Snarkmask

Ja jag har ju skrivit om min snarkmask här några gånger och nu kanske det finns fler än en som undrar va i helvete det är för nåt?

Jo i våras fick jag den för att jag har lite sömnapné, det vill säga att jag har 20 störningar per timme, jag sover alltså inte riktigt som man ska, det var därför jag var så förbannat trött jämt och ständigt. Sen jag var på kontroll i början av november så fick jag ju skäll för att jag inte hade använt den på hela sommaren och höll på att inte få ta med mig den hem igen. Nu har jag i allafall haft den nästan varje natt och är inte alls lika trött.

Så här ser apparaten ut. När jag trycker på den ensamma knappen längst ner i bild sätts det igång, den pumpar ut luft i ett långt rör och in i masken och då får jag mer syre.

Den måste sitta tätt intill näsa och mun så det inte läcker luft för då gör den ingen nytta alls. Jag har en rem bakom nacken som då knäpps på själva masken på båda sidor och två sugproppar som sätts i pannan, då sitter den på plats bara jag drar åt kardborrebanden ordentligt på sidorna.

Så här ser den ut från sida och det är mycket plast som ska sitta tätt, ibland är det så tätt att jag får märken kring hela munnen och två röda märken i pannan, men än så länge är jag ju arbetslös och ska inte iväg så tidigt så dom hinner försvinna innan jag väl går ut. Luften som jag andas ut går ut genom en ventil rätt ut.
Allt registreras i maskinen, när jag sätter på apparaten, om det läcker luft, exakt när jag stänger av apparaten och hur många störningar jag har under nattens gång. Första kontrollen jag hade var då i våras. Jag hade haft apparaten en vecka när jag kom  tillbaka och från att ha haft 20 störningar per timme hade jag då nada, noll, nothing och det märks. Denna uppfinning är helt otrolig och jag mår mycket bättre med den trots att jag kanske ser ut som Darth Vader!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback