Klådastillande

I torsdags var jag på apoteket för att hämta ut Hydrokortison. Det skulle vara klådastillande sa hon i kassan så käckt. Jo men eller hur! Jag kliar ju nästan ihjäl mig på nätterna, alltså ännu mer INNAN kortisonet för sjutton. Det rubbar hela min sömn. Inte för att den var så bra innan heller men nu är den förjävlig. Somnade runt 2.30 inatt och vaknade 7.30. Utanför stod två hungriga katter. Jag stänger numera sovrumsdörren på nätterna och nu får dom inte vistas där ens på dagen för nu har nån av dom börjat jävlas med att kissa i nån av sängarna. Dom är smarta förstår ni. Dom kissar inte PÅ täcket utan kryper under och gör det på lakanet så jag märker det inte förrän jag lägger mig och känner nåt blött. På såvis kommer jag inte på nån av dom. Därför har jag nu dörren stängd för jag orkar inte hålla på att skura madrasser och byta lakan stup i kvarten. Vet inte varför dom gör så för det kan inte vara en ofräsch låda för igår gjorde jag rent den innan jag bäddade så någon hade gjort det när det var bäddat.

Idag ska jag vara barnvakt åt lilla Josefine och ha henne över natten. Det ska bli kul och underhållande och självklart ska jag tjöta hål i huvudet på henne, dvs att lära henne att säga Sune till mig. Borde ju inte vara så svårt eller hur?

Jag är dötrött men jag får sova när hon sover middag sen. Ha en fin lördag alla. Ut och skräm skiten ur folket med diverse skräckutseende. Själv behöver jag inte ens klä ut mig.

Happy Halloween på er!




Låst

Min dotter kom tillbaka till mig igår vid 00.00 för att sova här. Hennes pojkvän skulle vara fyllechaffis vid 2 och min dotter hatar att sova själv så därför kom hon hit. Hon kom hit, sov och åkte hem typ. En timme senare ringer dom och säger att dom är på väg tillbaka. Denna gång för att jag skulle få handla. Man är fruktansvärt låst och beroende av andra när man ingen egen bil har. Vi åkte även till Wästgötabagarn där dom har gott bröd och dagen till ära har dom även Halloweenbakelse för 15kr. Billigt och naturligtvis kunde jag inte motstå en sån.

 


Pappor över 65 ska inte ha en avancerad mobil

Jag hade mina föräldrar, min dotter och hennes pojkvän här på kvällsmat för några timmar sen. Det blev goda mackor med goda pålägg och the, juice och oboy att dricka. Pappa fick syn på min mobil och jag berättade hela historien med den. Han tog den och efter 2 minuter.

Pappa: - Ska det blinka så här mycket?
Jag fick den och såg att den uppträdde på ett sätt den aldrig uppträtt förut. Det var rena diskobelysningen mellan två sidor.
Jag: - Men vad har du gjort?!
Pappa: - Jag tryckte på nåt så blev det så.
Min styvmor: - Men xx du skulle ju inte pilla på den.
Pappa: -Det gjorde jag ju inte heller!
Jag: - Du tryckte ju på nåt sa du ju.
Pappa: - Ja men nu minns jag inte vad det var för nåt jag tryckte på.
Jag stängde av och på och sen funka den igen.
Pappa: - Sån mobil ska jag aldrig skaffa mig.
Jag: -really?!!


Det var trevligt att ha dom här, ja förutom att Nogger passade på att fisa styvmor i fejjan när hon råkade ta på Noggers mage. Jag hinner aldrig säga till folk innan det sker att dom nog inte ska röra den. Kanske ska tatuera in "Rör min mage på egen risk" på hennes mage?

Immun

Jag kom på inatt att jag nog är immun mot dom klådastillande tabletterna nu för jävlar i min låda vad jag har kliat mig inatt. Samtidigt har jag drömt väldigt konstiga drömmar. Några manliga skådisar satt på varsin stol i mitt sovrum för att bevaka mig. Minns varken skådisarna eller varför dom skulle bevaka mig nu men läskigt var det. Jag var förföljd. Min fd chef på Electrolux var med också och tyckte att jag skulle söka jobb på Radiator, ringa sjukhuset och andra konstiga ställen. Jag är immun! Kan man bli det? Det hjälper liksom inte längre. Jag ska hämta ut Hydrokortison på Apoteket idag så får vi se om det blir bättre av det för detta går ju inte längre.

Jag ska få hem min dotter + mina föräldrar på kvällsmat ikväll. Min styvmor gör egna Allahelgonakransar som hon sen säljer i sin lokal hon har hyrt på området där hon bor så dom kommer efter dom har stängt igen den för dagen. Dom har ju inte träffat Nogger än men dom vet iallafall att hon finns, det hade minsann min styvmor läst på min dotters sida på Facebook. Ska bli kul. Blir inte så ofta som man bjuder hem dom bara så där utan nån som helst anledning.
Vad ska ni hitta på idag då?

Den är här!

ÄNTLIGEN har den kommit. Jag trodde aldrig att vi skulle få den samtidigt som premiären men idag kom den. Vad jag pratar om? Joooo Michael Jacksons film THIS IS IT såklart. Jag och en kompis ska nog gå och se den på fredag om hon får barnvakt till sina två söner. Den ska upplevas på bio helt klart och jag ska njuta av popcornen HELA filmen och inte bara under reklamen som jag brukar göra. Så najs att få se det sista han gjorde i livet typ, ja utom att dö då. Se den för det tänker jag göra!




Vinter

Jag har precis smakat Marabous nya chokladkaka VINTER. Helt okej men den kommer inte slå lika mycket som deras SOMMAR. Lite för mycket ingerfära för min smak tror jag bestämt men annars påminner det om pepparkaksdeg. Jag kommer inte springa benen av mig för att få tag på en sån om man säger så. Jag saknar deras SOMMAR däremot!

Hittade några kort på Nogger som jag tog häromdagen.







Nogger nybadad



Alla platser är bra att lägga sig på när man är liten

Nybakta bullar

Jag var hemma hos Josefine och hennes föräldrar för hennes pappa ställde sig och bakade bullar igår kväll vid 21 och då var jag bara tvungen att få smaka såklart. Det var ett tag sen som jag träffade Josefine och mycket kan hända på nån månad. Sist var hon ganska tystlåten av sig nu tjatade hon i ett, munnen gick som en propeller på henne. Roligt när det kommer ord man förstår. Jag tog mig friheten att vara barnvakt mellan lörd-sönd så hennes föräldrar kan greja lite hemma för inom en månad flyttar dom och jag var med till lägenheten idag. Gigantiskt vardagsrum men gammalt och charmigt. I köket var det bajsbrun färg men det ska dom måla om. Faktiskt så har Josefine föräldrar och läs och häpna, jag fick tom ta kort på dom idag. Jösses, så här är beviset, Josefines föräldrar existerar faktiskt!

En del av gamla stan i min stad

 

En del av Vänern ligger här stilla och vackert

 

Hittade den här vackra kruka med innehåll i gamla stan

 

Magnus goda bullar

 

Josefine som sällan var still en sekund

 

Josefine, hennes mamma Carro och Josefines bästa kompis Bamse

 

Josefines pappa Magnus som var koncentrerad på att måla i köket på Flüggers hemsida


Nu vet jag vad jag är allergisk mot

Det slog mig förut varför jag har klåda och utslag över hela kroppen. Jag rackar inte ner på folk nu men det är heller inget handikapp. Jag pratar om SÄRSKRIVNINGAR! Det har inget med dyslexi att göra det vet jag så jag rackar som sagt var inte ner på handikappade. Jag stör mig väldigt mycket på särskrivningar. Det finns överallt även i kvällstidningarna. Vart är världen på väg? Hur svårt kan det vara att stanna upp. "Hm, om jag menar bröllopsklänning ska det då sitta ihop eller isär?" Säg det för dig själv i huvudet, när man skriver bröllops och klänning i två ord så är det också ett mellanrum, det låter inte klokt eller hur? Det är inte svårt att tänka två gånger innan man skriver. Ni säger ju ordet i en följd eller hur? Ja då ska det alltså sitta ihop. Lätt som en plätt! Jag trodde faktiskt att en journalist åtminstone skulle kunna skriva rätt men nej då, det finns överallt. Min lärare på mellanstadiet skulle vända sig i sin grav om han såg allt, han som var så noga med vad han lärde ut till oss snorungar.

Så, nu ska jag smörja in mig för nu kliar det satan här.

Jag är en hemsk matte

Jag har nu två blöta katter i vardagsrummet som i snart en kvart torkar sig med sina sträva tungor. Mig tittar dom på som om dom planerar hämnd. Om blickar kunde döda så hade jag vart dubbelt stendöd nu. Nogger pep och försökte klättra upp flera gånger från badkaret med Iza stod lugnt kvar men smet när jag skulle torka henne. Nu är dom upptagna ett tag iallafall, alldeles rena och fina...enligt mig såklart.

Water Effect

Jag gillar bilder där man ser rörligt vatten under ett kort eller bild. Det ser mer levande ut då. Här ser ni Iza från i somras då hon var ute för första gången i sitt liv.

Då var hon fortfarande någelunda smal, nu är hon fet rent ut sagt men det blir dom ju när dom är kastrerade antar jag. Därför jag skaffade Nogger så hon får springa av sig lite.

 

Water Effect


Film

Här är en liten snutt jag tog på mina katter förut när jag lagade mat. Kan säga att bänken som dom är på används inte så där får dom vara. Filmen är något kornig men eftersom jag inte är så van vid min nya mobil än så är det säkert nån inställning jag inte kommit på än för att få det lite klarare.



Tröttare än vanligt

Efter att jag började med dom klådastillande tabletterna är jag tröttare än vanligt. Jag skulle kunna sova 24 timmar med några pissepausar emellan hur lätt som helst. Imorse vaknade jag 6.30 men gick bara upp för att ge katterna mat och vatten, tog mina tabletter sen gick jag och lade mig igen och sov till 10.30, det var riktigt skönt men är tung i huvudet och lite småyr, undrar om det är biverkningarna. Jag stängde dörren in till mitt sovrum så jag verkligen fick sova utan att få en studsande katt i nyllet eller bli biten i tårna. Dom bråkade säkert utanför men det hörde inte jag ett skvatt av tack och lov.

Jag äger 50kr till på torsdag och visst är det så att är man utan pengar så längtar man ihjäl sig efter saker. Just nu är jag grymt sugen på banan och på torsdag är jag säkert inte det längre.

Hoppas ni alla har det bra och att ni får en underbar lördag!

Nötter

Jag åkte ju till sjukhuset, gick och lämnade tillbaka kryckorna i ett skåp, gick till labb för att ta blodprov som nån läkare i grannstaden ville ha sen då vidare till receptionen för att sen gå till Öron, hon tittade på mig som jag inte vore klok för det fanns inga läkare på Öron idag för dom är i grannstaden. Det visade sig att när jag ringde igår för att avboka min tid så ringde jag till öronmottagningen i grannstaden eftersom dom då hade sammankopplat telefonerna! Det sa hon ingenting igår att det var där jag skulle vara idag när hon frågade om jag kunde komma mellan 9-11. Jävla nötter. Jag åkte dit i onödan alltså.

Den klådastillande tabletten gör mer än den lovar kan jag säga. Jag är dåsig och trött fortfarande sen 20.20 igår kväll. Jag kommer nog vara det fram till den dagen jag slutar med skiten. Tur jag är arbetslös då annars hade jag letat upp en städskrubb för att få sova några timmar var så säkra.

När jag skulle åka hem från sjukhuset så stannade bussen i 10 minuter utanför en liten sketen butik som antingen firar jul mycket tidigare än oss eller också är det kvar sen förra året för det var en stor målad jultomte i ett av fönstren. Var såklart tvungen att fota det. Det är verkligen höst idag, kallt som satan men fina färger så det var jag tvungen att fota det med såklart nu när jag har en bättre kamera och allt.

 

 


Sjukhuset

Igår kom jag aldrig iväg till sjukhuset eftersom magen krånglade. Jag vågade mig inte till andra sidan stan ifall jag var tvungen att fort uppsöka en toalett. På eftermiddagen vågade jag mig däremot till Apoteket för att hämta ut dom klådastillande tabletterna. Var tvungen även om min ekonomi är väldigt tajt just nu och en vecka framåt. Man ska ta en sån på kvällen. En liten sketen tablett ska alltså få mig att inte klia mig. Man kunde bli trött och dåsig och det stämde banne mig för jag däcka 23.30 igår kväll och sov hela natten fram till att två katter flög upp och jagade varann i min säng. Det är aldrig kul att vakna så jag lovar. Jag köpte fet kräm för att smörja in min kropp med också. En sketen liten tub som var rätt dyr för den storleken men jag var desperat. Jag fick 1 kr billigare för att jag bara hade en hundring, snällt.

Idag åker jag iallafall till sjukhuset, jag ska även ta prover på labb och absolut inte glömma att ta med mig kryckorna som jag fick låna i somras. Ja det är min upptagna fredag det. Vad ska ni själva hitta på för skoj?

Slänga magen på tippen

Den här morgonen suger verkligen getballe. Jag vaknade med ett ryck av att mobilen ringde 6.50 med en käck truddelutt och innan jag tog mobilen hade jag massor att säga personen ifråga tills jag kom på att det var alarmet. Vad tänkte jag på inatt när jag valde den melodin? Den var så hög att säkert moster Berta som dog -83 (som förövrigt inte var min moster utan min mammas men alla kallade henne moster Berta )vaknade till liv igen. Klockan 8.20 skulle jag vara på Öronmottagningen...var det meningen men nehe då, min mage hade annat i tankarna, den satte igång att krångla 7.20 och höll på fram till 7.45 när jag var tvungen att gå. När det blir så här så vågar jag mig inte ut, jag måste ha tillgång till toalett på 2 röda när det händer och kommunerna är lite dåliga med att ha allmänna toaletter här istan. Som sagt, jag skulle vara där 8.20 men till min förvåning har dom inte telefontid förrän från 8.30, hur hänger det ihop? Jag ringde iallafall dit och jag hade 3 kr kvar på min mobil och sa det också och jag hörde bara att vi kunde chansa på att jag kunde komma imorgon mellan 9-11 innan samtalet bröts. Helt plötsligt har dom hur många tider som helst? Varför fick jag då en tid den 26/11 från början? Kastar dom ut några från kön, ringer upp alla och säger att doktorn är hemma för vård av sjuk akvariefisk? Låter skumt tycker jag.

Inatt har jag haft sån klåda efter att jag smörjde in mig med hydrokorticon igår kväll. Jag var desperat för sjutton och tänkte nog inte på att den salvan säkert är över 1 år gammal. Sånt kan härskna va? Jag måste till apoteket, där väntar recept på mig på klådstillande salva, jag måste verkligen ha den innan jag ser ut som om jag blivit inslängd bland lekfulla lejon på zoo. Jag ser verkligen förjävlig ut på hela kroppen av alla utslag och sår som jag kliat upp för att jag har sån klåda. Får gå dit i eftermiddag när jag ser att magen kanske har blivit något bättre för jag tänker då rakt inte ligga en natt till och klia sönder mig.

Dottern på besök

Har haft min dotter på besök här idag. Vi åt potatisgratäng, kött och svampsås. Det var riktigt gott faktiskt. Hennes laddare till datorn hemma funkar inte så därför kommer hon hit. Idag skulle hon hålla på med ett fördjupningsarbete i skolan. Hon skulle fördjupa sig i plötslig sjukdom.

Jag läser en blogg som heter GMLT som är en förkortning av Ge Mig Livet Tillbaka som Malin 23 år skriver. Hon har fått diagnosen ALS och jag har mailat henne om hon vill berätta lite om hur det är att leva med ALS. Så det är detta som min dotter ska skriva om.

Det ser inte alls tvingat ut att hon lyfter upp Iza



Här läser hon Malins blogg

 

Förra året när min dotter fyllde 20 så fick hon en begagnad cykel av mig som jag köpte billigt av en fd jobbarkompis som bara cyklat på den 2 gånger. Sen träffade hon en kille som hade bil så det blev inte av att hon cyklade på den så jag har använt den. Idag tog hon tillbaka den för hennes pojkvän är på information i nån 9:a och pratar om hur det är att gå på lastbilsgymnasiet så istället för att hon skulle få gå hem som är en bit så tog hon alltså cykeln. Hon fick pumpa den först. Fick sms för en stund sen att hon nog aldrig varit så anfådd i sitt liv. Motion är farliga grejer vet ni.


Som en urvriden skurtrasa

Min dotter kom aldrig, hon slutade inte förrän kl 15 så det skulle bli lite sent om hon kommer efter. Jag har sovit mycket och fått i mig lite att äta, första på 22 timmar. Det har jag fått behålla men jösses vad jag känner mig hängig. Trött, ont i hela kroppen, feber och allmänt urvriden som en skurtrasa. Jag har mellan sovtimmarna försökt förstå min telefon och jag börjar faktiskt förstå den mer och mer. Eftersom jag inte har vart ute nåt idag så blir det kort på mina katter med den nya kameran.

Iza lite sur

 

Nogger visar att hon minsann kan sånt som människor inte kan


Sjuk och utbrott

Igår kväll fick ju jag kramper i magen och inte kunde behålla maten bakvägen. Sen efter ett tag fick jag frossa, jag frös så jag höll på att bli tokig. Hur mycket jag än hade på mig så frös jag. Fick ont i hela kroppen och gick och lade mig. Varför kan inte katter ha nån inbyggd funktion som gör att dom är lugna när folk är sjuka? Nej då, det skulle lekas med varandra, bråka, öppna skåp och garderober, trampa matte i fejjan och mycket annat. Efter 4e gången då jag hade rytit till så fick jag nog. Jag tog Iza, tände lampan till badrummet och slängde in henne där ett tag. Kom på efter en halvtimme att den lilla inte kunde göra sina behov och Iza var utan vatten så jag öppnade och spände ögonen i henne så hon kunde förstå att jag var sjuk och behövde sova. Det tog 2 sekunder så hoppade hon på Nogger och det var i full gång igen. Nu var jag så dålig så jag tog två Alvedon och gick och lade mig i dom kläder jag hade, dvs mysbyxor, tshirt och luvtröja och frös som en gnu. Nån timme senare vaknade jag av att jag kokade. Jag slängde av mig täcket och kläderna och somnade om.

Min dotter kommer idag för att jobba med sitt fördjupningsarbete. Jag skulle behöva handla toapapper för det tog lixom på rullarna igår om man säger så.

Ha en bra dag alla och var rädda om er.

Do you understand english?

En halvtimme innan stängningsdags ringde dom från dataaffären och beklagade att det inte gick att installera svenskt språk utan dom var tvungna att skicka tillbaka den till götet igen. Där sa jag stopp, jag ville ha min telefon IDAG!  Jag fick en del rabatt för det och nu sitter jag här och försöker förstå vad som står. Telefonen är avancerad nog bara på svenska. Nu ska jag också försöka klura ut vad det betyder på engelska! Jag hittar inte mycket men som tur är ska jag hem till en kompis imorgon som har en likadan som ska visa mig lite.

Vad är det för mening med att äta när man ändå får sån kramp att man sitter på toa i en timme och kallasvettas och nästintill gråter för att det gör så ont? Nu är jag lika hungrig igen. Bortkastade pengar med andra ord. Nån som kanske har en Nokia 5800 som bara kan säga vart jag hittar ringsignalerna? Vart jag stänger av vibratorn? Det låter som ett billarm när jag får sms. Det är inte så kul eftersom jag inte vet hur man stänger av det. Skulle jag få sms inatt så lär jag flyga upp med baseballträt i näven.

Dags igen

Är Du student? Har Du svårt att få pengarna att räcka till variationsrik mat? Använd våra erbjudanden och tjäna snabbt ihop pengar! Ta del av våra tips om gratis mat!

Har Du kanske både familj och jobb? Spara pengar och tid genom att utnyttja alla våra erbjudanden. Ta del av våra matrecept och andra goda tips! Kanske har Du själv något gott recept Du vill dela med Dig av?

Var lyxigt generös utan att det kostar Dig något! Ge bort ett presentkort på mat, dryck eller andra varor!

Du har även chansen att vinna 500kr varje söndag i form av presentkort!

Tryck på knappen nedan och registrera er. Jag får 5 kronor för varje NY medlem (alltså en per ipnummer). Jag ser inte ditt namn eller  var du bor. Gör samma sak du vet ja!

Lycka till!

 



  • Hör som en kratta

    Hemma från sjukhuset, dottern och dataaffären. På hörcentralen fick jag göra ett hörselprov och man kan väl säga att jag är ju långt ifrån normalt hörande iallafall. När 20 är normalt så ligger jag mellan 40-70 på en skala. Det kanske inte säger er så mycket men det är inte bra. Min hörapparat har jag haft sen jag fick den runt -92-93 nånstans och idag finns det mycket bättre. Jag skulle till Öron Näsa Hals den 26/11 men fick idag en mycket tidigare tid nämligen på torsdag redan, snabbt går det när audionomer från götet är inblandade minsann! Jag ska antagligen få nya apparater och i båda öronen. Jag som är så van vid min apparat och att det bara kommer ljud från höger öra, jag kommer ju bli ett nervvrak när jag nu kommer höra alla ljud överallt ifrån.
    Efter det sjukhusbesöket som inte alls tog så lång tid som jag trodde gick jag hem till dottern som inte bor så långt från sjukhuset. Jag skulle vara tillbaka efter en timme på nästa besök. Yrvaket öppnade min dotter dörren i pyjamasbyxor som hon gjorde i syslöjden i högstadiet. Nalle Puh som bebis eller vad det är. Något förkorta men visst väldigt sköna. Satt där en stund, hon gjorde sig iordning för skolan och sen gick jag tillbaka till sjukhuset. Hade fått en akuttid till vårdcentralen. Akut enligt mig är något som ska gå fort. Jo eller hur. 11.40 skulle jag vara där, 12.20 kom jag in! Jag satt först i en stol men sen la jag mig på britsen och hade nästan somnat när läkaren kom in. Jag tog av mig byxorna och visade alla utslag jag hade överallt, fick recept på fet kräm och nåt för klådan. Sen ringde jag dataaffären som jag hade lämnat in min mobil hos som i sin tur skickade den till götet för upplåsning. Den hade kommit i fredags men ägaren var inte där då och kunde inte ringa mig. Jag skulle hämta den och jag testade. Sen upptäckte jag att det stod inte på svenska utan engelska. Killen som tog emot mig hade en likadan och gick in för att kolla hur man ändrade språk. Nehe svenska fanns inte med så dom skulle installera det åt mig från en skiva. Suck, jag skulle komma tillbaka när dom ringde mig under dagen. Inte ska något gå lättvindigt här i livet.

     


    Sjukhuset x 2

    Godmorgon

    Inatt sov Mia här för att hon skulle iväg på arbetsintervju i närheten. Närmare från mig än från henne som bor några mil bort. Alltid lika trevligt att ha henne här. Min vapendragare, min bästa vän.

    Igår ringde jag vårdcentralen så att dom skulle ringa mig för en tid för min klåda och 8.20 ringde dom. Jag har fått en akuttid kl 11.40. Passar ju bra eftersom jag ska vara på Hörcentralen kl 10 och det kan ta lite tid eftersom jag ska prova ut en ny hörapparat + att jag äntligen ska få göra ett hörselprov (kanske om dom hann). Arbetsförmedlingen vill ha det, eller rättare sagt, A-kassan vill ha det för att det är ett arbetshinder att vara hörselskadad och måste anpassa mina arbeten efter min hörsel. Jag vet att jag har fått sämre hörsel sen sist jag gjorde ett sånt prov, det märker jag så vi får se hur många pip jag hör idag.

    Solen är framme lite smått men det är inte så väldigt kallt idag tack och lov. Jag skriver mer när jag varit på sjukhuset.

    Pina i arslet

    Inatt har mina små underbara kattj..eh katter vart en pina i arslet på sin matte. Iza har jagat Nogger genom hela lägenheten. Jag röt till flera gånger. Stängde ute Iza från sovrummet och hade Nogger kvar som slutade med att båda stod på varsin sida av dörren och jamade ikapp. Jag har rätt hala golv överallt och Nogger tar i med sina klor för kung och fosterland för att hänga sig kvar, jag bara väntar på såna där däckskrik från filmer där bilar åker på grus ni vet. Sånt händer bara på film. Imorse hade jag dessutom upptäckt att någon av katterna hade kissat i gästsängen, vet inte vem av dom.

    Jag har fått klåda över hela kroppen. Jag kliar snart ihjäl mig. Ska ringa vårdcentralen imorgon för det här går inte. Jag har rivit mig så pass att det är småsår överallt. Mindre snyggt. Ser ut som en levande nåldyna eller nåt.

    Dottern kommer på middag idag. Det var mest för att hon inte har någon fungerande dator hemma som hon kommer hit men det gör inget för det är alltid lika kul när hon kommer på besök.
    Vad ska ni hitta på idag?

    Ja varför inte

    Jag gillar folk som vågar bjuda på sig själv och den här killen har verkligen lyckats

    Beyoncé - Single Ladies


    Avgjord

    Så är årets Blog Awards 2009 avgjord. En av mina favoriter fick pris som årets veteran. Grattis Stina-Lee!

    Resten finns HÄR

    Inte ett dugg avis

    Idag är det den årliga Blog Awardsgalan på Café Opera som Veckorevyn anordnar. Min biljett dit har nog slarvats bort av posten. Självklart ska jag ha en biljett med mina 20-50 besökare varje dag. Det tycker jag absolut. Men det gör ingenting, ärligt. Det rör mig inte i ryggen. Jag sitter hellre hemma och tittar på Körslaget, äter godis och dricker hallonsoda. Champagne är inte ens gott och jag skulle inte passa in. Jag skulle bli synad i sömmarna och sen få en försiktig beställning på ytterligare en flaska champagne av nån av tjejerna i tron om att jag är nån ur serveringsteamet eller säga nåt i stil med: "Gaygalan har redan varit, du är lite sent ute bruden". Men ska jag vara ärlig så finns det inte så många som jag skulle skrika ÄNTLIGEN över att få träffa. En av dom nominerade som jag följer är hemma och nybliven mamma. Egoina är såklart där, hon som säkert har fått någon att gå och köpa McDonaldsmat istället för den exklusiva maten som bjuds, det hade ju i och för sig vart en fröjd att se henne i värsta balklänningen ätandes en hamburgare utan underbrödet (ta detta med en nypa salt). Men som sagt. Jag skulle inte passa in i varken klädsel eller stil och jag sitter faktiskt hellre hemma men lycka till alla, må bäste man/kvinna vinna!

     


    Iza och Nogger by night

    När jag köpte Nogger så tänkte jag bara "ååh en lekkompis till Iza så hon slapp ha så tråkigt". Då hade jag inte räknat med att dom även skulle leka när alla lampor var släckta och jag låg och sov. Det skiter dom fullständigt i. Inatt har jag fått tassar i nyllet, magen, blivit tuggad av Nogger på mina fingrar, tår medan Iza hejade på typ. Den lilla flyger rätt ljudlöst medan Iza då har lagt på sig nåt kilo eller två sen hon kastrerades så henne hör både jag och grannen under säkert. Nogger springer först och efter kommer Iza med en mage som ser ut att dansa fram och tillbaka. Nogger är liten så hon kan ta sig under badkaret och utanför står Iza och får snällt vänta tills Nogger kommer fram igen. Ut kommer Nogger, efter springer Iza, under sängen, på sängen, under igen och nu har jag två Tarzan på träribborna på madrassen. Jag röt till att jag säljer dom till kinakrogen om dom inte skärper sig. Dom stannade upp, tittade på mig och fortsatte suck. Jag skulle kanske ha köpt en vandrande pinne istället eller vad säger ni?

    Här hämtar dom båda andan men kort efter var det dags igen


    Jävla Försäkringskassan

    Ja ingen har väl undgått hur Försäkringskassan inte hinner med alla ärenden och folk får vänta på pengar månad efter månad. Igår fick jag lösenord och skit till Internetkassan för att lägga in mina dagar den vägen eftersom det blev fel när dom skickade ut kassakorten. Jag går in och läser med rött. "Uppgift saknas för närvarande. Du uppbär aktivitetsstöd / har uppburit aktivitetsstöd och kassan måste invänta svar från Försäkringskassan innan uppgift om Aktuell dagpenning kan lämnas." Då har dom alltså inte rapporterat till Akassan detta. Jag slutade där för sjutton den 25 september och kassan har FORTFARANDE inte fått in det. Jävla nötter! Jag ringde till Akassan och fick prata med en snacksalig dam som skulle maila dom och det går iväg över natten (?)så jag hinner alltså inte få pengar nästa vecka som jag hade hoppats på när jag gick in via Internetkassan istället. Försäkringskassan kan ju räkna med att dom inte kommer få medalj detta året iallafall, möjligtvis får dom en inbjudan till årets höjdarkväll för IDIOTER!

    Dagens middag (igår)

    När jag skulle göra lunch igår så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Makaroner och en köttbit. Den köttbiten var verkligen välstekt vill jag lova. Jag trodde att jag hade sänkt värmen på den och satte mig framför datorn. 2 minuter senare var den nästintill en kolbit. (plattan stod på 6) Vattnet till makaronerna hade jag glömt att salta så det var näst intill oätligt. Jag åt lite men ville inte ha mer sen. Vid 18 var jag jättehungrig så då gick jag ut i köket och mixade ihop lite saker. Jag hade några stackars potatisar som jag kokade. Tog fram mjölk ur kylen som var en dag gammal men va sjutton, mos mina damer och herrar, mos! Tog fram påsen med ärtor ur frysen och hällde upp några sketna i en skål med varmt vatten. Lät dom tina upp iallafall halvvägs. Orkade inte vänta, lite motstånd måste man ju ha. Slängde in ett sketet baconpaket i micron för att tina upp samtidigt som jag tog fram resten av crabsticksen ur frysen. Dom var stelfrusna men jag delade dom jävlarna och stekte dom samtidigt med baconen (nej det är inte ett finskt efternamn). Gjorde moset med smör och salt (glömde inte saltet den här gången), skrämde slag på katterna då jag satte på elvispen som jag tog med mig när jag flyttade hemifrån -88 , funkar fortfarande finfint fast jag bara kan använda en vispmojäng numera. Det andra hålet har blivit för stort eller va det nu är för fel på skiten. Jaa, mat blev det, gott blev det och det ser la inte riktigt lika äckligt ut som gourmémiddagen häromdagen eller? Sketgott!
    Ska ni göra denna utmärkta rätt så se till att ni har tinat upp crabsticksen ordentligt för dom här va frusna i mitten!

    Om ni undrar så har jag faktiskt andra tallrikar än dom här men dom här är rätt djupa och jag var hungrig så oja er inte om att det ser mycket ut! Just det, glömde. Det ska vara ketshup till också. Glöm för allt i världen inte det.


    Äntligen

    Igår när jag hade sovit en stund. I sängen brevid låg Iza och när Nogger märkte att vi började vakna till så hoppade hon också upp. Jag väntade med andan i halsen för att jag trodde att det snart skulle bli bråk men döm om min förvåning när båda började tvätta sig och sen gjorde Iza nåt som jag inte trodde jag skulle få se. Hon började även tvätta Noggers tassar och hennes ansikte. Jag satt där som en fågelholk och när jag väl fått videofunktionen på mobilen så hade hon slutat. Men det är ju helt underbart. Dom har lekt en hel del idag. Jag hoppas att det bara är på skoj men jag har läst lite och det är en viss skillnad på lek och bråk så jag får hålla koll på skillnaderna. Ingen av dom har fräst eller jamat när dom har hållit på sådär så det är nog lek då förhoppningsvis.

    Eftersom A-kassan skickade fel veckokassakort och jag inte upptäckte det förrän i söndags när jag skulle skicka in dom så dröjer mina pengar YTTERLIGARE en vecka, alltså en vecka till suck. Jag ringde och bad om att få ett nytt lösenord till Internetkassan så jag slipper dom där jävla korten igen. Idag fick jag det och det var ju hur smidigt som helst att fylla i det på nätet men jag tror inte att jag hinner få dom nästa torsdag ändå tyvärr. Jag litade ju på att vecka och datum var rätt på korten när jag fick dom. Tyvärr. Så nu får jag leva på 450kr till nästnästa torsdag. Kul...eller inte.

    17 år och 2barnsfarsa

     

     

    Markus är 17 år (snart 18) och är tillsammans med Sophia som är lika gammal. De kunde ha varit som vilket tonårspar som helst men så är inte fallet.
    5 månader efter att de hade blivit tillsammans så blev Sophia gravid. Det var långt ifrån planerat och en chock för dem båda såklart. Markus var nyss fyllda 16 år och när det visade sig att det var försent att göra abort, ja då var det inte så mycket att göra åt det.
    Både Markus och Sophias föräldrar blev chockade men ställde upp till 100 % och är idag både glada och stolta mor och farföräldrar. 11 månader efter att lille Elliot blev till fick Markus veta att han återigen skulle bli pappa. Den här gången hade de gjort allt för att förhindra att det skulle ske igen, Sophia hade P-stav men en ynka 0.01 %:s osäkerhet gjorde att det återigen var dags att ställa in sig på att bli föräldrar. I Oktober 2008 föddes Wilma.
    Han är ingen festprisse så han känner inte att han har blivit "snuvad" på sin tonårstid, han skulle aldrig vilja byta bort det liv han har idag. Fotboll är ett av hans största intresse efter sina barn och spelar själv. Inga problem.

    Barnen Elliot fyller 2 år 10 December och lilla Wilma fyller sitt första år 30 Oktober.

    Visst blev ni nyfikna och läsa mer om denna unika kille?

    Ung pappa till Elliot och Wilma


    Fotnot. Bild och information har jag själv fått från Markus via mail då denna artikel egentligen skulle hamnat någon annanstans.

    Ett helt fotbollslag är uteslutna ur ligan

    Undrar vad killarna i Creteil Bebel i den franska amatörligan trodde egentligen. Trodde dom att bögarna i fotbollslaget Paris Foot Gay skulle talla dom på ballen? Slänga sig handlöst mot en motståndare så han ramlade bara för att få vara nära en manlig kropp i liggande position? Kanske trodde dom att dom skulle få möta ett lag med röda handväskor och pumps? Listan kan göras lång men nu är Creteil Bebel iallafall helt uteslutna permanent på diskriminerande grunder. Gött! Vill ni läsa hela artikeln så finns den HÄR

    Nogger sover på min arm

    Jag har fortfarande inte fått min nya telefon än men jag var bara tvungen att filma när Nogger sov på min arm och hon spinner så det lät över hela sovrummet typ. Sätt på ljudet rätt högt så hör ni




    Dagens gourmémat

    Eftersom restaurangpriserna inte håller min budget så lagade jag nåt eget. Det var gott trots att det ser ut som om nåt katterna har fått upp. Jag slängde ihop lite. Kokade ris, skar av svålarna på fläsket som blev över från igår. Skar sönder dom med en jävligt slö kniv dock inte smörkniv. Tärnade crabsticks, la några sketna små fula ärtor i blöt, gjorde samma sak med några stackars broccolibuketter eller va sjutton det nu heter. La ärtorna och broccolin i ett durkslag så vattnet försvann. Stekte hela skiten även riset, hällde över en förbannat massa curry så det skulle smaka nåt annat än ingenting. För att få den bajsbruna färgen tar man soja, det som sätter färg men ingen smak. Har ni en stekpanna som allt fastnar i så kan ni ta en skvätt vatten. Rör ihop skiten och servera. Drick vad ni vill till, själv drack jag cola direkt ur flaskan och det gick skitbra. Smaklig måltid.

    Ps. Använd vilket underlägg ni vill, själv hade jag ett skrivbordsunderlägg med hela jävla världen på, går även bra med enbart Norge om ni hellre vill ha det


    Inte lätt att hålla reda på alla namnen i visorna

    När jag hade hängt upp tvätten så gick jag och lade mig några timmar. Vaknade av alarmet, "bara" 3 minuter försent den här gången. Gick ner för att hämta tvätten och möttes av en granntant som trodde hon skulle tvätta efter mig. Vi tittade på tavlan och nej det var ju på torsdag, katastrof för då skulle hon på sjukgymnastik. Jag tittar på andra tavlan och sa att det fanns två tider imorgon. Men nej ena maskiner tar ju flera timmar! Jag visade henne knappen "kort program" och hon satte upp tiden direkt på morgonen.

    Jag: -Glöm inte imorgon klockan 7 nu då.
    Grannen: -Jag kan ju titta på namnet på almanackan, det brukar jag komma ihåg.
    Vi tittar på almanackan bakom oss och såg att det är Stellan imorgon.
    Jag: -Vad bra nu kommer du ihåg Stellan då klockan 7 imorgon.
    Grannen: - Ja det ska jag absolut göra.
    Hon började sjunga med hög stämma..
    -STELLAN VAR EN STALLEDRÄNG
    Jag tittade på henne, log och gick. Hoppas hon inte relaterar till Staffan nu och tror att hon inte ska tvätta förrän den 26 december.


    Sömn tack

    Jag gick och lade mig runt 00.00 inatt, låg och läste en stund och somnade bums. Vaknade med ett ryck kl 3.30 av att en människa med en hel del alkohol i kroppen ringer. Jag förklarade att jag var tvungen att sova för att jag skulle upp och tvätta klockan 7. Vi lade på, jag gick på toa och sen till sängen igen. Jag hade ställt klockan på 6.30 för att i lugn och ro göra det jag brukar göra på morgonen. 7.12 vaknar jag återigen med ett ryck av att mobilen ringer. Alarmet! Jag hade sovit i 42 minuter utan att ens höra den spela. Det var bara att hasta ner i min underbara morgonfrilla och hoppas på att ingen av tanterna i huset hade tvättstugan samtidigt för jag ser ut som nåt katten har släpat in just nu. För lite sömn heter det. Jag hade tur, ingen hade den andra tvättstugan nu på morgonen så jag stoppade i tvätten och gick upp. På bordet i vardagsrummet står Nogger och har grävt upp ett fint blomsterarrangemang jag fick av mina föräldrar när jag fyllde 40. Jag fick flashbacks för min förra katt som jag fick avliva i somras gjorde exakt samma sak när jag fyllde 30 men då var det blomsterarrangemanget full med små jordkulor och det var ju naturligtvis skitkul att leka med. Jättekul att ha det över hela lägenheten som hon hade spelat fotboll med.

    Snart ska jag ner till tvättstugan igen och hänga upp sen får jag nog ta och sova några timmar. Mobilen sätter jag på ljudlöst!

    Fis i fejset

    Min dotter var här idag. Jag bjöd på middag (fläsk med löksås) och sen skulle vi plugga. Hon fick förresten VG på provet vi tragglade till i fredags. Duktig tjej. När vi hade ätit så skulle hon gosa med Nogger. Jag hann inte riktigt med att säga ..INTE MAGEN.. när min dotter gosade in sig i Noggers mage som resulterade i att hon släppte en fis rätt i fejset. Dottern höll på att spy för som sagt, Noggers fisar luktar inte senaste parfymen av Axe precis utan istället nåt i stil med Konsums egen från 70talet som stått i ett badrumsskåp sen dess. Nogger verkar ha väldigt känslig mage för så fort man tar i henne så släpper hon sig.
    Jag köpte avmaskningsmedel idag och stoppade i Nogger en halv som tjejen på Apoteket sa att hon skulle ha. Det gick hur bra som helst men när det gäller Iza så får det nog bli narkos för att hon ska få i sig det. Hon ska ha 1 1/2 tablett. Jag gjorde samma procedur med henne som med Nogger men det slutade varje gång med att hon spottade ut den och efter 5 försök gav jag upp. Får försöka imorgon igen.

    Jag har druckit två stora glas med julmust idag och det var verkligen himmelskt!
    Det blir en tidig kväll idag för jag är helt död efter att ha sovit några enstaka timmar inatt och jag ska upp och tvätta klockan 7 imorgon bitti så jag säger godnatt och hoppas att ni sover så gott!

    Nu börjas det

    Jag kunde inte låta bli, dom stod där och stirrade på mig och skrek "Ta mig, ta mig, ta mig". Lite väl tidigt tycker ju jag men eftersom jag är ett stort fan av just detta så kunde jag inte motstå. Nu kommer jag dricka det fram till nästa år tills det är dags för påsken. Det är ju bara SÅ gott!












    Gillar ni också julmust som jag och dricker flera liter varje vecka fram till nästa år?

     

     

     


    Plötsligt så händer det

    Jag har ju hoppats men aldrig trott. Jag har längtat men aldrig för mitt liv hade jag trott att det skulle ske. Hon hörde av sig igår kväll. Tjejen är ingen idiot, hon vill ha mig i sitt liv igen. Jag satt vid datorn i vanlig ordning runt 23 och plötsligt lyser mobilen och jag hade fått ett sms. Jag tar upp den och ser ett nummer jag inte kände igen och läser och det avslutas med namnet på tjejen. Det snurrade i mitt huvud, jag darrade hela jag..jag svarade kort och hon ringde upp. Vi pratade till 3.30 imorse om allt och inget. Plötsligt så händer det när man minst anar det. Livet är underbart ändå.

    Idag ska jag cykla till apoteket och köpa avmaskningsmedel. Får se om det är därför som Nogger är lös i magen. Hela morgonen har Iza sprungit och jagat Nogger, svårt att veta om det är på skoj eller om det är för att Nogger hela tiden äter ur hennes matskål, dricker hennes vatten, kommer under badkaret men inte Iza. Jag och Iza hade en kväll för oss själva igår. Hon låg framför mig vid datorn medan Nogger låg i soffan och sov i några timmar.
    Idag är det måndag och solen skiner. En helt underbar dag alltså.

    Gosigos

    Innan Mia hann vakna till ordentligt hade jag kommit in i sovrummet med en bricka med frukost bestående av kokt ägg, mackor och juice. Nogger höll oss sällskap i sängen och blev dessutom matad med några bitar macka av Mia trots mina förmaningar för att Noggers mage inte är okej än. Sen låg hon mellan oss och njöt och såg ut att ha kommit i paradiset efter att två personer låg och gosade med henne. Medan Mia bäddade och diskade cyklade jag till ICA för att handla tonfisk till risavkoket till Nogger vilket hon tyckte var smaskens, iallafall tonfisken men jag tycker nog att hennes mage är något bättre och fisarna luktar inte fullt så illa längre. Mellan katterna har det också ändrats lite. Iza leker också med leksakerna som ligger framme och fräser inte alls längre och det händer allt som oftast att dom stryker sig mot varandra. Det ska nog bli bra det här tror jag.
    Mia har åkt hem och jag är åter ensam med dom. "Ensam mamma söker" är idag och det får man inte missa. Det är nästan bara det enda jag följer eller tittar på när det gäller tv.

    Besök och tugg i fötter

    Godmorgon. Den kunde ha varit godare om man inte hade vaknat 511 gånger av att nån liten illbatting bestämde sig för att leka "Inte nudda madrass", vilket gick ut på att trampa på sovande människor så mycket som möjligt. Mia kom igår och det var ett kärt återseende och så jävla BRUN hon var människan. Jag hade kunnat äta chokladbollar med hela ansiktet utan att ens komma i närheten av det där bruna hon hade skaffat sig över hela kroppen. Hon tyckte Nogger var alldeles bedårande och tydligen var det ömsesidigt för Mia fick inte ha sina tår i fred i natt eller också var det för att hon tog upp hela andra sidan av sängen. Nogger var överallt och ingenstans men vi kände vart hon var nånstans för hon är dålig i magen och hennes fisar luktar död get eller nåt. Får avmaska henne imorgon eftersom hon vart ute och fångat möss och råttor på förra stället. Hon gav i från sig den doften redan i bilen hem så det är inte min mat den kommer ifrån tack och lov. Ska köpa tonfisk idag och blanda i riset för enbart ris var ingen höjdare. Jag har stängt dörren in till sovrummet för att Mia sover fortfarande och jag vaknar ju i vanlig ordning efter bara några timmar så jag måste gå upp. Väcker henne sen med frukost på sängen.

    Nogger har lagt beslag på Izas bädd vilket inte är populärt

     

    En helt avslappnad och sovande Nogger

     

    Mia pratade med Nogger så hon vägrade glo in i kameran

     

    Kliar i tänderna så Nogger bara måste bita matte i fingrarna


    Nogger och Iza

    Nogger är en väldigt gosig och busig katt. Hon leker utan vidare med Izas leksaker vilket Iza inte är så jätteförtjust i. Iza tittar med klotstora ögon medan Nogger far ut och in i tunneln. Funderar på att köpa en till för det är ju Izas favoritleksak det också och som det ser ut nu så lär hon aldrig få komma intill där. Annars har det övergått från fräs och morr till "klappa till" för Izas del men Nogger har börjat på att bli kaxig och dom turas om att jaga varandra. Inatt sov Nogger hos mig. Antingen brevid mitt huvud eller mellan mina knän så jag har vaknat många gånger inatt och inte vågat röra mig ifall hon skulle hoppa ner. Men hon går duktigt på lådan och gör nästan lika stora högar som Iza. Hoppas att dom nångång ska bli kompisar, det var liksom därför jag köpte Nogger. Det kommer lite bilder på Nogger. Hon är nästan aldrig still och jag har fortfarande inte fått min nya mobil som skickades till Götet så ni får hålla till godo med min gamla och sketna mobilkamera.

     

     

     

     

     

    Nogger ligger på sängen och Iza ligger och vaktar musen


    Som taget ur en skräckfilm

    Idag var jag och min dotter och hämtade en kattunge. En kompis till Iza. Vi skrev ut en vägbeskrivning på hitta.se. Det kommer jag aldrig göra igen för fy sjutton vicken omväg vi tog. Vi körde naturligtvis fel och fick till slut fråga efter vägen. När vi väl kommer rätt så kör vi in i skogen och hittade skylten på stället.

    Vi tittade på varandra och jag min dotter säger:" Mamma, det här är fan som att vara med i en skräckfilm. Hade det varit kväll nu så hade jag banne mig inte kört hit". Runt hela stället så är det högt plåtstaket med en rostig dörr med skylten: "VARNING FÖR HUNDEN". Vi tittade på varann igen och min dotter ville först inte följa med för hon var rädd att det snart skulle komma nån och mörda henne där genom skogen. Vi öppnade iallafall den rostiga dörren och kliver in. Där drog vi efter andan.

    I trädgården ligger det grejer överallt, vi får kliva över den ena hästskiten efter den andra. Vi knackade på varav ingen öppnade. Vi gick runt till baksidan och möter en HÄST! En häst går alltså runt i trädgården helt fritt. Det förklarar ju hästskiten på framsidan. Det var ännu mer grejer i trädgården bakom. Jag ringer numret jag fått och hon i familjen svarade. Jag förklarar att vi va där men ingen öppnade. Hon gick och öppnade och in kliver vi.

    Emot oss kommer det två stora och feta hundar varav den ena hoppar som aldrig förr. Min dotter var livrädd. Det var grejer överallt i hela hallen och denna inpyrda rök. Det var rök i hela köket och där låg då min tilltänkta kattunge + hennes mamma och 4 syskon. Fönstren var spruckna, huset var fallfärdigt och det gick knappt att andas för att det luktade så mycket rök. Jag är rökare själv men fy fan va det stank. Stackars katter säger jag bara och dom hade en son på 11 år som är tvungen att stå ut i detta. Snacka om passiv rökning. Jag räddade iallafall livet på en av katterna. Tack och lov att dom fick vara ute och jaga emellanåt men jag ska köpa avmaskningsmedel och göra detta så fort som möjligt och hela katten luktar inpyrd rök. Hade jag haft råd och större boende så hade jag tagit allihop för dom var enormt söta.
    Det var det värsta jag har sett i hela mitt liv!

    Lite vilse så vi tog en liten paus



    Här är min kattungehona Nogger

     

    Thea, Noggers mamma

     

    Vattenkranen va på och Nogger i mitten med två av sina syskon är fascinerade


    Förhört dotter till prov imorgon

    Idag har jag förhört min dotter från 9-13.30 och sen kom hon tillbaka kl 15.30 och vi pluggade till 20.30. Hon har stort prov i Sjukvård imorgon och det var en hel del men väldigt intressant. Mycket man inte visste men som man kan ta fasta på själv. Vi har tragglat och tragglat och tragglat! Det blev rörigt till slut så vi får se om det är nåt som har fastnat till kl 8 imorgon bitti. Min dotter kan knappt bete sig normalt på kort så man har typ bara såna här kort på henne.

    I början av grillningen

    Jättekoncentrerad

    8 timmar senare är hon jättetrött men kan iallafall fortfarande le


    Ska hämta en kattunge och min bästaste Mia

    Imorgon eftermiddag åker jag och min dotter utanför stan och hämtar en kattunge. Iza ska få en kompis! En liten katthona på 4 månader som ska lyssna till namnet Nogger. Ska bli kul med en liten i hemmet igen och att Iza får nån att leka riktigt mycket med. Hoppas att dom ska trivas ihop bara.

    På lördag kommer den bästaste Mia hit till mig. ÄNTLIGEN! Jag har saknat henne så mycket att det inte finns ord för det. Min underbara bästa vän, min alltiallo, min sötis! Nu har hon kommit hem från Turkiet och har saknat mig så mycket att hon ratar sina polare i hemstaden för att komma och umgås med lilla mig. Ååååh det kommer bli så underbart att få ge henne en varm kram som bara jag kan ge henne. TOKLÄNGTAR! Älskar denna kvinna otroligt mycket. Henne släpper jag aldrig!

    Helt okej

    Visst saknar jag dig men det är helt okej att du inte vill ha mig i ditt liv längre. Jag har för länge sen accepterat det. Det enda som gnager mig lite är ett sms du skrev bara några veckor innan:"Den som inte vill ha dig i sitt liv är en idiot". Ja så du är väl en idiot då ;).  Detta är en ny känsla. Kände igår att det var det enda och även det sista men det är också okej. Säger ödet att det ska vara så här så är det så. Framtiden är vår...men på varsitt håll, för evigt. Jag hoppas att ditt liv är som du vill ha det och att du är lycklig, det är det enda som betyder nåt. Du finns i mitt hjärta från det förflutna och det kan ingen ta ifrån mig. Tack för allt.

    Kolla in Tv4 Nyhetsmorgon imorgon kl 8.19

    Imorgon 8.19 är Kristian Kabelacs 18 år med på nyhetsmorgon. Jag har honom på Facebook så jag vill lyfta fram honom lite.


    KRISTIAN KABELACS är en svensk hjälte. Han blev mobbad för att han är homosexuell men tog fighten mot skolan, och vann. För 2 år sen blev han svensk hjälte och fick en frisörutbildning som pris. Han utsågs även till årets kämpe på Gaygalan 2007. I ett annat program fick han en lägenhet.

    Missa honom alltså inte. 8.19 imorgon bitti på TV4!



    För mycket fritid

    Har man inget att göra kan man lika gärna sitta och glo på webcameran som är uppsatt i sin stad. Så här dött är det i centrum just nu.




    Blind eller bara senil?

    Idag när jag hade vart på ICA och skickat iväg lite grejer på posten så ställde jag cykeln utanför tvättstugan för att boka en ny tid (skulle ha tvättat i torsdags men orkade inte). Jag låste cykeln och gick ner, bokade tvättstuga och skulle låsa upp cykeln. Eh jaha vart var cykelnyckeln nu då? Letade ialla fickor jag hade. Nada nyckel. Gick ner till tvättstugan igen för att glo men nehe ingen där heller. Jag gick in i mangelrummet (som ingen verkar använda) tog av mig tröjan (hade en t-shirt under snuskisar), skakade den, ingen nyckel. Gick upp igen och började rota i rabatten precis utanför dörren ifall den har flugit ur fickan när jag tog upp husnycklarna. Började känna mig lite smått dum som rotade i rabatterna men var ju tvungen! Tittade i kassen jag hade med mig, näe inget. Gick ner igen i tvättstugan och glodde som en tok. Tog även ur headsetet ur örat för att kunna se bättre. Ja ni tror mig inte? Jag ser bättre om jag hör bättre. Så är det. Iallafall när jag gick upp igen så tittade jag återigen i alla fickor och i kassen och vad låg inte i den? Jo cykelnyckeln! Antingen hade den legat där hela tiden och jag inte sett det eller också så hade jag råkat lägga den där efter alla procedurer. Ska nog både skaffa glajjer OCH senilsnöre runt halsen!

    Idétorka?

    Antingen har dom en praktikant på Google eller också är det helt enkelt idétorka. Precis som mig eftersom jag sitter här 1.56 och inte har nåt vettigare att skriva.


    Normalt?

    Idag började jag tänka på en sak som hände för 4 år sen och började skratta för mig själv. Är det normalt? Jag kan inte återberätta det för det är ändå ingen som skulle tycka det var kul eftersom ni själva inte var med. Det var bara jag och en till vid detta tillfälle. Har ni vart med om att ni har tänkt på nåt som hände för länge sen och börjat skratta? Visst har ni det? Ska jag söka hjälp? Jag har ju frikort till den 22 dec så varför inte lixom.

    Blåmärke

    Imorse såg jag nåt blåsvart på min kind i höjd med käkbenet. Tog lite vatten och försökte få bort det men det gick inte och det gjorde ont. Det är blåmärke! Vete sjutton vad jag gjorde i lördags hos Ewa men nåt var det iallafall. Jag trodde inte jag hade minnesluckor men tydligen. Iofs så har jag lätt för att få blåmärke men att jag inte sett det förrän idag liksom. Jag fick även tbx mitt körkort idag av Ewa. Jag hade tappat det mellan sätena i hennes soffa. Jag som trodde jag hade tappat det och kollade runt vad det skulle kosta och skaffa nytt. På mitt körkort har jag långt hår och det var ju några år sen jag hade det så jag var nästan lite glad över att kanske få ett kort där folk slipper titta 2 gånger för att se att det är jag.

    Idag fick jag ett sms av min käre far. Gammelfolket är inte så vana vid att smsa men jag citerar:"Hälsning   från oss på    rhodos   28 grad er          o full sol." Undrar hur lång tid det tog för honom att få ihop det där. Det är nog det andra smset jag fått av honom på ca 3 år eller nåt. Jag skrev tbx:"Hälsning från Sverige, 2 grader och mulet. Snart är vintern här så njut!" Det mår dom nog gott av att en annan sitter här med fårullsmössa och lovikavantar medan han springer därnere i bara badshorts med lejon på.
    Tog ett nytt kort idag. Hur jag än gör så ser jag förjävlig ut så skitsamma.


    Snart blir det sondmatning

    Jag har märkt att jag blir dålig i magen av mycket numera. Igår hade jag knappt ätit en halv kebabrulle förrän det bubblade till i magen och jag fick fort haffa åt mig en tidning, knäppa upp byxorna på vägen och rusa på toa. Jag hann komma till första sidan så var det färdigt. Idag köpte jag liiiite cashewnötter för att jag brukar få ont i magen av dom men tog några för att det är så gott. Jomen visst. Jag tog tre sen haffa jag åt mig Aftonbladet och fick rusa på toa igen. Det är snart ingen idé att jag äter nåt för jag får ändå inte behålla det bakvägen. Sondmatning kanske vore nåt?

    Kan själv!

    Jag har snart bott här i ett år. Förr vintern så höll jag på att frysa ihjäl i den här lägenheten. Fönstren är dåliga och det blåser rätt in. Hyresbolaget har inte råd att byta ut alla fönstren för ALLA är likadana. En del gick tom med mössa inomhus hos mig för att det var så kallt och fick ont i nacken. Jag tror jag har fixat det hela själv. MED SILVERTEJP! Får se om det hjälper. Det visar sig.


    Är det inte det ena så är det det andra

    Jag låg och läste till klockan var runt 2.30 inatt. Somnade sedan på stört men vaknade väl en timme senare av att Iza körde klorna under foten på mig. Jag vrålade nåt jag inte minns och som säkert inte ska upprepas i min blogg heller för den delen. En stund senare vaknade jag igen efter att ha somnat om av att jag fick sendrag i höger vad. Jag skrek högt och Iza ställde sig upp sömndrucket (den lilla markattan hade hunnit somna) och undrade vad jag höll på med. Det gick över och jag somnade återigen. Då fick jag sendrag i vänster vad och skrek lika högt så nu går jag här stapplande som en 90åring. Jag får börja dricka mer vatten för detta går inte. Dom säger att det är vätskebrist och eftersom jag då hade hällt i mig en del alkohol i lördags och drack läsk hela söndagen så hade jag väl ingen vätska kvar. Jag vaknade runt 8 av att dom återigen grävde på andra sidan gatan. Jag som trodde att jag är väldigt hörselskadad när jag sover men tydligen inte.

    Har ni sovit bra? Bättre än mig hoppas jag.

    Nyktert inlägg

    Ja det förra inlägget var ju allt annat än nyktert.

    Det var en kul kväll trots att vi aldrig gick ut. Hur hade vi sett ut när vi kom ner till krogen tror ni? Det ösregnade verkligen och var kallt och vi sparade ju pengar! Men nästa gång blir det utgång har vi redan bestämt här på morgonen. Jag mår iallafall hur bra som helst, inte bakis ett skit trots 1 liter vin, 2 cider och 2 snapsar renat. Ewa hatar att vara med på kort tyvärr men hennes söta hamster hade inget att invända så ni får ta del av henne istället.


    Utgång

    Idag ska jag och Ewa ut på krogen. Ska hem till henne först och förfesta lite och prata massa bajs från förr.
    När man bor i en by som jag så behöver man inte vara så uppklädd..som synes. 

    Jag säger som Egoina: Sitt inte uppe och vänta!'
    Ha en underbar lördag alla.

    Mjukstartar med en cider

     

    Glad över att det regnar ute och jag ska GÅ...


    Hawawaii here I come

    Imorgon ska jag spela på Lotto med Joker. 143 miljoner i potten och alla dom är mina. Mia ska inte packa upp när hon kommer hem för vi sticker till Hawawaii direkt. Dricka paraplydrinkar (om hon inte spyr på dom eftersom hon nu är i Turkiet), ligga i sanden och pilla varann i....naveln och så. Mysigt så. Kanske ska hyra en egen ö och ta med oss snygga flator dit som kan serva oss med allt vi vill ha. Det vore ju helt underbart om man vann. Jag skulle göra min familj ekonomisk oberoende för några år. Ge vänner som jag vet behöver det, hjälporganisationer, forskningar och sen skulle jag ta med min dotter och hennes pojkvän för att köpa nya bilar till dom så dom slipper låna min styvmors Fiesta som gnisslar bara man tittar på den. Låta nån få rita mitt hus exakt som jag vill ha det och sen anlita folk till att bygga det. Jag skulle ta med mina vänner på en jorden runtresa, ja dom som står mig nära iallafall, typ Mia, Carro och Nina. Karin får följa med för att hålla igång oss. Hade man inte sina drömmar och fantasier så hade livet varit otroligt tråkigt. Folk vinner varje dag så varför skulle det inte vara min tur den här gången?

    Vad skulle DU göra om du vann?

    Något efter

    Jag har haft min gamla mobil i snart två år och i lika många år har jag förbannat den idiotiska funktionen när det gäller att hitta tagna kort. Jag har letat och letat för att hitta till rätt foto. Idag av någon anledning såg jag att det gick att sortera efter namn, datum, storlek och format. Jag hade det på namn men jag ändrade det till datum och vips så hade jag det senaste tagna kortet först. Hm, nån som kan varsko Mensa att jag kommer?

    Dom på företaget 3 kan stoppa upp nåt därbak!

    Jag är så arg, så förbannad så jag vet inte vad jag gör snart. Imorse ringde jag 3 och frågade lite om hur jag skulle göra när jag skulle köpa en mobil nu då som är låst till 3. Inga problem sa killen i luren, bara du har kvitto så hjälper vi dig om du ringer oss. Skitbra tänkte jag. Jag träffade killen som jag köpte mobilen av och gick hem för att ringa 3. Tvärtstopp! Nehe då kunde dom inte låsa upp eftersom jag inte var kund hos dom utan det var han som köpte mobilen göra..vad sjutton han köpte den ju med kontantkort! Näe för då kan dom inte debitera mig på nåt sätt. Jag ringde upp igen för att se om nån annan kunde ge mig bättre service. Då säger människan i luren att man kan gå in till en 3butik..vi HAR ingen 3butik här! Jag fick prata med nån annan näe då var det BARA dom på 3 som kunde hjälpa mig om jag ringde. Jag ringde en 4e gång och..ja herregud, dom rekommenderade mig att gå till nån annan butik istället som låser upp mobiler, höra med kompisar om dom visste nåt ställe istan eller om jag kunde googla lite för det skulle vara likadant som att 3 skulle låsa upp. Vicka miffon! Har dom inga informationsmöten alls innan dom anställer folk?

    Så nu sitter jag här, med en mobil som är låst till 3 men som jag vill ha upplåst! Nån som vet ett seriöst företag på nätet som man kan få hjälp av? Jag vill verkligen ha igång min nya mobil!

    UPPDATERING!
    Jag har nu gått in till den lokala databutiken som skickar iväg mobilen till Göteborg och jag får den om ca 1 vecka, lite dyrare dock men jag orkar verkligen inte kämpa mer med den telefonen så nu får det bli så. Jag får inte en bättre mobil. Så välvårdad och inplastad som grejerna var kan man tro att jag fått en helt ny. Inte en skråma på den. Så nu kan ni sluta att fundera åt mig om ni nu gjort det ;)

    Uppe före tuppen

    Godmorgon! Jag brukar inte använda "riktig" grädde i min mat men jag hade kvar det från i söndags då jag var tvungen att ha det till min dajmtårta. Jag hade i det i min mat igår, kan säga så här, att vakna klockan 5.45 av världens sura uppstötningar så tårna krullar sig är ingen hit! Upp fort som sjutton för att ta en Samarin och sen kunde jag inte somna om. Jag satt framför datorn, kollade runt lite och tänkte att jag nog skulle vara vaken till kl 8 då jag var tvungen att ringa IBD-mottagningen pga ett papper jag fått i veckan som jag inte riktigt förstod. Dom har bara telefontid mellan 8-9. Åh käre värld vilken snacksalig människa. Hon lever nog ensam som jag och har inte fått prata sen igår eftermiddag eller nåt för det bara rann ur henne eller också får hon betalt för varje bokstav hon säger, ingen aning. Jag ska iallafall åka ner till labb och ta prover. Samma prover som jag tog i våras men den här mottagningen har inga uppgifter på det så då får jag snällt åka och ta dom igen.

    Idag är det underbart fint väder ute men kallt. Folk skrapar rutor och förbannar sig samtidigt att dom inte tog på sig vantar det ska nog jag ta på mig för idag är det fullt upp. Färga håret, (här behövs inga bomullsvantar) ja precis, jag skrev ju det i det HÄR inlägget att man måste göra det ganska ofta med den färgen. Iofs så klippte jag mig igår och jaaa det behövs färgas igen om man säger så! Jag ska till banken och hämta ut pengar till mobilen, möta upp ägaren till crosstrainern och ge henne pengarna (ska nog begära pengar till en cider för besväret). Jag ska till systemet för att inhandla nåt drickbart och sen är det bara att slappa!

    ÄNTLIGEN!

    Jag har svarat på inte mindre än 10 annonser om en Nokia 5800 och EN har svarat och vet ni vad? Han är från samma stad som mig! Visste väl att man kunde lita på folket här. Gulle dig. Imorgon ska vi ses på stan (byn) och byta mobil mot pengar. Enda kruxet är att den är låst till 3 och jag har comviq men det går tydligen att få nån kod från 3 för en summa pengar. Får kontakta dom får vi se. Fattar ni eller? Jag ska få en bättre begagnad mobil! Inga mer fartränder på korten och heller inte skitdåliga videosar (det uttrycket var fint).

    Ni som inte har en aning om vad det är för mobil jag pratar om så är det en sån här.

    På lördag ska jag och en kompis ut på krogen. Det är jag verkligen inte bortskämd med. Vi ska ta oss nåt att dricka och bara sitta och tjöta. Ingen av oss har speciellt bra med pengar men kanske jag sätter på mig knappen som Iza hade brevid sig när hon fyllde år. "Jag fyller år, bjud mig på en öl".. sen tänkte jag skriva dit "obs, min polare är också törstig". Vi får la se. Det blir nog hur kul som helst iallafall.

     

    Jag har ju haft en crosstrainer som jag lånade för snart ett år sen av min styvmors syster. Hon skulle sälja den för ett år sen och jag fick prova på för att se om jag ville köpa den. Eh, ja näe, den blev såld idag men jag var inte köparen. Men gött att den försvann från vardagsrummet iallafall.


    Hur svårt kan det vara?

    Som jag har skrivit förut så önskade jag mig pengar på min födelsedag för att jag skulle införskaffa mig en mobil. Inte en ny för det har jag inte råd med men en bättre begagnad. Jag har sen en tid tbx suttit och trånat efter en Nokia 5800, en touchmobil! Nu när jag har fått pengar och det finns massor med såna här ute på Blocket så svarar inte folket på mina mail! Är det för att jag frågar om dom går med på Internetgiro? Det är ju för bådas säkerhet. Jag har ingen lust att bli lurad. Jag tänker då rakt inte skicka mina födelsedagspengar till nån idiot som behåller min tilltänkta mobil också. Dom kan väl bara skicka tbx ett mail med ett stort NEJ i eller nåt? Jag mailar lixom inte nån som satte ut annonsen i Juni eller nåt utan så fort det kommer ut en sån (och det är flera varje dag) så mailar jag men icke ett svar. Jag kan bara köpa dom som kostar högst 2000kr och den ska inte vara låst till nåt och inte en repa så långt ögat når. Dom här mobilerna är inte gamla, högst ett par månader bara. En del säljer dom efter nån vecka. JAG BEHÖVER MIN MOBIL!