Grattis Sverige!

Idag är det banne mig Sveriges nationaldag, det är banne mig vår rättighet att få se vår vackra blågula flagga vaja i vinden.

 

Varför vi firar den? Jo det var nån gubbe..fel, nån herre..äh, nån snubbe vid namn Gustav Vasa som valdes till kung just den 6 Juni år 1523 förstår ni men det var inte förrän 1983 som det fick heta nationaldag. Innan hette det bara svenska flaggans dag och det var inte så jävla länge sen som det även blev en röd dag just denna dag, närmare bestämt 2005. Det var då vi fick för oss att ta bort annandag pingst och sätta in en sketröd dag den 6 juni istället. Gud så bra!

 

Jämfört med Norge som firar med pompa och ståt på sin dag 17 maj så är vårt firande rätt mycket fisljummet. Men dom blev ju också självständiga just den dagen medan vi då...fick en ny kung. Har vi inte fått fler kungar? Kan vi inte ha röda dagar alla dom datum vi fick det??

 

I alla fall, idag är det Sveriges nationaldag och jag är just idag stolt över att vara svensk. Mycket må vara åt helvete i det här landet men jag skulle aldrig skämmas över att säga att jag faktiskt är svensk. Jag är född i Sverige, jag bor i Sverige och jag tänker ta mig fan dö i det här blågula landet. Om jag nu inte får för mig att flytta till Mars vill säga.

 

GRATTIS SVERIGE!

 

 


Kommentarer
Postat av: Maria

Som sades på twitter, förbannat bra inlägg

2012-06-06 @ 10:16:53
URL: http://missmanic.se
Postat av: Lisa

Jag gillar vårt fisljumna sätt att fira, det är skönt att spatsera omkring i mjukisbrallor och inte göra något :)

2012-06-06 @ 10:20:58
URL: http://www.pegapower.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback