Böter för fortkörning - på cykel.

Jag har cyklat i hela mitt liv, haft bil 1 år annars har jag cyklat och åkt buss. När jag var liten cyklade man överallt, det var inte tal om att fråga föräldrarna om dom kunde skjutsa eller hämta. Ja förutom när jag utan lov i 5an cyklade till min dåvarande pojkvän 1 mil bort då, jag orkade inte cykla hem men annars har man cyklat.

Nu är det ju så att man får inte cykla för fort, ha inte raket i röven för då blir det böter. Det fick en 17-åring erfara då han cyklade 58 km/h. Han hade aldrig hört talas om att det var böter på att CYKLA för fort. Då undrar ju jag. Dom som tävlingcyklar då och tränar inför en tävling eller bara är ute och söndagscyklar? Då ska det la vara böter på alla dom? Har jag aldrig hört talas om att dom fått för dom sitter ju knappast och filar naglarna under tiden liksom.

Ska nog ta och skaffa mig en hastighetsmätare till min cykel tror jag bestämt.




Kommentarer
Postat av: Karin

Ja, nu måste vi investera igen. - För både du och jag trampar ju på som attan, så vi skulle ju lätt få böter varje gång vi hoppade på stålåsnan... ;P

Jag tycker det blev rätt larvigt det här, trots att det såklart finns cykelmarodörer som skiter totalt i alla trafikregler.

Men ta dem då de gör andra galenskaper tycker jag.

För VEM har hastighetmätare på cykeln???

2011-06-09 @ 11:37:46
URL: http://karin.hermansro.se
Postat av: Martina

Har hört att om man cyklar i trafiken och beter sig vårdslös såsom att cykla för rött osv så kan man få böter som vilken trafikant som helst.

2011-06-10 @ 06:38:30
URL: http://ytterligare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback