Fördelar med att ha hörselnedsättning

Som många kanske inte vet är att jag har hörselnedsättning, ganska grav sådan. Jag har hörapparat i höger öra och så småningom ska jag även få det i vänster öra. Jag var ett öronbarn och journalen på Öronmottagningingarna är tjocka som telefonkataloger. Fick hörapparaten -92 och -94 fick jag en hörapparat som skulle sättas bakom örat i skallbenet. Dom borrade i benet och satte in en titanskruv. Det var vid den tidpunkten enbart 25 stycken i Sverige  hade den. Dom gjorde detta under lokalbedövning så ni kan ju tänka er, nu vet jag hur asfalten känner sig när en asfaltborr gör sitt jobb i den. Hela jag skakade typ. Hur som helst så funkade inte den där apparaten någe vidare så jag hade skruven bakom örat kvar tills 2002. Jag hade många gånger sagt att jag inte hade en skruv lös, den satt ju fast. Ja till 2002 då jag fick den i näven en varm sommardag. Det hålet har växt igen litegrann men inte helt.

Det jag vill komma till nu då är att det finns fördelar med att man hör dåligt. 7.36 vaknade jag imorse av att snöplogen backade, då har dom ju nåt alarm. Eftersom jag inte får sova med apparaten och knappt hör nåt utan den är det otroligt att jag vaknar av sånt men jag ville då fan inte gå upp då utan jag tog apparaten och satte den i örat utan att sätta på den, bara så att det täpper till örat och lade mig på andra hållet med örat tätt intill kudden, vips så är båda öronen tilltäppta och jag hör inte ett skit. Jag somnade om och vaknade 10.03. Ni fullt hörande hade ju legat och förbannat er på den där plogbilen med kudden tryckt över hela fejjan eller hur? Så ja, några fördelar finns det med att vara hörselskadad.

Idag låter Nogger ännu värre. Undrar vem som blir förbannat först, jag, Iza eller grannarna.


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej



Kan varmt rekommendera Udéns för att köpa batterier eller andra hjälpmedel vid hörselnedsättning. Ett litet familjeföretag som har grym service!



Länk: http://www.udens.se

2011-02-24 @ 14:25:25
URL: http://www.udens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback