Dag 1 - Om mig

Ska försöka sammanfatta mitt liv och mig ganska kort, det är ju inte så lätt när det hänt en del på 41 år men jag försöker.

Jag föddes 30 september 1969 på Lidköpings BB. Jag fick ligga i kuvös i en månad för att jag var en månad för tidigt född. Pappa tyckte mest jag såg ut som ett skrynkligt russin om nu russin kan vara annat än skrynkliga vill säga.

Jag har en 2 år äldre syster som alltid sett till mitt eget bästa och säkert tyckt att hon skulle vara som en mamma för mig då vår egen gick bort -76 i en sjukdom som vi inte riktigt kan fastställa, ovanlig var den i alla fall. Hon hade börjat på att sy en klänning som jag skulle ha första dagen i första klass då hon blev jättedålig och fick åka in akut till sjukhuset. Jag var 6 år, skulle fylla 7 när pappa den 20 augusti -76 kom upp för trapporna utifrån till vår sommarstuga där jag och syrran satt och tittade på sommarmorgon.

Jag såg att han grät men jag förstod inte så mycket. Jag har minnesbilden framför mig helt klar och han gick in, stängde av teven, satte sig mellan oss i soffan och berättade då att mamma hade farit till himlen, blivit en ängel. Syrran som var 9 år förstod och blev helt förstörd medan jag inte fattade ett jota. Min klänning då? Min klänning som jag väntade på att få visa upp för alla mina nya klasskompisar som jag inte hade haft med mig från lekis. Klänningen tog mormor hand om så jag fick ha den. På den tiden var det inte vanligt att papporna var med i skolan, medan alla andra hade sin mamma i handen på första dagen hade jag min pappa. Jag blev retad för det men min fröken ställde sig en dag och berättade alltihop för alla och då slutade dom.

Min mamma fick bli 31 år så jag har överlevt henne med 10 år. Min vackra mamma som jag tyvärr inte minns så mycket av men att ha deras bröllopsfoto i mitt sovrum var en självklarhet och det har jag haft ända sen jag flyttade hemifrån. Min mamma kan ingen ersätta, hon är en del av mig, en del av min dotter och tack vare henne finns jag. Året efter träffade min pappa sin nuvarande fru som faktiskt varit rättvis mot mig och min syster och hennes egen son som är ett år yngre än mig.

När jag gick i skolan var jag inget geni, jag var intresserad av svenska och att skriva uppsatser var det bästa jag visste. Det är nog därför jag gillar att blogga, skriva överhuvudtaget. Jag gillade inte skolan egentligen, jag skolkade mycket men gick ut med så pass bra betyg ändå att jag kom in på gymnasiet. Konsumtion hette det som inte ens finns kvar idag. Jag tog studenten trots att jag sällan var där heller. Jag kom kanske i som andra skulle säga, dåligt sällskap men det är inget jag ångrar idag. Jag och en kompis hängde med folk som var dubbelt så gamla som oss, vi drack en hel del och umgicks med vad folk idag skulle säga: A-lagare. Det är därför tror jag som jag inte har några fördomar mot a-lagare eller folk som sticker ut. Alla är vi människor. Vi drack inte bara på helger utan även på vardagar, full på stan en tisdag tex var inget ovanligt och alkohol fick man alltid tag på då vi umgicks med folk som hade åldern inne. Då var vi 16år. Utan våra föräldrars vetskap tog vi tåget ner till Göteborg och tatuerade oss. Jag var väl en ganska besvärlig tonåring, gjorde som jag själv ville. Innan tonåren och i början hade jag spelat mycket fotboll och var väl rätt duktig då jag som 12-åring fick spela med 16åringar ibland. Lagkapten var jag i alla fall. Jag la av med fotbollen ganska tidigt men tog upp den igen som 15åring men spelade då i ett annat lag och i en annan division. Jag spelade i 2 år sen la jag fotbollsskorna för gott på hyllan, spelade bowling också och var rätt duktig i det också men sen tog killar överhanden totalt.

Killar hade jag inga problem med att få, eller ja, det var inga som jag hade ett förhållande med utan var mer bara sex och det blev en hel del innan jag träffade min dotters pappa. Vi var heller inte tillsammans och i 3 månader gick jag gravid utan att veta om det, eller ja jag tänkte väl inte på det, skydd var ju inte att tänka på och jag var ju oftast full när sånt här hände men när jag fick veta att jag var gravid slutade jag att dricka direkt.
Vi flyttade ihop när det var 1 månad kvar innan dottern föddes. Jag var då 18 år. Dottern föddes den 21 april 1988 och fort gick det. 2 timmar värkar sen var hon ute 21.49.

Pappan var med hela tiden och klippte navelsträngen på kortet, visar honom dock inte, han ska inte behöva vara med då vi inte har någon som helst kontakt idag. Vi bodde inte ihop så länge efter.

Min dotter är absolut det bästa som har hänt mig. Hade jag inte blivit gravid så vet jag inte vart eller vad jag hade varit idag. Hon var min räddning absolut.

Killar har kommit och gått i mitt liv och jag har varit sambo och förlovad en gång efter min dotters pappa men det funkade inte heller och resten är ju historia varför.

Det blev inte så kortfattat som jag trodde, det är svårt att sluta när man väl har börjat och jag älskar ju att skriva så ni får ursäkta mig. Fråga om det är nåt oklart.





Kommentarer
Postat av: Plutten

Det här var intressant att läsa Sunis! Ser fram emot den häringa 30-dagars utmaningen, för vad mycket jag kommer lära mej om dej:)



För övrigt är jag o din dotter lika gamal, 4e september 1988 kikade jag ut:D



Sorgligt med din mamma. Jag fäller en tår och sänder en massa varma kramar till dej<3

2010-12-01 @ 14:21:34
URL: http://tillbakatillnuet.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad rörd jag blir när du skriver om din mamma! Men som du säger hon finns kvar i dig och din dotter. Och säkert vakar hon över er på sitt sätt.



Kan dessutom inte låta bli att få bilder i skallen på Sune som tonåring full och jävlig S



Kul att läsa om ditt liv!

2010-12-01 @ 15:06:55
URL: http://www.linda.mustica.se/
Postat av: Jonna

Åh Sune, jag beklagar sorgen!



Förövrigt kunde jag inte sluta skratta åt resten av texten! Det är så ärligt och lite galet. Särskilt din Göteborg resa som 16-åring! HAHA! Så underbart :)



Kramen till damen

2010-12-01 @ 15:51:00
URL: http://daqueen.webblogg.se/
Postat av: BajsMalins Oseriösa

Herregud en sådan bra berättelse! Jag blir faktiskt rörd då jag inte hade en aning om din mammas bortgång. Jag beklagar så fruktansvärt mycket! Inget barn i världen ska inte behöva växa upp utan sin mor. Men du har klarat dig jäkligt bra ändå måste jag säga! Du är underbar Sune! Så glad att vi har kontakt!



Och du! INTE RÄNNA UTE MITT I NÄTTERNA I DEN ÅLDERN! FY!!

2010-12-01 @ 18:34:12
URL: http://bajsmalins.blogg.se/
Postat av: ulrika

Hihi kul och läsa om dig :) jag va ju faktiskt en liten del av din tonårstid...då vi sprang in på sjukhuset i deras rök kur och sög i oss lite cigg :) Jag minns en vinter när jag röka för första ggn eller rättare sagt drog halsbloss.Låg vi brevid varandra i snön och skrek rätt ut "Jag är Yyrrrr" kul hade vi ialla fall huliganerna på kolarestigen :)

2010-12-01 @ 19:05:11
Postat av: Sune...the girl

Sv till Ulrika: Ja herregud och Anitas mamma hota att skvallra för våra föräldrar haha. Det var kul som fan på Kolarestigen :)

2010-12-01 @ 19:14:07
Postat av: pezze

o du.. en lite fråga poppade upp i skallen o det e när du insåg att du e flata?!?! det e jag nyfiken på!!! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback