Den som inte vart sjukskriven/arbetslös har inte sett verkligheten

Jag såg för en gång skull "Uppdrag granskning" eftersom det skulle handla om Marie-Louise, kvinnan som tog sitt liv för att bägaren hade runnit över då droppen var ett brev från Försäkringskassan där det stod att hon var fullt arbetsför. Hon var också ett ärende för Försäkringskassan i en annan stad där det skulle bedömas om hon skulle bli förtidspensionerad eller inte, det var ett beslut som inte var fattat. Under tiden fick hon alltså brevet från en annan stad där det stod att hon skulle ut i arbetslivet igen. Hon hade kämpat med sina skador i nacke, rygg och leder länge och verkligen försökt att jobba men kroppen har en gräns, när den gränsen är nådd så funkar inte kroppen längre och man får ge upp. Hur man kan skicka ett sånt papper från en stad och en väntan på förtidspensionering från en annan är över mitt förstånd.

Gunnar Axén som är ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott var med i inslaget och blev intervjuad av Janne Josefsson. Han skyllde både på Försäkringskassan och på media, media hade blåst upp detta, oroat folk i onödan. Helt otroligt fegt, det är ju inte Försäkringskassan som har satt reglerna, och media har upplyst om hur det ligger till. Utan dom så hade folk fortfarande gått omkring helt ovetandes om att det är fel, åt helvete fel. Den som aldrig varit sjukskriven, har arbetshinder eller arbetslös vet inte hur verkligheten ser ut. Jag har själv 3 arbetshinder men blev utförsäkrad i mars förra året, tack och lov ska jag väl säga för jag vill inte ha något med Försäkringskassan att göra. Jag får söka jobb som jag orkar med, som min kropp klarar av helt enkelt. Det är inte lätt då det är många hinder som gör att jag inte kan ta ett jobb. "Krav på egen bil, erfarenhet eller utbildning". Att ta jobb som bara har provisionslön eller bara är deltid har jag inte råd med och man får inte stämpla upp längre, tar jag ett deltidsjobb så får jag inte stämpla alls. Dom vill att man antingen ska ha ett heltidsjobb eller vara arbetslös. Det är så förbannat sjukt!
Jag har sökt massor med jobb trots att jag vet att jag inte får det för att jag inte har den utbildningen och för att jag ingen egen bil har. Det har blivit nej överallt. Eftersom jag var halvt sjukskriven när jag blev varslad 2008 så får jag inte ens full ersättning från A-kassan. Nu har det sänkts till 70% av den ursprungliga lönen och då ännu lägre eftersom jag var sjukskriven. Man mår inte bra, när stämpelpengarna kommer känner man ingen glädje för jag vet att jag aldrig kan göra annat än betala räkningarna eller köpa den billigaste maten. Jag kan aldrig unna mig något. Det svider i kassan bara jag köper nåt lite godare. Jag har fått ringa återbud till sjukhusbesök för att jag inte har råd att gå dit. Detta är fruktansvärt frustrerande. Sverige har blivit ett skitland när det gäller sjukskrivningar och a-kasseersättningar.
Sparka inte på dom som redan ligger. Jag tror tyvärr inte att Marie-Louise kommer vara ensam om att avsluta sitt liv. Man orkar inte hur länge som helst. Detta är inget liv, det är en överlevnad.

Vad jag syftar på är det HÄR






Kommentarer
Postat av: Jonna

sv: tack vad snällt ^^

2010-01-17 @ 16:30:19
URL: http://jonnalund.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Ja, man mår illa!!!

Nu ger jag upp! vill du hjälpa mig med designen?

2010-01-17 @ 17:31:06
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Emmelist

jo jag vet att jag är dålig på att läsa inlägg ibland. men jag hinner fan inte läsa allas inlägg då det är en del som kommenterar. men jag ska bättra mig, det lovar jag :)



gillar inte ditt avslut av detta inlägg... känns väldigt deprimerande. Jag förstår att det måste kännas kämpigt, men att ta livet av sig, som hon gjorde är ingen utväg.

2010-01-17 @ 18:06:49
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Linda

Imorgon är det dags för mig att ha möte med piss-f-kassan uppe på psyk....

Jag ser inte fram emot detta alls. Jag vet att jag blir utfrsäkrad i september. Det kan ju verka som lång tid. För mig är 8 månader samma som en kvart i detta läget.

Överlevnad va ett väldigt bra ordval.

2010-01-17 @ 19:32:34
URL: http://www.metrobloggen.se/psykfall
Postat av: Anonym

ja jag vet att min kusin har haft många tvister med dom där jävlarna iaf... å då har man verkligen känt att dom sparkar verkligen på dom som redan ligger ned.

2010-01-17 @ 21:29:17
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Intresserad av nytt arbete?

Få bättre hälsa på köpet!

2010-02-04 @ 14:36:18
URL: http://welfarekyani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback