Payson tack

Det finns bedragare på nätet, inget nytt, det finns folk som kapar andras konton absolut, det finns också sätt att skydda sig mot sånt, det kallas Internetgirot på Blocket och Payson eller Paypal på Tradera. Då får inte säljaren sina pengar förrän varan mottagits, det är en liten löjlig kostnad för det där men långt ifrån så mycket om man skulle bli blåst på sina pengar eller varan, det är samma åt andra hållet nämligen. Skickar inte  säljaren varan så går pengarna tillbaka till köparen. Det ska ju såklart användas om man nästan inga pengar har och vill vara säker på att få sin vara och är det mycket pengar så är det en självklarhet att man använder sig av denna trygghet.

Tobias Lideus är student och skulle köpa en Iphone till sin mamma i julklapp för 2900 kr på Tradera. Säljarens omdömen var bra och därför skickade Tobias sina pengar och väntade - förjäves. 15 andra hade köpt samma Iphone, eller ja, dom hade satt in pengarna men inte heller fått den.  Kontot hade blivit kapad av någon annan som då pengarna går till. Antagligen visste kanske inte Tobias om att den här tryggheten fanns eller litade helt blint på köparen. Vet man om att en trygghet finns så ska man föreslå det om det handlar om mycket pengar, går personen inte med på det så ska man inte köpa varan helt enkelt. Tobias hade fått betala en liten slant för att få ett Paysonkonto men som sagt, mycket mindre än det han hade satt in och inte fått nåt.

Jag är en van Traderare och har alltid satt Payson som ett alternativ för köparen, det visar ju också hur seriös man är, då är det en garanti att det kommer gå rätt till.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback