Tjo!

Ja idag var det möte på jobbet. Vi var...många. Vi fick kaffe (läsk för mig...hallonsoda om ni nu vill veta!)..och tårta, en sketgo tårta med nötter, grädde, mandariner, päronhalvor som delats i..massa halvor och nåt mer i. Som sagt sketgo!

Det ni ser på skeden är jag som har salivinerat massor, ja det är grädde också helt rätt. Jag hade typ ätit 1/3 av den när jag kom på att jag skulle fota den.

 

Efter fikat pratade chefen massor, och en jävla massa mer, sen var det vår samordnare över hela Samhall i området där jag jobbar (läs stort område) som berättade för dom anställa vad job:are är för nåt, (läs vad JAG är för nåt) och sen skulle vi tacka av vår gamla chef som gick i pension siste juli men som vi inte hade tackat av än, tiden rusar iväg som sagt, han fick blommor och ett kuvert med presentkort från Köpmannaföreningen, visste inte ens att sånt fanns men det är ju skitbra!

 

Sen fick vi gå, ja till kontoret alltså, det var lunch. Sen var det mina vanliga sysslor, plocka ur svep, lägga dom i lådor, hänga upp microdukar i torkskåp och annat kul. Sen var dagen slut och jag begav mig hem.

 

Just det ja, på måndag kommer min handläggare från AF till jobbet och då ska vi ha möte med honom, chefen och samma samordnare för Samhall från det stora området jag jobbar på för att prata om min framtid. Jag har ju bara december ut på stället där och det är nu vi ska bestämma hur vi ska gå vidare med mig, tippen, annat jobb, eller om jag får kräla på gatorna för att jag inte får nån anställning nånstans och heller ingen ersättning. På måndag alltså! Kl 14! Håll tummarna.

 

 


Tack!

Jag har förbannat min blåsa så många gånger på bloggen att jag nu är tvungen att skriva att jag idag kan tacka den istället.

Kl 5.18 vaknade jag lite lätt, min blåsa var fylld till bredden men någonstans där började jag tänka, jag såg inte framför mig att jag hade ställt klockan i går kväll, jag tog mobilen och visst hade jag rätt, jag hade inte ställt den! Min blåsa räddade mig från en pinsam situation där jag skulle vara tvungen att ringa chefen och förklara att jag försovit mig, jag slapp också pikarna från jobbarkompisarna så TACK blåsan, TACK!

Nu har jag duschat, gett katterna mat och vatten, fixat håret, klätt på mig och sitter nu här vid datorn samma tid som jag i vanliga fall skulle gå upp, rätt gött faktiskt.

Onsdag idag och möte med hela arbetsstyrkan!

Ha en go onsdag!


Tisdag - veckans tristaste dag

Vet inte varför jag tycker att tisdagen är tristast på hela veckan, det kan vara så att det är så många dagar kvar till helgen, måndagen är inte alls lika jobbig, kan vara för att man precis haft helg och suger på det en dag extra eller nåt.

Idag gick i alla fall dagen rätt fort ändå. På morgonen gick jag och två jobbarkompisar ut för att sopa lite löv från trappuppgångar. Dom hade klagat på att det låg löv utanför en dörr på äldreboendet, när vi kom dit så kanske det var sammanlagt 15 stycken på 4 trappuppgångar! Att di gamle alltid ska klaga.

Sen gick vi över till ett annat område för att sopa (på mitt eget iniativ) utanför källardörren, det har ju blåst en del som ni vet vid det här laget, dock inte så mycket just här men ändå, det blåser och när det blåser så blåser löven ner dit. Om en vecka lär det vara lika mycket igen men då är det bara att göra om det.

Detta var ju inte allt då, min sko får ni också se. Vi började med att jag hade skyffeln, en annan hade sopborsten och den tredje höll upp påsen. När människan som hade sopborsten tog upp det på min skyffel som jag skulle häva i påsen..släppte så flög hälften av i alla fall för att det inte var vindstilla. Då tog jag borsten ifrån henne och gjorde det själv, dvs tryckte borsten mot skyffeln och släppte den inte förrän skyffeln var i påsen! Teamwork med mig själv alltså!..

 

 

Här hade vi inte kommit så långt, varför jag inte fotade den fulla påsen vet jag inte för detta säger ju ingenting egentligen, mer än att ni ser skon på hon som höll upp den.

 

Sen hade "Utropstecknet" möte så jag fick köra iväg backarna med svep, microdukar och annat tjafs till töserna på andra ställen. Idag stod det en burk med nåt i på bordet, samma bord som chokladaskarna häromdagen. Jag gick fram och det låg reflexer som det stod "Länsstyrelsen" på och en lapp "Ta för er"! Än en gång bockade jag och tog en. Jag fotade det tyvärr inte men den är alldeles gul. Fint så!

 

Imorgon är det onsdag, halva jobbdagen har då gått och möte ska vi ha också, det kommer vara "Frågetecknet" som bannar oss, berömmer oss eller bara säger hur bra han själv är, nåt av det kommer det att bli. Fika skulle vi få också, gött!

 

Ja det var väl allt för denna gång.

 

 


ÄNTLIGEN!

Att lagen som säger att man inte får ha sex med djur inte har kommit tidigare är för mig en gåta, ska det gå ända fram till 2011 innan den tas fram, skamligt!

Nu ska det också bli så att alla katter som föds ska öronmärkas, det ska hindra folk till att släppa ut en katt som man tröttnat på när den inte är liten längre. Katten ska registreras på ägaren och det försvårar ytterligare. Katter som går utomhus ska kastreras och det gör att det blir mindre antal förvildade katter, dvs, katter som förökar sig som..katter. Vill man däremot ha fler kattungar så väntar man tills katten fått en kull och sen kastrerar den efter det.

Djurskyddslagen kommer inte att träda i kraft förrän tidigast 2014 och det tycker jag är fel, herregud det är ju tre år dit, dags att agera fortare för det finns fortfarande folk som inte har större vett än att ge sig på försvarslösa djur!

Det märks att politiker tar mer och mer allvar på djurfrågan och det kan man väl säga att det inte är en dag för tidigt.

Heja heja!
En hängiven läsare

Jag blir lite full i skratt ibland för det finns någon eller några som bor någonstans i Sundbyberg eller i närheten som tittar in på min blogg ungefär en gång i halvtimmen från eftermiddag och fram till kvällen. Ibland bara några sekunder men ibland också hela 55 minuter. Jag måste bara fråga, du där, hur mycket suckar du varje gång du går in och ser att det inte blivit fler inlägg sen du var inne sist? Hur många inlägg i timmen vill du att jag ska skriva?

Ja detta blev ju ett inlägg till en enda besökare och det var väl inte meningen, självklart har jag fler besökare men det är denne personen som jag märker i statistiken eftersom hon/han går in och ut ofta.

Jag är naturligtvis glad över att någon lägger ner så mycket tid på att glo på min blogg, ja alla ni läsare är ju faktiskt skyldiga till att jag fortsätter. Skulle jag bara ha 3-4 besökare varje dag så hade det inte varit så kul att fortsätta måste jag säga.

TACK!Måndagen avklarad

Idag måste jag säga att dagen flög iväg, det kan vara så att det var för att det var fullt upp hela dagen, kan va, kan va.

Så fort jag kom till jobbet skulle jag och en annan job:are ta bilen och åka till ICA och köpa läsk och kaffe. 4 backar läsk och 6 paket kaffe. På det sättet höll vi på att bli en antenn mindre, vi åkte ner till garaget på ICA och där var det så lågt i tak att antennen spelade "gurka" i taket.

Jag var lite trött så jag såg inte riktigt vad det stod på saker och ting utan såg något helt annat.

Ni förstår säkert vad jag läste, ja precis.... Kullahöst! Äsch ni går ju i alla fall inte på det så japp jag läste det precis som ni trodde att jag gjorde.

 

Efter frukosten tyckte "Utropstecknet" att jag skulle åka och handla med en..ja vad ska vi säga, en mindre omtyckt person från ett annat ställe, jag tog med mig den andra job:aren och vi åkte till stället för att hämta upp henne, den mindre omtycka personen alltså. Huset är stort, det är många rum, det är flera våningar och näe hon var inte där. Under tiden gick vi omkring och kikade lite.

 

 

Hur ska man nu kunna dansa RUNT granen undrar jag. Skiter väl "den mindre omtyckta personen" i, hon går nämligen i pension nu i veckan, till mångas glädje. Klart hon ville klä granen sista gången, faktum är att granen var klädd redan förra veckan.

 

Vi letade lite till, ropade på henne men inte ett ljud, detta är ett hus som det huserar många konferenser i, det festas också, oj vad det festas, det har säkert hittats både en och två fyllesvin med partyhatten på sned i en av många soffor.

 

Dock är inte detta ett av fyllesvinen, det är ett bääää, huset ligger vid ett pappersbruk och vi kan säga så här, det luktar ju inte direkt rosor och sköljmedel på det där området. Det luktar...SKIT!

 

Efter 20 minuter kom vi på att hon kunde vara i det andra huset, ett mindre hus där det också anordnas både det ena och det andra, vi gick in och se på fan, där stod hon. Hon följde med och vi kunde komma iväg. Hon dirigerade mig minsann hur man skulle komma till ICA på kortast tid och kortast väg...för det visste jag ju inte alls, menar, jag har ju bara bott i stan i 42 år.

Jag har aldrig varit med om att det tagit 1.5 timme att handla, nej det var inte ens en sketstor handling, det var två kundvagnar (tack och lov att vi var tre). Jag och den andra job:aren tog vagnarna medan "den mindre omtyckta personen" plockade i kassarna, ja efter att jag hade scannat alla varor förstås.

 

 

Det var inte bara en sak av varje, nej då nej då, dom fixar ju mat åt alla gäster så det var en hel del saker i kassarna. Det verkade aldrig ta slut men tack och lov gjorde det det.

 

Sen när jag slutade tog jag bussen till stan där jag en timme innan hade ringt och beställt klippning så japp, jag är totalt jävla nyklippt!

 

 

SÅ skönt!

 

 

 

 


Sitter i tvättstugan och läser en bok jag ...

bild020 (MMS)

Sitter i tvättstugan och läser en bok jag har läst ca 8 gånger..enbart när jag tvättar. Jag kan komma på det när jag krupit ner i sängen men då orkar jag inte gå upp igen, risken finns att katterna kan kuta in fort om jag öppnar dörren. Orka jaga dom under sängen liksom och orka hämta citron freshflaskan som står i köket också liksom. Den är till för att bara visa den för katterna, då kutar dom och drygt blir det ju då oxå eftersom jag sällan sprutar. Men i alla fall, boken är bra, rekommenderas! Nu läsa vidare.


1:a advent

Vid den här tiden förra året satt jag och njöt av att det första ljuset i staken var tänd, tittade på alla stakar i fönstren som lyste så fint. I år... gör jag inget av det. Vi kan säga så här, jag har ingen julkänsla, jag har heller inte några adventsljusstakar som fungerar! Ute blåser det halv storm och det regnar (tror jag). Jag tog fram stakarna förut och inte en enda fungerade, vad fan är oddsen på det? Japp jag har testat i flera kontakter, dom lyser inte bättre för det så i år ska jag helt enkelt skita i det hela. I vardagsrummet lyser däremot en stjärna i fönstret. Så dom där tre bockarna Bruse eller dom tre visdomsmännen eller hur det nu var kan hitta hit.

Man undrar ju varför dom inte har GPS numera, lite gammaldags att följa stjärnorna numera tycker jag. Och förresten så har jag inget barn här som dom där tre Thomas Di Levaliknande männen kan bara gå förbi mig och gå till nästa trappuppgång för där har dom en bebis, dock heter han inte Jesus utan Walter.

Men vill ni nu uppleva lite julkänsla från mig och en adventsdikt så kan ni läsa ett tidigare inlägg som jag skrev förrförra året. HÄR hittar ni det.
Nomnomnom!

Oj vad jag har varit duktig efter att jag kom hem från stan. Jag har rört ihop en kinesisk gryta, det var ju inte så svårt som jag trodde och gott blev det också.

Hur jag gjorde?

Jag visar bilder istället.

Jag gick till affären som säljer kinesiska matvaror.

Jag hällde ur innehållet...

 

...man vill ju inte ha det så här eller hur?! Precis...

 

..så jag delade och hade mig..nu det godaste...

 

...strimlad biff med bambuskott...

 

...tadaaaaa! Färdigt!

 

Den godaste kinesiska rätten jag vet. Underbart gott. Nomnomnom!

 

 


Julskyltning

När jag var liten (läs yngre) så var det massor av snö på torget, det var massor med aktiviteter och det var massa folk. Tiderna förändras. Jag och Ewa var nere en sväng, borta var snön, folket och inte speciellt jullikt någonstans.

Massa stånd där klasser stod och sålde bakverk, det är ju sött, särskilt som barnen skriker för full hals vad dom säljer.

110 kr för en marsipangris, visserligen lite annorlunda gris men för det priset vill jag nog att grisen ska dansa, sjunga och göra sexy moves också förstås.

 

Efter vår stund på stan gick vi till ICA, för första gången på gud vet när köpte jag bara en sak, en påse nötter, I´m fucking nuts liksom...ja det har hänt det också, för inte så länge sen faktiskt om jag ska vara helt ärlig och det ska jag ju.

 

En lugn lördag, utan alkohol, inget sug, bara en underbar känsla att vara vit en helg igen.

 

Har ni haft julskyltning i er stad idag? Nåt speciellt ni vill dela med er av? Berätta gärna!

 

 


Uppe med tuppen

Inatt kom jag i säng kl 3 för att jag hade så kul på ett forum som inte är Facebook, Facebook vid den tiden är inte så kul, rätt tomt faktiskt.

Idag vaknade jag 7.32, det är inget yaaay på det tycker jag. Jag kunde inte somna om så jag gick upp. Stapplade ut naken i badrummet och fick se min arm.

Vill ni höra historien bakom detta? Kan säga så här, historien stavas N O G G E R! Igår kväll när jag satt på toa kom hon in, skulle hoppa upp i badkaret och jag fick tag på henne för att jag skulle lägga henne däri, det var inte hon riktigt med på utan hon trodde det skulle vara vatten däri och trodde att jag ville dränka henne eller nåt för på vägen ner tryckte hon in sina klor i min arm för att hålla sig kvar, jag skrek, hon hånskrattade och sen åkte hon ut från badrummet, F O R  L I F E! Så kan vi säga!

 

Nu såg jag hur det har blivit, såret förstår jag ju men varför i herrans namn har det blivit ett blåmärke runt? Jösses, vad känslig min hud är.

 

Idag blir det julskyltningen med Ewa om nu inte stormen Berit får för sig att härja fritt just idag, då blir det nog inget alls, har man tur i så fall så kanske det kommer en påse bullar åt min balkongs håll så jag kan fånga den i luften. Men först, vakna till liv och sen ta en dusch för att piggna till, i eftermiddag blir det stan alltså. Ingen julkänsla alls, ingen snö heller ska tilläggas men det vet ni nog för annars hade ni ju fått se kort på det för länge sen, ni vet det va? Bra!

 

 


Min dag så här långt

Inatt när jag la mig så hade jag först planerat att sova några timmar längre än vanligt, diska, städa och sen ställa fram lite stakar i fönstren.

Imorse när jag vaknade stod klockan på 7.32, jag var för trött för att diska först men gjorde det sen. Jag blev trött, sov en timme, skulle städa, orkade inte då heller men skulle ändå ställa fram julstjärnan i vardagsrummet, det visade sig att jag inte hade en sån lampa hemma, den som ska vara där hade jag tagit till nåt annat och den har nu gått sönder och där gick luften ur mig, orka gå till ICA för att köpa en sketen jävla lampa! Näe jag får ta tag i allt imorgon...tror jag.

Ledig är jag i alla fall och det är lovely! En vit helg, helt självvalt och det ska bli så skönt. Ute skiner inte solen, långt därifrån faktiskt, det är grått och mulet, då kan man lika gärna sitta inne tycker jag.

Jag har fått upp en lapp med "INGEN REKLAM TACK!!" på dörren, jag har aldrig haft en sån men innan allt för mycket reklam inför julen kommer så fick den komma upp, orkar inte ta upp mer skit nu.

Ja det var min dag så här långt, just det, jag åt frukost imorse, DET är ovanligt måste jag säga.24 november

Så kom då dagen, dagen jag längtat efter nu ett tag, ett jävla tag faktiskt, från den dagen då jag fick veta att jag kunde få ett busskort.

Imorse gick jag till tågstationen där Pressbyrån ligger.

Min buss skulle gå 7.45 från stationen, jag gick hemifrån 7.10 för jag skulle hinna köpa busskortet. Det här med att veta och inte veta hur lång tid det tar är jag inte så bra på. Det kunde ju i och för sig ha hänt saker, det kunde tex ha kommit getter som sprang över vägen så jag inte kom fram, det kunde också vara så att tåget kom och bommarna gick ner, det kunde också i och för sig varit så att jag blev haffad för att jag inga reflexer har på mig..på trottoaren, så kunde det ju ha varit men nu blev det inte så.

 

Jag var på Pressbyrån 7.15, var utanför 7.17 och satte mig i väntsalen och väntade. Hade jag nu varit själv så hade jag kunnat lägga mig ner på rygg och kanske sovit en stund men det kunde också ha resulterat i att jag blivit tagen som fyllo, död eller bara en drägglande kärring, så kunde det ha blivit men nu var jag inte själv så jag fick sitta där och bli trött igen och väldigt uttråkad.

 

I alla fall så åkte jag till jobbet, underbart att slippa cykla dit faktiskt. Jag jobbade lite, jag följde även med "Utropstecknet" till ett ställe för att tjejen som jobbar där skulle få nya svep och annat till imorgon. På bordet stod detta.

 

 

Det stod två såna bredvid varandra och en lapp som det stod "Till er alla" på. Jag och "Utropstecknet" bockade och tog varsin. Sen kom det en anställd där och skulle visst hälsa på oss...kan säga såhär, han måste tycka att jag är väldigt konstig. Jag tittade på honom, vände mig om, tuggade sketfort, torkade mig om munnen och SEN hälsade, ungefär en kvart efter. Men som sagt, vi jobbar på Samhall så dom kan förvänta sig vad som helst, det är det som är så skönt med att jobba där.

 

När vi kom tillbaka till jobbet jobbade vi lite till sen åkte jag buss hem. Bredvid mig i busskuren stod det en tant, vi säger Asta 75.

 

 

Asta 75 år hade såna här skor, jag hade likadana fast röd/vita för några år sen. Tuffa Asta tyckte jag, tills hon tittade på mig och frågade om jag skulle ta upp hela bänken som jag satt på. Verkligheten var den att den var väldigt stor nog att vi båda fick plats på den. Asta 75 kan ta sig i dalen tycker jag.

 

Förövrigt är jag ledig imorgon, det firade jag förut, med kladdkaka och grädde. Thaimat orkar jag inte gå och hämta idag. Det får nog bli en bit kladdkaka med grädde lite senare också istället.

 

 

 

 


Bonnläpp söker blygdläpp

Ja då är det bara två avsnitt kvar av programmet som rubriken visar, lite sorgligt men alla hittade ju en kärlek i alla fall. Pär-Ola Nyström ska gifta sig nästa fredag, grattis till honom och Louise, man såg riktigt hur kära dom är i varandra i kvällens avsnitt.

Men som ni vet så ser jag ju fram emot att se Johanna och "hennes" tjejer, måste säga att jag blev förvånad över att hon valde Maria men det var också henne jag själv skulle ha valt tror jag, hon verkar vara en frisk fläkt och som kan skoja till det både en och två gånger, precis som jag. Ingen aning om Maria och Johanna fortfarande är ett par men det får vi väl snart veta antar jag. Det vore ju kul förstås. Men, alla andra par pussades, det såg man inget av mellan Johanna och Maria, det var ju det jag ville se just för att jag själv..eller näe, det hade jag kanske inte gjort i teve eller också hade jag gjort det bara för att visa alla att all kärlek är bra kärlek.

Nu väntas bara deras resor nästa onsdag men veckan går fort som alltid.

Dags för sängen! Natti.

Dagen före pengar

Idag tog jag och den andra job:aren ett hus, inte bara ett hus utan ett rätt tomt hus. Man kan ju undra varför vi ska städa det överhuvudtaget, kan vi inte bara slänga ner en lapp till dom resterande och skriva att dom minsann får ta upp det lilla som blir i trappuppgångarna själva?

Ser ni något namn på den här dörren? Inte? Näe precis, det BOR ingen där!

 

Ser ni något namn på denna? Näe precis! Det bor ingen där heller! Hade det nu varit ett namn på dörren så hade ni inte fått se det ändå för då hade jag strukit över det..faktum är att jag hade inte tagit kort på det heller. Detta är i samma trappuppgång, faktum är..att det bor TVÅ i denna trappuppgång och ännu ett faktum, dessa två bor ihop, gifta till och med, dom kan ha rajraj och skrika hur mycket som helst utan att en jävel skulle höra.

Det enda damm som blir är när..ja när vi städerskor stövlar omkring trippar omkring där, det är säkert dagens sanning. Men vi städade, jösses hela 5 löv fanns det, vi var helt slut när vi var klara.

 

I alla fall, idag är det dagen före innan pengar kommer in på kontot, vet ni hur jävla sugen jag är på thaimat just idag eller? Precis, inte ett skit! Skoja såklart, imorgon ska jag nog ta och fira med just thaimat, bara för att jag kan! Sen kan dottern få känna doften...som jag lägger i en julklapp, då har jag två i alla fall. Hon ska vara glad för det lilla tycker jag. Hade jag nu haft en anställning så hade hon fått mycket bättre julklappar, japp hon hade fått en julskiva...som jag hade bränt själv. Hon skulle gråta av glädje, eller också åker både jag och skivan ut. Det är liksom antingen eller med henne.

 

Sådär, ja det blev ett blogginlägg idag också. Happ!

 

 


22 november

Som datumet visar så är det dagens, dagens datum är rätt sen på året, så här sent på året ska det vara så pass kallt att man ska behöva vantar när man cyklar 3.7 km till jobbet, det behövde inte jag idag heller, precis som igår. Den här tiden på året ska folk sucka och förbanna att man måste skrapa rutorna på bilen, om man nu inte är så smart att man köper isskyddsskynke (nytt ord), som jag hade när jag hade bil, om man nu inte satte det så pass fel att ishelvetet kom på rutan ändå och man fick stressa som fan när man skulle åka till jobbet kl 5 på morgonen när man började 5.30.

Nu tror inte jag att snön lär komma till jul, jag kan ha fel eller också kommer det se ut såhär på julafton.

Detta är julafton 2007 där jag inte alls frös ett skit när jag gick till utedasset för att skita ut all julmat. Ja ni ser ju hur nöjd jag ser ut eller hur? Precis!

 

Jag klagar inte att snön inte har kommit än, inte alls för jag hatar att vara som Bambi på hal is på vintern, jag har halkat ett flertal gånger och nästan brutit alla fiskben i kroppen som jag har. Så...snöhelvete, nu stannar du borta! Du kan istället bosätta dig i Etiopien i några månader så dessa barn får uppleva hur det är att kasta snöbollar eller mula bästa kompisen i nacke och fejs, DET tycker jag!

 

Sådär, det blev ett blogginlägg idag också. Förövrigt glömde jag att byta skor när jag cyklade från jobbet.

 

Varför jag har dom på micron? Enda starka ljus jag har när jag nu har en mobil som är piss och skit.

Det är stålhätta i dom här så jag kan lätt sparka nån i röven utan att det gör ont i foten...om jag nu skulle komma upp så långt med benet vill säga.

 

 


Lotus Magazine

Nu kommer det säkert suckas hos många, "varför måste flatorna ha en egen tidning nu för?, vill dom inte vara som "vanligt folk?".

Detta är en tidning som riktar sig ENBART för tjejer som gillar tjejer, men det vore riktigt bra om andra som inte har tillräckligt med kunskap (homofober och annat löst folk) läser den också. Det kommer säkert handla mycket om sex för flator, tips och så men också visar att flator inte bara är flator i sängkammaren (eller någon annanstans inom 4 väggar) utan helt vanliga tjejer som också jobbar, går och handlar, går på släktträffar och annat. Och vi bakar annat än bara hallongrottor (ett välkänt skämt om det kvinnliga könet).

Det finns också många som ännu inte kommit ut ur garderoben, dom kanske inte vågar för att dom tror att folk ska vända dom ryggen, tycka att dom är äckliga osv. Det kommer säkert tips om det också och det är här jag tycker att det är viktigt för andra att läsa, vi är inga monster, vi är inte särskilt konstiga (även om många tycker att jag är störd, men det har nog inte med min sexualitet att göra får jag hoppas).

Tidningen Lotus Magazine kommer också ta upp som många andra tidningar både mode, resor och annat.

Välkommen säger jag till en äkta flattidning! (Applåder).


Reklam

Det här med reklam, söndagar lite grann då en människa som vill utöka sin ekonomi med några sketna hundralappar varje månad (ca 400 kr) springer benen av sig, går med en vagn så armen blir så lång att fingrarna nästan fastnar i ett hjul, upp och ner, ner och upp, för några sketna hundralappar alltså. Hade det vart 2000 kr så hade jag gjort detsamma på helgerna. I alla fall, måndagar, en hel del reklam, till jul... en JÄVLA massa reklam! Det är leksakskataloger med dom senaste leksakerna som barnen i alla fall tycker är kul den första veckan och sen ligger dom tillsammans med leksaker som dom fick när dom fyllde år. För bövelen, ge dom kottar och tandpetare och upplev 40-talet! Billigt som fan och man behöver inte springa benen av sig i affärer och gråta blod varje natt för att hålet i plånboken nu är sketstort!

Reklam var det ja, jösses vad reklam det kommer till jul, jag funderar nu på att sätta upp en lapp: "EJ REKLAM men gärna kärleksbrev", jag har i och för sig inte fått kärleksbrev sen urminnestider. Det var nog senast -97, nej det var ingen som hade skickat fel, det var faktiskt till mig och inte var dom från "De blindas förening" heller. Så kan det vara, nu är det rätt tomt, eller rättare sagt, det ekar skettomt i min brevlåda, det är bara fönsterbrev och det är inte mycket till kärlek i dom ska jag tala om.

Det som reklam är bra till är lägga dom i botten på sophinken så det inte blir läckage i påsen, det är faktiskt skitbra...att ha reklam då.

Numera har ju affärerna samma reklamblad som dom skickar ut så det är rätt onödigt faktiskt. Så japp lappen kommer upp inom en snar framtid.

Förövrigt har det varit en bra dag på jobbet idag, alla golven är bonade och klara, underbart!

Ja det var väl allt för nu.


V.I.F Lasse Brandeby

Den första "bekantskapen" med Lasse Brandeby för mig var "Kurt Olssons television" (1987), jag älskade det programmet och fick mig att skratta både en och två gånger. Det jag skrattade mest åt när han vid ett tillfälle intervjuade Patrik Sjöberg. Inslaget är textat på engelska av någon anledning.

Dessutom tyckte ibland mitt ex att mitt hår såg lite ut som Kurt Olssons, också det av någon anledning.

Ett annat program jag också älskade var "Rena rama Rolf".

Han var polischef i filmerna "Irene Huss", 11 stycken varav 6 av dessa spelades in i år. 2007 fick han en svår lunginflammation som tog hårt, 2008 fick han en hjärnblödning och när han nu i höstas sågs i "Fångarna på fortet" som "gåtmannen" var han ännu en gång sjuk, han åkte in på sjukhus och har legat där från och till.

 

Klockan 3 natten till idag ringde telefonen hemma hos Lasses bästa vän, Lasse Kronér och i andra änden var det Lasse Brandebys dotter som talade om att hennes pappa hade gått bort. Lasse Kronér hade suttit och vakat i 3 veckor och i fredags skulle han ut på turné och visste att det var sista gången dom bästa vännerna skulle träffas.

 

Han var en stor komiker i mina ögon, verkade vara en underbar man och det kom som en chock när jag såg att han hade avlidit. V.I.F Lasse! <3

 


Göttans!

Inatt somnade jag runt 1.30 och sov till 9.12, så underbart! Och det som är mest underbart är nog att jag mår bra idag, borta är allt från gårdagen, utom frisyren, den är nog densamma, katastrof! Men det viktigaste är att männen i huvudet med sina verktyg är borta, dom har nog flytt till grannen över eller nåt. Det är bra, riktigt bra!

Jag ångrar inte att jag inte festade igår också, inte det minsta faktiskt. Idag blir det till att ta tag i sånt jag inte orkade med igår, som att diska tex, disken hotar med att flytta in i andras skåp om dom inte får bli rena och ställs in i deras ordinarie skåp och jag har ju inte råd att köpa andra kökstjofräs så jag får helt enkelt ställa mig och plaska i diskhon lite senare.

Jag har dammsugit i alla fall, dammråttorna var nära att anfalla mig så jag har gått en match mot dom och jag vann!

Söndag idag, den dagen suger egentligen men ändå, man får göra det bästa av situationen med andra ord.

Nu ska jag duscha och göra mig redo för disken. Ha det!


På rygg

Vad tror ni att jag har gjort hela dagen då? Just det, legat på rygg totalt hela dan, i sängen med datorn på låren, inte orkat laga mat ens, för bakis, halsbrännan från helvetet och en huvudvärk som inte ville släppa, små jävla fula gubbar innanför pannbenet. Usch säger jag bara, jag måste köpa ny Bamyl på torsdag helt klart, just nu känns det lite som att jag aldrig mer ska dricka, det vet jag ju att jag kommer göra men låt mig nu få tro det...och ni också.

Jag har försökt sova lite men inte ens det orkar jag, då är det fan illa.

Jag är så glad att jag köpte en laptop annars hade jag inte varit på nätet alls idag, det hade kanske varit bättre vad vet jag. Då hade jag kanske till och med diskat i ren tristess. Eller ja, jag har inte köpt den, jag har en avbetalning hos min operatör. Bättre än tröskverket till stationär dator som är segare än kolan som fastnat i mormors löständer.

Jag längtar till i morgon då jag vaknar och inte är ett skit bakis. Ewa ville att jag skulle komma och festa idag också men icke, jag vill ha en dag på helgen som jag mår bra tack. Hon är ju aldrig bakis så, lyllos!


Gårdagen

 
Sådär! Då har jorden slutat att snurra och jag har varit vaken sedan 7.32. Sånt är kul när man är ledig och inte somnade förrän runt 3, jippie liksom....eller inte.

I alla fall så var förfesten helt okej, det var Ewa, jag och en tjej till, vi hade det lugnt och skönt, pratade virkmönster, löste korsord och pratade barnbarn som vi inte har. Eller näe det gjorde vi ju inte, men det såg bättre ut i skrift liksom.

Sen kom det lite mer folk, när det folket kom så..ja..då gick vi ut. Vi velade omkring lite här och var, hälsade på folk, pratade med folk och skällde ut folk i sms, sånt är kul, i alla fall när det är befogat.

På vägen gick jag in till en pizzeria och köpte mig en pizza och tog med hem, den var god. Varför är man så sugen på mat när man är berusad?

Rätt gött att festa på en fredag så man har hela lördagen och må dåligt på och ändå ha en dag på söndagen då man mår bättre.

Gjorde ni nåt kul igår då?


Björne <3

Idag ska jag träffa Björne och hans kompisar, vi kommer jättebra överens och ska jag erkänna så är dom dom enda som jag mer än gärna vill ha långt ner i halsen. Det är mumma för själen det.

Ewa smsade och frågade om vi kunde festa idag istället för att en kompis ska jobba på söndag och ville festa idag istället. Jag var på, inställd på det. Sen efter jobbet gick jag upp till Ewa och då var hon trött, hon smsade en halvtimme senare då jag hade kommit hem och frågade om jag skulle bli ledsen över om det inte blev nåt festande. Jag var ju också trött såklart så det gjorde inget. Hon skulle prata med kompisen och hon förstod hon också. Nu har Ewa sovit nån timma eller två och nu ville hon festa så japp, det blir fest!

 

Skål ta mig fan och ni...sitt inte uppe och vänta, jag återkommer när jorden slutat att snurra. Häpp!

 

 

 


Full fart mot helgen som gäller!

Hej och hå vad den här dagen har gått fort, utom den sista halvtimmen då jag tittade på klockan si sådär varje minut.

Jag och två arbetskompisar tog ett äldreboende och städade. Eller ja, det är mer ett seniorboende men det bor i alla fall äldre folk än vad jag är. Det är lite trassligt och städa där, på vissa våningar och trappuppgångar är det LSS eller äldreboende (låsta avdelningar) och man kommer aldrig ihåg var detta ligger, därför var vi tre, två som städade korridorer och trappor och en som sprang halvt ihjäl sig för att putsa fönstren på entrédörrarna och räcken. Är man ensam tar det ungefär 3 timmar, är man tre så tar det...50 minuter, tydligen.

I dessa korridorer finns det också rullatorer, då kan man hitta sånt här i korgarna.

En diskborste, jag stod där en bra stund och funderade på vad tanten/farbrorn hade denna till. Jag hade några teorier men jag vet inte om dom håller. En är att människan sopar bort skräp från däcken, en annan är att dunka någon huligan i huvudet med den. Som sagt, vet inte om mina teorier håller. Har ni några förslag så kom gärna med dom!

 

Igår var det två andra jobbarkompisar som åkte iväg till ICA och köpte läsk. Ibland kan man bli överraskad.

 

 

Aldrig sett förut. Såg milt sagt intressant ut...tills jag läste det röda längst ner, "NON ALCOHOLIC". Hade ju kunnat bli riktigt roligt på jobbet men det är vanlig äppeldryck, skit också.

 

Idag blir det tvättstugan sen blir det till att festa till lite om man inte känner vid 18 att näe fan, det får bli en vit helg igen, vi får se men vi riktar in oss på att jag kommer vara bakis imorgon okej? BRA!

 

 


Hur dumma tror dom att jag är?

När jag kom hem så hade jag fått ett brev med maskinskriven text på kuvertet, ett gult litet kuvert och jag trodde att jag typ skulle få ett tackkort, för vad vet jag inte men det såg ut så men ack så fel jag hade.

En betald resa till Gardasjön alltså för den som inte ser vad det står. Yeah right! Jag skulle få betala flygstolen själv, herregud vem vill ha en flygstol när man kan få en hel soffa hemma liksom. Precis! Jag skulle köpa nån produkt för 0 kr men portot var 40 kr. Hur dumma tror dom att jag är?! Herregud jag har ju en arbetsträning, inte fan vill jag åka iväg till Italien alldeles själv, jag kan ju komma bort och det vore ju dumt (en del kanske i och för sig att jag ska bosätta mig där). Jag är alldeles speciellt utvald också, kan ni tänka er, jag är speciell.....och alla andra 8 miljoner eller nåt!

 

På jobbet var den ordinarie städaren på kontoret tillbaka och jag hade inte så mycket att göra igen. Vi gick dock till ett närliggande kafé. Jag har aldrig fikat där förut och hade heller inte sett vad som finns på borden.

 

 

När jag tog tag i den här bara för att den var så fin så höll jag på att välta hela vasen, jag fick hjärtat i halsgropen, eller om det var i gommen, minns inte. Jag vill liksom inte vara den enda som vält en vas med vatten i på det där stället. Bara det att mina jobbarkompisar sa till mig att det inte är riktigt vatten, det sitter fast. Se där ja, jag hade gjort bort mig ändå liksom, men det bjuder jag på, ajjemen!

 

Imorgon är det fredag! Japp och sen är det lördag dagen efter...det ni!

 

 


Jippie

När jag kommer hem så kommer Nogger och möter mig vid dörren, hon jamar så hälften vore nog, springer in i vardagsrummet och där ska jag då ta fram hennes leksaker ur en låda, helst slänga dom på henne så hon ska fånga dom en efter en.

Vilken ska jag ha ihjäl av dom?

 

Det fick bli den mörkrosa bollen som garnet virats av, I will kill you!

 

Jag ska helst stå där och bara titta på annars pekar hon tass åt mig och fnyser.

 

Vad Iza gjorde under tiden?

 

 

Hon låg och tog det kallt i badkaret. Det gula ni ser till höger om Iza är inte skit, det var där när jag flyttade in och går inte bort, nu vet ni det!

 

 


Tillbaka!

Ja idag kunde jag äntligen cykla till jobbet igen. Direkt när jag kom fick en annan åka någon annanstans, här flyr folket från mig...trots att jag duschade imorse och allt.

Tre killar fixade med att polera golv och ska sen slipa vad jag tror, är inte helt säker. Det där medlet luktar rätt gott. Dom tog tjejernas omklädningsrum och 5.5 timmar senare hämtade jag lite snabbt mina kläder i mitt skåp. Nu sitter jag här och tycker att hela jag luktar kattpiss. Fy fan vad det stinker! Och då är det alltså av kläderna som jag hade i mitt skåp, dom där skåpen är liksom inte så jättetäta så doften satte sig.

Killarnas omklädningsrum, så blankt att man kan spegla sig i det. För att folk inte skulle gå in fick det bli en mopp lutad mot dörren. Någon råkade ta bort den där några minuter och då jävlar gick det in en med skor och allt, jösses liksom, golvvård, vad är det?!

 

 

Här håller dom på att "dammsuga" det rent, fråga mig inte hur men fint blev det i alla fall.

 

Tiden har flugit sin kos idag bara för att jag hade fullt upp med både städ och tvättmaskiner, borstning av svep, upphängning av microdukar i torkskåpen och sen tyckte chefen att jag minsann kunde bocka av alla kläder som hade kommit och vad ska jag säga som icke anställd som vill bli det om inte ja liksom.

 

 

Varma mössor, fleecetröjor och t-shirtar så nu ska väl inte gubbarna ute frysa några delar av kroppen i alla fall.

 

Ja det var väl allt för nu.

 

 

 

 

 

 

 


Inget nytt

Det är nog inte bara jag som känner att jag skriver mindre och mindre inlägg va? Ska jag kanske lägga ner bloggen helt och hållet?

Just idag är jag inte på topp. Magen gör sig påmind idag också och jag blir så utmattad efter anfallen. Inatt fick jag gå upp två gånger. Det tar mycket energi så jag är hemma från jobbet idag också. Det känns inget bra att vara det men vad gör man när man cyklar 3.7 km (att åka buss tar längre tid) liksom. Det finns inga toaletter på vägen dit, jag har tre att välja på på jobbet men vägen dit är alldeles för lång för att jag skulle chansa.

Innan jag fick min diagnos och tabletter när jag var 16 år så var det vardagsmat att jag kanske inte riktigt hann till toa alla gånger. Det kommer utan nån längre förvarning ska jag säga, det går inte att hejda, det är tunnare än vatten när det är som värst.

Men jag är rätt van nu och kanske har magen blivit för van vid tabletterna vad vet jag. Jag ger inte upp!

Det känns som att jobbarkompisarna pratar bakom ryggen på mig och tycker att jag är hemma för ofta eftersom det faktiskt finns dom som är hemma väldigt mycket men jag VILL jobba, däri ligger skillnaden. Jag har ju ingen anställning än och vill verkligen ha en, jag kan inte göra så mycket åt det tyvärr. Jag är i alla fall på jobbet mer än att jag är hemma, däri ligger också skillnaden.

Nåja, solen skiner idag, gör den det på er också?


Måndag och hemma

Jag studsade upp ur sängen (helt sant) när mobilen alarmerade att klockan var 6.15. Jag gick in i badrummet, tog en dusch, fixade håret och satte mig sen vid datorn för att kolla runt lite innan jobbet. Sen kände jag det välbekanta i magen, det svidande jävla känslan som jag så många gånger känt förut, en minut senare matade jag toaholken med diverse saker, vi kan säga så här, det blev inget jobb idag. Jävla köttfärspaj, jävla botten som är så fet, så kan vi säga. Jag vet ju att jag egentligen inte ska äta sånt, jag vet ju det men vad gör jag? Jo jag äter det med god aptit, säger nomnomnom, ler och tackar gud för att pappa kan laga mat. Dagen efter kan jag däremot förbanna både gud, pappa och mig själv som äter det.

Det blev ett samtal till chefen som lät som om han satt på sängkanten och gungade i kallingar med y-front, orange såna. Nåväl här får jag nu gå omkring, antingen framför datorn, vid diskbänken, på toa, i sängen eller nån annan jävla stans i lägenheten för det finns inte på kartan att jag går ut idag, i alla fall inte dom närmaste timmarna.

Idag ska förövrigt Breivik, dåren från i somras som tyckte att det var nödvändigt att skjuta ner hur många norska människor på en ö som helst. Idag vill han förklara varför han gjorde dessa vidriga saker den dagen som han tyckte var nödvändiga. Nödvändiga för vem? Vilka? Dåren är ju för fan ensam om att tycka det var nödvändigt att vända upp och ner på hela Norge, Sverige och övriga länder.

I Norge får inte media sända direkt från förhandlingar så man får läsa eller lyssna före kl 11 då Breivik ska "förklara" varför han gjorde som han gjorde, vi får även läsa och lyssna (tror jag) efter, media får heller inte citera exakt vad som sades därinne. Jag kommer i alla fall att läsa om det hela för jag vill verkligen förstå varför dåren gjorde det, det kan inte finnas en rimlig förklaring till detta anser jag. Han kan låsas in bland andra dårar, äta ihop med dom kanske? Dela cell med någon biff? Är det nu som man ska ta fram popcornen och bara njuta om det skulle bli så? Japp sån är jag!

Dags att gå på toa, happ!
Det var ju....gott

Sådär! Då har man varit hos föräldrarna och fått i sig både mat och fika. Träffade även syskonbarnen och syskonbarnsflickvän, syskonbarnet är en kille ska tilläggas, ja precis, det får allt räcka med ett homo i en och samma släkt.

Pappa stod vid spisen när vi kom, detta var det han fixade ihop.


Jag vet att det kanske ser ut som nåt som kommit ut därbak men det var gott och jag fick med mig en lunchlåda hem. Så snällt så.

Efter det fick man saft (jag dricker inte kaffe) och en bit citronglasstårta. Sen var det folk som åkte därifrån (läs min dotter, min systers sambo, syskonbarnet plus hans flickvän), kvar blev min syster, syskonbarn (läs tjej), jag och våra föräldrar (tjejens mormor och morfar). Vi delade upp vad vi ska ha med till julafton. På min lapp står det: Ris a la malta, kalvsylta och ägghalvor. Japp det är vad jag ska fixa, undrar om jag hinner med så mycket, jag måste nog ta ledigt från jobbet tror jag bestämt.

 

Av mig fick pappa en Amaryllis (han blev glad), en kopp som det står "världens bästa pappa" på och en plastkasse, en sån där man kan ha saker i (läs...hur ni vill) med motiv från staden (han blev glad för den också). Av min syster som är lite mer påhittig fick han en korg med pepparkakor, Blossa glögg (läs med alkohol i) och grönmögelost som man tydligen ska ha på pepparkakorna..eller också kan man nog säkert ha det i glöggen om man vill det.

 

Syskonbarnet (läs kille) gav sin pappa nåt som pappan ville ha. Hjälp med att kratta upp alla löv i sommarstugan (läs skitstor tomt) plus en pizza. Det var vad han fick också. Det tog 20 minuter exkl pizzan då.

 

Ja det var väl allt för nu.

 

 


Fars dag!

Ja idag är det då en dag som alla pappor ska passas upp på, ta hand om och firas ordentligt. Egentligen tycker jag såna här dagar är löjliga för man ska väl ta hand om sin pappa hela året om? Samma med mammor ju. Men nu finns det en speciell dag för detta så jag säger väl GRATTIS ALLA PAPPOR!

Jag ska själv hem till mina föräldrar runt 17 då min dotter kommer och hämtar mig. Det blir middag och sen naturligtvis den sedvanliga uppdelningen av julaftons mat.

Jag och min pappa när jag var liten. Min underbara pappa som jag är så glad över att just JAG fick ha äran att vara dotter åt. Han är bäst!

 

Återkommer senare ikväll när jag varit där.

 

 

 

 


En skön lördag

Ja så har ännu en dag/kväll gått av helgen. Jag har haft en väldigt skön lördag, legat på rygg mest hela dan, utom när jag bytte sand i kattlådorna så katterna kan skita bäst dom vill i några dagar till utan att jag måste göra rent igen. Man börjar undra vad allt kommer ifrån för dom verkar inte äta lika mycket som dom skiter ut.

Vad har jag gjort då? Jag har diskat, lagat mat, ätit, glott på teve, glott lite på play, spelat spel, pratat med folk på Facebook, spelat lite till, sovit en timme och lekt med katterna. Eller ja, Nogger åtminstone, man ska sparka en boll genom en tunnel sen ska hon stå som en målvakt på andra sidan och göra high five med sig själv om hon räddar den. Gör hon inte det så skyller hon på att jag skjuter snett. Iza ligger på mattan i hallen och småfnissar för sig själv när Nogger inte tar mina skott. En helt vanlig dag alltså, förutom att det idag är lördag och jag inte tagit en enda droppe alkohol...igen! Vit helg alltså, det firar vi med en.....cider. Näe skoja, jag har en sån men den ska inte öppnas förrän jag ska festa nästa gång...när det nu blir.

Vad har ni gjort idag då? På FB skriver folk att det är kallt ute, jag har ingen aning, jag har inte varit ute på hela dan.

Ja det var allt för den här lördagen gott folk. Hepp!Fredagskvällen/natten

Nu när ni läser rubriken så tänker ni säkert: "Jaha nu var hon ute ändå, hon kunde inte hålla sig". Men gud så fel ni har kan jag säga. Jag låg på rygg i soffan hela kvällen, ja med datorn på knäna såklart då. Teven var på, jag såg på Idol emellanåt. Sen hade jag och några stycken skitkul på Facebook, javisst, utan alkohol liksom, en fredagskväll.

Jag skrev denna status och sen blev det en hel del kommentarer, hela 125 stycken faktiskt,  HUNDRATJUGOFEM liksom. Det var vitsiga saker där, mina vänner är roliga, jag har valt dom med omsorg kan man säga. Vi triggade varann hela tiden, eller ja, dom gjorde det, jag garvade bara. Trött som en gnu sen tre timmar tidigare men ville inte gå och lägga mig mitt i fattar ni la. Sen satt (läs låg) jag och en tjej och pratade till kl 2 på chatten på FB.

 

Kul fredag utan en droppe alkohol alltså, det gillar vi!

 

Jag vaknade 9.01 och hade då sovit i 7 timmar utan några vakna minuter, det gillar vi också minsann!

 

 

 


Min lediga dag

Ja då var den här lediga fredagen slut, eller ja, jag ska banne mig inte gå och sova än inte, nej nej, jag ska vänta 10 minuter eller nåt, eller näää.

I alla fall så känns det så gött att faktiskt vara hemma en hel helg, slippa känna ångest, slippa baksmällan som gör att bajsklickarna luktar bakfyllebajs, ni vet precis vad jag menar va? I alla fall ni som dricker öl som jag. Jösses vad det kan lukta ibland, helt sjukt. Varför luktar inte bajset saft när jag druckit en del sånt? Fattar det inte.

Nåja, denna dagen har varit bra, jag och Ewa har varit och köpt farsdagspresent. Pappa får en mugg som det står "Världens bästa pappa" på, japp jag har massa fantasi ni vet..eller inte. Hade jag haft bättre ekonomi så hade jag gett honom så mycket annat. Han skulle få kalsonger, slipsar, skjortor, tröjor, böcker, en ny bil, en enkel biljett till månen och sånt där som alla pappor vill ha ni vet. Det hade jag köpt men det får helt enkelt räcka med en mugg för muggar har dom ju inte 511 stycken redan innan, nej då. Nåja, det är tanken som räknas.

Vad har ni köpt? Firar ni fars dag överhuvudtaget eller räcker det med  ett telefonsamtal?11-11-11

Detta är ju ett magiskt datum, att man får uppleva det liksom. Det är nästan bättre än att få uppleva det igen om hundra år.

Idag förlovar sig många, andra går till prästen och förhoppningsvis lär ingen glömma av sin bröllopsdag!

Hade jag nu varit sådär sketosingel och haft en tjej som passade mig som handen i handsken, dvs lika crazy som jag och lite mer därtill så kanske man hade överraskat med nåt kul för henne just idag. Typ att ha diskat eller nåt.

Till prästen skulle jag nog inte gå, för tänk om man föreslår det just idag (överraskningen) och hon ba: "HAHAHAHAHA, med dig?! HAHAHAHA". Då skulle jag ba: "Nääääe jag bara skojade HAHAHAHA" och sen skulle jag låsa in mig på toa och känna mig så där totalt värdelös som man kan känna sig ibland.

Denna dag ska bli speciell. Jag har duschat tex, jag har även dammat, diskat, fixat avloppet i badrummet, vaknat en ledig dag skettidigt, långt före tuppens galande till och med.

Speciellt ska jag vara hemma, DET är fan sketspeciellt!

Ska ni fira denna dag på nåt särskilt sätt?Inte helt okej

Igår såg jag fram emot den här dagen, jag fantiserade om att jag skulle vakna runt 9-10, ligga kvar lite längre och bara njuta av ledigheten. Imorse hörde jag liksom hela fantasin krasas sönder likt en trasig glödlampa och man trampar på alla tusen bitar, så kan vi beskriva det. Varför? JO för att klockanhelvetet var bara 6.45 när jag vaknade! En halvtimme längre än vad jag vanligtvis brukar vara tvungen att gå upp. Det är ta mig fan inte helt okej alltså.

Jag kunde inte somna om heller, nej då, blåsan hade fått mig att gå upp och sen var det lönlöst att somna om. Så här sitter jag nu alldeles för tidigt framför datorn MEN jag behöver inte hasta iväg någonstans förrän om flera timmar och det är väl det vi kan glädjas åt då i stället, japp! Jag kan fortfarande gå omkring likt en lodare alltså.

Fredag idag och det blir ingen alkohol alls på hela helgen, underbart! På söndag blir det farsdagstjofräs hemma hos föräldrarna. Det är då vi träffas för att dela upp julmaten, ja det vi ska köpa/göra till jul alltså.

Hur gör ni när ni firar jul med julmaten? Står ni för allt? Delar? Skiter i julmaten? Äter hemma innan ni åker vidare dit ni ska fira jul på riktigt? Tell me please!


Joråsåatteeee

Vet ni vad jag är?! Förutom en god mor, god vän, bra i sängen, en god medmänniska och väldigt snäll? JO jag är ledig imorgon! Är inte det nåt att fira? Precis, det firar vi med att..inte göra så mycket just nu faktiskt.

Kom nyss upp från tvättstugan efter att ha suttit där nere en timme, jag är en god mamma som även tvättar dotterns påslakan eftersom hennes torktumlare gör dom till små bollar och inte blir ett skit torra.

Vad jag ska göra för att jag är ledig? Måste man ha en anledning? Näe precis, jag ska sova ut, jag ska njuta av ledigheten, tänka på mina jobbarkompisar...några sekunder i timmen, fnissa hysteriskt och sen gratta dom i tanken när klockan slår 14.30 då dom får gå hem. Då har jag legat i sängen och pillat mig i naveln i flera timmar. Eller ja, jag och Ewa ska till stan en sväng för att kolla på farsdagspresent, för det är ju sånt på söndag ni vet.

Förövrigt har den här veckan gått rätt fort...som alla andra veckor, snart är det jul och då sitter man där i sin röda kråsblus, röda nätstrumpor a la julskinka och bara dör efter att ha tryckt i sig alldeles för mycket julmat...IGEN!

Men först, njuta av att jag är ledig till måndag morgon kl 8 alltså. Tack, gratta mig nu om ni vill. Ja det var bara det jag ville ha sagt för nu.

Akut!

Runt 16.30 fick jag ett sms av dottern där hon skrev att hon hade så ont i huvudet. Hon gick till Apoteket och köpte migräntabletter då jag misstänkte det när hon beskrev. 10 minuter senare skrev hon att hon trodde hon skulle dö så ont hade hon. Hon hade haft ont i huvudet förut men den här smärtan var fruktansvärd.

Fem minuter senare ringde hon mig och stortjöt och ville att jag skulle komma, hon trodde helt klart att något hade gått sönder däruppe. Jag sa till henne att ringa sjukvårdsupplysningen.

Dom ville skicka en ambulans men min dotter sa att hon skulle ringa mig så jag fick komma dit, ta dotterns bil och köra henne till grannstadens jourcentral.

Jag var i väg på cykeln på 10 minuter och har nog aldrig cyklat så fort i hela mitt liv. Vi hade en tid 18.20 och kom in tio minuter försent men vi fick komma in direkt ändå.

Läkaren kom och sa nästan direkt att hon trodde att det var migrän.

Hon fick nässpray av en sköterska och efter en stund kom det i munnen. Men sen sa hon att "tänk att man kan bli så mycket bättre av ett sprut". Hoppsan!

Efter en stund kändes det ju bättre så då kunde hon spexa lite.

 

 

Solglasögonen hade hon för att hon var så ljuskänslig men att leka med ögontjofräset kan man tydligen göra.

 

Skönt att det "bara" var migrän, det kunde lika gärna kunnat vara annat då hon även hade känselbortfall i händerna. Men det kan man tydligen få när man har migrän.

 

 

 

 

 


Julklappstips (Sponsrat inlägg)

Ja mina vänner, bekanta och annat löst folk. Det drar ihop sig mot jul hörrni. Det är faktiskt bara 7 veckor kvar tills dess, tro det eller ej. Det var inte länge sen som man satt utomhus på midsommar, hade lekar, drack, lekte mer och drack ännu mer.

Har man så dålig ekonomi som jag har så måste man börja flera månader i förväg. Jag har i stort sett bara min dotter att köpa till men jag har faktiskt köpt en. Jag skriver såklart inte vad för jag vet att hon läser min blogg och så dåligt minne har hon inte så att hon inte kommer ihåg vad det stod.

Har ni köpt några julklappar än? Vet ni vad ni ska köpa? Tillhör ni dom personer som varje november-december sliter ert hår för att ni inte kommer på något tillräckligt bra att köpa till tex pojkvännen/flickvännen?

Ett bra tips är att gå in på en sajt som ger dig julklappstips. Där kan du söka på saker från den kostnaden och uppåt som du önskar. Det finns till alla vad det verkar.


Har tittat lite och det är en hel del roliga och bra saker där. Ta dig en titt vet ja!

Dessa tex. Varma tofflor som man kan lägga i micron och ta ut dom efter 90 sekunder.

 

 

 


Slick och sug

Minns ni att jag vann en tävling hos Linda som har bloggen "Nu när du finns"? Om inte så kan ni läsa om det HÄR

Jag mailade Linda när hon frågade vad jag ville ha istället för Spa-tvålen. Jag skrev att hon kunde skicka vad hon ville utom Jacks bajsblöjor eller hennes D:s skitiga kallingar.

Idag kom det ett paket, jag såg avsändaren och förstod direkt vem det var, vet inte varför men...ja. Kan vara för att det tog henne en månad att skicka vinsten.

'

Eftersom Linda har en blogg som är kanonrolig så hade jag kunnat tänka mig precis vad som helst vad hon skulle stoppa ner i paketet. Men hade kanske inte RIKTIGT kunnat föreställa mig det här.

 

 

Vet inte om Linda tänkte på hur ironiskt detta är för just en flata men "känner" jag henne rätt så var det exakt så mycket mening med det hela. Kul tjej, kul tjej!

Ni som fortfarande inte tagit del av hennes blogg kan göra det HÄR. Hon skriver både allvar och med mycket humor den tjejen.

 

Tack snälla Linda, den här kommer jag ha i minst två veckor, smart!

 

 Back on track

Ja då var det dags för arbete idag efter 4 dagars sjuk. Det har varit lite segt hela dan. Jag och en annan job:are tog ett höghus som det alltid är på måndagar. Avbrutna pennor, ölkapsyler och massa löv blev fyndet idag.

På jobbet kan man hitta mycket. "Utropstecknet" hittade kulor. Geishakulor säger vi att det är.

För första gången sen jag föddes gick jag idag som en tjej ska gå, tänk er catwalk och mig...och ett par geishakulor.

 

Gubbarna hade köpt in en ny bil också.

 

 

Varför dom hade tryckt ut ordet "DIESEL" vet jag inte men det är väl för att påminna antar jag.

 

När arbetsdagen ÄNTLIGEN var slut åkte jag till Netto. Jag fick då se detta registreringsnummer.

 

 

Exakt HUR kul tror ni det är att ha denna? Exakt HUR kul tror ni att det är om man är invandrare? Inte så värst gissar jag på.

 

Hoppas det finns mer att göra imorgon. Att dom typ fått ett till område att städa, DET hade varit det ultimata.

 

 

 

 


Nykterist.nu

Den totala tankeverksamheten kan summeras som rubriken lyder. Det känns lite som att det räcker nu. Ja med det mesta, så kan vi säga.

Rubriken kunde också ha hetat: "K A O S"!

Det är otroligt hur en människa fungerar, hur allt blod rusar runt från organ till organ, men att inte ge en människa en stoppknapp när det kommer till känslor tycker jag är väldigt taskigt. Ett stort suddigummi liksom, det skulle ha funkat. Sen finns det människor som bara ÄR en stor jävla stoppknapp och inte känner nåt, inte fattar nåt heller för den delen. Respekt vad är det liksom, så kan vi summera såna människor.

MEN att äta pizza kl 2 på natten gåendes hemåt samtidigt DET är fan underbart gott. Upptäckte att jag inte åt upp hela utan slängt in hela kartongen i kylen. Jag inte äta upp en pizza trodde jag inte skulle hända. Så det får bli pizza sen då.

Förövrigt är jag ganska off idag, ja om ni nu inte redan fattat det. Jag ska hädanefter varje fredag och lördag sitta hemma och sticka, lösa korsord, slå den ena katten med den andra osv. Det ska bli skoj.


Eva Dahlgren

Kvällens "Så mycket bättre" missar jag men man kan ju se det på tv4play imorgon så det är inget som jag gråter över.

Sen jag var i tonåren har jag haft ett gott öga till Eva Dahlgren. Hon uppträdde flera gånger i vår Folkets park och jag var där. Jag tyckte hon var så cool. Hennes texter berörde, hennes texter fick mig att bara vilja se och höra mer av henne. Jag drogs till henne på nåt sätt. Så här i efterhand kan man också koppla det till att jag redan på den tiden hade "flatradar". När det kom fram att hon var flata var inte jag den som höjde på ögonbrynen. Det satt långt därinne sen många år.

Ikväll är det alltså Eva Dahlgrens kväll i programmet. Hon kommer att berätta om då hon ställde sig på Sergels torg och sjöng "Ängeln i rummet" då det var minnesstund för den nu bortgångna Anna Lind som så tragiskt och onödigt blev mördad. Jag minns att jag tänkte: "Hur i helvete kan du bara inte gråta?" Där stod många många MÅNGA och grät men inte Eva, det är proffsigt för hon kände även Anna Lind privat. Jag är sån som gråter när jag ser andra gråter. Ja inte alltid men när det är speciellt. Som på begravningar tex.

Nu hittade jag inget klipp från just det tillfället när hon sjöng på minnesstunden men hittade en annan, ett klipp som hon såg ut när jag var yngre. Bilderna från den tiden kommer tillbaka när jag ser det. Hon är verkligen grym och grymt snygg!

Det kommer att gråtas rejält i kvällens program så ni som inte är ute och festar som jag, SE DET!

 

 

 

 


High five!

Igår bäddade jag rent samtidigt som jag bytte ut en madrass. Den jag hade brukar vara bättre än originalet, dock 15 cm bredare men för min rygg har den varit bättre. I alla fall, jag bytte ut den mot originalet då. Jag la mig 1.52 och släckte lampan. Just i den sekunden somnade jag och vaknade första gången 9.10! Fattar ni eller? Inget ont i ryggen. Fan vad gött! Eller också var kroppen så jävla trött att den var bedövad eller nåt.

Halsen då? ÄNTLIGEN har någon gympasal hämtat medicinbollen, dom skulle väl ha nåt 70-talsjippo där gamla gymparedskap skulle användas, det tackar vi för. Dock släpade dom nog bollen genom halsen och upp för det rispar lite när jag sväljer men hey, bollen är borta! Jag är hes istället, skit samma liksom. Folk blir nog glada ikväll att jag håller lite käft. Dock är inte jag den som pratar mest, nämner inga namn.

Ewa tog mig på chatten på FB i torsdags och skrev att hon ville tipsa mig om att gå till systemet på fredagen för på lördag (LÄS IDAG!) är det stängt. Jag gick dit igår men undrar hur många som inte tänker på att det faktiskt är röd dag idag. Lite småfniss på det tycker jag eller hur? Precis!

Sune is back!Facebookkrasch?

Nu först läste jag vad som kan komma att hända imorgon. Jag började faktiskt att skratta. Att ett gäng idioter tänker göra så Facebook kraschar imorgon 5 november. Är det nu jag ska börja poppa popcorn och ta på mig det bekvämaste jag har i garderoben och bara se på?

Jag har Facebook, jag gillar Facebook men jag gillar inte allt. Man kan ju faktiskt inte älska allt eller hur?

Jag skulle också vilja ha en global videokamera som spelar in allas ansiktsuttryck om denna liga som kallar sig för "Anonymous" lyckas. Hur många % av världens Facebookanvändare kommer att slita sitt hår? Hur många kommer fråga sig: "Vad fan ska jag göra nu då?!" Hur många kommer inte lägga sig ner och dö en smula? DET vill jag se.

Vi har ansvar för vårt eget konto, vad vi skriver, vad för bilder vi lägger ut. Lägger man ut en bild där du är helt naken med en gnumask över huvudet så kanske man inte behöver skämmas, ingen ser att det är du. Om du nu inte har ett antal sexuella kontakter som du träffat irl i din vänlista vill säga. Då kan det bli pinsamt.

Men som sagt, det ska bli intressant om ligan kommer att göra slag i saken eller om det bara är uppmärksamhet dom vill ha. Dom verkar ha lyckats skrämma skiten ur många, jag..jag lutar mig bara bakåt med händerna bakom huvudet, ja den tiden jag inte har näven i popcornskålen då alltså!Tjolahopp eller (Kjola opp)

Här ligger jag på rygg i soffan med datorn på magen och glor på tv, javisst! Det är fredag och jag är hemma, det känns lite som att det var hundra år sen jag var det men när jag tänker tillbaka så var det bara förra fredagen på ett tag som jag inte var det. Varför känns det som jag festat i så många helger både fredag och lördag? Ingen aning men så är det.

Jag mår mycket bättre, det är bara halsen som spökar, jag har ju knappt pratat med någon så när Annelie (hon med falukorven i pannan) ringde förut så hörde jag mig själv. Herregud det lät som jag fått en hel skock med duvor i halsen, jag lät inte klok helt enkelt. Känns underbart att febern håller sig borta och att jag snart är helt återställd.

Nu ska ni ju inte ställa till med fest med både visselpipor, plastglas med nån vätska i och gråta av glädje för att ni tror att jag ska vara hemma hela helgen, nej för bövelen, imorgon ska jag...gå till ICA. Näe då, imorgon blir det fest, oj oj oj vad festligt det ska bli. Vi ska hälla i oss öl och jag har faktiskt köpt två cider också, Black lime, det smakar lite som...lime.

Nu så, nu har ni nåt att läsa igen, ser er allt hur ofta ni går in här och hoppas på ett nytt inlägg och suckar varje gång när inget sker. Men nu så, le lite så får ni godis!Fredagens rapport så här långt

Jag somnade 00.31 inatt tror jag, kan ha varit 00.32 också, är inte helt säker. Jag har sovit något bättre inatt men vaknat några gånger, dock utan toabesök men med ryggvärk. Det är nu jag gärna hade velat ha nån bredvid mig i sängen som jag kunde putta på och säga att människan ifråga skulle massera tills jag somnade (finns det såna?).

När jag vaknade sista gången så stod klockan på 6.08 och efter att ha känt efter ordentligt så satt medicinbollshelvetet fortfarande fast i halsen, ingen jävla gymnastiksal som kan komma och hämta den snart eller?!

Jag kollade Facebook i mobilen (som alltid när jag vaknar), jag läste igenom alla inlägg och fick då se det efterlängtade inlägget av en blogg och Facebookvän, ÄNTLIGEN har hon blivit mamma efter att ha fått gå över tiden med mer än en vecka. Hon var på MVC igår och dom satte upp en tid på onsdag för igångsättning om det inte sattes igång av sig själv och se på trissor, det gjorde det! Vet ni vad jag gjorde när jag läste det? Jag bölade, japp, jag bölade av glädje såklart, glädjen över att min vän och hennes sambo äntligen blivit föräldrar, SOM dom har längtat!

Jag har följt det hela i över 9 månader, sista två månaderna har hon (mamman, vågar inte skriva vem det är innan hon gett mig tillåtelse till det) skrivit både på bloggen och på Facebook hur han jättegärna kunde komma ut nu, japp det har varit en han så länge...dom tog reda på det. Skriver heller inte ut namnet men kan säga så här, det är nog inte många i Sverige som heter det. Nej han heter varken Bin Laden, Pinacolada eller nåt annat hemskt.

Detta fick mig att inse att blev jag så rörd och glad över hennes/deras skull, folk jag aldrig träffat, hur FAN kommer jag då reagera den dagen mitt första barnbarn kommer till världen? Jag kommer att göra hela Vänern djupare, var så säkra!

Grattis än en gång, du vet vem du är! <3

Hur mår jag då? Jag mår sådär, febern är borta, värken i kroppen är också väck, ja det är i stort sett bara halsen som bestämt sig för att bråka med mig. Jag åkte inte till jobbet idag heller just för att jag vill vara helst frisk först så jag inte blir liggandes igen. Ja det var rapporten så här långt.Julklappar är inköpta och betalda

Under några veckor har min dotter skickat MMS på saker hon önskar sig i julklapp. Nu har jag köpt flera av dessa och jag är så himla glad och stolt över att få ge dessa till min dotter då min ekonomi är som en droppe i havet. Jag kommer gråta med min dotter på julaftons kväll när hon öppnar dom och gråter av glädje. Jag gillar att ge bort saker, saker som jag vet att folk vill ha, om jag har ekonomi till det vill säga, vilket i och för sig inte händer så ofta numera. Men jag är en "gemänniska" mer än en "tamänniska".

Ni ska få se julklapparna före henne så säg inget till henne är ni söta, okej? Bra!

Hon har humor min dotter

 

En söt docka

 

Självklart en dockvagn till "Emil"

 

En ny bil vill hon också ha, en turkos!

 

En sån här hade hon för 2 år sen men vill ha en sån igen.

 

Jag kommer vara den bästa mamman i kommun nu när hon får allt hon önskar sig. LÄNTAR till julafton kan man säga!

 

 

 


Dagens rapport

Inatt har det inte varit en bra natt alls. Jag har svettats, jag har haft satans ont i ryggen hur jag än har legat. Jag har varit uppe på toaletten för att pinka 2 gånger och var lika pinknödig när jag vaknade runt 8.

Jag kan knappt svälja utan att knipa ihop ögonen av smärta. Jag kan däremot sitta upp lite trots att det susar i sav.. kupan däruppe i hjärnkontoret. Jag har letat i hela lägenheten efter värktabletter men näe, det är helt slut. Jag har smsat dottern och frågat om hon kan komma hit efter att ha köpt Bamyl på Apoteket, inget svar, kan hända att hon sover eller att hon jobbar. Mor kan inte hennes schema.

Jag har lovat att tvätta hennes påslakan då hennes tumlare knölar ihop dom till en storlek av en tennisboll eller nåt. Imorgon ska jag tvätta är det tänkt, om jag orkar.

Det är snart helg för bövelen och då vill jag ju inte ligga sjuk, vet inte vad som händer men jag vill i alla fall inte vara sjuk. På vänster sida av halsen känns det som att det växer ut en hel apelsin, eller en melon om ni föredrar den storleken.

Sorry att det bara blir gnäll och sjuka inlägg nu men det är vad som händer just nu...liksom.

Det får ni helt enkelt stå ut med.Vad jag har gjort.

Det är sannerligen inte mycket jag har orkat göra idag. Jag har glott på Facebook, försökt sova, försökt ligga utan att det värker överallt. Jag gick upp och kokade potatis och sen värmde köttsoppa som jag slängde potatisarna i.

Till det satt jag upp en stund och tittade på "Sanning och Konsekvens" på play, helt slut efter maten så jag la mig igen. Glodde på Facebook igen, läste lite på Aftonbladet.se men det är så skrämmande mycket reklam där, snart är hela tidningen full av det.

Jag har sprungit på toa ett antal gånger, helt slut efter dom besöken så jag har bara slängt mig i säng igen. Letat efter febertermometern, jag har feber men vet inte hur mycket.

Det är vad jag har gjort hela dan. Ingen hit, tiden har gått sakta och jag vill bara bli frisk. Känner lite för fruktsallad med grädde men har ju inte en endaste frukt hemma. Så typiskt.

Blir hemma imorgon också för man måste vara feberfri en dag har jag läst.

Roa mig för bövelen! Nåt! Stå på händer, applådera med skinkorna eller gör nåt bara. Jag är uttråkad till max!Rapport från sjuksängen

Inatt vaknade jag 511 gånger av att svetten rann, ja mest överallt tyckte jag. Febern var i sitt esse. På sidorna av halsen innanför, ja dom som kallas mandlar är inga mandlar utan mer som övermogna kivisar (nytt ord?). Huvudet värker och värktabletterna är slut upptäckte jag igår. Det smärtar lite sådär...lite i hela kroppen. Dunkar det inte i smalbenen så dunkar det i höger arm, vandrar nedåt naveln, tar ett skutt i där och upp igen för att sen hamna i pannan, snacka om studs liksom.

Har haft lite maggymnastik så här på förmiddagen. Att försöka få i sig en kopp cappuccino i käften halvliggandes är fan en konst. Nu känner jag av alla magrutor som inte lär synas än på flera...år. Just nu har det kallnat och jag funderar på att ringa nån som kan ställa in koppen i micron. Kruxet är bara att jag har låst extradörren inifrån, Kanske ska ringa en låssmed också när jag ändå är igång, som på vägen kan köpa värktabletter och även sno med sig ett bäcken som jag kan pinka i? Känner ni också av att detta kommer bli en jävla procedur bara för att skiten i koppen har kallnat?!

Inatt drömde jag om kaniner, åsnor och mitt i där satt jag och åt en apelsin. Nu vet ju inte jag vad som skiljer den här drömmen från mina andra men det drömde jag i alla fall.

Nu måste jag lägga ifrån mig datorn innan jag får en släng av en klimakteriekossa, det rinner mellan brösten här och det är INTE cappuccino!


Sjuk, sjukare, Sune

Vet ni hur det känns att känna värmen sprida sig från knäskålarna upp till hårfästet? Att det känns som någon tryckt ner en stor.. falukorv i halsen? Hur små jävlar bankar inifrån hjärnbalken? Känna sig vimmelkantig och så där konstig i hela kroppen? Bra då vet du exakt hur jag mår nu!

Det känns lite som att en hel elefanthjord gått genom mig, retat hela mitt innanmäte med sina snablar vare sig jag vill eller inte. Det är inte...trevligt.

Febern har kommit smygande och jag är sjuk igen. Jag verkar inte ha nåt immunförsvar alls längre. Så fort jag träffar någon som bara pratar med mig som är förkyld så smittas jag.

Ska nog ta och köpa flera kilo apelsiner imorgon. Bara trycka i mig en efter en.

Nu vet ni varför jag inte skriver så ofta.

Nu vill jag gärna ha "Krya-på-dig-kommentarer", så där sketspontant ni vet.

Bra, tack!


Mitt bidrag

Det är flera av mina bloggvänner som väntar barn. Dom visar upp kort på magar, gulliga bilder, bilder där dom ritat hjärtan på magen, mysiga bilder där dom till och med har tagit kort när deras hund står med tassarna på magen och bara väntar på att "lillebror" ska komma ut.

1988 var jag själv gravid. Jag kommer inte ihåg en endaste gång att jag tog såna kort. Det var en bebis i min mage klart och slut.

Hittade två kort. Jag är 18 år och nyss flyttat hemifrån och direkt ihop med dotterns pappa (just för att jag var gravid).

Sune 18 men ser ut som...17 eller 12.

 

8:e månaden och händerna i fickorna, hur mysigt som helst..eller inte.

 

Hade jag däremot fött henne idag så hade jag varit likadan som mina bloggvänner tror jag. För jag mådde inte illa en endaste dag, kände knappt av att jag var gravid. Hon sparkade, det gjorde hon, hon gjorde också så att jag knappt kunde andas. Jag kunde vakna på sidan och att det var alldeles tomt på höger sida av magen, då bestämde hon sig för att lägga sig på madrassen hon också. Sånt minns jag. Jag hade en otroligt lätt graviditet och en lika lätt förlossning. När hon föddes sov hon mycket, sov till och med när hon skulle äta. Sov oftast hela nätterna redan från början. Skrek inte på morgonen, hon var bara..vaken. Hon växte upp och var glad för det mesta. Sen kom tonåren...då var det slut med det lugna ett par år.

 

Men ja, detta är mina bidrag till gravidmagar.

 

 

 

 

 


Rygghelvete

Imorse när mobilen ringde och tyckte att jag skulle gå upp kände jag direkt att något var fel i ryggen. Jag låg på rygg och verkar ha gjort det hela natten, det är inte okej om man har sån rygg som jag har. Det kändes som om någon brände in en sån där hästsko i ryggslutet, drog upp det i ryggraden och sen försökte dra ut ryggraden för hand, så kändes det. Att försöka resa sig i det läget är nästan omöjligt. Jag rullade på sidan och tvingade mig upp.

Nu när jag tog mig in i duschen med nöd och näppe blev det något bättre men jag har ont fortfarande. Jag kände efter till kl 7 sen kände jag att..näe detta kommer inte bli bättre på ett tag så det var bara lyfta mobilen, slå numret till chefen och säga att jag minsann inte skulle kunna ta mig till jobbet idag. Han tyckte jag skulle krya på mig och sen la vi på.

Nu ligger jag på mage i sängen och försöker få ryggen att bli något bättre. Idag vill jag byta ut den, någon som vill skänka en helt perfekt rygg till mig? Du kanske även har en helt perfekt mage? Både till insida och utsida? Med magrutor? Lägg en kommentar då i såfall så kan vi komma överens om vi ska ta det i natura eller om du kan vänta tills jag blir miljonär.