut, du VISSTE att det var kallt och lät mig springa ut i tron om att det var skitvarmt ute!

Jag: -Men snälla du, ni brukar väl springa ut varje morgon oavsett hur många grader det är ute?

Nogger spände ögonen i mig: -Du vill se mig frysa ihjäl va? Jag kunde både förfrysa muttan OCH tassar, här hade jag tänkt att ligga och sola hela dan och nu har du förstört det, du är en pina i arslet!

Hon slet av sig bikinin, kastade solglasögonen och la sig i soffan med en kudde över sig.

Ja, idag är det kallare än igår, vårjacka på alltså.

Snart är det dags att gå till det nyöppnade Second hand, det är samma som hade det förut men ny lokal, dom bjuder på tårta idag. Varför tror ni annars jag går dit?! Precis!



Seger?

Jag hejar egentligen inte på nåt ishockeylag men är det så att nån står med en kniv mot min strupe, en pistol mot min tinning eller en megastor dildo som är på väg i mitt arse om jag inte väljer ett lag så skulle jag snabbt som fan säga FÄRJESTAD! Varför då då? Dels för att fler killar från min stad har spelat i Färjestad, dels för att många av mina vänner i min stad hejar just på dessa, jag älskar den värmländska dialekten och för att Färjestad har den absolut finaste introlåten.

Ikväll kan det avgöras. I Karlstad har dom redan förberett sig för seger. Det har tryckts upp guldt-shirtar, festlokal har bokats och dom har förberett en kortegetid för killarna imorgon! Jag hoppas ju på detta nu då, att Färjestad tar hem hela skiten men TÄNK om Skellefteå vinner ikväll? Då sätts ju hela skiten i gungning, festlokalen måste bokas om, kanske inte behöver bokas alls? Dom kommer ju gråta blod om det inte blir vinst ikväll. Undrar om JAG som inte sett en enda match i år ska sitta och glo, kanske om det inte är nåt annat som är tittbart på tv då. Heja heja heja FÄRJESTAD!





Ännu ett vårtecken

Jag och Ewa var på ICA nyss och vad hittade jag intill husväggen då?

Hur onormalt det än må vara att stå och fota en sketen maskros när folk både gick och cyklade förbi så ville jag ändå fota denna. Två högstadietjejer gick förbi och trots att jag är hörselskadad så kunde jag ändå höra:

Tjej 1: -Såg du? Stod hon och tog kort på en maskros?!
Tjej 2: -Ja! Hon är säkert en sån där naturmänniska!

Och sen asgarvade dom hela vägen till skolan.

Jag tänkte vråla tillbaka att det skulle vara till min profilbild på snyggast.nu men jag lät bli, ville inte att dom skulle bli avis liksom.
Näe gott folk, jag fotar för att göra alla som bor i lapphelvetet avundsjuka för här är det minsann vår, nanananananana!




Ta folk på allvar tack!

För snart 4 år sen drabbades jag av svåra smärtor i magen och jag bara skrek rakt ut, jag hade i två års tid haft smärtor av och till, så svåra att en förlossning inte var nånting i jämförelse, det höll i sig i flera timmar och gick sen över. Just den här förmiddagen skulle jag en kvart senare köra mitt ex till tåget då hon hade varit hos mig i några veckor. Jag kände direkt att det bara var att ringa ambulansen, exet fick ta sig ner till stationen bäst hon ville, jag kunde då rakt inte köra. Ambulansen kom en halvtimme senare och då hade jag krupit omkring med svåra smärtor och plockat ihop grejer jag skulle ha med mig. Dottern bodde hemma men sov hos sin dåvarande pojkvän.

Ambulansmännen gav mig morfin för att jag skulle härda ut och dom tog mig på stort allvar och det är jag glad över för när jag kom till sjukhuset så konstaterade dom att det var en inflammerad blindtarm som var på väg att brista. Hela buken var full med var. Vem fan vet vad som hade hänt om hon i luren inte hade tagit mig på allvar.

Emil Linnell hade inte samma tur, sjuksköterskan i luren skickade ingen ambulans då hon trodde att han hade panikångest då han sa att han inte kunde andas och att han svimmade av så fort han reste sig upp. Han hade feber och legat sjuk ett par dagar. Samtalet bröts och hon ringde upp Emil, han sa återigen att han ville ha ambulans för att han inte kunde andas, inte heller denna gång skickades någon. Två timmar senare hittade en granne honom i lägenheten - död! Han hade låst upp dörren för sjukvårdarna som han trodde var på väg, istället dog han.

Nu är det banne mig dags att ta folk på allvar. Visst det finns folk som ringer efter ambulans och det kanske inte är nåt men det ska man ju inte ta för givet och man kan ALDRIG ställa en diagnos utan att bli undersökt. Fruktansvärt och detta är ju inte första gången och absolut inte sista!




Mitt i veckan

Ja då är vi där igen då, dagen mitt i veckan, lilla pattarklappardagen. Veckorna går fort och snart är det jul. Igår skrev jag på Facebook "Undrar vad man ska ha för julgransglitter i år", det var bara en som kommenterade, men inte att jag var knäpp som tänkte på det nu utan han skrev att jag skulle ha regnbågsfärgat glitter, såklart! Han är bög så självklart tänkte han på sånt. Undrar om det finns sånt glitter? Det borde finnas i varje homosexuells julgran i såfall.

Kruxet är att jag inte haft julgran på många år, ja efter att ha haft min första katt i toppen på granen och den tippade. Nu har jag två katter och jag vill ogärna att dom ska agera Piff och Puff.

När man har så lite pengar att röra sig med som jag så räknar man dagarna till nästa gång man får pengar och varje dag som det dröjer är en pina. Jag brukar få pengar den 24e, den här månaden är det påsk och då får vi vänta två dagar längre. Det suger getarsle ska jag be och tala om. Inga pengar på hela påsk och sen ska nog säkert dottern ha sitt kalas innan också, det suger ju elefantbak bara det.

Jag vill ha ett jobb nu! Jag vill ha flera tusen över när jag betalt räkningarna och jag vill kunna köpa nåt jävla klädesplagg. Behöver en ny vårjacka och nya jeans!

Jaja, min tid kommer väl nångång.


Herrejävlar

Som säkert alla vet vid det här laget har jag vart sjuk och jag är fortfarande förkyld, en jävla envis bacill, eller EN det måste vara en hel jävla generation i min kropp. Jag har därför inte sovit med masken på mig och herrejävlar vilken skillnad. Jag vaknar, är lite pigg i en kvart och sen vill jag bara sova igen. Sån skillnad är det alltså, när jag har masken på mig tar det i alla fall lite längre tid för mig att bli trött, ja 20 minuter i alla fall, näe där tog jag väl i.

Inatt hoppas jag på att kunna sova med denna mojängen utan att vakna med världens andnöd och se hela livet rulla förbi (typ mig i svarta träskor med motorcyklar på eller strumpa mellan benen för att jag ville vara som en kille när jag var yngre) och se alla min döda anhöriga ta emot mig med förskräckelse och den där sankte Per säger att jag är fan inte välkommen än och kastar ut mig med huvudet före igen.

Sen får gärna drömmen vara nåt trevligt och inte om bebispojkar i hamsterbur! Alla andra har sexdrömmar, vad har jag? Jo jag flyger, antingen själv eller med en jävla cykel mellan benen, kul liv jag har eller hur?

Ja, nu ska jag försöka sova då. Håll tummarna för att jag sover 8 timmar MED mask och inte bara i en kvart.

Godnatt!





Fyyy fan!

Visst vet man att mycket forskningar görs på djur men det man inte ser vet man inget om. Detta gör ont i mig, det gör ont i hjärtat och det gör ont att vi inte kan få hjälp med forskning utan at behöva ta till djur!

"Nu har Länsstyrelsen med hänvisning till just djurskyddslagens regler gällande försöksdjur förbjudit en professor på Karolinska Institutet i Stockholm att klippa bort hela tår på möss.

Professorn, som forskar runt den reumatiska sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE), hävdar att det varit nödvändigt att amputera upp till två tår på varje mus för att kunna identifiera dem." Kan vi inte klippa lite tår eller fingrar från denna professor istället? Kan säkert finnas nån forskning som gör att det går framåt också!

Glad dock att Länsstyrelsen går in och förbjuder denna metod.

 

 


Men det är ju Basshunter!

Igår eftermiddag gick Basshunter eller Jonas Altberg som han heter in i Big Brotherhuset för att göra en låt med en del deltagare. Sara gillar Basshunters musik och blev säkert till sig i trasorna (trosorna) när hon fick sjunga med honom.

Det blev fest och det vet vi ju alla vad som kan hända på deras fester, precis...ALLT!

Basshunter som haft ett gott öga till Sara redan från början bjöd in henne till en "hångelkoja" och där var inte Sara sen med att byta saliv med honom. Hon berättade sen allt för killen som hon bytt saliv med dom senaste veckorna - Martin. Han trodde ju såklart inte att hon skulle göra en sak mot honom men tji fick han. Martin trodde också att detta bara var en sak från BB:s sida att göra honom svartsjuk. Men kanske är detta payback time för Sara eftersom Martin faktiskt inte bara kysste en annan tjej utan även hade fingrarna i någon annans grotta för inte så länge sen.




Varmt ute

Ja nu är verkligen våren här. Jag hörde att det skulle bli regn idag, den har vi inte sett till idag i alla fall. Solen skiner för fullt och det är varmt ute idag också.

Jag och Ewa gick på stan för hon skulle ha tag på presentpapper för imorgon fyller hennes yngste son år och det passar sig inte med blommor, fjärilar och annat tjafs så därför gick vi ner till stan. Vi gick runt lite i affärer också för Ewa skulle ha tag på nåt läderarmband. Jag hittade nåt jag också.

En röd jättefin väska med rosor på och Ewa tyckte jag skulle ha den där tjofräset som nog ska sitta på låret men Ewa satte det på mitt huvud istället. Så otroligt hett så nu jävlar ska jag la inte vara singel länge till antar jag, eller vad tror ni?


Jag hoppas!

Det spelar ingen roll hur mycket action han fixar i huset, jag G I L L A R inte Rodney Da Silva i Big Brother! Han är obehaglig, han är äcklig med sin hästballe som han bara måste visa i tid och otid plus att han verkar gräva efter den också i tid och otid. Han gör saker som jag bara spyr på och vet ni vad?! Nu kan ha komma ut tidigare ur huset som jag hoppas på.

I förra veckan gjorde han en Hitlerhälsning och det är ett brott i sig, sen om han har sagt förlåt och fan och hans moster skiter jag i. Brottet är gjort och då ska man straffas för det. Bara jag slipper se honom mer i huset så är jag glad.

Någon har anmält honom just för det där för det är hets mot folkgrupp och polis kan komma att gå in i huset och plocka ut honom, jag hoppas på det!



Da?

Jag har några tillförlitliga statistikräknare där jag ser IPnummer, stad och varifrån dom har hittat min blogg. Sen har jag en räknare som man verkligen funderar mycket på var dom får allt i från.

Denna räknaren kommer från USA och där verkar dom verkligen inte ha koll på nåt. När började vårt svenska Kista ligga i Ryssland? En av dom andra räknarna säger Sundbyberg och den brukar ha rätt, eller någonstans där omkring.
Hela IPnumret visas inte så jag hänger inte ut nån. Varför ha en sån räknare då om den är så fel undrar säkert ni? Jo för det jag inte har tagit med är att jag ser vad människan har mer i sin dator, ja jag ser inte exakt utan mer grejer som jag kan känna igen om så människan inte har samma IPnummer varje gång. Så därför men detta hajade jag till extra på om ni fattar vad jag menar.


Ett steg längre

Inte nog med att dom blev påkomna med att pussas, nu ska dom ha barn också! Jaja, att dom har gift sig däremellan är bara petitesser. Dom har alltså gjort DET, det där vuxna som två människor (eller tre om man nu känner för det) gör på bröllopsnatten. Jag pratar (skriver) om Niclas Wahlgren och Laila Bagge Wahlgren. 2009 fann dom varandra i "Let´s dance".

Niclas har en son sen förut, 22-årige Tim och Laila har 7-årige Liam. Nu ska dom alltså få ett syskon. När denne bebis kommer till världen vet vi inte än. Men grattis då för sjutton!






Så typiskt

Igår sov jag ju i flera timmar på dagen men på kvällen var jag ändå trött så jag trodde inte det skulle bli några problem med att somna, jo men tjena. Jag låg och vände och vred mig till klockan 3. 6.45 ringde klockan och då var jag rätt pigg ändå. Tog en dusch och cyklade sen iväg för att få underredet besiktigat, cyklade sedan till Ica och sen kom tröttheten. Jag skulle kunna sova hela dan tror jag men det går inte för sig. Dottern och jag ska iväg till AF och lämna in våra aktivitetspapper runt 12 och det måste jag ju om jag ska få några pengar i tid men som sagt, jag skulle kunna sova hela dan, helst till imorgon tack.

Inatt har jag hostat en hel del i masken, det är väl slutsvängen av min förkylning hoppas jag fast jag är fortfarande snorig i och för sig. Såg nu på FB att Sarah som var med i lördags nu tagit över min förkylning plus feber på det. Ooooups!


Äntligen börjar det släppa

Helvetes jävlar vad jag varit bakis idag. Jag är aldrig sån som kräks dagen efter , ja när jag festar heller faktiskt men däremot dunkar små jävlar i mitt huvud, det snurrar (kan ha med mina öron att göra) och jag är förbannat trött.

Efter tre timmars sömn och en dusch känner jag mig äntligen rätt så lik en människa som inte var ute igår. Helt underbart. Nästa gång får det fan till att inhandla brustabletterna "Bakis".

Det ska intas innan man lägger sig, herregud då gäller det att man kommer ihåg att man ska ta det också! Det kan ju vara kruxet förstås. Jag som ibland glömmer/är för full för att släcka lampor och göra diverse saker. Kan ju bli intressant. Folk jag pratat med som tagit detta säger att dom inte är bakis dagen efter, det vore ju nåt!



Varför skulle vi vara ensamma?

Det är nog mycket vi här på jorden inte vet, det vi inte har sett finns inte liksom.

Varför skulle vi på jorden vara dom enda människorna i universum? Det sitter säkert folk på nån planet och säger samma sak.

Nu har det tydligen kommit in "bevis" på att det störtat farkoster i New Mexico på 50-talet. Tre farkoster med nio kroppar hade hittats. Dessa såg inte riktigt ut som vi gör.

Nu undrar jag, om det nu funnits "bevis" så länge, varför tvivlar vi fortfarande? Har dom undersökt allt grundligt? Utomjordingarna var ju döda så varför inte forska mer? Det kanske har gjorts vad vet jag men en del kommer aldrig tro på att vi inte är ensamma i universum hur mycket "bevis" det än kommer fram.

Jag är varken en ja eller nejsägare i den här frågan. Säger bara att det finns en möjlighet att det faktiskt är så att vi inte är ensamma.




Fun fun fun

Från att vi skulle ha varit 11-12 stycken blev vi fem men OJ så kul vi fem hade. Två av dom hade vi inte festat med förut, en av dom hade vi aldrig sett i hela våra liv. Det kommer vi nog absolut göra nu. En frisk fläkt från götet fast hon bor här nu.

När Ewa har förfest så ska det sjungas, med eller utan mikrofoner, igår var det med!

Mikrofonerna var inte inkopplade i vanlig ordning men skit i det, vråla bara!

Det var verkligen en lyckad förfest, verkligen skitkul! Medan Sarah (den blonda, ja vem annars, Annelie är vida känd på min blogg nu) gick och mötte sin man på Statt gick vi andra vidare till krogen.



Paula vete fan vart hon tog vägen för jag såg henne inte på krogen och där kunde man inte missa en jävel för fullt var det ju inte direkt. Jag och Annelie drog hem, hon i taxi och jag vete fan vart jag var.

Jag kanske åkte hem i denna? Eller också traskade jag hem för egen maskin.

 

Tack tjejer för en oförglömlig kväll, det får vi fan i mig göra om!

 

 

 


"Ensam mamma söker"-Emma

Förra året fick vi se Emma Pettersson i "Ensam mamma söker" dejta ett antal killar, sista avsnittet hade hon fortfarande inte bestämt sig vem av dom två sistvarande killarna hon skulle välja. Det gjorde hon sen men sen gjorde hon slut och gick tillbaka till den killen som inte blev vald. Men nu verkar det här med killar vara ett minne blott, i alla fall för nu. Hon har hittat kärleken i Gunn Lundemo. Ja det är ju ingen hemlighet att Emma är bisexuell så det är väl inte så konstigt. Jag menar, vem vill inte ha en tjej liksom!

Hittade detta i ett av Emmas blogginlägg där hon svarar på frågor från läsare.



60 mil skiljer mellan turturduvorna men det hindrar inte dom alls eftersom Emma jobbar mycket i Stockholm där Gunn bor och det är heller inga problem för Gunn att ta sig ner till Malmö där Emma bor med sin son Vilde.

Snopet för hela högen med killar som ville dejta henne i programmet.

You go girl!





Det trodde jag fan aldrig

Jag har druckit te i flera dagar för att min hals ska bli bättre. Jag tröttnade på te så jag skulle testa att dricka lite Cappuccino som jag köpte till Annelie så hon har att dricka när hon är här. Jag testade och fy satan vad äckligt men jag fixade till den med lite socker och grädde i så blev det riktigt gott. Börjar jag nu med den här dumheten så vet ni vem ni ska skylla på, just det, Annelie!

Jag har fått tjock hals, ja alltså inne i halsen, utanpå är den tjock ändå, så därför dricker jag nu detta, påminn mig om en vecka att jag var förvirrad den 8 april.




Det går upp och ner

Igår var jag ju så glad över att äntligen ha känt både smaker och dofter. Det varade inte så länge ska tilläggas. Idag känner jag ingenting av nåt. Den där Niveamojängen trodde jag skulle mildra det röda runt näsan, javisst gjorde det det MEN det gjorde så huden torkade ut istället så nu ser jag förjävlig ut. Om jag är friskare imorgon och ska på fest, kan man med att gå i en skidmössa alternativt rånarluva tro? Det är ju det som gör att min näsa inte syns i alla fall. Sen kan jag gå ner till krogen och säga nåt i stil med: "Men va? Är det inte maskerad?!" Japp kör på det.

Fredag idag och det innebär som alltid - tvättstugan! Jag har varit där och som många andra fredagar i tvättstugan låses dörren upp till rummet där jag sitter och någon tittar in och säger typ: "Oj, jag skulle bara titta om det var upptaget här". Men vänd dig om då och glo på tavlan för helvete! Är det en låskolv i hålet den här tiden så JA det är upptaget, även om jag skulle kommit ner kl 16 så är det min tid, vi har tid till kl 17 och då ska inte en jävel sno den tiden.

Varför inte knacka på och kolla om nån öppnar och SEN låsa upp? Menar...tänk om jag nu fått tag på värsta bruttan, tagit med henne ner och visat henne hur..ja hur...hur centrifugen funkar? Eller nåt sånt. Eller om jag skulle tvätta ALLA mina kläder och står därför naken och bara väntar på att få nåt att ta på mig? Tänk! Det hade ju vart nåt i och för sig för det skulle ju skvallras om detta och ingen skulle någonsin gå in där på fredagar klockan 12-17, nåt att tänka på faktiskt.

Nu ska jag vila, helst svettas ut mina baciller som verkar trivas sketmöe hos mig, imorgon är det fest och då ska jag ta mig fan vara med, eller som en polare smsade förut: "Du hör liksom till en fest". Kanske dom känner sig trygga om dom ser mig i dimman? Eller se mig gå in i dimman, osäker på vilket.


Lite överdrivet Camilla?

Camilla Håkansson som var med i Idol 2010 fick en liten pojk i början av mars, Leon. Vägen innan sötnöten kom ut var allt annat än lätt. Hon berättar på sin blogg enligt Aftonbladet att en barnmorska hoppade på hennes mage. Alltså, pratar vi "stå med båda fötterna på magen och hoppa"? Lite överdrivet eller? Det måste det väl vara annars hade knappast den barnmorskan fått vara kvar där hon jobbar idag.

Jag har letat efter inlägget där hon beskriver sin förlossning . Kan man få en kommentar från barnmorskan som hoppade på magen tro?


TILLÄGG: Jag fick en länk av en besökare där Camilla beskriver förlossningen. Tack så mycket! Jag älskar när Camilla skriver i början av inlägget: "Nu ska jag försöka kortfatta den absolut största och underbaraste händelsen i mitt liv, mitt förlossningsdygn." Sen är det hur långt som helst.





Så underbart skönt

Jag var ute en sväng förut, det blåste en hel del så jag fick grus i både ögon och käft men min kropp jublade, ja nästan i alla fall, min hals tyckte inte alls om att jag cyklade i motvind, jag flåsade nog lika mycket som om jag skulle ha sprungit Stockholm marathon (vilket i och för sig aldrig kommer att hända), men gud så underbart det är ute nu.

Jag gick in till ICA för att jag hade fått tips från "människan från förr" om att Provivas nya fruktdryck som innehåller blodapelsin och aronia skulle vara sjukt god och vet ni vad, hon hade ta mig fan rätt. Den knullar sig i munnen och det bästa av allt, jag känner smaken!

Inte nog med att jag köpte den, min näsa kolavippar snart och gräver ner sig själv, därför så gjorde jag den glad.

Jag känner doften av denna också och den luktar...massor, klart jag vet att man har den till läpparna också!

Bara att ha fått träffa folk, pratat med folk, sett folk på nära håll, snorat lite på dom, nyst på dom och även säkert smittat dom, men skit det, jag har vart ute!






Något bättre

Inatt sov jag med två kuddar under mig eftersom jag var så täppt. Mina läppar har spruckit på två ställen och min näsa är så öm och röd att jag skriker bara jag nuddar den, eller ja, runt näsborrarna mer.

Inatt vaknade jag och hade jätteont i halsen och kom på vad det berodde på. Jag får ju inte ha snarkmasken på mig om jag är täppt så därför snarkar jag väl som fan och det sätter sig ju såklart på halsen.

Imorse vaknade jag 8.50 och kände mig något bättre men nu när febern är borta har istället herr yrsel kommit på besök. Kan inte bara allt vara bra nu? Försvinna för tid och evighet? Det är torsdag idag men fan ta´t om jag inte är frisk till på lördag då det är fest!

Jag är fortfarande förkyld men alltså bättre i kroppen. Håll för fan tummarna för att jag sitter i Ewas soffa på lördag och dricker Mariestad 6.9 som jag brukar! Tack!



Yes, Astrid Lindgren på sedel

För ett tag sen så gick dom ut med vilka man ville skulle pryda dom nya sedlarna, nu har dom enats om vilka det kommer att bli.

Riksbanken går idag ut med vilka det blir. Den jag ville ha på en sedel allra mest var Astrid Lindgren, det var en självklarhet tyckte jag.

Här är alla som kommer pryda sedlarna:

20 kr: Astrid Lindgren och naturmotiv från Småland.

50 kr: Evert Taube och naturmotiv från Bohuslän

100 kr: Greta Garbo och naturmotiv från Stockholm.

200 kr: regissören Ingemar Bergman och naturmotiv från Gotland.

500 kr: sångerskan Birgit Nilsson och naturmotiv från Skåne.

1 000 kr: Dag Hammarsköld och fjällmotiv

Någon gång runt 2014-2015 kommer dom nya sedlarna att kunna användas ute i handeln. Det ser vi fram emot!


Vilken jävla natt!

Det tog tid innan jag somnade. Antingen så rann näsan eller också var den så täppt att jag såg ut som en fisk på land som kippade efter luft.

Jag vaknade flera gånger i natt, somnade om, vaknade av att jag badade i svett, somnade om, vaknade av att höger näsborre rann, torkade lite, somnade om, vaknade av att jag frös som en gnu, tog täcket mer om mig, vaknade av att jag svettades igen, tog av mig kläderna, vaknade av att näsan rann osv. Ja så där höll det på hela natten. Idag är jag helt slut som människa. Vaknade med ont i halsen igen, näsan var öm och hela huvudet fullt med sten kändes det som.

Jag hittar inte min termometer men jag känner att jag har feber. Ingen hit alls. Får se om det blir nån fest på lördag. Ewa känner sig också dålig, vi får hålla det öppet så länge men jag hoppas ju innerligt att det här har försvunnit innan lördag.

Fördelen med att vara sjuk och superförkyld är att man inte känner för att äta. Jag åt lite igår men det smakade ingenting alls. Jag ska nog skita i att äta idag och bara dricka, kan hända att jag går ner nåt kilo eller två då.

Ja det här är vad jag orkar skriva idag, kanske återkommer senare med ett annat meningslöst inlägg.



Det finns hopp

Så har jag kommit hem från den tilltänkta praktiken då. Jag och Birgitta gick in på kontoret med två av medarbetarna, eller dom som säkert jobbar på kontoret. Jag fick berätta om mig själv, var jag hade jobbat innan, vad jag har för arbetshinder osv. Dom berättade vad jag skulle göra och sen gick vi in i "hallen", träffade en trevlig kille som visade mig hur jag skulle göra och testade mig om jag såg "prickarna" i plasten, gjorde jag inte det så kunde jag ta min snoriga näsa och aldrig mer komma tillbaka. Man tar en lampa och synar en ca halvmeter plastbit, nåde mig om jag skickar iväg plast med vita prickar i för då är det aja baja och blir utan lunch i en vecka. Näe inte riktigt men det är väldigt viktigt i alla fall. Känner lite prestationsångest men det blir väl bra nån dag.

Nu vet jag inte än om jag kan jobba där för jag måste in och kolla mina lungor för har man dåliga lungor så har man inget där att göra, det är rätt dammigt och så därinne så det är ju en bra policy. Dom skulle även kolla över sin budget för att se om dom har råd att anställa mig sen. Jag ska i såfall först börja att jobba halvtid för att se hur min rygg, mina öron och min mage klarar av det hela. Det kan vara rätt stressigt eftersom dessa bitar jag kollar ska vara med i produktion, men det är jag van vid från Electrolux så det ska jag la klara av hoppas jag.

Ja mer kommer när jag fått tid för lungtest, just nu har jag ingen aning om hur utgången blir.

Förövrigt ser min näsa ut som Michael Jacksons (när han levde alltså), skithuspappret skaver en hel del.



Redo!

Jag har gjort slut på en halv skithusrulle på 2 timmar och en kvart. Jag snorar som aldrig förr.

Jag är redo att åka till praktiken!





Jag kanske har sovit utan masken i nyktert...

Jag kanske har sovit utan masken i nyktert tillstånd två gånger på 2 månader. Nu är jag så förkyld att snoret rinner inne i masken. Det är inte så mysigt att snor fladdrar omkring därinne ihop med luften liksom och blir jag täppt i näsan får jag inte använda den. Nu ligger jag här och inte kan somna för att jag inte har på mig den. Det är för tyst och det känns som nån tvingat ner en medicinboll i halsen på mig. Ont var ordet! Jag kommer la se ut som ett vrak imorgon då jag ska besöka min eventuella praktikplats. Absolut det bästa första intrycket. Jag får ha en skithusrulle i fickan helt klart!


Ännu ett bevis

Här finns det ingen snö kvar, kanske nån sketen snöplätt kvar men stor är den då rakt inte i så fall.

Idag har solen varit närvarande fläckvis men har blåst en del.

Jag var nyss hos en kompis och kollade in hennes "nya" lägenhet, hon bodde lite utanför stan förut men nu bor hon ca 100 meter från mig. Lägenheten var rätt sliten. Golvena såg förjävliga ut men hon får inte nya förrän nästa år eftersom hon godkänt lägenheten innan. Lätt att se golven när lägenheten var möblerad då eller? Näe inte ett skit. Det är en etta så det är inte lätt att se alla ytor.

Utanför i rabatten blommade krokusarna för fullt.

Igår var det 15 grader, idag 8 MEN vintern är nog ett minne blott, peppar peppar.



För helvete, inte i morgon!

Har jag förresten skrivit om att SnyggBirgitta ringde mig i fredags? Min handläggare på SIUS? Inte? Hepp synd för er.

Men i alla fall, hon ringde för att vi i tisdags träffades och då skulle vi ha en plan B. Hon skulle kolla upp en annan praktikplats än den som var tänkt för den åkte på semester utan att ha haft ett möte med mig. Nu skulle hon kolla upp ett annat ställe, syning var tydligen arbetsuppgiften. Det innebär att jag sitter och synar prickar och annat skit på gummi. Dom brukar sätta dom yngsta medarbetarna på det för att dom oftast har bättre syn. Nu tror jag att jag har rätt bra syn faktiskt så imorgon mina damer och herrar ska jag och SnyggBirgitta åka och besöka en ev praktikplats då. Kl 10 åker vi från AF så håll tummarna för att dom vill ha mig och att jag ser prickarna för annars lär jag inte hamna där.

Kruxet nu då är att jag håller på att bli sjuk men jag SKA dit om jag så ska ha 41 graders feber och ha en rinnande snok. Det visar ju bara att jag jobbar trots att jag är sjuk eller hur? Sen om jag smittar hela arbetsstyrkan skiter vi i va? Precis!



Vart jobbar du? Eeeh..

Jag har länge sagt att det finns två ställen jag verkligen inte skulle vilja jobba på, Försäkringskassan och Socialförvaltningen. Det är två instanser som jag inte skulle klara av utan att själv må dåligt. Sitta där och neka folk ersättning när man egentligen ser vilket stort behov det är. Hur skulle jag kunna gå hem efter arbetsdagens slut, kasta av mig skorna och må bra och inte tänka på dessa stackare som jag sagt nej till.

"Jag gör bara vad jag blir tillsagd att göra, jag följer bara lagen". Det är vad dessa människor säger. Men om man själv tycker att en lag är så förbannat fel varför är man då med och stödjer det utan att ställa sig upp och protestera? Jag säger inte att dessa handläggare inte mår dåligt av det. En del gör nog det men sen finns det hjärtlösa typer som jag själv råkat ut för. Dom är så inrutade i det dom gör att dom tror att dom gör en god gärning.

Den här reklamen som SJ nu har skulle passa alldeles utmärkt för Försäkringskassan tex. Jag skulle aldrig för mitt liv berätta var jag jobbar om jag jobbade på FK. Jag skulle känna mig som den största idioten på jorden. Om man inte vill jobba där, sök annat då! Gå ihop några stycken eller varför inte alla handläggare i hela Sverige och säg upp er eller är ni rädda för att det ska bli karensveckor eftersom ni väljer själva att gå? Men gud så bra, då vet ni hur alla dessa utförsäkrade stackare känner sig när dom inte har en aning om hur dom ska få pengarna att gå ihop till alla nödvändiga räkningar VARJE månad!

"Det är inte vi som har bestämt..." Näe precis, det är inte handläggarna som bestämt hur det ska vara men ni följer lagarna trots att ni vet hur jävla fel dom är! Jag tror inte det är många i regeringen som suttit i dessa situationer som utförsäkrad och arbetslös, dom har inte den blekaste aning om hur det är att vakna upp på morgonen och bara se elände framför sig, att försöka hanka sig fram...ännu en dag!

Sen finns det dom som säger "Folk är för lata för att jobba, jag vill inte att mina skattepengar ska gå till dessa". Visst det finns säkert lata jävlar som inte VILL jobba men det finns desto mer folk som inte KAN jobba som inget heller vill än att arbeta. Vi ska ju liksom inte sopa dom under mattan bara för att det finns folk som hellre vill leva på bidrag eller vill fuska till sig ersättning från FK.

Steve Dahlin skriver debatter på Aftonbladet.se om hur HAN känner sig när han är tvungen att utförsäkra någon och han skriver i artikeln om en kille som ringde honom som var i färd med att ta livet av sig just för att han blivit utförsäkrad och inte orkade leva längre. En eloge till honom, är det nu vi ska tycka synd om Steve? För att han så starkt uttrycker hur han mår? Han kan må hur dåligt han vill, han lär aldrig må lika dåligt som dessa personer som dagligen blir utförsäkrade. Det går aldrig att komma ifrån.

Jag blev utförsäkrad från FK för 2 år sen tack vare att min handläggare vart på min ortoped med blåslampa för att få en gnutta hopp om att utförsäkra mig. Nu hade jag inte diskbråck längre men det gjorde ta mig fan lika ont i ryggen för det men nej då, från att ha varit halvt sjukskriven skulle jag nu ut och jobba heltid. Tack och lov hamnade jag på praktik bland människor som tog hänsyn till min förmåga att inte kunna utsätta min rygg för allt för mycket. Men alla är inte såna. Står det heltid så ska man också jobba som en heltidsanställd utan nåd.

Nu är jag inskriven på SIUS tack och lov och den handläggare jag har gör ett förjävla bra jobb och jag känner mig trygg med att kunna gå ut i arbetslivet igen med dom arbetshinder jag har för SIUS gör allt för att arbetsplatsen ska anpassa mina arbetsuppgifter med vad jag klarar av! Jag är lyckligt lottad!





PPM

Jag måste erkänna att jag har fruktansvärt dålig koll på det här med pensionsparande. För några månader sen fick jag hem det orange kuvertet.

Det hamnade i en låda helt oöppnad, tills nu när jag nu skulle skriva en artikel om det hela. I kuvertet låg det några papper med siffror på. Ja jag antar att det är mitt pensionssparande då. Var dom kommer ifrån eller hur det blivit just det sparandet och om det stämmer har jag ingen aning om. Däremot vet jag bestämt att jag inte har sparat något till pensionen för egen maskin. Jag har inga pengar att lägga undan så jag hoppas ju att när den dagen kommer då jag bara ska gå hemma och rulla tummarna och min titel är pensionär att det finns pengar annars får jag väl äta kattmat, rota runt i papperskorgar, tigga plastflaskor från grannar och företag.

Varför mitt intresse är så svagt för det här? Ja, jag antar att jag inte orkar tänka på pensionen. Får jag nu ett jobb så kommer jag nog att försöka spara åtminstone lite till pensionen.

Hur trist det än nu må vara med det här så kanske jag kommer att läsa på. Är du kunnig? Vill du läsa mer om hur du går till väga? Sparar du i en premiepension? Här kan du gå in och läsa lite mer om det hela. Det har jag gjort. Gör det du också vet ja!






Vad jag trodde var pannknack i nån timme v...

201104042878 (MMS)

Vad jag trodde var pannknack i nån timme växte sig sen till två oidentifierade bröstvårtor. Den tjej som planterat dom där får gärna komma och hämta dom. Nog för att jag är konstig som en del tycker att jag är men jag behöver ju inte spä på den hela. Godnatt!


Tvillingars hemliga språk

I flera dagar har jag sett vänner lägga ut ett klipp på Facebook där två tvillingkillar (länk till klippet) står och argumenterar med varandra med gester och joller. Dessa killar är enbart 18 månader gamla och vad dom säger kan man bara spekulera om. Det vi tycker är gulligt med detta klipp är bara ett bevis för forskare att tvillingar, trillingar och andra -llingar faktiskt har ett eget språk där ingen annan förstår. I klippet får vi se andra -llingar som tänker på samma sak och kommunicerar med varandra.


Detta är enbart en skärmdump, inte ett klipp!


Viltskavspasta med skogschampinjon

Ja då har Annelie ätit och tackat för sig, disken lämnade hon efter sig också, jävla oförskämda människa. Här ställer jag upp med mat, ja okej den kinesiska sojan hade hon med sig men ändå. Aldrig att jag ska bjuda hem henne på mat mer! Nu får det vara nog! (ja det får det!). Näe okej, hon erbjöd sig att diska men det här fattiga fettot (dvs jag) har ändå inget annat för mig och hon skulle hem till sin son så japp jag släppte iväg henne med hela diskhon full med disk.

Hur maten smakade? Skitgott! Vi skulle bara ha en portion. Annelie började oja sig över att hon inte skulle ha mer och av bara farten ville inte jag heller ha det...ja förrän hon reste sig upp, tog sin tallrik och gick till köket för att hämta mer alltså. Hon har verkligen karaktär den bruden.


Så här såg det ut, jag hade tagit en tugga innan jag kom på att jag skulle ta kort, därför det ser lite slafsigt ut på tallriken. Jag trodde att efter en hel lök i maten skulle min mage kollapsa men nej då, peppar peppar inte än tack och lov.

Efter maten var vi så trötta och sega att Annelie satte sig vid datorn för att uppdatera sin status på FB hur jävla äckligt det var..eller hur det nu var.
Cappuccino fick hon och sen glodde vi på nån serie där nån proffshårfrissa skulle få fason på hårsalonger i USA, det var kul. Ja det var det vi gjorde sen åkte hon hem då.

Tack för sällskapet och titta själv att du inte ser ut som ett mongo på kortet Annelie!







Ny svensk uppfinning - en enorm Ipad för röntgen

"Kroppen scannas först genom vanlig skiktröntgen, så kallad datortomografi. Sedan skickas bilderna till visualiseringsbordet som sammanställer dem till en helfigur i 3D.

Man slipper skära och kan genomföra en virtuell obduktion.

– Den ger en överblick av hela kroppen som man inte kan få med en klinisk obduktion. Man behöver ju inte skära och förstör därför ingen vävnad. Om du letar

efter kulfragment i kroppen ser du det med en gång vid en 3D-röntgen, säger röntgenläkaren Per Elmhester produktchef på företaget Sectra som tillverkar bordet."

Men nu undrar jag, om dom nu behöver kulan som finns i den skadade då måste dom väl ändå skära? Fingeravtryck kanske? Detta Ipadbord kommer också komma till användning i vanliga sjukvården tydligen då dom kan se skador fortare på dom inre organen, det är ju skitbra i såfall.

Detta kan vara den bästa svenska uppfinningen sen Skype uppfanns 2003.

 

 

 

 

 

 

 

 


Jaha så är dom här!

Jag vaknade runt 7.30, ja ni gissar rätt, blåsan!

Jag öppnade balkongdörren och släppte ut katterna och vad möter vi? Skrikande, skränande, flygande, kåta jävla fiskmåsar! Kan dom inte ha i sig att finns det inte folk på gatorna så kan dom väl vänta till åtminstone 10? Nej då för fan, det ska skrikas så högt som möjligt och väcka alla och tala om att det minsann är dags att gå upp. Bössa nån?

Idag är det söndag och idag blir det till att laga en rätt från Linas matkasse igen. Annelie kommer hit och vi ska försöka oss på det där ihop, får se hur det blir. Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot står på menyn. Pepparoten ska över tallriken på bordet så vi får la se om vi tar det eller inte.

Bilder utlovas som vanligt!




Man har aldrig tråkigt

Nu är Josefine hemma igen, det var motvilligt för hon ville inte alls hem men allt roligt har en ände.

Igår skulle hon borsta mig, hade jag haft hennes som hårfrisörska så hade jag aldrig gått tillbaka.

För enligt henne ska man visst ha en näve i kundens ansikte, fördelen var att hon inte var dyr och skönt att bli borstad var det ju förstås!

Igår kväll var hon nog övertrött för hon skrattade så fort hon tittade på mig, ja i och för sig, det gör ju många men så fort man tittade tillbaka och gjorde en grimas så kiknade hon av skratt och sparkade med benen.

Imorse vaknade jag kl 8 och gick till vardagsrummet och slog på teven. Kl 10 vaknade Josefine och det första hon gjorde var att lägga in en del kattleksaker i katternas "hus" som hon kallade dessa klösträd. Nogger hade under natten tagit fram en del som Josefine igår kväll lagt in. Hon ville väl bara städa upp eller nåt.

Ni ser en förvånad Nogger i andra "huset" som undrar vad sjutton Josefine sysslar med.


När jag gick och lämnade henne till mamma och pappa igen så hade jag t-shirt under vårjackan och jag svettades. Det förstår jag ju nu när jag tittade på termometern och här är det banne mig ingen sol!



Är du homo så skyll dig själv! (Tydligen)

Man kan inte annat än att skratta åt fega jävlar ibland alltså. Folk strider för sin rättighet, folk mår dåligt på vägen, beslut är fattade och myndigheter, företag och andra jävlar står på sig TILLS personen ifråga går ut i media, då jävlar i havet händer det grejer, då har dom helt plötsligt fattat en fel beslut från början, att det blivit missförstånd och hela baletten. In my ass!

Den här gången gäller det flatan Sofia som stod och kysste sin flickvän helt öppet. En 26årig man störde sig på det, filmade, kallade dom horor (han vet uppenbarligen inte vad hora betyder, lexikon någon?) Sofia föste bort mobiltelefonen som mannen filmade med och fick då flera knytnävsslag i ansiktet,  fick näsan knäckt och tuppade av.

Det gick till Tingsrätten och mannen skulle då betala 18690 kr till Sofia, när pengarna uteblev vände hos sig till sitt försäkringsbolag, Länsförsäkringar. Trots att Tingsrätten nu hade dömt mannen och att det var uppenbart vad han var skyldig till ville inte Länsförsäkringar betala ut några pengar för att hon provocerade honom med att kyssa sin flickvän helt öppet. Det säger nu kvinnan på försäkringsbolaget att hon inte sagt utan det var för att hon föst bort mobilen. In my ass en gång till!

När ska homosexuella få visa sin kärlek helt öppet exakt så som heteropar gör utan att nån ska bli "provocerad". Tror folk verkligen att homosexuella pussar, kysser, kramar, håller varann i hand och fan och hans moster enbart för att provocera? Då tycker jag att HBT-upplysning ska finnas på schemat i skolan, som EGET ämne!

Först när händelsen nådde både Twitter och Facebook i många protester backade Länsförsäkringar och hävdar då att deras första beslut varit fel och att det blivit ett missförstånd. Hur vore det med att anställa folk som kan läsa ordentligt?

Nu ska personalen utbilda sig i HBT-frågor och eventuellt bjuda in RFSL, vadå eventuellt? Gört bara!

Ja ni som fortfarande inte vet vad HBT står för så är det H=Homosexuell, B=Bisexuell, T=Transpersoner.






Josefine har anlänt

Eftersom min mage är kass så vågade jag inte chansa på att hämta Josefine som det var tänkt så hennes pappa fick skjutsa hit henne istället.

Hon gillar att kasta bollar till Nogger (den enda katten som visar sig frivilligt). Nu är det så att bollarna är som pingisbollar fast det ser ut som små basketbollar eller studsbollar. Dom är rätt lätta att trampa på så dom knappt rullar längre, det har gjort med nästan alla. Det upptäckte hon såklart. "Man får faktiskt inte trampa på dom här!"

Jasså inte?! Åh fan, ska testa det nästa gång då.

Som jag skrev tidigare så älskar hon att ta ut alla saker ur ett skåp, också denna gång.

Sen finns det ju burkar som man inte kan ta av locket på när man bara är 2 år och 10 månader så då fick tant Sune rycka in såklart. När vi skulle äta så la hon in allt igen, utan att jag sa nåt! Det ni!

Hungrig var hon så jag stekte potatisbullar och bacon och sen hade vi lingon till.


Nu sitter hon och äter russin och matar mig med en si så där var sjätte. Gott gott!



Gratis mat

Så var det återigen en tävling från bloggtävlingen.se för mig. Kul! Denna gång kan man vinna en matkasse.

Jag har fantasi i vanliga fall men när det gäller mat så verkar min hjärna inte alls fungera. Det blir trista middagar som korv, en sketen köttbit eller bacon. Jag är ju ett fetto så jag borde ju äta lite nyttigare men det är ju frukstansvärt tråkigt att äta sånt. Varför måste alltid onyttig mat vara det som är godast? Det var i alla fall så jag tänkte innan jag testade på metoden LCHF. Men med min ekonomi höll det inte i längden att äta sånt som tillhör den metoden och jag blir ju inte direkt mätt av att äta lite grann så jag sket helt enkelt i det då jag märkte att det var dyrare.

Jag som ingen bil har, har trasig rygg (får inte lyfta mer än 5 kg) och har dålig ekonomi testade på att få mat hemkört, inte bara få det hem utan packat. Det var som himlen öppnade sig och hörde massa änglaspel, ostämda fioler och annat krafs men skitsamma! Det var hur gott som helst, recept fanns med och det stod exakt hur man skulle göra, helt perfekt för en dummie som mig.

Min kyl och frys har nog aldrig varit så välfyllda som den gången.


Istället för att leta järnet själv på nätet efter såna här sidor så har Matkasse samlat ihop alla dessa sidor. Skitbra eller hur?! Visst vill ni testa själva nu va? Ja men dåså, gå in och kolla och det är på stubinen!


Eftersom det var från Linas matkasse jag fick maten från förra gången så väljer jag därför Middagsfrid den här gången, ja om jag vinner alltså!





Skämt om ett "Pepsi-ögonblick"

Det finns hur mycket som helst som man skämtar om. En del roliga, en del mindre roliga och sen finns det saker som andra kan ta väldigt illa vid sig åt, särskilt som sonen till händelsen nu är död, inte av ögonblicket som det talats om i "American idol".

"Under en reklamfilmsinspelning för Pepsi 1984 gick det mesta fel för Michael Jackson.

Popstjärnans hår fattade eld efter att en specialeffekt gått snett och Jackson brände sig allvarligt."

James Durbin en "American idol"-deltagare drog det skämtet när han uppträdde häromdagen. Att han hade lite väl mycket hårspray i håret och att han också kunde råka illa ut precis som Michael Jackson.

Nu var det ju inte som ni förstår Michael själv som blev upprörd, han är ju hur död som helst även om det finns dom som hävdar motsatsen, ja precis som Elvis, Bob Marley och typ Bigfoot! Nej då, det var Michael Jacksons familj som tyckte det var ett väldigt opassande skämt. Hade dom tyckt det även om nu Michael var i livet idag? Ingen aning.





Fredagsmys

I onsdags smsade Carro mig och undrade vad jag skulle göra på lördag. Ingenting är bokat för mig den här helgen (japp en vit helg yaaaay). Barnvakt åt Josefine står nu på schemat. Jag fick välja att hämta henne i ottan på lördagsmorgonen eller ha henne över natten. Eftersom Josefine sover länge på morgonen så tyckte jag ju att det var synd att hon skulle behöva gå upp tidigt så självklart sa jag att hon kunde gå iväg till mig när hon vaknade. Vadå hon fyller ju snart tre! Det borde hon ju klara eller hur?! Precis!

Näe okej, jag ska hämta henne runt 17. Jag har tvättstugan idag och det blir lite krångligt att hämta tvätten och ha Josefine i släptåg samtidigt.

Det ska bli kul. Vi ska rita, vi (läs Josefine) ska riva ut hela mitt köksskåp och leka att hon lagar mat, vi ska titta på teve och jaga katter (läs Josefine även här). Sen slutar det med att jag tittar på Josefine i soffan då hon slutat att prata och hon somnat sittande runt 20-21.

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på. Min videofunktion på mobilen funkar tyvärr inte annars hade jag ju som vanligt filmat henne men kort blir det var så säkra!


Kontorsstol gör dig gravid

Ett hotell i England har en kontorsstol som du blir gravid av att sitta på. Sju kvinnor har blivit gravida på 18 månader, fyra av dessa som fött jobbade som receptionister och har fått pojkar så nu tror dom att stolen bara göra pojkar också.

Ingen vill sitta på den längre just för detta. Dom brukade skämta om att vill man ha en pojk så ska man sitta på denna fertila stol. I början var det bara kul men nu känns det bara overkligt.

Ojoj, kunde dom inte kommit på något roligare aprilskämt? Typ att dom fick in ett busslass med elefanter som spelar trumpet? Det är ju lika troligt att folk går på som detta liksom.