Årets sista inlägg
Snart är det dags att göra sig i ordning för att bege sig till Ewa och kanske hjälpa henne med nåt som ska dukas fram eller också sitter jag bara på en stol och ser söt ut. Resten kommer runt 19. Vi är bara några tjejer i våra bästa åldrar som tänker slå våra (system)påsar ihop för några timmar. Äta gott och dricka ännu godare.

Jag vill tacka för år 2010 då mitt besöksantal ökade radikalt och jag vill tacka alla för all stöttning när jag behövt och för att ni överhuvudtaget kommit tillbaka varje dag, varannan dag eller åtminstone en gång i veckan. Ni är hjärtligt välkomna tillbaka 2011 såklart och ta gärna med er några fler det gör inget. Och ska vi lova nu att ni kommenterar lite bättre? Det finns dom som kikar in flera gånger om dagen men aldrig skriver nåt. Kan ni göra ett försök att skriva nåt i alla fall? Jag ser er ju men bara ryggen sen när ni går utan ett blyertsstreck.

Nu får ni ha en förjävla underbar nyårsafton så ses vi nästa år eller hur?! Massa pussar och kramar på er alla. Och kom ihåg...ni är alla unika.

Herrå!Dag 31 - ett minne från en nyårsafton

Ja jag skrev ju att jag skulle hitta på ett ämne själv eftersom den här månaden faktiskt har 31 dagar så därför ska jag dela med mig av en nyårsafton från då jag var yngre. Med yngre menar jag inte hemma i huset med partyhattar med familjen, nej då detta är från min första nyårsafton som berusad, otroligt berusad till och med.

Jag var 13 eller 14 och för första gången skulle jag inte fira med mina föräldrar. Skulle inte få sitta hos bekanta till dom och se på när dom löjlade sig, jag skulle löjla mig på egen hand tillsammans med ett gäng andra löjliga personer. Jag tror ingen av dessa minns det men jag har många av dom på Facebook. En kompis föräldrar var borta från huset och hon och hennes bror ställde till med en nyårsfest. Nyårsfest när man är 14 innebär vanligtvis hembränt, folköl eller nåt pissigt vin som någon kände som kunde köpa ut. I mitt fall hade jag fått någon att fixa en flaska Kir. Ni som har druckit Kir någon gång vet hur vidrigt det är, när man är 14 år så skiter man i hur det smakar, man häller det bara i sig, grimaserar och fortsätter klunka.

På tolvslaget gick vi ut, ja dom som hade två ben som fortfarande inte var vingliga eller hade ork att ta sig någonstans alltså. Jag hade fått en illgul halsduk i julklapp samma år, den var inte lika illgul efter att jag hade fått upp både en del av innehållet med % i och maten jag ätit med familjen tidigare på kvällen. Jag hamnade i en snödriva med en kille, vi hånglade lite där i det vita och kalla sen somnade han, ÖVER MIG! Han var rätt stor, ja inte tjock men lång och bastant. Tror jag minns att andra fick ta bort honom.

Jag hade en tid att passa hemma. Kl 1 skulle jag vara hemma, alltså hemma före mina föräldrar. Jag gick till en telefonkiosk för att ringa och fråga om jag inte fick vara ute lite längre. Det fick jag inte så det var bara att knalla hem det. Jag gick och la mig innan dom kom hem och jag har inte hört ett skit om att dom visste att jag hade festat men min halsduk slängde jag..sa att jag hade tappat den.

Ja det var en nyårsafton att minnas, min första som sketfull men absolut inte sista!


Årets sista dag.

Godmorgon! Min blåsa gör inte skillnad på vad det är för dag, för tid eller om ägaren till denna blåsa verkligen vill gå upp än men eftersom blåsan är den som bestämmer så får ägaren bara lyda.

Idag är det nyårsafton och om 2 timmar ska jag tvätta för sista gången det här året, det ska bli rajraj det ni! Kan ju inte gå i mysbyxor och en för liten t-shirt när man ska på fest ikväll heller! Nej då nej då, det får bli termobyxor och en orange Helly Hansentröja. Finemang i mängder.

Ikväll är det fest hos Ewa och denna nyår är det inte lika stressigt som förra. Ni som har läst min blogg sen dess kanske minns? Om inte så läs det här inlägget. Och läs gärna DETTA inlägg, det blev ju en helomvändning liksom.

Detta är inte sista inlägget så jag låter er läsa mina andra två inlägg först så återkommer jag lite senare.Dag 30 - Ett sista ögonblick

Ja då har vi alltså kommit till månadens sista i den däringa ämnet för dagenlistan. Egentligen alltså men bara för att den här månaden råkar har 31 dagar så kommer jag hitta på ett själv imorgon. Men nu över till dagens ämne då alltså.

Jag har ju berättat om att jag höll på med friidrott när jag var yngre och det finns ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma men hoppas alla andra har gjort det som var med. Min syster som var med i samma förening skulle vara med i en stafettävling men blev sjuk, vem fick hoppa in i stället tror ni? Just det, jag! Jag hade aldrig hållit på med stafett men kunde springa fort därför tog dom väl med mig.

Jag skulle springa som nr två i laget, jag gjorde mig startklar för vi ledde stort sen var det min tur, jag var beredd, så jävla beredd, gjorde handen som ett o lite snyggt bakom mig och hej och hå..pinnhelvetet tappade jag, jaha skulle man inte ha handen stängd? Men oj då det hade ju jag sånär som på en liten sketen öppning, jag fibblade med den där pinnen bra länge tills jag då i alla fall kunde springa iväg och hur fort jag än sprang så kom vi sist, konstigt? Inte alls, jag skyller fortfarande på att jag inte visste att man inte skulle ha en stängd hand OCH att jag faktiskt bara var 12 år. Och nej jag har ingen stafettpinne i necessären.Försenad julklapp

En bloggläsare och en vän på Facebook (samma person) tyckte att Iza och Nogger skulle ha julklappar eftersom dom inte fick några av mig. Leksaker har dom i mängder som dom inte leker med så det fick bli lite godare mat bara.

Idag kom paketet på posten. Oj oj så glada Iza och Nogger blev, det var glädjedans, hopp i takkronorna och klös på tapeter..näe inte riktigt men glada blev dom. Tack snälla Maja för det. Mössen som piper är jätteroliga. Dom fick även godis, kattgodis i form av små hjärtan, det var dock inte så gott, dom ligger orörda på golvet i köket, får la se om dom är borta lite senare.

En fin liten gul lapp var medVa ärä här´rå?Nogger i färd med att attackera den ena


Hemma hos Josefine och Oliver

Ja så kom då dagen då jag fick hålla i en liten pojk på drygt 3 kilo. Han vägde ungefär lika mycket som Nogger men SÅ söt! Josefine hade tjötat hål i huvudet på sin mamma sen igår om att jag skulle komma och sen bjöd hon inte ens på en sketen kram när jag kom men vi lekte. Hon fick en liten julklapp av mig. Hello Kitty hårspännen och hårtofsar i samma. Dom ville hon inte ha på sig men det kanske kommer.

Oliver åt och spydde, spydde igen och skrek när byxorna åkte av för att det som hamnat i blöjan därbak skulle bort. Han skrek för att jag inte var hans mamma och jag sen länge har två sinande bröst. Synd om pojken så mamma Carro fick ta hand om honom. Men några kort fick jag ta i allafall.

Han har lite utslag i ansiktet och gäspar stort

Nästan hela familjen, pappa Magnus ville inte vara med

Medan Carro satt och visade ena bröstet för Oliver så pusslade jag och Josefine..eller ja..JAG gjorde det, duktig Sune!

 

Le Josefine!.. och som hon log.

 

Eftersom inte Josefine ville ha sina julklappar i håret så fick jag testa dom själv

 

 


Dagen då kanske allt rasar

Nu för tiden tycker man ju att alla arbetsgivare skulle tycka det vore hemskt mycket bättre att få in alla ansökningar på ett jobb via mail? Inte alla tycker det, det finns fortfarande arbetsgivare som hellre sprättar brev, skär sig på pappret och det gör så där satans ont, det hade aldrig hänt om han nu hade bett om att fått det via datorn, via mail, läsa på en skärm men nej då, han vill pinas.

Du skriver en ansökan i sista sekund, du blir nöjd och ska skriva ut men sen kommer paniken. Bläckpatronerna i skrivaren är slut eller du måste ha röntgensyn för att se att det faktiskt står nåt med något svagt på. Ska du då springa ut på stan, leta järnet överallt och upptäcka att just den patronen du ska ha är slut. Du river dig i ansiktet, du sliter ditt hår, du sätter dig ner och gråter en skvätt eller två. 

Du skulle ha tänkt till innan. Istället för att armbåga dig fram överallt bland hela Sveriges invånare så skulle du ha köpt bläckpatroner över nätet, ja inte bara en patron utan flera förstås annars kommer du ha samma dilemma igen nästa gång. Att handla online på nätet är nåt som alla gör eller åtminstone har provat på någon gång och har du inte gjort det så gör det. Att skicka via Schenker tex krävs det att man skriver ut en orderlapp, så skaffa dig bläckpatroner i tid!
Då var det klart!

Ni ska inte tro att jag vaknade nu, ånej, jag ställde klockan på 9 och min blåsa tyckte att jag skulle gå upp 8.20 så det gjorde jag. Min blåsa är nog det organet som är piggast (och minsta) i min kropp för jag tömde den två gånger i natt just för att inte behöva vara sprängfylld när jag vaknade, ack så fel jag hade då. Jag somnade 2.30 så jag är absolut inte piggast men för att slippa slåss med alla invånare från stan på systemet idag så stod jag utanför redan 9.56. Jag var inte ensam om det, jag gick faktiskt in som femte person, roffade åt mig några öl och en cider sen mötte jag en si sådär 50 pers i dörren när jag gick in. Jag väste i allas öron att det var slut på allt...näe det gjorde jag inte men glad var jag, slapp köerna i alla fall. På ICA var jag också, kattsand och torrfoder blev det, det ska bli gott.

Nu är jag lite trött, får se om jag kanske sover nån timme för i eftermiddag ska jag ju få gosa med kommunens sötaste lille kille som idag är 3 dagar gammal. Har ni tur (eller otur om ni inte gillar barn) så kommer det bilder senare.


Har dom ansvariga på kanal 5 inga barn?

Varför spelar pengar in så mycket när kanalerna gör tv? Kan man köpa in vad som helst bara det ger pengar?

I den brittiska dokumentären "Föräldrarfritt" är barn 8-12 år inlåsta i ett hus utan föräldrar i två veckor, ja likt Big Brother. Hur kan man ens utsätta sitt barn för det? Jag skulle inte göra det så man undrar ju hur föräldrar tänker ibland. Nu har jag inte sett programmet och tur är nog det, jag skulle bara bli förbannad. Tack och lov blir det inte en svensk version av det här.

Men bara för att det blev ramaskri hos svenskarna efter den här dokumentären lär nog inte Kanal 5 lägga ner skiten.Vad gör ni när inte ni kan sova? Sitter ni...

Vad gör ni när inte ni kan sova? Sitter ni vid dator? Väcker er partner och hoppas på lite gupp under täcket? Tittar på nån gammal film från 50-talet och somnar bara för att den är så...svartvit? Vet ni vad jag nyss har gjort? Jag kan redan här säga att jag är normal. Jag cyklade i luften. Hur normalt är det kanske ni tänker, men jag låg på rygg och trampade med fötterna i luften med huvudet en bit upp. Är du gasig i magen, prova det! Godnatt!


Dag 29 - Mina ambitioner

Mina drömmar och mål är först och främst att hitta ett jobb som jag får stanna på, att jag trivs där och mina jobbarkompisar trivs med mig. Känna mig behövd, att jag gör något för någon annan och får lön för mödan. Jag har ju också som dröm att min rygg ska bli bättre, det är en stor dröm som jag i och för sig inte vet om den slår  in. Jag har också som mål att vara tillmötesgående, jag är det idag också men att ha mer öppna sinnen, tänka på fler olika sätt är alltid bra.

Det här med jobb, jag har inga höga krav, jag behöver inte klättra på en karriärsstege för att känna mig tillfreds med mitt liv, bara jag har ett jobb att gå till, en hyfsad lön som gör att jag inte behöver några bidrag överhuvudtaget för hur det än är så skäms man lite att man går på socialbidrag, ja inte helt och hållet men utan deras hjälp hade jag inte kunnat ha en lägenhet. Jag har ju berättat tidigare att det tog ett år innan jag ens ansökte om att få bistånd för att jag inte trodde att jag var berättigad det, hade jag bara sökt tidigare så hade jag inte mått så dåligt och haft en sån pissig ekonomi som jag hade i ett år, med deras hjälp har jag det något bättre men långt ifrån bra. Att få socialbidrag  är en mänsklig rättighet om man är berättigad den och det är jag men jag vill inte ha det egentligen, att leva på enbart bidrag i hela mitt liv är verkligen inte mitt mål. En riktig lön kan aldrig slå bidrag i storlek. 

Håll tummarna för att jag har ett jobb nästa år.
Har haft Ulecerös Kolit i 25 år

Jag har tidigare berättat om att jag fick Ulcerös Kolit när jag var 16 år, utan förvarning. Jag gick i ett antal månader med det, först utan att säga till min familj att jag hade dagliga diarrér flera gånger om dagen sen upptäckte min pappa att det var nåt som inte stod rätt till. Jag fick tid på sjukhuset, på den tiden hade dom en slags flaska med lavemang som dom sprutade upp därbak på plats. Idag ska man dricka 4 liter lavemang (det är så jävla vidrigt äckligt) kvällen före. 2 dl var 5e minut, det tar ett antal timmar men det är nödvändigt, det måste vara helt rent i tarmen när undersökningen ska göras och man vara fastande tills den görs.

Nu läser jag att det har fördubblats med Ulcerös Kolitpatienter på 50 år. När jag gick i skolan så kände jag inte av nån stress direkt. Idag så har våra ungdomar väldigt höga krav på sig själva i skolan och även lärarna, det tar på magen. Jag vet hur min mage reagerar på stress, oro, nervositet osv. Den reagerar genom att göra ont och jag får diarrér direkt. Läkaren sa till mig att aldrig börja med kaffe och det gjorde jag inte. Min mage reagerar också på stekt, stark och för fet mat. Man får tänka sig för vad man äter helt enkelt.

Alla kanske inte reagerar på samma sätt men jag måste äta tabletter dagligen för att det inte ska skita sig alldeles.

Avföring ska inte ha blod i sig, är det det, sök hjälp direkt!
Nyfödda nakna?

Jag och Ewa var på stan förut för att jag skulle hitta nåt i klädväg till lille nyfödde Oliver. Vi var på tre ställen och det verkar vara så att affärerna tror att alla nyfödda bebisar kommer vara nakna upp till 3 månader eller nåt. Det var bara stora kläder och en del var så fula att man undrar om tillverkarna ens skulle köpa det. Färgblinda hela högen?
Jag hittade i alla fall nåt, jag skriver inte vad för Olivers mamma Carro gluttar i min blogg lite då och då och jag ska dit imorgon och stoppa lillkillen i innefickan och Josefine i handväskan när jag går, tror ni att hon märker nåt? Inte jag heller.

Idag skulle vi även till systemet, jag insåg att jag skulle få dricka två öl på hela nyårsafton eftersom jag inte tillräckligt med pengar ute, jag skulle ha mat också. Det blev inget på systemet, istället får jag slåss imorgon med folket, eller också köper jag en liter äppeljuice och häller i ölburkar och hoppas att jag inbillar mig att det är öl och blir så där härligt full ändå. Jag köpte köttfärs och kattmat på ICA, köttfärsen är till katterna om ni undrar.


Ett mer moget Big Brother

Det är inte så att jag har legat och räknat dagarna tills nya Big Brother kommer, inte alls men nu ser jag att programhelvetet ska sändas i en kanal jag inte har! Varför då? Kanal 11, tidigare Tv 400 ska det sändas i, visst det kanske är för att inte uppröra det svenska folket, hälften kan inte se det. Men just den här säsongen hade jag velat se för att det är ett mer moget program nu. Dom har inte tagit in vem som helst utan tagit in folk som har nåt att berätta.

Över 7000 sökande har det varit till programmet som startar i februari (i en kanal jag inte har) och det kommer inte vara så mycket guppande under täcket den här gången, näe för det hade ju faktiskt varit rätt uttjatat, Kungen av Tylösand har ju inte hunnit att kallna än så kaka på kaka hade vart lite trist.

Men som sagt, jag får inte se säsongen, jag får inte vara med om det mogna programmet, jag får sitta och fälla tårar när andra på Facebook skriver om det. Jag ska blocka dom allihop innan det sänds tror jag. Det kommer vara enbart Ewa kvar på min lista. Kul, för henne har jag ju inte på MSN eller så.

Näe jag kommer nog inte  bli så ledsen att det inte sänds i en vanlig kanal men lite trist är det förstås.
Var med om att bestämma i en tävling!

Min kompis Maria (jo jag har faktiskt kompisar) har lite svårt att komma på hur hennes tävling ska utformas därför vill hon ha hjälp med det och eftersom jag är en annorlunda kompis, ja faktiskt hennes annorlundaste kompis tydligen (hur annorlunda är det att ha två horn i pannan, svans och fyra armar?) så hjälper jag henne såklart.

Hon har gjort ett videoblogginlägg om vad tävlingen handlar om så därför får ni faktiskt gå in på hennes blogg och se hennes söta nuna och lyssna på hennes härliga göteborska dialekt och därefter kommentera om förslag på hur tävlingen ska gå till. Sen kommer hon att se ut ett förslag till tävlingen som då är en bok som pris. Inte vilken bok som helst såklart, Maria lottar aldrig ut skitpriser, inte heller denna gång. Så skynda dig in på hennes blogg och gör som jag säger..och Maria. Nästa gång kan det vara DU som behöver hjälp med något!

Dag 28 - Det här saknar jag

Det är väl egentligen mycket jag saknar men som jag accepterat att jag inte har eller aldrig har haft.

Jag saknar att ha jobbarkompisar, jag saknar att ha rutiner i mitt liv, jag saknar en riktig lön, att verkligen känna att man har pengar som man dessutom har över när räkningarna är betalda. Jag hoppas att jag får ett jobb snart, första riktiga lönen, oj oj jag kommer känna mig som en miljonär.

Jag saknar en del av mitt liv från förr, då bekymmer inte fanns på kartan och ibland saknar jag tiden då jag var liten.
Jag saknar min mormors mat, finns ingen som kan slå hennes matlagning och hur mycket man än försöker att återskapa hennes maträtter så lyckas jag aldrig.

Jag saknar min gamla figur som jag hade för bara 5 år sen, jag vet att jag kan göra nåt åt det och jag ska dit igen. Jag mår inte bra av den jag har nu och jag har aldrig varit så stor som nu.

Annars saknar jag inte direkt några personer. Jag har alla dom jag känner att jag vill ha i mitt liv, dom som gör att jag mår bra. Energitjuvar kommer inte i närheten av mig längre, jag har satt ner foten en gång för alla. Ingen ska få mig att må dåligt igen, då åker dom ut med huvudet före med en gång.

Jag kan sakna min dotter när hon var liten, känna dom där knubbiga små armarna omkring mig, dom blöta pussarna och plocka upp nappar över hela lägenheten (min dotter skulle alltid ha 7 nappar i sängen samtidigt när hon skulle sova).

Ja det var väl allt.


Nu kommer 200-lapparna!

Oj oj, jag hoppas många är med i den här formgivningstävlingen som Riksbanken har i januari för nu får vi bestämma vem vi vill ska vara på sedeln! Vem tycker du? Jag tycker självklart Astrid Lindgren som också syns på den fejkade sedeln i artikeln. Astrid har gett så mycket glädje till så många barn i världen och i flera generationer och hon fick inte ens Nobelpriset, nu ska denna sedel tillägnas henne tycker jag.

Sen om en 200-sedel är bra eller anus vet jag inte riktigt än.

Låt mig presentera...


Sötaste killen i stan

 

Jag har fått tillåtelse av Olivers pappa att lägga ut det här, det tackar vi för. Längtar tills dom kommer hem så jag får gosa och snusa på honom! Oliver alltså..inte hans pappa.

 

 

 

 


Elton John har blivit pappa

I 17 år har Elton John och hans man David varit ett par, dom har varit gifta i 4 år och nu är dom stolta föräldrar till en liten Zachary som kom den 25 december.

Elton John är 62 år och Zackary är hans första barn och mamman är en surrugatmamma men babyn kommer säkert inte vara mindre älskad för det, tvärtom. Många har så jävla mycket fördomar mot homosexuella, att det ska vara synd om barnet jada jada. Varför då? För att det är två pappor? För att Elton är 62? Zackary kommer säkert att få ett bättre liv än många andra barn på vår jord. Han var planerad och papporna har varit ett par i många år. Elton trappar ner på sitt turnerande nu, det var makens villkor för att det skulle bli barn överhuvudtaget.

Kan inte bara folk sluta att vara så jävla inskränkta när det kommer till homosexuella?

Grattis Elton och David!


Sune the kuse

En kompis på Facebook hade lagt upp ett kort på mig och en annan gemensam vän. Jag höll på att dö. Jag gör samma grimas idag som då och då var vi väl 14-15 år.


Ja ni ser nog vart jag är antar jag.
Gött mos!

Pensionärer har ofta en snålt tilltagen pension, förjävligt när dom har jobbat i hela sina liv och sen får en pension som nån annan kallar för fickpengar. Britt-Marie Bard kommer vara en lite rikare pensionär nu när hon går i pension. På juldagen skrapade hon Triss i rutan och vann då 15000 kr i månaden i tio år. Sånt här gillas när det kommer till en behövande och inte till nån som redan har massa pengar. Att få 15 papp extra varje månad gör ju att man känner en viss trygghet. Jag skulle bli överlycklig men tio år går rätt fort och hur gör man när dom där åren har gått och man får sin vanliga sketna pension igen? Man sparar va? Jag skulle nog i alla fall spara 5000 kr varje månad, det blir ju en slant. Slutet gott alltså. Grattis Britt-Marie!
Dag 27 - Min favoritplats

Jag har inte varit utomlands mer än en gång i mitt liv - Alcudia på Mallorca. Jag har även varit i Norge, Danmark och Finland men det är inte utomlands för mig. Så jag vet inte om jag kan säga att dessa är mina favoritplatser. Hade jag nu haft en flickvän så hade favoritplatsen varit där hon är men nu är jag singel och där jag känner mig som mest trygg är hemma hos mig. Där kan jag vara mig själv. Där kan jag släppa en fis när jag vill, där kan jag gå naken i lägenheten utan att nån bryr sig, att katterna tar fram spypåsarna är ju en annan sak men ändå. Mitt hem är min borg. Fråga mig om tio år när jag förhoppningsvis har varit på några fler platser runt om i världen, kanske någon av dom kommer bli min favoritplats.


Josefine har blivit storasyster!

Ja jag drömde ju inatt att Josefine blev storasyster till en liten bror och vet ni vad? Jag fick rätt! För första gången i mitt liv tror jag så slog min dröm in, det blev en liten Oliver 11.35 i förmiddags. Jag har sett kort på honom och jösses vad lik Josefine han är när hon var nyfödd. Ännu en liten guldklimp som nu får välja mellan att heja på Färjestad (som mamma) eller Djurgården (som pappa) och ha massa kläder och skor med ishockeyloggor på. Ska bli kul och se hur dessa syskon kommer att växa ihop.

Josefine är inte längre minstingen i familjen, Oliver har blivit hennes lillebror.

Välkommen till världen lille Oliver.
Har min dröm slagit in?

Jösses så många gånger jag har vaknat inatt, eller ja, jag somnade 3.30 och varje timme fram till kl 9 då jag gick upp har jag tittat på mobilen. Inget sms om att Josefine blivit storasyster. Jag somnade om igen, drömde om att det hade blivit bebis, en pojk, en alldeles perfekt liten kille, jag vaknade igen, denna gång var det att det kliade i näsan, stängde av snarkmaskmaskinen, tog bort masken, kliade i näsan och sen somnade jag om, utan mask. Så fort jag vaknade för sista gången det här dygnet gick jag in på Facebook, Magnus hade skrivit att Carro hade fått värkar, inte en timme för tidigt. Då hade dom varit på förlossningen ett dygn utan att det hände nåt speciellt. Såg att det var då 3 timmar sen Magnus skrev. Kanske var det då jag drömde om pojken? I samma stund som det kom ut en bebis med snopp? 

När Josefine föddes var jag på min systerdotters student. I samma stund som min systerdotter öppnade presenterna ringde mobilen, jag ville inte förstöra stunden så jag klickade bort samtalet. Sen fick jag ett sms av Magnus där det stod: "Jaha, passar det inte att svara när man ringer från BB?" Shit! Jag smsade tillbaka att han skulle ringa igen. Då ringde Carro upp och då berättade dom att det blivit en liten flicka - fredagen den 13e är ingen olycksdag för dom, tvärtom. Hon kom två veckor för tidigt. Den här bebisen som är på väg eller har kommit verkar ha lika bråttom. Dom vet att jag väntar på ett sms eller mms, jag fick ett på Josefine bara några timmar efter hon var född. Hoppas jag får det det här gången också. Kom nu lilla bebis, Sune vill snusa på dig.Dag 26 - mina rädslor

Rädslor ja, hm. Jag är väldigt höjdrädd. Det var jag inte innan jag fick följa med upp på taket till ett höghus på åtta våningar när jag "pryade" som fastighetsskötare. Idag kan jag inte ens åka Pariserhjulet på Liseberg, det är knappt jag kan titta ner från min balkong på tredje våningen. Jag är nog rätt mörkrädd men det har nog mer med att göra att jag inte hör som alla andra och att jag tror att jag ska bli överfallen eller nåt. 

När jag var liten och vi var i sommarstugan så kunde jag gå i kolsvarta mörkret ut till utedasset själv och då var jag runt 6-7 år. Men det har kommit med åren. Det är ju inte så att jag ligger med tända lampor i hela lägenheten precis men ja mörkrädd är jag nog.

Jag är också rädd att min dotter ska bli utan föräldrar i tidig ålder. Hon har bara mig som föräldrer. Det var dels därför jag slutade att röka, jag hade inte förlåtit mig själv om jag hade fått lungcancer och det var mitt eget fel.  Skulle jag få en annan sorts cancer så är det inte riktigt samma sak, då är det inget jag orsakat själv. 

Annars är det nog inte så mycket jag är rädd för faktiskt.  Visst jag skulle ju inte sätta mig ner och klappa en orm om jag såg en precis, samma med stora spindlar men det är ju rätt normalt.
En andra julafton

Kom nyss hem från föräldrarna där vi firade en andra julafton med bror och hans familj eftersom dom firar med hans sambos föräldrar varje år.

Han har tre barn och det är lika kul varje gång att träffa dom.

Maja 8 år sa att deras tomte hette Marianne och att hon slutat att tro på tomten men det sa hon inte högt för lillebror Axel 5 och Elsa 2.5 tror fortfarande.

Axel kunde inte sitta still så det fick bli ett sånt här kort
Elsa hade antingen ett finger i näsan, armen för ansiktet eller också tittade hon inte in i kameran, det fick bli det härFarsan deras ställde upp mer än gärnaMorsan deras ställde också gärna upp, jag sa att det kortet skulle in på Facebook.. eller inte sa hon, det stämmer ju, jag sa inte att det hamnar på bloggen istället men jag höll mitt ord eller hur? Mössan fick nån av barnen i julklapp

Systersonen Marcus var ute igår och var enormt bakis

 

Ja herregud vad man har ätit idag. Mat, efterrätt, godis och tårta. Det är ju inte så att jag springer ner och köper mig en pizza nu precis.

 

 


Vilket dilemma

Hur reagerar man när det står klart att man fått med sig fel baby hem från BB? Hur reagerar man att barnet man har älskat i tre år som sin egen inte är sitt eget utan ett förväxlat barn? Det måste ju vara fruktansvärt.

Tur att bandet man får på BB sätts på handlederna idag, förr var det på sängarna, det var så det hände. Två par föräldrar hade en tvist om det här för länge sen, ett av föräldrarparet ville inte ha tillbaka sitt biologiska son.

Jag som alltid skämtat om att jag tog fel på BB när dottern var bråkig och stökig. Det är såklart inte sant, det syns.

Kan vara dödens helg

Eftersom SJ har varit som det varit hela julhelgen så har ännu fler beslutat sig för att istället ta bilen, idag åker dom flesta hem från stället dom har firat jul på. Det är snökaos ute. Här snöar det som fan och det gör det säkert lite varstans. Det kommer vara så mycket folk på vägarna, jag hoppas alla tänker på att det är bättre att man kommer hem levande än att tycka att dom vill hem fort och gasar på. Ni är inte ensamma därute!

Min bror och hans familj ska på middag hos våra föräldrar. Dom kommer köra sammanlagt 14 mil, hoppas dom inte stannar hemma men ändå vill man ju inte att dom ska ut och köra i det här, vi får se, kanske bara blir jag som kommer, jag är den enda av barnen som bor i samma stad som våra föräldrar.

Uppe i Norrland blåser det halv storm så däruppe kommer det att bli ännu mer kaos. Hoppas innerligt att alla håller fokus på vägarna och kryper fram.


Hm

Det första som mötte mig imorse var en öppen skåpslucka, en lucka över diskhoarna, mina luckor är inte så lätta att öppna och allra minst för en katt. Vad är det som händer på nätterna när jag sover? Det andra som mötte mig var en fräsande katt mot en annan katt (Iza mot Nogger), det tredje som mötte mig var en spya på vardagsrumsgolvet (från en katt, inte ett spöke, om nu inte spöken äter torrfoder till en katt). Det fjärde som mötte mig var att det snöade som fan ute. Jag gillar verkligen inte när SMHI får rätt, inte idag! Jag hoppas att bror med familj kommer till middagen hos föräldrarna ändå trots att dom egentligen skulle stanna inne, dom har några mil att åka.

Sen såg jag på Facebook, Josefines pappa hade skrivit att vattnet har gått i natt men inga värkar än men kanske under dagen så kommer Josefine att bli storasyster alltså. Spännande! Barnet är beräknad 3 januari men lika olydig som storasyster kommer denna för tidigt också antagligen (Josefine var 2 veckor för tidig).

Hade jag nu haft en videokamera så hade jag riggat upp den inatt, jag vill fan se vad som händer på nätterna här när jag sover i lugnan ro!


Mina julklappar

Mina föräldrar har sagt i några år att dom bara ska ge barnbarnen julklappar (dom har 6 stycken) och det har vi barn gått med på såklart. Varje år har vi i allafall fått nåt. Igår fick jag 2 badhanddukar, 2 påslakanset, en jättesöt kinestomte (från min avlidna faster) och presentkort på IKEA 200kr (yes äntligen kan jag få mina hyllor).

 

Resten fick jag av min dotter. En blå t-shirt, bokstäver (HOME), 300 kr, och en tavla, reflexerna som syns är från julklappsleken. Jag glömde resten av dom grejerna i en påse hos min syster men vi träffas ju i morgon så jag hoppas att dom tar med dessa.

Blev ni nöjda över era julklappar? Vad fick ni?

 

 


Dag 25 - En första

Nu  är det ett sånt där tema som jag inte riktigt vet vad dom menar. En första? Vad som helst? Vi tar mitt första husdjur då.

Vi hade tidigare varit hos bekanta till mina föräldrar. Dom hade en taxkennel. Jag kunde knappt åka därifrån för jag ville så gärna ha en. Pappa som var ledare för Brukshundsklubben hade hellre velat ha en Rotweiler.

När jag fyllde fem år så fick jag presenter som vanligt på morgonen och jag var besviken att jag inte hade fått nån hundvalp. Timmarna gick och på kvällen skulle vi ha kalas i mormor och morfars sommarstuga (samma sommarstuga som syrran tog över sen, samma som vi hade julafton i igår). Jag öppnade dörren och skulle precis krama mormor när jag såg en liten krabat i köket. Den gläfste och jag skrek till, inte av glädje utan av skräck och fasa. Det var en taxvalp! Jag var livrädd och stod mest högt på en stol medan den glatt försökte hoppa upp. Varför jag var rädd vet jag inte, kanske lät den inte som dom i kenneln (den kom från samma kennel men ändå).

Nicki som valpen fick som namn följde med oss hem men jag var lika rädd, ja i flera dagar faktiskt. Jag satt på diskbänken hemma och mina föräldrar fick bära omkring på mig. En dag hade väl Nicki tröttnat på att försöka få mig som vän och låg i mina föräldrars säng när jag gick dit. Jag satte mig på kanten och sträckte fram handen, hon slickade på den och jag märkte att hon inte var farlig, sen den dagen sov hon inne hos mig, nedanför mina fötter.

När jag gick i mellanstadiet och vi barn var i skolan längre och mina föräldrar jobbade heltid och inte hade en möjlighet att åka hem och gå ut med den så fick min mormor och morfar ta hand om henne istället dom var ju ändå pensionärer. Jag var hemma hos dom ofta för att umgås med min hund men sen i högstadiet tröttnade jag och Nicki hade ju börjat se min mormor och morfar som sin husse och matte istället så hon saknade mig säkert inte. 

När hon var 14 år så fick man inte ens klappa henne, hon morrade och när jag kände lite på magen så var det massor med cancerknölar. Hon fick avsluta sina dagar på Skara djursjukhus men hon var ju gammal och hade ont så det var bättre det som skedde.

Tyvärr hittar jag inga kort på henne men hon var fin...och hon var mitt första husdjur.Payson tack

Det finns bedragare på nätet, inget nytt, det finns folk som kapar andras konton absolut, det finns också sätt att skydda sig mot sånt, det kallas Internetgirot på Blocket och Payson eller Paypal på Tradera. Då får inte säljaren sina pengar förrän varan mottagits, det är en liten löjlig kostnad för det där men långt ifrån så mycket om man skulle bli blåst på sina pengar eller varan, det är samma åt andra hållet nämligen. Skickar inte  säljaren varan så går pengarna tillbaka till köparen. Det ska ju såklart användas om man nästan inga pengar har och vill vara säker på att få sin vara och är det mycket pengar så är det en självklarhet att man använder sig av denna trygghet.

Tobias Lideus är student och skulle köpa en Iphone till sin mamma i julklapp för 2900 kr på Tradera. Säljarens omdömen var bra och därför skickade Tobias sina pengar och väntade - förjäves. 15 andra hade köpt samma Iphone, eller ja, dom hade satt in pengarna men inte heller fått den.  Kontot hade blivit kapad av någon annan som då pengarna går till. Antagligen visste kanske inte Tobias om att den här tryggheten fanns eller litade helt blint på köparen. Vet man om att en trygghet finns så ska man föreslå det om det handlar om mycket pengar, går personen inte med på det så ska man inte köpa varan helt enkelt. Tobias hade fått betala en liten slant för att få ett Paysonkonto men som sagt, mycket mindre än det han hade satt in och inte fått nåt.

Jag är en van Traderare och har alltid satt Payson som ett alternativ för köparen, det visar ju också hur seriös man är, då är det en garanti att det kommer gå rätt till.


Julafton 2010

Ja då var julafton över. En julafton som så många år innan var jättemysig och helt underbar. Denna gång tog jag inte så mycket julmat och var lagom mätt. Om man bara kunde skita i allt godis också så vore det bra. Nu är jag mätt och kommer kanske vara det till annandagen då man ska hem till föräldrarna för att sen fira en lite sen julafton med bror och hans barn.

Min julafton i bilder.

Syrrans sommarstuga där det var kallt utomhus men väldigt varmt inomhusMin syster är påhittig, syns det?The gang vid julbordetMysfaktorJulklappslekenUtedass såklart där man inte sitter alltför länge, kallt!Julklappsutdelning och min systerson Marcus är jultomte som vanligtMin dotters nye pojkvän kom upp för att hans julafton var över tidigt och resten av familjen fick då träffa honom


Jag har fått många fina julklappar måste jag säga, dock inget löpband men jag är nöjd ändå.

En trött Sune går nu till sängs. Hoppas ni har haft en lika trevlig julafton som mig . Godnatt!


Alla tröttnar på reklam

Klart som fan att tittarsiffrorna rasar! Jag tycker att SVT för det mesta bara har skitprogram men sen både tv3 och tv4 ökat sina reklampauser så tröttnar folk. Jag har tröttnat för länge sen och förbannar all denna reklam. Vem fan sitter och glor på reklamen? Skippa den istället så kommer tittarsiffrorna att öka radikalt eller ha bara EN reklampaus då stannar folket kvar.

Jag tittar mest på play där det är mycket kortare reklampausar, jag kan släppa en fis och sen är programmet tillbaka igen.


Dag 24 - Det här får mig att gråta

Jag är egentligen en väldigt känslig person. Jag är inte ledsen så ofta för min egen skull, jag gråter mest till teveprogram. Extreme Homemakeover är ett program, jag gråter en skvätt om någon på teve blir extremt glad över något som gör att deras livssituation blir bättre. Spårlöst är ett annat. Ja såna program alltså. Ser jag nån som gråter extra mycket på en begravning så gråter jag för det. Jag kanske är konstig men sån är jag. 

Sen kan jag jag gråta när jag läser böcker. Jag läser i stort sett bara verklighetsbaserade böcker om olika personers livsöden. Jag borde bli härdad efter alla jag har läst men det verkar jag inte bli. Jag kan gråta över artiklar där personer eller djur blivit orättvist behandlade, oskyldiga som inte kan försvara sig.

Ja det var det. Nu ska jag göra mig i ordning för att fira jul med min familj.

GOD JUL!Varför varför varför?!

Jag vaknade 9.42, solen sken och det var gnistrande snö utanför fönstret. -16 grader på termometern och jag var nyvaken. Insåg när jag tänkte efter att fan vad jag hade att göra innan jag fick ta det lugnt. Igår kände jag att jag skulle hinna med allt idag istället. Varför tänker man så? Jag hade miljoner julklappar att slå in, jag skulle fixa lite mat att ta med och jag skulle färga håret. Det är rätt stressigt nu vill jag lova. Julklapparna är inslagna, jag sitter med färg i håret och först nu kunde jag sätta mig vid datorn. Det trevligaste var att en moster ringde och önskade God Jul, Vi pratade i en halvtimme, vi har inte pratat med varandra sen morfar gick bort för 4 år sen så det var en del att prata om om man säger så.

Nu sitter jag här i bar överkropp för att jag inte hittar min färga-håret-tshirt. Jag har nog redan visat grannarna mina pattar  för solen skiner och persiennerna är INTE nere, bra där Sune, det blir ingen julmat för dom idag.

Jag ska till ICA också, även där tänkte jag inte till. Jag måste köpa mig en julblomma   och mer julmust. Jag hade fyra 1.5 liters julmust igår innan töserna kom, idag hade jag en 0.5 liter kvar. Men det är jul mina vänner!

Nu måste jag fixa lite till. Ha en fruktansvärt underbar julafton och tänk inte på vikten, inte idag. GOD JUL!Så var det äntligen julafton!

Så har då dagen äntligen kommit, dagen som alla barn sett fram emot. Hur många barn är det inte som kommer vakna tidigare än vanligt, springa ut till granen, titta i strumpan eller nedanför sängen.

När jag var barn så smög alltid mina föräldrar in i mitt och mina syskons rum och la ett eller två julklappar i våra julstrumpor när vi låg och sov på kvällen så vi hade nåt att sysselsätta oss med på morgonen/förmiddagen medan dom fixade allt som hörde ett julbord till. Det var magiskt.

Jag önskar att så många som möjligt får bästa möjliga julafton med mycket mat, mycket kärlek och mycket mys!

GOD JUL alla mina läsare. Massa kramar och kärlek till er.Uppsittarkväll

Då har töserna åkt hem. Min dotter och hennes kompis Marre var här. Vi har ätit julskinkemacka, rödbetssallad, ätit massa choklad och druckit ännu mer julmust. Jag och min dotter vann, jag vann 2 Sverigelotter och min dotter en ny bingolott. Vi har haft det jättetrevligt måste jag säga, hur mysigt som helst.  Dom åkte hem innan Bingolotto var slut för dottern börjar jobba kl 7 imorgon bitti och Marre blir hämtad 7.40 för grötfrukost hos hennes bror. Trötta och frusna åkte dom hem. Var säkert jättekul att stå ute i kylan och skrapa rutorna. Förresten kom min dotters nye pojkvän upp en stund förut för att hämta och lämna julklappar. Första gången jag träffade honom, en trevlig prick måste jag säga.Min dotter lånade min tröja för att hon frös som fan
Så såg bordet ut innan vi hade ätit ett skitSå här såg det ut efter halva kvällenSå här såg det ut i slutet av kvällenTill slut åkte ett täcke fram för då hade Marre börjat frysa hon med


Tack för en trevlig kväll töser!Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Jag måste säga att jag mår bättre än på flera år trots arbetslöshet och en ekonomi som är väldigt begränsad men mitt inre mår bättre nu, jag har fått mer ro i min kropp men nåt som får mig att må ännu bättre är alla goa och fina vänner jag både har här och mina "riktiga" vänner. Jag mår också bra av att veta att min dotter klarar sig, både utan mig och ekonomiskt (tack och lov). Jag har en underbar dotter som är en av mina bästa vänner, vi har gått igenom mycket men vi har klarat det och står varandra väldigt nära (finns nog ingen som tvivlar på det). Mår hon bra så mår jag så mycket bättre, är hon ledsen så är jag ledsen för hennes skull och det gör ont i mitt mammahjärta. 

Jag mår också bättre när mina vänner lyckas med ett mål dom bestigit berg för att klara av. Tack alla för att ni finns, ni betyder massor! <3 <3 <3Här var det nötter!

Jag dammsög när jag hörde ett jävla liv från köket, jag stängde av dammsugaren och gick dit.

Jag ser Iza slänga sig handlöst åt höger och såg en nöt flyga till vänster.

Nogger: -Åååh Iza du är så körd, det kommer aldrig bli en bra målvakt, fetto!

Iza tittar på mig och blir generad av att hon gjort bort sig. Nogger tittade bakåt och fick syn på mig.

Nogger: - Tjena, såg du mitt Super-Macskott? (Super-Mac var en skotsk jätte i en fotbollsserietidning när jag var liten).

Jag: -Ja jag såg det du, det var väl därför Iza slängde sig åt andra hållet såklart.

Iza sken upp: -Ja precis så var det, exakt så, vem vill ha en nöt i fejset liksom.

Nogger asgarvar och skulle just till att skjuta iväg ett skott till när jag tog nöten mitt framför tassen på henne:

Jag: -det är så här nötter ska tas. Jag vände mig om för att lägga nöten i skålen och såg Nogger i ögonvrån som var i full färd med att skicka iväg en mandarin i huvudet på mig, jag tog upp höger hand och greppade mandarinen. Nogger blev snopen och lommade iväg.

Som sagt, det är så nötter ska tas!


Dotterns första julafton

Året var 1988 och min dotter var 8 månader då julafton inträffade, den första i sitt liv.
Min dotter för för det mesta väldigt glad och väldigt lätt att ha att göra med (lugnet före stormen). Hon var glad i flera timmar. Sen kom tomten. Då var det inte lika glatt längre. Hon stortjöt! Tomten var läskig och honom var hon tvungen att ta i hand, väldigt scary. Men sen efter nån timme gick det över och hon lekte med sina leksaker.


Innan tomten komLivrädd och inte alls lika gladTomten är glömd och leksakerna är roligaDet gör mig så ont

Jag har haft en trygg barndom, jag hade aldrig några föräldrar som drack för mycket på julafton, våra julaftnar har varit riktigt mysiga. Visst blev det väl nån whiskey till männen och nåt glas vin till damerna men mer än så var det aldrig, vi råkade aldrig illa ut och vi fick mängder med julklappar.

Tyvärr har inte alla barn fått den tryggheten och känna att julen är barnens högtid och det gör mig så ont! Hur fan kan man utsätta sina barn för detta? Kan man inte hålla sig nykter en enda jävla dag, julafton. Förstår inte föräldrarna att det skadar barnen och inte bara i barndomen utan det håller i sig hela livet ut. Julafton som ska vara ett minne för livet, nåt man berättar glatt för sin kompisar när skolan börjar och traditioner man för vidare till sina egna barn.

Tack och lov känner jag ingen som hade det så när jag var barn, i alla fall inte vad jag tror och hoppas.

Snälla alla föräldrar, ha en vit jul i år, för barnens skull!I ´m done!

Kan säga så här. Jag är glad att bo i en liten stad (by enligt en del stroppar), jag är glad att jag och Ewa var ute precis då affärerna öppnade och jag är just idag, enbart idag glad över att jag inte har ett jobb, varför? Jo för då hade jag fått vara tvungen att slåss med resten av jobbfolket efter kl 16. Det var inte speciellt mycket folk ute, ja förutom inne på ICA då som man tvunget var att besöka även idag.

Min rygg skriker, mina fötter likaså men får jag vila? Näe för nu står städning på schemat, töserna kommer ikväll och då får det ju inte se ut som om tredje världskriget brutit ut enbart i mitt hem. Ingen rast och ingen ro, sen måste jag slå in lite julklappar, i och för sig kan jag göra det  imorgon eller inatt då dom åkt hem. Nej det blir ingen övernattning för dottern. Hon ska börja jobba kl 7 imorgon bitti och bara för att vi är otursförföljda så kommer säkert inte bilen starta eller också krockar hon på vägen för att sikten inte varit den bästa för att hon försov sig och inte hade tid att skrapa rutorna ordentligt. Då är det bättre att hon sover hemma så hon kan vara på jobbet i tid. Hon jobbar nämligen 2 minuters gångväg därifrån. Vi överlever nog ändå...tror jag.

Återkommer senare om jag inte drunknat i diskvattnet, halkat på det hala nyvaxade golvet eller trasslat in mig i sängkläderna.
Önska mig lycka till!

Ja snart ska jag och Ewa på stan, med resten av min stads invånare. Det ska bli intressant, har jag alla ben i kroppen kvar när jag kommer hem så hör jag av mig. Har inte så mycket tid i och för sig men jag får ta mig tid.

Ikväll blir det Bingolotto med nygriljerad skinka och trevligt sällskap!

Wish me luck!Det var -15 grader ute och jag och Ewa sku...

201012222357 (MMS)

Det var -15 grader ute och jag och Ewa skulle till Ica och handla julmat till min uppsittarkväll i morgon kväll. För att vara på den säkra sidan att inte svettas ihjäl där inne tog jag bara min nya hoodtröja. Jag frös inte ett skit ute och jag svettades inte ett dugg inne. Quiksilver hoodtröjor is the shit!


Riktig julgran inne?

Visst är ni nöjda när ni burit in er gröna gran med väldoftande arom? Har ni tänkt att sitta i soffan och glo på denna fina gran i lugn och ro och tro att ni nu är ensamma i rummet? Glöm det, det följer med massa kryp och insekter med granen, vad sägs om en klotspindel? Googla på det får ni se vad det är. Det följer även med en insekt som lägger ägg i andra insekter och vips så har ni flera av dom. Njuter ni fortfarande?

Jag slutade med gran år 1999 när jag skaffade min första katt, jag hittade den i toppen på granen som kattunge och sen låg både gran, katt och alla trasiga kulor på golvet. JAG njuter.

Det får bara inte hända

År -93 och -94 hade jag halsfluss på julafton. Det var mindre kul att se familjen njuta av allt som fanns på julbordet, jag fick inte ens ner en sketen bit julskinka, det var döden!

År -93 sa pappa till mig att ta en Jäger då skulle halsflusset gå över, jag tog en Jäger och jag har nog aldrig haft så ont i halsen som då, aldrig mer Jäger säger jag bara.

Nu känner jag mig jättetung i huvudet och har ont i det, har inga värktabletter hemma, jag är snorig och allmänt hängig, jag får inte bli sjuk till jul! Så please håll tummarna för att jag inte blir sjuk utan kan få njuta av julbordet precis som resten av min familj. Tack!
Dag 22 - Det här upprör mig

Det är väl en hel del som upprör mig men för att inte skriva ett 2 mil långt inlägg så får det bli det som jag verkligen inte kan rå för. Folk rackar ner på personer som är sjukskrivna eller arbetslösa och kallar dom lata istället för att lyssna på varför folk är sjukskrivna och inte kan jobba. Det finns flera exempel på det i skräckartiklar i tidningarna, dom blir överkörda och läggs till i högen med folk som faktiskt vill vara hemma och leva på bidrag, LÅNGT ifrån alla är såna, jag är en av dessa som spyr på den dåliga ekonomin jag har, inte fan vill jag hellre leva så här än att hitta ett jobb med riktig lön. Jag är ensamstående, utan hemmavarande barn, är över 29 och är då inte berättigad till bostadsbidrag tex. Det är så jävla lätt för folk att sätta alla arbetslösa och sjukskrivna i samma fack, LATA!

Jag har tre arbetshinder som gör att jag inte kan jobba med vad som helst och tack och lov är jag med i SIUS som hjälper just oss med arbetshinder, det är ett enormt stöd och mycket att utreda innan vi kan ta ett jobb som vi verkligen klarar av. Jag har tex förslitningar i hela ryggen och får inte lyfta mer än 5 kilo, det är inte mycket men lyfter jag tyngre så får jag fan för det också. Jag kan inte stå för länge för då får jag fan för det.

Jag har Ulcerös Colit (tjocktarmsinflammation) som gör att min mage gör uppror i för stressande situationer och jag måste hela tiden vara i närheten av en toalett, denna sjukdom har jag levt med sen jag var 16 år då det kom utan förvarning efter skolan i 9an, jag var på väg hem, hade bruna levis (tack och lov för det modet) och jag gjorde på mig, det var tunnare än vatten, gick inte att hejda. Det tog ett halvår innan jag fick diagonosen och den kommer jag leva med resten av mitt liv.

Jag är hörselskadad, jag hör ungefär 40 % på båda öronen men har hörapparat i höger, utan den hör jag inte mycket och folk får skrika. Visst hör jag med hörapparaten men blir det för bullrigt så kan det försämras. Dom 2 åren jag jobbade på "stora fabriken" på Electrolux fick jag mer hörselnedsättning, det får inte vara för stimmigt för då blir jag bara stressad och folk måste i stort sett vara mitt framför mig för att jag ska höra vad dom säger om det är för rörigt omkring mig. Det är jobbigt och jag blir fruktansvärt trött i huvudet av alla ljud som tas in och jag måste ju koncentrera mig som fan och det är också jobbigt.

Så please, sätt inte alla arbetslösa och sjukskrivna i samma fack, det finns massor som verkligen vill jobba men inte kan, så tänk er för innan ni yttrar er. Kanske till våren är inte jag en av dessa, jag ska ut på praktik som ska leda till ett jobb, tack vare SIUS!

Att få en riktig lön, ja det räcker med att få 2-3000 mer i månaden så skulle jag känna mig rik och slippa oroa mig för att jag kanske inte kan betala alla räkningar den här månaden heller, jo det gör jag men att känna oro varje månad kan göra en ännu sjukare. Så håll tummarna för att jag slipper fastna i facket där folk anser mig vara lat!Jay Smith på Spotify

Jag lyssnar inte så ofta på Spotify, däremot är jag beroende av att lyssna på musik i headset. Jag måste ha musik när jag går till affären, inne i affären, när jag skriver blogginlägg (det är ett av dom få tillfällen jag inte har headset på mig). Jag lyssnar då på Rix FM eller Mix Megapol beroende på vilken programledare det är. Musiken är ju samma nästan varje timme men jag lyssnar för att jag tycker att en del programledare är bra.

På Facebook för en stund sen såg jag en vän skriva att Jay Smiths skiva kommit på Spotify och WOW säger jag bara. Helt underbar, javisst är det samma låtar som han kört i Idol MEN dessa är gjorda i studio och så mycket bättre med ljudet. En favorit jag har bland dessa är Lady Gagas låt "Bad romance", den gör Jay ta mig fan bättre än henne, underbar version! Denna skiva kommer gå varm på datorn nu kan jag lova.  

Grattis som fan Daniel!

Ja då har man sett finalen av "Ung och Bortskämd" då och det var det mest rättvisaste avsnittet någonsin av det här programmet. Daniel Paris Afshinnejad blev vinnaren och därmed får han en jorden runtresa. Han är så värd den, egentligen tyckte jag nog att Tim Joel var mer värd den men när han åkte ut igår så var det en självklarhet att Daniel skulle ha den.

Dom gjorde ett riktigt bra uppdrag i dag där dom skulle filma in en film för olika kampanjer och göra en affisch men även där var Daniel överlägset bäst i sitt agerande.
Dag 21 - ett annat ögonblick

Då jag var 16-17 år året innan jag blev gravid spelade jag bowling. På den tiden var det billigt att spela bowling (16 kr serien) och jag tränade både med mitt lag och privat, i stort sett varje dag om jag hade pengar. På den tiden fanns det inga skärmar som visar för hela hallen vad man har för poäng utan det var papper och penna som gällde.

En dag tränade jag själv, strike efter strike kom, jag tittade bakåt och efter halva serien satt det folk och tittade på mig, jag koncentrerade mig mer och mer men när jag slog sista slaget och det stod klart att jag hade fått 300 poäng, strike på varje slag alltså, glad i hågen tittade jag bakåt för att typ få ta del av hurraropen men döm om min förvåning när jag inte såg en enda kotte i hallen. Mitt största ögonblick i min bowlingkarriär och ingen såg det! Det är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Att det stod på papper gör det ju inte bevisligt eftersom det gick att fuska men jag lovar och svär, jag fick 300 poäng, det högsta man kan få på en serie sen skiter jag i om ni tror mig eller inte, innerst inne vet jag att det är sant.

Förövrigt var det tal om att jag skulle gå över till A-laget, jag slutade med bowling när jag fick veta att man var tvungen att ha kjol på tävlingarna och det är också helt sant.


Töntpappor!

Hur i helvete ska våra ungdomar lära sig om det inte kommer hemifrån? Tittade just på programmet "Ung och bortskämd" på svtplay och höll på att vilja kliva in i rutan och lappa till både Karolinas och Paulinas pappa, wake up liksom! Hur sjutton ska dom kunna klara sig i livet om dom inte får lära sig nåt? Dessa jävla tönt och fjantpappor misshandlar ju fan sina döttrar genom att föra över sånt här till dom. Det var inte detta som var syftet med programmet, att bara berömma dom när dom gjort sina uppdrag, dom har ju för fan inte gjort ett skit i huset!

Hur sjutton kan dom rösta ut Tim Joel efter ett misstag, ETT förbannat misstag där han var så nervös att han knappt kom ihåg vad han pratade om, är det sånt som ska fälla folk? Han har ju gjort det mesta i huset, nu ska det bli intressant och se vem som tar tag i disken, matlagningen och städningen. Tippar på Daniel faktiskt.

Antagligen var det en pakt som gjorde att tjejerna fortfarande är kvar, båda skulle åkt ut redan från början, konstigt att inte fler föräldrar röstade på dom för då hade dom vart ute nu.

Tim Joel själv är inte heller så glad, han har skrivit ett inlägg om kvällens avsnitt i sin blogg.

Heja Daniel!!


Nähä inte det nä

Varje år på fars dag träffas alla vi som ska fira jul ihop och delar upp vad vi ska köpa och göra  för mat och godis så det slipper bli så mycket för den som har julen det året.

Min dotter gjorde julgodis förra året och hon ville göra det i år också. Hon ringde mig förut:

Dottern: -Hej mamma, gissa vad jag tuggar på!

Hon tuggade och det knastrade rejält.

Jag: -Pepparkaka?

Dottern: -Näe det är kola och som du hör så blev den misslyckad, det går inte att äta den så det blir inget.

Jag: -Nähä va synd men vi har ju dina Rocky roads i alla fall.

Dottern: -Näe den smakar skit den också, det var nog fel choklad.

Ja detta år blir det en nyttig jul utan godis, se vår familj framför er, tuggandes på frukt och nötter. Ska man ringa Aftonbladet kanske? Enda familjen med enbart detta på godisbordet, vilken artikel!Zip hoodtröja

Jag vann en auktion på Tradera häromdagen, ett fynd enligt mig för jag har sett att den kostar mycket mer än vad jag fick ge för den och den var helt ny, lappen är till och med kvar dock insåg jag att jag kanske tog en storlek för liten. Snygg är den i alla fall enligt mitt tycke sen får ni säga vad ni vill.

Kepsen har jag inte inne vanligtvis men den glömde jag att ta av mig i all iver
Vet inte vilket som är värst på mig, fram eller baksidanEn hjälpande hand

"Till Majblommans Riksförbund, Sveriges största barnhjälpsorganisation, vänder sig de som inte har råd med det nödvändiga inför jul. Varje år skänker Majblomman dryga 1000 kronor var till så många barn de kan så att de och deras familjer kan köpa sig något de behöver inför julhelgen. Några klappar, en gran, en julskinka."

För det första så är det helt jävla otroligt att det ska behöva vara så här i Sverige och dessutom år 2010.

Det finns i dagsläget över 340 000 barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till. Arbetslöshet och sjukskrivningar kan vara boven i dramat och jag har själv upplevt båda, kan säga så här, tack och LOV att min dotter var så pass gammal och flyttade hemifrån när det hände för annars hade jag varit en av dessa som idag hade mått dåligt för att jag inte hade kunnat ge min dotter en julklapp. Det är sanslöst att det ska vara så här idag.

Många blundar för det, en del tror inte på det och andra tror att det är så jävla lätt att skaffa sig ett jobb i dagens Sverige, det är det inte. Det kan finnas fler än en faktor som gör att man inte kan ta vilka jobb som helst och då menar jag inte att man ingen bil har, arbetshinder är nåt som spelar in hos många, jag är en av dom.

Jag är glad att det finns vettigt folk, medmänniskor som vill hjälpa till när andra har det svårt. Nu är det "bara" 5000 fattiga barn som kommer att få en julklapp men det är i alla fall 5000 stycken fler än om dom inte hade fått nån hjälp. Det har ökat med 50 %  sen 2006, för jävligt om ni frågar mig.

Katrin Zytomierska, den både älskade och hatade kändisen och bloggaren har också agerat och nu växer hon i mina ögon minst sagt. Många anser att hon bara vill göra reklam för sig själv och sitt varumärke men just nu skiter jag i vilket för hon mot många andra har i alla fall gjort nåt åt fattiga barns situtation.

Dag 20 - den här månaden

Den här månaden heter temat för dagen. Den har väl i stort sett sett ut som alla andra månader egentligen bara att man känt av att julen snart är här. Eftersom jag inte har så mycket pengar att röra mig med så startade jag redan med att köpa julklappar i september och har sen köpt lite varje månad, planering är A och O när man lever som jag.

Jag brukar alltid vara ute i sista minuten med alla julklappar men inte i år. Jag har i stort sett bara julklapparna till julklappsleken vi brukar köra i vår familj, en julklapp får kosta högst 25kr och det ska vara 4 stycken. Det är mest på skämt och enbart för att vi ska ha nåt att göra  och fördriva tiden. Det är himla skoj faktiskt.

Den här månaden har ju även snön kommit och det har ju inte snöat bara en dag utan i stort sett två gånger i veckan och inte lite heller men det är rätt mysigt, det SKA vara snö på julafton och inte som julafton 2007 då vi var i föräldrarnas sommarstuga och det var alldeles grönt ute.


Här står jag i skjorta och t-shirt på julafton 2007 och det var inte speciellt kallt heller


Den här månaden har varit bra, inte speciellt stressad som jag först trodde att den skulle bli.
Här ligger jag i sängen och har gjort seda...

Här ligger jag i sängen och har gjort sedan lite över 23. Meningen var att jag skulle sova tidigt, jo men tjena, jag tog på mig snarkmasken och sen var jag klarvaken. John Blund är säkert bög och bojkottar alla tjejer, allt för att få vara nära killarna. Jävla fjanteri. Istället ligger jag här och spelar golf på mobilen och lyssnar på Gert Fylking. Han jobbar på nätterna numera. Jaja hade jag haft en strapon så hade jag satt på mig den och inväntat John Blund, han skulle ha avslöjat sig på direkten om han dök upp efter det.


Inte fy skit att komma tvåa heller

Detta var historiskt på flera sätt än ett. Nr 1 var att Sveriges handbollstjejer faktiskt skriver historia om att ha fått silver i en EM-turnering. Nr 2 var att jag faktiskt satt och tittade på en handbollsmatch helt frivilligt. Det har nog inte hänt sen kriget tror jag.

Norge är regerande mästare sen några år så svenskarna ska inte vara allt för ledsna över det tycker jag, dom slog ju Norge i en tidigare match så Norge är inte helt oslagbara men av det jag såg så hade Norge ett sjuhelvetes bättre försvar än Sverige men dunka varann i ryggen tjejer för ni är ändå bäst!

En deppbild har Aftonbladet valt att kalla den här bilden som jag förövrigt har snott på deras sidaNogger och handboll

Ja den här videon säger allt om Noggers intresse för handboll.


Ser illa

När jag gick från Ewa efter att ha skrivit ut en orderlapp så träffade jag på en tant som bor i min länga. Henne träffade jag på i fredags då hon kom till tvättstugan och förbannade sig över att nån snott hennes påslakan som hängde i torkrummet dagen innan.  Hon hade skrivit en lapp på dörren att tjuven skulle komma tillbaka med det igen. 

Idag kom hon på cykel, ja inte PÅ cykeln men hon ledde den, det var istället för en rullator tydligen. Jag stannade och frågade om hon fått tillbaka sitt påslakan men näe det hade hon ju inte.

"Förbannade lymlar, det kostade ju flera hundra kronor förstår du!" Det var tydligen bredare än till en  90-säng och alldeles nytt, hon hade bara varit uppe i lägenheten en kort stund för att hämta nåt och när hon kom ner så var påslakanet borta. Hon upprepade allt idag som hon sa i fredags sen tittade hon på mig och utbrast: "Ja men dig känner jag ju igen, rasande fin jacka du har och söt är du också, söt och rar tös är du".

Sa jag att hon är ordförande i De blindas förening förresten?Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag ångrar egentligen en hel del men för att ta nåt ur högen så ångrar jag verkligen att jag råkat träffa folk som gjort att jag mått dåligt i perioder.

Den här personen eller dessa skulle man kunna baka in skulle bygga upp mitt självförtroende men gjorde precis tvärtom. Lögner, svek, vita lögner för att dom trodde att det var bättre än sanningen men sanningen kommer alltid fram och det var det dom gjorde. Jag är bra på att läsa av folk efter ett tag och känner igen tecknen men tilliten till folk, att kunna lita på nån är svårt. Det sitter alltid i bakhuvudet det dessa gjorde mot mig och kommer antagligen alltid att göra. Ett tag hatade jag personen för att hon hade förstört så mycket för mig och mitt psyke fick sig en törn. Sen upprepade det sig senare men jag fick nog. Hit men inte längre och dessa kommer inte i närheten av mig igen, no way att jag släpper in dom.

Idag är jag glad att jag inte har dom i mitt liv längre, jag har inte mått så här bra psykiskt på flera år och så ska det förbli. Idioter klarar jag mig bra utan. Dom vill inte ha mig i sina liv heller och det tackar jag för.

Nu är det mitt liv, min framtid!


Förbudet mot homosexuella hävt i USA

I USA var det igår en stor dag bland homosexuella. Att leva som homosexuell inom armén har varit en pärs, dom har nämligen fått vara tysta om sin läggning...tills igår då förbudet mot öppet homosexulla inom armén hävdes.

"Sedan 1993, när lagen infördes under Clintoneran, har 13 500 män och kvinnor i armén kickats för att de varit öppna med sin homosexualitet.

– Det är dag att avsluta det här kapitlet i vår historia, sa Barack Obama i ett pressmeddelande efter segern i senaten."

Grattis som fan alla homomilitärer från USA!

 

Snodd från samma sida som artikeln

 

 

 

 


Ve och fasa

Jag hittade mitt överkast i källaren när jag tog upp julgrejerna och jag har inte haft det på si sådär hundra år efter att min första katt hårade så jävligt. Jag tvättade det igår och la på det imorse. Nu ser det ut som en hel katt har tappat all sin päls på hela överkastet. Det är svart och av tyg. Imorgon ska jag bada båda katterna och få bort massa lös päls och råkade säga det till både Iza och Nogger när dom låg i godan ro på sängen.

Jag: -Imorgon blir det julbad för er båda, jag har tröttnat på att ni hårar ner överallt.

Nogger: -Du ska göra vad sa du? Julbad vad är det? Vad är det för nåt jävla mänskligt påhitt nu då?

Jag: -Nja det är mer ett bad och eftersom det snart är jul så kallar jag det för julbad.

Både Iza och Nogger reste sig upp med ögonen som tefat, tittade på mig, på varandra och på mig igen och skrek i kör:

Båda: -DU SKA SÅ FAN HELLER! Nogger fortsätter:

-Doppar du ner mig i badet så ska jag skrika i högan sky att du försöker dränka mig, jag kommer tappa massa päls och kommer frysa muttan av mig, det kommer hänga istappar från den och sen kommer jag få blåskatarr!

Jag: -Men herregud så du tar i Nogger, alla katter badar så här års (här ljuger vi lite då), ni kommer glänsa som aldrig förr.

Iza på bred västgötska: -Te vicka nötta? (Till vilken nytta), vi får ju ändå ente träffa någe katt!
Nogger fortsätter: -Näe precis, det kommer vi ju inte göra , det är ju bara du och högst 5 stycken mänskliga varelser som kommer se oss.

Jag: -Men nu var det inte det som var syftet, det är att få bort massa lös päls som jag gör det, ni hårar ner överallt.

Båda i kör: -Ja men för helvete, skaffa dig en nakenkatt då.

Jag: -Ja det vore en bra idé hörrni, det kanske jag gör.

Båda tittar på varann igen och slänger sig om benen på mig och bölar:

-Okej du får bada oss i morgon då, dom där nakenkatterna är sketfula.

Jag kan inte annat än att hålla med, vem vill ha en sån liksom. Jag får som jag vill.


Erik Svedberg 2010:s vinnare i Robinson

Ja herregud vilken resa det har varit för dom. Detta var Robinsons genom tidernas tuffaste och den vann Erik Svedberg mot Helene Ekelund. Hade hon varit några år yngre så hade hon kanske slagit honom i finalen. Efter att ha spelat 75 landslagsmatcher i handboll borde man ha kondition men som sagt, det var några år sen som hon spelade.
Men jävlar vilken insats Helene gjorde för att vara minst 15-20 år äldre än alla deltagarna. Riktig prestation!

Att Erik svek sin vän "Bang" syndes på middagen kvällen innan finalen. Visst jag kan hålla med om att man tar inte i hand och man lovar att inte rösta på nån och sen göra det i alla fall. Då lovar man inget till nån enligt mig. Men det här är en tävling och i 13 år som Robinson i Sverige hållit på har det alltid varit så, man vill vinna självklart och man gör sig av med hoten, därför är det bra om man inte skaffar sig några bästa polare i såna här sammanhang.

Erik ledde ganska stort och eftersom han är en vinnarskalle så tog han också hem det. Kan bara säga. Grattis Erik!


Snott bilden från samma sida som artikelnDet borde vara långt straff på sånt här

Man kan onekligen inte ha varken hjärta eller hjärna när man lämnar två små hundvalpar att dö i en snödriva det är helt klart. Hur i helvete kan man bara överge två små individer på det här sättet, hur tänker man? Hur kan man bara gå därifrån och veta att dessa två små hundar kommer att plågas i timmar och sen frysa ihjäl. Sover man gott då?
Det är för mig väldigt obegripligt. Dom hade tur att det kom en kvinna förbi och hörde deras hjärtskärande pipande som ett rop på hjälp.

Hundarna var antagligen importerade från utlandet eftersom deras svansar var kuperade vilket är förbjudet att göra i Sverige. Kanske köparna ångrade sig och dom som sålde dom visste att dom kunde råka i knipa om det kom fram att det var importerade hundar vars svansar hade kuperats. Fruktansvärt i varje fall, man gör inte så här.
Kan man annat än att bli varm i hjärtat av deras ögon? Jag blir det i alla fall.
Nu ska dom undersökas så dom inte bär på smittsamma sjukdomar och sen väntar det nya hem.
Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Jag har gått igenom varenda födelsedag i mitt minne och kommit fram till att min 11-årsdag nog var den bästa.

Jag låg som vanligt i sängen och var vaken långt innan familjen kom men låtsades såklart att jag sov när dom väl kom. (Finns det någon som på riktigt sover innan familjen kommer?)
Först kom min hund Nicki upp i sängen, gav mig en puss i fejset sen hörde jag familjen med 4 olika stämmor (två av dom fick sånglektioner senare) sjunga "Ja må hon leva". Jag låtsades vara nyvaken och sträckte på mig, håret på ända och gnuggade mina ögon. Fick brickan med tårta och saft på i knät, fuck brickan tänkte jag, näe fuck på den tiden fanns inte i min värld och undrar om det ens var uppfunnet då. Jag slet upp första paketet och fick syn på det jag så länge önskat mig. En klocka! Digital och med stoppur, att det var stoppur på den var nog det bästa. Jag var på den här tiden en friidrottare och att vara snabb var ju nästan ett måste särskilt som min gren var löpning (tro det eller ej).

Nästa paket var nästan lika bra. Efter att ha fått lyssna på brorsan sketna kassettradio fick jag nu en alldeles egen. På den tiden lyssnade man på radioprogram som "Upp till 13" och "Tracks" och man spelade in alla bra låtar och på den här kunde man spela in och man kunde även spela in sig själv och herregud vad band som gick åt till att ha spelat in sig själv. Fråga min syster, hennes kompisar fick tag på ett kassettband som dom trodde det var musik på, det var jag som hade spelat in mig själv och med diverse könsord som jag upptäckt var skitkul att säga.

I dom resterande paketen var det träningskläder för jag var också vid den här tidpunkten fotbollspelare så en Adidas t-shirt, Adidas shorts och fotbollsstrumpor, allt i rött och vitt såklart, samma färger som laget jag spelade i hade. Minns inte riktigt om jag fick fotbollsskor också eller om jag fick fortsätta ha brorsans gamla, dom var dock svarta med gröna ränder på, också det Adidas såklart.

Det var i alla fall min favoritfödelsedag eftersom jag verkligen fick allt jag önskade mig.Dövöra

Eftersom jag sålt min skrivare så skulle jag hem till Ewa för att skriva ut en orderlapp från Schenker. En kille har köpt ölglas av mig på Tradera och han ville inte ha det från Posten för dom hanterar tydligen paketen värre än Schenker. När jag var på väg fick jag ett sms av Ewa om att hon skulle öppna dörren åt mig därnere (hon har portkod), anledningen var att jag skulle hjälpa henne upp med lite julsaker från förrådet. Vad sägs om en julgransfot i form av en stor, tung och liggande tomte? En stor gran i porslin och lite annat? Tjejer kan säger jag bara. Nog för att jag gick två gånger men i alla fall. Fint kommer det bli i det Ewaiska (nytt ord) hemmet.

Så fort jag kom upp tog mitt batteri slut i hörapparaten och Ewa fick därefter skrika, det vi pratade om hörde jag och alla hennes grannar. Nån orderlapp kunde jag inte skriva ut för Sune hade glömt internetdosan såklart, den måste man ha om man ska betala Schenker via nätet, skitbra Sune, verkligen!

När jag hade vart hos Ewa i 1.5 timme så hade jag tröttnat på att vara ett dövöra så jag ville bara hem för att sätta i nytt batteri. Den här apparaten skulle varna med ett pip när batteriet var på väg att ta slut, kan säga att det pipet kommer precis när batteriet är slut, precis som han behöver varna mig för det då, jag märker av det massor eftersom jag inget hör! Onödig funktion alltså.

Jag gick till Ica och där träffade jag Ewas mamma och hennes karl, hon fick också skrika så då hörde jag och resten av kunderna. Nu vet alla att det var en Julshow i Skövde igår och hur divig Måns Zelmerlöw är kan jag säga. Nu vet ni det.

Jag gick därinne och plockade varor när jag råkade släppa mig, eftersom jag inget hörde så vet jag därför inte hur högt det lät, great, självklart liksom. Vågar jag mig dit på en vecka tror ni?

Nu har jag i alla fall batteri igen och det är ju bra.Dag 17 - mitt favoritminne

Eftersom det snart är jul så passar det väl bra med ett minne från en julafton.

Jag var fem år, vi firade jul uppe i vår sommarstuga på ett berg, det var jättemycket snö, hur vi kom upp på berget med bil minns jag inte riktigt men jag kan känna stämningen, spänningen och hur gott det doftade med den öppna spisen, från all mat och från alla parfymerade mostrar.

Kvällen kom och det var dags att sätta sig och vänta på tomten. Jag, min syster och en av mina kusiner satt på knä på varsin kudde på golvet och tittade ut genom fönstret, spänningen steg och vi var fnittriga och ögonen var som pingpongbollar när vi såg tomten komma sakta upp för trappan till verandan. Han hade en stor säck på ryggen, han knackade på altandörren och jag öppnade försiktigt och tomten ställde sig innanför och frågade såklart om det fanns några snälla barn. Alla barn svarade lite fnittrigt ja såklart. Jag satte mig på huk igen på kudden och sen läste han upp på paketen. Jag var först ut att få gå fram till tomten, få min julklapp, tog i hand och satte mig igen. Slet upp paketet och fick syn på innehållet. Ett dragspel, ett jättefint och helt gudomligt dragspel. Min morfar spelade dragspel och nu skulle jag få spela med honom, ja det var vad han hade räknat ut för några år senare då tomten bara var en bluff för mig fick jag veta att det var just morfar som hade köpt det till mig och syftet var ju då att jag skulle spela med honom.

Jag fick mycket annat också men just det här dragspelet var speciellt för mig och jag har det i min ägo fortfarande, den ligger i källaren och den kommer jag aldrig göra mig av med.Hos faster

I 10 års tid (jag trodde det var 15) har min faster bakat lussebullar, brödkakor, sockerkaka, småkakor och gjort eget godis och gett till mig runt jul, också i år. Dom kom och hämtade mig, vi åkte hem till dom och fikade (nej inte av mitt julfika för helvete, det är straffbart). Mina föräldrar kom också och det var jättetrevligt. Min faster och hennes man blev faddrar till mig när jag döptes och hon känner väl att hon vill göra nåt extra för mig och det är ju hur gulligt som helst, jag är 41 år liksom men hon kommer fortsätta så länge hon minns hur man bakar säger hon så jag får nog räkna med det i si så där 15 år till kanske.Jag dricker ju inte kaffe så saften är till mig. Jag tog kortet medan dom andra var i vardagsrummet annars hade dom nog undrat varför jag tog kortet liksom.

Jag fick skumtomtar också i min påse men ve och fasa vad jag avskyr skumtomtar! Pappa sa precis när vi skulle gå att han måste köpa såna för att göra nån julgodis på. Jag kunde såklart inte med att säga det medan faster hörde det men så fort vi satte oss i bilen fick dom påsen innan jag spydde på den.

Det var min eftermiddag. Hur har er varit?Farmville kan bli en pengafälla

I början när jag var ny på Facebook så spelade jag väldigt mycket spel där, som Farmville tex. Ja jag var ju naturligtvis inte ensam om det. På hbtq-sajten Qruiser fanns det en Farmvilleklubb där folk ville ha nya Farmvillevänner den vägen eftersom det är en fördel att ha många vänner just på Farmville. Jag fick några vänner från Qruiser och dom fortsätter jag ha som vän även om ingen av oss idag spelar Farmville längre. Trevliga bögar.

Jag slutade att spela Farmville och alla såna där Zynkaspel för ca 7-8 månader sen men även när jag var mitt uppe i det så skulle jag aldrig köpa grejer i det där spelet för riktiga pengar, där går gränsen liksom men tyvärr så är det många som gjort och gör det fortfarande och det är dom som nu Zynga blåser på pengar och har gjort det medvetet. Zyngas vd Mark Pincus har erkänt. Så spelar ni Farmville, Farm town,  Café world och sån skit. Sluta med det och gynna inte Zynga!


Helt plötsligt har hon blivit pryd

När jag fick flytta ut alla grejer i vardagsrummet så var jag även tvungen att rycka loss nätverkskabel som jag satt upp så snyggt över lister och skit. Den hamnade sen på golvet eftersom ICA slutat att sälja såna grejer som jag satte upp det med förra gången.

Jag satt vid datorn och hörde att sladden utanför dunsa mot golvet, efter 2 minuter öppnade jag sovrumsdörren. Där satt Nogger högröd i ansiktet och höll på med sladden.

Jag: -Vad sjutton håller du på med?

Nogger tittar på mig, fortfarande högröd i ansiktet och väste:

-Asså den här jävla kabeln ligger ivägen så jag kan inte stänga toadörrn, den går inte under!

Jag: -Men varför måste du stänga dörren då? Den kan väl vara öppen?

Nogger tittar på mig, himlar med ögonen och fortsätter:

-Skojar du eller? Ska jag sitta i lådan och visa muttan för Iza menar du? Sällan att jag gör!

Jag kunde knappt hålla mig för skratt:

-Men snälla nån, varför så pryd nu helt plötsligt? Sån har du ju aldrig varit förut. Vad har hänt?

Nogger: -Jag vill bara skita i fred kan jag få det kanske? Nåt fel i det kanske?

Jag gjorde henne till viljes, tog bort kabeln, stängde dörren och hon låste från insidan. Iza som hört allt hoppade upp på byrån, släckte lampan på toa (knappen sitter på utsidan av nån jävla anledning) och skrattade hånfullt.

Nogger vrålade till och jag gick in till sovrummet och stängde dörren. Det där får dom allt sköta själva.
Aftonbladet gjorde en blunder

Jag tänkte gå till datorn och gå in på Aftonbladet när den sista pausen var i Robinson, jag gjorde inte det annars hade jag nog blivit lika förbannad som dom tittare som skrivit in och kommenterat. Aftonbladet råkade lägga ut artikeln om vem som blev utröstad i kvällens avsnitt INNAN programmet ens var slut. Skärpning för fan. Även om det är många som inte tittar så är det faktiskt en hel del som faktiskt gör det bl a jag!

I örådet blev jag nästan förbannad när jag märkte att alla hade röstat på Marcus,  till och med hans parhäst Mischa och att Marcus sen log och önskade alla lycka till tyckte jag var knepigt efter det sveket men jag fick nu förklaringen, han hade bett om att bli utröstad. Tack och lov för det. 36 dagar utan knappt nån mat gör att man säkert blir psykiskt nedbruten så han åkte hem med flaggan i topp.


Bilden på Marcus har jag själv tagit..eller näe jag snodde den på samma sida som artikeln.Snö var det här!

Jag var och hämtade Josefine på dagis idag, nej Carro skulle inte göra nåt, hon är bara höggravid, det ska komma ut en Knut, Sune, Siri eller Sigrid om 3 veckor. Josefine ville visst att Sune skulle hämta henne från dagis igen och vad vore bättre än att hämta henne i snöyra? Tack och lov slutade det när vi kom ut från dagis igen.

Jag fick flashbacks därinne, ja inte på själva dagiset för det är det nyaste i stan men att vara fullt påklädd och ta på en unge som var som en ål i händerna på mig. En tröja, spring in till leksalen, ut ur leksalen, på med "fuskollen", spring till leksalen, ut ur leksalen, Sune dösvett, overall, tumvantar, var är tummarna? Aha där nånstans, va bra, mössa och där slänger sig Josefine raklång på rygg och kräver att jag ska ta på henne kängorna medan hon ligger så. Sure, vi testar vart Sunes gränser går vetja för hon vet ju inte hur Josefine brukar bli påklädd. Det visade sig sen efter att jag pratat med Carro att så brukar hon inte vara. Bra då vet jag det tills nästa gång!

I vagnen skulle hon inte sitta och ett barn som inte vart ute på 5 timmar vill gå själv, inte bara gå själv utan helst slänga sig i snön såklart vad dum jag är. Ja jag visar lite kort i stället.


Ät helst gul snö sa jag till Josefine och det gjorde hon
Sune jag har hittat en julgran! Ja ta med den till mamma så blir hon glad sa jag.
Sen ville hon sitta i vagnen, sen om hon inget såg gjorde inte så mycket

Men till slut tröttnade hon på att inget se, som ni ser ja.

Nu förstår jag varför ingen åker skridskor i hamnbassängen, ser ni? Inte?
Nu då? Hoppas det liksom.
Jag vann!

Vilken tur att man har bloggvänner på Facebook säger jag bara. Vi pratade om julkort och jag skrev att Blogvertiser skickade ut julkort med riktiga frimärken på, vi är ju ett par tusen medlemmar liksom.

"Ja lotter var det med från Blogvertiser också", säger min blogg och Facebookvän. Va?? Jag hade inte sett några lotter och trodde jag hade slängt kuvertet men det hade jag inte och där i låg mycket riktigt två lotter, en triss och en tialott! Jag skrapade båda, vann inget på Triss men väl 10 kr på Tialotten! Wihoo.

Kan man med att ta pengarna istället för en ny lott? Låter det snålt? Men va fan är man fattig som jag är 10kr mycket pengar, ja en hel liter mjölk liksom. Japp så får det bli. Tack Karin för att du skrev att det var lotter i kuvertet!
Skulle han det tro?

Om nu inte filmen "The social network" kommit upp på biodukarna, hade då Mark Zuckerberg varit så känd tror ni? Näe tror inte jag heller. Tidningen "Time" har utsett honom till årets personlighet. Mark Zuckerberg är ju grundare till Facebook.

Idag blir man nästan förvånad när någon INTE har ett konto på Facebook, kan det kanske vara för att var 12e faktiskt har ett. Varje dag registrerar sig 700 000 personer på det där stället och det finns väl inget ställe som folk hittat så många människor som dom tappat kontakten med, hittat sina biologiska föräldrar eller syskon som på Facebook.

Bilden lånade jag från samma sida som artikelnDag 16 - min första kyss

Man har ju lyssnat på sina kompisars berättelser när det gäller den första kyssen och hur mysigt och romantiskt det har varit.

Detta var i femman då jag var 11 år och vi hade "hemmadisco" hos en polare och när man är 11 är det väldigt oskyldigt och ganska äckligt egentligen. Vi satt och gjorde "snurra flaskan" då man skulle göra som man blev tillsagd. Flaskan pekade på mig och fick då uppdraget att ta med mig en klasskompis in i sovrummet och kyssa honom. Han och jag tittade på varandra, gick motvilligt in i det där sovrummet som vi inte fick komma ut ur på en minut. Vi stod där mitt emot varandra och sa inte ett skit. Först trodde jag inte att det skulle hända nåt men sen tog han tag i min nacke, stoppade in sin tunga i min mun, vispade runt lite och sen var det typ över.

Det där mysiga och romantiska kände inte jag av i alla fall. Det var inga änglar som spelade över våra huvuden, inget pirr i magen, nej då, jag hade fullt sjå med att inte kvävas typ. Han torkade av sin mun med tröjärmen sen gick vi ut.

Ja det var min första kyss det.


Favorit i repris

När jag skulle gå till AF för att fylla i en blankett om att jag idag går över från A-kassa till Aktivitetsstöd gick jag som vanligt förbi ICA. Jag fick syn på denna skylt utanför.


Hungrig som jag var gick jag naturligtvis in. AF fick vänta. Jag skevade iväg till charken och fick syn på detta.

 

Jag tog en sån liten sketen tallrik, tog allt i en tugga. Det var för mig en aptitretare. Jag tittade på kallskänkan framför mig, tittade mig omkring. Såg mest snåla pensionärer som moffade och åt som om det gällde livet. Just då vände sig kallskänkan om. Sune från helvetet flyger i mig. Jag tog tag i brickan med smörgåstårtan, just då vände sig kärringen framför mig om och hann vråla "VA GÖÖÖ.." jag spände ögonen i henne, visade tänderna och saliven som rann ur min käft, smörgåstårta blandat med snussubstanser. Hon skrek till och jag sprang.

 

Folk drog mig i jackan för att försöka stoppa min framfart, med ena handen under brickan sprang jag vant mellan hyllorna. Fick tag på ett paket Ballerinakex, slet upp den och kastar kex efter mig, välte ner brödlimpor, öppnade en äggkartong, log och kastade hej vilt på dom som försökde att ta brickan ifrån mig. Mina ögon har nu ändrat färg, från mörkblå till mörkröda som blänkte likt två ficklampor. Nån slängde sig handlöst på min ena fot, jag harklade mig, spottade och träffade en snusloska på denna någon som nu hade en brun prick i pannan. Jag skrattade och vrålade "Are you from India?!"

Sparkade till människan så han flög och krossade glaset som omger dom olika salladerna i charken. Såg honom hamna med fejjan rakt ner i räksalladen och jag skrattade hysteriskt.

Jag sprang förbi kylavdelningen, slet åt mig flytande margarin, hällde över hela golvet så folk halkade och skrek till.

 

Min framfart fortsatte förbi godiset, slet till mig en påse Non Stop och kastade även det på golvet. Folk kom från alla håll, skrek och hade sig.

Med brickan fortfarande i min ena hand var jag nu framme vid kassan. Jag vrålade "DET BRINNER FÖR FAN..UUUUT!" Folket slängde sig handlöst ut. Kassörskan tittade på mig och tänkte säga nåt. Jag tog en kundkorg och slängde över huvudet på henne. Tittade på henne mellan gliporna i korgen och väste "Skriv upp smörgåstårtan på Fredrik Reinfeldt!" Skrattade så dubbelhakorna dallrade värre än vanligt och jag sprang hem. Efter mig var det bara en fartrand.

 

Detta tänkte jag när jag stod där och tuggade i mig den sketna mängden smörgåstårta i den lika sketna tallriken. Men hey det är tanken som räknas va?

 


Dottern på middag

Min dotter var här förut på middag. Fläsk med löksås. Min mage tål varken lök eller fläsk egentligen men eftersom jag vet att min dotter älskar den maträtten gjorde jag det och åt ändå. Hör (läs) och häpna, min mage har inte (peppar peppar) sagt ifrån någonting och då är det ändå 2.5 timme sen jag åt, shit säger jag, ja det hade jag nog sagt om jag varit tvungen att springa på toa också i och för sig. Igår drack jag ju Baileys och trodde jag skulle vara tvungen att ta samarin innan sänggående men inte ens det behövde jag. Är min mage snäll så här i jultider? Kan hända kan hända.


Jag vet inte om ni tittat på hennes läppar förut men kan säga att överläppen på den här bilden och andra bilder inte är likadana. Gissa varför.


TILLÄGG: Nej jag har inte smockat till min dotter, hon har bara sprutat in nåt för att få den större, underläppen behövde dock inte få nåt.
Men herregud

Undrar om inte Sverige toppar listan över dom länder som gör pinsamma teveprogram. När du tror att du sett allt så kommer nu en ny programserie som kommer sändas i femman i januari. "Konferensresan" kommer serien heta och visar verkligheten vad som händer på konferenser egentligen. No secrets längre alltså.

Herregud det är nästan så man tycker det är pinsamt att vara svensk när man ser den ena pinsamma serien efter den andra men jag kan nästan slå vad om att det är sånt här folk kommer spy på men ändå sitta och glo på varje vecka. Javisst, säkert jag också, åtminstone första avsnittet.Dag 15 - Mina drömmar

Igår hoppade jag med flit över dagens tema, det var "Vad hade jag på mig idag?" Det var lite tvetydigt och kändes samma som, "Det här hade jag på mig idag".

Den här är också tvetydig, mina framtidsdrömmar? Eller drömmar jag drömmer på nätterna? Jag tolkar det som mina framtidsdrömmar.

Jag har varit arbetslös i lite mer än 2 år, jag har haft praktik i 4 månader i allt detta men fick ju samma pengar som när jag stämplade, dvs inte mycket pengar att tala om. Man lär sig att hantera pengar därefter men det är ju inget kul att aldrig kunna köpa nåt till sig själv såklart så min stora dröm är ju då att få ett fast arbete eller ett arbete med riktig lön och så kanske det blir till våren vem vet. När man kommer i samma situation som mig så har man inte överväldiga drömmar utan det där lilla som skulle göra mig lycklig, som ett jobb då, som att få lön, att kunna få gå och shoppa som alla andra verkar göra utan att känna ångest över att ha gjort av med för mycket pengar. Att slippa ligga på nätterna och vara orolig över att pengarna inte ska räcka månaden ut. Det är min dröm.Vill inte ens tänka på hur det kunde ha gått

Man kan tacka någon högre makt att det bara var självmordsbombaren som dog och inte som det var tänkt, flera hundra. Det hade varit förödande. Självmordsbombaren hade material till flera bomber och hade nog för avsikt att förstöra mer än bara en bil och sig själv. Tänk om han hade kommit till centralen eller ställt sig i nån galleria. Fruktansvärda syner som uppspelar sig i mitt huvud. Jag är glad över att jag inte bor i en stor stad för det är nog där det är större risk för sånt här.

Om han nu har pratat om Afganistan och skrivit mail om att våra svenska fruar, systrar och barn ska dö precis som deras så kanske det är dags att ta hem våra svenska soldater? Låt dom kriga själva där nere. Detta var en varning var så säkra.
Jul var det här!

När jag väl får tummen ur så går det av bara farten. Jag har i flera dagar tänkt julpynta men sen har något annat kommit emellan, det har blivit för mörkt och sen har jag helt enkelt skitit i det. Men idag har jag ta mig fan städat hela lägenheten, strukit dukar och julpyntat! Jag tog dock inte upp allt, det finns saker jag har som Nogger skulle tycka var rena rama julafton att få ta sönder så det får stanna i lådan men lite tog jag ju upp, får se hur mycket av detta som får vara helt tills i morgon bitti.

Jag skulle också vara så här helnöjd om jag hade en snygg brud bredvid mig
Hade jag inte haft två katter så hade jag haft hela bordet fullt med bomull som snöDen här tomten har funnits i vår familj så länge jag kan minnas, det ska vara nötter i hans säckVardagsrumsbordetHallbyrån

I mitt sovrum ska några hyllor upp så nästa jul ska det nog vara några tomtar på dom hyllorna ska ni se! Just nu har jag bara skrivbordet som man kan ställa saker på och där sitter ju jag, tomtemor herself liksom.
Baileys är aldrig fel

Jag fick ett sms av Ewa som frågade om jag ville hänga med till Ica och sen hänga med henne hem. Det gjorde jag ju då för kommer jag inte till ICA en dag så skulle dom säkert ringa och fråga vart jag är någonstans.

Uppe hos Ewa satte vi på MTV och pratade och sen fick jag ett glas baileys med istappar i, jag frågade om hon tagit dom utanför fönstret men så var inte fallet. Gott var det som fan men räkna med att jag kommer få dricka två glas samarin innan jag går och lägger mig.

Hey Baileys i saftglas
Är nog ingen fara

Jag tittade på ett klipp från där den misstänkte 28-årige självmordsbombaren Taimour Abdulwahab bodde, i Tranås. Där var dom oroliga över att det kanske skulle komma fler därifrån med samma syn som Taimour men nu var det ju så att han hade sin adress där, inte sagt att det är där han planerat allt. Han var ju faktiskt iväg på nåt slags "träningsläger" utomlands och kontakterna han kanske har haft bor nog inte i Tranås, han kunde lika gärna ha haft sin adress i Pajala, det är ju inte i staden dom bor i som drabbas oftast om det nu inte är i stora städer då.

Som tjejen sa i klippet, man ska inte dra alla muslimer över en kant och det är sant, bara för att jag är svensk är jag ju inte som Peter Mangs som skjutit mot flera invandrare eller som nån annan svensk idiot. Tyvärr kommer många titta snett eller hålla koll mer på muslimer nu efter det här.
Böl böl

Ja herregud jag är så blödig. Igår satt jag och såg Svenska hjältar och jag lovar er, jag har aldrig gjort av med så mycket skithuspapper utan att ens nudda fisringen förut. Jag bölade när man fick se vilken insats dom gjorde, jag bölade när jag såg kändisarna böla och jag bölade när dom kom till scenen och blev tackade av dom som blev räddade. Ja jag erkänner jag bölar till många program med såna här inslag. Som grädde på moset var det ju Lucia igår så då skulle jag försöka få i mig lite lussefika också.

Jag har bytt duk nu ifall ni nu skulle undra varför jag inte gjort det. Jag har nämligen justädat och julpyntat idag! Mer bilder från det kommer senare.För helvete!

Jag vet, det är en såpa men nån jävla måtta får det väl ändå få vara. Jag såg just "Ung och bortskämd" på svtplay och höll på att tappa alla jävla hakor jag har. Hur kan det vara möjligt att ens Tim-Joel  var nominerad i kvällens avsnitt och hur i helvete kunde ens Ellinor bli utröstad! Det är väl ändå ett enda avsnitt som föräldrarna ska kolla på eller och inte gå tillbaka till föregående avsnitt? Här är det fan en hund begraven.

Jag blir så förbannad och spyr på töntpapporna som inte kan säga ett enda jävla negativt ord om sina egna latmaskar till döttrar. Skulle dom gå ut och slå ihjäl nån skulle dom försvara sina döttrar då också? Och hur kan dom säga att dom inte gör nåt fel när det är dom tjejerna som man inte ser gör ett skit i huset. Dom vet ju att det spelar ingen roll vad dom gör och inte gör i huset så blir dom i alla fall inte utröstade, snacka om att inte mogna ett skit. Vinner inte Tim Joel eller Daniel det hela så är det verkligen nåt lurt.


Dag 13 - Den här veckan

Den här veckan heter temat för dagen.

Den här veckan hoppas jag ska förändra hela mitt liv. Idag får gärna någon från Svenska spel ringa och meddela att dom hade gjort fel på Stryktipset för fyra veckor sen och jag bli ensam vinnare som innebär att jag är ägare till 84 miljoner eller nåt, annars får jag fortsätta att ha en skrattretande summa på kontot.

Den här veckan får gärna snyggBirgitta ringa och berätta att min praktik börjar direkt efter nyår eller att hon vill ha en dejt med mig, det är antingen eller.

Den här veckan hoppas jag att alla mina kilon rasar, ja alla på en gång så att jag kan visa upp mig och ingen känner igen mig, helst ska pattlyft, fettsugning och slimning ingå.

Den här veckan får gärna en snygg flata ringa på min dörr och säga att hon spanat in mig länge och undrar om hon får komma in, inte så troligt men min fantasi har inga gränser.

Den här veckan får gärna någon komma på hur jag ska få friska och fungerande fötter och helst ska dom funka samma dag också så att jag kan ta en promenad kommunen runt eller nåt.

Ja jag vet, veckan kommer antagligen bli likadan som dom andra veckorna som gått på det här året men hey drömmar har vi alla eller hur? Precis!En fet jävla diss!

När man går till en affär och ska ta ut pengar ur automaten så gör man det fort eller hur? Särskilt som det står 511 personer bakom dig eller hur? Men en del fattar inte det, en del ska fan inte ha kort, dom ska fortsätta att ha sina pengar under madrassen eller i sin plånbok, blir den stulen så skyll dig själv att alla pengar är borta, synden straffar sig själv för att du är så urbota seg vid en bankomat!

Det hände inte bara idag utan jag verkar vara född med otur med alla köer. Jag var nyss på ICA. Två personer framför mig i automaten och den personen hade ingen brådska alls. Ett kort - pengar, två kort - pengar sen ska människan stå och glo på kontoutdraget INNAN hon lämnar företräde till nästa. Vad är problemet? Bort bort, försvinn, spring därifrån! Såna kan förstöra hela min dag. I dessa tider har man på sig rätt mycket kläder också och man är svettig bara man kommer innanför dörrn till affären, när man står i kön känner man hur svetten rinner nedför ryggen, man blir rödflammig i hela fejjan för att man är så varm och det kryper ta mig fan i hela kroppen.

Sök hjälp människa!

Lucia


Ja den här dagen minns man ju som den mest stressande dagen när man gick i skolan. Jag tror att Lucia på tv gick mycket tidigare än den gör idag. Hade den gått kl 7 när jag gick i skolan så hade vi aldrig hunnit med alla bestyren innan vi skulle iväg plus att se det på tv innan. Det måste ha gått kl 6 på den tiden.

Min pappas fru väckte oss alla tre barn strax före, då hade hon gjort frukost och burit upp det i teverummet och tänt adventsljusen. Frukost den här dagen bestod oftast i lussebullar och pepparkakor och vi barn fick juice medan hon sörplade kaffe. Där satt vi fyra med håret på ända och jättenyvakna och tittade på Lucia och hennes tärnor. Lyssnade på sång och verser. Det var en rofylld stund på den kommande stressande dagen.

Pappas fru hade oftast strukit våra lucianattlinnen och brors stjärngossedräkt kvällen innan och hängt upp men ofta kom hon på det lite sent, ja att dräkterna inte passade oss längre vill säga, att leta efter såna dräkter dagen innan Lucia var ju det idiotiska man kunde komma på, oftast fanns det inga kvar. Men en bra dag var allt i sin ordning.
I mellanstadiet åkte min klass runt på ålderdomshem och sjöng, antingen satt dom gamla bara och stirrade på oss eller också sjöng dom med i sånger som var si så där 200 år gamla eller nåt och så gamla var ju inte dom. Efter det fick vi karameller av dom, det var innan någon sa att man aldrig skulle säga ja till karameller som det inte är papper på, hade någon kläckt att man inte skulle ta karameller utan papper på för att dom gamla inte är så bra på att tvätta händerna efter dom har gjort nummer två så hade åtminstone inte jag tagit nån.

På eftermiddagen var det dags att lussa för mormor och morfar och för min pappas frus föräldrar.
Efter att ha haft på sig glitter på huvudet hela dagen som kliade som fan så fick man äntligen ta av sig det. Lucia var över för den här gången.Den som spar den har

I veckan som var nu hade ICA ett erbjudande om att få köpa en Alladin eller Paradisask för 29.90 stycket med ICAkort. Jag köpte en Alladinask för att Paradisasken var slut hos leverantören. Det är alltså nu 12 dagar kvar till julafton eller 11 till den dagen då jag och min dotter brukar öppna den och moffa i oss hela kvällen. Att ha choklad hemma i 11 dagar utan att få öppna är tortyr för mig vanligtvis.

Dagen efter hade Paradisasken kommit tillbaka och jag köpte en sån också så nu har jag alltså två askar här i skåpet på ett väldigt bra ställe som jag inte ser, bakom bulguren, har tröttnat på bulgur så jag tar sällan fram den numera, där bakom ligger dom så bra så så påminn mig inte vad jag har bakom kartongen förrän på uppsittarkvällen okej? Bra! För jag och dottern brukar nämligen spela Bingolotto och äta nygriljerad julskinka kvällen innan och efter det öppnas då askarna och jag hoppas ju att det finns kvar choklad även på juldagen men det är inte säkert när det gäller oss två. Om jag glömmer vart jag lagt askarna så är det bara för mig att gå in här och läsa vart dom är. en blogg är ju skitbra att ha ju! Ska nog skaffa fler!

Det här är nog bara början

Det som hände i går eftermiddag i Stockholm är fruktansvärt! Vem fan trodde att det här skulle hända i Sverige? Man kände att det som hände i andra länder var så pass långt ifrån Sverige att man inte kände nåt särskilt. Nu är terroristattackerna i vårt lilla land. Ja jag vet att människan som sprängde sig själv var en självmordsbombare och det var väl egentligen meningen att det skulle döda flera, helst svenskar då kanske. Nu misslyckades det som tur var men det här mina vänner är bara början och det skrämmer skiten ur mig! Är Sveriges poliser rustade för sånt här? Jag hoppas ju på det förstås. Länken går till en sida där självmordsbombaren ligger på backen - död så vill du inte se så tryck inte på den.

Jag är rädd att det kommer bli ett jävla ståhej nu mot alla araber, oskyldiga som skyldiga. Var lyhörda, alla är inte såna här idioter som den som ligger på backen.

Dag 12 - min handväska

Nu kommer jag kanske chocka flera men jag har faktiskt en handväska. 

Den köpte jag på en marknad för många år sen och använde den ibland när jag gick ut om jag har byxor utan fickor. Såna byxor har jag inte längre därför använder jag handväskan bara då det är begravningar i stort sett. I den då är det oftast en mobiltelefon (utan ljud på), näsdukar, pengar och nycklar.
Hade jag haft den med när jag går ut idag hade nån trott att jag hade snott någon annans handväska. När jag går ut idag har jag allt i mina byxfickor. No way att jag skulle ta med en jävla handväska ut, finns inte i min värld!
Så nu kan ni lyfta upp era hakor, Sune...the girl HAR faktiskt en handväska.Straff som straff eller?

Jag är nyfiken av naturen och när jag läste att Linus Omark som är NHL-debutant bad om ursäkt för straffen (som han dessutom satte) så var jag bara tvungen att kolla på klippet och varför många var så upprörda över det.

Jag ser Omark snurra till samtidigt som han tar pucken, åker fram lite och sätter pucken mellan benen på målvakten Dan Ellis som dessutom är upprörd. Vad är det att vara upprörd över undrar jag? Den är ju giltig så varför vara en sån jävla dålig förlorare och bli upprörd över att Omark lyckades förvirra Ellis litegrann. Ska man köra en vanlig jävla straff bara för att målvakten tycker att den Omark körde var respektlös och osportslig? Det måste vara det löjligaste jag har läst på länge. Det är match, man vill vinna, man vill sätta en straff där 17000 personer står och glor på vad jag gör, ska man skjuta utanför bara för att hjälpa motståndarlaget då eller? Straff som straff, den var giltig och lite rolig.

Get over it liksom!

Kolla på klippet själva på länken och kommentera gärna om NI tycker att den är respektlös, så länge en straff är giltig så finns det inget som heter respektlöst!

Jag tycker inte Omark ska behöva be om ursäkt för straffen, var stolt istället för sjutton!


Åsså var det till ända också då

Som alltid så slutar alla bra program ungefär samtidigt. Igår Idol idag "Så mycket bättre" och nästa vecka är det "Robinsons"tur att säga farväl för den här gången, det kommer sändas tre dagar i rad sen är det slut.

"Så mycket bättre" var bra idag också där man fick se återblickar på deras gångna vecka, ja för dom har det bara varit en enda vecka medan det har varit sju för oss. Det är ett av dom programmen som jag inte hade tänkt att följa men jag kom in i andra avsnittet och såg det varje lördag sen, jag kommer sakna det. Vet inte om det finns nån annan grupp med människor som kan toppa det här för jag hoppas att det kommer en andra säsong på det och då vill jag se Shirley Clamp. Hennes låtar älskar jag, finns nog inte en enda dålig låt som hon har gjort. Hon har  texter som går rätt in i hjärtat.

Deltagarna i "Så mycket bättre" gjorde duetter med varandra och jag tyckte faktiskt att duetten mellan Plura och Petter var bäst, det var bäst samspel dom emellan och jag hoppas att den någon gång kommer en duett med dom på riktigt.  

Dag 11 - mina syskon

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg i det här med dagens tema så har jag syskon. En helsyster som är två år äldre än mig. Vi kivades som systrar gör mest men hon har också tagit hand om mig, tagit rollen som den storasyster hon är. Det var hon som tog hand om mig då vår mamma hade dött och pappa inte orkade med både jobb och två barn. Det varade ju inte så länge för sen kom ju pappas nuvarande fru in i våra liv och hade då med sig sin son. Han är 1 år yngre än mig och eftersom vi blev en familj innan vi alla tre ens hade fyllt 10 år så kallar jag också honom min bror. Vi kom bra överens och eftersom jag var så grabbig även när jag var yngre så var det med honom jag "lekte". Vi spelade ishockey på gatan utanför vårt hus, vi spelade fotboll på en fotbollsplan inte så långt från huset, vi hittade på bus som alla andra syskon.

När vi kom upp i högstadiet så försvann den där vänskapen, medan jag mer gjorde revolt så satt han kvar hemma. Mina tjejkompisar tyckte han var snygg och nästan hela kvarterets tjejer var intresserade av honom och det där kom väl emellan oss. Vår osämja gjorde att våra föräldrar flyttade isär. Vi flyttade åt varsitt håll, jag min pappa och min syster åt ett håll och min pappas fru och hennes son åt ett annat.  När jag flyttade hemifrån flyttade pappa ihop med sin fru igen, syrran hade flyttat två år tidigare.

Han räddade väl livet på mig en gång skulle jag väl kunna kalla det. Jag drack rätt rejält vid den här tiden när jag kom upp i gymnasiet och hade blivit typ utkastada ur en bil, jag hade däckat och jag hamnade med ansiktet i en vattenpöl, det var då brorsan och hans kompis hade kommit förbi, sett det, tagit in mig i bilen och skjutsat hem mig.
Syskon kommer vi inte vara biologiskt men i hjärtat kommer vi alltid att vara det. Jag kommer alltid att säga att min dotter har fem kusiner som hon träffar, syrran har två och bror har tre.

Min syster är den personen i mitt liv som jag absolut har mest respekt för, man får veta att man lever ibland men det är inte illa menat, hon vill bara mitt eget bästa. Hon är den bästa syster man kan tänka sig. <3
Back together again

Ja herregud vilken soppa. Jag tror att kärleken till Minnah bara var något som blev under Idoltiden för Jay, det var inte på riktigt. Dom lever säkert ett väldigt annorlunda liv i den där Idolbubblan och man tror att man hyser känslor för någon annan men se det räckte inte så långt för nu är Jay och Sara (hans exfru, sedemera flickvän, ex och flickvän igen) ihop igen då. Visst kan man förlåta någon som varit otrogen, det har jag gjort med flera av mina ex som valt att strula med andra men det har visserligen inte hållit så värst bra efter det eftersom jag numera är singel.

Det är bara att önska Jay lycka till med karriären och att Sara är en så pass stark kvinna att hon står ut med han karriär med allt vad det innebär.


Oprah inte flata

Nuförtiden när man är mer öppen och mer vidsynt när det gäller homosexualitet så tror folk gärna att personer som har en stark relation till sin bästa vän är homosexuella för varför skulle man annars umgås så mycket? Herregud bästa vänner har alla haft i alla tider varför skulle det ha ändrats bara för att det inte är lika mycket tabu att vara flata/bög?

Oprah Winfrey har ju för sjutton varit sambo med sin Stedman så länge jag kan minnas och han är hennes allt så vart ryktena kommer ifrån att hon skulle vara flata vet jag inte, folk har väl inget annat för sig än att spekulera i alla andras liv och relationer till sina vänner.

Jag har hela tiden trott att hon inte kunnat få barn och att det är därför som hon inga har men hon säger själv att det har med karriären att göra, att hon inte hade kommit så här långt i karriären om hon hade satt barn till världen och kom inte och säg att hon inte hjälpt världens barn för hon är en av dom få kvinnorna i världen som givit så mycket av sig själv och sina pengar som till världens barn.


Gran ska jag ha!

Nu har jag strukit mina panelgardiner och även hängt upp dom men varför, kan nån jävel förklara varför varenda jävla panelgardin hänger snett? Var har det gått snett i syandet? (nytt ord?). Ja jag vet att man kan ha pinnar längst ner som tynger ner dom men jag vete fan om det hjälper mina gardiner, ska nog fan gå ut i skogen och hugga ner två stora granar för att stoppa i "rännan" längst ner på gardinerna på vardera sida och om nån klagar på att jag ingen gran har i vardagsrummet så hänvisar jag dom till sovrummet. "Det har jag visst det, TVÅ till och med!".

Sen att jag får plocka barr från katternas pälsar jämt och ständigt är ju bara trevligt, jag har ju nåt att sysselsätta mig med i alla fall.

Vad har ni för planer för denna lördag då?Stryk ska dom få!

Ja men godmorgon, näe kanske inte godmorgon, jag vaknade för en timme sen men det är först nu som jag håller på att vakna till liv.

Igår var det sol och jättevackert ute, idag är det inte så fint längre, det snöar och är mulet, jag vill inte ha mer snö! Då kommer det ligga kvar till midsommar och vi får hoppa små grodorna i snömodd och skit med graningestövlar och bäveroveraller. Det är ju inget kul alls om ni frågar mig liksom.

Efter att jag fick nya tapeter i sovrummet passade inte mina gamla gardiner helt plötsligt, jo dom passade på stången men inte in till dom nya tapeterna. Så jag tvättade ett par andra igår och idag ska dom få lite stryk och sen hängas upp för allmän beskådan. Är dom för långa så klipper jag av dom och tejpar nedtill, jag och syslöjd hör inte ihop, jag var mer tjejen bland alla killar i träslöjden, där trivdes jag bättre sen har jag ju även gått verkstadsteknik och gjort lite saker till mitt hem.

 En stegpall gjorde jag någongång i mitten av 90-talet på något som hette AMI, där arbetslösa fick prova på lite av varje och sen kanske bestämma en inriktning.

 

En skohylla jag gjort allt på utom dom där "spikarna", annars har jag svetsat, sågat, slipat, sågat allt smideskit och lött ihop skiten. Den var rolig att göra måste jag säga. Detta gjorde jag på verkstadstekniska som Lernia hade.

 

Ett bag in boxställ, mycket skulle sågas isär, vridas, hamras (min öronläkare sa att jag kunde bli döv enbart om jag blev plåtslagare) detta lät högt i mina öron men fint blev det. Jag har lött ihop det men jag tror inte att jag använt den en enda gång, jag är ingen bag in boxdrickare. Detta gjorde jag också i verkstaden där Lernia var "arbetsgivare".

Jag har även gett bort ett vinställ till mina föräldrar, eller ja, för en flaska med en ring runt och en kedja till stället så flaskan inte ska åka ner och krascha, man behöver alltså inte ta bort flaskan ur stället utan hälla direkt från den, det är där kedjan och ringen spelar in. Ja så lite händig är jag allt, ja i allafall på slöjdsidan då, i syslöjden i högstadiet tog jag sönder 5 symaskinsnålar på en dag, dom gick av! Jag har nog rekordet än på den skolan tror jag.

Men nu, stryka gardiner!

 

 


Han trodde inte han skulle vinna

Jay verkar vara en ganska blygsam kille, ingen självsäker grabb som var helt säker på att han skulle vinna, han trodde det inte förrän han hörde sin egen röst från vinnarlåten "Dreaming people". Det var alltså bara vi andra som har trott på honom hela tiden.
Ja han var en värdig vinnare helt klart. Han firade med en fet grogg, han är fri från alla Tv4:s regler nu antar jag så nu blir det väl fest hela natten. At least!

Grattis än en gång Jay.Får nog fråga hyresvärden

Mitt ex sa alltid att jag skrattar som Linda Hammar, ni vet hon i serien "En annan del av Köping", jag har inte hört nån annan säga det så vi säger att mitt ex har totalt fel okej? Bra. Men jag funderar på att fråga min hyresvärd om man kan få tjocka betongdörrar. Mitt sovrum där jag har datorn ligger i anslutning till hallen där ytterdörren är och jag tror att det är rätt lyhört och nu menar jag inte andra ljud än när jag asgarvar alltså. Jag garvar nog rätt högt och ikväll har jag garvat som fan för jag har otroligt roliga FBvänner och deras vänner är lika roliga så nu sitter jag här och torkar tårarna som sprutat.

Iza har flera gånger varit framme och tittat på mig med bekymrade ögon och undrar om hon ska ringa ambulans för hon tror att jag håller på att dö eller nåt. Bra eller anus?Jay Smith - the winner!

Min favorit från början var Linda Varg, hennes attityd är grym, hennes utseende är bara så underbart, när hon log dog jag ungefär. När hon åkte ut så fick Jay bli min favorit. Hans audition minns man länge, han var rätt överlägsen redan då.

Han var nog i chock när det stod klart att det var han som hade vunnit för han såg inte så glad ut, nästan oberörd. det var inte den reaktionen man ville ha. Man minns ju dom tidigare vinnarnas reaktion.

Förövrigt var hela finalen rätt lam. Lite som en efterfest där ingen orkade festa för att baksmällan började ge sig till känna. Inget speciellt alls men va fan Jay Smith vann för helvete, han vann! GRATTIS som fan!


Minnah kan tacka Alice för att hon står som tvåa idag, hon fick ju komma tillbaka tack vare att Alice lämnade tävlingen frivilligt.Jays flickvän kommer till Globen

Det känns lite som när han chilenaren i gruvan som det kom fram att han hade en älskarinna då både älskarinnan och frun hade en bild på honom när dom stod vid hålet och sörjde då dom inte visste om han levde än eller inte.

Ja jag pratar om Jays flickvän Sara Smith och Minnah. Jays flickvän kommer till Globen och det kan ju bli lite kul. Vet inte riktigt för vem men nån kanske tycker det är komiskt.

Många har säkert bytt sida när det gäller att rösta på deltagarna. Det är dom som inte kan skilja på privat och musik. Jag tycker det är lite ruttet mot Jays flickvän men jag vet heller inget om deras bakgrund. Jag röstar på Jay för att han är en så värdig vinnare, han har en röst som kommer att slå utom Sverige. Han har en röst som ingen annan, en röst som man med en gång kommer att känna igen om det spelas en låt på radion utan att ha hört den förut. Jay Smith is the shit!

Heja Jay!


Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Ja det är lika bra att säga att alla mina kjolar, klänningar, strumpbyxor och urringade tröjor ligger i tvätten, ja jag vet, jag tvättade idag men orkade inte ta med dom kläderna också så jag tog på mig det som är skönt och bekvämt. Jag orkade inte fota heller så jag lägger in ett gammalt kort, det är ungefär så här jag sett ut.

Jag har haft ett par blå joggingbyxor, en helröd t-shirt, denna luvtröja men bh under som synes inte finns på denna bild. Nån som känner för att skänka luvtröjor storlek STOR istället för att slänga dom kan höra av sig till mig så ni slipper se ungefär samma kläder på varje bild. Tack på förhand.Åh hej åh hå, åh hej åh hå!

Vi i Sverige tycker att nedskärningarna inom vård och kriminalvården är åt helvete men visst har vi väl bensin till bilarna som  polisstudenterna måste köra? Det har dom inte i Polen. Det var länge sen jag skrattade så mycket åt ett klipp, det är så komiskt men ändå tragiskt.

Eleverna får träna på biljakter men utan bensin i bilarna för det har dom inte råd med, dom får därför skjuva på bilarna, polisbilar som rånarbilar. Dessa poliser lär vara lika tränade som en fisk på land när dom gått ur skolan med dessa metoder!

Kolla klippet här.Så var det fredag

Helvete vad veckorna går fort, kan dom inte skriva fredag på alla dagar i almanackan för det känns ju ändå som det är det jämt.

Jag har tvättat idag, IGEN? frågade min pappas fru när hon ringde för en stund sen, som sagt, veckorna går fort, jag tvättar en gång i veckan.

Jag och Ewa har också varit på stan, eller ja, jag lämnade in aktivitetsstödspappret och försäkrade mig om att jag skulle få den lilla summan dagen före julafton, det tackar vi för.
Utanför systemet brukar det ibland sitta en utländsk man och spelar dragspel , idag hade han klätt upp sig.

Där satt han och spelade julsånger för glatta livet, inte bara spelade, han sjöng på knacklig svenska, storartat! Jag puttade undan honom, satte mig och spelade på triangel. Kan säga att den där tragspelsväskan inte fylldes då heller. Det får bli mungiga nästa gång!


Och dom säger att svensk sjukvård är slarvig

Ja herregud, mycket ska man läsa innan ögon ploppar ur skallen.

Om du vore sjukvårdare, läkare, sjuksköterska eller vad fan du nu vill vara inom vården och skulle skriva ett brev till en patient, om att infinna sig på mödravårdscentralen en viss dag för ultraljudsundersökning med papper och full kissblåsa och du börjar brevet med "Käre Herr Karl Eriksson", skulle du inte redan där stanna upp och undra vad du just skrev? Att det är till en man du håller på att skriva till och han ska komma till mödravårdscentralen och dessutom bor människan 26 mil bort? Tydligen inte om man jobbar på mödravårdscentralen i Norwich i England.

Hilton Plettell bor i Birmingham och är i allra högsta grad en man och känner sig inte så värst gravid faktiskt. Han får lite skojiga skämt från både nära och kära och visst är det komiskt men sjukhuset ser allvarligt på det hela.

Undrar när jag ska få papper om att jag måste göra ett testikeltest snart, det kommer la det med...från sjukhuset i Pajala!Dag 9 - min tro

Mina morföräldrar var religiösa och min ena moster är det också. Min andra moster och min morbror är det inte för för fem öre trots att dom är uppvuxna i ett religiöst hem. Min mamma gick i bibelskola när hon var yngre, ja sen träffade hon ju min pappa och då var det kört.

När jag och min syster var yngre tog mina morföräldrar med oss i kyrkan, jag gick i söndagsskolan och nåt som heter Juniorerna, allt hade med Jesus, Gud, Maria, Gudrun, Sigrid och hennes kusin eller vilka det nu var att göra. Varken jag eller syrran blev religiösa.

Jag har lite svårt att tro att det finns en Gud, i allafall ingen god eftersom nu dom flesta släktingar gått bort alldeles för tidigt men jag tror att det finns NÅGONTING, jag kan inte tro att när vi dör blir det totalt jävla svart bara. Det finns nog ett liv efter detta, det är i alla fall vad jag vill tro men jag tror inte att vi återförenas med våra nära och kära. När vi dör då kommer vi nog att glömma allt som har med detta livet att göra. Det finns så många som har sagt att dom ibland upplever att dom levt ett annat liv innan detta. Jag önskar lite att när jag går bort ska jag hamna mellan två liv så att jag kan få uppleva min egen begravning, få se hur min dotter klarar sig och sen när jag är redo gå över till det andra livet. Sen tycker jag nog det är bra att vi inte vet vad som väntar oss. Jag ville för några år sen kanske få se en glimt vad som finns efter döden men tänk om det är ett helvete utan dess like, då skulle jag verkligen ha dödsångest som heter duga.

Ja det här var min tro..eller avsaknaden om en sån.Men jösses hur ska dom ha det

Ena stunden är dom ett par, sen är det inte såna kärlekskänslor dom känner för varann och nu ser jag i klippet att dom visst har en kärleksrelation och Jays flickvän är allt annat än glad, klart man förstår henne men sen lever ju deltagarna så tätt inpå varann i en sån här tävling att det kanske är oundvikligt för vissa som för Jay och Minnah. Jaja vi får väl se hur det artar sig framöver. Eller också är det så att Jay låter Minnah vinna för att han själv helt klart kommer att få skivkontrakt ändå. För jag tror också att folk i detta inte tänker enbart på hans deltagande i Idol utan också som person för på något sätt har han ju säkert varit otrogen. Eller jag vet inte. Jag kommer i alla fall rösta på Jay sen får andra göra vad fan dom vill.
Nu är jag lugnare

Ja det där om att Jay och Minnah är ett par kunde ju tolkas på fler än ett sätt. Och jag är glad över att det nu inte är så. Dom dementerar ryktet bestämt. Tack för det och go JAY imorgon då du vinner IDOL!

Julklappar i januari?

Alltså, jag vet inte i vilken tid andra lever i men i min värld är det julafton den 24 december. Vem fan vill ha julklapparna i början av februari?!

FAIL!

Denna tävling finns på Facebook


Innan jag såg när tävlingsdagen var hade jag redan fyllt i det. Här är min listaJaha där ser man

Jag är lite förvirrad faktiskt. Varje final i Idol så har det visats en bild på en tjej i publiken så fort Jay Smith har sjungit, jag trodde helt klart det var hans flickvän men så är tydligen inte fallet för nu har Jay uttalat sig i Aftonbladet att han och ingen mindre än Minnah också deltagare i Idol är ett par.

Dagens chock tror jag. Vem är då tjejen som sitter i publiken? Syster kanske? Ett ex? Ingen aning  faktiskt.Aretha Franklin souldrottningen har cancer, samma form som den nu avlidne Patrick Swayze och har max 8 månader kvar att leva om det inte händer nåt mirakel.
Jag hatar allt som har med cancer att göra, en jävla sjukdom som förintar folk. Jag har själv släktingar som dött i cancer. Den dagen ett botemedel hittas och som utrotar all cancer, det borde fan firas med världsfred! Vilken underbar dag det skulle bli eller hur?!Snarkmask

Ja jag har ju skrivit om min snarkmask här några gånger och nu kanske det finns fler än en som undrar va i helvete det är för nåt?

Jo i våras fick jag den för att jag har lite sömnapné, det vill säga att jag har 20 störningar per timme, jag sover alltså inte riktigt som man ska, det var därför jag var så förbannat trött jämt och ständigt. Sen jag var på kontroll i början av november så fick jag ju skäll för att jag inte hade använt den på hela sommaren och höll på att inte få ta med mig den hem igen. Nu har jag i allafall haft den nästan varje natt och är inte alls lika trött.

Så här ser apparaten ut. När jag trycker på den ensamma knappen längst ner i bild sätts det igång, den pumpar ut luft i ett långt rör och in i masken och då får jag mer syre.

Den måste sitta tätt intill näsa och mun så det inte läcker luft för då gör den ingen nytta alls. Jag har en rem bakom nacken som då knäpps på själva masken på båda sidor och två sugproppar som sätts i pannan, då sitter den på plats bara jag drar åt kardborrebanden ordentligt på sidorna.

Så här ser den ut från sida och det är mycket plast som ska sitta tätt, ibland är det så tätt att jag får märken kring hela munnen och två röda märken i pannan, men än så länge är jag ju arbetslös och ska inte iväg så tidigt så dom hinner försvinna innan jag väl går ut. Luften som jag andas ut går ut genom en ventil rätt ut.
Allt registreras i maskinen, när jag sätter på apparaten, om det läcker luft, exakt när jag stänger av apparaten och hur många störningar jag har under nattens gång. Första kontrollen jag hade var då i våras. Jag hade haft apparaten en vecka när jag kom  tillbaka och från att ha haft 20 störningar per timme hade jag då nada, noll, nothing och det märks. Denna uppfinning är helt otrolig och jag mår mycket bättre med den trots att jag kanske ser ut som Darth Vader!

Stackare

Nu vet jag ju inte allt vad som har hänt på Tomas gård i "Bonde söker fru" men efter att ha sett kvällens avsnitt kan jag inte annat än att tycka synd om honom.

Alla tjejerna ville åka hem och han kände än en gång att han inte kommer att hitta kärleken den här gången heller.  Det gör ont i hjärtat att höra det, man får sätta sig in i situationen, tänk om jag hade vart med i ett sånt här program och ingen kände något för mig annat än som för en kompis, det skulle vara fruktansvärt men som sagt, jag vet inte allt utan går bara efter vad som kom fram i programmet.

Att Ann-Katrin sa i teve att det alltid är trevligt om man klär upp sig när man ska på dejt var lite komiskt, hennes dejt hade kostym på sig medan  hon själv hade rosaorangefärgade shorts och en vanlig t-shirt, hade hon inget snyggare att ta på sig? Jag som hade hoppats på lite guppande under täcket med henne och nån av killarna men det är väl lika troligt som att jag skulle bli hetero över en natt!
Nogger och Iza tycker till

När jag hade fått in allt i sovrummet igen och satte mig i datastolen och pustade ut kom Nogger och hoppade upp på skrivbordet. Hon tittade på mig, tittade på Iza som hade lagt sig på sängen bakom, tittade på mig igen och frågade:

-Du matte, den där karln som varit här i två dagar, han kommer inte idag också väl?

Jag tittar på henne och svarade:

-Näe, nu är det klart här, han kommer inte idag i alla fall.

Nogger pustade ut och fortsatte:

-Fy satan va skönt! Vet du matte, det var den mest stinkande människa jag träffat och då har jag träffat många, du vet, min förra matte och husse var ju inte dom mest renligaste människorna om du minns men den här karln asså (hon stoppar tassen i truten och låtsas spy), det var fan värre än den flugan jag svalde i somras som smakade fis!  

-Jo jag vet, han dricker en del och röker ännu mer, var nog det du kände.

Nogger: -Skojar du eller? Hur vill en människa gå omkring och lukta så för det första? Han luktade värre än dig när du vaknat efter en fylla. Lova att han inte kommer hit nåt mer, lova! Annars flyttar jag och Iza till ett Zoo!

Iza som hade lyssnat flikade in:

-Jag håller fullständigt med...fast till två olika Zoo då, där jag kan få lugn och ro.

Nogger spände ögonen i henne, kastade en använd snuspåse i ansiktet på henne, hoppade ner, gick in på toa, drämde igen och låste dörrn.

Dom är så goa mot varann mina små bebisar.Dag 8 - ett ögonblick

När jag såg vad dagens tema var tänkte jag direkt på ett ögonblick, inte bara ett ögonblick utan också mitt bästa ögonblick.

När jag låg på förlossningen hade jag så satans ont och trodde ryggen skulle gå av på mig och undrade hur jag kunde vara så dum att jag blev gravid. Jag krystade och trodde jag skulle göra på mig flera gånger om, när hon sen kom så gnydde hon lite och blev sen lagd på mitt bröst, hon tittade rakt in i mina ögon med sina då mörkblå ögon (hon har isblå nu), blinkade en gång men fortsatte sen att titta. Just där, just där i det ögonblicket kände jag att all möda, alla krämpor och all smärta var som bortblåst. Hon var min och hon var SÅ välkommen till världen som MIN dotter. Den sötaste lilla varelse jag hade sett. Där tänkte jag också att det var en jävla tur att jag inte gjorde abort som var bestämd samma dag jag ringde mödravårdscentralen och blåste av det, jag hade bestämt mig, jag skulle bli mamma.

Världens goaste och gladaste bebisMin dotter kommer ta död på mig för att jag visar upp det här kortet med världens fulaste mössa som hon säger men det skiter jag i, under den fula mössan finns världens sötaste unge
Detta kommer nog bli ett hitalbum

Många i Sverige, gamla som unga har ju sett Tv4:s program "Så mycket bättre" och fått höra artisternas tolkningar av varandra. Enligt Aftonbladets alla röstningar när det gäller vem man tycker gjorde låtarna bäst så har Petter varit på topp på många av dom. Nu släpper han ett album där alla hans tolkningar finns med. Det är ju kanon!

Det är dessutom en låt som han sjungit i samarbete med Petra "September" Marklund, en tjej som också gjort underbara tolkningar, har någon undgått hennes tolkning av Petters "Mikrofonkåt"? Tror fan inte det.

Det här är ju en skitbra idé för folk som kanske aldrig hört dessa artister förut. Jag menar, Ingrid 62 kanske aldrig hört Seotember eller Petters låtar men älskade dom i programmet eller Nicole 23 kanske aldrig hört nån av De Levas eller Berghagens låtar och tycker att dom är skitbra. Kanske vore en idé för alla dessa artister att ge ut en sån platta med sina tolkningar på? Det kanske kommer vem vet.

Albumet kommer den 27 december.Installerad igen

Igår kväll runt 18.40.30 (och inte en sekund mer) ringde min dotter och undrade om jag ville ha en stycke dotter på besök. Hon frågade om jag snart skulle äta, jag hade ätit 3 timmar tidigare och var inte speciellt hungrig, hon hade typ bara en möglig macka och kände inte riktigt för att äta en sån så jag sa att hon kunde komma så skulle jag fixa ihop nåt.

Hon kom en timme senare och då var det meningen att det bara var hon som skulle äta men hon blev besviken så jag fick la äta litegrann då för sällskap skull.

När jag ändå hade en hjälpande hand (hon har muskler i armarna som nån som inga armar har alls ungefär) men vi bar i allafall in den andra sängen och där sov jag inatt och gud vad jag har sovit, jösses jag har nog aldrig sovit så gott som då.

Jag har även släpat in skrivbordet, datorn med alla tillbehör, installerat det och nu är det som vanligt fast med mycket finare tapeter då. Iza och Nogger ringer nog snart psyket och ber om att få lägga in sig för nu är dom mer förvirrade än nånsin och undrar när matte ska bli normal, kan säga direkt att det kommer aldrig att ske!Dag 7 - min bästa vän

Jag höll helt på att glömma dagens tema för sjutton.

Min bästa vän ja. Ewa är ju min absolut bästa vän. Vi började umgås redan när vi gick i gymnasiet, hittade på galenskaper tillsammans på både gott och ont. När jag fick barn var hon ofta hos mig tillsammans med sin pojkvän som sedan blev hennes man. Jag blev sambo med nummer två. Vi kom därför ifrån varandra lite men träffades vi kunde vi prata i timmar om allt.

Sen hände det något som gjorde att vi inte hade kontakt med varann på 15 år, tänker inte gå in på varför men jag saknade henne som fan under hela den tiden. För 2.5 år sen fick jag ett sms från henne, hon hade tagit reda på mitt mobilnummer av en av min dotters kompisar som Ewa också kände. Efter den dagen har vi umgåtts väldigt mycket och återigen är hon min bästa vän och återigen kan vi prata om allt, finns inget som jag inte skulle kunna prata med henne om och hon till mig. Hon är en vän som ställer upp i ur och skur och jag är fruktansvärt glad över att hon finns i mitt liv igen och nu släpper vi varann inte igen, ingenting ska komma emellan oss. Nu bor vi ju nära varandra och pratar varje dag.

Tack för att du finns bästaste Ewa! <3

Nice

Jag fick årets första julkort idag, ja det kunde dom ju kosta på sig när vi håvar in pengar till dom tycker jag. Tack för det.

Inte så skärpt kort men det är pingviner påSnygga autografer by the way
Julian Assange gripen

Jag har ärligt talat inte hängt med så mycket om den här Julian Assange men har sett hans nuna i tidningen nu ett bra tag och har nu först läst vad det handlar om. Han har väl för bövelen vetat om att polisen letat efter honom och varför dom vill gripa honom? Varför har han då hållit sig undan om han nu anser att han inget gjort? Nej då, först idag gick han självmant in på en polisstation för att höra vad han är anklagad för. Vilket nöt.

Han har tydligen haft sex med två kvinnor som påstår att han våldtagit dom båda, ja inte samtidigt då. I början var det frivilligt sex men när kvinnorna sagt nej senare har han inte kunnat tagit det. Vad är det med en del karlar? Ett nej är ett nej och inte i närheten av ett ja. Trögfattade jävla nötter. Om det är sant som tjejerna säger så ska han straffas därefter också, kanske fila lite på den lille vickeviren också? Skrik nej nej nej så får du se vad som händer.

yippie kay yay

Det är klart, det är så jävla klart nu. Fy fan va skönt! Tapeterna är på plats och vaktmästaren är väck. Jag får vänta med att flytta in alla möbler tills det har torkat för det är 10 liter tapetklister bakom så det kommer ta lite tid men jag ska fan bära (läs släpa) in den andra sängen dit för jag sover inte en natt till i vardagsrummet, då äter jag heller bajs!

När jag valde tapeter så trodde jag att jag valde en lite mörkare tapet, fondtapeten stämmer men det är det andra som är ljusare än vad jag trodde men det gör inget, bättre det än barnblåtapeten som var innan i alla fall. Så jävla underbart!

Fondväggen
Och en ljusgrå på restenEn natt i helvetet

Jag är inte van att sova på trånga utrymmen, min rygg måste få rätas ut och jag kan sällan sova på rygg. Inatt var det en likadan natt som föregående fast det varade mycket längre men istället för soffan somnade jag i sängen efter två timmars försök att somna i soffan. Jag måste ligga på sidan och jag måste ha benet lite ifrån kroppen annars får jag satans ont i ryggen, att ligga i en 90-säng är inte min rygg gjord för. När jag fick in en relativt bra ställning hittade Nogger nåt att leka med på golvet. Jag röt till att hon skulle gå och lägga sig men sen jagade dom varandra varav jag gick upp och stängde dörren till vardagsrummet, där trodde jag att jag var smart men Nogger var smartare. Med båda framtassarna på kanten av rutan i dörren skrek hon i högan sky. För att inte ha besök av alla grannar och från Djurens vänner så jag öppnade den igen.

När jag väl somnade hade jag en mycket weird dröm igen. Jag borde vara van men det lär jag nog aldrig bli.

Med tre timmars sömn är jag i alla fall uppe, vaktmästarn kan inte göra nåt i rummet förrän det är ljust ute eftersom han har tagit bort allt som är fastsatt på väggarna, stoppar han in fingrarna i hålet lär han se ut som Einstein.

Jag såg ett klipp på Aftonbladet.se nyss där Willy Beck, basketspelare från Sundsvall när det bara var 0.9 sekunder kvar kastar iväg bollen från hemmakorgen och får i den på andra sidan av planen. Underbart, dagen blev ens lite bättre.

Nu har Facebooks grundare Mark Zuckerberg uttalat sig, det är inte mycket i filmen "The social network" som  stämmer med verkligheten, ja förutom tröjorna då som han tror att han ägt på riktigt.
Dag 6 - min dag

Min dag har jag ju i och för sig redan skrivit om men i stora drag. Vaknade för tidigt, haft en stinkande vaktmästare här, ätit lussekatter för första gången i år som Ewa dock inte bakat själv men ICA:s var minst lika goda.

Blev bjuden på mat hos föräldrarna imorgon då pappa ringde men jag var tvungen att tacka nej för att jag inte riktigt vill att vaktmästaren ska husera själv i min lägenhet i flera timmar.

Råkade somna när jag låg och väntade på att han skulle dyka upp som han dessvärre inte gjorde. Tittat på teve, ätit så jag är dömätt och har nu sett på play. 

Snart är det natten så det får väl vara min hela dag detta då.Vad ska man välja?

I jul eller omkring jul verkar både SVT och TV4 lägga på ett kol när det gäller bra program..SAMTIDIGT. Jävla tur att man har play att titta på när bra program krockar för jag antar att en del av programmen går att se där annars kan det bli knvigt när man inte har en fungerande dvd.

Juldagen framför allt kan bli svårt att få ihop det utan.

Tv4 har i år för första gången en julvärd i form av Tilde De Paula, ska bli intressant och se statistiken över hur många det är som övergav SVT och gick över till Tv4.

Det blir till att ligga på rygg och glo på alla program som går i jul alltså. Gött!

VS 
Sovrummet är på G

Jag gick upp kl 6.45 för att jag trodde att vaktmästaren skulle komma kring 7.30 men nej då han kom efter frukost, rättare sagt 9.15. Med sig hade han inte bara en liten stege utan också en verktygsväska med diverse förberedning, ja vi får ju inte glömma att han även hade med sig en spritdoft som hette duga. Japp han är alkis och med två stängda dörrar till sovrummet där han fick andas fritt vet jag inte om det var från helgen eller till frukost för helvete vad det stank när jag öppnade dörren, blandat med rök då balkongen ligger i anslutning till sovrummet. Efter en halvtimmes spacklande gick han ut där och det blandat med spritångor får jag flashbacks från förr då jag och dotterns pappa hade vart ute och han rökte i sitt sovrum (vi hade inte flyttat ihop då).

Efter en timme hade han spacklat färdigt och skulle gå. Han skulle kanske komma tillbaka nu i eftermiddag eller komma imorrn. Det blev det sistnämnda. Hoppas innerligt att han blir klar med resten imorgon för jag vill inte ha honom här.

Så här ser det ut än så länge
Kanske köpa en hemsida?

När jag var arbetslös förra omgången innan jag fick mitt första riktiga fasta jobb på Electrolux så var jag på ett ställe som Arbetsförmedlingen anordnade för oss. Mycket var datorrelaterat och vad gjorde jag? Jo en hemsida. Vad handlade den om? Jo egentligen ingenting mer än skit. Man kunde lyssna på musikklipp, titta på snygga kändisar och även läsa lite om dom, fakta jag själv hade tagit reda på.

Jag tänkte köpa en hemsideplattform men det var för dyrt, sa jag att jag var arbetslös? Ja precis.

Nu såg jag något som verkade intressant, ja om jag nu hade fått för mig att göra en hemsida idag alltså, ja om jag hade haft ett företag eller jobbade på ett vill säga. Letar du efter en Webbyrå eller Webbyrå i Stockholm så kolla in länken, Sidan heter Dinwebb om du vill tipsa andra om den. Sajten är stilren, lätt att navigera sig och kontakten med dom verkar vara bra jämfört med många andra som man får tjata på för att det ska hända nåt. (Nej jag har inte haft nån köpt hemsida men jag har väl hört andra klaga).

Det finns små videosnuttar eller sk tutorials som förklarar närmare. Deras kommunikationsplattform
kan enligt dom liknas med en karta och kompass. Alltså det handlar om vart, vad, hur och framför allt varför.
Har du ett företag, litet som stort så klicka på någon av länkarna så får du läsa mer.
Lycka till!
Det gick till slut

Oj oj vad jag trodde att jag skulle kunna somna runt 22, det var ju nästan skrattretande så pigg jag var. In med katterna i sovrummet som består av enbart en säng, försöka sova på en säng som står mitt på golvet utan att trilla ner. Det var värre än en sjukhussäng! Upp och flytta den mot väggen (sorry grannarna under), lägga mig, blunda och nej det gick inte då heller. Fram med mobilen, ut på nätet, nehe inget kul där heller. Fram och spela golf, gud så trist det var, blev lite tröttare i och för sig men John Blund hade la fastnat i all snö kan jag tänka mig för till mig kom han inte i alla fall. 

Tog helt sonika täcke och kudde och la mig i soffan. Eftersom jag tidigare under kvällen hade lagt tre badhanddukar under fönstren där det blåser halv storm så blev det helt plötsligt sketvarmt! Av med täcket, kroppen klibbande sig fast mot skinnsoffan, inte skönt, halva skinnet lossnade på soffan när jag försökte att vända mig om, inte skönt.

Av med lite kläder, la halva täcket under mig och halva över, det blev kallt. Ja så där höll jag på tills jag somnade av utmattning runt 2.

När jag tittade in i sovrummet kom jag på en sak. Hur ska vaktmästaren kunna jobba i ett kolsvart rum? (Glödlampa). Ringde hyresvärden för att säga att vaktmästaren ska ta med en stark lampa varav en röst i örat säger att dom öppnar kl 8. Tänk om han kommer nu då och måste gå tillbaka för att hämta lamphelvetet? Ja det kan ju inte vara värre än min dröm, jag och Katrin Zytomierska var tända på varann. Ja ni läste rätt. Henne jag inte ens tycker om. Bra början på en måndag eller hur? Näe precis!
Hoppas kan man ju alltid

Att tv4:s program "Så mycket bättre" blivit en succé är det ju inget att tveka på och nu kan det hända att det kommer en säsong till med andra artister såklart och det är flera som har hört av sig och vill vara med om det blir en andra säsong. 

Jag missade första avsnittet av programmet för att jag inte kände att det var av intresse men sen såg jag flera av mina vänner på FB som sett det och sa att det var skitbra, jag tittade på andra avsnittet och följde sedan alla andra. Jättebra koncept och man får lära känna personen bakom artisten lite mer så jag ser fram emot en säsong till. Vem jag vill ska vara med? Shirley Clamp såklart, tänk att få se hennes vackra ögon och fina leende 7 lördagar i rad, jösses vad jag skulle vara lycklig då.Jorå

Jag har bott i det här området i 2 år och aldrig någonsin har jag sett en katt..förrän idag. Jag skulle ut med soporna och precis utanför gick det en katt förbi, en jättefin långhårig gråbrun katt, jag satte mig på huk och då kom hon/han fram och luktade på byxbenen sen sprang den iväg. Jättefin verkligen. Hade jag haft en sån fin katt så nära stan så hade jag inte släppt ut den, ja jag släpper inte ut mina heller alltså, skulle jag aldrig våga.

Bra att han går i däckspåren så han inte halkar av bananFy fan va min rygg kommer skälla på mig imorrn

Imorgon bitti kommer vaktmästaren för att tapetsera mitt sovrum, det skulle därför tömmas. Ewa skulle hjälpa mig, det hade hon gjort också men när jag får en idé så ska det ske helst för en timme sen. Jag låg och tittade på film och satte igång direkt efter, det började bli mörkt ute så jag ville bli klar innan eftersom jag ingen taklampa har i sovrummet och ville helst se vart jag skulle dammsuga.

Jag hade fixat i ordning i klädkammaren för att få plats med en sängen. Jo men eller hur, sänghelvetet var 10 cm för lång! Jag blev så förbannad att jag släpade fanskapet in till vardagsrummet, tömde skrivbordets ovansida på dator med tillbehör, bar in det, släpade skrivbordet in i vardagsrummet också, på med dator med tillbehör, kopplade in skiten och bar in resten i vardagsrummet det också. Den andra delen av dubbelsängen fick vara kvar i sovrummet. Har helt enkelt inte plats med den någon annanstans. Jag har ju sån där madrasskydd (nej inte kisslakan) så det får agera skydd för diverse tapetklister eller vad vaktmästarn nu kanske tänkt skvätta där på av misstag.

Nu är jag helt slut och orkar inte göra ett handtag mer idag. Det kändes lite som att få flytta in i vardagsrummet för att dottern inte har råd att bo i egen lägenhet och snor mitt sovrum tills hon kan flytta hemifrån igen eller nåt. Min rygg kommer att skälla på mig i morgon det är en sak som är säker men med den envishet jag har och den ilskan jag hade inom mig gick det ju skitbra! Nu har vaktmästaren en säng han kan lägga sig och vila på när han inte står på balkongen och röker som verkar vara hans största intresse har jag sett hos andra som han renoverar hos. Är det rimligt att det tar 3 dagar för en ensam person att tapetsera i ett sketet sovrum? Det tar det tydligen för honom.


Nej då han ska inte behöva tapetsera runt om bröllopsfotot, jag tar bort det imorgon jag lovar

Vadå bara stoppat in grejer?Tur att skrivbordet med datorn fick plats ordentligt i alla fall eller hur? Och nej strumporna på nattygsbordet är inte prydnad.

Dag 5 - vad är kärlek?

Kärlek för mig kan vara så mycket. Inte bara för den man håller kär utan även kärlek till vänner, familj, mina katter och även saker.

Kärlek är när Iza kommer och lägger sig tätt intill mig, lägger sitt huvud på min arm, tittar på mig och ler vilket händer VARJE gång jag tittar på film, hon kan sträcka ut sin tass och liksom smeka min kind eller bara nudda den, det är kärlek det!

Kärlek är när man märker att man tar till sig det lilla extra som inte alls behöver betyda så jättemycket egentligen. Minns en gång när jag stod och jobbade och egentligen var jättestressad och hatade jobbet just då bara för det då mobilen ringde och i andra ändan var det då min dåvarande flickvän som enbart ringde bara för att säga att hon älskade mig och inget annat. Det där gjorde resten av kvällen, jobbet gick lättare och jag kunde le i allt elände som skedde runt omkring mig. Det kom liksom i rätt ögonblick på något sätt.

Kärlek är när första flaskan julmust är till min ägo tex, jag älskar verkligen julmust, ja samma med påskmust då förstås.

Det behövs så lite för att kärleken inom mig ska träda fram och det är en gåva att kunna känna kärlek, det är inte alla på vår jord som har fått den gåvan tyvärr.


Ja det var väl allt för nu.

Ja ser det snöar, det var väl ro... näe inte ett skit!

Det är vinter nu om ingen har undgått det? Det är december om nu någon har missat  det? Vad gör det på vintern och i december? Ja precis, det snöar! Det kommer inte som en överraskning va? Med förra vinterns alla månader med snö i färskt minne  (kan vara för att snön låg kvar till augusti typ) hoppas jag inte att det kommer vara lika länge nästa år. Igår snöade det hela dan, det slutade nångång men sen har det tilltagit igen och nu känns det som att det ska snöa ända fram till midsommar. Hade jag varit en björn nu så hade jag legat i tryggt förvar i nåt björnbo, sovit och drömt om sommarens alla bravader. Nån björn är jag inte tyvärr så man får stå ut med det här.

Nyvaken läste jag Aftonbladet på nätet, vad är det som muntrar upp mig då tror ni? Jo precis att det ska komma mest snö i Götaland, tjoho vart bor jag? Just det, i G Ö T A L A N D! Ät bajs säger jag bara. Jag hörde ambulansen för en stund sen och vad kunde det ha varit? Just det, en bilolycka tack vare snön! Tur att man inte bor i lapphelvetet eller rättare sagt i Vajmat utanför Jokkmokk där temperaturen inatt mätte 31 minus, shit jag skulle ha frusit ihjäl. Nu har vi bara några enstaka minusgrader och det är väl det enda jag gläds åt just idag.

Tomten, jag har en önskan, nej inte en önskan utan mest ett krav faktiskt. När du har lämnat alla paket till alla i hela världen, kan du inte ta med dig snöhelvetet och sätta det på Mars eller nåt? Det vore kanon faktiskt. Tack på förhand.Bildbevis

Ja herregud, tur att jag minns att jag sjöng karaoke igår. Nu finns det bildbevis på det också. Ägaren till krogen springer runt med en kamera i högsta hugg och då får man räkna med att med är med på några kort och detta är ett av dom.


Tur det inte syns hur full jag varDag 4 - Det här åt jag idag

Eftersom jag varit bakis hela dagen och inte orkade stå nån längre stund vid spisen för att äta fick det bli ärtsoppa.
Jag tänkte äta det igår innan jag gick till Ewa, det var nog tur att jag inte gjorde det, riktig pruttsoppa!

Nu kan vad som helst hända

Ja så var ännu en "Idol" ute och denna gång blev det Olle. Det trodde jag faktiskt inte. Jag trodde helt klart att det skulle stå mellan Olle och Jay i finalen men så blev det inte.

Jag festade ju igår och på fester ska inte teven vara på och jag missade därför Idol men för att vara en av dom som röstade skickade ett ex mig när jag kunde rösta och självklart röstade jag på Jay, fattas bara liksom. Jag har sett avsnittet från igår på play nu och jösses vilka kanonuppträdanden han gjorde - än en gång.

Olle fick byta låt i duellen med Minnah, det blev en låt han absolut inte brann för och som inte går att göra så mycket med. Nu var det nog inte själva låten som var orsakten till att han åkte ut men han tyckte att både Jay och Minnah fick glanslåtar men inte han. Lite synd men nu är han ute och han tycker till och med att det är skönt för nu kan han umgås med folk som verkligen betyder något för honom. Lucky you!

Minnah och Jay i finalen nästa fredag alltså och har  Minnah nu slagit ut dom andra så får kanske Jay passa sig, man vet aldrig vad s om kan hända. Men JAG hejar på Jay i vilket fall som helst!Man ska aldrig säga aldrig

Jösses vilken kväll/natt det blev. Det känns även i mitt huvud idag, man skulle väl kunna säga att jag är lite bakis, det händer inte så ofta som jag är det jag vet, därför känns det extra jobbigt, men kul var det att festa med folk som man inte festat med förut.

Hemma hos Ewa kom det bara mer och mer folk, till slut var vi ett jävla stort gäng. Underbara människor hela högen och vi hade riktigt kul. Vi gick ut på krogen, lite synd att det nästan bara var vi och några till dock.

Ewa har tjatat på mig att jag ska sjunga karaoke, jag har sagt att hon aldrig får upp mig att sjunga. Vem stod med micken i högsta hugg och sjung med en kille i gänget då? Jo då Sune såklart. Vad vi sjöng minns jag inte. Jag minns inte heller hur jag kom hem. Jag behöver inte vara speciellt full för att jag ska tappa minnet har jag märkt, alltså när jag har druckit alkohol annars minns jag det mesta. Jag brukar släcka och stänga av datorn innan jag går och lägger mig när jag vart ute, det gjorde jag inte inatt. Ja jösses vilken kväll. Tur det är lördag idag.

Vad har ni för planer idag då? Jag ska försöka hitta nåt tillhygge som slår ihjäl det som bankar i mitt huvud.


Poppis hos en del (läs Ewa)

Jag skulle vara hemma idag, jag skulle titta på Idol och se när Minnah åkte ut idag men det ändrade sig snabbt. Ewa smsade mig och frågade (läs krävde) att jag skulle med ut på krogen idag. Idag är det vrålapornas kväll (läs karaoke). Jag som bestämt att jag inte ska ut före jul för att jag inga pengar har och för dom pengarna jag inte har ska jag köpa julklappar. Ewa tyckte det skulle vara så kul om jag följde med för att jag vart så skettrist och tackat nej flera helger i rad nu (läs många). Jag fick betala inträdet själv (läs 50 kr) men hon kunde köpa alkohol åt mig bara jag följde med. Det skulle komma lite nytt folk till henne på förfest (läs nytt folk när vi är nyktra men jättepolare när vi är fulla på krogen). Så okej då, jag får väl följa med då för fan.

Vi gick till systemet och jag fick bestämma själv vad jag skulle dricka, woho, 2 liter Vodka, en back öl, 4 liter vin och 5 cider. Ja hon knorrade lite över summan men har hon lovat så har hon liksom. Tack för det Ewa. Jag kan ha överdrivit i den förrförra meningen där det innehöll alkohol men jag säger inte att det är så men bara att jag KAN ha gjort det. Det avslöjar jag imorgon eller inte då jag inte ens kommer ur sängen.

Så rösta nu på JAY ikväll för även om ni tror att han sitter säker så rösta för att alla andra kommer tänka likadant i såfall. Ha en underbar fredag alla! Det ska jag ha, tror jag.

Dag 3 - mina föräldrar
Ja som jag skrev i ett inlägg så är ju min riktiga mamma död. Min pappa träffade sin nuvarande fru bara 5 månader efter hon hade gått bort. Det kan tyckas vara väldigt snabbt jobbat och det har folk också tyckt men i alla fall, dom har ju i alla fall hängt ihop sen dess och inte vill man väl att en förälder ska lida och sörja ihjäl sig, min mamma är ju inte glömd bara för det.

Pappas fru var 28 år när hon helt plötsligt fick en helt ny familj att ta hand om dessutom kände dom varann lite sen förut eftersom hans nya bodde i trappuppgången bredvid så i början sprang vi i gången i källaren mellan lägenheterna. Efter ett år bestämde dom sig för att köpa ett hus så vi flyttade till vad vi tyckte då, ett gigantiskt hus med rätt liten trädgård eftersom vi barn var vana vid den enorma gräsplätt på gården där vi kom ifrån.

Pappas fru har aldrig gjort skillnad på hennes son och oss töser som inte var hennes, det har aldrig varit dina barn och min son utan alltid VÅRA barn och vi kunde nog inte fått det bättre även om hon ibland hade lite gammaldags uppfostran. Nu är det så att jag har visserligen världens bästa pappa, höjde sällan rösten förutom när syrran stoppade ner sin macka i mitt juiceglas och jag skrek i högan sky på pappa, han klampade upp för trappan, röd som en pion i ansiktet och skrek att det minsann fick vara nog nu! Han stod och stekte pannkaka i köket och hade en stekspade i aluminium som han kastade i golvet så den böjde sig, det tyckte jag och syrran var skitkul så då skrattade vi istället annars är han lite av en mes faktiskt. Han nekade sällan mig pengar när jag var yngre och i tonåren, han var för snäll helt enkelt. Jag har haft en bra uppväxt trots allt men jag tänker ibland på hur det kunnat ha varit om mamma fortfarande var i livet.

Två månader efter min dotter föddes gifte dom sig, ja en del väntar i flera hundra år med att gifta sig tydligen och händer det inget så lär dom vara gifta tills den där Sankte Per säger att nu är det dags att bli insläppt.Det går bra nu

Lilla Sverige, en spott i havet för alla stora länder, MEN vad vi kan leverera!

En uppföljare på "Sagan om ringen" ska tydligen börja spelas in nästa år. "The Hobbit" kommer den att heta och gissa vem som det ryktas är klar för den? Ingen mindre än vår allas Gunvald, Mikael Persbrandt! Vilken roll han ska spela finns inga uppgifter på men det sägs att han har provat kläder till rollen i alla fall. Varför dom tog just Persbrandt kan vara att filmen ska ha nordisk koppling.

Han kommer säkert att vara jättebra i filmen för finns det nån film han inte varit bra i? Den har jag då inte sett....än.

Svenskarna är på ingång till Hollywood!

Bilden snodde jag från samma sida som artikelnTadaaa!

Gissa vem som somnade kl 2 och vaknade 9.40?! Precis, min frisör!

Näe jag skoja såklart, jag sov och oj vad jag sov, jag vaknade inte ens när jag skulle vända mig om och vanligtvis knöla med maskslangen. Jag sov med masken på mig hela tiden så nu känner jag mig så gott som utvilad. Underbart.

Idag är det fredag och vad gör jag ibland på fredagar? Precis, sitter vid datorn!
Okej okej, tvättstugan menar jag. Det ska bli skönt att ha rena kläder och slippa ha på sig sånt som jag kunde ha för 4 storlekar sen, man känner sig lite som när man ska bli stoppad till en korv, å heeej å håååå.

Jag måste även ringa min hyresvärd och höra när vaktmästarn tänkt dyka upp på måndag morgon för att börja tapetsera i mitt sovrum, det vore ju bra att veta så han inte ringer på kl 7, jag hör inte dörrklockan och tänk om han tror att jag inte är hemma, kliver in och där ligger jag i sängen i vardagsrummet (sovrummet måste vara tomt) med snarkmask på mig och håret så man tror att man aldrig ska få ordning på det igen. Han kommer ju fly stackarn. Så nu måste jag ringa och fråga helt enkelt.

Vad har ni för planer för denna underbara fredag?Pakter, en chock?

Alltså har säsongens Robinsondeltagare aldrig sett ett enda avsnitt av tidigare säsonger av just Robinson eller? Man kan inte lita på nån fattar dom la?! Jesus, tror dom verkligen att det går att pakta och tro att alla i pakten står för sina ord? Hell no! Så har det ju varit varenda säsong, folk sviker såklart.

Daniel som åkte i kvällens avsnitt trodde att Mischa Benes var med i hans pakt men det visade sig vara helt fel, men S Å K L A R T! Man vill väl rädda sitt egna skinn när det gäller en tävling som det dessutom finns pengar att hämta i.

Ni som tänker söka till Robinson nästa år om det nu kommer nån mer säsong, bli inte chockade för sjutton om ni blir svikna, det är vardagsmat. Själv har jag ingen favorit faktiskt. Skulle inte förvåna mig om Mackan vinner hela skiten då han verkligen inte är ett hot för nån, en tanig kille som inte har några muskler alls vad det verkar. Det har hänt förut att folk som ingen trodde skulle vinna vinner, så vem vet.En konstig dag

Den här dagen har varit lite märklig, inte som andra dagar. Som ni vet somnade jag 3 inatt, vaknade 4.30 igen, gick upp, satt vid datorn till kl 8 då jag gick och la mig igen, sov till kl 11 och då kände jag mig sjuk, var uppe några timmar, somnade 13.15 igen och vaknade 16. Kände mig lite mer utvilad men kände mig ändå sjuk. Det var mörkt ute och jag kände att hela dan hade gått trots att bara halva hade farit förbi mig i sömnen.

Jag försökte diska lite men orkade bara hälften, la ner skiten i blöt och la mig och tittade på film. Upp och gjorde korv med mos, satte mig framför teven, glodde på Robinson och la mig ner efter maten, Nogger kom och la sig på min mage och jag hade inte hjärta att flytta på mig så jag låg kvar och såg "Hernelius Hörna" som jag aldrig sett och vet inte om jag gör det igen, det var rätt trist.

Nogger gick och sket då passade jag på att gå in i sovrummet, tog fram tv3play och tittade på intervjuerna med "Ensam mamma sökertjejerna" och direkt efter glodde jag på Byggfällan. Jag har mest legat på rygg idag alltså, det var ju ett tag sen om man säger så.

Hoppas att den här natten ska vara felfri och att jag får sova ordentligt.

Godnatt.


Bjuder på ett kort jag tog förra vintern men det ser ungefär ut så här idag också så det passar ju bra.Lille vickevire ska vara med i tv

Det finns dom som blir kändisar genom att medverka i filmer, skriver böcker, spela fotboll eller också beter man sig som en idiot, drar ner byxorna till fötterna och visar upp det lilla man har att komma med, inte bara stå och visa upp den utan helst ska man hoppa upp i kamerahöjd mitt under bästa sändningstid där någon blir intervjuad i direktsändning. Så gjorde en fotbollsåskådare i Norge igår, om han åkte ut med snoppen före? Nej då, han fick se matchen från läktaren men är polisanmäld. Konstiga regler dom har i Norge tycker jag. Lugn tjejer, hans snopp blir inte känd, inte med den storleken i alla fall.Dag 2 - min första kärlek

När jag gick i mellanstadiet fanns det något som hette "Minidisco". Det var för oss som gick enbart på mellanstadiet. Det var ett populärt tillhåll på fredagar, alla elever i hela kommunen var välkomna. Det började kl 17, slutade kl 20 och det kostade 5 kr att gå in.

Jag hade inte tjejkläder ens då utan oftast mina stuprör och en collegetröja som det stod "No smoking generation på" men jag hade en turkos discoväska med paljetter på, det var inne.

En kväll träffade jag en jättesöt kille, jag kände inte igen honom och förklaringen kom då han sa att han kom utanför stan men fortfarande inom kommunen. Han hade vad jag tyckte då världens finaste leende. Vi dansade ofta sista dansen som var en tryckare. En fredag fick jag hans nummer och när pappa kl 20 stod utanför för att hämta mig och min bror var jag överlycklig såklart. Jag berättade så fort jag kom in i bilen att jag hade träffat en kille, brorsan retade mig och sa att han var ful, ska han säga som hade överbett och såg ut som en Brunte i truten.

Det visade sig att pappa och killens mamma hade gått i samma klass när dom var yngre och pappa visste mycket väl vem både mamman och pappan var, dom var bönder. Det fick jag erfara många gånger då jag flera gånger ringde Tomas som han hette ofta inte kunde komma till discot för att han var tvungen att hjälpa till på gården. Det var inte längre lika kul på discot. Jag dansade tryckare med en klasskompis då en kille kom fram och vrålade: "Är ni två böööögar ällä?" Varav jag snabbt svarade:" Näe det är vi ente!".

Den här Tomas var ett år äldre än mig och skulle börja 7an efter sommaren, jag skulle börja 6an.
Eftersom våra föräldrar jobbade en del så var det frustrerande att vi inte kunde ses så ofta på veckorna. En gång när vi pratade i telefon kom vi på den smarta idén att jag skulle cykla till honom, det är ju "bara" 1 mil. Han förklarade hur jag kunde cykla för att undvika den jättestora vägen, jag låtsades om som om jag fattade vilken väg han menade men tog min cykel utan växlar och cyklade iväg på stora vägen. Det var motvind och många långtradare åkte förbi mig. 2 timmar senare var jag i alla fall framme och blev bjuden på Kalaspuffar med riktig komjölk, det var nog det vidrigaste jag fått till kalaspuffar tror jag, ever! Den var varm och äcklig. Vi gick upp på hans rum och satt och pratade och pussades litegrann så där som bara barn i mellanstadiet kan göra. När kvällen kom ville jag inte cykla hem så jag ringde pappa som fick komma och hämta mig. Dom hade ju ingen aning om att jag ens hade gett mig iväg. Pappa var inte alls glad men hämtade mig i allafall och fick också då tillfälle att prata med Tomas föräldrar som han kände.

Efter några månader tog det slut och på den tiden var det väldigt poppis att byta halsband som det stod namnet på med varandra, jag minns att jag var jätteledsen när jag skulle lämna tillbaka halsbandet för hans var mycket finare än mitt. Han var nog min första kärlek, det måste det väl vara eller? Vem fan cyklar 1 mil när man är 12 bara för att få träffa sin kärlek? Nu har jag inte träffat honom på flera år men han finns på Facebook har jag sett, gift och har barn. Kanske ska fråga om han bjuder sina barns pojk och flickvänner på kalaspuffar med riktig komjölk?Woho eller inte

Ja men eller hur! Chock att jag är uppe nu va? Nej jag somnade inte efter "Galt söker sugga" och inte heller efter TV4nyheterna, jag somnade nog när alla program på alla kanaler slutade att sända bra program, nämligen kl 3, jag hade heller inte ställt nåt larm, jag vaknade 4.30 och kunde inte somna om. Jag kände mig täppt i näsan i masken så jag slet av mig den, då började det klia under skinkan, jag lyfte upp den och kliade tillbaka och släppte sen ner den igen (ni som jobbar med äldre damer med hängpattar ner till naveln vet vad jag menar). Jag vände mig om för att somna om, jag vände mig  tillbaka, jag vände mig om igen och sen  gick det inte mer. Jag gick upp helt enkelt och har nu sittit framför datorn sen dess.

Torsdag idag och jävlar i min låda vad jag har mycket planerat, jag ska, jag ska, jag ska diska. Det var väl allt, ja sova blir det nog några timmar också. Stänga av ljudet på mobilen och snarka som en nyknullad gris!

Vad ska ni göra idag?


Bjuder på mig från första skolfotot i ettan. Nej det är inte jag som har valt kläderna  och min fröken är ett bevis på att pushupbh:n inte hade uppfunnits än.I juletider

Det är snart jul igen, ja faktiskt bara 23 dagar kvar tills tomten kommer med alla mina julklappar som jag önskat mig. Rafset, stay ups, kortkorta kjolar, bil, laptop och en flickvän. Jag ser fram emot denna julen faktiskt bara för det. Tack min älskade dotter för att du gör så din mammas önskningar går i uppfyllelse.

Nu när det snart vankas jul har jag som ni ser ändrat min bakgrund till lite juligare och även satt på mig tomteluvan på min profilbild. Inte illa pinkat va? Näe precis. Så njut av detta till annandag jul för då tar jag bort skiten igen innan jag får hatmail och hatkommentarer att dom spyr på allt vad jul heter och jag vill ju såklart inte att ni ska få upp all julmat när ni så gladeligen stoppat i er som en annan jävla julgris!

Ja det var väl allt för nu antar jag. Sov gott för helvete!Bajs i brallan

Jag har länge funderat över toalettbestyr och idrottsmän. Eftersom jag själv har Ulcerös Kolit (tjocktarmsinflammation) och måste veta var toaletten finns om det är så att jag måste dit snabbt. Det är väl inte var varje människa tänker på såklart. Men tänk om en hockeyspelare känner sig jävligt skitnödig mitt i matchen och måste rusa fort som fan, kan dom göra det då? Dom måste väl ha nån som byter av direkt? Paniken stiger och han skriker:"BYT AV MIG FORT, JAG MÅSTE SKITA!" Det kan ju inte va så kul att ha så många skydd på sig då heller, visserligen ser ju byxorna ut som blöjor så det skulle ju kunna gå att skita utan att det syndes, visst det skulle säkert osa men är inte det en fördel? Alla flyr och målvakten kastar sig över sargen?

Varför jag undrar egentligen är när jag nu blivit påmind av ett klipp. I en intervju erkänner den legendariske fotbollspelaren Gary Lineker som var som störst på 80-talet. Jag minns honom mycket väl och det gör nog alla som haft ett fotbollsintresse. Jo, han erkänner att han under en VM-match 1990 sket på sig. Det bara kom, i klippet ser man hur han likt en hund gnider sig mot gräset för att försöka få bort det. Hans absolut värsta stund i livet tydligen. Tacka fan för det!

Ewa fick världens billigaste middag idag

Jag och Ewa har varit på stan, jag har köpt ännu en julklapp till dottern, om ni inte lovar att säga det till min dotter så kan jag säga det här okej? Bra. *Viskar* Det är luktsuddigummin. Så, säg inget nu.

Ewa köpte smink, det gjorde inte jag kan jag säga. När jag tog fram en kajal och visade henne som jag hade på den tiden jag sminkade mig då skrattade hon, varför skrattar man åt blå kajal?

Vi åkte och handlade också, äntligen köpte jag skithuspapper som inte river upp hela fisringen, denna kommer bara smeka lite.

Jag har nog aldrig haft en snögubbe i skitan förut tror jag men nångång ska vara den första eller hur?

 

Nu kommer vi om det som rubriken handlar om. Ewa stod och tittade på Janssons frestelse i en förpackning och sa att dom är skitgoda, hon fick sen syn på skinkfrestelsen och ville nog ha den. Den kostade 99kr/kg, denna var på ett halvt kilo.  Det skulle då gått på runt en femtiolapp eller hur?

 

Ni ser hur många gram den är på va? Jag sa att hon skulle ta den för att se om det går igenom. Det kunde hon inte med så jag tog den och stoppade ner den i min korg, vi gick till en sån där scanner för att se vad den kostade och fick 1.98 kr på skärmen. Jag trodde inte det skulle gå igenom men när jag la mina varor på bandet så sa hon summan, jag betalade och gick. Jag kan ju inte rå för om dom klantat till det inte. Ewa fick världens billigaste middag idag alltså.

 

 

Så här stor var den

 

 


Dag 1 - Om mig

Ska försöka sammanfatta mitt liv och mig ganska kort, det är ju inte så lätt när det hänt en del på 41 år men jag försöker.

Jag föddes 30 september 1969 på Lidköpings BB. Jag fick ligga i kuvös i en månad för att jag var en månad för tidigt född. Pappa tyckte mest jag såg ut som ett skrynkligt russin om nu russin kan vara annat än skrynkliga vill säga.

Jag har en 2 år äldre syster som alltid sett till mitt eget bästa och säkert tyckt att hon skulle vara som en mamma för mig då vår egen gick bort -76 i en sjukdom som vi inte riktigt kan fastställa, ovanlig var den i alla fall. Hon hade börjat på att sy en klänning som jag skulle ha första dagen i första klass då hon blev jättedålig och fick åka in akut till sjukhuset. Jag var 6 år, skulle fylla 7 när pappa den 20 augusti -76 kom upp för trapporna utifrån till vår sommarstuga där jag och syrran satt och tittade på sommarmorgon.

Jag såg att han grät men jag förstod inte så mycket. Jag har minnesbilden framför mig helt klar och han gick in, stängde av teven, satte sig mellan oss i soffan och berättade då att mamma hade farit till himlen, blivit en ängel. Syrran som var 9 år förstod och blev helt förstörd medan jag inte fattade ett jota. Min klänning då? Min klänning som jag väntade på att få visa upp för alla mina nya klasskompisar som jag inte hade haft med mig från lekis. Klänningen tog mormor hand om så jag fick ha den. På den tiden var det inte vanligt att papporna var med i skolan, medan alla andra hade sin mamma i handen på första dagen hade jag min pappa. Jag blev retad för det men min fröken ställde sig en dag och berättade alltihop för alla och då slutade dom.

Min mamma fick bli 31 år så jag har överlevt henne med 10 år. Min vackra mamma som jag tyvärr inte minns så mycket av men att ha deras bröllopsfoto i mitt sovrum var en självklarhet och det har jag haft ända sen jag flyttade hemifrån. Min mamma kan ingen ersätta, hon är en del av mig, en del av min dotter och tack vare henne finns jag. Året efter träffade min pappa sin nuvarande fru som faktiskt varit rättvis mot mig och min syster och hennes egen son som är ett år yngre än mig.

När jag gick i skolan var jag inget geni, jag var intresserad av svenska och att skriva uppsatser var det bästa jag visste. Det är nog därför jag gillar att blogga, skriva överhuvudtaget. Jag gillade inte skolan egentligen, jag skolkade mycket men gick ut med så pass bra betyg ändå att jag kom in på gymnasiet. Konsumtion hette det som inte ens finns kvar idag. Jag tog studenten trots att jag sällan var där heller. Jag kom kanske i som andra skulle säga, dåligt sällskap men det är inget jag ångrar idag. Jag och en kompis hängde med folk som var dubbelt så gamla som oss, vi drack en hel del och umgicks med vad folk idag skulle säga: A-lagare. Det är därför tror jag som jag inte har några fördomar mot a-lagare eller folk som sticker ut. Alla är vi människor. Vi drack inte bara på helger utan även på vardagar, full på stan en tisdag tex var inget ovanligt och alkohol fick man alltid tag på då vi umgicks med folk som hade åldern inne. Då var vi 16år. Utan våra föräldrars vetskap tog vi tåget ner till Göteborg och tatuerade oss. Jag var väl en ganska besvärlig tonåring, gjorde som jag själv ville. Innan tonåren och i början hade jag spelat mycket fotboll och var väl rätt duktig då jag som 12-åring fick spela med 16åringar ibland. Lagkapten var jag i alla fall. Jag la av med fotbollen ganska tidigt men tog upp den igen som 15åring men spelade då i ett annat lag och i en annan division. Jag spelade i 2 år sen la jag fotbollsskorna för gott på hyllan, spelade bowling också och var rätt duktig i det också men sen tog killar överhanden totalt.

Killar hade jag inga problem med att få, eller ja, det var inga som jag hade ett förhållande med utan var mer bara sex och det blev en hel del innan jag träffade min dotters pappa. Vi var heller inte tillsammans och i 3 månader gick jag gravid utan att veta om det, eller ja jag tänkte väl inte på det, skydd var ju inte att tänka på och jag var ju oftast full när sånt här hände men när jag fick veta att jag var gravid slutade jag att dricka direkt.
Vi flyttade ihop när det var 1 månad kvar innan dottern föddes. Jag var då 18 år. Dottern föddes den 21 april 1988 och fort gick det. 2 timmar värkar sen var hon ute 21.49.

Pappan var med hela tiden och klippte navelsträngen på kortet, visar honom dock inte, han ska inte behöva vara med då vi inte har någon som helst kontakt idag. Vi bodde inte ihop så länge efter.

Min dotter är absolut det bästa som har hänt mig. Hade jag inte blivit gravid så vet jag inte vart eller vad jag hade varit idag. Hon var min räddning absolut.

Killar har kommit och gått i mitt liv och jag har varit sambo och förlovad en gång efter min dotters pappa men det funkade inte heller och resten är ju historia varför.

Det blev inte så kortfattat som jag trodde, det är svårt att sluta när man väl har börjat och jag älskar ju att skriva så ni får ursäkta mig. Fråga om det är nåt oklart.

Ett ämne varje dag

Jag är ju vanligtvis inte så inne, jag är rätt ute men nu ska jag göra nåt som är inne i bloggvärlden, nämligen skriva ett inlägg om ett bestämt ämne varje dag. Jag var inne hos BajsMalin och skulle kopiera men jag glömde att hon har gjort så man inte kan högerklicka på hennes blogg för då kommer det upp en ruta där det står: "Ät bajs!". På min blogg går det inte heller att högerklicka så ni vet det dock har jag ingen skylt som ploppar upp. Men listan gick jag därför in och kopierade hos en annan bloggare, ja faktiskt BajsMalins bajsfrände Plutten. Här är listan jag ska följa varje dag och eftersom det är 1 december nu så passar det bra att jag börjar just idag.

Denna lista kommer sluta dagen innan nyår om jag inte hittar på ett eget ämne så det får bli hela december ut, vi får se. Jag börjar lite senare idag men första ämnet. Detta är för att ni ska lära känna mig lite bättre, bra idé va? Jag är ju visserligen rätt öppen om mig själv men det finns massor ni inte vet så det är bara att hänga med i svängarna.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick