Tänt va...det ta mig fan inte här!

Igår när jag låg på rygg i soffan med datorn i knät fick jag helt plötsligt för mig att sätta i en glödlampa i en lampa jag får låna av dottern. Den är stor och sketrund, en sån fick hon inte ner i resväskan förra lördagen när hon skulle uppåt igen så jag fick ta med den hem. När jag skulle skruva i den där jävla glödlampan så bara..POFF! Glödlampan gick sönder och det blev svart i hela lägenheten.

Vanligtvis går det att putta upp en spak och sen blir det tänt igen men denna gång funkade inte det ett skit. Jag tog ner den igen och upp men hepp det förblev kolsvart! Eftersom jag har hjälpsamma vänner på både Facebook och Twitter så gick jag ut via mobilen (nätet på datorn var ju dött) och frågade vad det var för fel. "Utropstecknet" sa att det ofta händer på det stället jag jobbar på. (Vi jobbar på ett sketstort bostadsområde och Utropstecknet är fastighetsskötare) så han sa att det nog är en säkring i källaren som gått, jag skulle ringa min hyresvärd.

Jag tog fram numret till elverket först. Ringde men nej då, då var jag ju tvungen att ringa min hyresvärd. Letade fram numret till felanmälan, klockan var 22.30 och jag tänkte att nu jävlar lär det inte komma nån förrän imorgon (läs idag) och såg mina matvaror tina upp i frysen och förbannade hela situationen för jag har inte råd att köpa ny mat för 2 veckor framåt! Men jo..då sa människan i luren att han skulle skicka ut Securitas. Jaha ja, så det är sånt dom sysslar med också, visste jag inte.

Jag satte mig vid datorn och raderade 100 bilder, det är sånt man kan göra när nätet inte funkar och man har dåligt med batteri i mobilen. Tyvärr tog batteriet i datorn slut före så där satt jag och väntade. 20 minuter senare ringer det på dörren och en kille med grå kläder frågade: "Är det här det är strömlöst?" Han tittade sig omkring i min lägenhet och jag tänkte säga nåt i stil med: "Nej för bövelen, jag har alltid så här mörkt i min lägenhet så jag och mina katter kan leka gömma nyckel i mörkret!" Men jag orkade inte så jag sa bara "Ja". Han tittade på proppskåpet och konstaterade att det nog var en säkring i källaren som hade gått.

Han gick ner till källaren, det tog tid och jag tänkte, fan han får inte igång det och såg kycklingen, köttfärsen och allt annat i frysen gå med raska steg in till grannen! Efter en stund kom han upp igen och kunde ju då konstatera att det nu är tänt igen. Han bannade mig..han sa att jag måste dra ur kontakten i den lampan jag skulle byta glödlampa på först. Ursäkta mig men det har jag ta mig fan aldrig behövt göra! Men jag bara log, nickade och stängde dörren. Detta lär inte bli billigt om jag åker på det men va fan, jag har ström igen! Nu ska jag inte byta glödlampor förrän ALLA lampor är trasiga, that´s for sure!

Kommentarer
Postat av: annika

tror, och hoppas, att du inte ska behöva betala det. Inte drar jag ur kontakten då jag byter glödlampor??



2012-06-10 @ 18:51:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback