Insta!

Ja ni vet ju att jag jobbar på en myndighet eller det kanske ni inte vet men nu vet ni! Där man varken kommer ut eller in om man inte har en "bricka", vi får inte släppa in vem som helst och det är sekretess på allt. Man känner sig lite previligerad eller hur fan det nu stavas.
 
Rätt ofta om året har dom Insta. Insta är en nordisk standard som används för mätning och utvärdering av städkvalitet. Standarden är framtagen i samarbete mellan köpare, branschorganisationer och fackliga organisationer och används idag framförallt vid upphandling av städning i offentliga miljöer.
 
Så på onsdag ska detta ske. Jag och mina två kollegor sliter som djur för att få bort allt damm överallt, det har kommit lite efter där så nu jävlar, nu ska det inte finnas nåt att anmärka på när vi är klara. Så runt 11.30 är det klart och vi kan pusta ut..för den här gången. 
 
Idag städade jag ett kontor och fick flashbacks!
 
 
Jag hade nämligen en sån här fast blå när jag var yngre och hade ett skrivbord i mitt flickrum. Medan andra hade pennor i sina så hade jag massa smålappar med killnamn på. Den var fylld till bredden och ni ska inte tro att det var samma killnamn, nej för bövelen, jag blev "kär" i en kille typ varje vecka, beroende på om jag var bättre än den killen på fotboll, landhockey eller rundpingis och han tog det bra. Tog han det inte bra så..ja då skrev jag ingen lapp med hans namn på eller blev heller inte kär i honom.
 
Sen städade vi vidare i arkivet.
 
 
Sånt här har man ju sett på film. Polisserier där polisen letar efter försvunna personer, lite misstänkt folk också, dom kan sitta där i timmar och leta i alla pärmar. Så kände jag när jag skulle försöka att städa mellan varje utan att bli klämd. Vet ni hur tunga dessa är? Skittunga! Ja inte pärmarna alltså utan varje sektion. Sen lekte jag även att jag rattade den där och att jag gick in i ett bankvalv. Innehållet var inte så intressant tyvärr. 
 
Idag lagade personalen midsommarmat. Dom började redan i morse. En karl stod och snoppade jordgubbar, en kvinna körde en Ingrid..ja en sån där som tar bort lite av skalet på färska potatisar alltså. En annan hävde upp sill, hackade gräslök och diverse annat. Om vi fick smaka? Hepp inte ett skit! Dom hade samlat ihop pengar för att köpa det där, jag hade inte haft råd med det ändå men det luktade gott! Och dom fixade disken efteråt också, tack och lov!
 
Idag är värmen här igen, det är kanonvarmt, så skönt! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback