Från 85 år ner till 60

Så fort jag vaknade kände jag efter i vaderna hur gammal jag var idag, det tar sig, från 85 igår är jag nu i en ålder av 60, kanske blir lite träning senare idag eller imorgon. Jag öppnade balkongdörren, ut flög två katter, jippie mer snö på balkonggolvet, vet inte vad det är med dom och snö men dom for fram och tillbaka ut, in, ut och in igen lekande, det är alltid så. Dom glömde tom av att det skulle vankas mat i köket. Jag stapplade ut till köket (inte lika mycket stappel som igår dock), gav kattskrällena vatten och lite torrfoder och när jag vände mig om stod dom där och viskade och pekade på mig, sen kastade dom varsin snöboll på mig och sprang iväg skrattande. Näe naturligtvis inte men i min fantasi var det så. Dom har verkligen haft high life här inatt. En tavla hängde på sniskan, min studentmössa som annars är på väggen låg på golvet, torkställningen låg vält med kläder och allt. Jag tror ärligt talat att dom bara väntar på att jag ska gå och lägga mig sen är det high five mellan dom och sen igång. Eftersom jag knappt hör nåt när jag tar ur hörapparaten så kan dom hålla på bäst dom vill utan att jag vaknar.

Igår skulle jag kolla på Wallander, jag älskar dom filmerna och har sett alla...trodde jag. Tydligen inte den första som visades igår. Blev förvånad men glad såklart. Medan jag satt där och såg på Johanna Sällström slog det mig att hon ju faktiskt inte finns längre, att hon avslutade sitt liv alldeles för tidigt. Så tragiskt för hon var en förbannat bra skådespelerska, gick in i varenda roll till 110 %, saknar henne i filmerna efter hennes död. Att man mår så fruktansvärt dåligt att man väljer att avsluta sitt liv, det är inte fegt, det är mod, det KRÄVS mod att göra det. Nu mår ju inte jag så dåligt som nån av dom som tar livet av sig och jag hoppas inte jag hamnar i den situationen att jag ens tänker tanken. Jag är för nyfiken av mig, jag vill inte missa min dotters utveckling, vill inte missa mina eventuella barnbarn och deras utveckling upp i vuxen ålder. Hoppas att livet ska bli bra för mig också en dag med jobb och ekonomi.


Kommentarer
Postat av: Hillevi

Det hoppas jag med!

2010-02-01 @ 20:10:44
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Doris/doje

Älskar dina berättelser om katternas busande ;0).

Håller med dig att Wallanderfilmerna är jättebra men jag saknar Rolf Lassgård som Wallander, tycker att han var mycket bättre.

Jag har gett dig "kreativ blogg-awarden", vet ju att du redan fått den men nu får du den alltså igen ;0).

Sköt om dig !

Kramar, Doris

2010-02-01 @ 22:00:10
URL: http://blogg.passagen.se/doje/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback