Dag 9 - min tro

Mina morföräldrar var religiösa och min ena moster är det också. Min andra moster och min morbror är det inte för för fem öre trots att dom är uppvuxna i ett religiöst hem. Min mamma gick i bibelskola när hon var yngre, ja sen träffade hon ju min pappa och då var det kört.

När jag och min syster var yngre tog mina morföräldrar med oss i kyrkan, jag gick i söndagsskolan och nåt som heter Juniorerna, allt hade med Jesus, Gud, Maria, Gudrun, Sigrid och hennes kusin eller vilka det nu var att göra. Varken jag eller syrran blev religiösa.

Jag har lite svårt att tro att det finns en Gud, i allafall ingen god eftersom nu dom flesta släktingar gått bort alldeles för tidigt men jag tror att det finns NÅGONTING, jag kan inte tro att när vi dör blir det totalt jävla svart bara. Det finns nog ett liv efter detta, det är i alla fall vad jag vill tro men jag tror inte att vi återförenas med våra nära och kära. När vi dör då kommer vi nog att glömma allt som har med detta livet att göra. Det finns så många som har sagt att dom ibland upplever att dom levt ett annat liv innan detta. Jag önskar lite att när jag går bort ska jag hamna mellan två liv så att jag kan få uppleva min egen begravning, få se hur min dotter klarar sig och sen när jag är redo gå över till det andra livet. Sen tycker jag nog det är bra att vi inte vet vad som väntar oss. Jag ville för några år sen kanske få se en glimt vad som finns efter döden men tänk om det är ett helvete utan dess like, då skulle jag verkligen ha dödsångest som heter duga.

Ja det här var min tro..eller avsaknaden om en sån.



Kommentarer
Postat av: Hillevi

har hört att det går många år mellan de olika liven, så du ska säkert hinna se både dottern, barnbarnen och barnbarnsbarnen. :-)

2010-12-09 @ 21:14:13
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback