Lovande vaccin mot prostatacancer

Ännu ett lovande vaccin har kanske tagits fram, nu denna gång för män med långt framskriden prostatacancer.

"Men resultat från större studier krävs innan vaccinet kan bli verklighet för vanliga patienter.

Amerikanska forskare har testat ett vaccin, baserat på två försvagade varianter av poxvirus, bland 125 patienter med spridd prostatacancer där tumörerna inte krympte med hjälp av sedvanlig hormonbehandling."

"Två tredjedelar av männen lottades till behandling med vaccin och en tredjedel fick verkningslös substans. Tre år senare levde fortfarande 30 procent av männen som hade fått vaccin, jämfört med 17 procent av männen i kontrollgruppen, och rent statistiskt hade vaccinet förlängt livet med i genomsnitt 8,5 månader."

Mer kan du läsa HÄR

Detta är ju väldigt positivt ifall det kommer att funka. Tycker ni som jag att det verkar gå framåt med stora steg när det gäller att hitta vaccin? Det är bara att fortsätta att bidra med pengar till cancerforskningen. Tänk den dagen någon hittar ett sätt som verkligen botar ALL cancer för all framtid eller att vi inte ens behöver få cancer överhuvudtaget. Den människan kommer bli stormrik och lite till.



 


Kommentarer
Postat av: Jennie L

Jag tror det komma bli ett bra vaccin, eftersomo det behövs, det är så många som dör av prostatacancer ...... hoppas min kille slipper

2010-01-25 @ 23:09:08
URL: http://www.text.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback