Moa Hjelmer

När jag var yngre så höll jag faktiskt på med friidrott hur konstigt det än låter. Min bästa gren var löpning, också det lite konstigt eftersom jag knappt kan springa 10 meter utan att få andnöd idag.
 
Då var det snabb löpning som gällde, 100 meter, dom flög, jag flög och målsnöret var det jag som nuddade först oftast. 
 
Igår fick vi en svensk stjärna i friidrotts-EM. Moa Hjelmer inte bara fick guld, hon slog också ett nytt svenskt rekord. 400 m på 51.13, det är fan inte illa alltså! Nu är hon dessutom helt klar för OS i London. Jag som knappt aldrig tittar på nåt sånt här brukar vara intresserad av just friidrott. Många olika grenar och man sitter där som på nålar med dom tävlande.
 
Kan bara säga grattis till Moa Hjelmer och hoppas tunnelseendet även kommer i OS!
 
 
 
 

Men halloj!

Igår blev det bestämt att jag skulle till "det andra stället" och hjälpa kollegan och frosta ur en frys plus att ta alla trappor på 5 våningar. Jag har inte varit där på ett tag nu så det var ju...kul. Jag sa för ett tag sen till kollegan att jag tror att all is kommer lägga sig i lådorna i frysen. Hon trodde inte riktigt på mig så hon hade fått en plåt för att lägga under. Vi stängde av den, en timme senare tittade vi, jodå, is hade blivit vatten och lagt sig i lådorna, en pytteliten vattenpöl hade kommit på plåten, I told you so! Det var nämligen likadant hos dottern, inte en droppe vatten på golvet och allt i lådorna.
 
Vi trodde det skulle ta flera timmar men icke. Vi torkade ur (läs jag) och satte igång den igen. Trots att jag varit en av dom som gjorde displayerna och testade så att det funkade perfekt hade jag nu glömt hur man nu satte igång den utan att den tjöt och vad dom olika symbolerna stod för. Vi läste lite och happ det funkade!
 
Vi tog en korridor med 7 kontor och kontor sen tog jag då alla trappor, mycket skit blir det med en jävla massa personal som springer upp och ner, det finns hiss men alla verkar vilja gå i trappor istället och det är ju...bra. Kaffefläckar på många våningar..hoppsan liksom men..vi har ju en städerska som tar upp det efter oss, hurra!
 
Efter vi var klara där åkte vi till "det nya stället" och fortsatte. En åkte hem och två var kvar (jag var en av dom som var kvar). 
 
Vi tog varsin korridor och torkade golv och lister.
 
 
Detta var min. Jodå vi hade att göra ett tag så att säga. En sån här sida ska vi göra på en dag, den till vänster i bild på måndagar och andra sidan på torsdagar. Det är kontor som ska städas plus 10 toaletter, matsal, korridorer, arkivrum, kopieringsrum osv. Det är inte liten sketen bokhylla enbart om man säger!
 
Men vi trivs och i september placeras jag någon annanstans. Något helt nytt ställe, helt nya människor och helt andra ansvar! Ska bli spännande. Berättar mer då!
 
Idag blir det en lugn kväll, jag har sovit en timme och imorgon ska jag på 70-årsfest. Blir kaniners det. Hej!
 
 
 

Som ett vykort

Imorse när jag vaknade trodde jag att det skulle vara regn. Sol två dagar i rad är vi inte bortskämda med numera.
 
Döm om min förvåning när det var strålande sol. Idag började jag kl 6 så jag gick upp 4.30. Trött som ett as för jag somnade inte förrän 23.30 men jag blev piggare och var det hela dagen.
 
När jag cyklade till jobbet ville jag ta kort på hamnen, jag hade solen i ögonen och såg inte riktigt vad jag tog på...förrän jag tittade på kortet. Som ett underbart vykort!
 
 
Solen var rätt över vår domkyrkas torn, visst är det fint? Tycker jag med!
 
När jag kom fram städade jag och kollegan hela växeln, 10 toaletter, fler kontor och matsalen. Det låter inte så mycket men det är det.
 
Sedan när jag slutat träffade jag syrran och vi åt på en thai/kinesisk restaurang.
 
 
Thaibuffé is the shit! Jodå jag orkade, jag var vrålhungrig förstår ni!
 
Sedan gick vi och köpte en 70-årspresent sen åkte hon hem för hon är hundvakt och den kan ju inte vara ensam så länge. Vi ses ju på lördag!
 
Trött som ett as igen så ikväll blir det nog läggdags tidigt.
 
Vad har ni gjort idag?
 
 

Visst fan..jag har ju en blogg!

Under dom här 3 åren som jag haft blogg så har det nog bara hänt 1-2 dagar att jag inte bloggat nåt och det kunde ha blivit fler om jag inte kom ihåg att visst fan..jag har ju en blogg!
 
Bloggen har ju varit mitt liv, en stor del av mitt liv men nu är det faktiskt inte det första jag tänker på när jag vaknar. Det första jag tänker på är Twitter. Den kan förstås också gå över och jag kanske börjar tänka på att typ..spela blockflöjt, ja inte köttflöjt i alla fall, DET är en sak som är säker!
 
Vad har hänt idag då? Jobbat har jag gjort. På jobbet kom det fram en dam som jobbar på myndigheten (ja det är på en myndighet jag jobbar) och sa att alla pratar om oss städare, vi har fått så mycket beröm..så sa hon och vi har hört det från några men att vi gjort ett SÅ bra jobb trodde vi inte. HELVETE vad skitigt det måste ha varit innan vi kom in i bilden. Det är kul, man känner sig peppad och vi städar ju faktiskt för att personalen ska känna sig gladare att gå till sitt jobb. Det märks för i början så hälsade dom inte, drog inte på smilbanden en endaste gång men nu, hej och hå, alla hälsar, ler och kommer fram och pratar. Nu väntar jag bara på att dom ska be om autograf också. Den har jag tränat på i hela mitt liv så jag är beredd, kom an bara!
 
Jag köpte en salva för mina utslag idag. Jag gick ju på en hudmottagning för 2 år sen, där jag fick ligga i kalibad och sola solarium upprätt! Det blev bättre men sen slutade jag där för man får bara gå 15 gånger. Jag fick då en jättebra kräm, när den tog slut hade jag inte råd att köpa den men idag alltså..idag! 
 
 
313 kr kostar den men den måste jag ha. Har torr hud och utslag just därför tror jag så nu jävlar ska jag bli mjuk som en barnrumpa igen. 
 
Imorgon ska jag luncha med min syster, det gör vi en si sådär 1 gång om året. Nu har hon semester och är i stugan i 2 veckor själv medan sambon jobbar sen har dom två gemensamma veckor. Vi ska även gå och köpa en 70-årspresent. Vi ska nämligen på fest på lördag. Hoppas på fint väder för det kommer nog bli en hel del folk. Dom har satt upp ett partytält i hela trädgården. Det blir kul. Träffar inte dom så ofta. Måste bara hitta en överdel att ha på mig..ja precis för på alla andra fester har jag ju gått utan..eller hur det var. Nytt är kul att köpa. Men måste spara pengar tills jag åker upp till dottern bara men det ordnar sig.
 
Solen har varit framme hela dagen och..ja det är ju bra.
 
Hoppas ni haft en bra dag! 
 
 
 

Är så fucking klar!!

Sover jag inte som en stock inatt så lär jag aldrig göra det. Jag trodde inte det var så mycket kvar i dotterns lägenhet att göra. Jag har aldrig haft så fel förut tror jag, jo kanske när jag trodde att jag ville ha mitt ex i mitt liv igen, då hade jag förbannat fel faktiskt.
 
Min pappa skulle komma kl 16 för att ta fönstren, plocka isär ett köksbord och försöka att sätta ihop avloppstjofräset under handfatet. Jag skulle vara klar då var tanken, jag skulle sitta och ta igen mig när han jobbade. JÄVLAR VAD FEL JAG HADE!
 
 
Jodå pappa han putsade, det ser ut som en handdammsugare men det är en batteridriven fönsterputstjofräs. Ja denna mojängen suger upp vattnet samtidigt förstår ni, en sån måste ju verkligen ALLA ha..eller hur det nu var. 800 spänn kostar den! Sen att han fick putsa om 5 gånger kan han ju inte rå för för det är inte mojängens fel, fönstret var som en potta med skit, hur dåligt som helst.
 
I alla fall, jag putsade på skåpsluckor, inne i skåpsluckor, på lister, på allt annat. Vi svor åt badkarskanten, ja den man kan ta bort ni vet, den är fan inte konstruerade för alla men jävlar, far och dotter är lika envisa så till slut fick vi dit den. Jag dammsög, jag torkade, jag torkade mer och sen sa jag att jag häller inte ut vattnet i nån vask som jag så fint putsat så jag hällde helt enkelt ut det i rabatten! Vi stuvade i saker i 2 bilar och åkte iväg till deras lokal där dom redan har massa saker, mera grejer alltså. Jag lämnade över bilnyckeln med vemod. Den bilen har varit den bästa jag någonsin kört! Nu hoppas jag att nästa ägare kommer att ta väl hand om den. Den är värd sitt pris.
 
Jag åkte hem och nu har jag så satans ont i ryggen så vi får se om jag tar mig upp ur sängen imorgon, ska bli intressant att se. Kan hända att jag tar sats och rullar ur sängen, slår i huvudet i elementet och får två bulor likt horn. Då kommer alla skrika: "Jag visste det! Du är en liten jävul". Men det är då jag kommer lägga två iskalla påsar med frusna ärtor och sen är dom borta.
 
Nu är jag så trött att jag bara svamlar. Dags för sängen. Tack för mig.
 
 
 

Städkontrollen är gjord och vi fick...*trumvirvel*....

Jag var ju en stund på "det andra stället" och städade ihop med en av "UVArna", det gick bra, vi fick leta lite var vi hade ställt städvagnen dock, inte lätt att veta vart man ställt den av alla 5 våningar när man tagit lite luft. Vi blev klara i alla fall och sen fick jag veta att städkontrollen som vi trodde skulle ske igår skulle ske idag och jävlar vad nervös jag blev. Jag åkte till "det nya stället" och där var dom..4 stycken och synade allt vi hade gjort. Jag och kollegan gick och städade i köket och var på helspänn medan dom gick omkring i hela byggnaden.
 
Till slut så..ja till slut var dom klara och JAAA vi fick MVG! "Mycket bra jobbat tjejer"..så sa chefen och vi blev ca 2 cm längre, gud så bra för det är exakt vad jag har krymt sen jag fick förslitningar och diskerna helt fel. Det gick igenom liksom, men det trodde vi nästan att det skulle göra för vi har slitit, ja gud vad vi har slitit. Nu är det gjort och nu görs det om 3 månader igen. 
 
Nu är det bara dotterns lägenhet kvar och nu bävar jag för besiktningen för idag fick jag höra att dom är extremt petiga med allt! Jösses, ja då betalar jag hellre så får nån annan göra det för jag gör då rakt inte, dom kommer leta fel, det är så mina kollegor sa. Nötter!
 
Snart bär det iväg och sen är det klart. Fy fan va skönt!
 
 

Bästa måndagen på länge

Måndagar brukar ju inte som bekant vara världens bästa dag i veckan. Många vill ligga kvar i sängen så länge som möjligt, ja helst inte vakna tidigt som satan heller. Jag hör till den skaran..tills idag då.
 
Inatt somnade jag 00.30 för jag hade förjävla svårt att somna, det kröp i kroppen, jag var inte trött och ändå så vaknade jag rätt tidigt igår. Låg och tänkte på allt möjligt skit. Så när klockan ringde var jag astrött men sen mindes jag vad det var för dag. LÖÖÖÖNEDAG! Jag hoppade in i duschen, hoppade ur den (jo det är sant) fixade håret och tog på mig. Gick in och betalade de flesta räkningarna, ja dom som inte går på autogiro då. Så underbart att se att det fanns pengar över.
 
På jobbet gjorde vi ganska mycket mer än vad vi brukar. På onsdag ska det bli kontroll så då gäller det att det är svinbra städat så det var det vi sysslade med. Sedan for jag och storhandlade. Vet ni vilken jävla fröjd det var eller? Menar...jag köpte skithuspapper med mönster på! Bara det, så nu ska jag torka mig med Lambi i röven. Efter det åkte jag till dotterns lägenhet för att ta med mig mer grejer för imorgon kommer mina föräldrar och ska putsa fönster, hjälpa mig med avloppstjofräset och sen ska jag bara dammsuga och torka golvet så är det klart! Pappa tar bilen, fixar så den blir städad och tvättad. Ska bli förbannat skönt när allt det är över. Nu gäller det bara att få bilen såld men det är nog inga problem. Det är en fin bil som går som en klocka och är förbannat skön att köra. Hade jag haft 55000 kr så hade jag köpt den men nu har jag ju inte det så jag fortsätta sätta mig på min vita springare för att ta mig fram.
 
Hej jag heter Sune och jag får bara lyfta max 5 kg. Hej jag heter Sune och jag lyssnar inte på mig själv. Jag lyfte 6 tunga kassar med mat ända upp till mig, det är 3 våningar. Får se om jag kommer ur sängen i morgon.
 
Nu är jag helt slut och kommer att sova gott inatt och jag har sovmorgon till 6.30 för jag ska vara på "det andra stället" kl 8, ingen idé att jobba 40 på "det nya stället" innan.Ska bli kul att komma tillbaka dit för att se om jag minns något av det. Efter det åker jag till "det nya stället" och fortsätter tills dagen är slut.
 
Efter det ska jag till dotterns lägenhet och ta det sista innan mina föräldrar kommer för att ta fönstren och ta isär köksmöblerna. Som sagt, det ska bli skönt när det är över.
 
Och får jag för mig att vara snäll och flyttstäda åt någon så...HEJDA MIG!! 
 
 
 

Jag är klaaaaar....eller inte!

Imorse när jag vaknade hade jag bara fokus på dotterns lägenhet. Jag låg kvar ett tag till och åkte iväg. Jag var där kl 10 och satte igång. Rensa avlopp...är verkligen döden! Då är nog fan..ja allt annat roligare.
 
 
Så här såg det ut, skit överallt, ja inte skit som i avföring alltså utan massa grejer, saker som låg i blöt, disktrasor och sen avloppstjofräset under handfatet...som jag inte fick ihop igen! Jag skulle tagit kort på det såklart min dumma kossa. Då hade jag vetat hur det satt. innan men nu gjorde jag inte det förstår ni. När jag spolade rent i avloppet under badkaret såg jag något som jag inte var beredd på.
 
 
Mamma Simpsons hår! Hon har peruk i serien! Stoppa pressarna för bövelen, ring varenda jävla kvällstidning, mamma Simpson har inte sitt eget hår i serien, hon har ..ja peruk! 
 
När jag sedan dammsög elementet i rummet och gick tillbaka till mobilen i köket. Ja man måste ha den på ett fönsterbläcke för det är så dålig mottagning i hela lägenheten förstår ni, det har varit ett skyddsrum där innan..ja i alla fall, då hade jag fått 3 sms av dottern. Första: 13,35: "Du har inte typ 60 kr att låna mig?" Andra: 13.37: "Alltså du är dö va? Inga blogginlägg och inga sms". Tredje: 14,03: Hallå lever du? :/"
Notera dom två första, det är 2 minuter mellan dessa. Ja det brukar inte gå 2 minuter innan jag svarar och då tror man att jag ligger kolavippad någonstans och inte därför kan svara.
 
Hon ringde upp sen i alla fall. Då satt hon på pendeln till någon annan ort, nån annan förort kanske? Sambon åkte till annan ort och ska vara borta en vecka så nu sitter hon där hemma med katten Sören alldeles själv. Hade jag haft semester så hade jag åkt upp fattar ni väl? Tack!
 
När avloppstjofräset inte samarbetade med mig så ville jag inte mer. Ryggen skrek, jag höll på att tappa tålamodet så jag rafsade ihop saker som skulle slängas och gick in i hennes medicinskåp och hittade detta.
 
 
Till saken hör att min dotter sällan har feber så nu undrar jag varför hon har två? Den ena är oöppnad till och med. Det är till den orala proceduren. Den andra är nog till det anala. Någon på twitter tyckte jag skulle kissa på dom för att se så det inte är graviditetstest. Hade det nu varit ett sånt och det visade positivt så hade jag varit en sensation, ett mirakel eller VÄLDIGT skev överallt! Varför? Jo för då hade jag varit den första i världen att gå gravid i 7 år! Jag tog hem dom. Jag har en men tänkte jag skulle sälja den anala termometern på blocket, nån som vill köpa redan nu? Inte? Hepp!
 
Jag får ringa fastighetsägaren och säga att dom minsann får masa sig till lägenheten och fixa avloppstjofräset innan allt slängs i soporna. Käckt så det förslår.
 
Den här helgen gick förjävla fort tycker jag. Nu finns det inga röda dagar mer mitt i veckan förrän till jul tror jag. Det är ju inte nåt jag ser fram emot att vänta på, kan vi inte ta in lite fler röda dagar? Men nej då nej då, jag är så glad, kåt och tacksam för att jag har ett jobb förstår ni. Jag behöver ingen semester för att jag ska vara glad att jag har fått en anställning. Att min rygg vill ha lite semester det skiter alla i. Ser dock fram emot helgen uppe i Sthlm hos min dotter om en månad! Det ska bli skojsigt.
 
 
 

Anja Pärson har äntligen kommit ut!

När jag såg att Anja Pärson skulle vara först ut med att vara en av dessa "sommarpratare" så tänkte jag, nu, det är fan idag som hon ska komma ut officiellt.
 
Jag satte på P1 kl 13 och väntade, lyssnade och satt som på nålar när hon började på att nosa på att hon blivit kompis med Filippa Rådin. Jag har ju hört vad hennes flickvän heter så nu höjde jag, jag visste att det var då hon skulle komma ut, ut ur den mörka garderoben för hela svenska folket. Nu är det gjort.
 
Grattis Anja och sträck på dig, överallt, all kärlek är BRA kärlek! Och innan programmet tog slut avslöjade hon också att hon snart skulle bli mamma. Grattis till det också!
 
Twitter haglade det grattishälsningar till henne hela dagen och hon var nog det stora samtalsämnet världen över. Det är helt otroligt att man faktiskt måste behöva "komma ut ur garderoben" och måste hålla så mycket hemligt år 2012 i Sverige.
 
 
 
 

Min midsommarafton

Dagen började ju bra. Vaknade till sol..visserligen lite blåst men va fan, man kan inte få allt på midsommarafton.
 
Jag gick ut på Twitter, såg att folk gjorde sig i ordning för att fira sin midsommar borta. Jag låg kvar i sängen..helt naken, ja varsågoda för info (särskilt Mikael). Jag hade inte bråttom till någonting för att jag valt att bara  vara hemma och njuta av ledigheten.
 
Kl 11 åkte jag till ICA och det tyckte väl min stads befolkning var en bra idé att göra detsamma på såklart. Det var knökat med folk. Jag rafsade ihop det jag skulle ha och det var lite som att "Nu kommer Sune, hon luktar skit så skingra er!" för det var bara 2 före mig i kön när jag kom fram. Perfekt, jag ska nog lukta skit i fortsättningen också.
 
När jag kom hem..ja då fick jag för mig att städa, städa på midsommarafton, hur många gör det liksom, har jag sagt att jag är skev? Inte? JAG ÄR FÖRJÄVLA SKEV!  Men det gjorde jag i alla fall. Nån flata som vill komma hem till mig? Jag har nystädat?!
 
Sen har jag ätit lite korv med potatissallad, tittat på film, varit ute på Twitter förjävla mycket och runt 20 öppnade jag första ölen. Jävlar va gött det va! Japp det var då Mikael tjoade till och hade väntat på detta, eller hur?? "DET ÄR DETTA JAG HAR VÄNTAT PÅ!" Så höll han på. Han fick mig...eller näe det fick han inte men han fick dom där tweeten på Twitter som han ville ha. Nöjd nu Micke?? 
 
Jag har haft en lugn och städad midsommarafton med mig själv.
 
Sabina ringde också. Vi pratade länge och väl. Pusslade ihop det vi haft, den vänskapen med henne har varit viktig,tyvärr försvann den lite på vägen men nu är vi på rätt väg igen. Har saknat henne i örat, hon må vara min dotters kusin men vi synkar så jävla bra när vi ses och hörs av och nu är hon tillbaka i mitt liv igen, tack för det goa Sabina!
 
Sen fick jag svart på vitt av en annan tjej att hon inte vill ha mig i sitt liv igen men det är nåt jag får ta. Vi känner inte varann, vi har aldrig träffats men jag har känt connection mellan oss men nåt hände där. Skit samma, jag reser mig varje gång på 8 och det är min styrka i allt elände jag varit med om och kommer att vara med om.
 
Hoppas att ni haft en underbar midsommar i alla fall.
 
Puss på er och hoppas ni vaknar glada och nöjda!
 
 

Min midsommarafton

Dagen började ju bra. Vaknade till sol..visserligen lite blåst men va fan, man kan inte få allt på midsommarafton.
 
Jag gick ut på Twitter, såg att folk gjorde sig i ordning för att fira sin midsommar borta. Jag låg kvar i sängen..helt naken, ja varsågoda för info (särskilt Mikael). Jag hade inte bråttom till någonting för att jag valt att bara  vara hemma och njuta av ledigheten.
 
Kl 11 åkte jag till ICA och det tyckte väl min stads befolkning var en bra idé att göra detsamma på såklart. Det var knökat med folk. Jag rafsade ihop det jag skulle ha och det var lite som att "Nu kommer Sune, hon luktar skit så skingra er!" för det var bara 2 före mig i kön när jag kom fram. Perfekt, jag ska nog lukta skit i fortsättningen också.
 
När jag kom hem..ja då fick jag för mig att städa, städa på midsommarafton, hur många gör det liksom, har jag sagt att jag är skev? Inte? JAG ÄR FÖRJÄVLA SKEV!  Men det gjorde jag i alla fall. Nån flata som vill komma hem till mig? Jag har nystädat?!
 
Sen har jag ätit lite korv med potatissallad, tittat på film, varit ute på Twitter förjävla mycket och runt 20 öppnade jag första ölen. Jävlar va gött det va! Japp det var då Mikael tjoade till och hade väntat på detta, eller hur?? "DET ÄR DETTA JAG HAR VÄNTAT PÅ!" Så höll han på. Han fick mig...eller näe det fick han inte men han fick dom där tweeten på Twitter som han ville ha. Nöjd nu Micke?? 
 
Jag har haft en lugn och städad midsommarafton med mig själv.
 
Sabina ringde också. Vi pratade länge och väl. Pusslade ihop det vi haft, den vänskapen med henne har varit viktig,tyvärr försvann den lite på vägen men nu är vi på rätt väg igen. Har saknat henne i örat, hon må vara min dotters kusin men vi synkar så jävla bra när vi ses och hörs av och nu är hon tillbaka i mitt liv igen, tack för det goa Sabina!
 
Sen fick jag svart på vitt av en annan tjej att hon inte vill ha mig i sitt liv igen men det är nåt jag får ta. Vi känner inte varann, vi har aldrig träffats men jag har känt connection mellan oss men nåt hände där. Skit samma, jag reser mig varje gång på 8 och det är min styrka i allt elände jag varit med om och kommer att vara med om.
 
Hoppas att ni haft en underbar midsommar i alla fall.
 
Puss på er och hoppas ni vaknar glada och nöjda!
 
 

Midsommarafton!

 
 
 
 
När jag var yngre så innebar midsommarafton: På landet, runt en blomsterklädd stång. Det var oftast jättefint väder. Vi tryckte in 3 familjer i 2 rum och kök i en liten stuga. Kan hända att det var ett tält för några i trädgården också. Medan vi barn var nere och badade gjordes det mat, vi kom upp lagom när det var klart. Vi åt, klädde oss och sen dansade vi runt den där stången. 
 
Alla barn sysselsatte sig med någonting. Själv fick jag och en kusin en annan kusin till att ta lite slattar från varje flaska då föräldrarna inte hade så stor koll. Vi fick den där häxbrygden, satte oss på varsin moped  och åkte till en bygdegård. Där i skogen bakom bygdegården drack vi den där vidriga vätskan, det smakade rävgift men ner kom det. Vi hade kul och när vi kom tillbaka var det inte många som hade märkt att vi var borta. Alltså vi var tonåringar, inga småbarn. Detta är en midsommar jag minns. 
 
Sen finns det flera midsommaraftnar jag inte minns men det behöver vi inte gå in på.
 
I år är jag bara glad över att vara lite ledig. Inget planerat så det blir som det blir helt enkelt. 
 
Nu är vi i Sverige och det är faktiskt inte alla i Sverige som firar midsommar av en eller flera anledningar, vem vill dansa kring en jättesnopp liksom, inte jag! Men ni som gör det, ha en förbannat underbara midsommarafton! Föräldrar med småbarn, drick inte mer än att ni inte kan ta hand om dom och glöm inte att små barn vaknar tidigt imorgon, då är det ni som går upp utan att klaga!
 
 
GLAD MIDSOMMAR!
 
 
 
 

Ledig!

Imorse när jag vaknade 5.15 och hade ställt klockan på 5.30 så var det första som slog mig, jääävlar! Jag ska ju börja kl 6 idag! Det var liksom det första jag tänkte, hur kom det sig? Jo för det var ju sant! Nu är ju inte "det nya stället" på andra sidan av stan eller..jo det är det ju men inte så långt från mig ändå. Tack och lov att jag kom på det för idag skulle hela växeln städas. Vi uppskattar det till ca 32 stycken plus dammsugning av en sketstor heltäckningsmatta. Så hade jag inte kommit på det så hade min kollega fått ett litet utbrott kanske, eller också hade hon ringt och frågat var i helvete jag var! Nu var jag där 5.55 och vi kunde lugnt städa. Det var första gången för mig och det var...ja.. mycket.
 
Det tog 1.5 timme alltihop och då kom folket lagom, dom tackade för att vi hade gjort så fint. Vi hade smyckat allas skrivbord med 7 sorters blommor, kakor och annat som inte har med sex att göra. Eller näe.. vi hade städat så det fick räcka så!
 
Sen var det vanlig städning på skithus, kontor, korridorer, matsal, tömning av sopor och annat. Helt slut när jag kom hem så nu ska jag andas ut...för i helgen ska jag städa färdigt dotterns lägenhet tänkte jag. Orkar inte det på vardagar. Så blir det inget midsommarfirande för mig så gör jag klart där helt enkelt. Äger man 16 kr så blir det liksom inte så mycket av det goda när midsommar nalkas eftersom lönhelvetet inte kommer förrän på måndag! Det suger lite getstjärt faktiskt..eller rätt mycket! 
 
Märker på Facebook att fler och fler tycker det har blivit trist. Jag håller verkligen med! Twitter däremot, jag älskar det stället. Träffar på massa folk jag inte känner och jag kan vara mig själv återigen utan att nån jävel lägger sig i och pratar massa skit sen. Är så jävla gött att vara på Twitter där ingen känner mig knappt och det är så jag vill ha det.
 
Hoppas att ni får en trevlig kväll, själv ska jag nog ta och självdö en smula.
 
 
 
 

Insta!

Ja ni vet ju att jag jobbar på en myndighet eller det kanske ni inte vet men nu vet ni! Där man varken kommer ut eller in om man inte har en "bricka", vi får inte släppa in vem som helst och det är sekretess på allt. Man känner sig lite previligerad eller hur fan det nu stavas.
 
Rätt ofta om året har dom Insta. Insta är en nordisk standard som används för mätning och utvärdering av städkvalitet. Standarden är framtagen i samarbete mellan köpare, branschorganisationer och fackliga organisationer och används idag framförallt vid upphandling av städning i offentliga miljöer.
 
Så på onsdag ska detta ske. Jag och mina två kollegor sliter som djur för att få bort allt damm överallt, det har kommit lite efter där så nu jävlar, nu ska det inte finnas nåt att anmärka på när vi är klara. Så runt 11.30 är det klart och vi kan pusta ut..för den här gången. 
 
Idag städade jag ett kontor och fick flashbacks!
 
 
Jag hade nämligen en sån här fast blå när jag var yngre och hade ett skrivbord i mitt flickrum. Medan andra hade pennor i sina så hade jag massa smålappar med killnamn på. Den var fylld till bredden och ni ska inte tro att det var samma killnamn, nej för bövelen, jag blev "kär" i en kille typ varje vecka, beroende på om jag var bättre än den killen på fotboll, landhockey eller rundpingis och han tog det bra. Tog han det inte bra så..ja då skrev jag ingen lapp med hans namn på eller blev heller inte kär i honom.
 
Sen städade vi vidare i arkivet.
 
 
Sånt här har man ju sett på film. Polisserier där polisen letar efter försvunna personer, lite misstänkt folk också, dom kan sitta där i timmar och leta i alla pärmar. Så kände jag när jag skulle försöka att städa mellan varje utan att bli klämd. Vet ni hur tunga dessa är? Skittunga! Ja inte pärmarna alltså utan varje sektion. Sen lekte jag även att jag rattade den där och att jag gick in i ett bankvalv. Innehållet var inte så intressant tyvärr. 
 
Idag lagade personalen midsommarmat. Dom började redan i morse. En karl stod och snoppade jordgubbar, en kvinna körde en Ingrid..ja en sån där som tar bort lite av skalet på färska potatisar alltså. En annan hävde upp sill, hackade gräslök och diverse annat. Om vi fick smaka? Hepp inte ett skit! Dom hade samlat ihop pengar för att köpa det där, jag hade inte haft råd med det ändå men det luktade gott! Och dom fixade disken efteråt också, tack och lov!
 
Idag är värmen här igen, det är kanonvarmt, så skönt! 
 
 
 
 
 

Jag får inte upp den!

Jodå, imorse när jag cyklade var det halv storm och snorkallt. Med ett bakdäck som nästan ingen luft hade i sig blir det rätt jobbigt att cykla. Motvind och det där gjorde att jag såg ut som någon som cyklat med dålig luft i ett däck.

Det gick bra på jobbet. Vi tog toaletter och kontor. Min kollega var inne på ett kontor, hon skulle sänka det för att kunna damma lite bättre och sen kom hon till mig. Du jag får inte upp den! Jag tittade in på kontoret och pustade ut att karln som hade kontoret inte var där, det var skrivbordet hon inte fick upp. Karln är lång och det var länge sen han slutade på dagis där bord och stolar var sketsmå och låga. Han fick upp den till slut..ja skrivbordet alltså.

Sen har vi tagit mycket annat, dammat som små blå, torkat golven också det som små blå. Sen kom kollegan från "det andra stället" och vi gjorde lite till. Eftersom det nu ska vara kliniskt rent till nästa onsdag då kontroll är så gick vi på lunch lite senare och passade på att sätta in pengar till min dotter eftersom jag sålde hennes soffa igår. Vi kom tillbaka och då hade vår chef tydligen försökt få tag på oss, han och en kvinna skulle ha något till den där kontrollen. "Utropstecknet" ringde och sa att vi var tvungna att skynda oss tillbaka men när vi kom så var chefen inte där. Jag pratade med honom sen och då var det lugnt. Han trodde vi hade gått flera timmar för tidigt, hell no! Det finns massor att göra och det var det vi gjorde.

Var på ICA och köpte nåt att äta. Orkar inte laga mat så det fick bli Findus. Nån kyckling med dijongsenap. Hallå eller? Jag gillar ju inte ens vanlig senap för bövelen! Det var sketstarkt! Tungan krullade sig, tonsillerna slutade att fungera, gommen fattade eld och min hals drog ihop sig. Det var inte gott! Jag måste lära mig att läsa ordentligt hädanefter.

Två dagar att jobba sen ledigt i tre dagar. Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Måste nog städa färdigt dottern lägenhet i alla fall. Pengar kommer ju inte förrän på måndag och det innebär att jag inte kan göra ett skit i helgen. Kul, jättekul.

Vad ska ni göra i midsommar?





Det var en gång...eller näe..

Att ha sovmorgon till 5.30 var längesen på en vardag, jag kände mig nästan utvilad. Jag kunde ta mobilen, ligga kvar i sängen, gå ut på Twitter i lugn och ro, läsa igenom alla tweets som skrivits under natten då jag trynade kudden big time! Det tog 5 minuter och sen dunkade båda katterna sina nosar på dörren så jag fick öppna. Jag hoppade in i duschen och blev sketpigg!

Idag var jag på "det nya stället" redan på morgonen. När man är två går det rätt fort. Vi var nästan färdiga på 3.5 timme, var bara några kontor kvar. Sen kom kollegan från "Det andra stället" och vi städade färdigt sen fick vi för oss att kolla vad fan det var för fel på dammsugarhelvetet som inte suger (det gör inte jag heller så jag förstår). Kan ni kanske förstå att den inte suger för att det var ett stort jävla hål i påsen? Plus att allt damm låg utanför påsen plus att filtret såg ut att komma från Afrika, kolsvart! När tre tjejer ger sig på något tekniskt så..ja..så brukar det gå bra och det gjorde det, till slut! Vi fick den till att suga förjävla mycket, jag satt lite för mig själv där och ville inte suga så jag behövde inte.

Efter det så åkte jag till dotterns lägenhet och fortsatte att städa. Jag är fan snart legitimerad städerska ska ni veta! Jösses jag kan snart öppna eget, mupp vare här! Eller om det var mopp, lite osäker där. Jag fick in speedet när jag tog ugnen, jag tackar alla möjliga gudar för att min dotter har hållit efter så bra som hon gjort för ugnen är verkligen döden att göra rent annars. Jag vände helt sonika ugnen så den låg ner, det är lättare att ta "taket" då. Asså gör inte alla så? Gör ni så? Sen hittade jag två strips i skåpet där plåtarna låg, dom var goda!

Sen kom killen som skulle köpa dotterns soffa. Han och jag gick förresten på lekis ihop. Det var lite problematiskt att få ut soffan genom dörren men till slut med tre smarta hjärnor som slogs ihop gick det! Gött att bli av med den. Jag frågade om han inte ville ha köksmöbler också. Det är lite slitet sa jag. Han: "Ja men det går ju att göra i ordning". Hoppet tändes för några sekunder, innan han fortsatte "... men det orkar jag inte". Nehe då får det stå där ett tag till då för bövelen! Jag tog alla skåp, under fläkten, på fläkten, i fläkten och ja..hela fläkten. 

Nu är jag lite slut, eller rätt möe slut faktiskt, helt slut i pärat så att säga! 

Just det ja, jag måste ta åt mig mer av komplimanger hörde jag på Twitter förut. Så ja..säg vad ni vill ha sagt! Jag suger i mig! Vassegoa!





Lite allt möjligt!

Nu tänker ni säkert, hon har fan inget att skriva idag heller och ni har rätt! Men jag gör det i alla fall förstår ni.

Jag kan börja med att skriva att jag idag haft tvättstugan..som om jag aldrig haft det förut då tänker ni. Jo jag har ju det men det är mycket roligare att tvätta nu när jag valt att gå in i tvättstugan bredvid den ordinarie för dom maskinerna går sjukt mycket fortare, att jag får sitta på hörnet av en träbänk gör inget för DET hörnet, oj oj, det är nog det bästa hörn jag varit med om. Jag ler hela dagen efter. Eller näe men det är ett hörn i alla fall.

Igår var jag hemma och det var SÅ skönt att inte vara ute och vara bakis idag. Jag skulle ju kanske till dotterns lägenhet idag och fortsätta men min rygg sa ifrån redan innan jag vaknade typ så det sket sig. Måste också spara den till veckans jobb på "det nya stället" för nu måste vi verkligen städa järnet överallt så vi blir godkända när det blir kontroll nästa onsdag sen måste jag ju även lära mig rutinerna som sker på morgonen där ifall jag nu måste vara reserv någon gång.

Igår hade jag och två till kul på Twitter, vi gick kanske lite över gränsen och vi tänkte väl inte på att vi hade gemensamma vänner som såg allt vi skrev, men men, kul måste man få ha ibland också, eller man får ha kul precis hur mycket man vill men kanske inte så kul att andra tittar snett på en. Snett vill jag ju inte att folk ska se på mig. Dom får gärna glo, flirta lite, dra upp byxbenet och fråga om jag vill komma med hem för att titta på deras nya kattunge, tavla, bokhylla eller nåt annat som mörkar vad dom egentligen vill.

Idag fick jag veta att det finns ett ställe man kan chatta på som är gratis om man har WiFi..och det har ju jag. Så där har jag nu suttit i några timmar och chattat obegränsat med en förjävla underbar tjej från Twitter. Snygg är hon också, förjävla snygg faktiskt. Vi har kul, hon är lika skev som jag och vi har skrattat hejdlöst. Jag gick till ICA då passar hon på att ta fram snabeldraken och kanske går omkring där i lägenheten naken och bara ser...ja naken ut.

Idag har jag varit och köpt ketchup och en fralla, ja precis, EN fralla, en sån som försvinner i ett nafs, man skiter ut den en halvtimme senare och sen är dom pengarna borta..och frallan också såklart. Vi får pengar nästa måndag, EFTER midsommar, det suger rätt mycket getstjärt faktiskt för det innebär att jag inte kan göra nåt speciellt på midsommar. Jag får helt enkelt fira den på måndagen. Jag kan sitta på jobbet och skåla i handsprit och ba, GLA MIDSOMMAR PÅ ER SNYGGINGAR! Och sen..ja sen får jag nog åka hem.

Ja det var väl allt för nu.



BOOOOM!

Ååååh vad jag fick sova, jäääävlar va skönt. Eller vänta nu, 7.42 tyckte blåsan att vi skulle gå upp och jag kunde bara inte ignorera den. Den var totalt överfull så skulle jag lyft lite på benet i det läget så skulle jag vara en tillfällig sängvätare så jag tog sats, rullade ur sängen, slog i huvudet i elementet men tadaaa blåsan var tät, det som räknades..jag näst intill hasade mig till toaletten, där..åh där, JESUS vad skönt det var att släppa.

Sen var ju katterna på dörren när jag öppnade den och fullkomligt vrålade ikapp efter mat, stackarna som om dom aldrig får mat då, dom hade ju för fan mat kvar i skålarna! Dom fick vatten, det får vara nog med mjäkandet nu. 

Jag gick ut på Twitter, mitt andningshål, mitt rätta jag kommer fram där och det är så jag vill ha det. Facebook i all ära men det har blivit trist där. På Twitter kan jag vara mig själv, där har jag inte träffat nån irl och får inga pekpinnar om något för alla är likadana. Underbara folk!

Kl 11 gjorde jag mig i ordning för att åka till dotterns lägenhet för att börja städa den. Började med badrummet och under badkaret. Tjoflöjt säger jag bara. Litet badrum med ett badkar som står intill väggen och inte går att dra ut helt, det är en utmaning. Det var till att gno, det var till att gnugga järnet där under. Tyvärr glömde jag handdukar och lite sånt som är bra att ha. När jag hade tagit under badkaret så gick jag ut i köket och tog kyl,frys, dom flesta skåpen. 


Så här kan det se ut då. Alla hyllor från kylen är gnuggade på och på tork. Eftersom jag inte hade någon handduk med mig så får dom stå så tills jag kommer imorgon eller måndag. 
När jag stod där så blev det mörkare. Såg detta.


Tänkte att nu jävlar börjar det snart att åska. Mycket riktigt, 2 minuter senare small det rejält. Det for blixtar hej vilt och ett tag var det rätt över och det började att blinka i lamporna. Regnet stod som spön i backen och jag stod mitt i rummet långt från kontakter. Fick för mig att min mamma sa att man skulle stå på en fotbollsplan för att vara utom räckhåll för åskan så jag sprang dit. Ställde mig där och kände mig tryggare än ekan på land..eller hur nu visan går. Eller näe, jag stod kvar i rummet tills det gick över. Sen fortsatte jag städa lite till. Min rygg skrek att jag skulle sluta så jag lydde. Imorgon ska jag ta med en dammvippa för att ta elementen för det går att ta bort delar av det där och gud så bra! 

Nu ska jag bara njuta av den här lördagen för att få känna att det är helg jag också. Städar gör jag dagarna i ända annars liksom. Ha en bra lördag alla!




Det är mitt fel...igen

Ja jag vet, jag vet att jag sa att jag inte skulle se en enda jävla EM-match till och helst inte när Sverige spelade för sist mot Ukraina förlorade dom..jag tittade. Igår så ja..jag är fan väldigt lättpåverkad för hela Twitter skulle glo, utom dom som..ja som inte skulle det. Sen finns det dom som gärna ville titta men som inte ville ha just det besöket hos sig för att hon brölade så pass att resten av sällskapet ba: "OMFG!" Det var då brölet gick hem, eller också var det för att hon satte på musik som ingen annan ville lyssna på.

Nu såg ju jag hela matchen, jag gjorde ju det och det är nu mitt fel igen, dom förlorade! Jag ber verkligen sketmöe om ursäkt för det. England som inte vunnit över Sverige på en jävla massa år gjorde det nu just för att jag tittade. Snart lär någon skicka in en adressändring till mig...till Etiopien! DÄR kommer jag få bosätta mig och bo i ett land där jag inte förstår ett skit. Får man ens hångla öppet på gatan med nån? Oavsett vilket kön det är? Jag vill inte bo där för jag vill hångla! 

Nåja. Idag pissar regnet ner och det är Guds straff för att jag glodde igår, japp, han straffar mig jämt den där. Igår straffade han mig med att ge mig för lite luft i cykeldäcket och jag glömt min pump på jobbet. Sån är han..skit ska skit ha tycker han! Okej okej, jag är flata, jag är ju det men det är inget val, det är att vara sig själv. Jag är jag och jag tänker då fan inte ändra mig för att det finns folk som tycker det är fel. Det finns så mycket sånt i världen ändå, så sjukt! Jag bor i Sverige, ett land där vi har kommit längre än i många andra länder, här kan jag hångla öppet..eller kanske inte hångla men jag kan kyssa den tjej som får mig att få fjärilar i magen, susningar i huvudet och som jag får lika mycket tillbaka av. Det är lagligt här! Hell yeah!

I alla fall, det regnar, jag skiter i vilket, det är skönare att städa en lägenhet då för det är det jag ska sysselsätta mig med. Bli av med en stor och otymplig soffa ska jag också, eller ja, min dotter ska, hon håvar in pengarna och jag ser till att den försvinner, it´s a deal. Jag tar inte betalt för nåt av detta, min dotter behöver varenda krona hon kan få när hon nu bosatt sig i en stad där allt är dyrare än här. Jag gör det av kärlek till mitt enda barn, den underbaraste dotter i hela världen. Förresten, om ni tycker att jag är rolig så ska ni veta att hon fått mina gener..i alla fall när det kommer till det komiska. That´s my girl!

Sååå, lördag då. Vad ska ni hitta på idag?




Fredag för fan!

Åh äntligen kom den där helgen, helgen då jag får sova imorgon, men det slutar la i vanlig ordning..att jag bara PIIIING! Vaknar kl 7 och inte kan somna om för att blåsan är så full att den knackar på hos äggledarna och tycker att dom ska väcka mig eller nåt.

Idag försov jag mig inte utan vaknade med ett ryck då mobilen började dansa och sjunga. Det sista jag minns av min dröm var att någon av mina Twittervänner ba: "JAG ÄLSKAR TWITTER!" Minns inte vem men dom flesta gör väl det så det kan vara vem som helst. 

Idag är det ju fredag, på fredagar tar vi första våningen på jobbet, kontor, konferensrum, trappor, galler, annat och det vanliga..toaletter! 

När vi kom "till det nya stället" så blev det lite kaos. Det ska vara stickkontroll om 2 veckor och JÄVLAR vad vi ska städa nu, vi ska städa så mycket att det..ja..att det blir rent. Vi gick runt och kollade vad som behövdes göras, vi städade ett konferensrum som såg ut som nåt katten släpat in och mer därtill. Sen gjorde vi lite mer och sen åkte vi hem. Jösses vad vi har jobbat idag. Nu känns det som om jag skulle kunna göra som i animerade filmer, stå vid fotänden och bara stupa rätt ner i sängen. Men med min otur så glider la sängarna isär och jag dunsar ner i golvet. Jag är nog fan lite som en animerad figur som har toppotur! (nytt ord).

Imorgon ska jag börja städa dotters lägenhet, förhoppningsvis blir soffan såld och hämtad i morgon eftermiddag också. Dår är det bara köksmöblerna kvar och sen jävlar kan jag städa så snoken blir blå.

Vad ska ni hitta på i helgen då? Nåt kul? Nåt annat roligt? Inte ett skit? Tell me!..




Varför jag var piggare än vanligt

Jag somnade som vanligt runt 23, alldeles för sent egentligen. När jag vaknade kände jag mig mycket piggare än vanligt, tänkte att jag vaknat före klockan ringde, tog mobilen för att titta vad klockan var, fick blinka några gånger för att se vad det stod på det pyttelilla klockslaget uppe i högra hörnet. Blinkade igen och ba..6.40 WTF! Upp ur sängen, ringde "Utropstecknet" och sa att jag hade försovit mig. Han förstod det eftersom jag inte hade skrivit något på Facebook som jag brukar. Han tyckte jag skulle ringa min kollega som tack och lov hade blivit bättre och var tillbaka på jobbet.

Jag tänkte åka direkt men kom på..fan det kan jag ju inte göra. Nyss tagit av mig snarkmasken och såg ut som vet inte vad i fejset efter den. Jag ringde och hon sa att jag inte skulle stressa, jag behövde ju inte göra det liksom. Jag cyklade i alla fall dit så jag var där 7.20. Hela dagen kändes förstörd men det rättade sig till. Det var ingen panik med nåt.

Lite värre var det "på det nya stället", där hade det varit fönsterputsare så vår jobbarkompis fick återigen ta kontor som egentligen inte hörde till denna dagen. Chefen hade tydligen också varit där och gjort att hon inte kunde göra det hon skulle. Så när vi kom så hjälptes vi åt med toaletter, kontor, korridorer och annat som hamnat på efterkälken. Vi var helt dösvettiga efter. 

Jag var inne på ett kontor och städade. Såg på hennes telefon att hon hade semester och nu förstod jag detta.



Jag liksom riktigt hörde: "MAMMA MAMMA MAMMA varför övergav du mig?!!, ser du inte hur jag ser ut? Jag kommer att döööööööö utan dig!" Jag tänkte först spotta lite i krukan men insåg att det skulle behövas fler än en loska. Om nu den kvinnan bett någon av sina kollegor vattna den medan hon lapade ...regn i trädgården så måste jag säga, DEN kollegan har ta mig fan inte gröna fingrar! 

Så här mycket har inte jag haft att göra en hel dag sen..ja jag minns inte. Gud straffade mig alltså för att jag fick sova 2 timmar extra! Nu har jag ställt larmet redan, känns att det är lika bra liksom. MEN det var bara andra dagen på 10 månader som jag försov mig, sug på den!


Men...var är ni?!

Idag var jag på jobbet 5.50 för jag tänkte att jag skulle hinna med att städa hela kontorslandskap innan personalen där skulle ramla in. När jag visade passerbrickan mot portkoden så tyckte han att: "Nänänä, du är här för tidigt!" Så var det med det. Det kom en kille som jobbar på våning 5 och provade och han ba: "Ja just det! Det larmas ju inte av förrän kl 6!" Se där ja, då hade jag kunnat sovit i 10 minuter till alltså. Men så fort klockan var 6 så rusade vi in. Jag på våning 4 och han till 5 då. Vi möttes sen i matsalen och hånglade loss som fan, han var på hela mig, jag flåsade i hans öra att jag är flata men han fortsatte och jag..ja va fan jag hängde på. Eller näe, vi möttes i matsalen men han lämnade sin matlåda i kylen medan jag höll på med städvagnen. Så var det!

Jag började damma i ett kontorslandskap som var tomt, sen fortsatte jag i en hel timme! Var fan var dom? Dom som brukar vara där så tidigt. Då såg jag på flera telefonen att flera av dom hade semester. Jahaaa ja! Ni kunde inte meddelat mig det? Typ sagt: "Duuu imorgon kan du sova till 7 för vi har lite semester förstår du" . Men nej då, inget alls liksom, men det var rätt skönt då kunde jag gå där och lulla i godan ro.

Jag stressade inte så mycket idag, det var mer att inte vara i vägen liksom. Jag städade alla trappor på 5 våningar och då menar jag TRAPPOR! Trappor med TVÅ trappsatser på varje och varje sats har väl en sisådär 10 trappsteg. Jag älskar förövrigt marmor i trappor, det är så jävla lätt att ta bort kaffefläckar på det. För där går dom upp och ner, upp och ner med sina kaffekoppar och ba: "Hoppsan, nu spillde jag lite, äsch städerskan tar det" och..jaaaa jag gjorde ju det, på typ ALLA trappsteg.

Jag satte mig på våning 2 strax innan frukost för då kommer jag varken in i matsalen eller i kontorslandskap då inte riktigt alla har frukost samtidigt. Där satt jag och rullade tummarna. Det är den våningen det är tystast på. Där är det låsta dörrar överallt, det är till och med galler till både våning 1 och 3. Det är bra, då kunde ingen obehörig komma in och störa mig i min lilla rast där.

Sen cyklade jag till "det nya stället" och städade både kontor, matsal, konferensrum och korridorer. Jag trivs!

Första dan själv

Jag kom till jobbet 6.15, lite ovant att vara den som ska ro hela skutan själv dock. Jag hade ju nedskrivna lappar från kollegan så något sånär visste jag ju vad som skulle göras men det här då? "Ta dom 2 sista kontorslandskapen på frukosten". Okej, det var ju bra..dock mindes jag inte om det var höger eller vänster om hissen! Nedifrån eller uppifrån??

Jag dammade för allt jag var värd, bytte påsar i papperskorgar i rasande fart, dammsög två mattor innan lite personal kom. Sen tog jag lite toaletter. Gick ner till receptionen för att se om det behövdes göras nåt där. Enbart ett handavtryck syntes så jag torkade bort det sen var den våningen klar..ja plus deras toaletter då. Ni ska veta så överfulla papperskorgar dom har på sina toaletter på alla 5 våningar! Och då städar vi ändå dom varje dag. Renligare folk har jag sällan träffat på. Inte en skitrand så långt ögat kan nå och inget kiss utanför! Det är nog deras policy.

Detta var min kompis för dagen.
När jag nästan hade tagit alla toaletter på alla våningar skulle jag då ta dom sista kontoren på dagens våning. Eh..hur var det nu, var hade jag varit och inte?? Bra där Sune, skitbra verkligen. Jag gick och tittade om jag kände igen någon pryl (såna finns det massor av på alla skrivbord). Jag kollade om jag tömt deras papperskorgar och ja..dom var tömda, vilka var det nu då?? Ingen aning, jag dammade la om allt för säkerhets skull. Tog golven, dammsög deras mattor och sen fick det vara bra.


Jag fick knappt sitta idag, det brukar vi hinna med när vi är två men jag sågs nog som en förvirrad skållad råtta som var livrädd för att göra fel. En kille i 20-årsåldern sa till mig att det var välstädat och blinkade. Han blinkade åt mig!! Helloooo grandma liksom.

Sen tog jag matsalen som ska göras sist, alla bord ska torkas av, golven ska också tas, soporna bytas med tomma sopsäckar och sen var jag klar. JAPP! Jag gjorde det! Jaaaa!

Sen cyklade jag till "det nya stället". Där var jag ju inte själv, det var massor att göra och lite extraarbete eftersom dom hade haft fönsterputsare där och smutsat ner kontoren som vi städade igår. Sen städade vi lite arkivrum, lite postrum och ett vilorum. Jag städade det sistnämnda. Jahaaaa ja, såhär göttigt har dom det minsann!
Nej det är ingen tandläkarstol med "haklappen" på ryggstödet. Det är en massagestol! Den grymmaste massagestol jag sett och jag har sett...inte många men den här var en dyr sak. Undrar om den kan prata. Man kunde lyssna på musik i hörlurar och..
..den LILLA fjärrkontrollen! Den var sketstor! Kan ju fan tro att det är teve i den. "Japp..porncanal thanx! Brrrrrrrr".


Sen var vi klara, eller ja, vi hade kunnat ta fler kontor om inte fönsterputsarna varit där vi skulle vara. Vi tar det imorgon helt enkelt! Nu är jag helt slut.

Huge huge huge!

Ja då var det ny vecka ny vecka ny vecka! Så fort jag kom till "det andra stället" så sa min kollega att hon kände sig sjuk. Hon frös, hon såg inte kry ut men ville inte lämna mig i sticket så vi städade på. Jag tog dom tunga uppgifterna så hon inte ansträngde sig i onödan. Jag dammade kontoren och fick se denna i ett fönster. En SKETSTOR (huge) häftapparat. Den tog upp 1/3 av fönsterbrädan. Någon kan inte hantera små saker helt klart.
Vi tog flera pauser så hon fick vila lite mer. Hon gick däremot hem efter våra timmar, själv åkte jag till det "nya stället". Där fick jag veta vad som skulle göras och på vilka tider. Vi städade också en helvetes massa kontor men skillnaden på dessa från "det andra stället" var..att rummen var små men folket belamrat det med massa saker. Inte SÅ lätt att städa då vill jag säga.
Och detta är ett ställe där sekretessen måste vara skithög, ja det är det ju på alla ställen vi städar men detta är en myndighet som har uppgifter som absolut inte får komma ut. Jag är lite sån att jag gärna vill att personalen ska se mig när jag städar, så dom verkligen ser att jag varken fotar viktiga papper, tar några viktiga papper, glor på viktiga papper och annat. Jag är en lokalvårdare och inget annat och jag är inte intresserad av vad som står men det vet ju inte dom.

Kollegan från "det andra stället" är hemma imorgon och då förstår ni, då ska jag vara där alldeles själv. GULP! Men lugn (brun papperspåse) kollegan har skrivit lappar om vad som ska göras på alla 5 våningar. Ser ni inte att jag skrivit något inlägg förrän 21 imorgon kväll så vet ni att jag jobbar över!

Trött Sune

Jag brukar inte ha några problem att somna rätt tidigt ens på söndagar längre och trots att jag bäddade rent i går kväll hade jag förjävla svårt att somna. Jag låg och tänkte på allt möjligt, var inne på Twitter på mobilen, spelade Angry birds men runt 00.00 somnade jag och gick upp 4.30. Måtte denna dag gå i rasande fart!
Igår förresten, då tröttnade jag på min webläsare Firefox. Jag gjorde helt enkelt slut. I över 1 år var den seg, sa att den inte svarade, hackade och annat skit. Jag tog ner Chrome istället och ja, det är fan samma känsla som när jag var med en tjej första gången, jag var i himmelriket igen! Vilken jävla skillnad! Chrome måste fan ha blivit konstruerad av en tjej, hon svarar jämt, är snabb, intresserad, är liksom "på" för varje klick jag gör med musen. Ja jag är nog lite kär i henne helt enkelt. Aldrig mer Firefox!

Problemet var att det återigen var reklam totalt överallt. Jag sökte och fann Ad block och det var då jag började skratta hysteriskt. Detta skulle se ut det. Tänk er Aftonbladet där reklamen är mer än nyheter.

Ja precis, tänk er hela Aftonbladet belamrad med kattbilder istället! Ja katter överallt liksom..på ALLA sidor jag är inne på där reklam huserar. Skrattar än. Kan vara för att jag är skettrött också men visst ser ni det framför er? Det kanske finns så man kan få animerade dildosar också? Såna med ögon, näsa och stönar lite lätt?

Ja jösses. Idag ska jag då först städa på det "andra stället" sen ska jag då också vara med och städa på ett för mig nytt ställe. Det ska bli spännande. Dom har godisautomat där! Bara det liksom.
Näe nu är det dags att fixa till sig. Vi ses i eftermiddag!

Tänt va...det ta mig fan inte här!

Igår när jag låg på rygg i soffan med datorn i knät fick jag helt plötsligt för mig att sätta i en glödlampa i en lampa jag får låna av dottern. Den är stor och sketrund, en sån fick hon inte ner i resväskan förra lördagen när hon skulle uppåt igen så jag fick ta med den hem. När jag skulle skruva i den där jävla glödlampan så bara..POFF! Glödlampan gick sönder och det blev svart i hela lägenheten.

Vanligtvis går det att putta upp en spak och sen blir det tänt igen men denna gång funkade inte det ett skit. Jag tog ner den igen och upp men hepp det förblev kolsvart! Eftersom jag har hjälpsamma vänner på både Facebook och Twitter så gick jag ut via mobilen (nätet på datorn var ju dött) och frågade vad det var för fel. "Utropstecknet" sa att det ofta händer på det stället jag jobbar på. (Vi jobbar på ett sketstort bostadsområde och Utropstecknet är fastighetsskötare) så han sa att det nog är en säkring i källaren som gått, jag skulle ringa min hyresvärd.

Jag tog fram numret till elverket först. Ringde men nej då, då var jag ju tvungen att ringa min hyresvärd. Letade fram numret till felanmälan, klockan var 22.30 och jag tänkte att nu jävlar lär det inte komma nån förrän imorgon (läs idag) och såg mina matvaror tina upp i frysen och förbannade hela situationen för jag har inte råd att köpa ny mat för 2 veckor framåt! Men jo..då sa människan i luren att han skulle skicka ut Securitas. Jaha ja, så det är sånt dom sysslar med också, visste jag inte.

Jag satte mig vid datorn och raderade 100 bilder, det är sånt man kan göra när nätet inte funkar och man har dåligt med batteri i mobilen. Tyvärr tog batteriet i datorn slut före så där satt jag och väntade. 20 minuter senare ringer det på dörren och en kille med grå kläder frågade: "Är det här det är strömlöst?" Han tittade sig omkring i min lägenhet och jag tänkte säga nåt i stil med: "Nej för bövelen, jag har alltid så här mörkt i min lägenhet så jag och mina katter kan leka gömma nyckel i mörkret!" Men jag orkade inte så jag sa bara "Ja". Han tittade på proppskåpet och konstaterade att det nog var en säkring i källaren som hade gått.

Han gick ner till källaren, det tog tid och jag tänkte, fan han får inte igång det och såg kycklingen, köttfärsen och allt annat i frysen gå med raska steg in till grannen! Efter en stund kom han upp igen och kunde ju då konstatera att det nu är tänt igen. Han bannade mig..han sa att jag måste dra ur kontakten i den lampan jag skulle byta glödlampa på först. Ursäkta mig men det har jag ta mig fan aldrig behövt göra! Men jag bara log, nickade och stängde dörren. Detta lär inte bli billigt om jag åker på det men va fan, jag har ström igen! Nu ska jag inte byta glödlampor förrän ALLA lampor är trasiga, that´s for sure!

Det är mycket Zlatan nu!

Herregud, den här Zlatan. Han verkar vara överallt. Kanske inte han i egen hög (väldigt lång) person. Men häromdagen köpte en Facebookvän en hund som dom döpte till Zlatan. Söt hund men inte lika lång. Idag läste jag att Zlatan (den rätta) köpt en hel jävla ö där hjortar springer omkring i mängder och som man bara kan besöka med båt.

Nu läser jag att en dåre börjar prata med killar om Zlatan och fotboll, visar Zlatanfintar och när han kommer nära personerna som han inte känner passar han på att sno både mobiler och plånböcker. Sicken en va! Hur vore det om han snurrade runt som Tomas Brolin nån jävla gång??

Dåren har huserat i Stockholm men på samma sätt har det tydligen hänt i Göteborg så ha mobilen i kallingarna och ha trånga jeans så han inte kommer innanför! Det är mitt tips och ni vet ju att mina tips är fan heta!

Fotboll ja, jag har sett att folk både på Twitter och Facebook skrivit om fotboll hela dan. Asså måste ju fråga. Är det nån jävla fotbollscup på teve nu..korpens årliga? Ja jag har ingen aning, jag glor inte på fotboll. Hepp. Den dan tjejerna får spela nakna det är DÅ jag kommer sitta med en påse popcorn och ha ögon stora som pingpongbollar!






Lugn fredag...eller näe

Tjoooooooooooooooooooo, här har ni mig liksom. För jag antar att ni undrat ihjäl er var jag varit? Lite? Inte? Inte ens lite? Men va fan!!

Just nu har jag lite svårt att avgöra om jag är bakis eller fortfarande i alkoholhaltigt tillstånd. Den gränsen måste nog vara hårfin.

Igår runt 18 satt jag i godan ro vid datorn och bara kände att jag skulle njuta av helgen. Rätt som det var frågade jag Ewa om hon ville ha sällskap hemma hos sig. Did I do thaaaaat? Japp. 19.30 var jag där.

Vi satt i godan ro och pratade...1 timme senare kom det två stycken. En kille och en tjej. Tjejen...ja..undrar om jag ska ta och tapetsera om i vardagsrummet kanske? Vad tycker ni? Vadå gå ifrån ämnet? Okej, tjejen har jag haft hemma en gång, flirtat och hånglat ett gäng gånger innan det kan man väl säga.

Sen ringde Sabina förstår ni, hon var i stan och frågade om hon och sitt ex fick komma. Självklart liksom! Så det var fullt hus. Alla blev icke nyktra. Sen gick jag, tjejen, Sabina och hennes ex ut. Vi kom inte in och denna gången var det inte pga mig kan jag säga. Yaaay!

Sen gick dom till Sabinas ex och lagade mat, jag gick hem. Nu sitter jag här och fan, jag minns allt! Det ni! Och då var jag inte nykter liksom, underbart.

Jodå, en trevlig fredag måste jag säga.


Vad har ni gjort då? Nåt kul? Nåt trist? Inte ett skit men haft kul ändå? Har ni legat????




Fredag ta mig fan!

Idag är det studenternas dag i stan. Det var det jag tänkte så fort jag slog upp ögonen. Jag blev glad när jag vaknade då jag även såg att det var solsken! Jaaa, det är ju precis det man vill ha när man tar studenten.

Vi har något som heter "Utkastare" i stan. Vet inte hur många städer som har det men det är i alla fall 2:orna som cyklar runt på lövade cyklar i nästrumpor, frack och hög hatt (tjejer) medan killarna har frack och kostymbyxor oftast. Dom kör från tidig morgon fram till..ja tills dom däckar vanligtvis för det är allt annat än saft i flaskorna. Man hör dom på långt håll då dom även blåser i visselpipor.

Så här kör dom runt hela dan och kommer oanmälda till studentskivor i vilket skick som helst. Det är tillåtet just idag. Poliserna har förståelse, ja ni läste rätt.

När jag tog ut min cykel kl 6 hittade jag just en sån här cykel i förrådet, utan löv dock.

Min cykel hade personen flyttat på och ställt dit sin, sicken en va! Men lite kul var den.

 

Jag cyklade iväg till "andra stället" och satte mig på en trappa och väntade in tjejen jag städar med. Solen sken så sköner så.

 

Jag passade på att ta detta foto så länge, fast då hade jag gått upp från trappan kom jag just på, enbart för att få med lite mer vatten. Vackert så det förslår!

 

Sen städade vi, oj vad vi städade. Det var trappor på 5 våningar, det var massa kontor, det var korridorer, skithus och en matsal. Alla var glada. Vet inte om det var för att det var fredag eller om dom fick sig nåt i natt, lite svårt att avgöra faktiskt.

 

Det är fredag och idag ska jag nog ta och köpa mig en biljett upp till dottern. Dit kommer jag då i alla fall, oklart om jag kommer hem. Kanske stannar där i all evighet? Ligga mellan dottern och hennes pojkvän på nätterna, sitta mellan dom i soffan när det vankas teve och även sitta på skithuset och göra nr 2 sketlänge. Vore väl nåt? Min dotter skulle bli jätteglad över den överraskningen tror jag. Vad tror ni?

 

Många vill träffa mig när jag säger att jag ska åka upp men det är så här va, det är första gången jag åker upp och hälsar på. Jag kommer på fredag kväll och åker på söndag och det kommer vara 1.5 månad sen jag träffade mitt barn så då jävlar ska jag inte träffa en enda människa mer än just hon..ja och hennes sambo då förstås. Så kommer det vara dom första gångerna men sen kanske, sen kanske jag tar en fika med någon av er som bor däruppe men inte än...ba så ni vet!

 

Ja det var allt för nu.

 

 

 


Torsdag Donnerstag Thursday

Jodå, jag somnade rätt sent, hon var nog fan nästan 23 när jag gick över till drömmarnas land ändå var jag inte så trött när jag vaknade 4.30. Jag vaknade till mer när jag stod i duschen och varmvattnet plötsligt försvann. Då såg jag ut lite som någon som ser en orm och ..ja..inte tycker om ormar. Jag gallskrek. Grannarna bankade i väggen, ropade genom ventilen att dom minsann skulle klaga...eller näe det gjorde dom inte. Men kallt var det!

Jag funderade på att ta på mig dunjacka, termobrallor och ihjältrampade marsvin på fötterna för att jag frös men det gick över rätt snart så jag sket i det helt enkelt.

Idag var det "andra stället" igen och ..ja jag vet inte jag.

När EXAKT använder man en Vuvuzela på jobbet? När ingen lyssnar? När inkräktare råkar komma in och man då kommer låta som ett larm och människan som inte ska vara där springer för glatta livet? Kul för den då..för personen lär inte komma ut. Tuta på ..tuta på!

 

När jag kom tillbaka till det vanliga stället fick jag se en taggig liten sak utanför.

 

Han sprang förbi staketet och in på lekplatsen som en skållad råtta...eller mer som en igelkott. Han ville vara själv där såklart! Jag vet egentligen inte om det är en han, jag såg ingen pung som släpade i backen.

 

Sen sa "Utropstecknet" att jag fått egen låda där vi får våra tidsrapporter bl a. Tyvärr var "namnskyltsmanicken" trasig så jag fick helt enkelt skriva en egen jävla skylt!

 

 

När jag kom hem och såg posten då blev jag lite, ja vad ska vi säga. Rätt förvånad och fattar inte riktigt kopplingen.

 

Bredbandsbolaget är min internetleverantör om ni inte fattade det. Men det andra då? Är det när man kanske sitter i solen, i gräset eller om man helt enkelt bara står på torget och glatt visar upp att man har just Bredbandsbolaget som leverantör..och blir bränd? 3 plåster på hela sommaren. Vad ska jag göra när dom tar slut då? Om gelen bara räcker till en gång och det är 10 dagar kvar av brännan? Asså BBB, kom igen, give me more för bövelen! Eller nä, tack så mycket, så generöst av er. Kan ni tänka er att ta in Samsung Galaxy S3 också? Då kan jag ha nytta av ert kit!

 

Fredag imorgon, satan vad veckorna går fort. Snart sitter man i hemmet och fattar inte vem jag eller nån annan är.

 

 

 


SÅLD!

Jodå medan dottern tar sina kläder och lite tillhörigheter och flyttar uppåt låter hon morsan sköta resten. En säng och en soffa skulle säljas..just det ja, köksmöbler också, det hade jag glömt.

Idag fick jag 5 mail från folk som ville köpa sängen. Den första var en norska som bodde i området bredvid. Hon skulle ta med släp. Jag åkte dit för att dammsuga sängen lite från skräp. Jag gick ut och där kom hon...ensam. Ingen bärhjälp så jag då som inte får lyfta mer än 5 kg fick ju hjälpa till. Kan ju säga så här. Sängen är en 140-säng och ni fattar ju att den väger något mer än 5 kilo...liksom. Vi fick ut den och hon förklarade på norska att hon nyss flyttat till Sverige och också nyss köpt en hund. Hon och hunden fick inte plats i en 90-säng så därför köpte hon därför denna. Det är banne mig kärlek det!

Jag frågade om hon hade någon bärhjälp när hon kom hem men det hade hon inte men det är väl bara att banka på dörren till någon granne sa hon. Alltså vet hon att hon kommit till Sverige där folk går in igen om dom hör någon granne komma nerför trappan? Där folk är livrädda för folk dom inte känner? Hoppas innerligt att hon fick hjälp för hon bodde på första våningen men hade jag tagit den dit upp så lovar jag att jag legat i sängen i morgon med en totalt trasig rygg.

Sen åkte jag till Netto och köpte skithuspapper och lite kattgodis. Iza nosade, petade lite med tassen, nosade igen, skakade på tassen och gick. Nogger däremot, matvraket, hon nosade, tuggade som aldrig förr ifall det skulle försvinna och tog även Izas bitar...såklart!


Kylan som varit dom senaste dagarna var som bortblåst. Idag var det varmt och när jag satte mig i bilen kunde jag knappt andas, värmen var slående. Hoppas det stannar nu för på fredag är det studenten här i stan och ingen kan ju hoppas på att tjejerna som stått i timmar och fixat håret, valt en skettunn klänning..och att det sen står som spön i backen. Håller tummarna!

Ja det var väl allt. Imorgon är det arbetsdag igen, jippie...........................!




Grattis Sverige!

Idag är det banne mig Sveriges nationaldag, det är banne mig vår rättighet att få se vår vackra blågula flagga vaja i vinden.

 

Varför vi firar den? Jo det var nån gubbe..fel, nån herre..äh, nån snubbe vid namn Gustav Vasa som valdes till kung just den 6 Juni år 1523 förstår ni men det var inte förrän 1983 som det fick heta nationaldag. Innan hette det bara svenska flaggans dag och det var inte så jävla länge sen som det även blev en röd dag just denna dag, närmare bestämt 2005. Det var då vi fick för oss att ta bort annandag pingst och sätta in en sketröd dag den 6 juni istället. Gud så bra!

 

Jämfört med Norge som firar med pompa och ståt på sin dag 17 maj så är vårt firande rätt mycket fisljummet. Men dom blev ju också självständiga just den dagen medan vi då...fick en ny kung. Har vi inte fått fler kungar? Kan vi inte ha röda dagar alla dom datum vi fick det??

 

I alla fall, idag är det Sveriges nationaldag och jag är just idag stolt över att vara svensk. Mycket må vara åt helvete i det här landet men jag skulle aldrig skämmas över att säga att jag faktiskt är svensk. Jag är född i Sverige, jag bor i Sverige och jag tänker ta mig fan dö i det här blågula landet. Om jag nu inte får för mig att flytta till Mars vill säga.

 

GRATTIS SVERIGE!

 

 


Dagen före röd dag

Joråsåatte, det är röd dag imorgon. En del på jobbet får vi påminna om det. Andra (läs jag) räknar ner dagarna för just det. Det är röd dag imorgon! *röd text* RÖD DAG!

Imorse kl 6 ringde min dotter när jag var på väg till fots till "det andra stället". Hon själv stod och väntade på ett pendeltåg som skulle ta henne till sitt jobb. Hon har fått jobb på en dementboende. Hon har haft en dement i ett år som inte var så snäll. Hon visste inte att det var ett dementboende nu men hon får bita ihop i 10 veckor, hon har sökt andra jobb och även skola. Barnspecialistundersköterska. Jösses sicket långt ord! Det var roligt att börja dagen med detta samtal, mer sånt.

Idag gick dagen lite fortare på första stället. Det var att göra hele tin men en stund stod det still då det fanns folk både på kontor och matsal. Då passade vi på att gå till Apoteket och köpte nya tabletter till mig och även nya batterier till min hörapparat. Japp jag använder ju sånt då.

På vanliga stället gick det också rätt fort. Jag roade mig med att sopa inne i killarnas omklädningsrum. Jösses vad skit dom släpar in och även halstablettspapper! Så har det varit i snart 1 år. Vet dock inte vem av dom det är för jag har inte sett nån av dom suga...ja..på halstabletter.

Idag slutade de kommunanställda kl 12, ja dom som är ute och gör fint överallt. Vi..ja..vi fick sluta en hel halvtimme tidigare, det ni! Så generöst så.


Jag är svintrött så antingen somnar jag tidigt eller också...gör jag inte det. Hoppas dock på att vakna efter kl 9 men den chansen är väl lika med..inte mycket.



Måndag Zzzzzzzzzzzzz

Jävlar i havet vad jag varit trött hela dan idag. Från 6.15-10.30 var jag ju på "det där andra stället". Nu när jag fått lite rutin på det så gick det mycket fortare och vi fick vänta in många gånger. Man kan liksom inte drämma till i ett skrivbord, väsa och fråga om man får damma det. Man kan heller inte torka golvet där folk sitter och koncentrerar sig på viktiga saker.

Jag dammade på ett annat ställe och såg detta.

Nej jag lovar, jag tog inte en enda, jag spottade bara i skålen och tänkte, jaaaa detta är ett minne från mig! Eller också gjorde jag inte det..jag tänkte nåt annat.

 

Till slut så gjorde vi klart med mycket dötid emellan. Då var jag så trött att jag gott och väl kunnat somna i städskrubben med en sopsäck över mig. Men jag åkte till det vanliga stället och gjorde som vanligt. Jag ville bara sova. Till slut var arbetsdagen slut och det var nog den längsta hittills kändes det som.

 

Jag tog bilen till dottern och hämtade lite mer saker, slängde in lite skräp och åkte till tippen. Vet ni om att min dotter är reklamsamlare? Joråsåatteeee, men nu hivade jag det. Nästa gång ska jag sätta upp en lapp på dörren att hon jävlar i mig inte vill ha en enda jävla reklam! Det är ju jag som får slänga skiten och eftersom dottern flyttat så har hon liksom inte nån nytta av den.

 

Efter tippen...ja då åkte jag hem och här är jag nu och ska nog ta och somna lagom till Bolibompa men kom just på att dottern ska ringa efter 21 då hon har gjort sin första arbetsdag av 10 veckor. Ska bli spännande att höra hur många rövar hon fått torka.

 

Ja det var väl allt för nu.

 

 

 


Morrn da!

Trots att jag somnade strax innan 22 så var jag sjukt trött när jag vaknade. Inatt vaknade jag några gånger och trodde någon stod i rummet, tyckte mig höra någon som väste skethögt: "Suuuuuune..Suuuune". Jag såg ingen någonstans och somnade om. Vaknade runt 3 igen och kände att jag kunde sova sketlänge igen och när jag vaknade sista gången så drömde jag om att jag sa till en kompis:" Åh du har samma melodi på din ringsignal som jag har när larmet sätter igång" ..och skrattade. Helvetes jävlar vad jag önskade att det var hennes ringsignal men det var ju mitt alarm som satte igång såklart. Fuck!

Nu får det gärna bli tisdag eftermiddag så man kan få sova ut på onsdag. Vore sketnice faktiskt.

Idag och hela veckan ska jag jobba på det där stället med 5 våningar och många kontor. Jag ska städa där tills jag kan det....kan kanske bli tills jag slutar då i november. Tror inte den där tjejen jag jobbar med vill ha mig med så länge kanske. Hon kan få en påse med bullar...eller näe.

Det är svinkallt inne, här sitter jag med massor av kläder och hade jag nu haft en dunjacka så hade jag haft på mig den också ska ni se!


Idag efter jobbet ska jag till min dotters lägenhet och ta med mer saker därifrån. Snart ser det ut som att min dotter flyttat hem igen eftersom jag har mycket av hennes saker. Det gör inget. Idag börjar hon sitt sommarjobb däruppe. Hoppas att det går bra.

Nu ska jag fixa till mig och sen gå iväg till jobbet! Hej!




En liten släktträff till i Småland

Jorå, det var allt trevligt att träffa kusiner och mostrar.

Min släkt på mammas sida har alltid haft en tendens att alltid ha något att tugga på typ. Så fort vi kom dit så var det fika. 2 timmar senare kom en cateringfirma och leverade maten som bestod av potatis, två olika sorts kött, kycklingklubba, 3 olika såser och sallad.

 

Min kusin som är 1 år yngre än mig flyttade till Hawaii för flera år sen och för två år sedan gifte hon sig med en kille därifrån. Vi kunde ju inte närvara dessvärre men min kusins föräldrar och syskon var där. Att vi åkte ner till Småland idag var just för att min kusin var "hemma" och hälsade på och tog då med sig sin man som var i Sverige för första gången.

 

 

Han tyckte att det var lite kallt här just idag så när vi var ute så hade han mössa på sig, lite gulligt.

Jag har inte varit hos min moster på många många år så att dom hade gjort om i sin trädgård hade jag ingen aning om. Jag var mycket där nere när jag var liten och då var det bara en enda stor gräsmatta.

 

Jättefin damm och på andra sidan var det nån jävla mojäng som gjorde att det såg ut som rök, vet dock inte vad det var men det såg häftigt ut.

 

Detta är två av mina kusiner, dock inte syskon, bara ...ja bara kusiner dom också. Det var flera kusiner som inte kunde komma av olika anledningar och även några av kusinbarn. Men vi hade trevligt. Det blev rabarberpaj med glass och grädde till efterrätt. 1 timme senare lades det på korv på grillen och det åt vi också. Jösses, jag trodde att dom var snåla i Småland men ...näe just det. Varje person betalade 130 kr, så ja, det kanske stämmer att det är snålt.

 

Nu är jag så otroligt trött att jag går och sover. Längtar till nästan helg då jag ska vara ledig HELA helgen och sova länge.

 

Godnatt när det blir dags.

 

 


Ja då var det adjö för den här gången

Ja dottern kom. Vi åkte till hennes lägenhet, hon tog med sig det hon inte fick plats med i bilen upp. Lite är kvar men det är mycket "äh, det köper jag nytt på IKEA däruppe". Resten tar jag med mig och har i mitt förråd så får hon ta med det nästa gång hon kommer ner...vilket i nuläget inte blir förrän i september. Jag kommer dock åka upp i mitten av juli. Jag kan inte vara utan henne SÅ jävla länge inte.

Hon hade varit vaken sen 6 imorse och somnade runt 00.30. Att köra en jävla massa mil på det är ju inte bra. Vi åkte hem till mig, jag lagade mat medan hon vilade (läs var inne på Facebook i mobilen). Vi åt och sen la hon sig och sov en timme. Sen var det dags att skjutsa henne till tåget i grannstaden men först åkte vi och sa hej då till en kompis till henne.

Hon gick på tåget, någon satt på hennes plats men hon satte sig någon annanstans. Det var inte fullt på det där tåget.

Bästa kortet på min dotter ever. Det är hennes huvud i den röda ringen.

 

Hennes sambo är i kväll med sina blivande jobbarkompisar plus föräldrarna till pojken han ska vara personlig assistent åt. Dom skulle ha..ja..skitkul. Min dotter kommer vara astrött eftersom det nu är över för hennes del. Allt som hon planerat i ett halvår rinner nu av henne. Imorgon får hon sova hur länge hon vill för på måndag börjar hon sitt sommarjobb på 10 veckor, en kvart från där hon bor. Röta kan man säga..RÖTA säger jag!

 

Själv får jag inte sova längre än till kl 6.30 imorgon då jag åker till Småland med syster och hennes sambo, ja då får jag köra till grannkommunen och hoppa in i deras bil, jag slipper att köra alltså, göttans. Jag får däremot köra på kvällen från grannkommunen hem och störta i säng för jag ska upp långt innan tuppen. Det känns lite som om den här helgen går sketmöe bort. Nästa däremot..DÅ ska jag njuta av HELA helgen!

 

 



Ring ring ring - men svara då!

Igår satt jag och tittade på Let´s dance och har under alla dessa veckor hejat på Anton Hysén, jag har inte tittat varje fredag men några och jaaaa Anton vann! Så otroligt bra jobbat av någon som inte hade någon hum om vad dans var, eller ja, dans vet han väl vad det är men alla dessa olika danser och som inte brukar finnas på vanliga nattklubbar visste han nog inte men gud så bra han varit varje gång. Bögarna dregglade, tjejerna också plus att dom förbannade honom för att vara just bög. Hur jag vet det? Ja men för fan jag har ju både Facebook och Twitter!

När det var slut så ringde mobilen..från ett nummer jag inte alls kände igen. Jag gick in på hitta.se och fick se ett namn jag inte heller kände igen. Det ringde igen men jag svarade inte, tänkte att det var någon som ringde fel men jävlar människan gav ju inte upp! Trodde ett tag att det var någon telefonförsäljare för det stod nåt med städ på hitta.se.

Sen ringde mobilen igen men denna gång var det från Sabina och jag svarade och hon undrade varför jag inte hade svarat innan. Ja men jättelätt att veta att hon ringde från sin jobbmobil som någon annan haft innan och som nu stod registrerad på detta nummer fortfarande. Men ja, det är alltså Sabinas jobbnummer som hon får använda för privat bruk. Grattis till det liksom! Grattis också till det nya jobbet Sabina! Dom är nöjda med henne, hon är outstanding och jätteduktig på att få andra att jobba, själv sitter hon på sin fina röv på en stol och säger vad andra ska göra. Eller näe, hon är nog effektiv hon också. Hon är fan född som ledare den tösen!

Vi pratade om allt mellan himmel och jord sen skulle hon ta den lilla katten i det förstora skinnet, lägga i sängen och säga till att dom minsann skulle sova. Pli på husdjuren också alltså. Skulle jag säga så till mina så skulle dom asgarva åt mig och ba: "Ja men eller huuuuur!" Sen skulle dom ha egen maraton upp i sängen, ner på golvet och samma visa igen en si sådär 511 gånger.


Dottern ringde förut och hon har nu 13 mil kvar tills hon kommer till mig. Mamma ska bjuda på middag och kärlek. Hon trivs som fan däruppe, ja nu har dom ju bott där i hela 2 dygn och aldrig sovit så gott..tydligen. Nu fick hon gå upp i ottan för att åka hit för jag ska låna bilen imorgon. Så äre!

Bloggar mer senare.



Fredag woho!

Att somna runt 22.30 och upp 4.30 en hel vecka är inte att rekommendera faktiskt. I morse vaknade jag och tänkte, hoppas det är långt kvar tills jag ska upp..men fan heller, klockan var 4.27, så jävla sur så det var bara att gå upp, in i duschen och vakna till.

Ute stod det som spö i backen ..igen och jag kände att jag skulle bli totalt sketblöt trots att det inte är så långt dit jag skulle. Då kom "Utropstecknet" och plockade upp mig vid ICA, perfekt så han skjutsade mig till det "nya stället".

På det "nya stället" var det till att städa alla toaletter (varje dag), kontor, en liten matsal, en sketstor matsal och alla trappor 5 våningar.

Eftersom det regnade som fan så tog alla som jobbar på det "nya stället" paraply med sig. Dom tog däremot inte upp dom på kontoren utan lämnade dom i entrén.

Här vare inte mängdrabatt på paraplyer inte, INGEN hade likadan som den andra. Det var också här det var tänkt att vi skulle städa men så blev det inte nu då för vi ska banne mig inte lyfta på dessa bara för det. Skyll er själva liksom!

 

Denna vill jag ha på mitt jobb..där jag vanligvis jobbar heltid. Undrar om jag måste sätta den på toaholken för att dom ska komma ihåg det för detta ser jag dagligen. Tar dom inte bort det hemma heller? Då vill nog inte jag sitta på deras toaletter faktiskt. Denna lapp satt på en toalett där jag var idag.

 

När jag var klar där så kom "Utropstecknet" och hämtade mig. Jag borstade svep och sen väntade jag in en UVA:re för att ta hennes klädstorlekar för det är ju jag som har ansvar för kläderna. Sen sa chefen att jag fick åka hem för jag börjar 6.15 varje dag nästa vecka också. Det var efterlängtat för helvete vad trött jag var.

 

När jag kom hem sov jag 2 timmar och snart ska jag fixa mat som jag ska äta till Let´s dance..finalen! Heja Anton Hysén!