Midsommarafton!

 
 
 
 
När jag var yngre så innebar midsommarafton: På landet, runt en blomsterklädd stång. Det var oftast jättefint väder. Vi tryckte in 3 familjer i 2 rum och kök i en liten stuga. Kan hända att det var ett tält för några i trädgården också. Medan vi barn var nere och badade gjordes det mat, vi kom upp lagom när det var klart. Vi åt, klädde oss och sen dansade vi runt den där stången. 
 
Alla barn sysselsatte sig med någonting. Själv fick jag och en kusin en annan kusin till att ta lite slattar från varje flaska då föräldrarna inte hade så stor koll. Vi fick den där häxbrygden, satte oss på varsin moped  och åkte till en bygdegård. Där i skogen bakom bygdegården drack vi den där vidriga vätskan, det smakade rävgift men ner kom det. Vi hade kul och när vi kom tillbaka var det inte många som hade märkt att vi var borta. Alltså vi var tonåringar, inga småbarn. Detta är en midsommar jag minns. 
 
Sen finns det flera midsommaraftnar jag inte minns men det behöver vi inte gå in på.
 
I år är jag bara glad över att vara lite ledig. Inget planerat så det blir som det blir helt enkelt. 
 
Nu är vi i Sverige och det är faktiskt inte alla i Sverige som firar midsommar av en eller flera anledningar, vem vill dansa kring en jättesnopp liksom, inte jag! Men ni som gör det, ha en förbannat underbara midsommarafton! Föräldrar med småbarn, drick inte mer än att ni inte kan ta hand om dom och glöm inte att små barn vaknar tidigt imorgon, då är det ni som går upp utan att klaga!
 
 
GLAD MIDSOMMAR!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

JAg ska för allara första gången i hela mitt liv vara med och klä o dansa kring en gigantisk snopp ;) Och jag håller med om alkoholen...Inte mer än salong ;)

2012-06-22 @ 09:48:38
URL: http://www.pegapower.bloggplatsen.se
Postat av: jeam

Hej! Och glad midsommar!
Nu har vi lagt ut en ny omgång av veckans blogg! Anmäl dej gärna,
länk:
http://jeam.blogg.se/2012/june/veckans-blogg-vinnarna-och-ny-omgang-1.html#comment

Tack! :D

2012-06-22 @ 21:57:43
URL: http://jeam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback