Längtar till världen Pandora

Filmen Avatar är tydligen för vacker för många, många längtar till världen Pandora istället.

Filmen Avatar gör att självmordsbenägna blir ännu mer deprimerade.

"I internetforum med tusentals inlägg diskuterar fansen hur man ska handskas med sina depressiva känslor när man inser att drömmen om Pandora är ouppnåelig.

– Filmen var så vacker och den visade något som vi inte har här nere på jorden. Jag tror att folk såg att vi skulle kunna leva i en helt annan värld och det gjorde dem deprimerade, säger Philippe Baghdassarian som är administratör för ”Avatar Forums” till CNN.

En person som kallar sig Mike skrev på fansajten ”Naviblue” att han fick självmordstankar efter att ha sett filmen.

– Sedan jag såg ”Avatar” har jag varit deprimerad. Att se den fantastiska världen Pandora och Na'vi-folket fick mig att vilja bli en av dem. Jag kan inte sluta tänka på allt som hände i filmen och alla tårar och rysningar jag fick av den. Jag övervägde till och med självmord eftersom jag tänkte att jag skulle återfödas i en värld som liknade Pandora och att allt var som i ”Avatar”."

Mer kan du läsa HÄR

 

Hade filmen Bröderna Lejonhjärta blivit film idag så skulle säkert många självmordsbenägna velat komma till Nangijala men man får nog försöka skilja på film och verklighet och komma ihåg att i dessa världar är inte allt rosenrött heller. Många tycker nog att vår värld är lite för grå jämfört med filmen Avatar och vill komma till Pandora istället.

 

Var med i min Dagens Bloggtävling vetja!

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Emmelist

ja du är ju en utav de som hjälpte kusinen min att vinna :D tack :D

2010-01-13 @ 11:54:28
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Maria

hemskt att folk ska känna så... man måste kunna drömma utan att fastna i drömmen =)

2010-01-13 @ 12:22:46
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Ivar Hill

Hej, Eltu här från avatar-forums.com.



Jag ser att den här artikeln har framställt både jag och flera andra personer som sett filmen som självmordsbenägna. DETTA ÄR INTE SANT. Om ni skulle gå in på forumen själva kan ni se att filmen i slutändan faktiskt har gett oss ett nytt perspektiv på livet, och fått oss att leva med en större tanke på framtiden.



Jorden är en underbar plats. Det är inte främst Pandora jag vill leva i - jag tycker bara mycket illa om dagens moderna samhälle. Ivar "Eltu" Hill

2010-01-13 @ 15:34:36
Postat av: Alvatar

Tror att många som ser filmen saknar det som visas där, en slags äkthet och ärlighet mellan människor och i relationer som nästan inte finns längre i samhället. Man vill hitta tillbaka till det och samtidigt få ett slut på denna groteskhet som storföretag, politiker och samhälle står för idag. Vi har fått ett samhälle byggt för industrier och banker, inte för dess viktigaste komponent, människan själv. Vi har ett totalt människofientligt samhälle och det är bra att det kommer filmer som de här och att unga människor får upp ögona och vill förändra.

2010-01-13 @ 20:29:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback