Det behövs förändringar och det är NU

Peter Billberg, son till Marie-Louise, kvinnan som tog sitt liv efter att ha fått besked från Försäkringskassan att hon flyttas över till Arbetsförmedlingen och är fullt förmögen att jobba skriver idag att han vill gå till botten med Försäkringskassans slarv. Vart bristerna ligger.

"Försäkringskassans handläggare för tidsbegränsad sjukpenning bedömde mamma som tillgänglig för den reguljära arbetsmarknaden och flyttade över ärendet till Arbetsförmedlingen.

Detta trots att läkaren hade konstaterat fysiska problem med diskbråck i rygg och nacke, artros i båda tummarna, depressioner och ångestbesvär och för detta ordinerat vila. Läkaren bedömde mammas arbetsförmåga till helt nedsatt och att hon inte skulle återfå arbetsförmågan för nuvarande arbete."


Det är bra att det görs nåt tycker jag. Det får inte hända igen. Det blir nog lätt att man säger stopp, att man får en panikartad situation.

Dags för en förändring, att dessa myndigheter har mer kontakt med varandra och att dom också lyssnar och går igenom läkarutlåtande ordentligt innan dom kan ta ett beslut. Det verkar inte ha skett i Marie-Louises fall. Tragiskt är det och jag hoppas att det under 2010 blir en förändring så fler inte behöver känna sig överkörda!

Mer kan ni läsa HÄR


Kommentarer
Postat av: Babylon brinner

Jag ser hur Babylon brinner ner och det kommer mer det kommer bli värre ser du inte hur Babylon brinner??

2010-01-25 @ 17:00:54
Postat av: Sune...the girl

Och ser ni..vi har fått en komiker på min blogg

2010-01-25 @ 17:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback