Nu börjar Melodifestivalen igen

På lördag ska jag på fest så jag kommer missa årets första Melodifestival men kommer det bli som andra år så är det inget att missa. Det har sugit ganska mycket hästarsle om låtarna tycker jag.

Nu har dom byggt en scen som är den största och tyngsta i mannaminne tydligen. Varför det? Hade la räckt med två sketna lakan som artisterna går igenom på scenen? Handmålat massa saker, slängt silverstjärnor på golvet osv. Varför kosta på så förbannat på artister som har låtar som en femåring kunde kommit på?

Förr samlades man nästan hela släkten. Hade kvällstidningens mittuppslag där man kunde kryssa i vilka man höll på. Då var det fest! Nu sitter man vid datorn medan Melodifestivalen står på i bakgrunden, man kommenterar låtarna via Facebook till sina vänner och spyr lite över låtar som låter förjävligt.

Jag håller inte på nån än så länge, oftast är det så i alla fall.
IKEA i Örebro

Jag har länge velat ha såna där lackhyllor i mitt nytapetserade sovrum, röda ska dom vara, tror att det skulle vara skitsnyggt till min mörka fondvägg. I den här stan åker folk till IKEA i Örebro. Varför då? Jo för att det är raka vägen dit och närmsta vi har såklart. Vi kan åka både till Karlstad och Jönköping, det skiljer nån mil eller två bara men ska man åka till Örebro så kan man inte köpa RÖDA lackhyllor, just röda gillar inte Örebro förstår ni. Tycker dom det är för porrigt eller vad?

Dom HAR haft röda för Ewa köpte såna till sina söner men nej då inte när Sune vill ha det, då säljer dom inte röda hyllor. Ska nog åka dit och demonstrera, stora skyltar att dom diskriminerar röda hyllor. Ja jag vet att man inte ska upprepa sig så jävla mycket om en sak när man skriver men just idag går jag ifrån alla mina principer vad det gäller det svenska språket i skrift, min svenskalärare i högstadiet kommer bli chockad om hon skulle läsa det här, Sune, bruden som var bäst i klassen i svenska, Sune, bruden som satt längst och skrev när det var dags för uppsats i aulan, Sune, bruden som alltid hade alla rätt i rättstavning, Sune, bruden som älskade svenskalektionerna. Men just idag är jag pissed!

Fick sms av min dotter förut: "Du har köpt dina hyllor eller?" Jag svarade: "Näe för dom finns inte i Örebro". Hon: "Näe okej vad synd". Jag: "Vadå?" Hon:"Ska till Ikea Örebro nu nämligen". Jag: "Synd att du inte åker till Jönköping istället". Hon: "Mm".

Detta är så typiskt min otur. Jävla IKEA i Örebro, får ni en påse med nygjort hundbajs så är den från mig!

Mark Zuckerberg i Social Network möter the real one

Nu vet inte jag om det verkligen är sant att Jesse och Mark möttes för första gången i inslaget, jag hade nog blivit lite mer förvånad och generad om han hade kommit in än så här men vad vet jag. Jesse Eisenberg är ju skådis så han vet nog hur man agerar.

Jesse Eisenberg möter Mark Zuckerberg

Vill du se klippet själva så gå in HÄRJävlar om du kommer in!

När jag låste upp och öppnade extradörren så var hallmattan så ihopknugglad att jag höll på att inte komma in, den var mot dörren. Jag fick ta i för kung och fosterland för att få upp den.

Jag höjde rösten mot Iza och Nogger och frågade vad sjutton dom höll på med.

Nogger tittade på Iza, sen storögd på mig och började stamma:

-Asså, asså vi vi vi ville inte inte *tar sats* ATT DU SKULLE KOMMA IN!

Jag hängde av mig jackan och tittade på henne som ett frågetecken, tittade ner på mattan när jag hade rätat ut den och hittade min potatissticka på golvet.

Jag: -Och den här då? Vad har ni gjort med den?

Nogger la armarna i kors och blåste upp sig:

-Den skulle vi sticka dig i benet med om du lyckades!

Jag: -Men hur kommer det sig att den låg på golvet och inte i tassen på dig?

Noggers luft for ur och Iza fortsatte:

-Nogger släppte den så fort hon hörde nyckeln i låset! Hon är en fegis.

Jag: - Jaha så du har inte med detta att göra alls då?

Iza tittade på mig förvånat:

-Asså vad tror du om mig egentligen? Hon fnös och gick in i sovrummet.

Nä men eller hur liksom. På golvet låg min prideflagga och dom hade skrivit med Josefines färgkritor på den:

"MATTE, ÄT BAJS!"

Nån som vill ha två homofober till katter?
Tacokväll

Nu har jag kommit hem från Stefan och Ewa. Ätit världens godaste tacopaj. När jag fått länken från Stefan så kommer jag dela med mig av receptet på det för det var supergott, dock fick jag häva i mig ett glas Samarin direkt när jag kom hem för det var både Jalapenos och Creme fraiche med chilismak. Hey halsbränna men supergott var det i allafall.

Det var första gången jag var hemma hos Stefan och han har sin minstingdotter hos sig jämt. Hon är nio år och hon pratade med mig som om hon alltid har känt mig. Hon visade sin pojkvän på Facebook, hon visade även sitt egenhändigt gjorda trevåningshus som till och med hade en extern hiss, det ni!

 

Det var meningen att Stefans pojk skulle vara med och äta men just då kom hans mamma och hämtade honom. Varför det är en adventljusstake i fönstret? Sa jag att Stefan bor som ensam vuxen? Ja precis där har ni förklaringen. Det röda ljuset på bordet har dock dottern satt fram.

 

 

 

Vi köpte färdiga pajformar som vi fyllde med fyllningen och vi köpte lite många. Det blev två ljusa över och en lite *harkel* mörkare för att vi glömde den och en annan mörk som jag och Ewa delade på. Vi åt alltså 1.5 st såna här var. Spymätt!

Sen låg vi alla tre i sängen och pratade om allt och inget. Himla lätt att prata med honom och jag var välkommen tillbaka. Och nu blir dom inte av med mig!

 

 


Och om han nu skulle vara bs då?

Varför vill man punga ut en massa miljoner till en fru som media hoppas ska avslöja sin mans eventuella sexuella läggning? Om han nu vill ha lite snale emellanåt är det väl upp till honom om nu frun går med på det alltså. Det handlar om John Travolta och nu erbjuds hans fru Kelly Preston över 70 miljoner för att berätta allt om bögrykterna. För det första så kallas det inte bögrykten om han är gift med en kvinna, möjligtvis är han bisexuell men so what?! Sen är dom även intresserade av att höra hennes version hur deras son Jett gick bort för 2 år sen. Kan dom inte sluta att rota i det där nångång?!En bra dag

Igår var ju en riktig skitdag bokstavligt talat. Idag vaknade jag 8.30 och såg solen skina för fullt ute. Trots att jag var skittrött gick jag upp. Utanför stod Nogger och tjatade på mig i vanlig ordning. Hon hade mat i skålen men vägrar att äta om jag inte fyller lite till, hon fick två jävla torrfoderpluppar och DÅ åt hon, hon är inte så smart min lilla.

Jag satte mig vid datorn (jo det är sant!) och betalade räkningar. Det var väl inte det roligaste jag gjort i mitt liv MEN det innebär att jag får bo kvar en månad till, jag har internet, jag blir inte utförsäkrad från facket och det är det viktigaste.

Ewa har träffat en helt underbar kille, han är den absolut bästa Ewa träffat någonsin banne mig. Dom är så kära så kära. Han var med på festen i fredags och jag gillar honom starkt. Ikväll efter att dom har varit på hockey så hämtar dom mig så åker vi hem till honom för att laga mat och bara umgås några timmar. Det var HANS idé. I helgen visade han verkligen vilken underbar kille och vän han är, han brydde sig om mig nåt fruktansvärt, hur många kompisars killar är såna? JO han vet att jag är flata och han är dökär i Ewa så det är inte nåt sånt så ni vet det. Han är bara så mån om alla helt enkelt. Tack Stefan för att du även kommit in i MITT liv! <3
Seg dag

Nu har min mage lugnat ner sig lite, nu är det nog inte så mycket kvar i magen och äter jag nåt så lär jag säkert inte få behålla det heller och jag har nog aldrig haft så ont i anus som idag och jag har säkert inte använt så mycket skithuspapper på en och samma dag heller förut. Jag var tvungen att cykla till ICA och inhandla mer.

Förövrigt har jag sovit mycket, haft en jävulsk halsbränna i omgångar och försökt se en film men jag somnade istället...IGEN! Nu ska jag inte festa förrän....nästa gång.

Vad har ni gjort idag då?
Gårdagen

Som vanligt är det oftast förfesten som är roligast även igår. Det var folk överallt kändes det som. Ölen flödade och härliga skratt. Folk som sjöng i mikrofoner som inte ens var inkopplade.

Goingarna Lisa och Annika med sina mikrofoner

 

Anna med sin egenhändigt gjorda mick

 

Annika i mitten med sin dotter Johanna till vänster och så jag då, fettot

 

Träffade goingen Wiilow ute och det här kortet är så jävla fint på henne!

 

Vilka förfester vi får till jämt, kul som alltid, eller ja, det kunde ha varit roligare om det inte uppstod saker och ting som man inte riktigt var beredd på men men. Idag har min mage verkligen ballat ur och det känns på doften att jag drack öl också igår. Varför luktar skit öl dagen efter?

 

 


Och detta ska vara 2011

På juldagen neddamp ett litet gossebarn som Elton John och hans man David Furnish nu är pappor till. Ett par som varit tillsammans i flera år och varit gifta i ett antal, denna gosse var efterlängtad som sjutton och paret bestämde sig att bli föräldrar när Elton John bestämt sig för att sluta turnera så förbannat. Det var inget överilat beslut att bli föräldrar, tvärtom. Hur många unga är det som inte får barn när dom knappt är tillsammans? Hur många föräldrar är det inte som skiter i sina barn? Hur många barn far inte illa på vår jord?

En matbutik i Arkansas, USA valde att censurera tidningen dom var med i. Två stolta föräldrar som visar upp sitt gemensamma barn. Denna tidning fick ligga i samma fack som om det skulle vara porrtidningar. Det är så otroligt skrattretande så det är inte sant. Kunder hade klagat och då valde matbutiken att censurera istället. Vilket budskap ger inte det? Är det inte så att vi ska lära alla unga att homosexualitet inte är något fult? Tydligen inte.

Det kan tänkas att många tänker på hur gammal Elton är, han är 64 men hans man är 48 så dom är ju inte lastgamla båda liksom och jag är övertygad om att denne lille kille kommer få det helt underbart, han kommer få ett mer kärleksfullt hem än många andra barn. Detta var fruktansvärt efterlängtat, planerat och allt det där. Många reagerar på att det var en surrugatmamma som gav dom denne gosse men OCH?? Hur många är det inte som använder sig av surrugatmammor idag? Inte bara homosexuella för bövelen så väx upp för fan.

Matbutiken har nu gett efter för grupptrycket och tagit bort censuren, tack och bock!


Så här såg det ut i matbutiken som en kund fotade
Så här ser tidningen ut med familjen, rasande söt bebis
Men va fan

Igår kom det ett paket på posten som min dotter skulle ha. Hon ville att jag skulle buda på en Hello Kitty mp3 på Tradera åt henne, jag vann och igår kom den alltså. MEN dottern sa att det inte var med en USB-kontakt men det såg jag inte nåt men igår kväll när jag skulle slänga den lilla påsen mp3:n kom i så såg jag en sketen liten USB-kontakt som hade fastnat i tejpen, jag hade räknat med att den skulle ha sladd för bövelen! Jag smsade dottern och sa att den fanns visst med så hon frågade om vi kunde gå halva vägen var så hon kunde få den så det skulle bli ICA. Klockan 10 skulle vi träffas.

Jag vaknade 8.20 av att min blåsa var överfull och lite till, jag hade ställt klockan på 8.40 så det blev tidigare alltså. Jag gick in och duschade och gjorde mig i ordning. 9.31 fick jag ett sms av dottern att hon skulle höra av sig om usb-kontakten, hon var tvungen att sova lite till, eh jaha! Här har jag fixat med papiljotter i håret, målat naglarna, böjt ögonfransarna, lagt håret och... näe ni trodde inte på det nej, näe okej så var det kanske inte men jag var förberedd på att snart få gå!

Jäfla särring!


Lite fel budskap

Jag skrev ju om tjejen från "Antikrundan" som nu varit med i två artiklar med fem månaders mellanrum. Då tror man ju att det ska vara nåt i hästväg.

Jag satte mig för att se programmet och väntade på tills inslaget skulle komma. Det blev lite som fel budskap. Man trodde att tavlan skulle vara värd mycket mycket mer än vad den nu var just för att uppmärksamheten var stor. Visst, den kostade 150 kr för 15-20 år sen och är nu värd 200 tusen men det var inget man höjde på ögonbrynen för. Aftonbladet skrev om det för tjejens historia hon berättade om att tavlan nu var ett värde i pengar som för henne gällde liv och död men vi tittare fick inte ta del av det och då kan man inte heller känna att det var något speciellt med den. Hade vi fått veta hur det låg till så hade det varit en annan femma. Nu ville tjejen inte ställa upp på en intervju och berätta sin historia om varför hon brast ut i gråt och det kan man ju förstå men då skulle Aftonbladet heller inte gått ut och skrivit om det.

Jag tror inte jag är ensam om att känna sig snuvad på nåt sätt. Inte för att vi inte fick veta hennes historia för det står det i artiklarna men att tavlan inte var så mycket värd som man trodde att den skulle vara. Har jag fel?SÅ typiskt min otur

Ja jag berättade ju igår hur beroende jag är av mitt headset då jag måste ha musik i örat när jag gör det mesta. Jag kan tex inte diska utan musik, jag kan heller knappt gå till affären utan att ha ploppen i örat. Alla på ICA vet när jag kommer, jag har högsta volym och många undrar nog varför människan inte svarar i telefonen för! Det är när folk tittar sig omkring som jag kan tänka mig att sänka för deras skull, jag själv hör ju inte hur högt det är.

Imorse när jag i vanlig ordning skulle sätta i ploppen i vänster öra hördes ingenting, jag satte på radion på mobilen, nej inte ett piss hördes det. Jag drog ut headsetet och såg till min fasa att det var trasigt på två ställen. Detta var hämnden för att jag glömde det igår i all hast, ger mig fan på att headsetet tog livet av sig bara för det.

För en stund sen satte jag mig på motioncykeln för att som vanligt cykla en mil, vad händer då tror ni? Jo batterihelvetena tar slut! Jag hann cykla en halvmil när det sen var alldeles blankt i displayen. Denna dag kommer sluta med att det ligger en älg i min säng när jag ska sova säkert!

MEN jag kan meddela att jag gått ner ytterligare 1 kilo denna vecka! DET mina vänner är fan ingen otur!Åh äntligen!

30 augusti skrev jag om en tjej som hade en otrolig historia att berätta i "Antikrundan" och när hon fick veta värdet av sin tavla grät hon hejdlöst. Då har jag för mig att jag läste att det programmet skulle komma i februari men det är i kväll! Hade jag nu inte skrivit om det i somras hade jag heller inte fått veta att det är just i kväll för nu har besökare från det inlägget via Aftonbladet gått in på min blogg så nu missar jag det inte. Som jag har väntat!

Jag gillar Antikrundan, se folks reaktioner när dom får veta hur mycket sina ägodelar är värt. Jag kommer sitta bänkad, gör du?
Pinsamt värre Mark!

"Ironiskt nog lanserade Facebook på onsdagen i ett blogginlägg nya uppdateringar man gjort för att bättra på säkerheten.

”En viktig del vid hanteringen av information har varit att skydda den från säkerhetsrisker som virus, trojaner och hackare. Det är därför vi utvecklat ett antal komplexa system som hela tiden arbetar i bakgrunden för att hålla dig säker på Facebook, skrev man i blogginlägget."

Så säkra är vi alltså på FB, bara det att en person har hackat sig in på Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs eget konto på FB. Det var på den officiella fansida som hackaren hade uppmanat folk att investera i företaget. Innan det upptäcktes så hade mer än 1800 personer gillat inlägget och 800 kommentarer skrivits.

Syftet var nog inte att göra nån skada utan mer att provocera men hackaren har en jävla massa information som helst inte ska läcka ut antar jag. Det gäller att vara försiktig med vad man lägger ut för det kan för dig göra mer skada än nytta om bilder kommer i orätta händer och då menar jag inga nakenkort!

 

 


Det godaste jag ätit på länge

Idag orkade jag inte stå vid spisen så jag blandade lite godsaker på en tallrik bara.En hel burk tonfisk i olja, några klickar turkisk yougurt, några bitar ost, en halv avokado, några körsbärstomater och crabsticks. Supergott verkligen och en bra kontrast i smaker. Jag blev lagom mätt så jag står mig till imorgon bitti.

Imorgon blir det något med kalvsylta, det är också bra om man sysslar med LCHF som tur är för det är ju så supergott!


Inga applåder men väl en klapp på axeln

Ja då var Sömnenheten avklarad. Morgonen var stressig, jag vaknade runt 5 och var egentligen tvungen att gå upp och rasta Doris (urinera för dom som inte fattar) men jag orkade inte, somnade om och vaknade då 7.30 då mobilen alarmerade om att jag skulle gå upp. Jag hoppade ur sängen, in i duschen, höll på länge och väl med håret men det ville sig inte, tänkte att det fick bli keps idag också...som jag sen glömde i brådrasket i alla fall. Fick heller inte med mitt headset, jag som är så beroende av musik i örat när jag är själv, sitter i bussar, går i affärer, ute och går och fan och hans moster. Nu fick jag bli en pina i arslet för mina FB-vänner istället och spydde ut min irritation över saker och ting.

Så här såg det ut 8.20 ute, solen höll på att göra sig vacker i min stad. Nåt jag inte tänkte på var att det inte var plusgrader längre, nej precis, fick veta av en vän på FB från stan att det var -16 grader ute! Bra Sune som tog vår/höstjackan istället, höll på att förfrysa både det ena och det andra.

På Sömnenheten var det samma jävla veckotidningar som i Oktober. Kul eller inte. Så kom jag in hos en sköterska, hon kopplade in maskinen i sin dator och såg registreringarna. Jag hade vart rätt duktig men att jag inte hade på mig masken efter en krogrunda tyckte hon inte om för det är då man verkligen snarkar och har uppehåll. Jag kunde inte med och säga att jag oftast inte är i ett sånt tillstånd att jag tänker på annat än att bara komma i säng, ibland glömmer jag ju för fan till och med att släcka i lägenheten hur ska jag då komma ihåg masken? Herregud vad dom begär av fulla människor.

Jag hade i allafall haft på mig den i 90 dagar och 55 av dessa hade jag haft på mig den i mer än 4 timmar per natt, det är bra. En gång hade jag dock haft ett uppehåll på 19 sekunder, inte bra men bättre än innan då jag kunde ha ett uppehåll på 32 sekunder och 20 störningar per timme! Nu var det på 0, bra där!

Jag åkte ner med bussen till grannstadens resecentrum och tog hembussen därifrån. Det var jag och en japan i väntsalen till den bussen, han pratade engelska i mobilen så jag tänkte att han nog är en rätt vanlig japan. Då tog jag kort genom rutan ut, det hade jag inte kunnat med om det varit fler där, va fan liksom han var ju japan! Sen la han på och började sjunga "Stay away from me".. jag var på vippen att säga.. "detsamma" men gjorde det inte.

Varför jag tog det här kortet? Det var nog för att visa att i grannstaden var det massa sol men när jag kom in till min stad igen så höll jag verkligen på att frysa alla läppar och organ av mig. Det är väldigt ovanligt att min stad har kallare än grannstaden faktiskt men just idag när Sune hade vår/höstjackan utan keps så var det naturligtvis så!

Jag hoppade av vid Willys, handlade lite och träffade Anneli, ja hon med gipset som hon inte har längre. Hon skulle hämta mig men handlade lite hon också. Sen åkte vi till ÖB och där hittade vi munvatten billigt, Vi köpte oss varsin flaska och först tog jag den alkoholfria men det fick jag inte, herregud att ha nåt i käften utan alkohol liksom, nej då jag fick allt ta den MED alkohol och Anneli som inte behöver så mycket alkohol för att rocka loss tänkte ta denna flaska till på fredag då vi ska ut och dansa klackarna av oss eller hur det nu var.

Ja det var min dag så långt, hur har er dag varit?Då får vi se då.

Nu har jag haft min snarkmaskin i tre månader efter förra kollen, då var det inte så jävla bra kan jag inte påstå, det var då jag med nöd och näppe fick med mig den hem igen för jag hade inte använt den på hela sommaren. Nu var jag bara tvungen att ha den så mycket som möjligt. Nu kanske jag vart utan i 7 dagar av dessa tre månader och det är inte farligt men det är då jag vart täppt i näsan, vart för full för att ens komma ihåg att ta fram den ur skåpet (en gång mindes jag och herregud jag har nog aldrig somnat så fort med masken på mig), inte sovit hemma (läs sovit hos Ewa) och haft nattbesök här. Så jag hoppas ju såklart att jag ska få ett klistermärke och applåder för min insats imorgon.

Jag ska ta bussen 8.35 härifrån stan till grannkommunen för att åka till sjukhuset där, sen kan jag inte åka hem förrän tidigast 10.41, det suger verkligen getarsle faktiskt med tanke på att jag ska vara inne 9.15 men men, det är ett stort sjukhus, många människor att glo på så det går nog fort. På vägen hem ska jag hoppa av vid Willys och handla lite medan jag ändå åker den vägen. Ica blir för dyrt att handla i jämt och ständigt.

Håll tummarna för att det inte är några sura miner på snarkmaskmänniskan imorgon och att det inte är så många störningar per timme som jag hade förut okej?!Protestlista mot hög el

Jag får el från vårt lokala elbolag och jag är faktiskt rätt nöjd. Jag har haft en litet större elbolag och aldrig mer, dom tar inte bara ockerpriser, dom är lite som superlim som nästan inte försvinner. Dom tar avgift efter avgift utan anledning och jag fick nästan aldrig tag på dom heller när jag försökte att ringa dom. Aldrig mer!

Mitt elbolag kan man cykla ner och prata med, man får tag på dom och är det något fel så rättar dom till det fort. Jag känner mig trygg men jag känner ju folk som har dom lite större bolagen och för deras skull skriver jag på såklart! Gör det du också vet ja!


Då vart det klart!

Äntligen är man mörkhårig igen!

Jag tog på mig en keps förut när jag stod på balkongen för att prata med dottern, hennes pojkvän och en liten Chihuahua vid namn Dior som frös så hon tog upp en tass i taget för att inte frysa så.

Från att ha gått från...

denna frisyr till...denna är helt underbart!

Ja nu hade jag inte stylat till håret ordentligt men ni ser ju skillnaden hoppas jag?!Oh noooo, Sune är väck från Facebook!

Jag vaknade första gången 8.33, var kissnödig som fan men var också trött som ett as, stoppade täcket mellan benen och somnade om.

10.31 ringer mobilen, jag som trodde det var min handläggare på SIUS tog den och såg att det stod "Anneli" i displayen, ni vet hon med gipset fast hon inte har nåt gips mer nu.

-Där ääääär du ju! Vi går ju skallgång efter dig! Ewa har ringt men du har inte svarat!

Jag var ju fortfarande inte vaken ordentligt och kände att det här var en av alla mina knepiga drömmar igen. Fattade inte vad hon menade.

Inatt gick jag in på FB med mobilen, kollade lite inställningar och skulle se om det gick att ta bort sig på FB med den, jag tog bort mig och hmmm jag kom inte in igen.

Nu när jag kom in på FB igen via datorn så skriver flera att jag varit saknad, folk har skrivit och frågat på min blogg vart jag är. Vilket pådrag! Jag kommer alltså att bli saknad om jag tar bort mig igen.

Ja herregud vilken förmiddag. Jag har lovat Anneli att aldrig mer ta bort mig på FB så det får jag la hålla då....och där föll alla lockarna

Så jävla skönt att ha blivit superkorthårig igen. Det är nästan lika skönt som att få en näve i skrevet mina vänner. Ni får inga kort förrän imorgon för jag måste färga det och fixa till det. Jag satte på mig keps så han hade inga produkter i det idag, till vilken nytta liksom.

Nu slipper jag se ut som ett skatebo i huvudet när jag går på krogen, det känns underbart. Det räckte med att krogens ägares dotter som också jobbar på krogen kom in för att boka klipptid med pojkvännen precis när frisören hade rakat bort håret i nacken och det gråa kom fram massor. Hon hejade lite försynt och kommer nog att drömma mardrömmar av att ha sett hur grå jag egentligen är. Måste jag muta henne med en hundring nu för att hon inget ska säga till dom övriga anställda där? Annars kan jag ju inte visa mig igen.

Just det ja, jag cyklade dit, så underbart! Snacka om att det är kallt i cykelförrådet då jag hittade en snöhög i min cykelkorg och då har den stått därinne sen det började snöa i december. Det är bar mark här så det kändes konstigt att cykla efter så lång tid men det ger sig la!


Casino?

Hade jag haft mer pengar, pengar som jag skulle kunna vara utan utan att gråta blod och ha ångest i ett halvt liv så kanske jag skulle åka på Casino bara för att testa på men eftersom jag har en mindre summa pengar som jag måste vända på fler än en gång per månad för att dom inte ska försvinna så är det en omöjlighet.

Med min otur i både kärlek och spel så har det inte riktigt legat för mig heller om jag ska vara ärlig men att åka dit och kolla bara skulle jag kunna göra.


Blackjack vet jag inte ens om vi har här istan eller om det bara är roulette, som sagt jag är inte speciellt intresserad och när jag går på krogen så är jag inte speciellt nykter heller så minns inte om vi har det eller inte.

Har du tur i spel? Spelar du på Casinon? Vunnit nåt?

För första gången

Jag vet inte vad jag har tänkt på dom senaste dagarna men hur sjutton kunde jag glömma? Jag har ju aktivitetsstöd då jag inga mer A-kassedagar har kvar, det är samma sketna summa och jag vet ju att det stödet kan komma en dag tidigare, eller faktiskt rätt ofta gör det. För första gången har jag räknat dagarna tills jag fått pengar men inte räknat med den 24e! Varför? Jag blev lite chockad då jag gick in på min bankID på Försäkringskassan och såg att jag fick pengar idag, IDAG liksom! Halleluja, jag ringde min frisör direkt och beställde tid och kl 15 ska jag klippa mig, det har jag inte gjort sen i november och min frisyr som ska klippas var 6e vecka.

Pappa kommer gråta blod, min pappas fru likaså men jag kommer jubla. Shit vad skönt det ska bli!

Ny hjärna? Japp ska inhandlas.


Piss-Peter, Agneta Sjödins nya kärlek

Ja vem i herrans namn kan någonsin glömma Peter Svensson från Big Brother, killen som var så dyngrak att han ställde sig på huk för att pissa på mattan inne i huset medan hans medtävlande vad han nu hette skrattande sa att han var äcklig och att man inte kan pissa på mattan. Peter som var totalt väck i huvudet tittade bara på honom och sa typ bara.. men ååh.

Ja det är detta han kommer bli ihågkommen för resten av hans liv. Ja och nu är han tillsammans med Agneta Sjödin och det kommer han väl också bli ihågkommen för såklart. Dom fick kontakt via Facebook och pratade där i några månader och träffades sen strax efter nyår. Dom har gemensamma vänner så dom har träffats förut men aldrig pratat.

Peter behöver inte skämmas för sitt beteende i huset för det var den bästa säsongen ever! "You´re a gubbe!"


Nej det är inte jag som har tagit kortet men jag har lånat det

Snacka om platt fall

Att streaka är ju poppis, mest på fotbollsplaner men en turist som var i Spanien ville liva upp det hela och sprang in spritt språngande naken, eller ja, det var meningen att han skulle springa in på en tennisplan..bara det att han såg inte att tennisbanan var omgiven av glasrutor och sprang rätt i en ruta och slog sig rätt rejält men vände bara om och sprang tillbaka.

Hans kompis filmade alltihop och fick sig ett rejält skrattanfall, ja inte fan skulle man lägga sig ner och gråta över det här. Vansinnigt roligt men det tyckte inte den nakna snoppmannen.

Söndag

Klockan halv tre gick jag till Ewa för vi skulle till ICA för att inhandla diverse matvaror till middagen. Jag har nämligen blivit bjuden på tacos hos henne och inte fan fick jag hjälpa till heller, nej då, då skulle hon bli så stressad så eftersom jag hade med mig min egen dator till henne satt jag vid den istället. Vi åt och oj vad vi åt, det var gott som fan. Efteråt gick vi till vardagsrummet och satte oss i varsin soffa och här har vi nu suttit i snart tre timmar, eller satte och satte vi halvligger typ.

Hon har en underbart skön skinnsoffa så nu vete fan om jag går hem, inte än i alla fall. Det är ju sällskap även om vi sitter med våra datorer i varsitt knä, vi babblar emellanåt och kommenterar vad folk har skrivit på sina statusar på Facebook och sen skrattar vi, nej inte åt folket utan med såklart.

Nu känner jag att jag skulle behöva göra nr 1 men skiter nog i det.

Vad har ni gjort hela dan?Man kan inte bli annat än förbannad

Där jag bor skulle alla fönster bytas ut då det är iskallt vid fönstren på vintrarna och då är det inte bara min lägenhet utan ALLAS. Det finns det inga pengar till alls. Nu ska dom försöka få pengar så att dom kan fixa portkod till alla trappuppgångar, det är ju bra för vi har haft en hel del inbrott i våra förråd, mitt har dom inte rört än men det är la för att dom ser att jag inte har nåt av värde. Dom kan få ta mina gamla skolböcker från -78 eller nåt. Visst det är väl väldigt bra att ha portkod men fönstren tycker ju jag är viktigare men.

Att köpa prydnadsstenar för närmare 7 miljoner istället för att rusta upp lägenheter med mögelskador, fuktiga fasader, badrum utan kakel osv är ju bara så jävla dumdristigt. Och sen påstå att det är ett 5-årigt projekt och att det kommer upprustning av rabatter senare är ju ännu värre. Vem uppskattar sånt när lägenheterna är i så dåligt skick att ingen kan bo där utan att bli sjuk?! Betalar dom sjukhusräkningarna för hyresgästerna sen eller? Skamligt!

Och som vanligt när sånt här når media så lär det bli fart på bostadsbolaget som inte sätter sina hyresgäster i första rummet.En ärligt snodd lista

Jag var inne hos Hillevi och hittade denna lista som hon skrev att man fick sno, det gjorde jag.

DIN/DITT FÖRSTA:

operation: Ett av mina två öron
piercing: Hål i öronen.
sport: Började spela fotboll som mycket ung
husdjur: Vad jag har hört så hade vi en sköldpadda när jag var riktigt liten.
semester: Hur liten måste man vara? Som ofödd var jag på Öland (mammas mage)
konsert: Har aldrig varit på en riktig konsert, bara massa folkparkstjosan och det var nog Gyllene Tider
kärlek: Tomas hette han och han bjöd på Kalaspuffar med riktig varm komjölk jag var 12 år

JUST NU:

äter du: Inte ett skit, jag ligger i sängen
dricker du: Inte ett skit där heller, skrev jag att jag låg i sängen?!
ska du: Eftersom jag ligger i sängen innebär det nog fan att jag snart ska sova.
lyssnar du på: Hade jag skrivit det här för en timme sen så hade jag skrivit mina grannar men nu har dom gått ut.
väntar du på: Att den där John Blund, Johnny Depp eller va fan han nu heter ska komma.
tittar du på: Antagligen på skärmen dööööh!
har på du på dig: Usch så snuskigt..men okej, en grå t-shirt och ett par boxerkallingar, så sexig är jag!
DIN FRAMTID:
barn: Ja absolut...men inte egna.
giftermål: Nä bevare mig väl för att alla ska syna mig i sömmarna bakifrån vid altaret och med min otur så blir jag la så nervös att jag kysser prästen istället för min fru när det är klart.
karriär: Ja, det har jag tänkt att skaffa...
VAD DU FÖREDRAR:
kramar eller kyssar: Inget av det skulle sitta dumt nu.
kortare eller längre: Än vad?
snygg mage eller snygga armar: Det hade jag för 40 kilo sen
busig eller lydig: Det beror la ändå på eller? Jag busar ju inte direkt till det på en begravning och jag lyder ju inte direkt...annars heller.
HAR DU NÅGONSIN:
kysst en främling: Främling? Är det en främling om man träffade personen 2 minuter tidigare för första gången..isåfall ja.
tappat bort glasögon/linser: Tänk för att Sune behöver varken eller.
brutit ett ben: Nej.
rymt hemifrån: Näe inte vad jag minns.
röntgats: Både här och där, ja...
krossat någons hjärta: Är rädd för det.
nobbat någon (som haft känslor för dig): Jo, det har nog hänt...
gråtit när någon dött: Som f*an.

BLANDAT:

är du kär i någon?Näe inte ett skit
önskar du att du bodde någon annanstans? Ja varje gång jag kliver in i min lägenhet.
tycker andra att du är attraktiv? Ja, det finns det säkert...alla på De blindas förening.
dricker du? Ja? Annars dör jag ju?
använder du droger? Om min dator är en drog så är svaret ja
vilket schampo använder du? Arlas egen tror jag..näe Barnängeln är det nog.
vilken parfym använder du? Adidas nånting.
vad är du rädd för? Höjder och att någon mina älskade ska dö.
gillar du att tvätta? Om det innebär att fläckarna går bort så ja

Ja det var väl allt för nu och JA du får sno du med.Ska det upprepas?

Så är vi där igen snart då. Förra året blev 42 000 stycken utförsäkrade. 2100 av dessa går helt utan ersättning för att det blev ett misslyckande på alla plan. Nu ska nästan 3000 stycken till bli utförsäkrade.

Dom kan inte bara utförsäkra folk och sätta dom på bar backe innan det finns en ekonomisk lösning tycker jag. Det är mänskliga varelser dom handskas med. Människor som kanske inte har någon alls att låna av och hur ska det bli för dom?

I April 2009 blev jag utförsäkrad för att en läkare inte tyckte att jag hade diskbråck längre trots att jag hade lika ont. Jag var tvungen att jobba heltid och hade inte haft råd att inte göra annat heller. Jag hade turen att få en praktikplats där det fanns mänskliga personer som hade tålamod med mig och gav mig arbetsuppgifter som jag skulle kunna klara av. Jag fick ta pausar när jag kände att ryggen inte klarade mer men tyvärr blev det ingen förlängning där då det blev tal om lönebidrag. Alla har tyvärr inte den turen jag fick.

Hoppas innerligt att det ordnar sig för samtliga för det måste vara ett helvete att hamna mellan stolarna.


Min dag så här långt

Jag somnade runt 3 inatt, klockan 6 vaknade jag av att Josefine låg och pratade för sig själv, eftersom hon låg på en madrass på golvet för att det inte skulle vara en risk för att hon skulle trilla ner så tittade jag ner. Där låg hon upp och ner på madrassen med halva kroppen utanför madrassen, jag vände henne, la kudden till rätta, la över henne täcket, la hennes gosehund bredvid och hon somnade om på två röda och då hade hon ändå somnat rätt tidigt på kvällen.

Nästa gång jag vaknade var klockan 10.12, Josefine stod vid fotändan, med håret på ända och sken upp som en sol när hon såg att jag hade vaknat, hon såg nyvaken ut så hon hade inte vart vaken så länge. Japp mina vänner, hon är en sjusovare, ibland kan hon sova till 10.30 till och med. Och det har hon gjort i nästan ett år, visst vore väl det himmelriket för många föräldrar?

Hon fick frukost och vi tittade på Barnkanalen, måste säga...herregud vad dagens barnprogram är kassa. Sen satt hon på en pall och tittade på när jag diskade. Sen tyckte hon vi skulle gå in och lägga oss igen och där låg vi och myste ett tag.

En kompis ringde och ville att jag skulle komma upp till henne lite senare. Jag och Josefine delade på en semla, ja precis en semla och det var fan himmelriket! Sen var det tandborstning, dags för mig att duscha och sen påklädning, den här damen ville inte gå hem så hon krånglade som en ål innan jag fick på henne kläderna.

Hem kom hon i alla fall och jag är hemma från min kompis och jag är helt slut.

Vad har ni gjort idag så här långt?


Min Sune

Ja då mötte jag hela familjen Josefine vid ICA förut. Tog med mig Josefine in på affären och plockade åt oss lite varor. Hon fick välja en tablettask som hon ska få imorgon. Gelenallar fick det bli.

Flera gånger under dagen/kvällen har hon sagt att jag är hennes Sune, ingen annans så där hör ni, jag är upptagen. Patentverket har fått mail från henne.

Det första hon utbrast när jag öppnade dörren hit var: "Titta där är tjockisen!", nej hon såg inte mig i spegeln utan Nogger. Nogger är inte tjock, det är Iza som är det men hela kvällen har hon gått omkring och ropat på tjockisen och menat Nogger, Iza har sprungit undan och knappt synts till.

Jag syndar idag (det får man på helgen) och torsk och gjorde äggsås till. Det är det första i mjölväg jag ätit på två veckor, än så länge håller sig magen men jag känner mig uppblåst.

Josefine tyckte inte det var så gott men fick välling lite senare så nu sover hon gott. Lite kort från eftermiddagen/kvällen.


Varför är det alltid SÅ kul att leka med saker från såna här skåp?

 

Hon skulle på utflykt sa hon, väskan var så tung att hon höll på att fara baklänges

 

Nyfiken som få och frågade vad jag gjorde vid varje steg. Här vid spisen.

 

Hon hade två Barbapapaböcker med sig och vi läste dom... tre gånger vardera

 

 


Kom ihåg!

Om ni nu ska ta och kommentera inlägg jag har skrivit som är väldigt barnsliga så GLÖM för allt i världen inte att jag ser IPnummer. Och glöm för sjutton inte att IPnumret kan leda till att det står var ni jobbar/ går i skolan också. Det hände nyss.

Fick en kommentar i mitt inlägg HÄR. Längst ner har någon naturligtvis anonym skrivit att jag är tjock och ful.

Jag kollade upp IPnumret och längst ut står det vart människan jobbar eller är elev. Kan säga att det är i Stockholm och på en förskola eller skola. Så please, tänk er för. Jag och mina vänner på FB har haft vansinnigt kul åt det här att folk är så urbota korkade att dom tror att dom kan vara osynliga bakom en skärm.

Jag blev inte ledsen, arg eller heller inte kommer jag lägga mig under täcket och ligga där resten av dan. Jag skrattar som fan!Hur ska vi ha det?

I dagarna tre har Helena Bergström varit på tapeten i Aftonbladet. Först var hon förbannad för att svenska filminstitutet och Guldbaggejuryn "mobbade" hennes man Colin Nutley eftersom han aldrig fick priser för sina filmer som han gjort i Sverige i många år,heller inte skådespelarna som är med i filmerna.

Igår stod det om hur många nomineringar det faktiskt blivit sedan första "Änglagård", det är hela nio stycken. Sen har det ju inte kommit så många filmer efter 2001 då "Sprängaren" hade premiär.

Nu är den nya "Änglagård 3" nominerad i kategorin "Biopublikens pris" men nu bojkottar både Helena Bergström och Colin Nutley galan, ingen av dom kommer att sitta och ta emot priset.

Alltså, är inte det lite barnsligt? Filmen ligger etta på filmtoppen för att över en halv miljon sett filmen på några veckor, det bevisar väl mycket?

Jag gillar Colin Nutleys filmer, allihop faktiskt och jag gillar också Helena Bergström som skådespelerska så visst förstår jag dom men dom har ju faktiskt blivit nominerade så varför gnälla? Sen är dom inte ensamma om att göra film i Sverige, det finns en rad andra.

Ja vi får se hur det går när Guldbaggegalan är här.
Mer än lovligt korkad

Jag har aldrig påstått att jag är direkt smart men i mina drömmar verkar jag mer än lovligt korkad.

Jag minns inte så mycket men jag hade av någon anledning varit inne på OK här i stan och skulle hem, jag gick över gatan och upptäckte att jag var spritt språngande naken, det var sommar men man är inte naken ändå men. Jag hukade lite på knäna för att jag tänkte att jag skulle göra mig mer osynlig då. Hur tänkte jag där? Ingen aning men jag gick över gatan, om jag var osynlig? Inte ett skit!

Jag vaknade tack och lov innan jag hade gått längre än så.Möe konstigheter händer i musen

Ibland kan det bli hur fel som helst när man skriver på Facebook. Det kommer mer text under bilden men vet inte varför det inte gick att skriva närmare.


Det jag skulle komma till innan jag började spåna själv var att när jag låg och läste gick laptopen ner i viloläge och efter en kvart vaknade den igen. Jag har en vanlig datormus till denna nu för jag orkar inte hålla på med musplattan, antagligen är det musen som fått sig ett spratt och flyttat på sig eller också spökar det helt enkelt för båda katterna låg bredvid mig i sängen.

Wierd!...men det går nedåt i alla fall

Ja så var det torsdag, på torsdagar väger jag mig och det har jag gjort. Det går som sagt inte fort det här med vikten men jag har i alla fall gått ner 0.5 kg den här veckan. Kan ha med att göra vad jag gjorde i helgen, många öl, juice till snapsarna, jordnötter och chips. Men jag pressar mig inte och det ska inte någon annan göra heller. Detta är MIN viktnedgång, MIN metod och det angår ingen annan så nu vet ni det. Jag går ju ner i alla fall eller hur? Precis!

I helgen ska jag inte dricka en droppe för imorgon till lördag ska jag vara barnvakt åt min favorittjej och sen ligger jag helt utslagen hela lördagen kanske. Vi får se men kul ska det bli. Hon tar fram mina barnsliga sidor, ja okej jag har alltid dom sidorna men jag KAN nu få vara barnslig utan att nån tittar snett, ringer psyk eller sprider ryktet om att jag är det.

Vad ska ni göra i helgen då?Nehe inte det nej

Men självklart ska min mage protestera när jag är tvungen att åka till sjukhuset, vilken gång i ordningen vet jag inte men tröttsamt är det.

Nu vet jag inte om det är för att jag inte sovit ordentligt, om jag råkade stressa lite mycket när jag vaknade eller om den bara vill jävlas. Jag hade duschat och klätt mig när jag kände dom bekanta bubblingarna och när det blir så vet jag att jag nog inte ska ta mig ut dom närmsta timmarna, jovisst jag KAN gå ut men då finns det risk för att folk tror att jag har lappat mina byxor med brunt läder därbak som man kan se på overaller ibland. Det är inte speciellt snyggt på jeans särskilt inte när det inte är samma färg som jeansen.

Hoppas att det går över för då ska jag upp till Ewa en sväng.

Vad ska ni göra idag?
Så fort du vänder ryggen till

Jag hade min laptop på skrivbordet, öppen och jag själv stod och lagade mat i köket, efter 2 minuter gick jag in till sovrummet igen för att sätta mig nån minut vid datorn. Den här gången var det inte Nogger som hade varit busig utan Iza, hon satt bredvid laptopen och hade nog försökt få nån slags hjälp.


 

Jag har ringat in med svart om ni ser hur många fönster hon fått upp, om inte....

 

Ja precis, 43 fönster! Och ingen hjälp fick hon heller. Jag har fortfarande en del av datorn inplastad, eller ja, den VAR inplastad på fler ställen än den är nu, hon tyckte inte det skulle vara plast på dom ställen jag ville. Sa jag att det är som om jag har två småbarn hemma? Nu vet ni!

 

 

 

 


Lilla pattarklappardan idag!

Onsdag igen mina vänner, en dag som är mitt i veckan innan helgen kommer. Lillördag eller som Gert Fylking säger, lilla pattarklappardagen. Dom pattar jag får klappa idag är la mina egna och katternas alla, eller ja, dom är inte så villiga, nån sekund sen är det hytt med fingret och en spottloska i ansiktet.

Snart bär det iväg till ICA för att handla kattsand och diverse nödvändigheter, jag är nyduschad och luktar himmelskt, vattenkammat hår och nytopsade öron. Näe jag vet, jag som öronpatient vet att man inte ska topsa öronen, man ska inte ha nåt annat än en armbåge i örat, dvs ingenting men nu är det så att jag har örondroppar i vänster för imorgon ska jag till läkarn med det, ja det andra får följa med och resten av kroppen också såklart. Får se om dom ser om inflammationen är borta eller inte. Skitsamma egentligen för jag får ju ändå inte ha hörapparat i det örat som det var tänkt från början.

Vad händer hos er idag då på lilla pattarklappardagen?Leif Mannerström sågar Gordon Ramsey

Jag har sett både vårt "Sveriges mästerkock", det brittiska och det amerikanska och jag måste säga att Sverige har nog den mest tråkigaste juryn och programmet så här långt. Gordon Ramsey är känd för att vara machokocken som svär, gormar könsord och kastar hela tallrikar i papperskorgar när deltagarna inte gjort som han önskat. Men det är ju just därför han är Gordon Ramsey och han är ju mest sån i Hell´s Kitchen, ett program som har dragit både deltagagare och tevetittare i flera år.

Leif Mannerström ser mest ut som en surgubbe där han sitter med surmulen min med armarna i kors på stolen. Sverige har ju bara sänt ett avsnitt än så länge så hoppas han blir lite roligare att titta på. Andra avsnittet sänds ikväll, får hoppas på lite leenden i rutan och inte så stelt. Nu menar jag inte att juryn ska vara som Gordon Ramsey för det finns bara en som han men lite mer GO i dom kanske.

Klant

Om man lånar en bil och ska tanka den när man använt den så tar man väl reda på vad det är för nåt som ska i tanken innan man tankar? Gör man inte det? Det gör i alla fall jag. Jag känner inte skillnad på doft av bensin, etanol eller diesel därför tar jag reda på vad det ska vara i.

Det gjorde inte Alex Schulmans svägerska för hon tankade Alex och hans fru Amandas bil med etanol när det skulle vara diesel i. Det går visst inte så bra då vad det verkar. När Amanda skulle ha bilen blev hon ståendes och den fick bärgas till närmsta verkstad.

Alex kan inte vara arg på svägerskan för att hon är gravid och ska gifta sig om en månad. Vad skulle hända om hon inte hade en bulle i ugnen och inte ens var förlovad?

Många spyr galla över Alex Schulman men jag tycker han är bra. Han är ett geni i mångt och mycket och absolut i sitt skrivande.Kan jag ha fått två av jordens mest knepigaste katter?

Jag gick upp från sängen förut för att gå till vardagsrummet och tända lampor. Iza gick fram till vardagsrumsdörren och började slicka på gaveln av den. Jag sa åt henne att sluta, jag tog datorn och satte mig i soffan när jag ser henne stå och göra samma sak på toadörren, säger åt henne igen och då går hon till sovrumsdörren och gör samma sak..IGEN!

Jag frågade henne rakt av varför hon gjorde så:

Iza tittade på mig, slickade sig nöjt runt munnen sakta, strök sig lite över bröstkorgen:

-Det är ju så ...mmmm förbannat gott!

Jag: -Men vad smakar det då? Och är det godare att slicka på gaveln av dörren och inte mitt på?

Iza: -Det kan du ge dig fan på. Där har du ju för fan stängt dörren barfota och vet du hur äckliga fötter är eller?

Jag: -Ja det vet jag mycket väl, jag har fotfobi!

Iza: -Me too! Göräckligt!

Sen gick hon och spolade på toaletten istället. Enbart för att späda på hur knepig hon är såklart.Dottern poserar

Nu har min dotter varit nere hos sin polare Marre i Trollhättan igen. Marre går en utbildning för att bli Imagekonsult. Grymt duktig och går verkligen in för att det ska bli så bra som möjligt. Hela veckan kommer hon ha olika modeller för sitt fotande och det är hon som är stylisten.

Att detta är 40-tal går väl inte att ta miste på va? Kläderna är lånade av Myrornas i Trollhättan
Vi som är uppvuxna på 80-talet och satt klistrade framför serien "Fame" känner verkligen igen oss i detta eller hur? Helt rätt klädsel och hår.

Javisst kan vi le lite också såklart. Jodå kallt var det allt sa dottern när jag frågade. Men vad gör man inte för att ställa upp för en kompis till hennes slutprov?

Bra jobbat Emelie och Marre!

 

 

 

 


Lite irriterande

Ja jag vet, alla kan ju inte uppdatera sin blogg flera gånger om dagen som jag gör men jag blir lite irriterad på folk som inte uppdaterar sin blogg på över en vecka när JAG vill läsa bloggar. Man går in, hoppas på en uppdatering men när man ser att det inte är uppdaterat på en si så där en vecka så blir jag anti. Ja jag vet, det är väl en blogg som bloggaren skriver för sin egen del enbart men hallå kom igen. Nåt kan man väl skriva? Jag vet att jag skriver många bajsinlägg som egentligen inte betyder ett skit men jag uppdaterar i alla fall.

När man söker på saker på nätet och man kommer till en blogg som inte uppdaterats på minst 1 år, kan man inte ta bort den då? Borde vara en regel för att ha en blogg. Det är så jävla många bloggar därute som bara ligger och ruttnar och tar plats. Bort bort bort!Blondie

Morrn! Jag trodde jag skulle få sova runt midnatt men med två tupplurer på en och samma dag tyckte min kropp inte detsamma som mig. Jag låg och läste i 2 timmar istället.

Boken heter "Blondie" och är självbiografisk. Jag tycker att jag har otur i livet och ställer till det för mig emellanåt. Det är ingenting mot Blondie som är huvudrollsinnhavaren i boken. Vem som helst som levt hennes liv hade tagit livet av sig, det försökte hon också flera gånger men misslyckades, såklart med hennes otur. Läs den om ni har möjlighet. Birgitta Andersson heter hon som skrivit den.

Igår åt jag lite potatis och kött till middag, potatis är egentligen big no no när man håller på med den kosten jag nu försöker med men jag hade inget annat hemma till kött. Har du också fått för dig att kött är dött när man äter det? Jag med men nu tror jag något annat. Inatt pratade min mage så dant att jag var snudd på att stoppa in hö i arslet så kohelvetet kunde hålla käften nångång. Den lugnade ner sig, kan hända att den trasslade in sig i alla tarmar därinne.

Idag är det tisdag och det var det exakt för en vecka sen också.Inte helt oväntat

Så har Grammisgalan varit då. Den som fick flest statyetter och årets grammisgalavinnare blev inte helt oväntat Robyn. Med 3 album på ett och samma år borde hon fått det också.
Hennes priser blev: Årets album, årets låt "Dancing on my own", årets kvinnliga artist och årets kompositör ihop med Klas Åhlund.

Andra som fick pris var Håkan Hellström och Oskar Linnros.
Vad händer i min kropp?

Jag vaknade 8.15 imorse. Jag åt frukost, satt framför datorn och la mig lite senare i sängen för att vila ryggen, vad händer då? Jo jag somnade! Vaknade 11.10 och Ewa hade smsat och skrev att hon var klar. Vi skulle till stan. Upp och gjorde mig i ordning och såg mig i spegeln. Jag såg fan ut som en nyknullad gris i hela fejset. Totalt förstörd.

Vi gick till stan, handlade lite och gick hem. Jag satte mig framför datorn, upp och gjorde mat och tittade på en film. Efter filmen stannade jag kvar i sängen ett tag och somnade igen! Jag sov visserligen bara i 20 minuter men ändå. Jag sov ändå 8 timmar inatt MED snarkmasken på. Helgen måste ha gjort mer med min kropp än jag först trodde.

På lördag ska jag ha Josefine till på söndag så då blir det verkligen ingen utgång eller en endaste droppe alkohol tack och lov. Jag skulle kunna somna nu igen om det inte vore för att jag då isåfall vaknar runt 5 imorgon bitti. Det är ju inge kul.

Skulle jag sätta på mig en kateter så lovar jag att jag nog skulle kunna sova 12 timmar inatt för det är blåsan som väcker mig varje morgon.

Kan vara vädret också som gör mig sån här. Får hoppas på det.Från sjö till bart

Igår när jag och min dotter skulle gå ur bilen till mina föräldrars port så var det svinhalt och vatten överallt. Förut när jag och Ewa var på stan så var det bar mark, nästan allt vatten var borta och isen också. Det kändes underbart att slippa gå omkring som Bambi på hal is. Man behövde inte titta vid varje steg vart man klev ifall man skulle trilla omkull och ligga halvt i vatten.

Nu är det ju bara januari än så det kan komma mycket mer snö men vi kan väl säga så här att det är slut nu? Att våren är på väg? Inte? Nehe jävla pessimister! Det som är det jobbigaste nu är att alla bilar med vinterdäck hörs så mycket värre utanför mitt fönster, det har jag haft svårt för sen jag flyttade in här i april-maj. Så för mig får det gärna komma snö på vägen men inget på trottoaren. Vadå ego?
Braksuccé för andra säsongen av Solsidan

Ja det blev som jag trodde. Det blev ännu en succé för "Solsidan" som började igen igår. Det är verkligen inte bara jag som tycker det är bra. Igår var det över 2.5 miljoner som satt bänkade i sofforna hemma i vardagsrummen runt om i vårt avlånga land. Det förvånar inte mig och säkert inte er andra heller. Det är ju trots allt enligt mig en utan dom bästa serierna i svensk historia. Det är SÅ min humor och jag gillar alla men mest Mia Skäringer då som jag lärde mig att tycka om redan i hennes andra humorserie "Mia och Klara". Hon är bäst.

Grannen Ove som är en pina i arslet för alla inblandade är ju också bra. Hade jag en sån granne så hade jag flyttat till månen.

Nu får vi se hur siffrorna ser ut nästa söndag, om dom ökar eller går ner.

Måndag morgon

Måndag mina vänner, IGEN! Inatt somnade jag före innan klockan slog 00.00, det är bra men kan vara sviter efter helgens bravader också men skönt att vakna runt 8.15 och känna sig som ett ursketet päron..eller inte. Vi skyller också det på helgens bravader tycker jag.

Idag har Iza och Nogger rusat omkring som yra höns efter varandra och dom lyssnar fan inte på mig. Trissar upp varann och inatt vaknade jag återigen av att dom hade tänt taklampan i köket. Dags att gå till optikern med dom eller? Ska inte katter se bra i mörker? Näe just det, glömde, jag har ju jordens mest knepigaste katter. En katt som bara bjäbbar, har attityd som få och den andra som bara muttrar, tänder lampor och spolar på toaletten.

Nu ska jag nog ta och ställa mig i duschen så jag vaknar till liv.

Vad står på schemat för er idag?Äntligen är Solsidan igång

Som jag har längtat efter att Solsidans andra säsong ska börja och idag kom det! Jag gillar dock inte att det bara är en halvtimme långt (kort). Väldigt många av mina vänner på FB skrev som status att dom skulle titta på det så det är nog efterlängtat av många.

Det är så poppis att serien säljer rättigheterna till USA nu. "Sunnyside" ska det heta. Hoppas att dom kan översätta bra så det blir rättvist. Får la se om vi kan få se serien i Sverige sen.
Kvinnlig gynekolog tack

När jag var gravid och skulle bli kollad i underlivet av en gynekolog så blev det en man. En man som jag anser var rätt slemmig av sig. Han tittade på mig på ett sätt som kändes olustigt. Jag var 18 år då och han långt över 50. Efter det bad jag alltid om att få en kvinnlig.

Numera tror jag inte att en manlig får vara själv med kvinnor som ska undersöka underlivet eller undersökning av tarmar. Inte där jag bor i alla fall.

Att en manlig gynekolog pratar sex och gör samlagmetoder inne i ett kvinnligt underliv är ju bara så oproffsigt. Det förekommer. En kvinna anmälde en manlig gynekolog just för detta då hon gjorde en undersökning för att hon ville diskutera olika preventivmedel. Hoppas att han aldrig mer får jobba som gynekolog. Tjejer bävar oftast för att gå till en sån ändå tillräckligt, man ska inte behöva känna sig kränkt också liksom.Joråsåatte

Ja herregud vilken galen helg. Inte bara för mig utan även för min byta-ut-en-del-saker-i-min-kost-metod.
Fredag=Massa öl, chips och jordnötter. Lördag=Massa snapsar, några öl, jordnötter,chips och juice. Idag=Inte-bra-mat, glass, maränger, bulle och julmust. Jag får helt enkelt springa omkring i lägenheten som en skållad råtta eller mus i en vecka för att det ska försvinna.

Ja jag var hos mina föräldrar med min dotter och åt middag och när man är där är det inte bara middag utan även efterätt och fika. Nej jag hade inte behövt äta det men helvete vad gott det var. Både jag och min dotter var bakis men det sa vi ju inte. Det var bara att verka normal i huvudet, det är i och för sig inte så svårt. Jag försöker att verka normal varje dag, det går ju sådär som ni vet.

Men men nu blir det inte middag där på ett tag så jag överlever nog ändå.
Morrn da!

Hej jag heter Sune och jag är ett pucko.

Ja vi fick för oss att dricka igår också, om det var dumt? Inte igår men desto mer idag. Vi snapsade, eller ja, mest jag snapsade tror jag. Tur jag inte ska till kyrkan idag, eller ja, jag är ju väldigt sällan där i och för sig.

Idag är det middag hos föräldrarna kl 12. Då ska man sitta där utan att oja sig över att man är bakis och få höra att det är väldigt dumt att dricka två dagar i rad, nähä? För det kunde jag ju inte komma på själv. Jag och dottern ska dit för att dom köpte en nötbit billigt och äter inte upp hela själva. Nu pratar vi inte nötbit som i nöt Piff och Puff utan kött alltså. Sen blir det säkert massa grejer jag ska göra på deras dator som pappas fru glömt hur man gör för 511:e gången.

Hur kommer er dag se ut?


Honey I´m home!

Har ni saknat mig? Undrat varför jag inte skrivit ett morgoninlägg? Gråtit och varit oroliga för att jag somnat i en snöhög på väg hem från festen igår kväll? Inte? Nehe inte det ne.

Kan bero på att jag för 45 minuter sen kom hem från den. Det var fest, glada och fulla människor i vartenda rum. Vi gick ner till krogen, där satt jordens mest tråkigaste trubadur. Jag och en kille gick fram till honom och försökte få honom att spela lite snabbare låtar men fick till svar att ingen trubadur kan köra snabba låtar hela tiden. Kanske inte hela tiden nej men kanske varannan i allafall, han körde EN snabb låt under den timmen vi var där, folk satt ju nästa och sov för sjutton. Nej aldrig mera krogen när han spelar.

Vi gick hem till Ewa igen och fortsatte och festade. Vi sov hos henne allihop, så mer än så var det alltså inte. Nu funderar vi på att gå på´t igen senare. Vi får se, eller JAG får se hur jag gör för jag ska på middag hos föräldrarna kl 12 imorgon. Men jag är inte farligt bakis nu så vi får se helt enkelt.

Vad gjorde ni igår kväll då?


Min dag så här långt

Vaknade 8.55 efter att ha somnat 00.15, underbart! Sen satt jag lite framför datorn, eller ja, rätt mycket faktiskt. Jag diskade, gick ner till tvättstugan, satt där med en god bok och inväntade maskinerna. In med en del i tumlaren och upp med resten.

Satt lite framför datorn, började damma och dammsuga, jagade katterna med dammsugarmunstycket så dom höll på att klättra på väggarna, näe det sista är inte sant jag bara löjligar mig i vanlig ordning.

Jag anmälde en säljare på Tradera som fick för sig att sälja pälsar av hundar som i Asien flås levande. Satt lite till vid datorn och ska strax ner och hämta tvätten i tumlaren sen ska jag nog äta lite, bädda rent, duscha, skita lite kanske, klä mig och sen gå iväg till Ewa där det vankas fest!

Ja okej det var inte bara min dag så här långt utan nästan hela dagen. Är jag vid medvetande när jag kommer hem inatt så skriver jag ett inlägg. Sen om ni ser vad det står är ju en annan femma. Ha en förbannat underbar fortsatt fredag!


Ta det lugnt Mia!

När jag först såg Mia Skäringer var det i Mia och Klara. Det var länge sen jag skrattade så som när jag såg dom avsnitten. När det slutade blev jag lite besviken men blev såklart glad när det visade sig att Mia Skäringer skulle spela med i den då nya humorserien "Solsidan" och där blev jag inte besviken. Hon var lika rolig där. På söndag kommer andra säsongen av "Solsidan" och jag kommer sitta klistrad vid teven då, eller inte vid teven men i soffan.

Hon spelade inte bara in "Solsidan" i höstas utan spelade också sin egna föreställning "Dyngkåt och hur helig som helst" på helgerna. Det fick henne att gå in i väggen. Hon körde järnet på båda ställena och då är det klart att kroppen säger ifrån. Hon blev sjukskriven och ska när den är slut i februari ta upp föreställningen igen.

När kroppen säger ifrån är det bäst att lyda Mia. Lycka till och krya på dig. Du är bäst!


Madeleines nye man?

Prinsessor runt om i världen för övriga människor kan inte vara enbart en vän med en kille, en prinsessa som tar på en kille måste minst vara hemligt gift eller åtminstone dejta sen ett tag tillbaka. En prinsessa i vårt land kan ju absolut inte prata med en kille utan att det ska spekuleras och om det nu skulle vara så att vår yngsta prinsessa har träffat en trevlig kille "over there" så är det kanske hennes ensak? Näe för sjutton det är hela världens!

Prinsessan Madeleine flyttade till New York för att vidga sina vyer, komma ifrån hysteriska Sverige och vad händer? Jo en turist från Spanien tar upp sin mobil, trycker på filma och vips så har han fått 39 sekunder av prinsessans liv på film, ja precis där hon råkar ta på en karlslok, jag vet inte hur det är med er men jag kan faktiskt ta på en kille och jag är flata! Är jag då åtminstone bs just för att jag råkade ta på armen? Jösses hela min värld rasade just för jag gjorde ju det igår. Måste ringa Aftonbladet om det och gråta ut hos en psykolog känner jag.

Ja Madde kanske har träffat nån, hon må vara prinsessa men också kvinna som många andra i världen, mänsklig alltså!


Applåder kanske?

Åh herregud. NÄR somnade jag 00.15 senast? Det måste vart långt före kriget för jag minns det inte men igår kväll då gick jag och la mig redan 22.30, låg och spelade lite Fia med Knuff på datorn, loggades ur två gånger och sket i att spela fler gånger. Jag stängde av datorn, satte på mig snarkmasken, vände mig två gånger och stensomnade, då tittade jag på klockan strax innan och då var hon 00.10 och poff så somnade jag. Herregud så skönt. Jag vaknade 8.55 och var faktiskt rätt utvilad.

Jag har tvättstugan kl 12 sen ska jag till Ewa i kväll och låta många kalorier och kolhydrater rinna ner i min strupe för då är det fest! Åh så roligt det ska bli.

Vad ska ni göra idag?

Fett vare här!

Ja när man gör mat enligt LCHF så är det mycket fett i, massa margarin och grädde. Det bästa med detta är att man vill inte ha mer än en portion. Man blir dyngmätt av allt fett plus att man får gratis läppglans på köpet. Vad ska jag svara om nån frågar vart jag köpt mitt läppglans? "Näe det är fett!". Enligt tarotkorten ska jag träffa någon i februari, det kommer ju inte att ske precis med hela läpparna fulla med fett som glänser.Där spriten går in går vettet ut

Vad skulle du göra om en parkeringsvakt sa till dig att du var tvungen att flytta bilen för att gatan bilen står på ska plogas och du har druckit 3 glas vin innan? För mig är det en självklarhet, jag skulle förklara direkt att jag inte skulle kunna flytta den just för att jag druckit alkohol.

Josefin Crafoord fick den uppmaningen inatt efter att ha suttit hos grannen i trappuppgången bredvid och pimplat vin. Hon hade hunden med sig så hon sprang upp med voffsingen och satte sig i bilen för att flytta bilen. Bara det att utanför porten fanns också poliser eftersom det var något slags bråk. Hon hann 7 meter innan hon blev stoppad och gripen för misstanke om rattonykterhet.

Min fråga är ju då, är man så stressad och förvirrad att man sätter sig i bilen bara för att få det gjort eller är man för full och tappar totalt förmågan att tänka? Josefin själv tyckte inte att hon verkade påverkad, spelar det någon roll? Man FÅR inte köra bil med 3 glas vin i kroppen, inte ens köra någon centimeter. Kunde hon inte bara ha förklarat för parkeringsvakten hur det låg till och om hon nu pratade med vakten öga mot öga, kände inte vakten att hon luktade alkohol? Kunde inte parkeringsvakten då flyttat bilen åt henne?

Ja herregud, vi får la se snart hur det slutar men man sätter sig inte bakom ratten med alkohol i kroppen punkt slut!
Fina så

Imorgon ska jag på fest. Jag ville ha något lite finare på mig. Som dom flesta vet så har jag nästan bara boxerkallingar bara för att dom går ner lite över låren och skär inte in i ljumskarna på mig plus att dom är något tjockare än vanliga trosor. Jag har lite dåligt ställt så jag köpte vanliga kallingar idag. 10 spänn bara. Som hittat! Ja nu vet ju inte jag vilka det nu är som ska se dom här på mig imorgon. Kanske någon följer med mig på toa för att spara tid vem vet. Visst är dom snygga?

Visst är dom lite stora men va fan, dom lär inte skära in i ljumskarna i alla fall!

 

 

 


Inget direkt besked än

Om man åker till ett ställe, stänger av sin mobiltelefon och inte tar emot besök så vill man väl vara i fred eller? Kan man inte bara respektera det? Nej då, media skiter fullständigt i det vad det verkar. Dom ska till varje pris få veta vad det är som hänt en person som inte vill ha hela sin sjukjournal ute i pressen.

Personen jag tänker på är återigen Ulf Lundell. Aftonbladet fick tag på honom på sin gård och ville naturligtvis veta vad som fattas honom men dom fick inte mer svar än att han är utarbetad och skulle till läkare. Han är ju inte purung längre och har hållit på som artist i många många år, pressen, stressen och kringflackandet gör ju sitt såklart.

Låt honom vara. Respekt!Tjugondedag jul/ Knut

Det är idag som julen ska dansas ut. Hur många av er tjuvstartade? Jag slängde ut min jul för en vecka sen ungefär. Ner med tomtar i lådorna, ner med julgardiner och bort med juldukar och upp med det vardagliga. Sörjer ni när ni kastar ut julen? Gråter hejdlöst och vet att nu får vi vänta ett helt år innan det ska upp igen. Jag skrattade hela vägen ner till förrådet med julkartongen. Som tur är har jag inte mycket julsaker. Min mormor och morfar hade massa saker och eftersom dom var religiösa var det krubbor med Jesusbarnet, får, herdar och Jesus föräldrar Märta och Glenn eller vad dom nu hette.

När jag var liten var det poppis med Kalle Ankakex och det fanns såna där plastfigurer med i paketet. Jag ville att dom skulle vara med i krubban men nej nej, mormor påstod att Kalle Anka och hans vänner inte tillhörde julen? Inte? Då hade hon då aldrig någonsin sett "Kalle Ankas jul" på tv! Omoderna mormor. Hon hade julgardiner i varenda rum, överflöd med dukar, tomtar i varenda vrå och morfar satt mest och lät henne va.

Förr var det nåt särskilt med den här dagen. Då skulle man samlas på torget och dansa runt granen och nån satt i tomteluva och spelade dragspel medan vi med 511 olika stämmor skulle klämma i med alla jullåtar som tillhörde Tjugonde dag. Och jag har för mig att vi körde "Raketen" också då alla skulle klappa i händer, vaja från sida till sida, klappa fortare, stampa i backen och sen hoppa upp i luften med armar och tjoa nåt jag inte minns.

Är det sånt fortfarande? När mina föräldrar hade sin butik så fick vi alltid beställningar. Godispåsar till barnen som dom skulle ha på nåt sånt här tjofräs. En hel fabrik skulle ha bortåt 100 påsar med några enstaka godisar i. Snåla jävlar.

Min fråga är också. Pyntar ni lika mycket till påsk eller är det bara nån sketen kyckling som barnen gjort i skolan/dagis? Enbart för att glädja barnet/barnen?

Jag pyntar ingenting. Jag äter ägg det får duga.Det syns inte med blotta ögat

Hur många dolda budskap finns det inte i gamla saker. Mona Lisa har tydligen bokstäverna L och S i sina ögon. Det har väl inte kommit fram förrän nu eftersom man inte kan se det med blotta ögat. Och under bron i bakgrunden ska det tydligen stå 72. Spekulationerna kommer ju nu att vara många eftersom ingen vet säkert om dom nu inte hittar nån bok som är gammal som gatan där det står svart på vitt för det är ju ingen risk att Leonardo Da Vinci kommer och berättar för oss. Herregud vad folk kan komma på. Vad kommer härnäst?


Ser ni bokstäverna eller siffrorna med blotta ögat så är ett säkert i alla fall, ni behöver inga glasögon eller linser i dagsläget!Ulf Lundell sjuk i vad?

Ulf Lundell har ställt in sin stora vinterturné som skulle ske både i Sverige, Norge och Finland. Vad är det för sjukdom egentligen? Ingen verkar veta, inte heller hans dotter Sanna Lundell. Verkar onekligen vara allvarligt eller kan vara då han ställer in samtliga 23 spelningar i vinter. Många kommer att spekulera men får väl se om Ulf själv går ut i media och berättar om sin sjukdom eller om vi bara helt enkelt får veta att det är en sjukdom och inget mer. Sanna lär ju inte direkt blogga om det i sin blogg antar jag och det är ju rätt. Det som är privat måste få hållas privat.

Krya på dig Uffe!


 

 

 


Ja men det gick ju finfint ju

Jag trodde att jag skulle få vara uppe hela natten för att jag råkade somna i soffan tidigare under kvällen men nej då. Jag somnade faktiskt kl 3 och vaknade 11.22. Jag måste ha varit väldigt trött men det är klart, sover man inte mer än några få timmar på 48 timmar så tar väl kroppen igen det och det med besked. Så skönt men ändå känner jag mig som ett ursketet äpple.

Nu har jag nyst som en tok i en kvart och Iza som reagerar varje gång med att jama på ett speciellt sätt blir snart tokig på mig och min näsa. Kan det vara för att jag sov med snarkmasken på mig inatt som jag inte gjort ordentligt på tre dagar? Kan vara kan vara.

Det här med att jag skulle börja med LCHF går rätt bra men jag ska inte hålla på med den metoden fullt ut. Jag ska bara byta ut saker. Godis och läsk har jag redan tagit bort innan jag började men ska heller inte göra sås med vitt mjöl i, heller inte äta vitt bröd, inte äta pasta eller potatis så ofta. Det räcker nog så för vet ni vad? Jag har faktiskt gått ner 1 kilo sen i torsdags med den här metoden. Det går inte fort men det går framåt eller hur? Det är huvudsaken tycker jag. Är man för strikt med dieten så tröttnar man snart och återgår till det vanliga men gör man som jag så funkar det hur bra som helst. Är jag sugen på nåt sött så har jag tomater, såna där små söta ovala saker. Det räcker för att det ska gå över.

1 kilo på 6 dagar mina vänner, applåder eller?

Hurra så kul..eller inte

Vet ni vad som suger mer än att inte kunna somna i sängen? Inte?

Det är att somna i soffan när man ser på tv och sover i en halvtimme. DET suger verkligen giraffhals mina vänner!
Här har jag haft svårt att somna i sängen trots att jag knappt sov nåt natten innan och somnar på två röda i soffan.
Det är inte kul. Nu kommer jag få vara vaken till i morgon förmiddag eller nåt. Vad ska jag göra hela natten? Slipa parkettgolven i alla rum? Titta på dåliga program på tv eller springa upp och ner i trapporna med träskor? Önskar att jag hade en förbannat trist bok jag kunde läsa så jag somnar men jag har inga såna. Vem köper en trist bok liksom.

Jaja hoppas att ni sover gott och vaknar utvilade i alla fall.


Är du inte sugen på sex? Gråt vet ja!

I alla år har kvinnor skyllt på huvudvärk när mannen velat ha sex men inte hon. Gråt, fäll tårar, helst så det riktigt luktar för enligt Noam Sobel är det doften av tårar som får killarna att tappa sexlusten och snoppen slaknar.

Vad luktar tårar? Salt? Funkar det även på kvinnor? Jag menar, jag som är flata kanske gråter när jag inte vill och sen funkar det precis tvärtom? Förresten om nu tårar luktar salt hur kan man då vara mellan.... näe okej vi stoppar där.

Ja inte fan skulle jag vilja ha sex med en tjej som stortjuter, inte för att jag kanske tappar sexlusten men snacka om att vara ego.

Försoningssex då? Måste man torka tårarna först då eller? Jaja stestoronhalten sjunker tydligen vid doften av tårar. Nu vet ni det.


Mobilt bredband

Jag har testat mobilt bredband förut och tyckt att det suger aparsle men nu verkar jag ha fått tag på ett väldigt bra. Hade jag inte vetat om att jag har en "dongel" så hade jag aldrig gissat på att det är det jag kör med på nätet. Många säger att det hackar om man ser klipp, filmer eller spelar. Det har inte jag märkt av, tvärtom faktiskt. Det är bättre än mitt fasta nät, eller ja, det har nog inte så mycket med mitt nät att göra då jag har ett ramminne som är från 1800-talet vad det verkar men det här är grejer det. Eftersom det var det erbjudandet jag tog just för att få en laptop utan att behöva betala allt på en gång så fick jag ju inte välja mobilt bredband och detta är Telenor och this is the shit!

Så funderar ni på vad ni ska ha för mobilt bredband så hoppa på Telenor vet ja! Nu kanske det finns olika att välja på även om det är från samma operatör men jag har 3 G i allafall.Vårtecken på sina håll

När det är så pass mycket snö kvar och man inte ser en ljusning på det hela fast man minns hur det var i våras när snön försvann fortare än en Sunefis luktar så känner man nu lite hopp. Det har upptäckts en del vårtecken, dels på Gotland där det har upptäckts både snödroppar och små amaryllisväxter utomhus och i Götene inte långt från där jag bor där det har upptäckts videkissar. Nu är det visserligen bara januari och våren står nog inte för dörren än på ett par månader men kan vi inte få hoppas lite ändå? Det gör jag! Gör ni?


Första dagen med en laptop

Ja jävlar i havet vad jag tjatar om min laptop tänker ni säkert. Här har det funnits folk som haft laptop i si sådär 7 år eller nåt och här kommer Sune och tjötar som om det vore en världsnyhet. Jag vet! Men det är nytt för mig och nu vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om att jag skaffat mig en.

Igår när jag hade installerat allt så la jag mig i sängen på rygg och med maskinen på mina knän och mage. Tack och lov kan jag den riktiga tangentbordstekniken och behöver inte titta på knapparna men där låg jag i flera timmar, reste mig upp för att ta med den till vardagsrummet, la mig i soffan på rygg och gjorde samma sak där. Nu har jag fått ont i ryggen, ja jag har ju redan dålig rygg men nu har jag fått ondare. Vad skulle detta vara bra för? Jag försökte lägga den i sängen men då var det omständigt helt plötsligt. Gud vad jag krånglade inatt. På knäna, i sängen, jag på mage, jag på sidan, jag på andra sidan. Näe det var bara jobbigt och inte nåt bekvämt. Dessutom är batteritiden så pissig att jag nästan måste ha sladden i efter 2 timmar.

Att sen ha Windows 7 gör ju inte saken bättre. På XP kunde man i allafall se om man hade fått en kommentar på FB, om nån tog upp chatten på en på samma ställe. Det gör man inte här. Man får ha på ljudet om man ska vara medvetande om nåt. Det är ett enda stort minus.

Ett plus är väl att jag kan ha den ståendes på köksbordet när jag diskar för att ha lite koll. Om det nu är en fördel när jag är mer tillgänglig. Jaja det reder sig la. Det här med musplattan trodde jag inte att jag skulle klara av men faktiskt så klarar jag av det lättare än vad jag trodde.

När köpte ni er första laptop? För jag är övertygad om att dom flesta av mina läsare har en sån?Woho

Så skriver jag det första inlägget på laptopen då. Det är min nya kärlek. Fan va nice den är. Mycket mer prestanda än den stationära och segar ingenting eller hackar vid onlinespel. Tangenterna är hur grymma som helst, lätta och tysta. Jag började med att installera massa grejer dom första 2 timmarna.

Det enda jag inte gillar riktigt är att batteritiden suger verkligen getarsle. Två timmar så är det dags att ladda igen. Plus att det nya msn 11 är installerat och det suger verkligen också. Jag försökte att avinstallera det, ja hela 3 gånger men det hänger kvar och innan jag fått bort det kan jag inte installera en annan version.

Det var länge sen jag låg så mycket på rygg som jag gjort idag. Jag har legat i sängen och nu i soffan. Men det är otroligt skönt att slippa sitta på en och samma stol hele tin. Jag tror inte att jag kommer ha några problem att somna inatt, sov ju inte mycket inatt och har haft fullt upp hela dan. Håll tummarna för att det går för sig för min kropp att sova om ett tag.

Min nya kärlek Acer Aspire 5551, fortfarande inplastad lite här och där.

 

 

 

 Nääääe guuud så trist du är Sune

Jag brukar ju filma Josefine ibland, förr var hon mer än gärna med på noterna men inte idag. 

 


Min dag so far

Herregud vad halt det är ute, det är inte långt till AF men herregud det kändes som flera mil när jag idag skulle ta mig till AF och tillbaka. Jag var bara där och lämnade in Aktivitetspapper och pratade lite med min handläggare.

Efter gick jag upp till Carro för att låna en bok. Josefine var lite sur och tvär i början trots att hon tror att jag ska komma varje gång dom får besök. Men hon tinade upp och bjöd mig på mat.

Hon har en egen micro och det blev micrad mat. Vad tycks om klädseln? Den har hon satt ihop själv. "Kan själv!"

 

Hon dukade upp och serverade mig, här ger hon mig sallad, en massa sallad ska tilläggas.

 

Hon tröttnade på att leka med mig och sprang till hallen, rotade i pappa Magnus byrå och tog fram hans mössa och en Djurgårdenhalsduk. Tog även fram Bamses (deras Golden Retriever) valpkoppel och satte på Bamse det och gick ut och gick med honom. Bamse är van och spelar bara med. Han vet att det inte är på riktigt, tur är la det annars hade han säkert lyft på benet och pissat på soffan eller nåt.

 

 

Självklart skulle jag hålla Oliver också, fattades bara annat. Hans prickar i ansiktet är nästan helt borta och han är så gudomligt söt men jag fick inte ta med lillebror hem sa Josefine...snacka om ego!

 

 


Idag sker det!

Ja då var det måndag igen, en vanlig måndag som alla andra, ingen klämmig dag och heller ingen grå dag för idag skiner ta mig fan solen!

Jag råkade sova en stund igår eftermiddag, jag visste att det kunde bli katastrof att kunna somna på kvällen, fick jag rätt? JA. Jag gick och la mig runt 1, var faktiskt trött men oj vad jag vände och vred mig, fram och tillbaka, tillbaka och fram igen. Spelade på mobilen, försökte komma ut på nätet via mobilen, tvärstopp, spelade lite till, försökte somna, vände mig fram och tillbaka och tillbaka och fram igen. Så höll jag på, ja ända fram till kl 5 då jag somnade av utmattning. 9.30 hade jag satt klockan eftersom jag ska till AF idag kl 11. Kl 9 vaknade jag av att jag fick ett sms.

Hade det varit nåt i stil med att mitt saldo på mobilen var lågt hade jag slängt mobilen i min nytapetserade vägg mitt emot men idag var det ett underbart besked. Min laptop kommer idag! Japp jag kan hämta den efter kl 14 på utlämningsstället. Fattar ni, jag ska bli med laptop! Woho!

Min dotter ringde också för att hon fått årsbeskedet från CSN och hennes pojkvän har inte en del program som faktiskt är lite viktiga i en dator så man kan inte se det normalt så då ringer man mamsen och mamsen har viktiga program så nu vet hon hur mycket hon ska betala i år. Så går det när man vill bli undersköterska sörrni.

Dags att stryka den rosa klänningen, dom orange tightsen och putsa dom röda kängorna.

Hörs senare hörrni.
Sicken tur då.

Min dotter smsade förut:

"Fick jag flaska i sängen på natten?" Antog att det var när hon var liten hon menade och inte i tonåren.
Jag svarade tillbaka: "Inte ofta".

Nästa sms: "Tog du upp mig på natten?".
Jag svarade tillbaka: "Nä jag lät dig ligga i din egen avföring och spyor, vadå har du fått men?"

Här hade vilken som helst ringt socialen 22 år senare.

Hon smsade tillbaka: "Hahahahahahahahahahahahaha ne"

Sicken tur att hon inte fick men och att hon känner mig och mina skojiga sidor. Varför hon frågade det här vet jag inte. Borde jag det?

Så sjukt

Här får man råd som förälder att hålla koll på vad våra minderåriga barn gör på Internet och försöker att skydda dom mot pedofiler, spärra sidor med sexinslag osv.  Vi pustar ut när män/kvinnor åker fast för att dom gjort övergrepp mot barn och hoppas på att det ska vara över när dom sitter inne om det så är både på fängelsen eller på psyket. Men nej då nej då, för sköter man sig så har man full tillgång till Internet om man sitter på psyket i Växjö. Hur sjukt är inte det? Inga spärrar där inte, nej då, man kan ladda ner hur mycket barnporr som helst. Varför ska dom ha full tillgång till Internet överhuvudtaget?? Dom ska inte ha tillgång till något om dom någonsin ska bli "friska".

Det där med att bygga grejer i en stereoanläggning känner jag igen då jag kom i kontakt med en sån en gång för 5 år sen som då satt på samma ställe fast då handlade det om att komma ut på en sk wapchatt för enbart kvinnor som söker kvinnor. Undrar om det är samma person. Han var otroligt smart den killen men väldigt skrämmande då han kunde ta reda på allt om en.Hemma från Ewa

Min dag började ju inte så bra, ner med frukost, ut med frukost lika fort, in med en banan (dock inte samma väg som det första kom ut), ut med bananen sen fick jag springa på toa i flera timmar.

Ewa ville ha mitt sällskap så jag kände efter och kände efter och kände efter lite till. Jag vågade inte äta nåt mer. Jag fick en öl, den var god, sen fick jag en till och den var också god.

Hon satt med sin laptop och jag med min mobil. Hon har köpt sig en ny laptop men den gamla funkade fint tills jag inte kunde komma ut på nätet. Jag frågade varför han var sån.. ingen aning sa Ewa, jag har bara tömt den. Kanske att det kunde vara det som var felet liksom. Jag gjorde installeringar, ja hela 61 stycken sen gick det skitbra. Men då var jag så trött och hungrig att jag gick hem.

På vägen var det rena skridskobanan, is överallt eftersom det har regnat i stort sett hela dan här idag. Himla tur att man inte skulle på krogen idag det hade liksom legat en hög lite här och var och brutna ben skulle vara ett faktum. Det räckte med dom 100 metrarna jag hade hem. Tack och lov finns det staket och buskar att hålla sig i och SOM jag gjorde det.

Vad har ni sysslat med idag då?


Linfrön är bra....men inte för mig

Har man Ulcerös Kolit så är inte linfrön bra tydligen..ja det fick jag ju erfara både igår och idag. Och min mage är rätt kass nu ändå och linfrön har man för att få igång magen och det kan jag ju säga att det sköter den så bra själv så...UTAN linfrön.

Det går rätt bra ändå. Jag somnade 7 imorse  igen och vaknade 12.40 och då hade ju frukosten gått ur tiden men jag tog i alla fall en tallrik fil och hällde linfrön i plus att jag åt en knäckemacka med ost på. Tjo fräs 1 timme fick jag behålla det så var man lika hungrig igen. Så nu har jag slängt linfrön i soppåsen, inga fler linfrön ska ner i den här magen. Ingen förlust heller i och för sig för dom smakade nada.

Får se vad man kan röra ihop till middag, om nu magen rättar till sig. Det är tänkt att jag ska hem till bästaste Ewa och umgås. Dock inte festa eller nåt utan bara vara. Hon har barnen så inga alkoholhaltiga drycker här inte.

Vad ska ni göra idag?Att skriva på en mobil vars knappar är hel...

Att skriva på en mobil vars knappar är helt felplacerade gör att man kan skicka iväg ett halvt sms..som i förra inlägget tex. Ganska irriterande faktiskt. Men förhoppningsvis kommer min laptop på måndag och då behöver jag inte mms-blogga i sängen längre, då kan jag tom blogga från skithuset a la BajsMalin. Sånt gör hon oftast. Förlåt Malin men jag vet att du tycker om mig ändå. Jag och bloggen har inga hemligheter för varann. Jaha vad ska jag göra nu då 6.30? Kanske ska ringa runt alla i grannskapet för att kolla om det finns nån hund att gå ut med? Jo men det gör jag. Poppis jag kommer att bli.


Först vaknade blåsan runt 4..sen vaknade t...

Först vaknade blåsan runt 4..sen vaknade tydligen hela jag och här ligger jag nästan 2.5 tim senare och fortfarande inte kan somna om. Batteriet är nästan dött i mobilen efter allt spelande men jag orkar inte hämta laddaren 3 meter över sängen. Nej sängen är inte så bred men laddaren ligger i en låda. Tänk om man kunde göra som vissa andra på nätterna, ringa och väcka folk och fråga vad dom gör


Andreas med öppen mun

Ja då har säsongens första Let´s dance varit då och det alla nu kommer minnas är Andreas Weises replik till Tony Irving när Andreas står i greenroom och ska svara på frågan vad han tyckte om repliken Tony sa därute..att han ville att Andreas skulle stänga munnen när han dansar. Svar på tal hade han och det löd: "Jag är lite förvånad att Tony ville att jag skulle stänga munnen". Klockrent eftersom för er som inte vet...Tony Irving är bög.

Får se om Andreas kan sluta att spexa som han gjorde i Idol för i så fall kommer han nog att komma rätt långt. Han var rätt duktig och jag höll förövrigt att dö när jag såg Jessica Andersson. Vilken underbart vacker kvinna hon är! Och en sån elegant dans sen.


Min LCHF-början

Jösses vilket sjå det är när man ingen bil har och bussarna här går helt åt helvete konstigt. Det går nämligen bussar numera ut till både Coop och Willys det har det inte gjort förut. Jag tänkte åka och handla och ville ta bussen men jag visste inte hur pass nära bussarna stannar själva affärerna. Jag vill ju helst inte bära 511 kassar och få armar som sen släpar i backen så jag får sår och får vägsalt i skiten sen liksom.

Jag ringde helt sonika upp Västtrafik men dom hade ingen aning om dom stannade utanför dessa affärer, men please människa byt jobb! Vet inte ens Västtrafik om hur turerna går så är det jävligt illa. Jag ringde Willys och fick nog tag på en praktikant för han lät lite väl förvirrad när jag frågade om dom hade bomber att sälja.. näe skoja, om dom hade en busshållsplats i närheten. Han kliade sig lite i huvudet, hur jag kunde veta det? Har ni någon gång hört en ung kille med 20 liter hårspray i så vet ni också hur det låter när dom kliar sig..det låter! 

Jo då dom hade en utanför, kanonbra, jag gick in för att tvätta pungen, skvätta lite under armarna och skulle precis gå när min vän Anneli från nyår ringde mig och frågade om jag ville att hon skulle hämta mig. Hade någon missat hur desperat jag var på FB kanske? Tror inte det. Hon skulle till apoteket som inte alls ligger vid Willys och hon bor inte ens i närheten av mig. Jättegulligt eller hur? Hon skjutsade mig dit, åkte till apoteket och hämtade mig. SÅ tacksamt! Underbara människa. 

Jag handlade bara nyttiga saker, eller ja, nyttigt och nyttigt men i alla fall grejer med låg kolhydrathalt och jag gjorde i ordning avokado. I den ena var det turkisk yougurt, avokado och fruktansvärt smaklösa räkor! I den andra var det keso med samma sketna smaklösa räkor och avokado. Nu när jag ser bilden så fattar jag inte hur jag kunde få i mig dom. Det ser ju sketäckligt ut men just då såg det inte som på bilden men jag har inget Photoshop så det måste ju vara äkta kort.  Visst ser det gröna ut som nåt mormor har hostat upp?
Det vete fåglarna!

Alltså nu börjar det på att bli lite scary här. Massdöd av koltrastar i USA, 70 kajor i Falköping och nu 8000 duvor i Italien. Jag vet inte hur det är med koltrastar men kajor och duvor gör väl en del skada? Som kanske får folk att tröttna och tar lagen i egna händer och tar död på dom? Nån världsförening som kommit överens om att ta död på fåglar som gör mer skada än nytta? Inte vet jag men spekulationerna kan vara många. Detta var min.

Och inom en och samma vecka också. Duvorna i Italien hade blå näbbar som kan tyda på förgiftning eller syrebrist.
Hoppas det kommer en förklaring och kanske får fast folket som verkar utsätta våra vänner eller ovänner för vissa då för detta.
Ehum

Jag skrev ett inlägg för herrans massa år sen, ja okej förrförra året var det nog..att jag broderar tavlor och att jag har varit den som broderat hela släktens doptavlor när dom avlat barn. Jag hittade inlägget där jag har fotat en del av mina tavlor HÄR och det står där att jag skulle fota det finaste jag gjort. Det har jag gjort nu.

 

Stjärnan är broderad av guldtråd. Dock inte riktigt guld så ni vet ifall ni nu försöker hitta vart mina föräldrar bor, självklart hade jag behållit den själv å såfall!

 

 

 

Jag har sagt det förut och jag säger det igen...jag har inte gröna fingrar!

 

 

 


Ha! Jag kom på henne!

Inatt när jag försökte sova låg jag på rygg och tittade i taket. Då såg jag att det blev ljust ute i hallen och köket. Jag slet av mig sovmasken, stapplade upp, tog med mig två kuddar (det enda jag kunde slåss med, datorn vägrar jag slänga på nån), öppnade dörren försiktigt ut till hallen. Ser då att lampan är tänd i taket i köket, jag ser också Nogger på pallen under lysknappen. Hon tittar häpet på mig, lutar sig lite diskret mot väggen, drar ut ett tuggummi ur käften och ser så där tonårsaktig ut.

Jag: -Eh vart har du fått tag på tuggummit?

Nogger: -Under kylskåpet *Drar ännu längre*

Jag: -Under kylskåpet? Du vet att jag inte tuggar tuggummin va? Det är inte mitt? Och ingen som har varit här har tuggat heller. Det är sketgammalt!

Nogger stannade upp, tittar på mig, tittar på strängen med tuggummi, spärrar upp ögonen till max, gräver i det och får fram en ärta:

-Men säg att det här är din..snälla?!

Jag: -Nope, inga ärtor heller. Det tillhör nog tjejen som bodde här innan oss eller ännu längre tillbaka.

Nogger hoppar ner från pallen, rusar till badrummet, får upp toalocket precis lagom.

Iza kommer ut i hallen, sätter sig lugnt ner och säger med hög stämma:

-Du vet vad matte gör i den där holken va?!

Nogger kräks ännu mer.

Iza och jag gör high five.

Lampan i köket kommer nog inte att tändas igen på nätterna.Så var det bestämt!

Jag pratar med en vän på FB och hon håller på att gå ner i vikt med bla LCHF-metoden, dvs ingen mat med kolhydrater i =socker och stärkelse. Jag hittade en sida och blev fan kär i alla maträtter. Jag har alltid trott att sån där bantningsmat typ är sketäcklig mat a la Anna Skippers dieter i tv. Men detta ska jag nu testa from imorgon tror jag. Jag har läst på vad jag får äta och inte och bara ta lite av.

FettoSune ska bli Fin-i-kroppen-Sune! Min väns man har bara ätit LCHF-mat och gått ner 4 kilo på en vecka och hon själv 7 kilo på två månader men då har hon inte bara ätit efter LCHF-metoden.

Jag är peppad, nu jävlar. Kruxet är ju då att öl innehåller väldigt mycket socker. Jaja jag ska inte dricka så ofta så det får la gå dom gånger då. Lite måste man ju få unna sig eller hur? Precis! Då kör vi!Sune...the fetto

Jag hade tvättstugan förut. Jag sitter ju alltid kvar därnere en timme för att jag inte orkar gå upp mellan gångerna. Jag sitter på nån slags trappsats som man ska stå på för att nå upp till att hälla i tvätt och sköljmedlet och sen är det meningen att man ska städa i dom där hålen också, det verkar det vara många som har missat. JAG gör det i alla fall.

Idag när jag satt där hade jag så tråkigt att jag ställde mig på golvet, hoppade upp och ner med armarna likadant över huvudet. Det finns ett litet fönster ut till gården. Det är i höjd med marken. Där stod jag och hoppade upp och ner, det såg ut som jag viftade på hjälp...det trodde inte jag det såg ut som men det gjorde dom som gick förbi. En stannade, släppte ner sina ICAkassar så jag riktigt hörde hur alla 511 ägg krossades mot den nyinköpta stekpannan med teflonbotten som kostade endast 199kr med ICAkortet.

Hon rusade ner i tvättstugan, rusar in till mig flåsandes likt...mig när jag sprungit från vardagsrummet till sovrummet (det är 7 meter), vrålar om det har hänt nåt. Där står jag fortfarande hoppandes med Erasure i vänsterörat och skulle precis till att släppa mig när hon kom in. Jag slutade hoppa, tryckte ihop skinkorna lite fint, hon såg det, tittade ner och sa att blir stjärten sån efter bara nån minuts träning så ska hon börja med det också. Jag förklarade att jag bara tränade, att jag inte behövde hjälp. Hon andades ut, öppnade dörren, stängde den och då kunde jag släppa mig, åh herregud så skönt och herregud så högt det blev! Ute i korridoren hörde jag: JAG HÖRDE DET DÄR!  

Jag vet inte vad det är med Erasures låtar men dom får mig att få mer fantasi än vanligt.Så fruktansvärt

Hade jag mått dåligt och skrivit ett avskedsbrev på Facebook så hoppas man ju att någon skulle reagera, inte att skriva hån om att jag bara ljög om det.

Simone Back skrev att hon tog piller och sedan att hon snart är död. INGEN av alla hennes 1082 vänner på FB ringde polisen. Dagen efter fick hennes mamma nys om det hela och gick dit. Då var det försent, Simone hade verkligen tagit sitt liv. Flera av vännerna bodde på promenadavstånd och hade kunnat hindra henne men ingen trodde att hon skulle göra det.

Nu kände inte jag Simone alls, det kan lika gärna vara så att hon ibland kunde skriva något liknande och ingen tog henne på allvar, lite som "Vargen kommer, vargen kommer" men jag hade i alla fall ringt upp människan för att kolla. Så fruktansvärt att ingen brydde sig så pass om henne för att ta reda på hur det verkligen låg till.
Dåligt luktsinne?

När jag sitter vid datorn så har jag en lampa tänd bredvid mig och eftersom mörkret  faller fort så tänker jag inte på att det är den enda lampan som är tänd i hela lägenheten. Det gör Nogger.

Nogger kommer inrusandes från vardagsrummet där det är kolsvart in till mig i sovrummet:

-Asså fetto nu måste du tända i vardagsrummet, man vet ju  fan inte i vilket hål man tvättar.

Jag tittar på henne och tänkte precis svara när Iza som låg på sängern bakom mig kom före:

- Men herregud katthelvete, det känner du la på lukten och smaken?

Nogger tittar på henne och fattar inget. Iza fortsätter:

-Ja alltså det är ju två olika dofter. Hålet närmast munnen är den du kissar med och det bakre släpper du gaser och skiten med.

Nogger spärrar upp ögonen, slår sig för kinderna, springer på två ben in på toa, fäller upp toalocket fort som fan och kräks.
Mellan attackerna hör man henne säga: -Jag ska ALDRIG mer slicka mus eller röv!

Min katt är inte flata, det vet jag garanterat nu.
Bögpop

Ibland får jag såna där låtar som är fastligt gamla i mitt huvud så jag tog fram Erasure på Spotify. Sångaren i den där gruppen som var sketpoppis i mitten av 1980-talet är bög, homosexuell, bajspackare, kuksugare ja you name it. Men dom är bra. Så nu har jag suttit och lyssnat på dom hela eftermiddagen typ. 

En del låttexter skriver jag ut som status på Facebook så nu tror säkert folk att jag är kär vilket jag inte är. Jag känner mig bara lite gosenödig liksom. Nu vet ni det. Erasure is the shit!En konstig afton

Ja då är det en sån där konstig afton idag. Många jobbar, andra jobbar bara halva dagen, tidningen kommer, posten delas ut men det är inte som dom andra dagarna med afton i slutet på. Hur konstig kunde den här dagen bli? Jag som väntar på min laptop hoppas att denna dagen räknas som en arbetsdag för jag skulle få den efter 3 arbetsdagar, det borde innebära senast på fredag alltså. Jag fick just brevet från dom att datorn kommer snart, håll tummarna att jag får den i slutet av veckan alltså så jag kan hålla på att joxa med den i helgen!

Jag ska inte göra nåt speciellt ikväll, ska ni?
Som på film

Jag läste lite löst igår eller i förrgår att det dött massa fåglar på samma ställe i USA och nu har det kommit till Sverige. I Falköping har dom hittat en jävla massa kajor som ligger döda likt dom i USA.

Nu börjar man ju undra, vad fan är det som händer i luften? Vad är det dom känner av som inte nått oss människor än? Kommer det komma krypandes även på oss? Hoppas det kommer en förklaring snart. Det här ju som på film när man ser en hel stad dö av nåt fast fåglar nu då.

Det här ska jag följa.
Tekniken går framåt även för mig

Jag var väldigt sen med att skaffa dator..och jag fick internet för bara 5 år sen om inte 4. Det var himmelriket att slippa sitta på bibblan och läsa mail en halvtimme varje dag. Det var rena julafton för min dotter när hon kom hem och fick se att jag satt och läste Aftonbladet på nätet. Hon trodde inte det var sant.

För 3 år sen köpte jag en dator (den jag har nu) av en kille som byggde den åt mig. Det är ett hopaplock av mycket. Min dotter köpte sin laptop för 3 år sen för egna pengar och jag köpte mig en plattskärm till datorn. Ni ser vad jag är sen i utvecklingen (det är nog ingen som har tvekat förut heller).

Nu mina vänner har jag beställt en laptop...precis NU ska Sune skaffa sig en laptop när andra köper sig mini-pc:s eller Mac. Jag har fått ett skitbra erbjudande från en operatör som jag inte kan motstå. Jag kommer aldrig få en billigare dator och jag ska inte köpa hela på en gång såklart. Det är mobilt bredband med också. Så i slutet av veckan eller nästa kommer jag vara ägare till min absolut första laptop.

Nu kan jag sitta med den framför teven, i sängen och pussa på den massor. Jag kan få behålla den tantröv jag har och att den inte blir värre. Jag behöver inte sitta i datastolen rakt upp och ner. Så jävla lovely!

Jag kan ha med den på resor. På Blocket såg jag en annons en gång om en laptop som var till salu. Det stod att man kunde ha med den på tåg och så.. sen stod det att batteriet var lite dåligt, det höll en kvart ungefär. Oj, en resa härifrån stan till Willys utanför stan alltså, det går inga tåg dit.

Men som sagt, jag är snart ägare till en laptop, fattar ni?! Näe det gör ni ju inte. Men jag ska ta kort på den när den är min och bara min!Vem ska man tro på?

Några gånger har jag väl givit till välgörenhet men aldrig gått på det där med Postkodslotterna. Det är en sån liten chans att vinna nåt så jag behåller mina 150 kr till nåt jag vet jag har nytta av istället.

Det pratas ju så mycket om att det är så mycket som går till välgörenhet, att alla pengar kommer fram och jada jada. Om nu ALLA pengar går fram..hur kan det då komma sig att det bara är 27 % som gör det i Sverige? När det gäller Postkodslotterna så är det så i alla fall. Näe man blir bara förbannad när man ser chefernas förbannat höga löner, är det verkligen nödvändigt att ha 6 miljoner om året i lön? Jag skulle vara glad över att ha 10 000 kr i månaden jag.

Köp inga postkodslotter!Jag vill bo på en öde ö just idag

Jag somnade nog runt 2.30. Runt 7 vaknade jag av att katterna hade rajraj ute i hallen, jag stormade ut och undrade vad sjutton dom höll på med och hörde samtidigt plogbilarna överallt utanför, tittade ut och ca 10 meter snö hade fallit under natten och morgonen plus att jag glömt att dra ner persiennerna i vardagsrummet i går kväll. Det blir något mörkare då och katterna lugnare men inte idag. Ni kan tänka er. En näst intill döv människa när hörapparaten är avstängd och vaknar av två vildbasar till katter..hur högt det lät. Stackars min granne under säger jag bara.

Jag är dyngförkyld och har en hals som det verkar ligga en tennisboll i.

Jag har legat i sängen från 7 till 10 för att jag inte orkade göra ett jota. Plogbilarna är borta men snön faller än. 

Ge mig en öde ö..bara för idag!Ja allt är möjligt

På nyårsafton blev jag spådd..eller ja det heter inte så fick jag veta men i alla fall. Nån la Tarotkort på mig och eftersom vi inte känner varann så bra så fick jag inte säga ett jota medan hon la dom. Men jesus vad det stämde, eller ja, det är möjligt det hon sa och om kärlek sa hon att jag kanske träffar nån i februari-mars men då måste jag bli mottaglig, jag hade en mur runt mig och det stämmer ju, jag har byggt upp den efter två kraschade förhållanden som jag inte mådde bra av. Nu när dom båda är ur mitt liv så känner jag mig faktiskt mer mottaglig, bara för att hon sa det.

Så just idag när jag är sjuk så känner jag att det hade ju varit himla mysigt om det kom en prinsessa med vit springa.. eller ja.. ja nåt sånt och tog hand om mig. Hon såg också att jag skulle få nån slags jobb i februari..det kan ju också stämma då det är meningen att jag ska börja min praktik. Jag gillar sånt här, ja när det stämmer menar jag. Så nu är det fritt fram tjejer. Jag finns här, jag är djurvän.. (jag är ju flata för fan, gillar musar allra mest).

Jag kanske yrar och har feber, det återstår att se om jag har samma känsla när jag är frisk annars skyller jag på att jag är sjuk, precis som när man gjort nåt dumt i fyllan som man inte riktigt kände var rätt när man blir nykter igen.

Nu ska jag sova..eller försöka i alla fall.

Godnatt.Babiantuttar!

En av dom första bloggarna jag fick kontakt med var Nina vars blogg heter Babiantuttar. Jag ska länka till det första inlägget jag läste i hennes blogg, hon har humor för hur många som helst och jag har nu läst det igen och har skrattat så tårarna sprutat..i hennes story är det nåt helt annat som har sprutat.

Ni måste bara läsa det. Ni kommer få skratta och skrattar ni inte så..ja då är det dags att gå på humorkurs, helst alla 511 terminer. Hon har blivit en av mina bästa bloggvänner också och vi har kontakt både på FB och via MSN. Nu har hon fått jobb och har inte längre tid med varken mig, FB eller MSN så vidare ofta men jag saknar henne och våra samtal på MSN massor. Nina, kom tillbaks!

Bilden har jag ärligt printat helt själv

 

 Lite scary faktiskt

Facebook är ju ett väldigt stort forum där varenda stavelse granskas av många så man får tänka sig för vad man skriver om sin arbetsplats. Där jag jobbade förut sa ju många att det var ett dårhus men man stod ut ändå, det var ett jobb och i dagens läge finns det inte så många jobb så man kan välja och vraka. Hade inte jag blivit uppsagt (jag och 125 st till) så hade jag ju jobbat kvar.

Det som står i artikeln i Aftonbladet tycker jag är lite orättvist. Killen som blev sparkad hade varit inne hos chefen för att berätta om att hans mamma fått en allvarlig sjukdom när hon var på en utlandsvistelse men att chefen inte alls tyckte att det var nåt. "Skit i det och jobba vidare". Killen skrev på sin status på Facebook "En dag kvar av den här veckan på detta dårhus". Det tog chefen som att han inte var lojal. Han hade ju naturligtvis inte skrivit så om chefen varit så illojal mot honom först. Mamman dog ju sen så visst var det allvarligt. Tänk er själva, ni är i chock för att en nära anhörig är allvarligt sjuk och chefen inte alls har nåt hjärta då han ville prata av sig och kanske ta ledigt. När han kom tillbaka blev han inkallad till chefen och fick sparken.

För er som tycker det här är en löjlig anledning till att bli sparkad på så är han säkert inte  den enda chefen som tänker så..så för ert eget bästa, tänk er för vad ni skriver, hur löjligt det än må vara.

Det kan ju vara lite kul

Jag ser ju vad ni har sökt på på Google när ni kommer till min blogg, det kan ju vara lite kul att veta. Hittills har det varit ganska många roliga sökningar under året som gått. Det bästa är nog "Varför kommer det blod när jag bajsar"..eller nåt liknande. Det roligaste var ju vem det var som sökte på det. Det kom nämligen från ett polishus någonstans i Sverige, dumt att skriva ut var.

Nyss var det en som hade skrivit "Insekt i granen", jag är ju lite sjuk och läste fel. Jag läste "Insekt i grannen". Det hade ju varit lite läskigt förstås. Antingen hade människan inte tvättat sig på väldigt länge eller också var den helt stendöd sen ett ganska bra tag faktiskt. Ja så roar jag mig mina vänner.

Ja det var bara det jag ville för nu.


Så går det när man är för snäll

På nyårsdagen när vi skulle ner till krogen så hade en utav tjejerna ingen tjockare än en kort skinnjacka på sig, ja det är klart att hon hade nåt under men inte över. Jag har en rätt tjock jacka så jag tog helt sonika av mig min och gick ner i skjorta och t-shirt under det. Jag frös ärligt talat inte ett skit. Hon fick låna den, att den var 10 nummer för stor gör ju inget, hon frös inte i alla fall.

Nu känner jag att jag nog håller på att bli sjuk. Bra där Sune, verkligen. Och ja jag tror att kyla spelar lite in i varför man blir sjuk hur mycket andra än hävdar att det bara är virus man blir sjuk av. Kan hända att jag pussade någon som varit sjuk eller höll på att bli sjuk också..kan hända alltså. Ja jag pussade ju flera i och för sig så jag vet inte vem jag ska skylla på i så fall så vi gör så att jag skyller på kylan..att jag lånade ut min jacka. Så får det bli.Långväga besökare

Nu har jag sett att jag fått besökare på bloggen från både när och fjärran, från Pluto, Mars, Jupiter och USA. Sånt är kul, ja okej dom kommer inte från andra planeter, då hade jag blivit lite rädd faktiskt men jag har en speciell besökare från USA som besöker mig rätt ofta nu och flera gånger per dag. Det måste ju vara en svensk som bor där eller? För hur kul är det för den personen om allt står på svenska och människan inte kan ett skit på mitt språk? Det är i alla fall kul med långväga besökare, hoppas jag i alla fall så det inte är nån vettvilling som är ute efter min...cykel.

Näe då du är välkommen, du kommer känna dig SÅ träffad nu. Men du fick ett eget inlägg, bra va?


Förövrigt känner jag mig som om jag blivit överkörd av ett helt X 2000-tåg idag. Ont i hela kroppen och huvudet känns som om jag festat i två dagar..men hoppsan, det har jag ju.

Julen ska dansas ut idag tror jag bestämt. Jag och katterna ska springa runt här och sjunga och gråta över att alla julsaker städas bort, näe inte riktigt, gråta kommer i alla fall inte jag göra. Nya gardiner i köket kommer det nog att bli om jag orkar lyfta på den 10 kg tunga röven nångång.

Vad ska ni hitta på? Ja ALLA får gärna svara även om hälften av inlägget var om människan från Mars...menar USA.


"BondeJonas"

Ni som såg förra årets säsong av "Bonde söker fru" vet ju då att det inte riktigt ville sig för dom flesta bönderna som var med. Det var bara Johan som hittade kärleken. Den bonden som har fått fullt upp efter säsongen är Jonas, bonden på Öland. Det dräller in sms och brev och tycker nog att det har blivit för mycket nu.

Tacka fan för det, singel i flera år och sen är han med i tv och då får han uppskattning från Sveriges alla hörn. Kan dom inte ha ett program som heter "Flata söker annan flata"? Då skulle jag söka, kommer det sen brev endast på blindskrift så förstår jag att dom inte har sett mig.En bild jag ärligt snott från samma sida som artikeln


Seg.com

Jösses vilken seg dag detta har varit. Att festa två dagar i rad tar hårt på krafterna när man är över 40 märker jag. Känner mig något bättre nu men hela dagen har jag bara suttit framför datorn och inte orkat göra många knop. Tur att jag diskade igår för idag hade jag bara spytt på den. Jag följde med Ewa till Ica en sväng för att inhandla lite föda. Jag ska snart äta och det är det första jag äter idag.

Blir nog en tidig kväll och imorgon kanske man är människa till 100 % igen.

Nu ska vi inte festa på 3.5 vecka då det blir en liten återföreningsfest för folk som umgicks förr och lite annat löst folk.

Hoppas ni haft en helt underbar helg. Det har jag haft om än lite avslagen emellanåt.

See ya later kanske..om jag hittar inspirationen igen.


Bakis.nu

Om en katt illvrålar utanför sovrumsdörren och man vaknar av att hon gör det trots att man näst intill inte hör nåt då är det nåt undermedvetet eller?

Jag vaknade av att Nogger verkligen illvrålade som om det gällde livet. Jag öppnade dörren i tron om att antingen hon eller Iza låg illa till. Hon trippade in i sovrummet, hoppade upp i sängen och stensomnade. Jag riktigt såg vad hon tänkte. Ja att hon kunde väcka matte och hur lättlurad jag är.

Jaja nu är jag vaken sen en timme tillbaka och kan lika gärna lägga in lite bilder.

Eftersom dom jag var på samma fest med inte vill vara med på spontankort så lägger jag in ett foto på två söta töser jag träffade på krogen igår. Karin till höger på kortet bor inte i stan längre, hon är bara "hemma" och hälsar på.  Min dotter vill ha en likadan pippitröja och har Karin en sån så är det fortfarande inte ute. Tösen till vänster kommer jag inte ihåg vad hon hette men vi buggade en halv låt i allafall. Ja hon var duktig, jag hängde bara med.

 

En gigantisk tomte var utanför krogen och han blev jätteglad när jag frågade om jag fick ta kort på honom

 

Jojje till vänster på kortet älskar att sjunga och han var i sjunde himlen när han fick sjunga med trubaduren Frank

 

Idag är jag återigen bakis men inte lika mycket trots att jag kanske drack 4 öl, en cider och en si så där 6 snapsar.  Det var längesen som jag var bakis två dagar i rad och då har året bara börjat. Bra jobbat Sune.

 

 


Tur man inte vet allt

Ja herregud vilken resa- Idag var det fest men herregud vad avslaget det var. Det räckte inte me massa snapsar och öl. På krogen träffade jag en kille så har betytt väldigt mycket för mig i hela mitt liv..han blev chockad när jag berättade och jag blev chockad över att han kände igen mig efter mer än  25 år.

Det var dåligt med folk på krogen och mitt sällskap fick för oss att det var drag på en motorkrog utanför stan. Så fel dom hade. Det var helt dött så när som på några enstaka. En  del av oss ville hem direkt och andra tyckte det var rajraj och träffa på karlar. Dom stannade kvar och vi andra åkte hem med vår snälla chaufför Emma. Jag är bara glad över att få sova i min egen säng inatt. Godnatt.


Jag har ju alldeles glömt bort! Det är pre...

Jag har ju alldeles glömt bort! Det är precis 1 år sen jag slutade att röka idag. Ett sketet bloss på hela året, det firar vi här på festen genom att dricka ännu mer. Tänk er sex brudar enbart. Kackel! Nu fortsätta att festa. Hoppas ni har det bra. Det har jag!


Varför sa tjejerna inget?

När jag gick från Ewa tidigare idag så tittade jag mig lite snabbt i spegeln men såg mest dubbelt så jag gick ut. Det var snorhalt ute så jag gick ner några trappuppgångar tidigare och gick källargången. Där nere träffade jag på två grannar som berättade att det varit inbrott under natten i förråden. Jag sa att ja jag var det inte i alla fall för jag kom hem från nyårsfesten nu. Dom såg inte ens förvånade ut...när jag kom upp förstod jag varför. Jag gick in i badrummet, tittade mig i spegeln och fick syn på världens knullrufs, svart under ögonen trots att jag inte sminkade mig igår..ja det syntes lång väg att jag nyss varit på fest men sovit lite först. Varför sa inte Ewa och Anneli nåt när jag gick? Såg dom också dubbelt?

Tur jag inte gick in på ICA också..herregud jag hade ju inte kunnat visa mig efter det där. Dom hade ropat ut i högtalarna: "SUNE IS IN THE HOUSE..MED ÅRETS KNULLRUFS!" Jag tror jag ska skälla lite på töserna alternativt tvånghångla med dom eller nåt.

Nu blir det inget mer inlägg från årets första dag. Nu ska jag hoppa in i duschen för att få bort knullrufset för att festa mera.

Ha en förbannat underbar nyårsdag!Är det en bebis eller bara lite gas i magen?

Ja herregud vad alla spekulerar i om Victoria är gravid eller inte. Shit hon tackade nej till vin på nobelmiddagen, hon vill inte jobba till våren och nu visas bilder på en mage upp där det putar lite. Folk tror att jag är höggravid men jag är bara fet. Nu är ju inte Viktoria fet men alla kan ha en lite putande mage även om man är dotter till kungen. Men vi får se om det tittar ut en Sune, Gunbritt, Vera-Kerstin eller en Sven till sommaren eller hösten helt enkelt. Jag vågar varken betta för eller emot.Nyårsfesten

...Och 20 timmar senare kom jag hem från festen. Ja jösses vilken fest. Jag blev nog inte onykter förrän efter tolvslaget, vad jag drack efter tolv? Captain Morgan med cola innan det drack jag 5 öl och en cider men det var inte förrän den där Morgan kom ner i min strupe som jag kände nåt. Vi åt ju en del innan, det var nog det.


Alla luktade räkor om fingrarna och då hade vi ändå inte pillat varann mellan benen. Men Ewa hade ett tips till hur räkdoft försvinner. Man doppar fingrarna i citron så vi hade två skålar med citronvatten och det funkade ju.
Gott var det och alla blev mätta.Anneli ramlade inne på krogen vi brukar hänga på för några veckor sen och har nu en bruten arm så i 2.5 vecka till ska hon ha armen i gips. Man ska skriva på gipset tyckte hon men vi skrev på skyddet istället och jag hade ingen fantasi så jag skrev samma som Ewa.Ja Anneli är hon med gipset...ja ifall ni undrar alltså. Den andra är Madde. Madde gick hem nångång runt 2 tror vi för hon skulle hem till sin pappa och hämta sina hundar. Vi andra festade vidare och somnade väl runt  7 imorse. Jag och Anneli sov över hos Ewa. Kl 11 vaknade jag igen och då vaknade alla andra också, då åt vi samma mat som kvällen innan fast bakis då.

Jag är bara hemma några timmar för ikväll blir det fest igen. På´t igen bara! Krogen blir det. Anneli som bor lite utanför stan stannade kvar hos Ewa. Båda sover la nu några timmar och jag ska väl också ta och sova en stund.
Kul var det och helt underbara människor. Tack för en kul nyårsafton töser! <3