Kallaste vintern på 50 år

"Kylan har varit extrem. En del orter har haft den kallaste vintern på 50 år. Till och med i storstäderna har snön vräkt ned.

Gävle och Linköping har inte haft så kalla temperaturer sedan 1966. I södra och mellersta Sverige får man gå tillbaka till 1987 för att uppleva en lika kall vinter som årets.

– Det har varit betydligt kallare än normalt i södra och mellersta Sverige, säger Johan Groth, meteorolog vid vädertjänsten Storm."

Läs mer HÄR




Alla kan ju inte ha undgått att det faktiskt är väldigt kallt och att snön ligger kvar sen den första dan den kom strax före jul. Det var länge sen som snön faktiskt ligger kvar, annars brukar det vara slask och grått ute. Men nu går tidningarna ut med att i en del orter är det kallare i år än på många många år. Men jag kan inte sluta att tänka på, står det inte så VARJE år? Det innebär ju att vi faktiskt går mot kallare och kallare tider? Jag minns ett år, tror det var 1993 eller -94, då hade vi -33 här vid Vänern. Då var det kallt som sjutton och jag vill minnas att skolorna hade stängt någon dag. Är inte helt säker.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback