Helg igen och stolt mamma

Trots att jag är arbetslös och i princip inte gör ett skit om dagarna mer än att försöka hitta mig ett jobb (får panik snart om jag inte hittar nåt) så går dagarna förbannat fort. Det är fredag idag, det tyckte jag att det var i förrgår också. Tycker ni som jobbar att dagarna också går fort? Det minns jag att inte jag tyckte, kan hända att det var för att det strulade så på jobbet då vad vet jag. Snart har hela januari gått, det var ju inte länge sen som man satt och åt julmaten i den röda lilla stugan mitt ute på en ö i Vänern och om några månader är min bebis färdig undersköterska. Hon som för bara några år sen inte ville äta på sjukhuset för att andra hade ätit på samma tallrikar, spelade ingen roll om dom var hårddiskade i en stor diskmaskin, hon gillade inte sjukhus överhuvudtaget och fick rysningar dom gånger hon hälsade på mig när jag låg på sjukhus av olika anledningar. Igår hade hon jobbat natt på praktiken och vi pratade i telefon på eftermiddagen och hon var så stolt för att hon hade tagit två venprov och det gick på första försöket, hon som är förbannat spruträdd själv och gråter redan i väntrummet om hon måste ta blodprov. Vi har fått lämna sjukhuset flera gånger för att hon varit helt hysterisk. Hon som hoppade av gymnasiet när det var 4 månader kvar till studenten och började jobba på Electrolux måndagen efter. Hon har inget läshuvud, eller det trodde vi inte iallafall, från att ha haft hur många IG som helst har hon idag inte ett enda. Men det är väl så med sånt man brinner för. För det verkar hon faktiskt göra. Jag är stolt, förbannat stolt över att hon av alla riktar in sig på att hjälpa människor som inte är kapabla till att göra saker och ting själva. Häromdagen sa hon att efter bara 2 veckor på KSS i Skövde vill hon läsa vidare till något högre men det är mycket ansvar men hon har mognat min bebis, förbannat mycket sedan hon flyttade hemifrån och tagit skolan och sina praktiker på största allvar. Det är tredje praktikperioden på 5 veckor och har högst varit hemma 3 dagar under dom 15 veckorna hon gjort praktik och då har hon varit riktigt sjuk. Mitt mammahjärta brister av stolhet. Det kommer gå bra för henne i livet tror jag.

 

 


Kommentarer
Postat av: Doris/doje

HURRA för din duktiga dotter, förstår såå väl att hon har hittat "rätt", jag jobbar ju som sjukvårdsbiträde ;0).

Natti, natti, Doris

Ps

Tjusig "header" !

DS

2010-01-22 @ 03:05:46
URL: http://blogg.passagen.se/doje/
Postat av: Hillevi

Hurra för henne! Alla "mognar" (eller vad man ska kallad det?) ju inte samtidigt. Vad roligt att hon har hittat sin väg!

2010-01-22 @ 07:31:02
URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Postat av: Frogprincess

Jag tror också att det kommer att gå bra för henne!

Jag är utbildad undersköterska (gymnasiet), men har inte jobbat en dag som detta eftersom jag också är förbenat spruträdd. Nu är det 20 år sedan jag började på fabriken, så jag lär aldrig gå tillbaka till sjukvården igen. Tror jag.

2010-01-22 @ 13:33:52
URL: http://frogprincess2.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback