Tryggt med en undersköterska i familjen

Igår tog min dotter examen, idag är det första dagen som färdig undersköterska alltså. Idag ska vi fira henne lite. Det är lite hemligt för både er och henne. Jag vet att hon läser min blogg i smyg så ni får veta mer när jag är hemma från det okej? Bra!

Hon kommer vara arbetslös i 3 veckor sen går hon på och ska jobba på LSS= Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade hela sommaren. Hon har ju jobbat där ganska mycket sedan i november och stormtrivs med det. Jag tror inte att hon kommer få problem att få jobb efter det heller om jag ska vara ärlig.

Jag är så stolt över min dotter ska ni veta. Hela grundskolan och gymnasiet har hon i stort sett varit skoltrött. På alla utvecklingssamtal jag varit på har det låtit ungefär så här varje gång: "Emelie är ju jättesnäll, trevlig och söt MEN hon pratar lite för mycket". Betygen har inte varit dom bästa och hon hoppade av gymnasiet när det var 4 månader kvar så det blev aldrig någon studenten för henne. Det känns surt idag för henne förstås men hon har tagit revansch med bravur! Hon har alltid tyckt illa om sjukhus, vägrat äta på samma tallrikar och ätit med bestick på sjukhus för att hon tyckt att det är äckligt pga att det är sjuka som har ätit på och med dessa, diskmaskin vet jag inte om hon tror att sjukhus inte har.

Hon har sagt att skulle hon vara tvungen att ligga på sjukhus så skulle jag komma med både mat och porslin hemifrån. Ett år senare säger hon att hon tänker läsa till undersköterska. Jag var väldigt skeptisk till det men lät henne prova på det och hon har gjort väldigt bra ifrån sig och älskat varenda praktikvecka hon varit ute på. Hon har matat människor som har dregglat och samtidigt ätit med dom. Bara det är stort för att vara hon.

Nu är hon alltså färdig, har en utbildning och kämpat sig igenom 1 1/2 år och kan verkligen vara stolt över sig själv! Därför ska hon få ett litet firande för detta ikväll bara för att visa henne att hon gjort ett jättejobb och utvecklats. Mamma är stolt så stolt!





Kommentarer
Postat av: annika M_Gräddnos

Grattis till din dotter!

Det behövs verkligen utbildade uskor till vård/omsorg.

Känner igen utvecklingssamtalen hos mina barn..Jättetrevliga,snälla MEN pratar lite för mycket!:)

Fattar inte alls vem de kan ha fått det ifrån alls, jag som är så tyst och försynt??



Ha en trevlig dag!

Majan

2010-06-10 @ 12:09:02
URL: http://lillamymajan.bloggplatsen.se
Postat av: Frogprincess

STORT GRATTIS till henne!

Hon förtjänar de tre lediga veckorna efter en sådan prestation som hon har gjort.

Önskar henne allt gott och är full av beundran inför hennes yrkesval. Hon behövs. Och pratar hon mycket? Bättre det än bli vårdad av någon som inte säger ett ord.

2010-06-10 @ 12:21:20
URL: http://frogprincess2.blogspot.com
Postat av: Frogprincess

Svar: Pucko mår utmärkt efter kastreringen. Hade aldrig behövt vara hemma och vakta honom (och då hade väl förmodligen aldrig toalettincidenten hänt heller...).

Han börjar lugna sig lite. Fortfarande sjövild, men han ska få börja gå ut på egen tass i helgen och då får han väl mer att tänka på än hemmets fyra väggar. Då tror vi på att han blir en annan katt. Lugnare...

2010-06-10 @ 12:32:18
URL: http://frogprincess2.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback