Dagen och jag är snart helt slut

Kl 23 igår började dom gräva på andra sidan gatan igen och höll på HELA natten. Jag har inte sovit många timmar inatt med andra ord. Vet inte vad som hade hänt, antagligen vatten eller gasläcka. Starka lampor rakt in i lägenheten typ, jag som är van vid kolsvart hade väldigt svårt att sova. Jag somnade väl runt 3 och vaknade 7.30. Tänkte därför ta en eftermiddagslur innan min dotter med bihang kom. Jag lade mig, efter 10 min ringde telefonen och en gammal jobbarkompis skrek GRATTIIIIIIS rakt i örat på mig. Vi pratade väl i 40 minuter och lade på. Skulle sova igen, då ringer nästa. "Hej jag ringer från blomsteraffärn, jag undrar om du är hemma? Vi kommer om en liten stund". Jaha det var bara att gå upp, göra sig lite anständig för för mig är en liten stund si så där 15 minuter men jag väntade och väntade, jag gick igenom alla tänkbara personer som skulle kunna skicka blommor till mig. Jag väntade 1.5 timme! Till slut så kom dom iallafall. Kanske inte från den jag önskade allra mest men fina va dom iallafall. Riktiga höstfärger. Skulle lägga mig igen men då ringde det återigen, men den här gången gjorde det inget för det var Mia som ringde från Turkiet! Så glad jag blev och så överraskad, det hade jag inte räknat med alls. Hon har det bra därnere men fan ta henne om hon blir kvar!

Besöket kom, vi tittade på Idol och åt smörgåstårta. Babblade en del och sen åkte dom hem. Jag är helt slut och snart min födelsedag också. Fan ta dom på andra sidan gatan om dom börjar gräva igen. Då kommer jag springa ner för trapporna, springa fram till dom och säga ett och annat. Nääe det hade jag inte gjort för hade jag sprungit ner för trapporna så hade jag inte orkat mycket mer!

Hoppas er dag har varit angenäm.

..

 

Så har dagen kommit då. 7.15 imorse fyllde jag alltså 40. Jag går omkring här med min rosa rullator för att leta efter mina stödstrumpor som jag inte hittar. Kan inte förstå vart jag har lagt dom. Minnet ni vet!

Fått många gratulationer både på Facebook, Qx, i mobilen och på en del andra forum jag huserar på. Kul!

 

Några veckor gammal

Jag med min pappa som fyller dagen efter mig

 

 

 

 


Inte direkt verklighetsbaserade drömmar

Jag har nyss vaknat efter en eftermiddagslur på 1.5 timme. Jag förstår inte varför mina drömmar är så sjuka men så normala när jag väl befinner mig i drömmen. Den här gången var det i en salig blandning som vanligt och inget hängde ihop med nåt. Jag åkte ner till en fd klasskompis mamma till min dotter. Hon bor vid västkusten. På vägen dit ser vi både delfiner och späckhuggare som om det skulle finnas i sjöarna därnere då men det gjorde det. Rätt som det var så stod vi mitt bland späckhuggare, på land och jag letade efter Iza som hade försvunnit. Hittade henne. En späckhuggare hade tagit tag i svansen på henne...med händerna (!) två svarta händerliknande saker hade tagit ett stadigt grepp om den lilla svansen och Iza kom ingenstans. Jag fick iallafall loss henne och hon klamrade sig fast runt halsen på mig med sina tassar och säger med bebisröst "Tjock mage mamma, tjock mage" och pekar på späckhuggaren som återigen inte hade några händer. Asså..vad händer med mig när jag sover? Är jag totalt från vettet? Märkliga drömmar har jag iallafall och inte direkt normala.

Har ni vart med om så här märkliga drömmar? Kommentera gärna och berätta. Det vore ju underbart om jag inte är ensam, för det är jag väl inte...eller?

Hello Grandma´!

När jag fyllde år så fick jag som bekant pengar. Det jag inte skrev var att jag också fick en duk jag ska brodera av min faster. Jag har aldrig i hela mitt liv broderat dukar. Däremot (håll i er nu) så har jag broderat en jävla massa tavlor. Jag är den som har ett kall i livet. Att göra alla barns doptavlor i släkterna! Efter 11 stycken kan jag säga så här: Jag SPYR på doptavlor! Jag tog kort på några tavlor jag gjort här hemma. Dom ser inte mycket ut för världen för folk som aldrig broderat eller uppskattar broderat men kan säga att det är ett jävla jobb med dom.

Den icke påbörjade duken

 

Gjorde denna på 2 dagar då jag låg i sjukhussängen efter en öronoperation

 

Snacka om 4 nyanser av brunt

 

Den här är den största jag har gjort

 

Nångång när jag är hos mina föräldrar ska jag ta kort på den finaste jag har gjort. Ett änglaansikte med guldtråd i håret. Den är faktiskt jättesöt.

 

 






..

 

Vilken chock! Jag tog som vanligt fram Aftonbladet.se och fick läsa att denne man har avlidit. 53 år gammal (ung) med en ny livsgnista tack vare sambon Lillemor. När jag tänker på Ulf så ser jag en nallebjörn med ett stort leende med tillhörande skrattgropar. Personligen tyckte jag han såg bättre och friskare ut när han var lite större och lite sjukare och äldre ut som smal men det är tragiskt iallafall. Sambon hittade honom livlös på hallgolvet. Vad som orsakade det hela vet ingen riktigt än.

Han var helt underbar i "Söndagsöppet"!

 

Jag väljer att ha ett äldre kort på honom för det är så jag minns honom bäst

 


Godmorgon

Idag skiner solen från klarblå himmel men det blåser kallt. Jag är lessen men ni som hade hoppats läsa om Izas nattliga bravader kan känna er snuvade på konfettin. Det hände absolut ingenting inatt med Iza. Jag vaknade flera gånger för att se om hon levde och hon sov bara i sängen brevid och inget annat. Skönt för mig naturligtvis men hoppas att hon inte är sjuk, man börjar ju undra lixom. Jag håller på att leta efter en kattunge/lekkompis men hittar ingen jag vill ha direkt.

Idag ska jag, ska jag, ska jag..ja inte göra ett skit faktiskt. Imorgon kommer min dotter med bihang och ska fira mig lite mer, ser fram emot det!

Dagens fräckis!

Jag tänkte börja med att skriva in "Dagens fräckis" varje dag. Här är den första:

Det var en pojke som var ute och gick då han hittade en ask där det stod "viagra". Han gick hem till sin morfar och frågade om han ville köpa den. - Okej, du får 200 kr! Nästa dag gick pojken för att hämta sina pengar. Då låg det 500 kr på bordet. - Sa vi inte 200, morfar? - Jo... Hrm.. Men mormor gav 300 kronor också.

"lånat" från Dagens Fräckis


Det visste både jag och jag redan

Jag gjorde nyss ett Quiz på Facebook..



Hittat min mobil jag ska köpa nu!

Den är underbart fin. Blå med många knappar. Stöttålig. Batteriet är bra och jag får ha den ifred!


















Kalaset var lyckat!

Påminn mig nästa år snälla att jag börjar städa en dag tidigare okej? Jag hann det gjorde jag men gud vad jag har stressat! Maten var jättelyckad och alla berömde mig och tyckte det var jättegott. Dajmtårtan likaså. Både pappa och jag fick sitta ner (han fyller dagen efter mig så ni förstår ju att för 40 år sen så fick han den bästa födelsedagspresenten ever!) och så sjöng dom för oss. Jag fick pengar som jag hade önskat mig så nu blir det en ny (begagnad) mobil från Blocket, äntligen! Pappa hade bara önskat sig nya kalsonger så gissa om han blev glad när han fick 7 paket och alla innehöll just kallingar. Min systers sambos bror jobbar med reklamtryck så på ett par kallingar stod det i bak med gult på svart bakgrund "NERSKETNA". Det tyckte alla var kul. Undrar om han ska ha på sig dom när han är i Grekland. Åker som sagt ner dit på min födelsedag.
Iza tyckte detta var himmelriket då alla lekte med henne. Nu har jag det tråkigaste kvar. Disken! Men den tar jag nog imorgon. Jag är helt slut.

Firmafest eller?

Google måste haft firmafest eller nåt när dom skrev i den här loggan. Lite felstavat!


Städ, matlagning och kalas

Idag ska jag ha mitt kalas för familjen. Det ska bjudas på mat och dajmtårta. Igår tänkte jag att jag hinner städa nån timme på morgonen, alltså idag. Tjofräs. Vaknade 7.15 och har städat sen dess. Varför skjuter man upp saker och ting jämt i sista minuten? Nu har jag dammsugning och torkning av golven kvar sen ska jag börja med maten. Köttgryta med kantarellsås. Hur låter det? Gott va? Det kommer det nog att bli också förhoppningsvis. Klockan 16 anländer folket och här sitter jag med svetten rinnande ner från tinningarna ner över kinderna. Kram nån?

Jag uppdaterar när folket har gått ikväll. Ha en helt underbar söndag!

Fel embryo implanterat

Vad skulle du göra/säga om du efter många år av barnlöshet men sen blir gravid via provrörsbefruktning? Glad visst? Vad skulle du säga/göra om du fick veta att embryot i din mage inte är ditt? Det hände ett par i USA som nu fått lämna ifrån sig pojken till sina biologiska föräldrar. Vilket dilemma. Vilken katastrof! Jag skulle iallafall stämma skiten ur kliniken och aldrig mera våga göra en insättning mer på det sjukhuset.

Läs mer HÄR

Izas nattliga bravader

Jag kom isäng vid 1, somnade en stund senare. Kl 3 fick jag två tassar med alla klorna ute mitt på magen. En flugjävel hade letat sig in i sovrummet och det är Izas älsklingsmat så glad i hågen och utan mercy hoppade hon rätt på mig. Jag är alltid så glad när jag väcks på det viset. Hon sprang ut i vardagsrummet och jag somnade om och sov i....10 minuter tills jag kände att jag hade hela fejjan full med kattpäls. Iza är inte så smidig och har tjock päls så när hon lägger sig ner så ser det ut som en hårig dörrmatta. Hon hade lagt sig ovanför mitt huvud varav hela pälsen bredde ut sig i ansiktet på mig. Mmm mysigt. Jag tog henne och lade henne i sängen brevid, spände ögonen i henne (det var kolsvart men jag tror att det var ansiktet jag pratade med)och sa att hon minsann får sova som alla andra på nätterna. Jag vände mig om och somnade om. Flugjäveln hade återigen tagit sig in i sovrummet och AAAAAJ.. klorna rätt i armen för att Iza skulle få fäste att hoppa över mig, jo som sagt, hon är inte så smidig. Hoppa var det ja, hon landade på en pall som flyttade på sig och smällde rakt in i elementet. Det låter så härligt tycker jag. Undrar om min granne under tycker likadant?! Jag tog Iza, kastade ut henne i vardagsrummet och stängde dörren. Jag hör inte så mycket utan hörapparat så det blev lugnt och skönt. Jag sov till kl 8.35, det var skönt! Ska jag verkligen skaffa en katt till? Låter som ett heltidsjobb för två!

..

 

 

Vill säga det men vet inte hur, jag vill skrika men det är lönlöst. Bubblan med minnen är till hälften full och den kommer alltid att vara det om det inte kommer nya händelser i den. Saknar dig.

 

 


Sista dagen

Så kom då dagen, dagen då jag skulle göra allt för sista gången. Jag vaknade vid 5.30, tog fram min finaste kråsblus och den nyaste volangkjolen och strök dom, hoppade in i duschen och gjorde sen en fiskbensfläta. Målade mig det finaste jag kunde och putsade mina stilettstövlar och begav mig iväg.

Näe fy fan va jag ljuger. Jag klev upp, duschade och tog på mig träningsbyxor, en sleten t-shirt som nog tillverkades i slutet av år 1900, borstade igenom håret och drog, naturligtvis med ränder efter kudden kvar i fejjan. Jag tänker då inte klä upp mig för att det är sista gången på jobbet. Det visade sig att det gjorde ingen annan heller så. Det var ingen fanfar när jag kom alls.

Det bjöds på smörgåstårta dagen till ära. Inte illa pinkat det! Gott var det. Jag fick även en T-shirt som det stod "I <3 osså företagets namn på. En vit genomskinlig t-shirt som jag absolut tänker ha när jag går på krogen eller på date.

Alla grät, jag höll ett tacktal, vi sjöng "The show must go on" med Queen från en bandspelare som gick på mycket dåliga batterier så ni kan ju tänka er hur det lät.
Näe, så var det inte alls. Det var som vanligt utom att jag betona väldigt fint att nu fick dom minsann göra allt jobb själva. Får la se hur länge det går innan ett telefonsamtal kommer och slänger sig handlöst om mina ben för att få hit mig. Lick me between my ass säger jag då. Näe det kommer inte ske det heller. Ge mig julbonus i form av en julskinka och en ny skjorta så kommer jag.

Nu hör man till den stora skaran som kallas "Arbetslös" igen. På måndag kan det vara skönt och på onsdag då jag fyller år men sen får vi se.

Här får ni en läskande bild på smörgåstårtan.

Vi tog av plasten före innan vi åt


Sista vikningen

Idag var det näst sista dagen på jobbet och naturligtvis så var det också den största högen av fakturor som skulle iväg bara för det. Jag sorterade och vek...och vek...och vek...och vek! Det var sista gången, iallafall på det stället. Det känns allt lite vemodigt att lämna det där stället nu när jag snart är klar på lagret med allt jag har gjort dom senaste veckorna men samtidigt skönt!

Ser inte ut att vara mycket men det är ca 1-5 papper i varje kuvert

 

Det var min tur att plocka av frukostbordet idag och hade lite bråttom. Tog en flaska Ajax för att spruta på bordet och tyckte att det luktade väldigt egendomligt och inte gott för fem öre. Vände på flaskan och läste....

 

 

Ättika! Vi har problem med bananflugor så någon hade tagit den här flaskan hemifrån och hällt i ättika istället och eftersom jag är vänsterhänt så såg jag inte texten när jag höll den i näven. Det lukta igen vidare gott och folk började grymta lite tyst. Kan jag rå för att jag vill vara snäll kanske? Svar NEJ!

 

Ända sen jag var liten så har ju JC funnits här, jag köpte min mörkblå collagetröja som det stod "Non smoking generation" på där som jag dessutom alltid hade på mig på minidiskona som man gick på på mellanstadiet som var mellan kl 17-20 och kostade 5kr att gå in. Nu har den butiken gått i konkurs och jag gick in för att typ glo på lite kläder. Det var väldigt urplockat eftersom det nu är 60 % på hela butiken, så typiskt när man inga pengar har eller hur? Jag hittade några t-shirtar som dom hade skrivit storlekarna på. Ja jag köper ju gärna en XL och stoltserar med vicken storlek jag måste ha lixom. No way!

 





Lite roar barn

Nu några timmar så har jag och Karin spelat spel på MSN och jag minns inte när jag garvade så åt nåt spel. Det var sjukt roligt. Hade folk sett vår konversation så hade dom låst in oss helt klart. Här är en del av det hela. Bumper Stars och Sten Sax Påse.



 

 

Var tvungen att klippa och klistra för att texten i vår konversationsruta skulle synas

 

 



Snart klar med det jag håller på med på jobbet

Nu är det bara 2 dagar kvar på jobbet sen är jag arbetslös igen eftersom dom inte "behöver" mig mer sen. Dom ska få se, det gör dom säkert och då kommer dom krypandes och går med på lönebidrag. Då ska jag föreslå att jag ska få eget rum, egen toalett, egen bärbar telefon, tjänstebil, egen assistent som tar posten åt mig, kickar igång chefen så han är på jobbet istället för att gå på golfbanan dagarna i ända, egen kopp som det står "Sune...the girl" på och såklart ska jag få välja praktikanter (känner många söta och arbetslösa flator). Så kommer det att bli japp...eller inte.

Jaja jag är iallafall snart klar på bottenvåningen av 2 våningar på lagret. Det känns gött som fan!

Jag och en kompis har bestämt oss för att vi ska gå ut och gå några gånger i veckan. Jag föreslog att jag skulle gå till henne (2km) då har jag fått min promenad sen kunde hon gå ut och gå och jag sitta och leka med hennes ena son men nehe inte det ne. Jag föreslog också att vi skulle gå till second hand och köpa oss stavar. Har sett fina skidstavar av bambu där. Det kommer bli kanon. Kan inte bara sitta här och rulla tummarna, det går inte för sig!

Imorgon åker bästaste Mia och min vapendragare till Turkiet och ska vara borta i 2 veckor. Hon missar min 40årsdag! Jävla (här lämnar jag plats för egna ord). Mina föräldrar drar till Grekland på min födelsedag. Asså luktar jag eller? Vill ingen vara i min närhet när jag fyller?

Jag önskar mig pengar till min födelsedag för jag måste ha en ny mobil (beg Nokia 5800). Vill ni bidra till att jag får en sån så skicka in pengar på: 666-666-666-6, märk det med "Sune är bäst i test".

Här är lite bilder från vad jag gjort dom senaste veckorna. Det ser inte mycket ut men det har vart ett jävla spring!


Jag har lärt mig att stava på datorn

 

Satte alla bokstäverna i en Laminator

 

Alla A4papper med artiklar på

 

En del av alla papper jag skrev upp alla artikelnr på

 

In i datorn och skriva hyllplats till alla artikelnr

 

 

Dom ska vara tacksamma att jag har gjort allt detta. Jag ska minst ha en Ferrari när jag fyller år av dom, fast jag har ju slutat då men ändå.



Väckt av blöt nos

Imorse 5.15 tyckte Iza att det minsann var dags för mig att gå upp trots att det var en halvtimme kvar innan klockan skulle ringa. Hon tryckte sin blöta nos under hakan på mig, lyfte försiktigt upp den, hon nosade mig 1 cm från munnen och kittlade mig med sina morrhår. Hon slickade mig på kinden, armvecket och körde in så många klor som möjligt i min arm. När jag väl gick upp så förstod jag varför. Vartenda skåp var öppet, hon letade efter sin mat, eller mat överhuvudtaget. Tom städskåpet hade hon öppnat! Det krävs mod för där inne står dammsugaren och den är hon livrädd för och brukar springa så fort jag öppnar dörren. Kunde hon inte ha väntat en halvtimme?? Nej tydligen inte. Nu är jag uppe men det är inte hon. Efter att ha lagt en liten Mount Everesthög i sin låda så gick hon och la sig. Så typiskt. Är som karlar banne mig, när dom har dom fått vad dom velat ha så vänder dom sig om och somnar på stört!

Igår fick jag ett sms av min dotter:

Dottern: -Mamma jag vill ha mat!
Jag tbx: -Ja, vem vill inte det?
Dottern: -Jaha
Jag: -Har du ingen mat?
Dottern: -Jo men jag orkar inte laga nån
Jag: -Latmask
Dottern: -Kan inte du laga mat då?
Jag: -Så du ska ta dig från andra sidan av stan bara för att du inte orkar laga mat? Det går fortare om du lagar själv.
Dottern: -Jag orkar inte

Det hela slutade med att hon kom hit, vi gick till pizzerian och satt här och såg Idol och åt samtidigt. I förra veckan klagade hon på att hon hade gått upp mycket i vikt..men när mamma betalar gäller tydligen inte det längre!

Då kör vi igen!

God morgon! Nu har jag fått lite andning och det har väl hänt lite mer i mitt liv sen sist. Inte mycket men lite.
Först vill jag passa på att skriva om den här artikeln.

Hur tänker man när man gör 15 aborter på 16 år? Varför använder man abort som ett preventivmedel? Allt det här skriver Irene Vilar, 40 år om i sin bok. Jag kunde inte ens göra en utan att vara livrädd för att nåt skulle gå snett och att jag inte skulle kunna få fler barn efteråt. Jag hade tid för abort när jag var gravid (har bara varit det en gång) men avbokade den, som tur är för det för min dotter är det bästa som någonsin har hänt mig.
Aftonbladet skriver om Irene och vill ni läsa mer så finns artikeln HÄR

..

 

 

 

 

 

Inget har hänt, återvänder när lusten har infunnit sig igen...titta in lite då och då för att se om jag skrivit nåt nytt inlägg annars får ni lägga till mig på BLOGLOVIN som finns i menyraden till vänster. Då får ni mail om när jag har uppdaterat. Ha det så bra tills vi syns igen!

 

 

Puss så länge!


Kattkompis till Iza

Iza verkar ha stort behov av att vilja leka och hon jamar så mycket ibland att jag anar att hon har tråkigt här hos mig. Jag leker och leker men det duger inte, det ska lekas JÄMT så jag har nog nästan bestämt mig för att skaffa en kompis till henne. Hon är ju bara 1 år så då har hon kanske inte fått in det där med att vilja vara herre på täppan så att säga. Då slipper jag ha dåligt samvete när jag åker till jobbet eller se dom där bedjande ögonen om att jag ska stanna hemma när jag går. Det är därför jag nu dom sista veckorna inte åkt hem på lunchen för att hon blir så glad när jag kommer hem men åker efter 1 timme igen. Skaffar jag henne en kompis kanske det är lättare. Katter är inga flockdjur och dom klarar att vara ensamma men det kanske underlättar att ha en till. Jag har iallafall ett namn till den lilla isåfall. Jag har sett en som är 12 veckor den 15 oktober men vet inte om hon redan är tingad eftersom annonsen är några dagar gammal men jag har mailat och frågat. Hoppas på tur!

Långpromenad

Imorse runt 9 stack jag ut på en långpromenad, det var det som var tänkt iallafall. Eftersom jag har två fötter som gör nåt grymt ont om jag går för långt och för fort så tänkte jag att jag skulle ta med cykeln ifall jag inte kan ta mig hem om det gör för ont. Sagt och gjort. Jag fick ont redan 100 meter från min lägenhet men jag gick ändå. Gick in på bageriet och köpte mig bröd som var bakat inatt, gick in i en stor park och njöt av allt det gröngula överallt. Hösten är här mina vänner. Nån idiot här i stan verkar tro att vi har Göteborgs universitet här, det stämmer inte alls. Vi bor MÅNGA mil därifrån! Mitt i denna vackra park har dom då slagit upp ett stort fult fängelse. Ja huset har funnits där i många många år men stod tomt innan dom fick för sig att min lilla stad ska ha ett TREDJE fängelse också. Jag gick vidare in i parken och kom då till vår Isstadio bakvägen. Där på baksidan fick jag en snilleblixt. Vårt ishockeylag halkade ner från Allsvenskan till Div 1 igen förra året eller om det var i våras, minns inte riktigt. Där bakom stod det iallafall en ganska skräckinjagande figur som dessutom hade snorren utanför. Kan dom inte ha den killen i mål hela div1? Vilken kille vill komma i närheten av en annan kille som har ståfräs utan att vara rädd för att bli kallad bög? Dom skulle ju snabbt som attan komma upp i eliten för fan ju. Ingen skulle vilja komma i närheten!

Denna skylt med en pil har vi in till parken

 

Ett fängelse inne i parken, ett dagis ligger bakom det, smart?

 

Den ultimata målvakten för att komma till eliten?




Alltid fel kö!

På jobbet får vi alltid så gott bröd, aldrig vanliga frallor eller rostbröd utan bröd som är nyttigt. På fredagar äter vi extra gott då vi inte tar någon lunch utan går hem en timme tidigare istället. Vi brukar äta frukost något senare. Idag åt vi kl 11 och brukar väl sitta en halvtimme, idag tog det 2 timmar (!) bara för att det var möte samtidigt. Nu har jag vart sugen på det sedan jag kom hem och cyklade därför till ICA för att inhandla lite nyttigt och gott. Idag får folk barnbidrag så jag förväntade mig att det var fullt eftersom klockan var över 18 då jag var iväg. Jag hade tur, jag ställde mig bakom en ung kille som hade slängt i både ostbollar, jordnötsringar och choklad. YES tänkte jag, äntligen en kö som jag kommer fortare fram i än kön brevid med mammor med överfulla kundvagnar med gotter i. TRODDE jag ja! Nehe, två personer före mig hade ett kort som inte funkade, han testade och testade och testade, till slut fick han gå till bankomaten (som finns inne på ICA) för att ta ut dom där jävla pengarna. Vad ser jag då? Jooo den mamman med den fulla kundvagnen är nu framme vid bandet och höll på att plocka upp sina varor medan jag stod kvar på samma jävla fula fläck som 10 minuter tidigare! Varför är det alltid så att man tar fel kö???!

Nåja, jag fick mina gosaker iallafall, ja frånsett från kattmaten där då.


Iza by night

Iza är 1 år och 2 månader. Det innebär att hon fortfarande är lekfull... dygnet runt! Kl 3 inatt vaknade jag av att Iza nafsade i mina fötter (dom var utanför täcket), jag drog in dom och somnade om. 10 minuter senare vaknade jag av att hon lekte Spindelmannen under sängen på ribborna, jag drog näven rätt i madrassen för att tro att hon skulle skrämmas av det och somnade om. En timme senare hade hon kommit dragandes från köket upp i sängen med sitt "metspö" dvs en pinne med fjädrar på längst ut men som jag även knytit ett skosnöre om för att få det lite roligare. Den la hon rätt över ansiktet på mig i tron om att det var playtime. Jag vaknade, kastade ner den på golvet och somnade om. En kvart senare vaknar jag återigen av att hon verkar ha fått syn på nåt på väggen. Det är kolsvart i hela lägenheten och jag ser inte ett skvatt men det gör hon och illvrålar (Hon är kastrerad). Nu börjar jag känna paniken stiga eftersom jag ska upp 5.45 och min blåsa gör sig påmind så jag går upp. Vid det här laget har Iza ställt sig vid balkongdörren till vänster om mitt sovrum. Hon hör mina fotsteg och japp.. slänger sig handlöst mot mina fötter och nafsar, där kunde jag bara ha öppnat balkongdörren, slängt ut kattskrället, stängt dörrn och gått vidare men jag hejdade mig (det står en fin bil nedanför på gatan). Jag tar tag i henne och stänger in henne i sovrummet så jag åtminstone kan få tömma blåsan ifred! När jag kom tillbaka till sovrummet så ligger hon och sover medan jag var rätt så pigg suck. Det gick inte att somna om så det var bara att ligga och läsa tills jag skulle upp.
Jag hade tänkt att skaffa en kompis till henne men jag tror jag avstår för får jag två Spindelmannen under min säng så hoppar jag ut själv genom fönstret!

Jag är lite nördig

Jag har aldrig i hela mitt liv sett levande kräftor, förrän idag då det kom en jobbarkompis vars polare vart ute och fiskat dom där djuren. Två andra jobbarkompisar fick en hink med kräftor som ställdes utanför jobbet. Den ena jobbarkompisen tog av locket och visade oss. Jesus, där låg det säkert 30 stycken fula jävlar för vackra är dom då rakt inte. Det var inte så många som rörde sig men några få men döda var dom inte fick jag veta för då kan man inte äta dom. Jag satte mig på huk och bara glodde på dom fascinerat, har aldrig nånsin sett såna levande.

 


Vad är det för miffon som jobbar på Freefood egentligen?

Jag fick ett mail från Freefood. Varje söndag kan man vinna ett presentkort på 500kr om man är medlem där och trycker i att man vill vara med i tävlingen. Vinner man så måste man från den dagen fram till 6 dagar framåt skicka in ett foto på sig själv annars mister man vinsten. Nu skickar dom ut mail till alla medlemmar och frågar om vi är vinnaren. Men man börjar ju snart undra om det är vicka miffon som helst som får anställning på Freefood. Dom har alltså inte fått tag på vinnaren från i söndags.

Finn ett fel!

 

Istället för att skicka ut mail till alla så kanske det vore bra om dom kunde gallra bland alla ELINAR?

 


Jag erkänner..

...den nya MSN kan vara lite kul. Jag visade en kompis över MSN hur man kan ställa in olika ljud när folk loggar in, vibbar dig eller när nån skriver till dig. Denna människa hade då satt ett ufoljud som vibb. Hon sa att hon skulle gå och skita..jag väntade nån minut sen tryckte jag på vibb och jag vet hur nyfiken hon är. Mycket riktigt. Hon kom till datorn fort som fan. "Jag knipsade av och drog järnet hit".. hahahaha. Ja okej, lite rolig är väl den nya msnen då, men jag saknar fortfarande den gamla!

Svaren på frågorna

Jag efterlyste ju frågor igår i ett inlägg. Det kom 4 stycken. Ska försöka svara så gott jag kan ;)

1. Malin- RockRoll och Doris frågade:

-Hur uppkom ditt namn, Sune...the girl?

Svar: Jag har Sune som smeknamn sedan mellanstadiet och eftersom jag är tjej och inte vill förvirra folk i onödan så blev det Sune...the girl för att folk skulle fatta att jag är tjej.
Hoppas att du blev nöjd med det svaret för det är nog det enda svaret jag kan ge dig.

2. LJ hade två frågor:

-Hur stöder man bäst en partner som just förlorat en förälder?

Svar: Min fd sambos pappa gick bort när vi bodde ihop men han avskydde honom så det var inte så mycket att trösta men det råd jag kan ge dig är väl att finnas till hands, lyssna när partnern vill prata av sig, trösta när han/hon vill ha tröst.
Fråga nummer två som LJ hade var:

-Hur kommer det sig att man fick för sig att man kunde spå i djurinälvor?

Svar: Det har jag faktiskt inte hört något om att man kan men det finns många myter och skrönor.

3. Missextra frågade:

- Allt bra idag?

Svar: Jodå det är helt okej.

Tack ALLA för era frågor och att ni tog er tid till detta ;) En puss till påsk från mig får ni som pris!

Iza och dotterns gamla trasiga Nokia

För några år sen köpte min dotter en Nokia, minns inte modellen men det var en sån där man skjuter upp. Hon hade haft den i 2 veckor då hon kom hem och sa att någon hade råkat hälla vin över den så den slutade att fungera. Det gick inte att prata i den och kameran funka inte. Det var vad jag trodde i ca 3 år då jag fick veta för bara ett tag sen att så gick det inte till. Hon hade råkat tappa den i toaletten och alla vet ju vad som händer om en mobil kommer i kontakt med mycket väta, ja den slutar att fungera. Vad jag vill ha sagt med detta är att den mobilen och Iza har något gemensamt. Jag städade toaletten och hade hällt i medel i toastolen och glömt att stänga locket. Katter dras ju till annorlunda doft och nyfiken som hon är och verkar inte ha riktigt den balansen som man tror att alla katter har. Ja ni kan ju själva räkna ut vad som hände, hon föll i! Attans att jag inte hade mobilen i närheten för då hade ni fått sett ett kort men det tog bara nån sekund så var hon uppe igen iofs. Hon fullkomligt flög ur toastolen och riktigt kana ut på hallgolvet, satte sig i vardagsrummet och jag riktigt hörde hur hon tänkte "att jag aldrig lär mig!"

I can dance!

Jaha så har man blivit ertappad på dansgolvet då. Att man aldrig får vara ifred!








Nobody puts Baby in a corner...

...det är den berömda repliken från "Dirty Dancing" där den nu avlidne Patrick Swayze hade en av huvudrollerna. Jag har sett den ett antal gånger och jag skulle kunna se den flera gånger till. Just den repliken har en tjej sagt till mig som betytt mycket i mitt liv och betyder mycket fortfarande för mig men som tyvärr inte finns i mitt liv längre. Därför är den repliken nåt speciellt för mig, hela filmen är speciell för mig. Världen har nu tappat en underbar skådespelare medan himlen kan skatta sig lyckliga som får se honom dansa och le.



Har stor sorg

Igår kväll när jag hade sett klart på filmen såg jag att jag hade blivit utloggad från MSN. Jag skulle logga in igen men fick upp ett meddelande om att jag var tvungen att installera nya versionen för att kunna fortsätta. Jag gjorde detta och såg till min fasa den fulaste MSN jag nånsin skådat. Borta var gubbarna som hade ersatts med några fula små fyrkanter i färgerna grön,röd,gul eller vit. Jag avinstallerade det och försökte hitta den jag hade innan och som jag trivdes med. Hittade den inte men fick en snilleblixt, jag kunde ju göra en systemåterställning vilket innebär att man går tillbaka till en tidpunkt före då MSN sa till mig att "no no no more MSN 8.1 for you your bloody fool!" Sagt och gjort, jag trodde jag var smart. Gjorde detta men då slutade mitt antivirusprogram att funka och MSN sa även denna gång efter en installation av min gamla MSN, "du tror att du är så smart men vi är smartare din fule fan". Jag gick då tillbaka till tidpunkten då jag gick tillbaka (eh ja). Min älskade MSN, det har ju varit du och jag mot världen men dom ville inte att vi skulle vara tillsammans mer. Förlåt att jag var TVUNGEN att hitta en ny, en yngre, fräschare men ack så mycket fulare! Den visar tom folks uppdateringar som har blockat mig och tvärtom. Jag VILL inte se dom uppdateringarna. Jag VILL inte se att Karl-Astrid spelat bump med nån annan än mig, jag VILL inte se att Knut-Inge har bytt kort.

Jag har fått bukt på det där, så nu har det blivit lite lättare att hitta och jag har fått bort uppdateringar jag inte vill se, alltid nåt. But WHY va jag tvungen att göra slut med min gamla? Jo för det gamla systemet var inte tillförlitligt hette det i en ful liten ruta. Jaja..får jag bara skita med öppen dörr även för den nya så är jag väl lite nöjdare då!



Idétorka

Jag har fått idétorka, vad ska jag skriva om? Vad ska jag trycka dit till nästa inlägg tycker ni? Vad tycker alla ni runt 20 läsare vad jag ska berätta om? Nej inte mitt sexliv. Det räcker med att vi i högstadiet hade en totalt blåst skånsk tant i engelska som faktiskt svarade på ALLA frågor och då menar jag även på frågorna som hörde till hennes sexliv. Jag är ingen tant och jag är urusel på engelska och absolut inte blåst (tycker iallafall jag). Så ställ nu frågor istället då. Jag blir glad om jag åtminstone får 3 frågor från 3 olika läsare. Kom igen nu, fråga för fan!

Jag svarar på alla frågorna imorgon!

Glad

Ja jag blev glad över att se dig igen, det betyder att du iallafall bryr dig om mig lite fortfarande, nu dröjer det väl ytterligare 2 månader tills jag får se dig igen. Tack för att jag fick veta att du är vid liv.

Godnatt

Några foton från Turkiet

Min dotter har lagt upp några foton från Turkiet på Facebook och jag lånade tre.

Här på Queens Garden var dom varje kväll

 

Pojkvännen i sina pilotsolglasögon

 

Däruppe börjar Kinesiska muren ;)


Ny metod för överviktiga

Jag har kommit på det ultimata sättet för oss överviktiga när det gäller att fila fötterna. Man går ut på balkongen barfota (förutsatt att man har en balkong och då även med ett golv med skrovlig yta), sätter sig på en stol och drar hälarna från vänster till höger sida upprepade gånger medan du njuter av utsikten över balkongräcket. Nytta med nöje eller hur? Jag har patent på det här sättet så försök inte sno den.

Vad det har med överviktiga att göra? Ja ni, det är fan inte lätt att försöka få upp en fot utan att magarna sätter sig under hakan på en!

Dansk skalle

Jaha så var det då alltså en bluff. "Karen" i Danmark som letade efter pappan till lille "August" som hon träffat och öppnat upp sig för men inte mindes varken namnet eller vad han kom ifrån. En turistfälla helt enkelt. En dansk skalle är vad dom borde få! Lura en hel värld så. Fy fy fy.


BluffKaren


Jag är envis

En tid nu har min dator varit lite seg och när jag varit inne på Farmville så har det låst sig titt som tätt. Jag bestämde mig för att göra en ordentlig virussökning och inte bara genom mitt eget antivirusprogram utan gav mig ut på nätet för att leta. Sagt och gjort. Jag hittade ett, installerade det och det satte igång. Tjoflöjt, 3 filer var infekterade och det stod sen "Click on the removebutton and kill them"! Skitbra tänkte jag. Om det bara hade FUNNITS  en jävla removeknapp vilket det alltså inte gjorde. Jag avinstallerade det programmet och tog nästa. Tjoflöjt, japp den sa samma sak, 3 infekterade. Vill du ta bort dom så tryck här (ungefär så stod det) Jag tryckte, japp och där skulle jag då få betala 119kr för skiten! Nooo way. Jag avinstallerade även det. Jag tog ner ett program jag haft förut och vet att det är bra. Nu minns jag varför jag tog bort det förra gången. Det tog 1.5 timme att söka igenom hela datorn! MEN den hittade också en Trojan. En elak jävla trojanhäst har vart inne och gnäggat i min dator. Men nu är den väck. Efter 2 timmar och 4 antivirusprogram senare är alltså Brunte borta! Tack pappa för att jag ärvt din envishet.

 


Sara Löfgren

Ser ni?? Jag och Sara Löfgren har två gemensamma vänner och nu kom jag under hennes inlägg på Facebook! Dock är det inte på hennes kommentar jag svarar på men ändå. Cooooolt eller? -Leker fjortis och drar ut tuggummit sketlångt-




Kalas uti i bushen

Igår var det då kalas för min pappas fru i deras sommarstuga. Det enda hon hade önskat sig var en digital fotoram så det var det hon fick, glädjen var stor och hon utbrast: "Ja jag har fått en plattv!" Det såg ut som en plattv men är på 7 tum, skulle den hänga på väggen så skulle mina föräldrar få sitta som två frimärken vid väggen för att se texten då båda är över 60. Jag drog det kortaste strået om vem som skulle få hjälpa henne med att få in alla kort när hon väl kommer till stan igen. Dom har nämligen ingen ström i den där stugan och dom har bott där hela sommarn och gör det än.

Det blev mat, olika sorters kallskuret, potatisgratäng, kantarellsås. Efter det blev det äppel och björnbärspaj med vaniljsås. Där kunde det ha tagit slut men nej då, en dajmtårta ställdes fram nån timme senare. Det var gott men imorse vaknade jag runt 6 och hade dom mest suraste uppstötningarna jag känt på bra länge. Det var ju inte direkt smalmat vi hade fått.

Det var iallafall väldigt kul att träffa brorsbarnen igen efter exakt 1 år sen. Dom växer ju så fort. 7, 4 och 1.5 år är dom. 3 lintottar med knallblå ögon då min bror är mörk med bruna ögon, brevbärarn? Nej då, det är hans barn. Eftersom min (återigen) sketna mobilkamera är bajs så blev korten på barnen inte så bra så jag skiter i att irritera er med den dåliga upplösningen.

Såna här figurer finns det lite här och var på tomten

 

Stugan då med alla blommor. Japp kägla spelade vi igen och ni kan ju gissa vem som kom sist igen

 

Pappas pensionsprojekt


Första dagen sen i söndags!

Äntligen har jag fått vart ute efter mina dagar med herr, fru och hela familjen influensa. Jag cyklade till ICA, när jag klev in så förväntade jag mig nästan att det skulle stå en en hel hop med människor som spelade på triangel och mungiga för mig men icke, det uteblev.

Jag köpte hårfärg och kattmat och jag letade febrilt efter Stig och hans gäng som skulle komma fram till mig och säga: "Inte ska tant behöva äta kattmat!" Men även dom uteblev. Allt var som vanligt. Men det gör inget för idag ska jag få komma ut på landet och fira min styva mor (tur jag inte har en styvfar för då hade det där blivit lite snuskigt). Solen skiner och banne mig jag med!

 

Inte så konstigt att det är Sveriges mest köpta hårfärg när samma användare måste göra om hela proceduren 2 veckor senare! Jag ska inte avslöja vad det är för märke men kan säga så mycket som så här, det börjar på J och slutar på ane.

Snälla...

...säg att er spis också ser ut så här efter att ni har kokat ris. Då slipper jag känna mig som den ensammaste i världen på att koka ris så...risigt. Please?





Umgås med din katt

Nu tycker Friskies (kattmat) att vi människor ska börja umgås med våra katter lite mer. På baksidan av torrfodret så kan man vinna ett wiispel och en kattunnel. Vi kommer säkert att slåss om kattunneln tror jag och båda kommer att ha träningsvärk efter en omgång bowling, tror ni inte?


Iza spolar kröken

Iza har ju börjat att gå upp i handfatet varje gång jag är på toa. När hon är klar där så vågar hon inte hoppa ner utan går gärna över toan medan jag sitter där. Knappen där man spolar trycker man ner, vilket Iza alltid kliver på! Det innebär att jag varje gång får ca 1/2 liter iskallt vatten rätt upp i skitan! Tack Iza, du har nog också hört att man ska "torka sig med blött" när man gjort nr 2!

Ikväll börjar nya säsongen av IDOL!

Vem glömmer Gunilla i Idol från 2004? Jag gör det aldrig iallafall. Jag låg i stort sett på golvet när hon visade sig i rutan och ännu mer när hon började sjunga.

 

Ingen glömmer väl Anna Bergendahls röst som var med i Idol förra året? Då rös hela jag ska erkännas. Otrolig röst!

 


 

Men den som fick flickorna att ligga på golvet och torka upp sitt eget dreggel var ju ändå Darin som var med 2004

 

 


Influensa, godis och brunbrända

Så fick jag äntligen mitt go..träffa dom! Brunbrända och fina men sjuka. Frisk luft ville dom ha så då åkte dom till lilla mamsen så hon fick sitt godis. Så nu sitter man här och mumsar Bounty. Gott!

Sjuklingarna

 

Äntligen fått mitt godis!

 

Dom söta salt och pepparkaren


Charlie Schulman

Nu i en månad har jag följt Alex Schulmans blogg "Att vara Charlie Schulmans pappa". Den är otroligt givande att läsa. Man skrattar åt nästan vartenda inlägg han gör och bilderna på hans otroligt söta dotter Charlie kan få vilken isbit som helst att smälta. Hon är verkligen bedårande söt. Alex Schulman är ju en kändis och har många många läsare men jag kan inte låta bli att länka till hans ändå bara för att fler ska få ta del av hans underbara och roliga blogg! Att vara Charlie Schulmans pappa

Magen paj och ligger säkert snart sjuk

Jag var hemma från jobbet igår också för att min mage krånglade, den är tyvärr likadan idag och nu börjar jag känna mig sjuk i kroppen. Ont i huvudet, hostar och ont i kroppen. Ja det är ju lika bra att ta allt på en gång så har man ju gått igenom det mesta sen. Ge mig nageltrång och analklåda också så är det fulländat. Jag känner paniken stiga då jag bara har 2.5 vecka kvar innan min arbetsträning är slut och jag har hur mycket som helst kvar att göra på lagret men jag kan bara inte vara på jobbet när min mage är sån här. Tänk om jag inte hinner på toa för att nån karl sitter därinne med senaste nytt om bilar. Jag kan inte hejda det som är på gång liksom. Så jag får vara hemma och förpesta luften för katten istället helt enkelt.

Dotter med pojkvän är portade hos mig!

Imorse kom min dotter med pojkvän ÄNTLIGEN hem från Turkiet. Runt 14tiden såg jag henne på Facebook och skrev att dom är hemma nu men är hur sjuka som helst. Det hade börjat i lördags natt (tur i oturen alltså). Pojkvännen ligger i feber, hostar som en gris och är döförkyld medan min dotter har allt det där utom febern. På planet hem inatt så satt nästan alla och hostade och snörvlade. Svininfluensan, here we come!
Dom är inte välkomna till sjukhuset, sina skolor eller heller inte hem till mig. Dom får snällt ligga där och snörvla ikapp med varandra om det nu inte blir värre för då måste dom ju åka in. Dom var skiträdda för att dom skulle hamna i Karantän i Turkiet men det slapp dom.
Hoppas bara dom blir friska (dom köpte godis till mig ju!) Ego? Jag? Näääe bara supergodissugen!

Idag kommer dom hem!

Jag vaknade strax efter tuppen idag. Gjorde mig iordning, samlade ihop mina pantflaskor och drog till Ica. Köpte blommor och cyklade sen till min dotter som bor på andra sidan stan. Har man vart bortrest en vecka och inte kommer hem förrän strax efter kl 4 på morgonen så kan det vara kul att få se färska blommor på bordet eller hur?
Är man 21 år så är nog inte prioriteringen att köpa vaser så jag fick ta ett högre dricksglas istället som gjorde att blommorna spretade åt alla håll. Soporna hade hon kommit ihåg att ta ut iallafall och det var städat och fint sånär som på kläder lite här och var. Hon hade tydligen tvättat på morgonen då hon skulle åka. Planering vad är det?

Jag spelade på Lotto igår, eftersom det stod 145 miljoner på spel. Kan säga så här, min Hawaiiresa kan jag ju avboka igen då för på 21 kr kommer man inte ens till stationen med buss härifrån!

Det var skönt väder att cykla i, för en gångs skull höll regnet sig borta och det var 14 grader varmt.

Nu ska jag göra lite nytta tänkte jag. Fuck of Sunday!

Fick hålla i dom så dom inte spretade åt alla håll

 

Köpte ett kort till (solen lös med sin frånvaro)

 

Hittade ett jättefint kort på dottern med pojkvän på väggen

 

Cyklade förbi vår minigolfbana som ser exakt likadan ut som den alltid har gjort

 

Och här köper man boll och klubba, ser också likadan ut som alltid

 

 


Handling och bjuden på pizzeria

Så kom då mina föräldrar. Skjutsade ut mig till Willys så jag fick gå där och strosa för mig själv. Det var jag och några bonnfamiljer. Hur jag visste att dom var från landet? Tja, på kepsarna stod det Lantmännen och på stövlarna var det nog inte bara lera. En halvtimme senare var jag klar, exakt på utsatt tid då mina föräldrar skulle komma och hämta mig (dom var på färgaffärn), ringer pappa:

Jag: - Hej, jag är klar nu! Kommer ni?
Pappa: - Va? Är du klar redan?!
Jag: - Eh, ja vi sa ju en halvtimme eller hur?
Pappa: - Ja men vi är inte riktigt klara än.
Jag: - Nähe men jag står här iallafall.
Vi sa hej då och jag satte mig ner och väntade...och väntade...och väntade..efter en halvtimme kommer dom och har ändå inte hunnit med hälften. Nåja, dom följde med upp på kaffe som dom sen fick ta med sig hem för varken jag eller nån jag känner direkt dricker det heller. Jag fick en påse kantareller av dom, SÅ gott.


Runt 16.30 bjöd Carro mig på pizzeria. Hennes karl är i Gislaved i helgen för att glo på den där runda pucken ni vet som en jävla massa folk jagar och slänger sig tom handlöst mot en annan för att få tag på. Josefine säger SKÅL (eller nåt liknande) och då måste vi skåla med vad vi än dricker. Det var iallafall väldigt gott för hade jag fått mat en timme senare så hade jag nog ätit upp kantarellerna orensade! Tack snälla Carro för maten. Det hade du gjort bra.
Nu kanske ni undrar varför alltid bara Josefine är med på kort och inte hennes föräldrar. Har hon inga? Jo det har hon. Mamma Carro och pappa Magnus men dom är inga linslusar som sin dotter och vill därför inte vara med på kort (tråkmånsar).

Här är en del av dom orensade kantarellerna

 

Jag var utanför pizzerian lite tidigare så jag fick syn på den här lappen i butiken brevid. Visst är det generöst? HELA 10 %!

 

Trots att Josefine fick en halv burk Risotto med Kyckling (som smakar nada) så ville hon ha pizzakanter

 

Jag tog kebabrulle utan Pipparronny men med majs och sparris istället

 

På väg hem igen, i en sele som är omöjlig att komma ur!


Nästan panikstädar

Igår ringde mina föräldrar för att höra om jag hört nåt från min dotter som är i Turkiet. Jag sa som det var att hon har rest till Saudarabien för att jobba som kamelskötare istället för att hon aldrig hade jobbat som det förut. Näe det sa jag inte för hon ÄR i Turkiet och hon HAR inte hört av sig, jo den första kvarten hon hade vart på hotellet, då ringde hon för att tala om att det minsann inte fanns dubbelsäng utan två separata sängar utan att det gick att få ihop dom! Det var verkligen katastrof. Men iallafall, mina föräldrar ska handla med mig. Nu låter det som om jag är helt handikappad och sitter och skriver på datorn med en stafettpinne eller nåt men så är inte fallet. Jag har ingen egen bil, jag är fattig och jag får inte lyfta tungt. Därför är det ett ypperligt tillfälle att ha sina föräldrar. Dom har bil, dom kan ta mig till Willys som är billigare än ICA som ligger 200 meter bort och dom kan hjälpa mig upp med kassarna. Japp jag bjuder på kaffe som tack. Därför ställde jag klockan på 8 (blir hämtad 10) för att hinna städa lite. Jag vaknade, tittade på klockan 6.57, jippie tänkte jag, vaknade 3 minuter innan jag skulle upp..men vänta lite nu..det är ju för fan 1 timme och 3 minuter kvar! Jaja tänkte jag och klev upp. Iza låg brevid och bara glodde på mig. Där låg hon, i samma frisyr som när hon la sig, orättvist det där. Själv sitter jag här med en frisyr som vem som helst skulle kunna tro att jag haft besök inatt. Knullrufs kallas det. Men icke. Jag gick upp, diskade, torkade av lite här och var. Ja nästan panikstädade. Det får ju inte se UT som att jag har panikstädat lixom så jag lämnade lite dammkorn här och var. Sen kan jag ju säga att jag brukar städa på lördagar och att jag inte hunnit städa. Då säger dom att det är så fint här ändå så. Puh. Om en kvart ska jag dammsuga. Vill inte väcka grannen under eller förresten hela trapphuset eftersom det är så lyhört ut genom dörrarna (tom matlagningsdoft tränger sig in här).
Så idag blir min frys glad, den kommer bli ganska mätt. Nu är den tom så när som på en påse med broccoli och isglasspinnar som jag köpte runt julafton då exet låg här och var dösjuk. Det finns kvar än. Nu lär hon inte komma den här jul eller nyår och klaga på att ströbrödet till skinkan har gått ut. Vadå? Den var bara nåt år gammal. Petig så!
Nä nu ska jag sätta fart.

Tjo!

Sara Löfgren

Jag har gillat Sara Löfgrens musik och person ända sen hon var med i Fame Factory. Hennes första album "Starkare" som kom ut år 2004 hjälpte mig mycket när det tog slut med mitt förrförra ex. Varenda text var träffande och det gjorde inte saken bättre att vi båda tyckte om hennes musik. Jag köpte skivan och kunde nästan varenda text utantill. Hon är enastående, vilken röst, vilka skrattgropar, vilken blick!
Detta var alltså långt innan jag sen fick veta att vi hade en gemensam vän. Mitt ex och hon är vänner, detta var ju ganska pinsamt och mitt ex retade mig med att hon kände hennes osv. (Blä på dig).

Saras texter brukar alltid vara så förbannat träffande vad hon än sjunger om. Jag gillar henne. Tjejen med armarna fulla med tatueringar. Tjejen som nu är tvåbarnsmor. Tjejen som har en enorm röst som verkligen kan få en att rysa.

Jag har fastnat för en ny låt som hon har gjort. Den är fin, förbannat fin!

You go girl!


Om 3 veckor är det över

Igår när jag precis hade somnat vid middagstid så ringde min mobil. Det var min handläggare på AF. Jag var ju hemma för min onda rygg och hon hade pratat med personalchefen på jobbet. Hon hade frågat om lönebidrag för mig efter den 27 september som är datumet för sista dagen. Eftersom det inte går så bra för mig på lagret för min rygg och att det är mindre att göra (?) på kontoret så har dom ingen möjlighet att ta in mig som anställd så om 3 veckor är det alltså min sista dag på min arbetsträning. Lite trist, jag trivs ju verkligen med folket där och en del av arbetsuppgifterna också. Min handläggare meddelade också att jag nu kommer få en ny handläggare eftersom jag nu ska stå i kö för jobb. Jag har ju fortfarande arbetshinder. Inte bara ett utan tre. Min rygg (får inte lyfta mer än 5 kg, inte stå för länge och inte sitta för länge), min Ulcerös Kolit (får inte stressa) och min hörselskada (får inte bullra för mycket). Så hur många jobb finns det då för mig? Mina A-kassedagar går, likaså mina pengar. Får lite panik när jag tänker på att det snart är nere i 75 % av lönen. I slutet av augusti fick dessutom 129 stycken till gå från Electrolux. 129 stycken till som alltså ska ha jobb. Livet är banne mig ingen dans på rosor!

Låt henne hållas!

Oj, nån har fångat prinsessan Madeleine med en cigarett på bild! *drar efter andan och ser ut som en fågelholk*. VAD ska mamma och pappa säga? Ska hon bli av med sin veckopeng? Inte få gifta sig nästa år? Inte få köpa den där dyra väskan som hon så länge har trånat efter?
Säger bara en sak. Låt henne vara för guds skull. Hon är inte tillverkad i nån slags robotfabrik, she´s human, like you and me. Låt henne få slappna av. Svenska kungabarnen har inte dåligt rykte i världen, jorden går inte under för att nån av dom röker jag lovar. Jag är nästan lite glad över att se henne ta några bloss. Hon är enligt mig en av Sveriges absolut vackraste kvinnor om inte den vackraste.

Läs mer om artikeln och den blossande Madeleine HÄR

Nytt och fräscht...ja kanske för 6 år sen ja!

När jag jobbade på Electrolux så hade vi på Rix Fm på varenda radio vi hade. Bäst var det kl 6-10 då Rix Morronzoo var. 3 personer, 3 viljor och lika många åsikter men dom gör ett förbannat bra jobb ihop! Varje morgon när jag nu går till jobbet (200 meter) så har jag på just Rix Morronzoo i mina hörlurar, i några minuter får jag höra deras gnabbande, skratt och annat. Nåt som egentligen har retat mig i alla år som jag har lyssnat är..."Och nu blir det ny och fräsch musik". Förväntningarna är höga i några sekunder och hoppas varje gång på att det ska komma nån låt jag aldrig hört förut... i örat hör jag istället "It´s my liiiiife, It´s nooow or neeeveeer".. med Bon Jovi. Rätta mig om jag har fel men den är väl FRUKTANSVÄRT gammal? Den hade jag som bakgrundsmusik på min hemsida jag hade för 6 år sen, den spelar dom än idag. Sätt in nån fjollmusik istället. Samma med det här: "Ring och önska en låt"..jamen guuud så bra, men kruxet är att det bara får vara sån låt som man redan hört 511 gånger den dan!
Hur står dom ut själva, dom som jobbar där? Sitter inte dom där och har varsin spypåse för att dom återigen får skavsår i öronen?
Annars gillar jag personerna, tävlingarna, gnabbandet, nyheterna och mycket annat, bara inte låtarna!
"Nytt och fräscht på Rix FM"! Javisst, en låt av 30 kanske!

Ska nog starta en radiokanal med BARA instrumentala låtar, eller om jag sitter och spelar triangel eller mungiga, vi får se.




Betonggolv och slaveri

Jag är hemma idag. Betonggolvet på jobbet tar kål på mig. Jag har försökt med 2 olika par skor men inget hjälper. Nu ska jag nog ner till förrådet och leta fram mina gamla Eluxskor och se om det hjälper. Att golv kan ha så olika betydelser för ryggen. Det är ju hyllor både högt och lågt så jag får sträcka mig, böja mig, gå för att kolla om artikelnummer står i datorn, nehe inte det, skriva upp numret. Artikelnummer står på produkten men nehe inte på hyllan så får jag gå till datorn igen för att se om det finns inne, nehe inte det ne. Suck. Detta är ett evighetsjobb och jag har inte ens kommit hälften än. Jag är inte bara på lagret utan gör samma saker som jag gjort dom senaste månaderna. Öppnar post, sorterar, stämplar, skriver i belopp och moms, lägger in det i datorn, skriver nummer på dom, sätter in i pärmar eller går ner till kollegan med dom. Ja, vad skulle dom göra utan mig? Det skulle bli kaos mina vänner..KAOS! Jag slutar om 3 veckor, ja om dom inte går med på lönebidrag vill säga för då blir jag kvar men annars är jag väck därifrån för jag tänker inte slava med minipengar, min rygg pallar inte det i längden. Men jag blev lite glad igår när jag hörde personalchefen säga till en annan att det jag gör på lagret är ovärderligt. Det hade dom aldrig hunnit med annars. Det känns lite bättre då, man känner sig behövd men jag måste ju bromsa när jag känner att ryggen tar stryk eller hur? Japp så idag är jag hemma. Sitter här med håret på ända (inte ändan), shorts och t-shirt utan bh. Det är allt och så kommer det nog vara åtminstone halva dagen! It´s my life lixom.

Dags att vila ryggen lite. Tjo!