Då var det dags!

Ja då är mina 8 månader på Samhall till ända. Jag kanske kommer tillbaka eller också så gör jag inte det. Det visar sig.

Det var som vanligt, förutom att folk tjötade om hur det kändes nu sista dan, jag svarade genom att dansa lambada med mig själv...eller näe. Det är kluvet sa jag och det är det. Jag vill ju ha anställning men kanske jag ska vara glad över att kanske få anställning någon annanstans för Samhall är bara ett rehabcenter egentligen, alla ska ut i arbetslivet..är det tänkt i alla fall, sen har många varit där i många många år och kommer kanske till och med jobba kvar tills dom blir pensionärer.

Det har varit som på alla arbetsplatser, en del gillar man och andra inte, så har jag också haft det, inget konstigt alls. Jag kommer sakna några och andra...inte alls, så kan vi säga!

Idag var det ovanligt mycket svep att borsta och när jag stod där såg jag samma blå spade som jag sett dom senaste 8 månaderna. Jag har dock aldrig sett någon använda den. Jag har inte frågat men tänkt många gånger.

Jag har många jobbarkompisar som läser min blogg, kanske jag kan få svar här och nu?

 

Jag gjorde som alltid när "Utropstecknet" är borta, jag ringde två ställen och tog upp beställningar, packade det och körde iväg med det. Denna gång fick dom två tjejerna följa med tillbaka för att vi skulle ha ett APT-möte där det bjöds på en bulle. Samhall ska spara som synes.

 

"Frågetecknet" babblade om ansvar, framtidsutsikter, skvaller som andra kommit till honom om och att dom anställda återigen måste använda friskvårdspengarna till nåt. Sen stod han där och typ tackade av mig, kom emot mig och trodde väl att jag skulle ställa mig upp, han kramade om mig bakifrån till ett dån av applåder. Vet dock inte om det var för att jag skulle sluta eller om det var för att chefen sa att jag hade gjort ett bra jobb. Tror det förstnämnda.

 

Sen skjutsade jag tillbaka tjejerna, åkte tillbaka och gjorde likadant som på förmiddagen. Nu efterlämnar jag flera hinkar med borstade svep. Varsågod, it´s yours! Adios!

 

 

 

 


Jag är inte SÅ efter...faktiskt

Oj oj oj, jag kan säga så här. Jag har nu gjort slut! Jag ville ju vara trogen egentligen men så blev det alltså inte. Jag kunde bara inte gå förbi erbjudandet liksom. Den jag hade var rätt bra men jag ville ha något annat som fungerade bättre för mig liksom. Man måste förnya sig, inte gå och älta med det gamla i tid och otid. Gammalt och förlegat.

Jag har en ny kärlek. Så här ser hon ut.
En  kompis skickade ut på Facebook att hennes son ville sälja sin Samsung galaxy 3 för 500 kr och jag nappade. Det är ingen galaxy S2 som jag vill ha men jag tar denna så länge tills jag har råd. Jag får dessutom dela upp betalningen. Underbart! Så from torsdag när jag är arbetslös så har jag fullt upp med att lära mig denna, var så säkra! Min Nokia gråter nog floder efter alla år men det får hon ta. Ombyte förnöjer!

 

 


Näst sista dagen

Idag var "Utropstecknet" sjuk, det var lite kaos innan "Frågetecknet" kom in till kontoret för visst kan man komma in men inte in där nycklarna förvaras och det är himla bra att ha nycklar till ställen man ska vara på, himla bra om man också har en bilnyckel om man ska ta sig en bit bort.

"Frågetecknet" skulle få besök av en kille från kommunen och då skulle det vara kliniskt rent så jag och den andra job:aren la oss ner och slickade rent golven, vi klädde också upp oss i rosa flufftröjor, vattenkammade våra hår och såg ut som två...miffon när han kom.

Dörren till "Frågetecknets" kontor var för det mesta stängt så vi gjorde kullebyttor utanför i korridoren...eller näe. Ingen aning vad som pågick därinne och jag gick mest fram och tillbaka och städade, borstade svep och annat.

Innan mannen från kommunen kom låg det detta i "hallen"

Jag råkade sätta igång den och höll på att halshugga både en och två, mina ögon blänkte röda och jag hånskrattade massor när jag också höll på att såga mig igenom killarnas omklädningsrum men jag....eller näe, jag lade den i ett förråd och där får den ligga och skräpa istället.

 

Sen har jag återigen städat, ut från diskmaskin, in i densamma och kört ut grejer till två ställen. Jag fick till och med sluta en timme tidigare för att det imorgon är sista dagen för mig på Samhall. Det var ju snällt.

 

När jag gick ut till bussen fick jag se detta i en rabatt.

 

Snödroppar tror jag det är, nu är det banne mig vår! Jag gick i uppknäppt jacka och solade mig, det var varmt i solen!

 

Japp sista dagen imorgon då alltså..hoppas att det blir nåt annat ganska snart så jag slipper att mögla bort här hemma.

 

 


Varför?

I fredags när A kom så gick vi till ICA för att handla. Hon sa att hon måste ha frukt annars får hon abstinens. Jag föreslog clementiner men nej då, hon ville ha Sharonfrukt. Jag var ju lite skeptisk förstås, jag hade aldrig ätit det.

Jag smakade och...nu undrar jag, varför i helvete har ingen sagt till mig hur jävla god denna frukt är? VA?? Den är supergod! Man fick 2 för 8 kronor, idag var det 3 stycken för en tia, jag köpte det. Man kan äta hela frukten förstår ni, ja ni som inte har en aning om hur man äter den. Det finns inga kärnor alls, man tar bara bort det där lövliknande saken på detta och sen äter man. Nomnomnom!

Sen är den fruktansvärt nyttig och innehåller Beta-karoten, folat, fosfor och kalium. Full med A-vitamin alltså.

Nu läste jag att man bara kan köpa dom från oktober till mars och är väldigt hållbara väldigt länge. Så imorgon ska jag köpa på mig en hel massa!

 

 


Dagarna är till ända

Så är då fredag-måndagsbesöket på väg hem igen. Trevliga dagar med en trevlig tjej/kvinna. Alltid kul att lära känna folk mer som man haft kontakt med i 4 månader. Kontakten kommer absolut inte att brytas, en vän för livet förhoppningsvis.

Nu är det bara att ladda inför dom två sista dagarna på jobbet innan det är dags att säga hej då för den här gången, hoppas det inte är sista gången jag sätter min fot på det stället. Det finns allt några guldkorn där också.

Och sen är jag väldigt tacksam för att det upptäcktes att jag hade en inbyggd router i mitt modem! Önskar bara jag hade fått veta/kommit på det lite tidigare innan jag blev förbannad på nätkablar där flärpar går sönder. Men gud så skönt att slippa dras med 10 meter lång sladd varje gång jag ska förflytta mig med datorn! Tack till både A och T för det!


Snälla säg att vi inte är själva om det

Jag fick ju en router ni vet, vi ringde till raringens bror och han skulle hjälpa oss över telefon att få igång det. Då säger han att jag säkert har router inbyggd i mitt modem. Raringen har ju försökt själv att ta in sin router och efter att det inte gick så fick brodern en idé om att hon säkert har en router i sitt modem och det stämde. Han sa vad som skulle stå på undersidan på mitt modem och dra på trissor, jag har en router inbyggd för fan!

Nu undrar jag och hoppas att ni är ärliga, visste ni om att ni kanske har en inbyggd router i ERT modem? Har ni det så ska det stå SSID:TN_private..någonting samt ett långsiffrigt lösenord. Säg att jag var först med att informera er om det, snälla!

Annars var gårdagen bra, vi åt pizza, tittade på Melodifestivalen och hade allmänt kul. Sen låg vi och pratade till långt in på småtimmarna.

Saknar ni mig? Inte? Hepp!

Tadaaaaa

Ja då kom raringen igår då, inget nervös och bussen kom in 8 minuter för tidigt. Vi gick till ICA och handlade och jag lagade chipslåda som blev väldigt populärt. Hon drog fram en present!

Jag började skaka den och kunde konstatera att det i alla fall inte var choklad. Jag öppnade...

 

Tadaaaa, en router! Min nätkabel är ju lite paj och dras ut ur datorn titt som tätt då "flärpen" gått av så jag har pratat med henne om en router och det tog hon fasta på. Fan va gött att slippa den 10 meter långa sladden när jag förflyttar mig. Kunde lika gärna gått omkring med min stationära kändes det som liksom.

Jag grät, hon grät, föll i varandras armar och jag skrek att det var det finaste jag fått av någon ever! Eller näe, så var det ju inte men glad blev jag..dock utan tårar då.

 

Sen bjöd hon på grogg!

 

 

Min är den gröna och den ljusrosa är hennes. Dock fick vi dela upp det i två andra glas för hon verkade ha tänkt på annat när hon hällde i spriten för det var ungefär som att..ja som att dricka rent! Men det var gott sen i alla fall.

 

Sen blev det "The voice" och prata, prata, kela...med Nogger och sen var det till att sova.

 

Ja det var väl allt för nu.

 

 

 

 


Estelle Silvia Ewa Mary

Ska lilla prinsessan heta Estelle som tilltalsnamn så är det ju jättefint, lite otippat sådär. Nog för att Ingrid och Margareta är fina namn....så är det lite uråldrigt för en prinsessa i vår tid.

Jag läste en artikel på Aftonbladet som gjorde mig lite full i skratt.Ett mänskligt barn? Vad skulle det annars vara? Eller tänker hon som många andra?

Isåfall har tanten väldigt mycket humor!

 

 Hoppsan!

Imorse vaknade jag 5.15 när alarmet vrålade. Åkte till jobbet som vanligt. Fick en farväl-kram av en kille. Sen hade jag 1 timme långt möte med min samordnare, chefen hade tagit en dag ledigt av någon anledning.

Efter mötet la jag i lite disk i diskmaskinen, sen kom samordnaren ut från chefens rum och sa: "Men du Sune, du vet att det är den 29:e du slutar va?" Eh, what?! Joråsåatte, hon tittade i sina papper och så var ju fallet. Jag slutar på onsdag! Bra koll jag har måste jag säga, vete fan vart jag fick den 24:e ifrån riktigt.

Nåja, jag tog ledigt resten av dagen, åkte med "Utropstecknet" till det mäktiga huset och hämtade ett par skor som jag glömde där för några veckor sen sen skjutsade han hem mig. Nu slipper jag stressa så förbannat, jag har gjort det mesta, nu är det bara att torka golv kvar, ja och sen duschen då när jag kommit hem från socmötet.

Min handläggare på AF ska kalla mig till ett möte, man behöver inte ha ett annat place att gå till första arbetslösa dagen utan det kan ta några veckor innan handläggaren hittar nåt annat. Lite gött!

Ja det var väl allt för idag kanske..sitter vi i varsitt hörn i soffan och inte säger flaska så skriver jag ett blogginlägg..ja så nu vet liksom!


Uppdatering

Händer mycket nu.

Imorse blev det en prinsessa, ja för er som händelsevis varit inlåsta i en kolsvart källare, kista eller på annat vis inte fått veta förrän nu.

Jag ringde min frisör och frågade om jag fick klippa mig idag men betala imorgon, det fick jag så nu är jag alldeles nyklippt och jag har färgat håret, yaaay.

Imorgon är det sista dagen på Samhall på gud vet hur länge.

Imorgon är det också socmöte och sen på kvällen kommer raringen och ska vara till på söndag eller om hon nu av någon anledning inte vill hem stannar till..gud vet hur länge på det också!

Jag kommer att skriva ett blogginlägg per dag så ni inte glömmer av mig menar jag!

Ja det var väl allt för nu.

Godnatt!

Fel prinsessa

När man kollar på min statistik så börjar man allvarligt tro att det svenska folket fått för sig att det är prinsessan Madeleine som fått barn och inte storasyrran Victoria för FAN vad folk har sökt på "Prinsessan Madeleine" och kommit till min blogg och NEJ det är inte jag som skrivit att det är Madde som fått tillökning inatt.

Kronprinsessan Victoria Bernadotte är det folk, VICTORIA BERNADOTTE! Så, nu vet ni det.

Jag har från kl 7 fram till 2 timmar sen suttit framför teven och glott på samma inslag om och om igen, nej jag har inte spelat in det utan dom har visat Daniels tal gång på gång och då är det ändå folk som har missat det. Ja dom fick en dotter inatt /imorse, dottern var söt, 51 cm lång och 3280 gram vägde hon och hon kommer få namnet..ja det får vi veta senare. Ingrid, Kristina, Henrietta, Sara, Harrieth eller nåt, ja ett namn får hon i alla fall.

Jag upprepar: Det är INTE prinsessan Madeleine som fått barn!


En prinsessa är född!

Jag brukar sällan vakna 6.37 när jag är ledig men tack vare min fulla blåsa gjorde jag ju det då. Jag låg fortfarande kvar i sängen när jag gick ut på Twitter och såg Titti Schultz på Rix MorronZoo där hon skrev att Kronprinsessan Victoria och Daniel fått en liten tronarvinge och att en presskonferens med Daniel skulle ske klockan 7 på Karolinska sjukhuset. Jag gick upp och satte på teven, det har jag inte gjort på många år så här tidigt heller.

Jag såg presskonferensen där Daniel avslöjade att dom fått en liten prinsessa. "Hon låg på sin moders bröst och dom verkade ha mysigt när jag gick så det var svårt att slita sig". På 3 minuter var det över och han gick.

Grattis Vickan och Daniel till er lilla prinsessa!

Igår skrev jag på Twitter att jag kanske skulle gå upp och titta på Gomorron på SVT1 just för att jag igår blev erbjuden att komma upp och sitta i morgonsoffan just där. Varför? Jag fick en kommentar på min blogg.

Jag fattade ingenting, hennes mailadress avslöjade att hon jobbar på SVT och ja ba:" Wtf, jag som aldrig tittar på SVT". Melodifestivalen och Kalle Ankas julafton är väl enda gångerna som jag skulle kunna se deras kanaler. Sen fick jag ett mail.

 

Jag kollade upp henne på Twitter och då såg jag att hon ville att unga arbetslösa skulle höra av sig. När Malin mailade mig senare och frågade hur gammal jag var och jag avslöjade att jag var 42 så hörde hon inte av sig mer. Hur ung ser jag egentligen ut på mina kort på bloggen?? Jag mailade henne om att det var lite för kort om tid, jag skulle behöva nya kläder, klippa mig, färga håret och hade inte råd att åka upp.

 

Nu när jag tittar på Gomorron så vete sjutton om det ens hade blivit nåt utrymme för mig att prata om min arbetslöshet nu när en liten prinsessa föddes 4.26 imorse.

 


Bjuden

Min lediga dag började 8.50 då jag vaknade.  Det var lite lagom tid att gå upp...tyckte blåsan, jag själv hade lätt kunnat sova till åtminstone 9.

Dottern smsade: "Fläsk och löksås ikväll?" Jag som är fattig som en kyrkråtta smsade tillbaka och frågade om hon köpte det då. Fick tillbaka att hon skulle laga det också. Jösses, det var lite kors i taket på det där, så kan vi säga!

Hon kom hit kl 19 så hade hon en timme på sig att göra det lagom till "Sveriges mästerkock".

Vi gör inte riktigt på samma sätt jag och dottern, medan hon gör såsen i kastrull gör jag det i stekpannan. Hon använder matlagningsgrädde och vitpeppar medan jag bara har salt, mjölk och mjöl.

 

Lite fläsk till det hela

 

Kocken själv

 

Har jag sagt att jag älskar sås?

 

Sen blev det "Sveriges mästerkock" och "Fuskbyggarna". Under tiden satt hon och spelade "Pet hotel" på sin Iphone, sa jag att dottern snart är 24?

 

Nu har hon åkt hem, skulle städa lite innan pojkvännen skulle hämtas vid stationen. Imorgon ska jag storstäda för på fredag kl 18 kommer raringen!

 

 

 

 


Hepp!

Igår kväll mailade jag samordnaren för Samhall och frågade om hon visste nåt om hur det blir med mig. När jag åkte hemifrån imorse hade jag inte fått nåt. Idag när jag kom till jobbet frågade jag "Frågetecknet" om han hade hört nåt. Då fick jag svaret, det är anställningsstopp och kommer kanske vara det hela året. Det blir alltså ingen fortsättning för mig, inte nu i alla fall, med mina 3 funktionshinder så är jag berättigad en plats där så småningom men inte nu i alla fall. Jag visste inte om jag ändå skulle få en förlängning av något slag. Jag hade fått mail från samordnaren på förmiddagen och där stod det att eftersom jag nu är i fas 3 på AF får jag inte jobba på Samhall...av nån anledning för jag ska vara aktiverad, jaha vad tror dom att jag är på Samhall då?

Nåja, min handläggare på AF har inte hört av sig för måste jag vara aktiverad så måste jag ju vara någon annanstans from måndag liksom. Samordnaren skulle ringa min handläggare och prata med honom, får se vad som händer.

Jag har inte varit mig själv idag, jag städade ett höghus på sammanlagt 16 våningar, satte mig längst upp på trappan som går till vinden en stund, försökte samla tankarna för att ens orka fortsätta med mina sysslor, allt kändes så meningslöst men jag gjorde det klart och jag berättade det för övriga arbetskamrater, dom flesta tyckte att det skulle bli trist att jag slutade medan andra säkert gned sina händer, skiter i vilket.

I nästan 8 månader har jag jobbat där och först idag fick jag vara med på en felanmälan med "Utropstecknet". Det fanns inte ström i ett rum dit en kvinna med barn flyttat, vi skulle kolla vad som var fel. Sicken tur att det just var där det fattades ström för vi hade ingen stege med oss.

Ja som sagt, himla tur att det fanns en säng med stege just där...liksom!

 

Jag frågade chefen om jag fick ta två dagar ledigt och det fick jag, jag fick även gå en timme tidigare idag, ja varför ska jag gå där och kneta när jag ändå inte ska vara kvar tänkte både han och jag. På fredag kommer raringen och då måste jag ju städa, ja jag ska ju inte städa i två dagar men ändå, skönt med lite ledigt också. Slipper alltså att gå upp 5.15 imorgon och på torsdag, yaaay! På fredag blir det det dock då samordnaren ska komma och träffa mig, får se vad hon kommer att säga. Handläggaren på AF däremot kan äta bajs, så kan vi säga!

 

 

 

 


Som jag misstänkte

Ni som tittade på Big Brother igår såg kanske att gravida Nadia Lindén gick in igår? Hon är i vecka 36 och ska föda om 3 veckor. Jag låg och tänkte på det där när jag skulle sova och kom lite fram till att det måste vara en bluff. Nu avslöjar TV4 att så är fallet. Dom skulle bara skoja och Nadia har lämnat huset igen.

Hur många skrattar nu? Nån? Inte jag heller. Så kasst skämt.

Vad kommer härnäst? Sjöjungfrun med ett danskt wienerbröd i näven?


Förövrigt kollar jag på BB nu från nattens fest...alltså kan någon komma och kidnappa vissa därinne och sätta dom på en enkelbiljett till månen? Please!
Första dagen

Ja då var första dagen som heltidsarbetare över då. 5.15 ringde klockan, en halvtimme tidigare än innan alltså. Det var bara att masa sig upp trots att ögonlocken kittlade knäskålarna. I duschen höll jag på att somna men Nogger vrålade till på Iza så jag vaknade med ett ryck.

Jag gick till bussen och det är återigen mörkt när jag står där. Jag kom på i bussen att dom jag brukar åka med kommer inte längre vara mina medresenärer. Istället hoppade två jobbarkompisar på från en by några mil från stan. Jag kom dit och då var det som vanligt. Folket satt i matsalen och såg ut som zombies hela högen, men efter en kopp kaffe vaknade dom till. Några åkte till en kurs och resten..ja resten gjorde nåt annat.

Jag själv gjorde det jag brukade fast idag tog jag en trappuppgång innehållande 6 våningar plus vind. Det var ett tag sen jag gjorde det. Det var ju...kul.

Sen tjötade jag på folk, borstade svep och allt sånt där som jag brukar.

Sen var det inte så mycket att göra så ja..jag åkte hem. Nu sitter jag med ögonlocken lutandes i bordsskivan och undrar om jag inte ska gå och sova snart.

Jag har fortfarande inte hört nåt om jag får vara kvar eller inte och då är detta min sista ordinarie vecka på Samhall, hallå eller, HALLÅ jag vill veta!

Vad har ni gjort för kul då?


Big Brother 2012

Ja vad säger man om årets Big Brotherdeltagare? Klart som fan att det ska vara olika individer där, det är ju det som gör teve. Alla får vi ha våra åsikter och jag har min, jag gillar INTE Hannah Widerstedt. Sen om hon älskar att provocera folk på sin blogg med sina fåniga videoblogginlägg skiter jag i. Att använda "bög" som skällsord kan göra mig förbannad.

Sen var det en Nadja som ska ha barn om 3 veckor, hur tänkte hon och produktionen där? Ska hon föda i teve? Ska hon ta hand om barnet i huset? Ska dom andra deltagarna få höra barnskrik dagarna i ända? Hur länge kommer hon att få vara kvar just därför? Eller ska hon vara på sitt rum hela tiden? Kul liksom, verkligen skitkul.

Får se hur länge jag kommer att stå ut denna säsong. Nån 24-7 blir det inte för mig i alla fall.

Ja det var väl allt för mig.

Lycka!

Ja då har jag kommit hem från barnvaktandet. Ni minns Oliver som jag hade en gång när hans föräldrar skulle på urnsättning, han grät nästan hela tiden.

Detta var då.

 

När jag kom dit idag så blev han lite kinkig när mamma skulle ta storsyster Josefine till gymnastiken men sen hände nåt.

 

Med ett fast grepp om "Tiger" och nappen i truten så var han lite avvaktande men grät inte, han gick omkring och lallade lite för sig själv.

 

Jag tog bort nappen och då trodde jag illvrålet skulle komma men det uteblev!

 

Sen fick han låna min mobil och lyckan var total!

 

Han läste boken "Var är mamma"? för mig i tron om han skulle hitta sin mamma som hade gått iväg, självklart med min mobil i näven fortfarande.

 

Efter att Oliver sugit på min mobil ett tag så frågade jag om jag fick den, skulle ju testa om den fungerande efter den där vätan, jag skickade sms till min dotter, jag skrev en status på Facebook sen tyckte han det tog för lång tid så han började gnissla om att få tillbaka den.

 

Själv ringde han till morsan och sa att jag var snäll och inte bitit honom en endaste gång.

 

Visst passar han i min keps? Emil i Lönneberga minsann!

 

Jag fick till och med kittla honom och frågade var Olivers mage var, då tog han självmant upp sin skjorta och visade magen.

 

Efter 1 timme kom mamma och Josefine hem, Josefine hade tröttnat på att gympa en hel halvtimme tidigare och ville hem till mig, "MIN Sune" som hon säger. Klart jag är hennes, fattas bara. På dagis säger hon att hon har en Sune när alla andra säger att dom har tex en farfar. Men en Sune är nog bättre att ha för Josefine har oturligt nog bara en farfar i himlen.

Stora tösen är hon nu, fyller 4 år den 13 juni, det är stort, riktigt stort!

 

Bäst är ändå mamma tycker Oliver. Hoppas att vi ses snart igen!

 

 

 

 

 

 

 

 


Näe besvikelsen har inte gått över än

Jag såg just en snutt från schlagerfesten som skedde inatt. Molly Sandén var urlycklig, vilket hon också ska vara för DÄR var det rättvist att hon gick raka vägen upp till Globen, sen såg jag Björn Ranelid och det började krypa i kroppen på mig. Jag är fortfarande besviken på att folket röstade honom till Globen.

Andreas Johnsson som inte ens kom med pekade finger åt hela festen och gick och la sig. Pojkbandet Youngblood var lyckliga, vet dock inte om det var för att dom fick fri alkohol, för att dom får en andra chans eller om det faktum att dom nu har hela Sveriges fjortisar i hasorna efter det här.

Molly Sandén hade fått ett sms av sitt ex Eric Saade om att det var det bästa han har sett, sen om det var för att texten handlade om honom låter jag vara osagt. Jag själv tycker bara att hon har blivit förbannat snygg och så vuxen, hur gick det till?

Nu är det snart dags för mig att bege mig av för att vara barnvakt åt Oliver 14 månader, ni vet han som inte slutade att gråta efter att hans föräldrar lämnade honom hos mig i 1.5 timme. Det ska bli intressant. Bilder utlovas senare när jag är hemma igen.

Värsta röstningen ever!

Ja jag var ju inte ensam om att se spektaklet Björn Ranelid i Melodifestivalen ikväll, men vad är det för dårar som röstade på honom så han gick direkt upp till Globen? Ja jag vet en i alla fall men jag outar inte henne.

Så här såg det ut på Twitter när det var klart att han vann.


Ola Lustig som är en av programledarna i RixMorronZoo har ju under hela veckan haft i uppdrag att få Björn Ranelid till Globen och den fan lyckades, han lyckades ta mig fan! Jag och många med mig var vrålförbannade för många röstade på den bara för att det var en kul grej att just rösta. Dårar, jo jag sa dårar! Han sjöng ju inte ens och vad var det för jävla dålig connection mellan honom och hon som han sjöng med då?

Pinsamt var ordet Björn Ranelid, pinsamt!


Vi får väl se hur det går!

Många är skeptiska till att Björn Ranelid är med i kvällens "Melodifestival". Jag har hört den lite men i den snutt jag såg så sjung han inte utan bara sa några texter lite här och där, jag trodde att man var tvungen att sjunga för att vara med, kanske han gör det senare i klippet det som inte var med. Ska bli intressant att se, jag säger varken bu eller bä förrän jag hört hela låten.

Däremot tycker jag att han ser sliskig ut. Kan inte sätta fingret på vad det är men det finns nåt där som jag inte gillar.

Andra som jag hoppas går vidare ikväll är Molly Sandén. Henne gillar jag, har dock inte hört låten, den kan ju låta som en potta med bajs vad vet jag. Det återstår men jag kommer i alla fall att sitta bänkad framför teven med en kopp thé, någon smörgås kanske eller bara ett sketet glas vatten vad vet jag!

Wohooo!

Jag hittade ett antal pantflaskor i mitt förråd, vet ni hur mycket jag skyndade mig till ICA för att köpa skithuspapper eller? Tröttnade på trycksvärtan från tidningarna. Det räckte även till något annat också.


Hej jag heter Sune och jag är chokladoman *alla i kör* HEJ SUNE!

Den var supergod faktiskt. Mjölkchoklad fylld med kola och rostade jordnötsbitar står det, kaniners!

 

 


Nogger dricker vatten

Båda katterna har vatten i varsin skål i köket där maten även står. Ändå är det alltid vattnet i badkaret som är godast. Här är det Nogger som gottar sig!


Hon kom och hon åkte

Dottern smsade om att hon var för trött för att komma och mysa med mamsen, en halvtimme senare smsade hon om att hon skulle komma i alla fall. Vi åt korv med bröd.

Mina korvar med lite lök på

 

Hej massa lök, dotters korvar

 

Vi tittade på "The voice", jag twittrade, dottern var på Facebook.

 

Mys på hög nivå. Sen sa hon att hon skulle åka hem medan hon var trött, hon börjar jobba kl 8 imorgon bitti. 1.5 timme fick vi tillsammans i alla fall, inte illa det!

 

Ja det var väl allt för idag vänner och bekanta. Sov gott!

 

 


Äntligen fredag!

Idag vaknade jag med ett ryck 5.45 när klockan ringde, jag hade sovit hela natten och det var sketgött! Dock drömde jag strax innan att jag nafsade i en örsnibb. Den här tjejen har jag aldrig någonsin pratat med faktiskt. Hon bor i stan och har sett henne lite då och då men aldrig tänkt på. HUR kan det då komma sig att vi tittade på hus och att jag nafsade henne där? Knepigt.

När jag var i badrummet hoppade Nogger ner i badkaret och sa att jag skulle ta kort och lägga ut i olika kontaktannonser.

Sagt och gjort.

När jag sa att hon inte skulle titta rakt in i kameran så blev det som det blev...liksom.

 

Hon puttade ner tvättsvampen så folk såg att hon minsann håller sig ren

 

Nej kortet är inte upp & ner. Syftet med detta vet jag dock inte

 

Ja i alla fall, idag på jobbet gick det i letandes tecken. En slang till en våtdammsugare hade rymt, vi var flera som letade i flera timmar överallt, hade teori på teori vart den tagit vägen men hittade den gjorde vi inte. Får la se om den dyker upp när dom köpt en ny, saker brukar göra det.

 

Min dotter smsade mig och frågade vad jag skulle göra ikväll, ingenting planerat skrev jag tillbaka och hon skrev då att hon skulle göra fiskgratäng men ville inte äta själv. Pojkvännen ligger tydligen i Göteborg och är sjuk så jag föreslog att hon skulle komma hit och laga det då. Det var sagt kl 18. Kl 13 smsade hon igen och frågade om jag inte var lite sugen på pizza och att om hon inte fick det nu så skulle hon dö. Jag hade egentligen inga pengar men offrade dom sista pengarna så nu får jag torka arslet med tidningspapper.

 

Det var gott i alla fall. Mätta blev vi också. Vad vi ska äta ikväll? Korv med bröd!

 

 


Jorå

Idag har det varit som vanligt på jobbet, inget speciellt ut över det vanliga, jag sprutade sanitetrent i en toaholk där någon inte gjort rent efter sig, kan säga att det var en av gubbarna på jobbet, vi tjejer har en egen toalett så vi går inte där. Förövrigt var det bara två tjejer där idag, jag och den andra job:aren. Ja det var väl allt.

När jag kom hem var jag så trött efter att ha vaknat kl 5 att jag gick och la mig en timme. Det var skönt, dock är jag lika trött nu så kvällen blir nog inte sen.

Idag såg jag en bloggvän i Expressen. Maria har en karriär som elithandbollspelare men fick ge upp den då..äh, läs själva! Hon har också en av dom sötaste bebisarna man kan tänka sig och då vill jag att ni ska se honom också. HÄR är Marias blogg.

Idag har jag förövrigt pratat med raringen i över en timma, det är så lätt att prata med henne, vi har samma humor, vi tänker också väldigt lika och det gillas. Snart träffas vi! Me like!
Lite av varje

Igår kom det mer snö, dock var det inte så mycket att skotta för skulle vi göra det så skulle det vara skithalt och blir det skithalt så skulle folk falla som käglor. Själv var jag inne på jobbet idag utom när jag fick köra ut med svep, insatspåsar, tvål, microdukar m. m till två ställen. Solen sken och det var jättemysigt ute. När jag hade fängelset framför mig var jag bara tvungen att fota.

Det var förövrigt i detta fängelset dom spelade in delar av "Hinsehäxan". Det skulle ju förställa att dom var på "Hinseberg" men så var inte fallet. Detta står tomt sen 1 år tbx och då var det fritt fram att spela in serien där. Ja enbart när dom satt i fängelse alltså. Jag tänkte faktiskt söka som statist men dom sökte folk som rökte, jag ville inte ta i en cigarett då eftersom jag hade slutat.

 

Japp jag kör bil här men hade stannat.

 

"Utropstecknet" jobbade idag, heja heja.

 

 

Här skottar han bort snön från källartrappan. Eget iniativ tror jag till och med att det var. Jag och den andra job:aren stod i fönstret i vårt omklädningsrum. Han vet att jag tog det så det är inget smygfoto här inte!

 

Dottern har varit här på middag, kyckling i ugn med god sås till som mamsen gjort. Hon åkte iväg hem mätt och belåten. Sen att hon tjötade om hemmagjorda semlor är en annan sak, hon hade ätit det på jobbet och ville ha det igen...det ville inte mamman.

 

Igår hade jag besöksrekord för året. Jag gick och la mig 21.40 och hade då 914 besökare, det blev nog mer och det är Katrin Z:s förtjänst för att hon uttrycker sig så urbota korkat så jag var tvungen att blogga om det. Tack Katrin!

 

 


Eh...

Igår gick jag och la mig redan 21.40. Det var skönt, jag vaknade inte förrän mobilen vrålade 5.45, jag är lika trött idag.

Jag brukar alltid titta på min statistik, jag har två. Jag upptäckte detta...eh..va?

Menar ni helt allvarligt att någon har sökt på google.. "Hur duschar en kvinna"? Det måste vara en man va? Säg att det är en man och varför vill han veta det? Att vi duschar mer än att bara skvätta lite vatten på muffen? Detta vore intressant att veta. Jag har i alla fall inte skrivit ett inlägg om hur vi kvinnor duschar, tro mig!

 


En blé så glá!

Inatt har det ju som sagt snöat flera centimeter, två av jobbarkompisarna som har jouren hade tagit snöplogarna och kl 7.30 när jag kom med bussen så var mycket redan plogat.

Eftersom vi måste veta om det kommer snö så har vi nåt som håller koll på det hela.

 

Denna sida har varit uppe hela dagen på datorn. Det lär komma mer snö! Jippie säger alla och fattar snöspadarna. Idag köptes 6 stycken till in. Nu kan det få komma flera meter om det är så.

 

Själv har jag varit på kontoret, torkat golv, torkat golv och torkat mer golv, däremellan borstade jag svep och allt sånt där som tillhör, göra rent på toaletter efter folk som inte har vett att kolla hur mycket spår det finns kvar efter att dom gjort nr 2!

 

Till frukosten skulle jag välja en läsk ur kylen. Vad fick jag se?! Va jag blé glá!

Julmusten tog ju fan redan slut strax efter jul i min stad så jag blev liksom dubbelt så glad att jag idag fick dricka det igen. Det var urgo!

 

Ja det var väl allt.


Alla hjärtans dag

Detta är för många den mest romantiska dagen på hela året medan andra kan tycka att det är den mest smärtsamma. Jag själv bryr mig inte så mycket om den faktiskt. Inte numera, förr gjorde jag nog det men inte nu.

Men ändå vill jag önska er alla en helt underbar Alla hjärtansdag.

Denna bild fick jag som MMS av mitt ex imorse, ja precis, mitt ex, hur gulligt som helst eller hur? Precis!

 

 


Katrin Zytomierska

Jag såg inte "Kvällsöppet" själv, jag har twitter och såg många av mina vänner där skriva om denna otroligt korkade människa Katrin Zytomierska.

Hon vill inte att sin son Ringo ska bli tjock så därför ger hon honom mat som tillhör LCHF. Alltså, barn växer, barn ska äta kolhydrater, barn har i ALLA tider ätit normalt och är alla barn tjocka? Svar NEJ! Bara för att hon själv gått ner 35 kg av den metoden så betyder det inte att det är det rätta för alla. Jag vet flera som mått dåligt av den metoden.

Det är fan en form av barnmisshandel! Nej jag gillar inte Katrin, har aldrig gjort, jag läste hennes blogg flera gånger och det blev bara mer och mer korkade åsikter och grejer hon gjorde att jag ville rädda mig själv från att få stressrelaterade symtomer så jag slutade, tack och lov!

Låt barn få äta vanlig mat!

Min dag

Idag är det måndag som säkert alla upptäckt. Jag var på jobbet, började med att köra high speed i två rum när alla hade gått ut. Eller näe först borstade jag ju rent, man får aldrig köra om golvet inte är rent först.

"Utropstecknet" tyckte det var fint, eller jag vet inte ens om han såg det men han är snäll och vill bara vara det och sa säkert så, skitsamma, jag körde i två rum i alla fall.

Sen var det lite småplock som borsta svep, torka golv, ta ur diskmaskinen, koka kaffe (är man hustomte så är man...tydligen), tog i diskmaskinen, pratade med folk, pratade med folk igen och sen satt jag.

Sen åkte jag hem. Jag åkte fint såg jag, oj vad fint det var. Mercedes Benz minsann. Det är grejer det.

Ja det stod så på sätet framför i alla fall, vet inte om den ljuger men.

 

 


Var rädd om datorn!

Det är så många som inte sköter om sin dator, dom sätter på den, går in på nätet, är där flera timmar, går in på många sidor flera gånger, 12 timmar senare stänger dom ner. Dagen efter är det likadant. Samma personer klagar på att datorn är seg. Jag frågar om dom rensar, uppdaterar drivrutiner, svaret är oftast NEJ det vet jag inte hur man gör. Jag försöker förklara, oh vad bra det blev. Gör dom det igen? NEJ det gör dom inte, varför? Oftast för att dom glömt av vad jag sa att dom skulle göra.

Min dotter ringde förut. Hon sa att hon förmodligen måste köpa en ny dator, den är inte ens 1 år gammal. Jag frågade varför. Den är seg blev svaret, den kommer gå sönder snart. Jag sa att hon måste rensa och ha sig, vara rädd om sin dator som hon är rädd om sin bil som hon ringde egentligen om. Den behöver nytt oljefilter och undrade om jag visste nån som kunde byta för hon vägrar lämna in den på verkstad. Jag sa att hon måste komma hit med datorn så ska jag titta på den, ja inte titta som i illglo på den och sen stänga ner utan mer som i rensa, uppdatera, dammsuga i fläkthålet osv.

Jag lovar, hon lär inte komma. Istället kommer hon glatt ringa och säga att hon köpt sig en ny dator, jag ska då fråga varför och det är då hon kommer svara...den gick sönder. Den förra hon hade gick sönder 3 gånger innan hon köpte den hon har nu som nu är på väg att haverera.

Det ligger i ens intresse och ekonomi att vara rädd om sin dator. Det finns miljoner sidor på nätet som beskriver vad man ska göra för att göra sin dator lite mer pigg. Men det är klart, skiter man pengar och lätt kan köpa sig en dator så varsågod. JAG skiter inte pengar och JAG rensar varje dag, jag kollar vad som fattas och tar ner det. Min dator är rätt pigg. Intresse mina vänner, intresse!

Jag har tagit ner ett program som heter Advanced systemcare4. Ta ner det och rensa bort allt skit! Den tar naturligtvis inte bort viktiga saker som dokument och sånt, heller inte bilder men sidor du varit inne på, vs historiken. Det lagras ju vad du än gör på nätet. Klart som fan att datorn blir seg då! Ta ner programmet och gör det NU. Man har det gratis i 30 dagar och sen frågar det om man vill uppdatera. Tryck bara på "Decide later" (Bestäm senare) så har du det ändå.  Lycka till!


R.I.P Whitney Houston I will always love you

1993 var jag i Stockholm, det var min andra dejt med en kille som skulle komma att bli min sambo samma år. Han campade på Bredängs camping ihop med sina föräldrar, jag fick komma dit och bo i hans tält. En kväll bestämde vi oss för att gå på bio. Det var inte bara en film att välja på, eller två som det är här i stan utan säkert 20 olika.

Vi kom fram till att vi inte hade sett filmen "Bodyguard" någon av oss även om den inte var ny, den hade kommit ut året innan.

Från den dagen, från den sekunden då jag hörde Whitney Houstons röst  var jag fast. Hon kom att bli en av mina stora idoler. Den rösten fick mig att bara vilja ha mer av henne. När jag hörde låten "I will always love you" grät jag. Inte bara för att jag satt med min blivande sambo i biosalongen utan för att hennes röst gjorde mig gråtmild, inte för innehållet utan för hennes otroligt underbara pipa, ingen hade någonsin kommit i närheten av att träffa mig rätt in i hjärtat som hon med sin musik.

Inatt hittades hon död, teorierna går isär, jag bryr mig inte så mycket om vad det var som tog hennes liv och varför utan en stark stjärna har släckts på jorden, den är istället otroligt stark på himlen, kanske den starkaste som någonsin funnits däruppe.

R.I.P Whitney Houston, din musik kommer leva kvar här länge länge, både på jorden och i mitt hjärta.


Inte som planerat

Jag har tvättstugan idag eftersom jag faktiskt är feberfri! Det är massa yaay på det tycker jag. När jag hade stoppat maskinerna fulla med tvätt gick jag till ICA för att få tag på en bra bok. Jag hittade flera, bl a Alex Schulmans bok "Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng utan att bli trött" (lång titel), men jag hade inte råd med den, lite synd för jag gillar Alex som många redan vet. Jag blev utan bok. Istället köpte jag detta.

Hela vägen från ICA och hem (100 meter) tittade folk på mig för att jag gick med denna i näven, är det inte fullt normalt då?!

 

Nere i källargången hittade jag katten igen, hon som jag nu vet att det är tittade på mig med sina fina ögon, sprang till mig när jag satte mig ner på huk och lockade på den. Hon strök sig mot mina ben, hon hoppade upp i knät och hade sig, en dörr upp till en trappuppgång var lite öppen så jag gick upp där för att sen få den dit. Vet inte var hon bor! Hon verkar få mat i alla fall för hon är inte onormalt smal.

 

 

Tycker nog att man ska sätta en adress på halsbandet så man vet vart man ska släppa in den.

 

 


Den snarkande skogsmusen

Detta är nog fan det sötaste jag sett på länge. Sätt på ljudet, högt om det är lågt!


Fredag

Jag har sovit som en potta med bajs inatt kan man säga. För det första så somnade jag inte förrän runt 2 och sen har jag drömt så knepigt och rätt som det var så stod det jobbarkompisar runt mig i sängen och petade på snarkmasken så den tappade ut luft. Jag vaknade 8.05 och var helt slut. Inatt har jag inte svettats så mycket, febern är på väg ner, så jävla gött!

Idag är det den 10:e och varje 10:e måste Aktivitetsstödspappret in och det gör man på Försäkringskassan. Eftersom det är helg imorgon så var jag bara tvungen att ta cykeln i den iskalla kylan och cykla då till FK som ligger i samma lokaler som både Arbetsförmedlingen och Skatteverket. Att dom öppnar först kl 10 hade jag glömt. Jag var där 9.50 och när jag är sjuk och det är kallt ute tåras mina ögon så pass att folk tror att jag är sketledsen. Det såg jag på dom, ja folket som stod och väntade med mig.

Jag lämnade pappret och cyklade sen till ICA. Kattsand är en nödvändighet och jag köper det alltid varje fredag. Köper jag det inte så har jag två katter som straffar mig genom att pinka på mina kläder istället.

Idag såg jag nåt som jag bara var tvungen att köpa.

Ännu en ny choklad från Marabou, den var god, kan dock inte riktigt sätta fingret på vad den smakade, mina smaklökar är väl inte dom bästa nu heller men mandel var det...nog.

 

Nu ska jag vila, helt slut och lite yr känner jag.

 

 


Gnällspiken har talat

Förutom att ha sprungit på toa ett par gånger har jag endast värmt lite mat och sen tillbaka till sängen igen. Den här febern verkar vara ganska flexibel. Ena stunden är jag kokhet och andra så fryser jag som en gnu. När jag var liten och sjuk så öppnade mina föräldrar ett fönster, hade det öppet några minuter och sen stängde. Nu är det ju svinkallt ute och inte fan är det nån som stänger det heller, jag hade öppet några minuter i morse men var tvungen att stänga det igen för att Nogger var halvvägs ut med huvudet för att vråla om att dom får äcklig mat på det här stället.

Annars har Iza legat bredvid mig mest hela dan, dom känner ju på sig när vi människor inte mår bra. Iza har klappat mig på kinden alternativt trycka till den med sin tass med lätta klor ute, är rätt glad över att jag klippte dom i förrgår faktiskt. Ibland kryper hon upp, är 2 cm från mig och bara kollar att jag lever, lägger sig på armen och sover en stund med ena ögat öppet ifall hon måste ringa 112 liksom.

Det är inget kul att vara sjuk, det är trist att vara hemma och knappt kunna göra nåt. Jag skulle diska..det orkade jag inte.

Vill bara ha en speciell person här som skulle pyssla om och skämma bort mig otroligt tror jag. Hon skulle vara mina ben som gick och hämtade allt jag bad henne om. Hon skulle få gå till ica för att köpa glass, tömma soporna och hade det funkat så hade hon även fått tömma min blåsa!

Semla vill jag ha också! Choklad! Mitt liv tillbaka! Så kan vi säga!


Ynklig Sune

Igår kväll kände jag mig hängig, tänkte att det var för att jag inte kunnat äta nåt så jag åt. Jag blev mätt, la mig i soffan och efter en stund började jag frysa, jag fryser för det mesta i vardagsrummet men nu frös jag till och med när jag hade täcke på mig.

Efter nån timme eller två började jag få in i kroppen, ja sådär som man får när influensan flyttat in. Kände hur det hettade i ansiktet på mig och kände på pannan. Javisst fan hade jag feber.

Jag har fan inget immunförsvar längre, blir sjuk för minsta lilla. Inatt hade jag två täcken på mig och frös som en hund. Jag vaknade, somnade, vaknade och höll på så. När jag vaknade 7.18 så var lakanet dyblött, ja inte av urin utan av svett. Blåsan var full och jag hade ont i ryggen. Orkade knappt ta mig ur sängen för att tömma den men var ju tvungen annars hade jag haft dubbelt arbete. Bytte lakan och la mig sen med båda täckena över mig och ligger här än. Orka sitta upp liksom. Som tur var var jag ju och snabbhandlade lite igår  men Ewa har sagt att hon ska handla om det är nåt jag behöver, är hon inte go så säg, min bästaste vän ever.

Om ni känner för att skänka mig nåt så tänk choklad, ALLA choklad. Tack!GOD!

Eftersom jag har kass mage och eftersom jag bor själv så måste jag också vara den som går och handlar när det behövs. Idag var jag bara tvungen. En gång i månaden måste tjejer ha tillgång till nåt som är nödvändigt...nej nu menar jag inte snorre och det är inte aktuellt ever för mig. Tamponger såklart!

Medan magen hade lugnat ner sig (har inte ätit nåt på hela dan) så tog jag cykeln och hastade bort till ICA. Jag tog vändan förbi godiset som ligger vid kassan och fick jag se då? Jo..

...detta! Jag är ju sån ni vet som bara MÅSTE testa all ny choklad så jag köpte en sån såklart!

 

Nu har jag smakat och jo, den var god, det är choklad med bitar av saltlakrits i. Den går nog hem för många. Har ni vägarna förbi nån affär som säljer Marabou chokladkakor så testa denna! Tycker ni inte om den så..ja..då vet ni vart ni ska skicka den.

Förövrigt så gick det en timme innan jag kunde stoppa in allt i kyl och frys igen, sketfort gick det ju. Underbart! Dock är lådorna lite små så nu ser det ut som att jag har sketmöe mat i frysen.

 

 


Snabba Bill & Bull!

Ja mitt kylskåp hade ju gått sönder. Min mage hade också pajat men jag ringde felanmälan när dom öppnade 8.30. Hon skulle skicka in anmälan till mina vaktmästare. Dom är endast 3 stycken på två stora områden men OJ vad snabba dom är. Kl 9.20 kom dom. Den ene kollade inuti, lirkade lite, kände och hade sig och sa att kompressorn hade gått sönder. Den andre tog upp en tumstock och mätte, kanske skulle det skåpet dom nyss hade köpt passa. Det kunde vara lite större så dom var tvungna att såga och ha sig. Dom åkte iväg och skulle mäta.

20 minuter senare knackade det på dörren och med sig hade dom det nya skåpet. Dom frågade om jag hade tagit ur frysen men oj det hade jag ju inte. Ner i kassar fort som fan, dom drog ut skåpet och hoppsan, någon av katterna hade tydligen haft behov av en tampong för en sån rullade det fram. Pinsamt värre men jag sa som det var att jag har en kokokatt som kan få tag på det mesta med vilja! Den var dock oanvänd annars hade jag nog tagit och flyttat till Gambia eller nåt. Skitbra ju för jag har slut på mina snart och då slipper jag hasta iväg till ICA och måste skynda mig innan nästa magattack börjar. Nu kan jag vänta en...kvart.

Detta säger ju inte er ett skit eftersom ni inte såg mitt förra men ändå.

 

Dagens skåp har mer isolering och mindre plats inuti. Kan säga så här, TACK gode gud för att jag bor själv, så kan vi säga!

Det bästa är nog ändå att det inte är några galler. Det är ett helvete med all is, nu ligger maten förvarade i lådor och det står FASTFREEZE på. Jag förklarade att det betyder att frysen blir fort kall. Båda vaktmästarna har tydligen dålig syn för jag fick även läsa upp vad som stod på en lapp inne i frysen. TYP, IPN och allt sånt, små siffror och jag tackar gud igen att jag har dålig hörsel och inte dålig syn! Den är perfekt.

 

Detta är ett nytt skåp, jag har jobbat på Electrolux i 4.5 år, jag VET att dom nya skåpen håller sämre än gamla, jag ger detta 3 år! Vi får se vem som får rätt.

 

Återigen är jag väldigt glad över att det är vinter nu när jag fick ställa ut frysmaten också på balkongen.

En bra dag i allt elände med magen.

 

 

 

 


Onsdag

Igår när jag skulle göra köttfärssås och skulle ta ut margarinet ur kylen kände jag att..ja, det var ju inte så hårt som det brukar! Mycket riktigt, det var sketmjukt! Kände på annat och kom på att det inte var kallt därinne ens! Kylskåpet har gått sönder.

Jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte bor i en bostadsrätt, då hade jag fått bekosta ett kylskåp själv och DET mina vänner har jag ju inte råd med. Jag kan också tacka min lyckliga stjärna för att det inte är frysen som är trasig för DÄR mina vänner, har jag massa mat och ny mat..DET har jag inte råd att köpa! Jag ska ringa felanmälan idag så får dom allt ta sig hit och byta ut mitt kylskåp.

Jag är också väldigt glad över att det är kallt ute så man kan packa ner saker i en kylväska och ha på balkongen så enda gången den här vintern är jag GLAD över att det är kallt ute, så kan vi säga!

Idag ska jag börja 8.30. Hade ställt klockan på 7.15, jag vaknade 5.50 och hade blåsan from hell, den ville jag skulle gå upp, jag har fan en klocka på min blåsa, den SKA tömmas runt 5.45, VARJE morgon. Jag ska nog ta och fråga om dom kan operera in en hel jävla ICAkasse där istället!

Förövrigt är jag en dålig matte enligt Nogger, varje morgon häller jag upp torrfoder, varje morgon springer Nogger dit och sen fnyser hon och skäller ut mig, jag är en idiot som häller upp mat som inte alls är god enligt henne. Jag tänker numera (har gjort det flera gånger) köpa annat bara för att det inte passar henne, det är bara hon som blivit kräsen precis som Iza, bjäbbkatt!


Tisdagen den snabba

Idag gick jag upp långt innan tuppen ens hade tankar på att väcka nån (5.15). Jag somnade 00.10 så jag var lite död när jag vaknade men när jag ställde mig i duschen så DIIING vaknade jag. Sen tog jag cykeln till jobbet, det tar 5 minuter men under dom minutrarna höll jag på att frysa ihjäl varje lem i hela kroppen. Ni som bor i norr som säger att ni minsann har kallare..vi här nere har den fuktiga kylan som gör att kylan letar sig in i märgen och hånskrattar åt oss.

På jobbet var det full fart, frukost skulle fram, en si sådär 150 olika pålägg till mackorna, fil, flingor, müsli, 3 olika juicesorter, kaffe, the, smörgåsgurka, marmelader, ost och annat. Dukade till 14 personer. Det var lite rajraj i går kväll men dom var på gott humör allihop. Kl 8 skulle dom börja sin konferens.

9.30 var det kaffe och macka för dom. Sen var det till att gå upp och städa och bädda rent i ett rum. DÄR kan man säga så här: Hade jag nu varit allergisk mot parfym så hade jag antagligen dött. Nej det var inte en Hilda 72 som hävt på alldeles för mycket för att dölja svettlukten, det var en karl som tappat sitt rakvatten i handfatet och den gick sönder, ja inte handfatet då utan rakvattenflaskan, det luktade, vad ska vi säga, INTE gott med så mycket, INTE gott!

Toaletter skulle städas, papperskorgar skulle tömmas, det skulle dammas (läs gnugga bort runda ringar på nattygsbordet efter ölflaskor).

Lunch kl 12 skulle dom ha, vi dukade i matsalen, väntade in maten och tog sen fram potatisbullar med fläsk. Kan säga så här, tur att dom inte  betalar för det själva för jag skulle nog vilja ha nåt mer exklusivt!

Bortdukning, diskning, byta dukar och fan och hans moster. Men jag gillar det! Det finns att göra hele tin och det är ju underbart för tiden går sketfort!

Jag sov 2 timmar när jag kom hem, det var nödvändigt kände jag.

Vad har ni gjort idag då? Nåt kul? Nåt trist? Nåt..?Otippat!

Imorse satte jag mig på bussen som alla andra vardagar. När jag hade åkt i ungefär 10 minuter så ringde "Utropstecket" och undrade vart jag var någonstans. Skojare där tänkte jag, man skämtar inte med mig om samma sak mer än en gång, förra gången frågade han så för att jag skulle tro att jag hade tagit fel på tiden. I alla fall så skulle jag hoppa av bussen för att bli hämtad. Jag skulle få en makeover en hel dag! Eller näe.. han skulle hämta upp mig för att skjutsa mig till det där mäktiga huset ni vet. Nu är det ju så här då..vi får inte ha våra profilkläder på oss på det där stället så vi åkte hem till mig först.

Jag skyndade mig upp och bytte om och sen iväg. Då var klockan 7.40 och då upptäckte jag att jag hade glömt min mobil i mina arbetsbyxor så det var bara för mig att ta bilen och åka tillbaka hem, hämtade den och sen tillbaka igen. Jävla vändor. Folket som sovit över satt och åt frukost. Sen kom det in en tjej som jag kände igen..på hennes ögon för att jag alltid i alla år tyckt att hon har så fina såna. Hon tog kaffe för att bli människa och sen gick hon. Jag sa till en jobbarkompis att jag tror att tjejen som kom in är från stan, dom andra är säljare från både när och fjärran. Jobbarkompisen sa att japp hon jobbar på pappersbruket som nåt..ja..kanske nåt högre. Då slog det mig, det var ju en tjej i min parallellklass i högstadiet! Tjejen som emellanåt hade ljustgrönt hår bara för att hon tävlingssimmade. Kan säga så här, hon har blivit mycket kvinnligare! Har inte sett henne sen högstadiet så det var kul. Dock tror jag inte hon kände igen mig. Vem skulle göra det.

Sen skulle det handlas, en annan jobbarkompis från mitt ordinarie område eftersom vi inte har nån bil någon av oss i det huset. Vi åkte och handlade och ja..jag passade på att köpa 2 semlor för 10 kr på ICA, så jäfla jäfla billigt!

Sen hade maten kommit när vi kom tillbaka, det kommer från ett cateringställe. Fisk och potatis, korv och morotsstuvning med sallad.

24 stycken skulle äta var det sagt, när dom hade ätit upp och vi skulle duka bord så var det 9 som inte hade gjort det, herreguuud så mycket mat som skulle slängas, slöseri!

Däremellan allt detta skulle 5 rum bäddas rent, städa toaletterna och lägga in handdukar och öronproppar. Ja öronproppar, ni ANAR inte hur det kan låta på såna där övernattningar med alkohol i kroppen, så kan vi säga!

Tiden har gått fort, det är det jag gillar. Mycket att göra så tiden flyger iväg och sen ska man helt plötsligt hem. Det bästa är att jag ska vara där imorgon, onsdag och torsdag. Det kommer mer folk imorgon men då ska det inte bäddas rent eftersom folket idag stannar till torsdag.

Förövrigt höll jag på att göra nr 2 i brallan när jag gick hem, jag har nog inte gått så fort på jättelänge! Så kan vi säga!


Den bästa

I några timmar nu har jag lyssnat på gamla Schlagerhits och kan inte låta bli att osökt gå tillbaka då jag gick i mellanstadiet. Vi hade stuga uppe i Sälen och varje sportlov åkte vi upp dit en vecka för att åka slalom (jag var en hejare på det). Antingen åkte vi upp själva (5 stycken i familjen) eller med bekanta till mina föräldrar och deras barn. Det var fullt hus. Vi var oftast i backen från morgon till sen eftermiddag.

Oftast var det även Melodifestivalen också. Och ni som är födda på -60 och -70-talet vet ju att det var mycket större då, EN tävling, och man satt och hade favoriter, tog upp mittuppslaget i någon tidning och kryssade för vilken man ville skulle rösta, sen fyllde man i poängen och jublade. Jag minns 1980 då vi återigen satt klistrade framför teven. Då kom det en låt som jag sen genom åren diggat till varje gång den kommit. En av dom bästa låtarna jag vet i schlagersammanhang faktiskt. "Växeln hallå" med Janne Lucas Persson.

Den satte sig ja oj vad den satte sig. Man gick och nynnade på den där i dödagar. Nu minns jag dock inte placering den fick men håll med om att den är bra? Precis!Ljudet är inte det bästa men detta är alltså från samma kväll då jag var 11 år och blev kär i låten!


Jessica Andersson

Jag har ända sedan Jessica Andersson var med i programmet "Fame Factory" tyckt om henne. Alltid tyckt att hon är så underbart gullig till sättet, så jordnära.

Inatt läste jag ut hennes bok "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Jag hade då sett henne i programmet "Livet blir bättre" där hon berättar om sin egen uppväxt, om sin mammas missbruk, hur hon och hennes syskon växte upp i ett hem som var allt annat än tryggt. Mammans karlar som inte bara misshandlade mamman utan även barnen då och då. Hur dom flyttade runt lite här och var och aldrig visste hur det skulle vara när dom kom hem efter sina skolor.

När jag nu har läst hennes bok så förstår jag lite varför hon är så jordnära. Hon har ju själv varit på livets baksida och är bara tacksam nu över hur livet blivit..trots allt.

Jag själv hade en väldigt trygg uppväxt. Föräldrar som jobbade, mat som stod på bordet varje dag, visst var det fester ibland och visst var det alkohol inblandat och aldrig att det var tal om barnvakter som idag. Barnen var med, vi sysselsatte oss med diverse saker. Det var allt från att sitta i ett rum och lyssna på musik till att vara i en källare och spela pingis. Vi for aldrig illa för festerna spårade aldrig ur vad jag kan minnas. Vet att min pappa dansade med mig, jag stod på hans fötter medan tex Flamingos låtar ljöd ur högtalarna. Jag skrattade och pappa var aldrig så berusad att han var otrevlig ..mot nån! Som sagt, jag har haft en bra uppväxt. Det var mer i tonåren som jag själv var lite av ett "problembarn", ja enligt mina föräldrar då. Jag var ute och söp varje helg, ibland nån dag i veckan, sket i skolan. Hade mer frånvarotimmar än närvaro. Nu pratar jag om högstadiet och gymnasiet då.

Nu när jag läst Jessicas bok undrar jag..fanns det någon i min klass som hade det som hon? Tänk om det fanns det fast man som barn inte noterade det. Jag kan inte komma på någon faktiskt men vad vet man. Jag har inte hört något i alla fall.

Har ni inte läst Jessicas bok så gör det.


 

 


Melodifestivalen 2012

Jaha så har då första delfinalen i Melodifestivalen varit. Vad säger man? Jo jag säger i alla fall att efter att råkat lägga fjärrkontrollen i köket så kunde jag inte sänka fort nog när Dead by April kom, vilket vrål! Nu kommer jag få tinnitus av just det vrålet en vecka framåt.

Jag gillade i alla fall Afrodite, Marie och Loreen och blev sketglad när just Loreen kom direkt till Globen. Den är riktigt bra, vilken röst hon har!

Att Thorsten Flinck ens kom med i Melodifestivalen är ett gissel, vem kom på att just han skulle sjunga den låten? HUR kan någon ens komma på att han ska medverka i en direktsändning?! Jag tycker hela karln är sliksig, han är verkligen helknepig. Sen när han tog på programledaren Gina Darawis röv var måttet rågat. Han är ett äckel!

Dead by April kom direkt till globen också, kan ni påminna mig om när finalen är att sänka väldigt tidigt när dom ska uppträda, snälla?!

Programledarna Helena Bergström, Sarah Dawn Finer och Gina Darawis var helt underbara, mest skrattade jag åt när Helena Bergström var utklädd till en "stor" människa, "jag blötlägger kexet en halvtimme innan". Så genialt, det ska jag också göra. Vill ju inte missa nåt i mitt liv liksom. Kan man göra det även med jordnötsbågar tro? Utan att dom blir äckliga? Ja precis, jag äter såna just nu, himla goda!

Vad tyckte ni, gick rätt låtar till final?


Vår, kom.nu!

När jag vaknade så var det ljust och jag trodde helt klart att jag äntligen hade sovit något längre, jag tog mobilen och fick se att den var 8.10. Det är ju helg för bövelen!

Jag tittade på termometern och...jag bestämde mig för att inte sätta min fot utanför dörrn. -17 är det, kallt! Solen är åtminstone här och just nu är jag väldigt glad över att jag inte har bil, än mer glad över att jag slipper sätta mig i en bil som tar mig till vägarna. Det är kaos överallt vad det verkar. Tåg är försenade (hey SJ), bilar åker i diket (hey det är vinter) och folk blir lika förvånade varje år, VARJE år skrev jag!

Åk inte ut om det inte är jätteakut! Stanna hemma, sätt på en film, varann eller vad fan som helst men stanna hemma!

Just nu ligger jag i min säng och fantiserar om att jag ligger på en öde ö där öns befolkning masserar mig (dock inte alla) och inte överallt..i alla fall inte dom manliga. Vår, snälla. KOM.NU!Nämen!

Imorse när jag gick utanför dörrn..klockan var 7.02, jag har ca 100 meter till bussen. Dessa meter verkade vara kilometerlånga för FAN vad kallt det var! Jag hade ändå t-shirt (en blå om ni nu vill veta), en collagetröja (en svart om det är av intresse), en fleecetröja (också den svart om ni också detta vill ha information om) och sen en jacka (den är också...äh). Kylan liksom kröp igenom alla kläder, la sig på huden och sen bara pickade sig in i märgen på mig!

Ja det var så kallt att till och med snorkråkorna flyttade till varmare näsor! Så kan vi säga!

Idag städade jag ett hus själv för att den ordinarie städade någon annanstans. Det har också 4 trappuppgångar men den har också fler korridorer eftersom dom har hiss som är utanför huset.

Längst upp på en våning hittade jag detta.

Dom boende kommer från annat land, jag vet inte hur dom har det i sitt hemland men..här har vi ringklocka, så kan vi säga!

 

Eftersom det fanns så mycket att göra i det huset delade jag upp det, två uppgångar före frukost och resterande efter. Jag åt ingen frukost för jag hade ju lunch med mig som jag skulle häva i mig kl 12.

 

När klockan var 12 skulle jag värma den goda maten som jag längtat efter sen jag gick hemifrån. OM jag nu inte hade glömt kassen med matlådan i bussen imorse så! Min bästaste IKEAmatlåda med rött lock, min goda mat som bestod av kassler, ris och en sås av grädde, ketchup, salt och majs! Jag åt det igår och såg verkligen fram emot att få äta det idag också. Besviken på mig själv att jag var så klantig och glömde den på bussen. Smaklig måltid till dig som hittade den, sa nomnomnom på lunchen och tackade mig i tanken, VARSÅGOD för fan!

 

Jag beklagade mig lite 13.20 för "Frågetecknet" att jag hade sprungit ifrån min lunch och var vrålhungrig. Han lutade sig närmare mig och sa "Ta och åk hem du". Jag ba: "VA?!" Jag höjde apparaten lite och då var det som att ljudvågorna tryckte sig in i trumhinnan på mig och jag uppfattade rätt igen. Jag fick åka hem, wtf?! 40 minuter tidigare. Joråsåatteee, 13.30 satt jag på bussen hem. Lådan hade inte lämnats in på den bussen i alla fall, jag hade en liten förhoppning om att jag glömt den innanför dörren hemma men...näe där var den inte.

 

Till min älskade matlåda: Du har varit i min ägo i 4 år till sommarn. Du blev köpt på IKEA i Jönköping och du hade säkert trevligt i mitt hushållsskåp, ibland fick du följa med mig till olika ställen men var alltid lika glad att få komma hem igen. Nu kommer du vara någon annanstans, tillsammans med andra matlådor kanske, hoppas att nya ägaren kommer ta väl hand om dig, saknar dig, du var den bästa matlådan jag någonsin haft! Har du vägarna förbi någongång så är du alltid välkommen hit det vet du. Ta väl hand om dig...och alla jävla goda maträtter du nu kommer ha i dig!

 

 

Nu har jag förövrigt legat i badet i en halvtimme för att tina upp. Jag hade varit hemma i en timme när jag la mig där för jag var som en isbit fortfarande. Jag hade en åskådare som vanligt, Nogger ni vet. Hon är alltid lika fascinerad när jag tvålar in mig. Lite roar katt alltså.

Idag är det fredag...T.G.I.F! Så kan vi säga!

 

 


Torsdag, joråsåatteeee!

Idag har tiden gått rätt långsamt på jobbet. Jag hade marktjänst, där fanns det väl lite att göra men jag satt också ner en del.

Före lunch sa en ansvarig på jobbet att jag skulle prova på att köra High Speed. Vad det är? En sån här!
Vår är vinröd och något mer omodern, eller rätt möe tror jag.

Vad den är till? Jo, har man nu polerat och gjort golven blanka och det kliver in ett 30-tal man 8 timmar om dan med skor på så blir det rätt slitet efter ett tag, särskilt om dessa går in och ut MÅNGA gånger per dag, dricka vatten, kasta vatten, bara sitta och lätta på trycket i en si sådär 30 minuter.

Då kan man ta den här maskinen efter att ha sprutat nån vit sörja...alltså det det ser ju inte bra ut i text men i alla fall så är det vitt. Det luktar starkt men effektivt. Efter att ha kört den där sakta, försökt hålla reda på sladden så den inte hamnar under plattan som är väldigt..vad ska vi säga, ja den går sketfort per sekund! Sladden vill vi ha kvar så det är bra om den inte kommer ivägen. Skulle mobilen ringa mitt i och du stannar så kan du räkna med att du får bekosta en helt ny matta för det gör DJUPA spår, vet inte hur djupa dock men vill inte testa heller.

Man måste alltså stänga av maskinen först och man får för allt smör i Småland inte stanna på plats alltså utan den måste vara i rörelse. Jag gjorde en del av korridoren på jobbet. Sen kom "Frågetecknet" och den ansvarige och beundrade golvet, kramade om mig, satte en brosch där det stod "Du är inte bara mamma, du är också en golvvårdare". Eller näe så var det ju inte men dom berömde mig.

Imorgon tar jag ett annat rum, det finns några stycken om vi säger så. Så länge folket inte trampar omkring där en si sådär 20 gånger på 8 timmar. Då föser jag ut dom, sätter en borste i nävarna på dom och säger att dom inte får komma in på en timme! Stay away när Sune jobbar!


Nya uppgifter

Idag har jag inte städat några hus. Däremot så fick jag i uppdrag att byta ut alla toaborstar (läs 3) på kontoret. Dom kom med en lastbil idag, jag fick skriva på också, allt ska man behöva göra själv!

Efter det skulle jag samla in alla tidsrapporter från facken, det blev en del. Sen skulle dom ju såklart ha en ny (läs februari) så det fick jag stoppa in i facken igen.

"Utropstecknet" skulle göra nåt annat så jag hade i uppgift att ringa till två ställen där jag skulle ta upp beställningar på städmaterial..det gjorde jag. Jag fick också i uppgift att packa allt i två olika backar.  Två andra tjejer tog jag med mig, vi åkte till båda ställena och åkte sen till det pampiga stället för att lämna deras tidsrapporter. Vi hade tänkt att vara där några minuter men nehe då skulle chefen dit med nån från AF så det sket sig.

Tur att jag hade bärhjälp för att det var massa grejer som skulle med tillbaka till kontoret. Igår och i förrgår gjorde dom golvvård på ett ställe och ja..dom hade för liten bil för att få med sig grejerna så naturligtvis skulle Sune ta med det, tack tack...eller nåt.

Ja sen..ja sen köpte jag skithuspapper och åkte hem. En bra dag!